VECKOMATSEDEL

Detta nya året så ska jag införa veckomatsedeln regelbundet igen, varje söndag ska det komma en härlig göttig veckomatsedel att inspireras av. Idag blev det måndag men nu är man ju så dagvill med dessa lediga dagar så man vet knappt vad det ens är för dag? Ni är många som uppskattat de små matsedlarna då det underlättat massor. Många har svårt att få vardagen att gå ihop bara som det är, ska man då behöva tänka på vad man ska äta varendaste dag så är ju det ytterligare en belastning. Så då mina vänner ska jag komma som en ”vardagsmats-frälsare” och se till att livet blir lite enklare. När jag hittar något bra på nätet så brukar jag spara ned det som en app i telefonen. Det är busenkelt. Jag ska förklara hur du gör:

 

När du är inne på t ex min blogg och veckomatsedeln så ska du först klicka på rubriken i mitt inlägg. När du gjort det så kommer du in på själva inlägget så att säga. Längst ned på din telefon (ja de allra flesta besöker bloggen ifrån sina telefoner) så har du en fyrkant med en pil uppåt.

Tryck på den…. då kommer det upp olika ikoner, scrollar du till höger på ikonerna som är längst ned kommer du till slut fram till en som heter ”LÄGG TILL PÅ HEMSKÄRMEN”.

Klicka på den så lägger den sig som en ”app” i telefonen. Det kommer alltså att se ut såhär:

Så ser det alltså ut, perfekt sen när du snabbt vill hitta recepten t ex när du står där i affären. Så gör jag och det är mitt bästa sätt att spara ned recept jag vill testa eller andra sidor jag vill komma ihåg och besöka igen.

Så, nu när du vet det (om du inte redan visste) så ska vi gå vidare till VECKOMATSEDELN för denna veckan. Det blir en veckomatsedel som innehåller mycket gott och också enkelt att laga. Det är min melodi för veckorna. Det ska vara enkelt och gott. I min familj så uppskattas det enkla väldigt mycket. När jag stått i köket i timmar och lagat värsta gourmetmiddagen så ska jag vara ärlig och säga att hurra-ropen för maten är mer rungande för en enkel gratäng. Hahaha…. ja så kan det vara.

 

MÅNDAG: Vegetarisk lasagne med hemmagjord pizzasallad
TISDAG: Brieostbakad torskrygg
ONSDAG: Krämig korvgryta
TORSDAG: Krämig broccolisoppa och våfflor med äppelgrädde till efterrätt
FREDAG: 

KYCKLINGPANNA, 3 PERS

3 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 burk kokosgrädde
1 msk grön currypasta
salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek kycklingfiléerna i olivolja. Salta och peppra dom lite lätt. De ska vara helt genomstekta och få lite färg på ytan.

2) Häll i 1 burk krossade tomater, grön currypasta och lite salt och peppar och låt puttra i ca 15 minuter.

3) Häll i kokosgrädden och blanda runt tills den är helt omrörd. Lått puttra ytterligare i 5 minuter. Servera gärna med ris eller nudlar och en asiatisk sallad.

VECKANS GOTTA

Snabba bärkakan

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

30
4 kommentarer

Fyllt skåpen igen

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon vänner!

Inatt var det uppåt väggarna med sömnen så då blir det ett tidigt inlägg till frukosten för dig. Kanske gläder det någon med min konstiga sömn såhär års? För den sakens skull så längtar jag till mars när det i regel vänder helt och hållet för mig och jag sover normala tider igen. Kan ju vara kul att träffa sin man nångång också…. haha! Som det är nu har han vänt sitt dygn också så han somnar vid 3 tiden på natten, själv så somnar jag ju oftast tidigt och vaknar mitt i natten. Har jag tur så kan vi göra en high five när vi möts då han ska sova och jag går upp.

Igår åkte vi till Västerås för att gå på bio. Vi älskade Jumanji när vi såg den jag och Milo, nu har det kommit en till och den var helt klart värd att de. Som vi skrattade! Sen har den allt, det finns både spänning och skratt.

På vägen hem for vi förbi Coop för att hämta ut paketen från Matsmart. Det blev lite mycket den här gången. Men jag kan inte nog rekommendera er att handla där. Mycket billigare och så hjälper man till med matsvinnet. Inget behöver kastas och i vanliga fall så ligger datumen ändå långt fram så det är inget som hinner bli gammalt.

Tips på vad du kan handla nu som det är riktigt bra pris på!

Ekologiska krossade tomater (6 pack) Så goda och med mycket smak, älskar den här!

Bön & ärtmix (5 pack), Svarta bönor, 2-pack) jag använder såna här som utfyllnad i soppor och grytor, eller så gör jag grytor på bara det som bas. Hälsosamt och så gott. Det är såhär jag får i Milo lite nyttigt utan att han tänker på det. Tips till föräldrar som kämpar med barn som inte äter grönsaker eller baljväxter.

Ekologisk olivolja, så god och smakrik. Beställer ALLTID olivolja från matsmart, det är något som går åt ganska så mycket här hemma.

Här är lasset med dryck från denna omgång! Älskar att man kan beställa mycket ekologisk och från riktigt bra märken.

Capri-Sun, MYCKET bättre än läsk! Bara frukt och vitaminer och endast askorbinsyra som antioxidationsmedel.

Min favorit smoothie från Froosh, de stora plattorna tar slut fort men det fanns kvar i 6 pack.

Ekologisk bubbelvatten citron, Milos favorit!

Tony som älskar Julmust fick en platta att njuta av innan det är slut för säsong.

Loka hallon till mamman i huset.

Favoritdrycken från Saltå Kvarn, ekologisk ananasjuice – helt ren produkt och inga tillsatser!

Ja, så har du inte testat att handla från Matsmart ännu, gör det! Det finns allt och lite till och jag är alltid supernöjd med mina varor.

Om någon timma ska jag våga mig på att köra igång min råsaftcentrifug och pressa lite sellerijuice. Här ligger jag nu och kör lite varm massage på baksidan av låren. Så skönt! Såg att den här mackapären var på halva priset på Rusta nu, HÄR hittar du den! Vi använder vår nästan varje kväll, vi båda älskar den. Nästan så jag ska köpa en till ifall den här skulle gå sönder.

Hepp, dags att börja kliva upp här. Ska gå ut och gå en promenad med mamma och pappa. Sen ikväll väntar gala.

Kram Nina

10
Kommentera

Wienerbrödstårta

Blev så himla inspirerad att provbaka en tårta som jag såg inne på Jennys blogg. Jag ändrade om receptet lite då jag ville testa hur det skulle bli om man smörade bottnarna innan. Det blev ju riktig succé måste jag säga, jag bjöd denna tårta till Tonys familj och alla tyckte den var supergod. Så glad man blir när man lyckas sådär härligt bra med saker. Den här tårtan är inte så söt som många andra tårtor är så gillar man inte alltför sött så är denna en riktig höjdare att testa. Om man vill kan man pudra på florsocker när den är klar, det är både vackert och blir lite sötare…. men min svärfar har diabetes så jag ville hålla den lite mer osötad.

WIENERBRÖDSTÅRTA

1 stort ark smördeg (finns i kyldisken)
50 g äkta smör
1 lime
3 tsk vaniljsocker
marsankräm (som du kallblandar)
3 dl vispgrädde
färska blåbär

Gör såhär:

1) Börja med att dela arket i 2 delar. Smält smöret, riv zesten på limen och ha i det i smöret, ha också i vaniljsockret. Blanda runt och pensla sedan arken med smörblandningen, du ska ha på rikligt. Skjuts in i ugnen på 200 grader (varmluft, annars 220 vanlig) i ca 10 min eller tills de fått lite färg.

2) Låt smördegen svalna helt. Blanda marsankräm. Jag hade ca 4 dl mjölk och ca 8 msk marsanpulver. Den ska bli krämig. Bred sedan på en utav plattorna.

3) Vispa grädden så den är sådär härligt lättvispad och följsam. Lägg först på platta nr 2 på vaniljkrämen, sedan har du på grädden på platta nr 2. Ha på blåbär. Voila!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

5 minuters tårta

Falska wienerbröd i långpanna

Kolakrämstårta

Rulltårtsbakelser

Kram Nina

497
8 kommentarer

Härlig dag i backen!

Godmorgon raringar.

Vilken alldeles underbar dag vi fick igår. Det var 2 plusgrader och sol hela dagen för oss i backen. Ok, det var sjukt mycket folk men det gick faktiskt bra ändå. Liftkön var aplång men vi hade faktiskt tålamod då den ju hela tiden sniglar sig framåt.

Igår morse ställde vi klockan sådär supertidigt för att komma iväg i tid och slippa köer när vi väl kom fram. Det visade sig vara ett genidrag för vi slapp alla köer till uthyrningen (Milo hade vuxit ur sina pjäxor), till liftkorten och att vi fick parkering precis intill. Prick kl 09.00 när liftarna öppnade stod vi liksom tokredo!

Kön var lång redan då så hade vi varit ännu mer ”skillade” hade vi gått ut och ställt oss innan 9. Haha….

Det såg ut att vara fina backar på vägen upp, det visade sig vara det också när vi åkte nedåt sen. Förmiddagen var det toppenåkning i backarna, dock så var det lite uppåkt på sina ställen på eftermiddagen.

Vi hade med oss matsäck som jag packade tidigt på morgonen. Varm choklad, massa frukt som jag skalat och delat, smörgåsar och te. Det var gött att njuta av det efter några åk i backen.

Efter ytterligare några åk var det dags för lunch. Kön till Toppstugans a la carte restaurang var rätt trevlig med tanke på vyn.

Det blev både gulaschsoppa och hamburgare som åkte ned i magarna. Man har en otrolig aptit av all frisk luft och motion måste jag säga.

Utanför Toppstugan var det nästintill magiskt! Många satt ute och åt sin lunch, en del tog något gott att dricka, en del satt och solade mot husväggen.

Det var så härligt när man fick se solen där uppe på fjälltoppen. Det värmde våra själar ordentligt. Milo och Tony var alldeles svettiga av åkningen medan jag är en fryslort och mer fryser än svettas.

Efter några ytterligare åk kände jag att jag fasen var helt slut och lämnade gänget i backen för lite egentid på cafét. Jag brukar alltid fota fikamontrar, det ger mig alltid idéer att prova lite nytt när jag bakar. Den här gången blev jag sugen på att göra en liknande hallon & vaniljkaka. Hade faktiskt riktigt mysigt i min ensamhet där på caféet och hann och sitta drygt en timma innan de andra kom.

Dom fikade också och jag fick se innanmätet på denna bakelse. Rommebakelse heter den och innehöll vaniljkräm och en slags citronfyllning. Absolut något jag också måste prova.

Det var ett trött gäng som åkte hemåt vid 3 tiden. Det blev 6 härliga timmar i backen och Milo var lyrisk, han hade kunnat åka hela natten.

Som vanligt så var man hungrig igen så det var tur jag hade bunkrat upp med favoritsmoothien. Älskar den här!

Ja, i slutet av Januari planerar vi att åka igen. Men då lite längre bort och i flera dagar. Ska bli grymt härligt! Vi älskar verkligen utförsåkning och fjällen allihopa.

Nu ska jag gå upp och göra frys/kyl rensning. Ska laga mat på allt som är kvar och sen åka och hämta min beställning som kommit till posten från Matsmart. Blev lite mycket den här gången….

Vi hörs senare! Du ska få ett toppentips på en snabb tårta som du kan baka.

Kram Nina

14
1 kommentar

Underbart!

Hej och hallå!

Snabbt inne med en hälsning från Borlänge och Romme. Idag åkte vi hit i grisottan för att äntligen få se lite snö och åka skidor, okej att den är konstgjord den där snön, men snö dock. Solen gassar här utanför och det är fasen helt fantastiskt!

Har knäppt massor med bilder och ska visa dig sen! Milo är värsta kunden i backen och det är så härligt att vi äntligen kan smälla på i full kajuta hela familjen. Detta trodde man inte när man höll på att lära honom, då gick det INTE i full kajuta kan man säga. Haha… det var mer svettig rygg, tålamod som var flera kilometer lång och knäböj i snigelfart ned för backarna. Allt har sin tid, nu är det superhärligt för alla får ut massor av den här skidåkningen och det är sååå NAJS.

Ha en fin lördag nu så hörs vi senare!

Kram Nina

3
2 kommentarer

Krämig Köttfärslåda

Jag lagade ju en del köttfärsrätter i förrgår och denna som jag ska presentera recept på nu var en av dem. En krämig köttfärslåda med potatis och massa gott blev verkligen så tusans smarrigt. Det blev så gott tydligen att jag hörde talas om att kompisar till ”Mellan” skulle komma hem och äta då hans mammas gratänger är så goda. 🙂 Ingen blir gladare än jag, dels för berömmet men också för att jag lagar otroligt mycket mat för att ha recept till bloggen. Glad när maten går åt och man inte alltid får fylla frysen till bristningsgränsen. Mat är något som aldrig tar slut i det här hemmet, det är en sak som är säker.

KRÄMIG KÖTTFÄRSLÅDA, 5-6 PERS

500 g köttfärs
2 klyftor vitlök
2 tsk lökpulver (funkar med 1 lök också)
2 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
smaka av med salt och peppar
ca 1 dl vatten
5 stora potatisar
200 g riven ost
ca 3 dl grädde

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen runtom i lite olivolja. Hacka vitlöken i mindre bitar och ha i den.

2) Krydda med lökpulver, kalvfond, balsamvinäger, timjan, paprikapulver, cayennepeppar och salt & peppar. Häll i ca 1 dl vatten. Låt småputtra i några minuter.

3) Skala potatisarna och skiva dem i ca 2,5 mm breda skivor. (Jag tänker en halv av en halv cm). Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten som du fördelar ut över hela formen.

4) Fördela ut potatisskivor i botten, sedan ett lager med köttfärsröra uppepå. Sedan ett lager till med potatis osv. Högst upp skivar du potatisarna i mindre stänger och fördelar ut. Häll över grädden.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 45-60 min. Den ska inte vara rinnig när den är klar, men gärna väldigt krämig. När den svalnar en smula när du tar ut den ur ugnen så kommer den sätta sig så var inte rädd för att det finns vätska i gratängen. Kom ihåg att alla ugnar är olika, håll lite koll på din gratäng och känn med sticka på potatisen så den är klar. Ta ut ugnsformen och ha på den rivna osten. Låt sedan gräddas igen i ca 10 min tills osten smält.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Köttfärsmuffins

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Balsamicobakad kyckling med hemlagad potatismos

Smöriga krämiga bakade potatisar

Kram Nina

1953
43 kommentarer

Gräddkokt grönkål

Grönkål har blivit ett nytt craving för mig. Jag äter det jätteofta och gärna i alla former. Som den är i en äppelsallad, rostad i ugnen eller så kokar jag den först i saltat vatten – sen kokar jag den i kokosmjölk med honung och salt. Vet ni hur gott det är??? Jag älskar grönkål!

Nu ska du få recept på gräddkokt grönkål, passar perfekt till t ex kassler men också väldigt gott till lax. Du måste helt enkelt testa för detta är så vansinnigt gott alltså.

GRÄDDKOKT GRÖNKÅL, 8 pers

400 g grönkål
2 tsk majsstärkelse
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl vällagrad ost (tänk dig prästost eller västerbottens ost)
smaka av med salt och peppar

Gör såhär:

1) Skär bort det tjocka stjäklarna på grönkålen. Strimla den sedan i småbitar.

2) Häll upp vatten i en stor kastrull, ha i ca 1 tsk salt. Ha i grönkålen och låt den småkoka i ca 2-3 minuter. Häll av vattnet och skölj den sedan i kallt vatten så behåller grönkålen sin vackra gröna färg.

3) Lägg sedan tillbaka grönkålen i kastrullen. Blanda majsstärkelse med lite av grädden och häll i. Häll sedan i resten av grädden. Koka sedan upp all, se till att röra hela tiden så det inte bränns i botten. Ta sedan av från värmen när grädden fått koka in en liten stund.

4) Häll i all ost och rör om tills den smält ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Kassler i ugn

Belgiska våfflor med ost & skinka

Snittar med krämig lax & pepparrotsröra

Ugnsbakad lax med fetaost & sirapskräm

Kram Nina

150
Kommentera

Storm

Halloj!

I morse startade vi dagen med en promenad. Ja även om det låter som om taket på huset snart lossnar och flyger iväg, MAJJ Gadd så det blåser!

Tappra gänget aka brillormarna drog iväg på en uppfriskande runda. Även om det blåste satan så gick det bra ändå.

Jag har haft lite problem med höfterna nu i början när jag börjat gå en massa igen. Får hoppas att det släpper snart, brukar få så i början när jag går. Känner mig lite som en 100 åring i slutet av promenaderna. Får vaja som en anka liksom….

Det var verkligen vågor nere vid stranden. Helt sjukt, vi har typ aldrig vågor här hos oss. Glad och tacksam att man inte tajmat in en kryssning nu kan jag säga. Jag skulle inte ha åkt. Visst har jag väl berättat att jag som 18 åring åkte över Nordsjön på en kryssning till London med klassen och hade 42 sekundmeter. Det blåste orkan!  Det var total kaos på båten och alla spydde högt och lågt. I en timma fick båten bara stå i vågorna för att inte krossas. Allt var stängt. Enarmade banditer lossnade från väggarna och folk flög omkring. Det var så hemskt! Det har satt djupa spår i mig den där jäkla båtresan.

Snart ska jag ta med den här tårtan till svärisarna. Vi ska åka ut och hälsa på där en sväng.

Hörni, det är FINFREDAG idag! Hurra…. man är dagvill men fredagar missar man för tusan inte.

Hörs senare!

Kram Nina

62
2 kommentarer

MEXIKANSK TACOPANNA

Jag har lite kylskåps- och frysrens här hemma. Vi har alldeles för mycket i våra skåp så jag måste laga mat på det som finns innan jag handlar nytt. Idag hade jag 1 kilo köttfärs som jag lagade mat på. Det blev 3 olika maträtter som nu ligger fördelade i matlådor i frysen. Tar kanske ännu mer plats men det är sånt som går åt snabbare än när det ligger 1 kilo köttfärs där och väntar.

Nu ska du få ett härligt helgtips (denna rätt gick dock åt ganska så snabbt då familjen tyckte det var galet gott) som du kan laga till ikväll kanske? Det var ett härligt sätt att servera det på också så detta tror jag blir en höjdare när man bjuder på mat. Detta är en MEXIKANSK TACOPANNA och jag lovar att det kommer uppskattas av både stora och små.

MEXIKANSK TACOPANNA, 4 PERS

250 g köttfärs
1/2 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver

280 g gröna linser
400 g krossade tomater
salt & peppar

nachoschips, riven ost och creme fraiche till topping

Gör såhär:

1) Börja med att steka köttfärsen tills den är genomstekt. Ha i spiskummin, paprikapulver, lökpulver och salt & peppar. Blanda runt.

2) Ha i krossade tomater och linser. Blanda runt och låt koka på medelvärme i ca 5 minuter. Ta av från plattan.

3) Strö på riven ost så det täcker hela pannan. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min eller tills osten smält helt och hållet.

4) Ta ut från ugnen och stick i nachoschips och klicka på creme fraiche. Servera gärna med en grönsallad och tacosås.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

TACOLASAGNE med tortillabröd

Härligt god limesås till tacos

Hemmagjord Tacokrydda

Tacogratäng med creme fraiche botten

Kram Nina

105
1 kommentar

Köttfärsmuffins

Oväntat gott!

Här kommer ett recept som jag bara måste dela med mig av. Så himla enkelt och så smaskigt. Köttfärsmuffins gjorde i alla fall succé här hemma. Så galet lätt att göra, inte klokt. Passar faktiskt både till vardags och till fest beroende på vad man serverar till. Idag serverades dessa köttfärsmuffins med gröna ärtor och glutenfri quinoa pasta.

Missa inte mina 20 godaste och mest populära recept (<klicka)

Åter till detta supermumsiga recept!

Kika gärna på sidans mest populära recept (<klicka), 40 härliga recept med massor av gott på både mat och bak.

Du kan variera det du äter till med massa annat gott. T ex så är ju en riktigt god potatisrätt till gott, du hittar massa inspiration HÄR (<klicka). Bara vanlig kokt potatis och en härlig gräddsås (<klicka) till är inte heller fel. Dessa köttfärsmuffins är i alla fall snabbt fixade och du behöver inte lägga ned så mycket jobb på det.

 

KÖTTFÄRSMUFFINS MED FETAOST, 6 ST

Ett av mina mest besökta recept här på sidan är denna KRÄMIGA KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka)

250 g nötfärs
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
75 g fetaost
100 g riven ost
+ ost till topping
1/2 tsk torkad timjan
salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen, salta och peppra. pressa i vitlöksklyftan och ha i timjanen också. Stek tills den är helt genomstekt.

2) Knäck i äggen i en bunke. Häll i köttfärsröran.

3) Hacka fetaosten, ha i den i bunken och 100 g riven ost. Blanda runt ordentligt.

4) Ta en muffinsplåt och ha i olivolja i 6 av formarna. Klicka i köttfärsröra i dem.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. När det återstår ca 5 minuter kan du ta ut plåten och fördela lite riven ost uppepå.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Inspireras gärna av fler härligt goda recept:

Köttfärspiroger på smördeg

Lasagne med ostsås

Kram Nina

1382
2 kommentarer
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow