Ja på fredag är det dags. Varesig man gillar upphypade dagar som t ex Alla Hjärtans Dag eller inte så kan ju en trevlig middag vara hur härligt som helst. Gillar man inte allt det kommersiella så kanske man ändå gillar en härlig middag tänker jag. 🙏🏻🥰
Här kommer ett litet tips på en fantastiskt god middag som jag skulle svänga ihop.
Åh inatt har jag sovit riktigt bra och skönt! Den där fullmånen gjorde mycket med min sömn denna omgången. Men nu är kristallerna laddade till max och man kan få ut allt härligt ur dem. Dom hjälper mig jättemycket. 🙏🏻🥰
Igår var vi i Sthlm. Tony var på möten och jag kollade ytterligare en lokal. Idag bestämmer jag mig för hur det blir, ska jag hyra någon alls eller vilken av dem det blir. Vi får se?
Igår hade jag på mig mina vad jag kallar, perfekta >>jeans<<. Jag har ju ett par svarta sen innan och jag bara ÄLSKAR dom! Superstretchiga, perfekt mellanblå i färgen, älskar dragkedjan i bak och så sitter dom så skönt på. Lite som mysbyxa då dom är så otroligt stretchiga.
Just nu har Cellbes 25% rabatt på massor av byxor (dock ej dessa ovan), bl a ett par andra favoriter som är superstretchiga – kolla in dem HÄR! Du hittar alla byxor som är nedsatta med 25% HÄR.
En av favoritblusarna var på till jeansen. Den är på REA nu!
Jag satt på Espressohouse och jobbade på förmiddagen. Alltså skrev och redigerade bilderna till de recepten som du såg här igår. Det tog hela förmiddagen, tar mer tid än man tror att gör det.
Efter Tony var klar med sina möten så tog vi en finlunch på Sturehof. Det är ett av våra favoritställen i Sthlm. Finlunchen var för att småfira vår förlovningsdag i måndags. Den inofficiella förlovningsdagen…. haha! Den officiella är ju på fredag. Så Lyllos oss som får fira lite i 2 dagar.
Sån tur att de hade bord när vi kom sådär spontant, det är väldigt ofta fullt hos dem och man brukar få vänta på bord.
Tony åt en stor Toast skagen och jag en bakad spetskål med ostronskivling som var så sjukt god! Vad vi njöt. Vi har blivit så bra på att njuta av matupplevelse vi, att sitta och verkligen njuta av mat är helt vår grej.
Tipsa mig gärna om fler restauranger att prova om du har någon favorit. Har tänkt att i år så ska vi inte snöa in på favoriterna utan faktiskt prova fler och kanske berätta för er vad vi tycker också.
Sturehof rekommenderar vi i alla fall starkt! 👌🏻🥰 Inte blev det sämre av att vi såg både Stellan Skarsgård och Börje Salming på restaurangen, jag var helt starstrucked! 🤩😂🤩 Jag menar, 2 legender under ett och samma tak. Wow! Jag sa till Tony att fota mig så Stellan syntes i bakgrunden men han hörde fel. Han hörde att jag tyckte han skulle gå fram och be om en bild….. när han satt där och åt. Hahaha! Inte så konstigt att Tony tittade lite konstigt på mig. 😂😂😂 Man går ju inte fram till någon och frågar om bild när de sitter och äter…. allra helst inte en ikon som Stellan Skarsgård. Haha!
Hepp, dags att starta dagen. Idag ska jag göra en massa bakrecept som står på tur och bara väntar.
Här är min ”go to” pasta. Krämig linspasta med citron och vitlök är oväntat gott, har du inte testat att laga mat på baljväxter är detta ditt tecken att du ska. Gjorde denna på min instastory och det var många som frågade efter receptet. Krämig linspasta med citron och vitlök är världens enklaste pasta att svänga ihop och den misslyckas aldrig och gott som fasen blir det också. Jag älskar den, äter den jätteofta! Jag äter den med linsspaghetti eller glutenfri spaghetti.
Mina linser köper jag alltid på Matsmart. Så bra pris och fraktar alltid fram till dörren, så jag brukar fylla skafferiet minst en gång i månaden med produkter därifrån. Förhindra matsvinn och fynda till bättre pris, 2 flugor i en smäll! HÄR (<klicka) hittar du linserna.
Jag har många goda olika pastarätter som är populära och omtyckta som jag tänkte jag skulle tipsa dig om. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:
NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja 10-15 champinjoner 1 tetra gröna linser
2 msk tomatpuré 1/2 burk krossade tomater 1 citron salt och peppar basilika
spaghetti för 2 pers
1/2 burk kokosgrädde
Gör såhär:
1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna där i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lägg i dem. Se till att ha rätt hög värme i pannan nu så att champinjonerna får lite färg och inte börjar vätska av sig. Rör om hela tiden.
2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund också.
3) Häll i linser och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och låt nu linsröran stå och puttra på medelvärme i ca 5-7 minuter.
4) Tvätta av citronen (använd gärna ekologisk när du ska använda skalet på den), riv skalet smått på hela citronen med rivjärn. Ha i skalen i röran och också kokosgrädde och låt koka upp och puttra i ett par minuter.
5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.
Här på sidan finns det massor med enkla och goda recept på mat och bak som alla kan laga, nedan får du smakprov på kategorier som finns, klicka på varje länk för flera recept på varje.
Tänk vad enkelt det kan vara att slänga ihop en pangrätt, bara man har lite köttfärs och potatis. Denna rätten kan du göra på både vego, kyckling och köttfärs. Det väljer du själv. Allt blir klart i ugnen och det enda som behövs till är en grönsallad.
KRÄMIG KÖTTFÄRSGRATÄNG, ca 6 pers
10 potatisar
800 g köttfärs 1 tsk paprikapulver 1 tsk oregano 1 tsk timjan 1 tsk spiskummin 200 g färskost vitlök salt & peppar
1) Skala och skiva potatisarna. Jag skivar med min matberedare, det går i en jädra fart när man gör det. Lägg potatisskivorna i en bunke med kallt vatten, detta för att de annars kan bli missfärgade.
2) Stek köttfärsen tills den får färg. Krydda, ha i alla kryddor här. Häll i vitlöksosten och värm upp den ordentligt. Skiva löken tunt.
3) Blanda grädde, creme fraiche, balsamvinäger, soya, vitlöksklyftor och salt & peppar.
4) Smöra en ugnsfast form (min var ca 25×35 cm). Lägg potatisskivor i botten, sedan ett lager med köttfärsröran, ha på lite skivad lök också. Krydda lite försiktigt med salt och peppar mellan varje lager. På med potatis igen, köttfärs och sedan lök. Du avslutar med potatis högst upp.
5) Häll gratängsåsen över alltihopa. Skaka gärna formen lite så all vätska sjunker ned i gratängen ordentligt. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 35 min. Ta ut gratängen och ha på osten och låt den smälta ordentligt innan du tar ut den. Gissar att det var ca 45-50 min sammanlagt.
Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes
Gokväll!
Ja jag lyckades ta en nätt liten powernap på 3,5 timma! 🙈 Tyckte väl att jag var lite trött. Haha…. Ska ligga här och slösurfa på telefonen ett tag, sen är det nog dags att gå och nanna igen.
Idag kom äntligen den här ursköna mysdressen! Äntligen en riktigt snygg mysdress som är sådär härligt tunn och skön på.
Jag har en förmåga att ha på mig myskläder som ser förjäkliga ut. Slitna, håliga, knä och rumppåsar. Den här lilla dressen ska jag vara rädd om så den håller sig fräsch. Ni brukar fråga vilken storlek jag har, på denna valde jag 36/38 och den satt som en smäck.
Egentligen vill jag sova i den här nu men ska inte, det är så mysisar blir slitna tror jag. Inga knä och rumppåsar nu. 🙈😂
Här ska ni få mitt ”go to” recept på chokladbollar när jag är sugen. Dessa svänger man ihop på nolltid i matberedaren, swisch swosch så är det klart. In i kylen under ca 20 minuter sen har du världens godaste små bollar att mumsa på.
Nyttiga Chokladbollar, ca 10 st
100 g dadlar 1,5 dl havregryn 2 msk kokosolja 2 msk vatten (du kan också ta kaffe) 1 msk kakao (ha i mer om du vill ha mycket kakaosmak, jag gillar svag smak) 1 krm vaniljpulver kokos till rullning
Nypa salt
Gör såhär:
1) Kärna ur dadlarna, ha i det i matberedaren. Ha i havregryn, kokosolja, vatten, kakao och vaniljpulver och en nypa salt.
2) Kör matberedaren tills du har en smet. Är den för lös så ställ den i kylen i ca 20 min innan du rullar dem till bollar.
3) Rulla dem i kokosflingor. Förvara i en burk i kylen.
I helgen gjorde jag makaronilåda med lite ny tappning. Alltså, har du t ex ont om tid och inte har tid att stå och laga mat så är denna rätt helt perfekt. Har du ungar som är kinkiga att äta rekommenderar jag det också. Vi hade en liten fyraåring till bordet som tog om 3 ggr. Det var tydligen väldigt ovanligt att något kunde vara så gott. Bra betyg!
MAKARONILÅDA MED BACON, 4 port
4 portioner makaroner eller annan pasta 4 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 3 dl riven ost
1/2 knippe salladslök cocktailtomater 2 pkt bacon
1) Börja med att koka makaronerna (pastan) enligt anvisningarna. Häll i dem i en ugnsfast form. Jag hade en på ca 25-35 cm. Blanda i strimlad salladslök och blanda runt allt.
2) Knäck i äggen i en bunke, ha i mjölk, salt och peppar också. Vispa runt tills äggen löst sig helt. Häll allt över makaronerna.
3) Bred ut osten över. Toppa med tunt strimlad bacon. Dela cocktailtomater och ha på dem också. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills äggstanningen stannat av och osten smält. Ät med en grönsallad, jättegott!
Måndag igen, en vecka kvar till sportlov. Kan säga att vi hade en 11 åring som var trött i morse och längtar nog massor till att få vara lite ledig igen. Jag med….älskar när han är ledig. Då har vi såna där sköna lugna morgnar när vi kan ta det soft och starta sådär mysigt och skönt. Vi har ännu inga större planer för sportlovet, tänkte att jag under denna veckan skulle spika det faktiskt. Ska ni göra något speciellt eller är ni inte lediga? Berätta gärna!
Visar min nya lampa jag köpt. Den är sååå fin och jag är helt kär i den. Kan dock inte bestämma mig för om det ska vara skärm på den eller om den ska vara utan. Jag har inte köpt skärm än men vet inte om jag ska heller? Nu är bilderna lite grusiga och gula tyvärr men den lyser väldigt fint. Måste nog känna efter….
På fredag är det Alla hjärtans dag och officiellt vår förlovningsdag…. inofficiellt är vår förlovningsdag idag (men vi firar lite extra på alla hjärtans dag). Tony hade köpt ringar åt oss och skulle fria till mig på Alla hjärtans dag. Så gulligt på något sätt för att det är så ”enligt regelboken”. Haha…. ännu gulligare var kanske att han var för otålig att vänta ända tills dess så han friade redan fredag den 10/2 – 2006. Så idag har vi varit förlovade i 14 år. Vid den här tiden på dagen hade jag ingen aning om vad som komma skulle på kvällen där hemma i soffan i vår trea på stan som vi bodde i. Tänk, just den dagen visade sig bli en av mitt livs lyckligaste dagar. Jag blev friad till för första gången i mitt liv. Å ja, resten vet ni ju redan, jag sa som ni kanske förstått ja. Vi ringde till våra föräldrar och kompisar på kvällen medan vi tog en varsin öl därhemma i soffan och bara supermyste resten av kvällen, jag var så galet lycklig. Lite dryg ett halvår senare blev jag fru.
Nu jobba vidare. Har inte ens kollat igenom min vecka ännu så måste sätta mig och göra det nu. Ha en fin start på veckan hörni så hörs vi lite senare.
Hemma igen efter att ha varit ut till svärisarna med massa mat. Vi samlades där, vår lilla familj och Tonys bror Tobias med familj. Mysigt!
Maten var med. Det blev en makaronilåda med bacon och potatisgratäng med köttfärs. Recepten kommer framöver. Allt gick åt så det var uppskattat.
Älskar att äta söndagsmiddag tillsammans med våra familjer. Tycker det är jättemysigt. Stora barnen saknades, när dom är med är det givetvis ett plus.
Svärmor hade dukat åt oss alla. ❤️
Någon var också väldigt taggad på att få laja med låtsaskusinen. Så kul att de funkar så bra ihop. Man ser dom knappt de där två. 😅
Nu ska jag strax lägga mig på soffan här och sukta lite efter fotpill. Den där karln jag lever med är uppe och springer så det verkar dröja lite, han håller på och förbereder gympapåsen till Milo till imorgon . Ingen är gladare än jag över att han fixar den, kanske så glad så jag inte ens nämner fotpillet? Nääää….. Det var ett jäkla skit de där med fotpillet alltså, jag är ju helt beroende av det numera. En kväll utan fotpill är som en kväll utan att sitta i soffan. Ja ni hör ju, funkar ju inte överhuvudtaget. 😀 Haha… jag och min soffa. Jag lovar att man skulle kunna hitta urgröpningar i den som har formen av min röv. Haha…. i 2 olika storlekar…. haha…. orkar inte.
Är nog lite trött för nu började jag tänka på att det fanns såna urgröpningar på riktigt och hur kul det skulle se ut. Haha…. Fy jag skrattar åt allt när jag är trött.
Dags för veckomatsedel igen då, för en del är det Sportlov nästa vecka. För oss är det Sportlov nästa vecka, det ser vi fram emot massor. Här kommer en vecka fylld av massa god vardagsmat. Varsågoda!
500 g köttfärs 6 potatisar 2 palsternackor 1/2 bit rotselleri 2 morötter
2 vitlöksklyftor 2 tsk torkad timjan 2 tsk spiskummin 4 msk tomatpure 2 grönsaksbuljonger 20 cocktailtomater salt och peppar
Gör såhär:
1) Skala och hacka grönsakerna till stora tärningar. Lägg allt i ca 1 liter vatten. Salta vattnet rejält. Ha i alla kryddor och pressa i vitlöksklyftorna. Ha i grönsaksbuljongtärningarna och tomatpuren. Låt koka på medelvärme tills alla grönsakerna nästan är mjuka.
2) Stek köttfärsen i olivolja. Ha i salt och svartpeppar. Låt den få lite färg.
3) När det är ca 5 min kvar av koktiden har du i cocktailtomaterna och köttfärsen. Tipsar om att servera den med en klick av min vitlökssås – recept HÄR.