Lite sur på gubben och lite ledsen när något går sönder!

Halloj raringar!

Jag har startat förmiddagen med en promenad med min pappa. Vi tog en hel timmas promenad i solen och det var fasen ljuvligt. Herreminjee som man längtat efter den där solen alltså.

Lyrisk man blir, och lurad att ha vårkänslor. Man vet ju att det kommer bli snö och drivis. Inte kan det väl gå en hel vinter utan att vi ska få snö? Känns ju helt galet faktiskt!

Hemma hos mamma o pappa igen med röda kinder och sån där superhärlig känsla i kroppen. Har du inte varit ute och gått än idag och läser det här, försök planera in en promenad. Berätta för mig om du kommer ut en sväng?

Väl hemma så kokade vi te och åt en sån här varsin tallrik med frukt. Äpple, banan och en mandarin. Sen är man mätt kan jag lova.

Nu ska jag strax åka hemåt och jobba vidare. Är lite småsur på min gubbe. Ni vet att i vår hall så står det vi köpte på IKEA i sina kartonger fortfarande. Han lovade att fixa dom i helgen men näääää…. jag brukar vara en fena på att fixa sånt där själv men nu hade jag sett fram emot att få slippa det. Så om du läser här Tony, inga krusiduller ikväll nu. Du ska bygga IKEA-möbler. Ba’satt’du’vet, jag vill ju för helskotta fixa lull-lull!

Sen så fick jag en god anledning att åka och leta efter en ny fin lampa också för något av barnen (nämner inga namn) drog en av mina absoluta favoritlampor i golvet så den gick i 1000 bitar. En lampa jag köpt på loppis, målat om och fixat med som nu är trasig. Buhuuuu vad ledsen jag blev. Den hade ett sånt affektionsvärde för mig…. sånt går ju inte att ersätta på något vis. Därför så är jag värd en extra fin lampa nu va? 😅😇

Vi hörs sen! Visar om jag hittade någon fin lampa.

Kram Nina

53
3 kommentarer

KÖTTFÄRS AFRICANA

Härliga köttfärs brukar jag säga, går att göra så mycket mat på köttfärs. Fantasin sätter gränserna, bara köööör känner jag! Här ska du få en jättegod köttfärsrätt som ger så mycket smak.

HÄR hittar du massor med olika köttfärsrecept!

KÖTTFÄRS AFRICANA, 4 port

500 g köttfärs 

1 lök (finhackad)

2 vitlöksklyftor

2 tsk curry

1 tsk ingefära

2 krm cayennepeppar

3 msk tomatpure 

1 burk krossade tomater

1 dl grädde

Salt & peppar efter smak

3 dl salta nötter 

Gör såhär: 

1) Stek köttfärsen så den är genomstekt, mot slutet kan du ha i den finhackade löken och pressa i vitlöken. Stek med det så allt mjuknar. Ha i alla kryddor.

2) Ha i krossade tomater och tomatpure. Låt puttra ihop sig i några minuter. Häll sedan i grädden. Låt puttra i några minuter.

3) Servera med ris och salta nötter.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

192
4 kommentarer

Snabb söndag och Hemnetknarkande

Innehåller annonslänkar genom reklam för Lindex


Gokväll!

Alltså den här dagen fullkomligen swishade fram. Lediga dagar går så otroligt fort, man hinner påbörja den och sen har halva dagen plötsligt gått och sen är det mörkt och kväll igen. Jaja…. så är det med det, men ska ärligt erkänna att jag är så noll redo för Måndag redan imorgon. Borde det inte finnas en typ av Måndag som var som en ledig dag efter en helg som varit hektisk? Man kunde ta ut den ibland när man kände för det…. skulle lätt ta en sån dag imorgon då.

Idag hade jag på mig min nya kofta från Lindex. Så galet mjuk och skön, och jag älskar färgen. Sticks inte heller, då får jag spunk. HÄR hittar du den! En snygg leosjal hittar du HÄR.

Här var vi hemma hos mamma och pappa efter att vi varit och kikat på en husvisning. Inte vi som är intresserade ut dom som kikar lite. Älskar att gå på husvisningar. Dels får man lite egna idéer och så är det ju bara skitkul att kika in hos folk.

Lite hemnetknark med tanke på husvisning och inspiration, kan inte det vara skitkul?

Ett utgångspris på 1,7 mille och om du vill flytta till Simrishamn så kan du ju slå till på denna sekelskiftesvilla. Jag ser sån sjuk potential här….går att få såååå fin!

Utgångspris på 10 mille så har du denna idyll i Fiskebäckskil. Alltså, måla om lite så skulle jag bo som en prinsessa där.

För utgångspris på 5 mille skulle man kunna sätta tänderna i detta renoveringsobjekt i Alingsås.

Jag som alltid haft känslan att jag bott på ett slott kan ju känna att detta vore ett slott för mig. Utgångspris 18 mille. 🤩

Det var dagens hemnetknarkande. Jag ÄLSKAR hemnet. Bästa slösurfandet man kan hålla på med. Har du hittat något härligt på hemnet får du gärna dela med dig.

Nu ska jag ta lite kväll, hoppas att du haft en mysig helg. Njut av Söndagkvällen.

Kram Nina

53
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckans matsedel. Ni är några som skrev till mig förra söndagen när jag inte hann in med en till er, vi var ju i fjällen då. Men här kommer en rykande färsk veckomatsedel.

Vegetarisk Måndag: Fyllda paprikor med palsternackspuré

Tisdag: Smakfull krämig korvgratäng

Onsdag: Kyckling i dragonsås

Torsdag: Kryddig indisk gryta med vitlöksbröd

IMG_4300

IMG_4301-2

IMG_4299

IMG_4304

IMG_4302

Fredag: VARMA TUNBRÖDSSNITTAR, 4 port

4 msk färskost (testa smaksatt om du vill, jag hade neutral)

4 mjuka tunnbröd (rektangulära)

8 stora skivor rökt skinka

5 dl riven ost

Salt & peppar

Picklad rödlök

Gör såhär:

1) Bred färskosten på tunnbröden. Lägg på skinka och ca 1 dl riven ost på varje. Salta & peppra.

2) Rulla ihop till rullar och skär dem sedan i ca 3 cm breda skivor. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädd plåt. Toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills osten smält. Toppa med picklad rödlök.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

25
Kommentera

PLANKSTEKSGRATÄNG

Något som är så fantastiskt gott är denna PLANKSTEKSGRATÄNG, supermumsig helgrätt kanske? Njut allt du orkar!

PLANKSTEKSGRATÄNG, 4 PORT

1 fläskfile
1 vitlöksklyfta

salt och peppar
1 kg mjölig potatis
2 äggulor
50 g smör
salt och peppar
ev lite mjölk

1 burk färdig bearnaisesås
2 tomater
några gröna sparrisar (Ska bli 2 små knippen)
några skivor bacon
riven ost

Gör såhär:

1) Skiva upp fläskfilen i ca 2 cm breda skivor, salta och peppra. Pressa i vitlöksklyftan i stekpannan, ha på rikligt med smör. Stek sedan fläskfilen det tills de fått lite färg på ytan. Lägg dem sedan i botten på en ugnform.

2) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka upp dem så de mjuknat. Sedan är det dags att göra mos av potatisen, kör med potatisstomp för att pressa sönder potatisen först. Ha i 50 g smör och de 2 äggulorna. Vispa med elvisp tills du har potatismos. Salta och peppra. Är moset för tjockt kan du ha i lite mjölk.

3) Ta baconskivorna och linda runt sparrisarna och lägg i en liten ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20 min på 225 grader,  dessa kan ställas in samtidigt som gratängen.

4) Spritsa moset runt kanterna på köttet. Bred ut bearnaisesåsen mitt i formen. Dela tomaterna och ställ uppepå, toppa med lite riven ost. Ställ i ugnen i ca 20 min tills allt fått fin färg. Lägg sparrisen uppepå och servera.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg R

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Fläskfilé i krämig thaisås

Bearnaisegratinerad fläskfile

Fläskfilégratäng

Kram Nina

565
10 kommentarer

LYXIG FLÄSKFILÉSTROGANOFF

Dags för ett himmelskt gott fläskfilérecept hörni! Denna rätt kommer ni vara älska, min familj var lyrisk. Detta kommer bli ett stående inslag hos oss.

IMG_4282

IMG_4281

IMG_4280

LYXIG FLÄSKFILÉSTROGANOFF, 4 port

1 fläskfilé

1 lök

1,5 dl vitt vin

2 tsk paprikapulver

2 msk tomatpure

1 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

salt & peppar efter smak 

Gör såhär:

1) Strimla fläskfilén, stek den. Skala och hacka löken, stek med den.

2) Ha i paprikapulver och tomatpure. Häll i vinet och låt det reducera lite. Puttra i ca 3-4 min.

3) Häll i creme fraiche och grädde. Låt puttra i ca 10 min. Servera med ris, pasta eller kokt potatis.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

D13B2DC4-23F1-49E3-8707-25D356CDF63FFläskfilé i krämig thaisås

EE8770B9-12DD-4F10-BF3F-62E0D7775FF4Fläskfilégratäng

526
13 kommentarer

Mysigaste dagen!

Morning!

Igår hade vi världens härligaste spontandag. Det är de dagarna som är de bästa faktiskt! Älskar spontant och jag & Tony är perfect match när det kommer till spontant. Vi båda gillar det och vår avkomma lyckades också ärva den egenskapen.

Vi startade dagen med storfika med Tonys familj. Tonys lillebror Tobias är superduktig på att sammanstråla oss på såna här fikamysdejter lite då och då. Vi satt i 3 timmar, hur mysigt som helst faktiskt. ❤️

Efter fika blev det lite shopping! Köpte en superfin klänning som satt som en smäck. 299 pix från Vero Moda.

Haha, provar med pyjamasbralla och toffla på. 😂 Detta är min ”Den lilla svarta”. Den har sån där härlig drapering över magen, älskar drapering.

Vi hann med bowling med Tobias och hans familj också innan vi avslutade kvällen hemma i soffan. Så perfekt och mysig dag och kväll på alla sätt.

Nu ska jag ta tag i lite jobb här, ha en mysig söndag så hörs vi senare.

Kram Nina

90
2 kommentarer

Citronrostade potatisar

Tillbehör tillbehör tillbehör…. ja men hur trevligt är det egentlige. Potatis behöver heller inte bara vara trist och kokt. Potatis kan man hitta på massor med… som det här receptet. Säger bara MUMS! Himmelskt gott och så krispigt och härligt.

IMG_4258

IMG_4259

IMG_4257

CITRONROSTAD POTATIS, ca 2 port

5 stora potatisar
1 ekologisk citron
3 msk olivolja
havssalt

Gör såhär:

1) Tvätta potatisen ordentligt, skiva den i 0,5 c, breda skivor. Låt skalet sitta på.

2) Koka potatisarna i saltat vatten. Koka ca 8 min eller tills de mjuknat något.

3) Riv zesten på citronen, pressa sedan hela citronen i en liten skål. Häll i olivolja och salt (ca 1 tsk). Blanda runt ordentligt.

4) Ta ur potatisen ur kastrullen. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla varje potatis med citronoljan. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 8 min. Vänd dem då och då och pensla med potatis och citronoljan. Skjuts in i ugnen igen i ca 8 min. Pensla gärna lite under tillagningstiden. Servera till kött, kyckling eller fisk.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Ugnsbakade smörpotatisar

Parmesan & skinkfylld potatis

Ostiga potatiskakor

62
Kommentera

LYXIGA TACOBÅTAR

Här ska du få ytterligare ett toppentips till helgen. Dessa är superenkla att svänga ihop och blev supergoda. Ibland kan det enkla vara det som är det bästa när det nalkas helg, då hinner man så mycket annat kul ju.

IMG_4274

IMG_4276

IMG_4267

IMG_4270

IMG_4272

LYXIGA TACOBÅTAR, 4 port

2 smördegsplattor på rulle
500 g köttfärs/kycklingfärs/vegofärs
1 påse tacokrydda
1 msk farinsocker

2 dl vitt vin
1 krm cayennepeppar
4 dl riven ost

Picklad rödlök:

1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar

Tillbehör:

Creme fraiche
Tacosås
jalapenos

Gör såhär:

1) Stek färsen enligt anvisningarna för tacofärs. Ha i farinsocker, cayennepeppar och häll i vinet och låt det puttra in.

2) Ta kaffetallrikar och skär ur rundlar efter som i smördegen. Ha i färs och forma den till en båt. Strö över riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

3) Picklad rödlök: Skär löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll över rödlöken och låt svalna.

4) Servera med picklad rödlök, creme fraiche, jalapenos och tacosås.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Mexikansk tacopanna

Tacos med limesås

Tacokorv i ugn

Kram Nina

111
3 kommentarer

Fläskfilé Café de Paris

Här tänkte jag bjuda dig på ett fredagstips. Nämligen ett av de enklaste och godaste fläskfilé recepten du kan tänka dig. Denna svänger du perfekt ihop ikväll eller i helgen. Du kommer inte att ångra dig. Det kan jag lova! Detta recept kommer ifrån en kompis till mig som skrev att jag måste prova, nu är det gjort! 🙂 I orginalreceptet är det 1/2 tsk dragon och inte timjan men jag hade inte dragon hemma så jag tog timjan istället. Blev superbra med det också!

IMG_4249

IMG_4248IMG_4246

IMG_4245

FLÄSKFILÉ CAFÉ DE PARIS, 4 pers

ca 600 – 700  g fläskfilè
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka grovklippt persilja
100 g kallt smör (äkta smör)
1 äggula
1 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
salt

Gör såhär:

1) Hacka vitlöksklyftorna och persiljan och lägg i det i en matberedare. Kör runt en liten stund. Ha i det övriga ingredienserna, smör, äggula, tomatpurè, mango chutney, cayennepeppar och salt. Kör runt tills det tills du har ett kryddsmör. Ställ det kallt medan du bryner köttet.

2) Putsa, salta och peppra fläskfilén. Klicka i en stor klick med smör i en stekpanna och stek så hela fläskfilén får en stekyta. Sänk värmen och lägg på lock på stekpannan och låt fläskfilén eftersteka i ca 15 min. Skär lite i fläskfilén för att se att den är genomstekt. Skär upp den i ca 2-3 cm breda skivor och lägg i en ugnsfast form.

IMG_4243

3) Sätt ugnen på 250 grader. Ha på kryddsmöret över fläskfilébitarna och ställ högt upp i ugnen och gratinera i ca 1 minut. Kryddsmöret ska precis börja smälta lite. Njut till t ex klyftpotatis, ugnsbakade smöriga potatisar, krossade potatisar med vitlök.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

566
11 kommentarer