Bacon, ost och mango chutney pasta

Vill du ha tips på ett superenkelt och gott pastarecept så kommer det här. Pasta är perfekt för alla kan äta det. Vegyaner, glutenintoleranta (glutenfria då såklart), vegetarianer osv… pasta är grymt. Numera finns det ju olika varianter och helt plantbaserade. Jag själv älskar linspasta. Mmmm, så gott!

IMG_4554

IMG_4558

IMG_4560

IMG_4562

IMG_4563

IMG_4564BACON, OST OCH MANGOCHUTNEY PASTA, 4 PORT

2 paket bacon
1 lök
1,5 dl vitt vin (köper alkoholfri på ICA -godare än matlagningsvin)
3 msk tomatpuré
3 msk mango chutney
salt och svartpeppar

1 dl grädde
2 dl mjölk
10 skivor ost (gärna en lagrad)
pasta
parmesan till topping

Gör såhär:

1) Börja med att strimla bacon och hacka löken smått. Stek baconen och löken. Löken ska mjukna ordentligt.

2) Ha i tomatpuré, låt det gärna bränna lite mot botten av stekpannan. Den avger så god smak då. Häll i vinet och låt det puttra med och reducera (koka in).

3) Häll i mango chutney, grädde och mjölk. (Vill du ha den riktigt krämig byter du ut mjölken mot grädde också). Låt puttra i ca 10-15 min, var noga med att röra om lite då och då så det inte bränner i botten.

4) Ta av från värmen och ha i osten, låt den smälta med i pastasåsen. Koka pastan enligt anvisningarna och blanda i den och lite av pastavattnet i såsen. Rör om och toppa med lite torkade örter (ta vad som helst) och riven parmesan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Krämig Kycklingpasta med parmesan och honung

Linspasta med citron och vitlök

Milos pasta med skinksås

Kram Nina

273
4 kommentarer

Så irriterad

Heeeej!

Men hallå! Var tog den här dagen vägen egentligen? Är i chock! Kollade klockan nu och tänkte att den var snart 12 kanske….. så är den närmare kvart i 3. What? Vad läskigt när dagen går så fort ibland.

Har just varit på vårt loft och irriterat sönder på att stolarna typ skär sig mot bordet och nu ser jag att den skär sig mot mattan också! Va i heeeela friden som Milo brukar säga. Tänk att man kan störa sig så mycket? Haha… jag blir typ irriterad varje gång jag går upp på loftet. Passerar ju det lite då och då eftersom vi har både förråd och träningsrum där uppe.

Det ser faktiskt värre ut med färgerna på bild ska jag säga, då skiftar ju stolarna mot lite rosa ser det ut som. Riktigt så mycket skär det sig inte i verkligheten, dom är verkligen inte rosa haha.

Nä, men nu ska jag köpa ny matta. Jag tror att jag ska in på naturmaterial där. Jag ÄLSKAR naturmaterial i inredning. Det ger mjukhet och lite lugn på något vis.

Den här mattan tror jag blir superfin! Den är stor också så den täcker mycket av golvet. Kommer matcha trappräcket och det ”rostiga” på trappräckena.

Har ju lite naturmaterial i korgen till blomman och så. Sen blir det en stor vas med hampa på det lilla brickbordet och på matbordet och så kuddar som matchar i fåtöljen som står i hörnet där.

Bordet får jag måla om, det får bli svart. Det är laserat men frågan är om det finns en mörkare lasering? Vill ju behålla trät så att säga? Vet du?

Aja, jag får väl ordning på det där till slut. Nu jobba vidare här, sen ska jag åka ut till mamma och pappa och hämta massa korv.

Vi hörs sen!

Kram Nina

55
4 kommentarer

Snorjärsar

Hej och go’kväll!

Den här dagen handlade en hel del om promenader. Vi skulle ju åkt på inte mindre än 2 kalas idag men Tony är lite smådäckad av sin förkylning så vi avbokade. Men för att han inte skulle drunkna i sitt eget snor så tvingade jag med mig både Milo och Tony på en promenad.

Själv startade jag dagen med en promenad igen. När jag gått runt en halvtimma så är det som om något händer i mig, som att lyckan kommer och knackar på. Imorgon ska jag skriva mer om det här.

Redo att ge mig ut i snålblåsten, fixade flätor så håret inte skulle blåsa sönder. Haha…. närå, nog fasen borde det klara lite snålblåst? Jag hade Alex och Sigge i lurarna.

Så jädrans vackert men så galet kallt. Det blåste huggormar stora som anakondor. Om några månader kanske jag tar bild igen på samma ställe och då är det förhoppningsvis grönt och en hel hög med grader högre än vad vi hade idag. Drömmigt!

Idag blev det en total hemmadag. Mamma och pappa kom över förut så åt vi frukost och kollade skidorna på TV:n. Plockade lite på loftet idag och är sååå sugen på att ha ett skrivbord där uppepå. Får se om jag får till det?

Vid femtiden kände jag att nääää, snorjärsarna behöver komma ut som sagt.

Det plockades pinnar stora som träd. Haha…. ni vet ungar och en riktigt bra pinne. 🥰 Snöpinnen försökte han att sätta fast igen men det gick inte.

Vi tog en tur ner till stranden.

Alltså hur fint på något sätt?

Under tiden vi var på stranden så mörknade det.

På vägen hem stannade vi till på vår lilla Lifvs butik. Det bästa som hänt här i krokarna. Den har man haft mycket nytta av!

Nähä, nu ska jag fortsätta snarka i soffan här. Hoppas ni haft en fin helg!

Kram Nina

45
2 kommentarer

VECKANS MATSEDEL

Dags för veckomatsedel igen, jag fick nästan skäll när jag missade det för några veckor sen. Ni är härliga, jag förstår att det kan vara viktigt att det kommer veckomatsedel om man nu lovat det. Det är nog fler än man tror som hämtar inspiration ifrån den. Kul ju, kul att man kan inspirera. Vi kickar igång måndagen med veganskt, det är poppis att tänka köttfri måndag…. inte mig emot!

VEGANSK PASTAMÅNDAG: Vegansk lins- och champinjonpasta med vitlök och citron

skink och potatislådaTISDAG: Krämig skink och potatislåda

IMG_4546

IMG_4547

Denna rätt är perfekt om man vill få in lite baljväxter i kosten. Mina ungar har inte fått i sig det så bra men genom att låta dem finnas i en gratäng som man fyller ut köttfärsen med är det perfekt. Du slår två flugor i en smäll, du minskar på köttet och får i dig nyttiga baljväxter. I denna rätten har jag en bön och ärtmix från märket Go- Green, men det funkar ju med i stort sett vad som helst. Det finns massor med olika tetror med olika baljväxter att välja på.

ONSDAG: BÖN & KÖTTFÄRSGRATÄNG, ca 8 pers

500 g köttfärs
2 tetror baljväxter á ca 290 g
1 lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater

2 dl vitt vin (funkar fint med alkoholfritt vitt vin från affären, gillar dem bättre än matlagningsvin)
2 msk balsamico
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
salt och svartpeppar
3 dl grädde
500 g valfri pasta
3 dl riven ost

Gör såhär: 

1) Stek köttfärsen i olivolja så den bryns lite. Ha i den hackade löken och låt den mjukna med.

2) Häll av baljväxterna och skölj av dem några gånger. Ha i dem i köttfärsblandningen. Ha i de krossade tomaterna och låt puttra i några minuter.

3) Häll i vin, balsamico, pressa i vitlök, hacka i grönsaksbuljongen, honung och svart och vitpeppar. Fräs runt allt i några minuter.

4) Häll i 2 dl av grädden. Låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter. Rör om då och då.

5) Koka pastan enligt anvisningarna, spar dock de 2 sista minutrarna. Häll av pastan och häll i den i en ugnsform. Häll också i köttfärsröran. Häll i den sista dl grädde och rör runt allt.  Skulle gratängen kännas för torr kan du ha i mer grädde eller mjölk. Toppa med riven ost.

6) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min eller tills osten fått fin färg.

gratinerad tjockkorvTORSDAG: Gratinerad tjockkorv

 

LYXIGA TACOBÅTARFREDAG: Lyxiga Tacobåtar

 VECKANS GOTTA: Ballerina Kladdkaka

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

31
2 kommentarer

Citronmarängkaka i långpanna

Igår bakade jag en sån där perfekt kaka. En sötsyrlig citronkaka med maräng uppepå, ja men du hör ju så gott. Den här smakar verkligen citron ordentligt. Ljuvlig kaka i långpanna.

IMG_4531-2

IMG_4523IMG_4524

CITRONMARÄNGKAKA I LÅNGPANNA

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl pressad citron
1/2 dl mjölk
zesten av en hel citron
50 g smör

Marängtäcke:

3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Börja med att vispa ägg och strösocker ljust gult och fluffigt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i det i äggfluffet. Häll i citron och mjölk och rör runt med slickepott. Ha i zesten också.

3) Smält smöret och ha i det i smeten.

4) Häll smeten i en ugnfast långpanna med bakplåtspapper, min långpanna är 25×35 cm. Grädda på 175 grader i ca 35 min eller tills kakan känns nästan helt torr.

5) Under tiden kakan är i ugnen vispar du samman äggvitorna och strösocker. Börja med att vispa bara äggvitorna tills det bildas lite skum, häll sedan i strösocker…lite i taget medan du vispar. Marängen är klar när det bildas toppar när du drar ur visparna ur smeten.

6) Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna. Ha på marängen och ställ in i ugnen för att bränna på marängen lite. Sätt ugnen på 225 grader, låt kakan stå i ca 10 min eller tills marängen får fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Citronkaka i långpanna

Guldkaka med citronglasyr

Glutenfri citronkaka med blåbär

Kram Nina

23
Kommentera

Mysmorgon

Innehåller annonslänkar för Cellbes

Morning raringar!

Hoppas allt är bra med er och att ni haft en mysig helg hittills. Jag smög upp tidigt här och tände en massa ljus och satt på en kopp te som jag sen mös med i soffan. Ni skulle se min te-låda?! Alltså jag vet inte hur många olika tesorter jag har alltså, det är helt sjukt. Men jag älskar te, te med honung är godast, jag kan dricka utan men det är ungefär en biljard gånger godare med honung i. Dricker du te? Vilken är din favorit i så fall?

te

Jag är inne på grönt te just nu. Visste du att grönt te baseras på samma blad som svart te men det oxideras inte. Detta gör att grönt te smakar annorlunda och behåller sin näring och positiva egenskaper. Dock så ska man dricka bra sorter, helst ekologiskt då det kan finnas gifter i de konventionella. Jag har inte varit så noga med det men ska bli det helt klart nu när jag fick veta det. (Gjorde en snabb googling). Ska också variera, dricka både svart, vitt och rött te. Älskar ju alla sorter och skåpet är fyllt av dem alla. Mums! 😋🙌🏻🤩

IMG_4538

IMG_4534

(Sorry för skitigaste spegeln ever…. någon måste verkligen skvätt ned den fullständigt.) Hur ljuvlig morgonrock (<länk) har inte jag? Rooooooosa och alldeles underbar! Den finns i 3 olika färger, är i en sån ljuvlig mjuk velour. Känns som bomull på kroppen. Älskar att den har sidfickor så man får plats med mobilen. Haha…. Mjukisbyxorna (<länk) som jag har på mig under är de ljuvligaste. Jag har 2 gråa och 2 svarta och älskar att sova i dem. Spänner ingenstans och är sådär tunna och sköna!

Just nu har Cellbes ett erbjudande som ser ut såhär:

Ange kod 2028 i kassan så får du rabatten!

IMG_4541 IMG_4540

IMG_4544

Har ju glömt att visa veckans fredagsbukett för er. Hur fin? Jag gör gladeligen lite reklam för Elliots kompis på Flora här i småstaden för hon är verkligen en fena på att sätta ihop helt otroliga buketter. Hon får helt fria händer och de två jag nu haft här hemma har varit magiskt fina. Sådär så man inte ens visste att man gillade dem. Kolla bara blandningen i denna, ranunkler och solrosor med vanliga rosor om vartannat och så allt grönt! Så fint! Hoppas få njuta länge av den här. Är så imponerad av den unga tjejen som varit så vågad att ta över en blomaffär, det är ingen lek att driva eget företag och allt jobb det innebär. Ja jag är så imponerad. Så modig!

Nähepp, jag ska faktiskt ta och klä på mig lite nu och bege mig ut på en promenad. Det ser ut att spricka upp här nu så solen kanske ska lysa på oss idag. Åh! Måste ut och njuta och försöka fånga de få strålar man får såhär års. De har inte varit många… men hörni, vi är på väg åt rätt håll och det blir ljusare och ljusare nu. Älskar det! Älskar ljuset som återvänder till oss nu.

Vi hörs senare!

Kram Nina

38
3 kommentarer

Hårtips

Innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel

Idag på dagen körde jag en sån hårvårdarstund i duschen. Jag har ju äntligen lärt mig att inte tvätta håret så ofta. Från att ha tvättat det nästintill varje dag till att tvätta det 1-2 ggr per vecka. Tränar jag så måste jag tvätta det oftare, men jag försöker faktiskt att ”fake-tvätta” det då. När man bara sköljer igenom med vatten och har på lite balsam i längderna. Det funkar utmärkt om man vill spara lite på håret!

Jag har ju vigt mitt hårliv åt att ”laga” mitt hår sen det blev förstört i December för 2 år sen. Nu äntligen är allt det blekta förstörda borta och mitt hår kan börja växa igen. Jag har extensions i då jag själv har så tunna hårstrån och måste typ tvätta det jämt om jag inte skulle ha extensions i. Det hjälper mig att inte tvätta det så ofta då.

Sen är det himla bra med bra produkter. Ger man håret bästa förutsättningar så ger det dig ett fint glans tillbaka. 😀

Schampo (20% rabatt) // Balsam (20% rabatt) // Inpackning (20% rabatt)

Jag varvar Bobbys schampo och balsam med dessa från Maria Nila. Jag älskar dessa här ovan! Jag är lite konstig men kör 3 olika sorter från samma märke för olika effekt. Schampot rengör håret på djupet men ger ändå mjukhet. Ger fukt och reducerar frizz. Doften är magisk verkligen!

Balsamet är antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande. Förebygger hårbottensproblem och innehåller produkter som motverkar håravfall. Dofter galet gott!

Hårmasken behandlar skadat, torrt och kemiskt behandlat hår. Återfuktar, ger näring och gör det silkesmjukt.

Maria Nila är ett svenskt cruelty fritt och veganskt märke. Så himla bra och som sagt, doftar sååå gott!

Hårspray (25% rabatt)

Här är min hårspray som jag absolut inte kan vara utan. Ger superstadga, stänger ute fukt (just det älskar jag), ger glans. Det är lätt att borsta ur och så motarbetar det frizz. Tony brukar susa förbi och grabba tag i min hårspray och då blir jag förbannad på riktigt. Ingen i min familj rör min spray. Haha…. 😂😂😂

Jaha, det var lite tips på hårprodukter till lite bättre priser.

Kram Nina

41
2 kommentarer

Dubbelmarinerad fläskfilé

Oj oj, sen igår har jag förberett ett kött som vi ska äta ikväll. Jag kan lova dig att det helt klart varit värt all den tid det tagit, för jag säger bara wow så gott detta blev. Jag som inte äter så mycket kött kommer absolut inte att kunna motstå denna rätt. Jag ska servera den i en matig sallad. Man kan också servera den med olika potatisrätter, inget är liksom fel. Den ska ätas kall så då passar den fint i en sallad också.

IMG_4508

IMG_4507

IMG_4512

IMG_4507

DUBBELMARINERAD FLÄSKFILÉ

Marinad 1

2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk frysta örter (köpes i frysdisken på ICA

Marinad 2

1 stor pressad vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
3 msk balsamvinäger
0,75 dl olivolja
1 msk frysta örter
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Gör rent fläskfilen från senor och överflödigt fett. Gillar du sånt har du bara kvar det.

2) Vispa ihop alla ingredienser till marinad 1. Lägg i fläskfilen, jag använde en 5 liters plastpåse, låt marinera i minst 2 timmar. Helst över natten. Min låg i under 1 dygn. Ta upp köttet och torka av det lite.

3) Sätt ugnen på 175 grader. Värm en stekpanna och ha i smör. Bryn fläskfilen på ganska så hög värme så du får yta på köttet. Lägg den sedan i en ugnsfast form.

4) Låt köttet steka i ca 20 min eller tills att det är genomstekt. Tänk dig att köttet ska nå en innertemp på 70 grader.

5) Ta fram ingredienserna till Marinad 2 och blanda ihop den. Lägg i det varma köttet i den marinaden, gjorde även denna i en plastpåse. Ställ i kylen och rör i påsen då och då under minst 2 timmar. Den får gärna stå längre.

6) Ta ut köttet och skiva det i tunna skivor. Häll över marinaden över köttet.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Lyxig FLÄSKFILÉSTROGANOFF

Fläskfilé Café de Paris

Fläskfilesmörgåsar

Kram Nina

304
17 kommentarer

Det handlar om mindset

Godmorgon raringar!

Vaknar upp till lördagmorgon. Man bara älskar ju lördagar, helst morgnarna då man får äta en mysig långfrukost tillsammans. Min familj är inga ”fans” av frukostar för tidigt på morgonen men väntar jag en stund och gör brunch av det istället så brukar det vara mer uppskattat faktiskt!

Igår for vi iväg för lite diskobowling. Min och Milos stora utmaning är att någon dag slå Tony. Någon av oss i alla fall. Länge var ju jag bäst och alltid slog honom, numera går det bara inte. Igår kom vi på det. Sen jag började bygga naglar har det gått åt skogen. Man får ett annat grepp på bowlingklotet så nästa gången ska jag göra naglarna kortare. Haha…. vad gör man inte för slå honom liksom! Har jag sagt att jag är tävlingsmänniska? 😂

Taggad mamma och pappa! 😅

Milo var superduktig igår men blir nästan bara nöjd om han får en strike eller spare. Jag försöker förklara för honom att man bara kan jämföra sig med sig själv, hur bra man blivit mot förr. Från att knappt få ner några alls till att nästan alltid få ner mer än hälften är ju så mycket bättre än det kan bli. ❤️ Å ja, det kunde han ju hålla med om. Det kallas visst mindset och det skulle många av oss behöva jobba mycket med. Allt handlar ju om hur man ser på saker. För mig gick det lite bättre än det brukar igår och mitt mindset var att det här bara var mysigt och kul. Ja, är man en vinnarskalle så kan det även behövas för 40+ människor…. haha!

Såhär såg det ut igår när det var 12 min kvar av vår timma. Ja ni ser, det är lite spridda skurar. Jag fick i alla fall 3 strike igår, alltid något. 😅

Själv höll jag som sagt humöret uppe igår, hade bestämt mig för att det bara är kul med bowling. Jag som har finskt humör (kort stubin) kan ju bli irriterad på mig själv som helskotta när det går dåligt. Jaja, igår var det bra mindset som gällde och det funkade ju hur bra som helst. Det var ju fasen en vinst bara det! 🤩

Nu ska jag gå upp och baka lite bröd till vår mysfrukost. Kanske slänger jag ihop lite pannkisar också. Då vet jag att minstingen blir glad. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

69
2 kommentarer

Bearnaisegratinerad Fläskfile

Nu ska du få ett gottigt helgtips av mig. Detta skulle vi egentligen ätit ikväll men karln tänkte att det skulle bli så gott så han röstade ner mig och så fick dom det till lunch istället. Det blev verkligen så grymt bra det här receptet och både karl och barn tjoade över hur gott detta var. Det var absolut inte sista gången jag lagade detta, det är en sak som är säker.

IMG_4497

IMG_4504

IMG_4499

IMG_4496

IMG_4494

IMG_4502

BEARNAISESÅSGRATINERAD FLÄSKFILE, 4 port

1 fläskfile
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
3 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk tomatpure

2 vitlöksklyftor
salt och peppar
potatis

Falsk bearnaisesås:

3 dl creme fraiche
2 grönsaksbuljongtärningar
3 äggulor
torkad dragon

Gör såhär: 

1) Skiva fläskfilen i ca 2 cm breda skivor. Stek dem i rikligt med smör på ganska så hög värme. Vi vill att köttet ska få stekyta ganska så snabbt, då blir inte fläskfilen torr inuti. När du stekt köttet färdigt lägger du det i en ugnsfast form.

2) Häll i vinet, vatten och pressa sedan i vitlöksklyftorna och tomatpuren i formen med köttet. Blanda runt ordentligt. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.

3) Skiva paprikorna och den skalade löken ganska så tunt. Salta och peppra. Stek allt mjukt i olivolja. Ställ undan detta.

4) Gör bearnaiseåsen. Häll i creme fraichen i en kastrull, hacka grönsaksbuljongen och ha i den också. Koka upp och rör om tills grönsaksbuljongen smält och blandats ut ordentligt. Ta av från plattan. Ha i äggulorna och önskad mängd torkad dragon, koka upp igen och rör om hela tiden. När den tjocknat är den klar.

5) Ta ut köttet ur ugnen. Är det vätska kvar på botten så är det helt ok. Bred ut paprika och lökröran uppepå köttet. Bred sedan ut bearnaisesåsen över det. Skjuts in i ugnen på 225 grader (gärna grillfunktion) tills att bearnaisesåsen fått koka till lite ovanpå allt. Ca 5-10 min. Servera med klyftpotatis.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

 

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Köttfärsbiffar med feta och världens godaste gräddsås

Krämig korvgratäng

Fläskfilégratäng

Kram Nina

53
4 kommentarer