Såhär njuter jag

innehåller annonslänkar genom reklam för Åhléns 

Såhär kan man också tillbringa en del av sin Söndag, så härligt och avslappnande! Lägger man bara ned lite tid så kan det faktiskt bli hur mysigt som helst med ett bad.

Jag är sååå glad åt vårt plastbadkar som jag köpte. Helt klart en av de absolut bästa köpen jag gjort. Hela familjen får verkligen njuta av supersköna bad fast vi inte har ett stationärt badkar. Tänk vad en enkel grej kan ge massa njutning.

Gant Badrock (50% rabatt) // Lexington handduk (50% rabatt) // Rituals Bodymist (REA) // Doftljus (REA) // Rituals Bodycream (REA) // Rituals Duschskum (REA)

Med lite lull-lull som jag brukar kalla det kommer man riktigt långt med sin egentid. Fluffig badrock, fina handdukar, doftljus och lite lyxiga kroppsprodukter så får man det där lilla extra. Härliga REOR som pågår nu så passa på att fynda om du också vill införa lite badmys.

Nu ska jag slå på lite plingplong musik här och andas ned i magen. Har ju andningsövningar som jag brukar göra ibland. Borde göra dem varje dag, tror att jag måste införa det nu på daglig basis. Andningsövningarna jag kör hittar du HÄR!

Njut vidare av Söndag!

Kram Nina

43
5 kommentarer

Smördegspiroger med vitlöksgrönkål

Nu ska du få ett busenkelt tips på riktigt god pirog. Denna svängde jag snabbt ihop när en av ungarna var hungrig. Kombon med grönkål, ost och vitlök är oslagbar. Servera med en grönsallad eller så bara med lite grönsaker som jag gjorde. Har du en smakrik ost i blir detta en riktigt härlig smaksensation.

IMG_4168

 

IMG_4170

GRÖNKÅL & OSTPIROGER, 6 st

6 smördegsplattor
3 stora nävar grönkål
3 vitlöksklyftor
3 dl riven Västerbottens ost
salt & peppar
1 ägg
oregano

Gör såhär:

1) Börja med att skära bort de hårda skaften på grönkålen. Strimla grönkålen. Häll i olivolja i en stekpanna och stek grönkålen under omröring.

2) Skala och hacka vitlöksklyftorna i små bitar, släng i dem i stekpannan också. Stek tills de blir lite rostade.

3) Lägg lite av grönkål/vitlöken i varje smördegsplatta. Häll på osten, vik ihop plattan med skarven nedåt. Pensla smördegspaketen med ägg och ha på oregano. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills de får fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Köttfärspiroger

Västerbottenspaj

Ost & skinkpaj

41
Kommentera

TACOPASTAGRATÄNG

Inlägget innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus 

Om du verkligen vill svänga ihop något supergott som inte tar alltför lång tid så kan du satsa på att laga denna underbara gratäng.

Missa inte mina absolut mest populära recept på hela sidan HÄR.

Smak av tacos i en härligt krämig gratäng toppad med ost. Hur gott det bli? Jag gör en grönsallad till med lite söta smaker med ananas, melon och mango till. Det är supergott!

TACOPASTAGRATÄNG, ca 8 pers

800 g köttfärs
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
2 msk honung
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 stor burk Tacosås (styrka på den väljer du själv, vi hade mild)
0,75 dl chilisås (heinz)
salt & svarteppar

Topping:

4 dl riven ost
500 g pasta (vi gjorde på linspasta)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den är helt genomstekt.

2) Häll i tacokrydda och honung, häll också på vattnet. Låt puttra på medelvärme till allt vatten kokat in helt.

3) Koka pastan al dente, dvs någon minut mindre mot vad den ska.

4) Blanda pasta och köttfärs i en ugnsform.

5) Blanda creme fraiche, grädde, tacosås, salt, peppar och chilisås i en bunke. Häll i allt i pastan och köttfärsen.

6) Toppa med osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min, osten ska få fin färg.

Kika gärna på mina 20 mest populära kötträtter HÄR.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat nedanför inlägget.

Passa på att knipa ett ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – finns ➡️ HÄR!

Img 1810.jpg

0F6A94B4-755F-43FB-8D7C-E72B0447238B

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

624
5 kommentarer

Njut av Söndag

Morning!

Sköna Söndag är här. En dag en del inte gillar alls och en del tokgillar. Länge var Söndag en dag som kantades av ångest, en ”pre-Måndagsångest” dag. Hur dumt? Att låta en hel ledig dag kantas av ångest för en annan dag? Ja men hur dumt som helst. Att förstöra en ledig dag med ångest för en annan är ju upplagt för att liksom oroa sig i onödan.

Vi bestämde oss tillsammans för att verkligen ta tillvara på Söndagar. Göra något bra av det. Ofta gör vi små utflykter på Söndagar, eller hälsar på våra föräldrar, går på bio, bowlar, kikar in på IKEA eller ett annat köpcentrum, åker till en annan stad och äter lunch eller fikar. Det finns mycket mys man kan göra på en Söndag. Ofta så startar jag dagen med att baka något, t ex bröd till söndagsfrukosten vid TV:n. Jag vill också införa Söndagsmiddag hemma hos oss, kanske inte varje men någon i månaden. Förra söndagen var hela konkarongen här och det var ju hur mysigt som helst.

När vi bara bestämde oss för att Söndag skulle bli en mysig dag som man tar tillvara på så blev bådas vår ”Söndagsångest” så mycket bättre.

Så vad gjorde vi igår?

Igår for hela konkarongen iväg på kalas hos exet Magnus. Vädret var fifty shades of grey och vi hade tillbringat hela dagen hemmavid så det var skönt att komma ut lite.

Världens ”flösch de luxe” kort! 😇 Hann inte kvista förbi och köpa ett kort så fick bli ett ”skriva själv som på förskolan” kort istället. 😂

I present fick han en påse Dallasbullar och ett litet kort med en utmaning som vi pratat om att vi ska göra ett tag. Vi har nämligen pratat om att bowla någon kväll, jag är vinnarskalle nummer ett, Tony tycker det är skitkul o bowla och dom båda tyckte det lät som en god idé. Sagt och gjort, vi bjuder med oss han och hans fruga på en helkväll med mat och bowling. Sånt tycker jag är en perfekt present att ge bort. Det är så svårt att köpa något till nån som har det mesta, då är upplevelse en perfekt present.

Det blev en mysig eftermiddag med hela gänget. Sen bar det av hemåt och fortsätta mysa framför TV:n.

Idag är det kalasdag igen, min Marias pojke fyller 12. Först väntar fotbollsträning för Milo, säsongen är som sagt så smått igång. Han har varit superduktig med sin löpning den här veckan. 2 vändor på 2 respektive 3 km. Sen fysträning i fredags och idag fotbollsträning. Känner en viss press att komma igång jag med. 😉 Nästa vecka ska jag ta tag i lite styrketräning och fortsätta med mina promenader.

Ha en fin Söndag om du inte kikar in mer idag. Njut av dagen! ❤️

Kram Nina

57
Kommentera

Skogaholmslimpa

Jag var bara tvungen att komma in direkt och visa dig receptet på Skogaholmslimpan. Tony är lyyyyrisk. Han har inte pratat om annat än det där brödet sen han åt det, ”tänk att man kan baka egen Skogaholmslimpa” mumlade han mellan tuggorna. Han fick äta limpan när det svalnat en liten stund, smöret smälte sådär härligt uppepå och osten blev sådär mjuk. Ja men du fattar, såååå smaskigt! Detta är ett originalrecept som Skogaholm själva publicerat, dock så har dom fortfarande några hemliga ingredienser som de inte publicerat. Men jag måste säga att detta är inte långt ifrån själva Skogaholmslimpan. Familjen här tycker det nästan är exakt som en skogis. Underbart!

Missa inte: Över 100 brödrecept  (<klicka) 

IMG_4187


Ja som du ser är det nästan som den köpta varianten, skulle säga att jag tyckte denna var goda på något vis. Inte lika degig i konsistensen som Skogaholmslimpan, alltså den köpa varianten.

En annan god limpa: SIRAPSLIMPA (<klicka för recept)

IMG_4182


Kolla! Visst är den väl riktigt ståtlig som hembakad Skogaholmslimpa. Det tycker i alla fall jag, den var riktigt fin faktiskt och framförallt god!

Snabba limpan: BAKPULVERLIMPA (<klicka)

IMG_4180

IMG_4178

SKOGAHOLMSLIMPA, 2 st

Annat gott bröd: 10 min frallor Tekakor i långpanna Ljuvliga grötkakor

3,5 dl vatten
1 pkt jäst
2 tsk salt
20 g smör
1 dl ljus sirap
6 dl vetemjöl (men jag hade 8 dl, det hänger på hur färskt mjölet är och kvalitet)
4 dl rågsikt

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader.

2) Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och lös upp jästen. Häll i salt, sirap och lite av mjölet. Blanda runt och tillsätt varefter resten av mjölet och det smälta smöret.

3) Arbeta degen tills den är smidig och släpper kanterna. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

4) Dela degen i 2. Forma limpor av dem och lägg på bakplåtspapper, jäs i ytterligare 45 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

5) Ställ bröden lite längre ned i ugnen. Spraya in lite vatten i ugnen innan du stänger.  Sänk sedan ugnsvärmen till 200 grader efter 5 minuter. Låt stå i ytterligare 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du skär upp brödet.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i den lille tummen till vänster under inlägget.

Mer bröd:


Polarkakor

Vitlöksflatbread

Gáhkku – Samiskt tunnbröd

Äppelfrallor


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras gärna av dessa härligt goda bröd också:

Dinkelbröd i långpanna

Rostbröd

Tunnbröd i stekpanna

Kram Nina

300
25 kommentarer

Dreglar

Morning!

Så nöjd med sömnen inatt, jag somnade om och sov till halv 5 i morse. Alltså halv 5. Det känns som sjusovare, halva dagen har liksom gått. Hahaha…. det värsta är att det är sant att det känns så för mig.

I morse pep jag upp för att baka lite. Har ett par recept som står på tur för att testas. Ett är Skogaholmslimpa och ett annat är Dallasbullar. Ett finskt recept som jag hittat. Limporna står i ugnen nu och ser ut att bli fina och Dallas-degen står på jäsning.

Mitt i bakningen upptäckte jag dock att jag inte hade bakplåtspapper. Det är ju så dryyyygt när något saknas när man ska baka. Sånt kan faktiskt göra att jag skiter i alltihopa. Men idag kom jag ju på att vi har vår lilla miniaffär bara någon minut ifrån oss.

Hur nöjd? Så attans nöjd ska jag säga er! Kan vara det bästa påfundet i mannaminne. En obemannad miniaffär som vi går in med telefonen i. Man måste vara registrerad som kund med kontokort osv. Sen piper man in och handlar det man ska, betalar med en knapptryckning, klart! Behöver inte åka in till stan för att handla en yttepytte-pryl utan sladda iväg ett par minuter bara. Blev t.o.m flösch de luxe bakplåtspapper med räfflor på.

Så hur tror ni det där med att baka snyggt och städat gick då?

Sådär! Hahaha…. det är kaos! 😂 Ska ta tag i det här alldeles strax. Verkar helt enkelt vara mitt sätt att baka på. Kaosbaka! Det är kanske mitt signum?

Nu är snart Skogsholmslimporna klara, så nyfiken på hur dem blev? Alltså vem har inte ätit Skogaholmslimpa i sitt liv? Som liten var det bästa man visste Skogaholmslimpa med smör och ost och sen doppa det i varm choklad. OMG, nu dreglar jag nästan! 🤤😂

Hörni, ha en mysig lördag om du inte kikar in mer idag.

Kram Nina

73
Kommentera

Bakad potatis med räkröra

Något som man nästan glömmer bort ibland är den bakade potatisen. Rörorna till går att variera i all oändlighet och det blir ju så vansinnigt gott med den krämiga potatisen. Här får du tips på en räkröra till bakad potatis.

BAKAD POTATIS MED RÄKRÖRA, 4 port

4 bakpotatisar

3 dl handskalade räkor

1 rödlök

2 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

2 msk finhackad färsk dill

1 tsk honung

2 krm salt

2 msk pressad citron

Lite vitpeppar

4 klickar smör

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och tvätta potatisarna ordentligt. Skär ett snitt i varje potatis.

2) Lägg potatisarna i en ugnsfast form och baka dem i ca 50 min. Stick lite i dem och känn efter om de är klara.

3) Skala räkorna om du köpt oskalade. (Det finns handskalade att köpa).

4) Hacka löken och dillen fint. Blanda creme fraiche, majonnäs, räkor, honung, lök, dill, citron, salt och peppar till en krämig röra.

5) När potatisarna är klara, sära på varje potatis ordentligt. Lägg i en klick äkta smör i varje.

6) Fyll med räkröran. Servera med en grönsallad.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Toast Skagen

Smörgåsrulltårta 

Snabba toastkorgar

Kram Nina

2924
4 kommentarer

Hur kan man ta död på den

Gokväll i stugorna!

Här har vi just kommit hem från affären och Milos träning. Galen tid för träning kan man tycka men det är dessa konstiga tider som fördelas ut på kidsen.

Idag ringde Thedde och undrade om vi skulle äta lunch? Jag stod just och lagade mat till mig själv men jag åt snabbt och sen följde jag med och drack te. En sån chans kan man ju bara inte missa, häng med sin utflyttade unge. ❤️

Han är en busy man och blir uppringd mest hela tiden men vi hann prata länge ändå. Ibland förundras man över vilka barn man skapat? Han är liksom en vuxen man nu som är en jädrans duktig tränare i innebandy. Jag har ju själv spelat på elitnivå och det är verkligen så spännande att lyssna på hans olika strategier och tanke bakom. Ibland önskar jag att han varit den tränaren till mig, det hade varit häftigt!

Milo härmar Theddes fotopose. Det fick han igen för sen när Thedde körde ett trick på honom och lindade fast honom runt en lyktstolpe. 😂 Kolla min story så fattar ni.

Här hemma behövdes ingen ny fredagsbukett då förra fredagens liljor från Hötorget fortfarande är hur fina som helst. Har fördelat ut dem i vaser här och där. Så fint!🥰

Jag blir lycklig på riktigt av blommor. Det är något speciellt med en fin bukett blommor hemma. Helst i många vaser lite runtom. Sååå trevligt. På sommaren när man kan plocka in pioner och annat från trädgården, ja men det är ju magiskt. Dock så är jag kass på blommor. Annat är det med svärmor t ex, och mamma. Min svärmor kan man fråga om vilken blomjäkel som helst så vet hon namnet på den, och hur den ska skötas. Mamma har jag aldrig sett en vissen blomma hos, jo… när jag vattnat blommorna hos dem på sommaren när dom är bortresta. Då jäklar är det visset. 😂

Jag kan beundra gröna fingrar. Mina är typ röda – förmodligen giftiga också. Just nu håller jag på att ta död på en fredskalla – hur nu det ens är möjligt? Det ska typ inte gå att ta död på en sån. 🙈 Tur man är bra på olika saker hörni.

Jaja, nu ska vi äta äntligen äta här hemma. Ha nu en fin kväll raringar.

Kram Nina

74
3 kommentarer

Blåbärsbakelser

Nu ska du få ett smarrigt helgtips av mig! Dessa kan du verkligen svänga ihop på nolltid. De ser superhärliga ut och smakar ännu härligare. Detta kan du enkelt svänga ihop strax innan gästerna kommer t ex. De är sådär ljuvligt frasiga och insidan med vaniljkräm och söt blåbärsgrädde till är verkligen wow!

IMG_4152

IMG_4154

IMG_4157

BLÅBÄRSBAKELSER, 6 st

3 smördegsplattor
2,5 msk marsankräm
1 dl mjölk
2 dl grädde
0,5 dl blåbär
2 msk florsocker
florsocker till toppen

Gör såhär:

1) Pressa ur 12 rundlar ur smördegsplattorna. Pressa ur små rundlar i mitten på 6 av dem. Det ska bli en under och en översida. Lägg på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 10- 15 minuter eller tills de har fått lite färg. Låt svalna och skär bort toppen på rundlarna som INTE har hål i sig.

2) Blanda ihop marsankrämen så det blir riktigt krämig vaniljkräm. Ställ kallt en stund.

3) Vispa grädden med florsocker i. När grädden nästan är färdigvispad kan du ha i blåbären. Vispa runt några varv tills det blandats och blåbären gått sönder lite.

4) Fyll rundlarna med vaniljkräm. Lägg grädden i en sprits och spritsa i en ring över. Toppa med rundlarna med hål o. Pudra över florsocker.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Klassisk BUDAPESTRULLE

Petit Chouxer

Rulltårtsbakelser

Mördegsbakelser med lemoncurd

Kram Nina

34
2 kommentarer

Välkommen

Gokväll raringar!

Välkommen in till nya sajten. Jag bloggar alltså numera hos Tailsweep. Här var jag för några år sedan och har alltså nu kommit tillbaka igen, lite som att komma ”hem” igen faktiskt.

Det ska fungera fint nu med det mesta här på bloggen, men skulle det mot förmodan vara något med det tekniska får du gärna hojta till.

Idag har jag bakat som en liten tätting här hemma i köket. Hann med 4 olika recept. Så jädra effektiv ibland alltså…. dock så sitter jag här nu med ögonlocken hängande nere vid fotknölarna typ. Klockan är halv 7 och det är toknatt för mig…så nu kan man säga att jag jobbar natt. Haha!

Idag efter jag ätit lunch så kom den här hårbollen och la sig bredvid mig. Verkligen superenkelt att stiga upp och störa henne…nä det gör man inte, man ligger snällt kvar tills fröken vaknat. Hon hade så rolig stil bara där hon låg.

Min lilla hjälte var ute på sin runda igen. Ni som följer mig på Instagram kan kolla min story, har filmat från den kolsvarta lilla rundan. Vi bor ju en bit ut på landet och på vissa ställen är det inte upplyst allt. THANK god för Milos pannlampa. Hade vi inte haft den hade jag säkert kört in i ett träd. 😅

Nä, nu lite vila. Ha en fin kväll!

Kram Nina

61
4 kommentarer