Inspiration ur mysbyxeträsk

Innehåller annonslänkar för Cellbes och NordicFeel

Nu har jag haft några dagar (många dagar) då jag levt i mysbrallor och tofs på skallen. Det är då jag får ett ryck. Vill fixa mig lite extra mycket. Raka benen i duschen, peela ansiktet, köra ansiktsmask, ha i en hårmask och bara städa bort det som känns för slabbigt.

Vad passar inte bättre då än ett inlägg men lite ytligt tugg. Lite kläd och skönhetstips kanske? Sånt som jag själv gärna läser om när jag behöver bli lite inspirerad och uppryckt ut mysbyxeträsket!

Vi börjar med lite klädtips. Ni är många som är som mig, vill ha sköna byxor på sig…. snygga och sköna! Här ska du få mina två bästa tips för tillfället.

Byxa med dragkedja i bak.

Något av det skönaste i byxväg jag har just nu är dessa byxor med dragkedja i bak. Sitter som en smäck, superstretchiga, lite högre midja och så sköna på! Jag kan t.o.m otroligt nog sitta och slappa i soffan med dessa på, helt galet. Då är dom sköna ska jag säga er, skulle aldrig göra det annars.

De andra paret brallor som är så otroligt sköna är dessa! Bootcut jeans, otroligt sköna på och sitter också som en smäck. Dessa kan man ha som mysbrallor tammetusan! Man kan ta sin helt vanliga storlek, ser supersmå ut men har en fantastisk stretch. Sen är det som å dra på sig ett par tajts. Så sköna.

Cardigan med avtagbar krage (tokrabatt nu)

Den här använder jag jättemycket. Så bra kvalitet och så skön på! Jag älskar kragen men som sagt, den är avtagbar om man inte vill ha den. Jag tycker det är jättefint och så värmer det en fryslort som mig.

Du måste också kika in Cellbes jätterea som de har nu. 50% rabatt på en hel del redan nedsatta varor. HÄR hittar du allt!

Nu till några återkommande favoriter vad gäller hudvård hemma hos mig.

Ansiktsvatten, Clinique Clarifying Lotion, 20% rabatt nu

Många brukar fråga mig varför man ska använda ansiktsvatten? Är det bara för att tvätta bort makeup rester efter ansiktstvätt? Nej nej, det gör mycket mer än så! Ansiktsvattnets främsta uppgift är att återställa PH-värdet i huden eftersom det rubbas vid kontakt med vatten. PH-värdet i kranvatten är 7 och hudens PH är typ 5. När PH-värdet är i obalans så blir huden extra mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden- T ex så funkar inte den övriga hudvården som du använder inte optimalt om PH-värdet är i obalans. Så genom daglig användning av ansiktsvatten kommer hela hudvårdsrutinen bli mer givande för huden.

Clinique, 7 day scrub cream, 20% rabatt nu

Den här vill jag ALDRIG vara utan! Världens bästa ansiktsskrubb. Den här kan man använda varje dag då den är så skonsam. Den här gör alltid att jag känner mig sååå ren och fräsch i huden. Denna brukar jag använda på morgonen i duschen. På kvällen använder jag min Fore Mini (se nedan) som också gör huden smidig och så len.

Såhär ser Foreo Mini ut! (20% rabatt just nu)

Har inte haft en enda finne sen jag började använda dessa produkter ordentligt. Inte ens vid mens. Har du problem med bråkig hud i ansiktet, finnar, utslag, torra fläckar eller bara allmänt risig hud. Så detta är ett hett tips för er.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Kram Nina

19
Kommentera

Smuliga Hallonrutor med cheesecakefyllning

Ja men dessa rutor blev faktiskt alldeles galet fantastiska och så över mina förväntningar, WOW alltså. Kakan har sådär härlig yta med lite tuggmotstånd, inuti har du en vaniljcheesecakefyllning som är sådär läckert vaniljig och söt och så hallonen mitt emellan som ger lite syra. Botten är som en mördegsbotten som smakar så härligt gott. Ja men detta är helt klart en 10 poängare!


SMULIGA HALLONRUTOR MED CHEESECAKEFYLLNING, ca 12 bitar

250 g smör
5 dl mjöl
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Fyllning:
hallon
2 ägg
200 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det smälta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.

2) Ta sedan ca 1/3 av smulet och täck en bakform på ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper i botten, du kan pressa till det lite så det blir som en botten.

3) Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Lägg några hallon på botten, tänk dig ca 2 dl hallon. Häll fyllningen över botten och hallonen. Strö sedan över resten av smulet.

4) Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Lyxkaka

Vanilj & citronrutor

Semmelkaka

Mazarinrutor

 

283
8 kommentarer

Over night oats

Godmorgon godmorgon!

Här har jag haft en vråltidig morgon. Hunnit med att jobba en del och också vara uppe och fixa med tvätt och såna måsten. Fått iväg familjen på jobb och skola, så nu fortsätter arbetsdagen för min del. Mycket jobb vid datorn idag och så självklart lite i köket. Jag har kommit in i ett bra stim med att hålla ordning i köket nu så nu är det riktigt skoj att sätta igång varje dag. Jag arbetar ju som ett slafs i köket när jag står och jobbar där. Grejer överallt och disk upp till taket. Men nu jäklarns så har jag gett mig fasen på att det ska jobbas lite finare och mer städat och så kul att det genast känns mycket roligare. Vilken grej? Haha….

 

Ska äta en sen frukost här alldeles strax. Gick upp i svinottan och gjorde i ordning en ”over night oats”. Det är precis vad det låter som, havregryn som blivit gröt i kylen över natten. Detta är sååå gott hörni och nyttigt. Man kan verkligen variera detta i all oändlighet och servera massa gottigt till. I min kommer det vara kokosflingor och blåbär denna morgon.

OVER NIGHT OATS, 1 PERS

1,5 dl vatten (du kan också ta mjölk, havremjölk, soyamjölk, mandelmjölk)
1, 25 dl havregryn
1/2 banan
1/2 krm salt
1 krm kanel
1/2 krm kardemumma
1 1/2 tsk lönnsirap (kan utelämnas)

Gör såhär:

1) Blanda  havregryn, vatten, salt, kardemumma, salt, kanel, mosad banan och lönnsirap i en glasburk eller liknande. Det är bra om du kan sätta lock på det i kylen. Ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna hela natten.

2) Toppa med bär, banan, kokosflingor m.m. Du bestämmer själv.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR

Inspireras gärna av fler härligt goda frukosttips:

Hemgjord granola

Frukosttrifle

Smoothie med extra allt

Smoothiebowl

Nu ska jag fortsätta jobba här, vi hörs senare. Har lite klädtips och annat smått och gott.

Kram Nina

261
2 kommentarer

Man blir så glad

Jag har skurit mig på högra tummen och nu insett hur helsickes mycket man använder sin högra tumme egentligen. Ja men absolut hela hela tiden. I matlagning, med telefonen, när du tvättar dig, går på toaletten, klär på dig…. ja men allt du tar i hela tiden. Meckigt! Jag har plåster på den nu och då kan jag inte använda telefonen med tummen. Eeeeh…..hur meckigt att använda telefonen på något annat sätt? Mitt kodlås lyder inte mitt tumavtryck så ja, ni fattar. Men i-landsproblem skulle jag kalla det.


Igår kom Milo hem efter skolan och började prata om att få upp konditionen och att inte bli så andfådd när man springer. Jag tror han blivit inspirerad av sin pappas springrundor och känner nu att det varit ett långt uppehåll ifrån fotbollen. Vi satte oss och pratade om hur man gör för att träna kroppen att orka mer. Han börjar bli taggad inför att fotbollssäsongen så smått ska börja igen, och han vill vara snabb och orka.

Jag berättade hur man gör. Att det krävs träning, och att kroppen får energi av mat och att framförallt träna sånt som man tycker är kul. Springa är kul sa han. Sagt och gjort så tog han på sig träningskläderna och jag kastade mig upp på cykeln för sällskap. Det blev 2,1 km i riktigt hyfsat tempo. Så duktig kille! Han ska springa 2 dagar i veckan säger han och sen är det fotboll 2 dagar i veckan.

Vi får se hur det går, ska såklart peppa honom. Igår efter rundan var han så nöjd med sig själv. Tog en lång dusch och sa till mig ”Man blir faktiskt riktigt glad av att springa”. Endorfinerna kickade in! På onsdag ska vi ut igen. Min duktiga pojke. Frisk luft och motion är precis vad dessa spelande 11 åringar behöver…..nu är min/vår uppgift att se till att den där motionen fortsätter att vara kul och motiverande.

Dags att göra frukost till familjen! Vi hörs sen.

Kram Nina

18
2 kommentarer

Hasselbackspotatis med krämigt cream cheesetäcke med bacon

Idag gjorde jag en riktigt smarrig rätt alltså. Hasselbackspotatis i ugn med ett krämigt cream cheesetäcke med bacon, ost och salladslök. Milo åt här precis och tyckte det var supergott. Tony går och trampar här och längtar till vi ska sätta oss och äta och har varit och nallat på det flera gånger och har samtidigt mumlat något om ”fyfasen så gott”. Han var sen hem från jobbet idag så jag väntade in honom men Milo som varit ute och sprungit idag var vrålhungrig och fick käka innan.

HASSELBACKSPOTATIS MED KRÄMIG CREAM CHEESESÅS, 4 PERS

8 potatisar
1 knippe salladslök
300 g cream cheese (typ philadelphia)
2 dl grädde (för smalare sås, ta mjölk istället)
1/2 msk örter (jag använde frysta som man köper i liten kartong)
2 dl riven ost
några skivor ost

1 pkt bacon
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Tvätta potatisarna ordentligt. Skiva potatisarna, lämna dock ca 0,5 cm i botten som inte är skuren. Olja in potatisen med olivolja och salta och peppra potatisarna.

2) Sätt ugnen på 190 grader och ställ in dem i ca 45 minuter. Ta ut dem.

3) Stek baconen. Skiva sedan baconen i skivor. Skiva också ostskivorna i mindre bitar. Stick ned ost och bacon i hallselbacksskivorna. Gör röra på cream cheese, skivad salladslök, riven ost, örter, grädde (eller mjölk), salt och peppar. Bred ut den på potatisarna.

4) Skjuts in i ugnen i ca 45 minuter till. Ät och njut som de är eller till kött eller kyckling. Jätte jätte gott!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Ugnsbakade krämiga smöriga potatisar

Parmesan och skinkfyllda potatisar

Potatis & palsternackssoppa med knaperstekt bacon

Sötpotatischips

Kram Nina

128
Kommentera

Kaffemums

En riktigt god kaka att skriva upp på ”att baka” listan är denna supergoda Kaffemums kaka. Den är magiskt god och t.o.m Tony som inte ens gillar kaffe tar flera bitar efter varann. 😀👌🏻

KAFFEMUMS

150 gram smör

3 ägg

3 dl socker

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk mald ingefära 

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl mjölk

Kaffeglasyr:

100 gram smör
3 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker

Garnering:

Kokosflingor

Gör såhär:

1) Smält smöret. Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.

2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.

3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.

4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känn med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.

5) Glasyr: Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda glasyren till din kaka. Smält smöret. Häll sedan i snabbkaffet och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

106
5 kommentarer

Plåtmat med citrondressing

Plåtmat är något som känns väldigt underskattat. Det är nämligen något av det enklaste man kan slänga ihop. Det blir gott, det är nyttigt och det är dessutom väldigt vackert med alla färger. Du kan också variera det i all oändlighet, perfekt för t ex kylskåpsrensningen. Till plåtmat kan man äta lax, kyckling eller kanske en köttbit. Jag burkar äta det som det är, älskar det och tycker det är supergott. Har du grönsaker som sjunger på sista versen så kan det vara toppen att göra såhär med dem. Bakplåtspapper på en plåt, sedan grönsaker som du har hemma, olivolja, salt och peppar och så skjuts in i ugnen.

PLÅTMAT

1/2 zucchini
2 morötter
4 potatisar
10 kocktailtomater
1 lök
1/2 citron
pumpafrön
färsk rosmarin
havssalt och peppar
2 tsk torkad timjan

Citrondressing:

1 tetra kokosgrädde (köper från Willys)
1 citron
2 tsk honung
havssalt

Gör såhär:

1) Skala och skiva upp morötter, löken och potatisarna. Tjoffa upp zucchini och tomater. Lägg allt på en bakplåtpappersklädd plåt. Häll över lite pumpafrön, havssalt, timjan och peppar.

2) 200 grader på ugnen och in med grönsakerna i ca 30 minuter. Rör om lite då och då.

3) Gör citrondressingen. Tvätta citronen noga. Riv zesten på hela citronen. Ha i koksgrädden i en skål, ha i zesten, pressa även citronen från den ena halvan. Ha i honung och salt. Rör om tills du har en krämig kall sås. Ät sedan plåtmaten med citrondressingen.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovinså du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Kyckling med ugnsrostade grönsaker och kokosdressing.

Kreolsk korvgryta

Thaigryta

Vegetarisk currygryta

Kram Nina

23
2 kommentarer

Känslosamt & jobbigt

Godmorgon!

Vi kickstartar måndag mina vänner! Dåligt med sömn inatt men det tar jag förmodligen igen ikväll när jag snarkar vid 5-6 tiden.

Igår hade vi Söndagsmiddag med familjen. Thedde som inte längre bor hemma är väldigt saknad så att få hem honom mellan varven gör mammasjälen glad på riktigt. Jag gjorde min Tacogratäng som Thedde älskar, ja man gör sig ju till liksom.

Tony, Thedde, Mickan (Theddes flickvän), Elliot ”Mellan”, Maria (exets fruga) och exet Magnus.

Det blev glass till efterrätt och mys i sofforna. Vi satt länge och bara pratade. Så mysigt! Älskar när alla barnen är samlade och man får hem dom igen. Nu är jag boostad med ”barnen-energi” igen och orkar ett tag till. ❤️

”Separationen” från barnen har varit det absolut svåraste med att vara förälder hittills. Att se dem växa upp och liksom frigöra sig var fasen inte lätt tyckte jag. Jag tog det personligt, kände det som att dom valde bort mig. Helt sjukt egentligen med tanke på att det ju är livets normala gång. De ska ju frigöra sig, bryta sig loss och växa upp och bli självsäkra och starka i sig själva. Allt är som det ska.

Men att vara en HSP-person mitt i allt det är inte lätt. Det är så starka känslor inblandade i det här så man håller tammetusan på att gå åt fullständigt. Jag grät så mycket, nästan varje dag grät jag åt det här. Theddes ”frigörelseprocess” var helt klart svårast då det var den första, ”Mellans” har inte varit lika svår men dock svår. Jag är glad att jag hade Tony och Tonys mamma som kunde förklara hur killar beter sig i en viss ålder. Allt var som sagt i sin ordning med det gjorde så satans ont.

Thedde har för bara någon månad sedan flyttat hemifrån igen. Den här gången gjorde det extra ont för nu kommer han nog inte hem mer. Förra gången visste jag att det bara för en period han bodde hemifrån. Dock så är jag glad för hans skull. Han bor i en annan stad, där han jobbar och trivs. Det är fint…..men jag ska inte sticka under stol med att jag hellre hade haft honom i samma stad, nära mig. Det står inte på förrän ”Mellan” flyttar heller. Usch…. hoppas det dröjer. Stackars Milo kommer väl få flytta på sin 40 årsdag.

Idag har jag dock hittat ett ”nytt” sätt att vara mamma på till de stora barnen. Man står lite mer vid sidan av, man finns och stöttar, man är en trygghetsperson på något vis. Idag har man förtroliga samtal, de frågar mer om råd och vägledning, man hyser en stark respekt för varandra och det är också ett härligt sätt att vara mamma på. Man hänger på i deras liv på ett annat sätt bara. Det kanske är nu man ska stå där med examensmössan på sig, klappa sig på axeln och säga ”Job well done”?

Nämen usch, nu började jag gråta bara för det. Ja, så är det när känslorna alltid ligger utanpå. Det behövs inte så mycket mer.

Nä, dags att gå upp och ta tag i dagen. Idag är det bara jobb som står på schemat. En typisk måndag. Vi hörs senare!

Kram Nina

11
5 kommentarer

Köttfärsbiffar med rostad potatis och supergod gräddsås

Jaaaa men herreminjeee så gott det blev då. Vardagsrätt som gjorde så tungan krullade sig av välbehag, älskar när något blir såhär gott!

KÖTTFÄRSBIFFAR MED ROSTAD POTATIS OCH KRÄMIG GRÄDDSÅS, ca 3 port 

500 g köttfärs

1/2 kruka färsk persilja

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk lökpulver

salt och peppar

Rostad potatis

1 kg potatis

1 tsk timjan

olivolja

Gräddsås:

1 msk smör

3 tsk vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)

1 dl grädde

1 dl mjölk

2 msk tomatpure

2 msk kalvfond

1 tsk kinesisk soya

salt och peppar

Gör såhär:

1) Hacka persilja, blanda köttfärs med persilja, pressa i vitlök och ha i alla kryddor. Blanda runt kraftigt med en gaffel tills allt blandats. Använd händerna och gör biffar. Stek dem i smör på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.

2) Skär potatisarna i mindre bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på lite olivolja, salt och timjan. Rör runt så det kommer olja på all potatis. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

3) Häll ur det som eventuellt kan vara lite bränt i stekpannan, där du stekte köttfärsbiffarna. Ha i smör och sedan vetemjöl. Rör runt ordentligt. Häll på grädde och mjölk. Rör runt tills du har en slät sås. Häll i kalvfond, soya, tomatpure och alla kryddor. Låt puttra i några minuter. Är såsen för krämig och seg, häll i lite mer mjölk eller grädde, är såsen däremot för ”vattnig” kan du blanda lite vetemjöl och mjölk och hälla i det så blir den blir krämigare.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

 Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Img 5261.jpgKöttfärspiroger

D05D5355-F5C9-4BC2-8073-8E77AE4DBF0E
Italiensk krämig färsgryta 

52
Kommentera

Pizzarulle med hemgjord pizzasallad

Nu ska du få ett snabbt och härligt recept på lite annorlunda pizza. Denna svänger du enkelt ihop och den blir fantastiskt god. En pizzarulle som verkligen blev såå himla bra. Milo var lyrisk över hur gott det var. Det är det bästa betyget man kan få. Ät den gärna med pizzasallad.

PIZZARULLE

1 pizzaförpackning med deg

500 g kycklingfärs (funkar såklart med köttfärs också) 

1 burk krossade tomater 

2 msk honung 

2 msk Heinz chilisås

2 pressade vitlöksklyftor

Salt & peppar

3 dl riven mozzarelaost

1 ägg

Torkade oregano

Gör såhär: 

1) Stek kycklingfärs tills den är helt genomstekt.

2) Häll i krossade tomater, honung, chilisås, vitlök, salt och peppar. Låt puttra på medelvärme i ca 20 min tills vätskan liksom kokat in.

3) Rulla ut pizzaplattan på en bakplåtpappersklädd plåt. Fördela ut kycklingfärssås över hela plattan. På med all riven ost, men spara lite till toppingen.

4) Rulla ihop rullen från långsidan och inåt. Pensla med ett uppvispat ägg, ha på riven ost och oregano. 225 grader ugnen i ca 20-25 min.

Pizzasallad

1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (jag använde Perstorp)
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk honung (rinnande)
1½ tsk salt
svartpeppar

Gör såhär:

1) Strimla vitkålen genom att hyvla den med en osthyvel. Funkar skitbra.

2) Lägg vitkålen i en skål. Häll på det kokande vattnet och låt det ligga och dra sig en stund i vattnet. Detta gör man för att ”slaka” salladen, så den blir sådär härligt mjuk som en riktigt pizzasallad.

3) Blanda olja, ättika vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar.  Häll av det varma vattnet och skölj av vitkålen i kallt vatten och lägg den sedan tillbaka i skålen. Häll över blandningen. Servera genast, denna sallad håller fint i kylen i upp till en vecka.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Magiskt god smördegspizza

Pizzadeg utan jäst

Köttfärspiroger

Glutenfria ost & skinkpiroger

Kram Nina

1406
7 kommentarer