Sentomsider kickar jag igång denna måndag (som faktiskt känns som en höstdag) med en veckomatsedel att inspireras ifrån. Mycket enkelt och gott är ju lite temat just nu. Hoppas att denna ska inspirera till veckans matlagning. Veckomatsedel är ju tänkt att hitta inspiration ifrån, eller varför inte kopiera rakt av? Vilket som funkar. Hoppas att denna veckas veckomatsedel ska ge dig inspiration för veckan.
När du vill ”hotta till” den vanliga falukorv i ugn till en annan nivå. Detta är verkligen hur gott som helst och hela familjen gillar massor. Servera gärna med en klick creme fraiche med sweet chili till, hur gott som helst.
Den här såsen kan man dricka, så otroligt gott verkligen. Serverar den ofta med sallad med fetaost för att det bara matchar så bra till. Du måste testa denna.
Galet god mjuk kaka som blir alldeles fantastiskt saftig. Den smakar så härligt av mandelmassan. Tipsar om att slänga i några skivade äpplen också och äta med vaniljsås. Missa inte min rårörda superfluffiga HÄR.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Ett av det enklaste recept som finns är filmjölkslimpa. Blanda ihop och grädda typ så, väldigt gott är det också och jag upplever att det är rätt bra hållbarhet på det också. Perfekt att slänga ihop en filmjölkslimpa såhär en Söndagmorgon tänker jag. Rykande färskt bröd till frukosten är svårslaget. Den här filmjölkslimpan är min ”go to”, det är den jag slänger ihop när det behövs ett snabbt bröd som jag vill ska bli gott.
Jag toppar den alltid med olika saker, denna gången blev det solrosfrön. Ibland är det sesamfrön, chiafrön, havregryn, vallmofrön eller pumpafrön. Beror på vad jag har hemma för tillfället. Jag brukar också ha i lite torkad frukt och nötter om jag har det, blir väldigt matigt då.
Måste bara tipsa dig om världens smartaste tubklämma (<klicka), perfekt till kaviaren, skinkosten eller vilken tub man nu än har. Den här är så användbar. Man kan köpa fler också då de är så billiga. Missa inte rabattkoden längre ned!
FILMJÖLKSLIMPA, 1 st
6-7 dl (glutenfri mjölmix samma mängd för glutenfritt) 1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt) 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 0,5 dl sirap eller honung 4 dl filmjölk eller yoghurt 1 dl mjölk 1 dl solrosfrön
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och fil samt frön. Vill du ha i lite torkad frukt och nötter så har du i det här.
2) Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Klicka i smeten, den är ganska lös och kladdig. Grädda brödet i ca 1 timme i mitten av ugnen, känn med sticka (det tar olika lång tid i olika ugnar). Täck med folie efter ca 40 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp brödet.
ger dig 33% rabatt på dyraste varan på Ellos och 5% extra rabatt på redan nedsatta varor. Passa på att fynda – denna rabatt gäller även på kläder och annat på hela sidan.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Ännu ett ljuvligt recept från Hello fresh som jag gjort om till eget. Alltså panerad grillost var verkligen något utöver det vanliga. Så himla gott och hela familjen hade kunnat äta oss fyrkantiga. Panerad grillost blir helt fantastisk i konsistensen och smaken ska vi inte ens prata om. Smakar nästan som när jag på Cypern fick in en hel tallrik med panerad grillost, trodde jag skulle spricka och fick ge bort hälften. Ranchdressing är verkligen något jag gör ofta hemma, det är så gott så det är inte klokt och passar till väldigt många maträtter, testa att ha det till hamburgaren nästa gång. Mums!
Här hade jag just hällt över chilihonungen över grillosten, alltså det var sååå gott! Frasiga och alldeles ljuvligt goda dessa panerade grillostar. Grillost är lite lättare att hantera än halloumi, den är t ex smidigare att både grilla och steka. Men funkar såklart med vanlig halloumi också.
1. Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Skär potatis i ca 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salt, timjan och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills dom är gyllene och mjuka.
2. Jag skar sedan grillosten i mitten, så att de blev så stora som möjligt. På längden så att säga. Ca 1 cm breda. Vispa ägg (eller häll aquafaba) i en tallrik, blanda sedan panko, paprikapulver och peppar i en annan tallrik. Vetemjöl/glutenfri mjölmix i en tredje tallrik.
3. Doppa grillosten i vetemjöl först, sedan i äggen/aquafaben och sist i panko. Lägg sedan den panerade grillosten på ett fat. Den ska sedan stekas gyllene i en rejäl mängd olivolja.
4. Ranchdressing: Pressa vitlöken i en skål, blanda creme fraiche, majonnäs, oregano, salt & peppar och honung och rör om.
5. Blanda honung och chiliflakes i en annan skål.
6. Salladen: Halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor, med mandolin är det perfekt. Halvera limen. Pressa i den i en skål, ha också i 2 msk olivolja, 2 tsk honung och lite salt & peppar. Häll i äpplena och kålmixen. Rör om.
7. Just innan servering gäller du över chilihonungen över grillosten.Servera sedan pommes, panerad grillost, salladen och ranchdressing.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
En liten spaning på hösten när det kommer till köket och maten. Älskar att gå runt och inspireras och få en känsla för hur man själv vill höra i sitt eget kök, är det några produkter man skulle kunna förgylla köket med, det dukade bordet? Inredning? Här kommer en liten spaning från mig.
Åh dessa glas (<klicka) är toppen om man vill servera pannacotta, har en After Eight pannacotta (<klicka) som är galet god. Den skulle passa toppen, kolla in den. Annat gott kan vara cheesecake i glas och Apple trifle, kika in HÄR för massor med recept i glas.
Så snygga tallrikar (<klicka), den stora är riktigt maffig och perfekt att ha som serveringsskål t ex. Så snyggt att duka med!
De här tallrikarna (<klicka) var också så snygga! Såhär är det ju verkligen supersnyggt att duka, stod och fingrade på servettringarna (<klicka), ångrar nu att jag inte köpte dom. Så snyggt, får lägga en beställning tror jag. Bordsunderläggen (<klicka) till var pricken över i:et. Bomullsservetterna (<klicka) med svart kant – wow!
De höstiga servetterna (<klicka) blev jag också taggad på. Fanns i flera olika härliga murriga färger, snacka om att förhöja höstkänslan med dukningen.
Den här förvaringshyllan för vägg (<klicka) funderar jag på att köpa till köket. Sååå snygg och helt min stil. Du kan hänga vinglas på den då det finns såna smidiga vinglashållare (<klicka) till den. På hyllan därnere har jag tänkt ställa alla mina kokböcker. Det fanns också väldigt fina glas (<klicka) att välja på! Sen har jag tänkt att jag ska hänga upp en vitlöks fläta på den och på hyllan med blomman en stor färsk timjan som jag ska ta in från trädgården.
Blomsterströssel (<klicka) kan jag varmt rekommendera också! Så trevligt att strö på kakor och faktiskt också vissa maträtter.
Det var lite spaning på hösten, har spanat in mycket mer som du kommer få ta del av sen.
Den här enkla mandelmassakakan har jag tipsat om förut men det tål att tipsas om igen. Den är verkligen busenkel att svänga ihop och blir så god. Tipsar dig om att ha i några skivade äpplen i den här enkla mandelmassakakan. Strö på lite råsocker och kanel uppepå så har du världens godaste äppelkaka. Du kan variera den här mandelmassakakan genom att ha i blåbär eller hallon också. På sommaren blir den perfekt med rabarber. Toppenkaka!
Den här kakan blir lite frasig på ytan och sådär härligt saftig på insidan. Mandelmassa är verkligen en toppeningrediens att ha i kakor, blir alltid gott!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Ett besök i Saltsjöbaden hann jag med förra veckan, ett litet möte och så passade jag på att kika runt. Har varit där som hastigast och strosade runt när vi för många år sedan besökte Herreys, Marie & Richard. Minns att jag gav honom en form av ”masterclass” inför när han skulle medverka i Hela Kändis-Sverige bakar. Det var så spännande när han var med, vi hade sms-kontakt under hela hans medverkande och kul var det att det räckte ända till final. Nu var det dags igen i alla fall, så vackert där! Sedan hem och laga denna Snabba Chilikyckling med Srirachamajjo, detta var så otroligt gott så detta bara måste du testa, inspirationen på receptet kommer från Hello Fresh, men jag gjorde om denna snabba chilikyckling så den passade oss bättre. Himla smidigt! Tony hummade högt när vi åt, haha….alltid så kul när han gör det för då vet man att det var gott! Testa denna enkla snabba chilikyckling, du kommer inte bli besviken!
Först lite bilder från Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden tornar upp sig så maffigt där vid vattnet. Ligger otroligt vackert. Finns ett mysigt promenadstråk precis bredvid som vi var tvungna att ta en tur runt. Restaurangholmen kallas det. Så himla vackert på alla sätt, kan verkligen tipsa om du har vägarna förbi.
På bryggan hittar man Holmen Kök & Bar, det besökte vi och åt där faktiskt sist när vi var i Saltsjöbaden. Ligger fantastiskt och utsikten är fenomenal. Såg att de har öppet från 17 på fredagar, och Lördagar från 12.00. Tips om du vill ta dig en liten utflykt.
Måste tipsa om mina Shapingtights som jag har på mig, sååå sköna på. Nyheter hos Aimn. Håller ihop kroppen på nå vis, så himla skön känsla. Känns som ett så himla bra stöd för mage och rumpa. Nya favoriter, finns HÄR. (<klicka) Skorna är ni många som frågat om, dom hittar du HÄR. (<klicka)Vrålsköna alldeles mjuka, perfekta för min skada verkligen som är så otroligt känslig för vilka skor jag går i.
Här tog vi den där mysiga promenaden runt Restaurangholmen som det heter. Du går precis bredvid vattnet, en alldeles lagom lång promenad. Hamnen med båtarna passerar man och så ser man vackra Grand Hotel Saltsjöbaden på håll.
Tony passade på att gå runt och fota lite och så kunde man klättra upp i detta utsiktstorn på vägen. Utsikten var magisk. Här stod vi och kikade ut över vattnet. Så idylliskt med den puttrande båten som just passerade. Sverige är bra jädra vackert hörni!
Åter till kycklingrätten
När vi väl kom hem så lagade jag den här supergoda snabba Chilikycklingen. Som sagt, du måste testa, detta var verkligen Top notch. Hela familjen gillade!
Tallrikarna får jag ofta frågor om, du hittar dom HÄR(<klicka)
Styrkan på den här rätten bestämmer du lite själv. Det beror helt enkelt på hur mycket sweet chili, chiliflakes och Goan Xacuti du har på, så gillar man inte så starkt tar man helt enkelt mindre av det. Snabb Chilikyckling innehåller en kryddblandning som sagt, den heter Goan Xacuti, en het Indisk currykrydda. I den ska egentligen ingredienserna torr-rostas till men jag har gjort en enklare variant av denna krydda som du snabbt och enkelt kan blanda ihop alldeles själv. Tipsar dig att göra en sån här kryddblandning och ha den i en burk med lock att använda till andra kyckling eller fläskköttsrätter, väldigt god kryddblandning. Är det så att du verkligen inte vill göra en sån kryddblandning pga olika saker så rekommenderar jag dig att åtminstone använda chilipulver, peppar, kanel, spiskummin och kardemumma efter kryddrecepten nedan.
Snabb Chilikyckling med srirachamajjo och smörigt ris
4 msk japansk soja (glutenfri om du önskar glutenfritt)
1/2 tsk chiliflakes
4 msk vetemjöl (glutenfri mjölmix för glutenfritt)
4 msk olivolja
2 msk smör
2 dl majonnäs
3 msk sriracha
Guan Xacuti krydda:
2 msk malen koriander
2 tsk malen fänkål
2 tsk chilipulver
4 msk malen gurkmeja
6 tsk malen kanel
5 tsk senapsfrön
5 tsk hela pepparkorn
5 tsk malen kryddnejlika
2 tsk spiskummin
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen muskotnöt
1 krm malen kummin
Guan Xacuti krydda: Mortla pepparkorn och senapsfröna i en mortel, blanda sedan alla kryddor och förvara i en liten glasburk med lock.
Gör såhär:
1. Koka upp ris enligt instruktioner till antalet personer som ska äta. När riset är klart, rör i smöret.
2. Strimla kycklingfile, ”torka av” med hushållspapper och lägg i en skål. Strö över 1 msk av Guan Xacuti kryddan, vetemjölet och en nypa salt. Blanda runt ordentligt så allt blir kryddigt.
3. Häll i olivolja i en stekpanna och ha sedan i kycklingen i den. Strimla rödlöken och ha i den också. Stek runt tills kycklingen är klar, tar ca 4-5 minuter.
4. När kycklingen är klar, ha i sweet chilisås, soja och chiliflakes.
5. Blanda majonnäs och sriracha i en skål.
Servera kycklingen med smörigt ris och srirachamajjo. Sååå sååå gott!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned i inlägget.
Alltid kul när du testar att laga recepten, denna kan du variera lite om du vill. Byt ut kyckling mot fläskyttefile eller fläskfilé t ex, minst lika gott. Berätta gärna om du testar!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Dags för veckomatsedel och med det en ny vecka. En vecka som bjuder på massor med jobb och en trevlig tripp ned till Göteborg för min del. Kommer såklart berätta mer om den sedan. Men nu först laddar vi för måndag och en ny veckomatsedel.
Åh den här pastan lagar jag väldigt ofta, du slänger ihop den snabbt och så är det bara sååå gott! Fattar inte hur en så enkel rätt kan bli så god. Vill du så kan du addera fetaost eller varför inte bitar av mozzarella – MUMS!
Supergod skaldjurspaj, passar perfekt nu när det fortfarande är lite kräfttider. Gör denna kalla dillsås (<klicka) till så lovar jag att smaklökarna får dansa.
En stor favorit här hemma, alla älskar den här och ibland kan vi göra den fler än en gång per vecka. Går också att variera med kycklingfärs, minst lika gott!
Soppa mums! Ibland är det ju bara så härligt med soppa. Den här brukar jag äta med ett gott bröd, tipsar om ett jättebra i inlägget. Annars är det här LANTBRÖDET (<klicka) också perfekt.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Godmorgon vacker! Det är Sköna Söndag idag, och jag har tänkt att jag ska börja med ett riktigt mysinlägg varje Söndag. Fullproppat med tips, mys och annat smått och gott som du bara inte får missa.
Var ute i naturen
Att vara ute i naturen på hösten är verkligen mys på hög nivå. Luften är hög och fräsch, färgerna i naturen är helt oslagbara, klär du på dig ordentligt kan du vara ute i timmar verkligen. Här hade de hunnit bli vinter men detta är verkligen höstmys deluxe annars. Att både laga mat och baka i naturen. Nåväl baka, att använda färdig tjock pizzadeg till bullarna funkar toppen det med. 😊
Kan verkligen rekommendera dig att investera i ett stormkök om du inte redan gjort det. Det skönaste mysigaste stunderna vi haft har varit med ett stormkök i naturen.
Det HÄR (<klicka) stormköket har vi! Det är superbra och vi är verkligen toknöjda. Använt det massor och vi kommer säkerligen ha det för resten av livet.
En riktigt god pastamiddag med ett gott rödvin kan inte bli mer Skön Söndag tänker jag. Eller varför inte med Pepsi Max, går ju lika bra. Här ovan tipsar jag om 4 favoriter. Dessa är så goda!
Laga en riktigt god pasta, det finns galet mycket pastarecept därute som du säkert inte testat. Kanske ska du till tillbringa resten av september till att testa massa nya pastarecept? Pasta är så enkelt att laga, och ett riktigt gott rött vin till, då är det en lyxmiddag. T ex BONTERRA ZINFANDEL till den gräddiga pastan, MASI CAMPOFIORIN till bolognesen t ex. Mums!
Det här kan du tänka på när det kommer till pasta och vin:
När det finns mycket syrlighet eller sälta i maten skall man välja ett vin med hög syra.
När det finns sötma och/eller kryddhetta i maten väljer man ett vin med tydlig fruktsötma.
Om man vill ta fram sträva röda viner ska man undvika söta och kryddheta smaker, medan man jublar över syrliga smaker, sälta, fett och krämiga konsistenser.
Den här känslan vill jag ha i höst. Avslappnat och skönt, älskar att klä mig så. Man behöver inte tänka på något utan bara vara. Skönaste outfiten.
NIIINISSEP24 ger dig 33% rabatt på dyraste varan, 5% på redan nedsatta varor.
Glassen på REA
Passa på att njuta av en glass de soliga dagarna, snart försvinner de nästintill ut frysdiskarna. Denna köpte jag på REA, halva priset, MAGNUM EUPHORIA – det är min absolut godaste glass just nu.
Blev totalt superförälskad i den här tröjan. Jag kommer försöka våga färg i höst. Annars känns ju hösten väldigt beige och lugn, men lite då och då så smäller jag till med något glatt och fullt av färg. Den här outfiten är en perfekt höst-outfit.
Sitta vid vattnet
På morgnarna ska jag försöka ta min lilla försiktiga morgonpromenad vid vattnet. Ni vet att man tankar väldigt mycket energi vid vattnet va? För mig är det nästan magiskt – älskar dessa stunder. Det ska jag göra massor i höst!
Nehej! Nu ska jag vara bättre sällskap till mannen, han sitter här bredvid och kör oss till Sandviken. Milo har fotbollsmatch där idag. Önskar dig en riktigt fin Söndag!
Igår gjorde jag en väldigt god Fredagsdrink åt oss. Äppelpaj drink, den smakade ungefär lika gott som äppelpaj faktiskt, även om det var en drink. Så trevlig drink, och lite höstigt också. Passar perfekt som bjuddrink. Älskade smaken, gillar du äpple så blir det succé med denna äppelpaj drink.
Mina favvoglas för drinkar. Lite större glas som jag ofta dricker cola zero ur med massor av is. Hur gott?
Jag serverade den med lite salt/pepparchips, smakade riktigt gott med den kombon. Äppeljuicen ska vara den som är ”cloudy”, alltså den grumliga varianten.
Bubblorna som man håller i precis innan servering gör hela drinken. Det är verkligen så himla gott. Du kan givetvis göra den alkoholfri, alkoholfritt bubbel och sen hoppar du över Fireball.
1. Ta fram två assietter, häll på sirap på en och blanda sedan kanel, kardemumma och vaniljsocker på den andra. Doppa sedan glaset upp och ned i sirap först, sedan i kanelblandningen.
2. Mixa Fireball, florsocker, vaniljsocker, is och äppeljuice/äppelmust i en shaker. Skaka den i en minut (minst). Sila upp i två glas.
3. Toppa med mousserande vin. Dekorera med två tunna skivor äpple.
Jag har en hel kategori med drycker här på bloggen. Kika gärna in där för massa inspiration.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Godmorgon Fredag! Lite senare kommer Fredagslistan som kommer vara fullproppad med massa härligt. Jag älskar fredagar och denna speciellt då vi ju har värmerekord för att vara September. Så mysigt med lite extra sommar innan hösten dundrar in på riktigt. I Onsdags gjorde jag den här supergoda varma mackan till Tony som satt på hemmakontoret och hade möten hela dagen. Tänkte han behövde matas då han inte ens hann ut för en frukost. Plockade lite ”härlig fru” poäng på samma gång, haha. Den här supergoda varma mackan innehåller lite oväntade ingredienser som tillsammans blev fööööör gott. Du måste verkligen testa. Varm macka kan man göra på kvällen när suget sätter in, titt som tätt så äter vi varma mackor istället för middag hemma hos oss. Uppskattat av hela familjen.
Den här smörgåsgrillen (<klicka) har vi, jag är supernöjd med den här. Så smidig att rengöra också. Älskar den lilla skrapan som man kan skrapa ned resterna i en liten behållare under smörgåsgrillen. Bara tömma och rengöra sen, så smidigt. Fick tipset att använda bakplåtspapper i, det funkar också men tycker inte riktigt man får samma härliga yta då. Men det gör man som man vill.
SUPERGODA VARMA MACKOR, 2 st
2 st surdegsfrallor
Smör
2 skivor rökt skinka av god sort
3 msk skinkost på tub
1 msk sweet chili sås (den asiatiska)
4 skivor smakrik ost
Oregano
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Dela frallorna. Bred på smör. Lägg på skinka, bred på skinkost på tub, på med sweet chili och sen toppa med ost.
2) Salta, peppra och ha på oregano. Lägg ihop som en dubbelmacka och sen in i smörgåsgrillen. Den ska börja få färg och osten ska smälta ordentligt.
Det roliga var att Tony var helt säker på att jag hade senap i smörgåsen, men det hade jag inte. Jag tror kombon skinkost och sweet chilisås gjorde att det blev som senap. Så du som inte tål senap – tips tips!
Här hemma kommer dessa mackor att göras många gånger till, Tony blev dessutom proppmätt på 2 stycken så vill du svänga ihop en snabblunch eller en snabb middag kan jag verkligen tipsa om att äta detta.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Finns massor med andra recept här på bloggen. Enkla mat och bakrecept, härliga tilltugg och mycket mer. Kika runt och få ännu mer inspiration. Här nedan tipsar jag om annat som du kan hitta i receptväg.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.