Tacosoppa med kyckling

Ja familjen ropade alla HURRAAA åt den här rätten. Hittade receptet på Diet Doctor men ändrade om i receptet efter eget tycke och smak. En tacosoppa med långkokt kycklinglårfilé till och så den smälta härliga osten och nachoschipssmulet uppepå. Kan säga att saken blev inte direkt sämre av att avnjuta denna soppa med vitlöks-flatbreads uppskurna i skivor. Oj oj, detta blev en galet bra höjdarmåltid och något jag absolut tycker att du kan testa någon dag, kanske redan i helgen?

TACOSOPPA MED KYCKLING OCH OST, 4 port.

300 g kycklinglårfiléer
1 stor morot
1 gul lök
2 kycklingbuljongtärningar

1 påse taco kryddmix
1 msk olivolja
4 dl grädde (eller havregrädde för mjölkfritt)
salt & peppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
vatten
2 dl riven smakrik ost
nachoschips

Gör såhär:

1) Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Stek dem i olivolja runt om.  Häll i ca 4 dl vatten och de båda buljongtärningarna och låt koka på medelvärme under lock i ca 30 min. Kycklingköttet ska bli sådär mjukt så det nästan går att bara riva isär det. Ta sedan ur kycklingen men låt buljongen vara kvar i pannan.

2) Hacka löken och stek den så den blir glansig i en annan panna. Häll i den i buljongen. Häll också i tacokryddan och grädden, skala i moroten (du skalar allt tills den är slut), krydda med cayennepeppar och paprikapulver. Låt puttra i ca 15 minuter.

3) Ta av från värmen och mixa soppan så den blir helt slät, jag använde en handmixer. Häll upp i skålar, toppa med kycklingen som du rivit i små bitar, hackade nachoschips och riven ost. Låt osten smälta ned i soppan, gör den inte det kan du ställa in den i micron en liten stund. Avnjut med något gott bröd, t ex mina vitlöks-flatbread.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Tacogratäng med creme fraiche botten

Mexikansk tacopanna

Tacolasagne med tortillabröd

Pizzadeg utan jäst

Kram Nina

26
Kommentera

Vitlöks-flatbread

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Igår hade jag en riktig baka och laga mat förmiddag. Vad jag trivs att stå där i mitt kök och pula omkring och få skapa massa gott. Det är terapi som heter duga för mig, det får mig alltid lugn och fokuserad. Ja om det går bra alltså…. gud nåde om det inte går bra, då blir jag på så dåligt humör och vill kasta allt och bara gå och dra täcket över huvudet och sura resten av dagen. Haha…. Tack och lov så har jag även lärt mig att försöka rädda upp sånt som inte blir bra direkt, det handlar väl om tålamod gissar jag. 🙂

Jag började dagen med att baka hönökakor och vitlöks-flatbread. (Hönökakorna får du recept på imorgon). Dessa flatbreads får du nästan skylla dig själv om du bakar. Alldeles för goda!!! Haha… ja men du vill äta upp alla. Så otroligt goda blev dem…. fantastiska på riktigt. Familjen har nästan slagits om vem som ska få äta bröden… haha! Flatbread går att variera i all oändlighet och jag ska faktiskt baka det igen idag för att testa lite olika utföranden på den. Då tror jag familjen blir glad också. Kommer såklart recept på det också.

VITLÖKS-FLATBREAD, 4 STORA

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk olivolja
2 tsk honung
6 dl >>vetemjöl<<
75 g äkta rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor

2 tsk havssalt (till topping)
1 msk hackad persilja (jag använde fryst)

Gör såhär: 

1) Jag använde torrjäst (världens bästa torrjäst från Khoisan Tea, du hittar den HÄR). Använder du torrjäst så blandar du den med mjölet men fortsätter receptet som vanligt, du kan värma vattnet lite varmare då torrjäst tål varmare vatten (upp till 45 grader). Gillar också att detta brukar ge en härlig jäsning. Använder du vanlig jäst så smular du ned den i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (varmare för torrjäst) och häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2) Häll i honung, olivolja och salt. Rör om tills det också lösts upp.

3) Häll i mjölet (med torrjästen om du använder det), lite i taget tills du har en smidig deg. Mjölet kan vara av olika kvalitet, det spelar också roll om mjölet är färskt och hur hårt packat det är. Degen ska bli smidig och precis släppa kanterna i bunken, då är den klar.

4) Låt degen jäsa minst 30 minuter, gärna 45.

5) Sätt ugnen på 225 grader. Har du en pizzasten så ställ in den i ugnen, har du inte det så kan du ta en stor plåt och vända den upp och ned och ställa in. Vänd upp degen på mjölat bakbord.. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, tänk dig en rektangel. Blanda smör, pressad vitlök, havssalt och persilja. Bred på en bred sträng på varje av detta vitlökssmör. Du kan ha på rikligt.

6) Ta bakplåtspapper och placera ut 2 på varje och skjuts in i ugnen. Det kan rinna lite av smöret så täck botten om du vill. Grädda i ca 15 minuter eller tills brödet fått fin gyllene färg. Ät till soppa eller någon annan favoriträtt, det är gott bara som det är, sååå gott verkligen!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Tunnbröd med 4 ingredienser gräddade i stekpanna

Lantbröd

SMÖRDEGSRULLAR med fetaost och annat smått & gott

Tunnbröd gräddade i stekpanna

Kram Nina

2251
28 kommentarer

Jag älskar deg

Gokväll i stugorna!

Just kommit hem från MOS. Åkte med Mellan och med Milo på en liten tur. Det var sån skillnad på folk jämfört med sist när jag var där dagen innan julafton. Liiiite skillnad… haha!

Milo fick gå lös i Game Zone, kul avslutning på ett härligt jullov. Håller man inte i plånkan där inne så blir man ruinerad. Så mycket kul för ungar där inne. Vi har ganska så nyligen upptäckt det stället…. man får vara glad för att vi drog ut på det kanske?

Trööööött mami! Varit vaken 19 timmar snart….vet inte ens hur jag ska orka upp härifrån för att tvätta av mig smink och att äta? Såg att månen såg oroväckande ”full” ut….

Fiskade fram månkalendern och mycket riktigt…. 91% full inatt är den. I övermorgon är den full. Nätterna innan brukar faktiskt vara jobbigast för mig så det ska bli intressant hur det blir inatt?

Är du känslig för fullmåne? Känner du av det alls? Tony känner inget av den, inte ens om den skulle ramla ned i huvudet på honom skulle han känna av den. Haha…. huset skulle kunna rasa och han skulle snarka vidare och dregla lite i kudden. Jag minns när jag hade mina riktigt svåra sömnproblem, då fanns det nätter som jag nästan ville fläppa honom i bakskallen och sen låtsas som ingenting när han vaknade. Haha! Det blev nästan ett irritationsmoment att han kunde snarka och dregla och inte jag, nä själv låg jag med globögon och glodde ut i mörkret och hade tappat räkningen på fåren för längesedan. Fifasen, såna sömnproblem vill jag aldrig mer ha!

Hon den här sitter och hökar på sängplats på min mage, det vet jag. Hon håller sig tillräckligt nära och när jag är som minst beredd så slår hon till. Då börjar hon trampa på min mage för att slutligen få den skönaste platsen medan jag ligger på en 20 cm bred plats.

Idag bakade jag bl a detta bröd. Den gamla hederliga hönökakan. Men wow – hur gott är det här egentligen? Imorgon ska du få recept på den.

Alltså vet ni? Jag har en riktigt konstig relation till deg. Jag typ ÄLSKAR deg. Att få se en jäst deg gör mig lycklig på riktigt. Att få knåda den med händerna – ÄNNU lyckligare. Att en deg kan få en lycklig liksom? Det måste ju ändå vara ett rätt märkligt beteende? Haha…. Jag kan se fram emot när jag ska få baka bullar eller bröd bara för degen. Älskar deg!

Hepp, nu är maten klar. Ha en fin kväll nu. Håll tummarna för oss att vi inte vänt på dygnet föööör mycket, Milo ska upp till skolan och Mellan till jobb på skolan. Heja oss – we can do it!

Kram Nina

68
12 kommentarer

SWEET HARICOT VERTS RÖRA

Dags för ett smarrigt tillbehör igen, vi åt detta som det var och det var verkligen supergott. Jag tänker mig att detta blir ett jättegott tillbehör till köttet eller kycklingen. Kanske bara enkel kokt potatis och så denna härliga haricot verts röra till, MUMS! Detta var Tonys favorit, han tyckte det verkligen var supergott. Testa vettja!

SWEET HARICOT VERTS RÖRA

250 g haricot verts
1 dl panko
4 msk sweet chilisås
1 ägg
salt & peppar

Gör såhär:

1) Fyll en kastrull med vatten. Koka upp vattnet och häll i haricot vertsen i, koka upp och låt sedan sjuda i ca 3-4 minuter. Häll av vattnet och spola dem sedan i iskallt vatten, detta för att de ska behålla sin härliga gröna färg.

2) Häll i haricot vertsen i en stekpanna med lite olivolja. Blanda ägg, panko och sweetchilisås, salta och peppra och blanda runt ordentligt. Häll röran uppepå haricot vertsen. Häll på lite mer olivolja. Rör runt med en trägaffel hela tiden, rör tills att röran fått lite färg. Klart.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg! ❤️

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovinså du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Krossad potatis med vitlök och parmesan

Ugnsbakade krämiga potatisar

Sötpotatisstrips

Ost & skinkfyllda potatisar

Kram Nina

31
3 kommentarer

Krämig kycklinggratäng Italian style

Igår lagade jag en jättegod kycklingrätt här hemma. En riktigt krämig kycklinggratäng Italian style. Den gick åt i ett nafs, och när det gör det så vet man att man lyckats riktigt bra. Denna passar alldeles utmärkt till pasta, och den passar också till kokt potatis eller ris. Så bra när man kan variera det i all oändlighet. Då känns det inte som att man äter samma sak. Denna kycklingrätt är lagad på kycklinglårfiléer som är sådär riktigt saftiga. Kan absolut rekommendera er att testa kycklinglårfiléer istället för kycklingfiléer ibland.

KYCKLINGGRATÄNG ITALIAN STYLE, 4 PORT.

4 stora kycklinglårfiléer (stora, Guldfågelns är riktigt stora)
20 st kocktailtomater
3 msk tomatpuré

2 klyftor vitlök
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk lökpulver
2 kycklingbuljongtärningar
1,5 dl vatten

3 dl grädde (jag använde havregrädde)
2 dl smakrik lagrad riven ost.
olivolja

Gör såhär:

1) Häll i olivolja i en gryta. Salta och peppra kycklinglårfiléerna och stek dem runtom. När de stekts färdigt, ta ur och lägg i en ugnsfast form.

2) Låt grytan stå kvar på plattan, ha i tomatpure, dela 15 av kocktailtomaterna och ha i dom i grytan. Pressa i vitlöksklyftorna, lökpulver och timjan samt kycklingbuljongtärningarna. Häll på vattnet och låt allt puttra runt tills vattnet reducerats (kokat in) nästan helt. Häll på grädden och låt koka upp.

3) Häll gräddsåsen över kycklinglårfiléerna och toppa med osten. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Ta ut och dela resten av tomaterna och toppa med dem samt färsk rosmarin, funkar fint med basilika också.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg! ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

 

Korvgratäng med fetaost

Krämig kycklinggryta

Thaikyckling som det smakar på Thairestaurangen

Nachotallrik med kyckling

Kram Nina

502
12 kommentarer

Har ni städat bort julen?

Godmorgon godmorgon!

Jag sov hela eftermiddagen och kvällen igår, ett litet bakslag som berodde på att jag var vaken alldeles för länge när vi var på galan. Sover man hela eftermiddag och kvällen så sover man inte på natten, jag har varit vaken sen typ 11 tiden, alltså igår kväll/inatt eller vad jag ska säga? Så förvirrande, men så är det i alla fall. Inte många vakna alla de timmar som jag redan varit vaken. Det är typ lunch för mig nu. Haha….

Hörni, har ni plockat bort julen? Det känns som jag är den sista på jorden som har kvar julen. Många som verkar ha varit snabba med att plocka bort den i år. Jag ska nog börja plocka bort allt nu, tomtar och sånt är borta men alla julstjärnor och granen har varit kvar. Jag vill ju ha ljuset kvar ju så det känns så fel att plocka bort det. Men, jag får fylla på med annat ljus, ska inhandla större lampor till våra höga fönster här hemma så ska vi nog få ha lite ljus kvar. Ett annat tips är att ha ljusslingor runt fönstren, det är inte juligt utan mer en vinterbelysning. Det blir fint! Har sett att Granit har en jättefin.

Den HÄR! Den tror jag blir jättefin att hänga längs med sidan av fönstret (eller runt fönstret), den är nämligen hela 5 meter lång. Det ger ljus och känslan av att man får ha lite julstjärnor uppe.

Nu ska jag i alla fall sätta igång och göra lite frukost här, ska svänga ihop lite bröd här men får nog knåda deg för hand så man inte väcker hela familjen.

Vi hörs senare!

Kram Nina

21
5 kommentarer

Jobbig kväll igår

Godmorgon älsklingar!

Ja det blev en jobbig kväll igår, jag grät i stort sett hela kvällen som vi satt där. Så otroligt tunga berättelser och livsöden som utspelade sig. Man känner sig så urgrundsledsen för att den här skitsjukdomen gör så mångas liv till ett helvete. Både de som drabbas och den drabbades familjer. Hjärtat blir så tungt. Vi ALLA har på något sätt påverkats av den här sjukdomen, alla har någon nära som drabbats.

Det som igår ändå kändes som ett hopp var att forskningen ändå går i rasande takt. Immunterapi ser ut att ge goda resultat så där satsas det mycket pengar nu. Något som också var glädjande att höra var att nästan 100% botas ifrån testikelcancer t ex. Idag är det fler som botas än som dör, det var inte så jättelängesen som det var fler som dog än som överlevde en diagnos. Upplyftande att det går åt det hållet åtminstone. De tror också att de barnen har fötts som kommer få uppleva att cancer botas helt och hållet.

Cancerforskning kostar massor med pengar, det går åt sjuka summor till att forska om t ex immunterapi. Det är därför dessa galor är så viktiga. Du kan läsa allt om hur du kan hjälpa till genom att bli månadsgivare HÄR. Du kan själv bestämma beloppet. Jag har själv blivit månadsgivare nu. ❤️ Minsta lilla peng som kommer in är värt allt och lite till.

Den här klänningen hade jag på mig, fick den passande nog i julklapp av Tony. Jag bara älskar den!

Fick se många människor som jag lite ser upp till igår. Här Fuglesang och underbara Dagny Carlssson som bloggar och är 107 år gammal. ❤️

Vi blev bjudna på en trevlig buffé.

Vi fick fantastiska platser precis bredvid scenen. ❤️ Här såg vi toppenbra.

Kvällen avslutades med Måns Zelmerlöv. Härlig avslutning på en jobbig kväll. Det var här publiken kom igång ordentligt.

Som sagt, en jobbig men en viktig kväll. Glad att jag var där. Hörde att igår kväll under programmets gång samlats in över 69 miljoner kr.

Nu ska jag jobba vidare här, vi hörs senare!

Kram Nina

6
4 kommentarer

Blomkål och bacongratäng

Nu ska du få ett middagstips som du enkelt och snabbt slänger ihop. Denna rätt är enkel att äta som den är eller så serverar du den t ex till stekt kassler, bacon eller korv. Detta är verkligen såå gott och enklare kan det verkligen inte bli. En perfekt gratäng att slänga ihop på vardagen, det mesta sköter sig i ugnen.

Kolla även in denna gräddkokta broccoli med brieost & vitlök (<klicka för recept)

BLOMKÅL OCH BACONGRATÄNG, 4 PERS (receptet uträknat på att du serverar något till)

Kolla in dessa recept:

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

1 blomkålshuvud eller 1 påse blomkålsbuketter
1 pkt bacon
2 dl grädde
150 g riven ost
salt och vitpeppar

Gör såhär:

1) Skär blomkålshuvudet i små buketter. Stek dem i lite olja så de får lite färg.

2) Klipp eller skiva baconen i strimlor, stek med dem tills de stekts runt om. Salta pch peppra efter smak.

3) Häll allt i en ugnsfast form, häll på grädde och strö på osten.

4) Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Kyckling & bacongratäng

Fläskfilégratäng

Lyxig korvstroganoff

Krämig broccolisoppa

Kram Ninajkk

522
8 kommentarer

Tillsammans mot cancer

Snart börjar det sändas, vi sitter på andra raden. Känner att detta kommer bli otroligt tungt, men viktigt. Jag har näsdukar med mig. Önskar så att vi tillsammans kan samla in så mycket pengar det går. Så viktigt!

Kl 20.00 på TV4 börjar det! ❤️

Kram Nina

72
Kommentera

Marinerade Haricot Verts

Nu ska du få tips på ett tillbehör till maten som är sååå gott så det är inte klokt. Passar perfekt till både kyckling och kött. Jag hade inga förväntningar alls egentligen utan tänkte att ja ja, det blir väl ett tillbehör med tråkiga haricot verts och inget annat. Men wow, hur kan jag ha missat detta??? Hur gott som helst.

MARINERADE HARICOT VERTS

250 g haricot verts
1/2 lök
2 tsk grovkornig senap
1/2 msk balamsvinäger
1/2 tsk havssalt
3 msk olivolja
salt till kokvattnet

Gör såhär: 

1) Häll upp vatten i en kastrull, lägg i de frysta haricot vertsen i kastrullen. Salta lite lätt. Koka upp och låt sjuda på ganska så svag värme i ca 3-4 minuter.

2) Häll dem i ett durkslag och skölj med iskallt vatten, detta för att de ska hålla den gröna färgen.

3) Blanda en dressing på hackad lök, senap, balsamvinäger, havssalt och olivolja. Lägg harcit vertsen i en skål och häll dressingen över. Låt gärna stå och dra i ca 10-15 minuter innan servering.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Baguette med ägg och creme fraicheröra

Ruccolaröra

Helstekt fläskfilé med supergod marinad

Matsemlor med kycklingröra

Kram Nina

43
1 kommentar
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow