För 14 år sedan….

Morning raringar!

Måndag igen, en vecka kvar till sportlov. Kan säga att vi hade en 11 åring som var trött i morse och längtar nog massor till att få vara lite ledig igen. Jag med….älskar när han är ledig. Då har vi såna där sköna lugna morgnar när vi kan ta det soft och starta sådär mysigt och skönt. Vi har ännu inga större planer för sportlovet, tänkte att jag under denna veckan skulle spika det faktiskt. Ska ni göra något speciellt eller är ni inte lediga? Berätta gärna!

IMG_4393

IMG_4394

IMG_4395

IMG_4396

IMG_4397

Visar min nya lampa jag köpt. Den är sååå fin och jag är helt kär i den. Kan dock inte bestämma mig för om det ska vara skärm på den eller om den ska vara utan. Jag har inte köpt skärm än men vet inte om jag ska heller? Nu är bilderna lite grusiga och gula tyvärr men den lyser väldigt fint. Måste nog känna efter….

På fredag är det Alla hjärtans dag och officiellt vår förlovningsdag…. inofficiellt är vår förlovningsdag idag (men vi firar lite extra på alla hjärtans dag). Tony hade köpt ringar åt oss och skulle fria till mig på Alla hjärtans dag. Så gulligt på något sätt för att det är så ”enligt regelboken”. Haha…. ännu gulligare var kanske att han var för otålig att vänta ända tills dess så han friade redan fredag den 10/2 – 2006. Så idag har vi varit förlovade i 14 år. Vid den här tiden på dagen hade jag ingen aning om vad som komma skulle på kvällen där hemma i soffan i vår trea på stan som vi bodde i. Tänk, just den dagen visade sig bli en av mitt livs lyckligaste dagar. Jag blev friad till för första gången i mitt liv. Å ja, resten vet ni ju redan, jag sa som ni kanske förstått ja. Vi ringde till våra föräldrar och kompisar på kvällen medan vi tog en varsin öl därhemma i soffan och bara supermyste resten av kvällen, jag var så galet lycklig. Lite dryg ett halvår senare blev jag fru.

Nu jobba vidare. Har inte ens kollat igenom min vecka ännu så måste sätta mig och göra det nu. Ha en fin start på veckan hörni så hörs vi lite senare.

Kram Nina 

97
11 kommentarer

Mys-söndag!

Go’kväll!

Hemma igen efter att ha varit ut till svärisarna med massa mat. Vi samlades där, vår lilla familj och Tonys bror Tobias med familj. Mysigt!

Maten var med. Det blev en makaronilåda med bacon och potatisgratäng med köttfärs. Recepten kommer framöver. Allt gick åt så det var uppskattat.

Älskar att äta söndagsmiddag tillsammans med våra familjer. Tycker det är jättemysigt. Stora barnen saknades, när dom är med är det givetvis ett plus.

Svärmor hade dukat åt oss alla. ❤️

Processed with VSCO with a4 presetNågon var också väldigt taggad på att få laja med låtsaskusinen. Så kul att de funkar så bra ihop. Man ser dom knappt de där två. 😅

Nu ska jag strax lägga mig på soffan här och sukta lite efter fotpill. Den där karln jag lever med är uppe och springer så det verkar dröja lite, han håller på och förbereder gympapåsen till Milo till imorgon . Ingen är gladare än jag över att han fixar den, kanske så glad så jag inte ens nämner fotpillet? Nääää….. Det var ett jäkla skit de där med fotpillet alltså, jag är ju helt beroende av det numera. En kväll utan fotpill är som en kväll utan att sitta i soffan. Ja ni hör ju, funkar ju inte överhuvudtaget. 😀 Haha… jag och min soffa. Jag lovar att man skulle kunna hitta urgröpningar i den som har formen av min röv. Haha…. i 2 olika storlekar…. haha…. orkar inte.

Är nog lite trött för nu började jag tänka på att det fanns såna urgröpningar på riktigt och hur kul det skulle se ut. Haha…. Fy jag skrattar åt allt när jag är trött.

Nä, dags att ta kväll! Ha en mysig kväll!

Kram Nina

60
2 kommentarer

Veckomatsedel

Dags för veckomatsedel igen då, för en del är det Sportlov nästa vecka. För oss är det Sportlov nästa vecka, det ser vi fram emot massor. Här kommer en vecka fylld av massa god vardagsmat. Varsågoda!

Måndag:

Vegetarisk currygryta

Tisdag:

Smörstekt torskrygg med champinjonsås

Onsdag:

Italiensk kycklingpastagratäng

Torsdag: 

IMG_4325

 IMG_4326Mustig köttfärssoppa, 4 port

500 g köttfärs
6 potatisar
2 palsternackor
1/2 bit rotselleri
2 morötter
2 vitlöksklyftor

2 tsk torkad timjan
2 tsk spiskummin
4 msk tomatpure
2 grönsaksbuljonger
20 cocktailtomater
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skala och hacka grönsakerna till stora tärningar. Lägg allt i ca 1 liter vatten. Salta vattnet rejält. Ha i alla kryddor och pressa i vitlöksklyftorna. Ha i grönsaksbuljongtärningarna och tomatpuren. Låt koka på medelvärme tills alla grönsakerna nästan är mjuka.

2) Stek köttfärsen i olivolja. Ha i salt och svartpeppar. Låt den få lite färg.

3) När det är ca 5 min kvar av koktiden har du i cocktailtomaterna och köttfärsen. Tipsar om att servera den med en klick av min vitlökssås – recept HÄR.

Fredag:

Fläskfilé med Café de Paris sås och citronrostad potatis

Veckans gotta:

Vit chokladmousse trifle

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

34
2 kommentarer

Ninas Saltimbocca – Italiensk kyckling med bacontäcke

Igår lagade jag en ny maträtt här hemma. Det är alltid lika spännande när minstingen ska smaka för jag har nämligen kommit på att han ju gillar maträtter som smakar mycket. Det tog tid att klura ut vad han var för smakperson men nu har jag lyckats klura ut det. På det här sättet så bryr han sig inte om att det är lök i såsen osv, då tuggar han gladeligen i sig och ger mig tummen upp bara. Så härligt ju! 🙂

Tony var överförtjust, det var tydligen ok att laga samma rätt fler gånger, eller det var nog mer en order än en önskan. Det är också ett väldans bra betyg! Detta är ifrån början  en Italiensk rätt som jag givetvis gjorde om, vad annars? Haha… Det blev som sagt fantastiskt bra och smakerna sitter verkligen. Den är också enkel att svänga ihop men man kan tro att du stått i köket i timmar när du bjuder på den här.

IMG_4371

IMG_4373

IMG_4375

IMG_4376

IMG_4378

Ninas Saltimbocca, 4 pers

4 kycklingbröstfiléer
2 pkt bacon
1 lök
2 1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré

1 kycklingbuljongtärning
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i 2 delar, alltså en över och en underdel. Stek dem i olivolja så de får lite färg på båda sidor.

2) Dela baconpaketet mitt i, lägg 2 skivor bacon på varje kycklingfilébit. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills baconen börjar få lite färg.

3) Såsen: Skala och hacka löken smått. Stek den i olivolja tills den mjuknar. Ha i tomatpure och låt den bränna runt med löken en stund. Häll i vinet och låt det sedan småputtra i ca 3-4 minuter. Hacka kycklingbuljontärningen smått, ha i den. Häll i grädde och creme fraiche och låt puttra i ca 5-6 minuter på medelvärme. Salta och peppra efter smak.

4) Skiva baconen som är kvar lite smått och knaperstek dem. Jag brukar köra bacon i torr panna och steka på ganska så hög värme. Låt baconen ”droppa av” på en stor bit hushållspapper.

5) När kycklingen varit inne i ugnen tills baconen fått färg häller du på såsen över allt. Ställ in i ugnen igen och låt stå i ca 10-15 minuter. Ta ut och ha på de knaperstekta baconen. Servera gärna till pasta, funkar fint till potatis också.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Baconsåsgratinerad kyckling i ugn

Italiensk kycklinggratäng

Kycklingfilé med citron/kokosdressing

Kram Nina

232
10 kommentarer

Så spännande produkt

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Godmoron finisar!

Idag är det Söndag, inatt när jag vaknade så var jag säker på att det var veckodag imorgon. Gissa hur skönt det var att komma på att det bara var lördag och imorgon när vi vaknar så är det söndag. Skönt när det är åt det hållet… värre när det är tvärtom. 😉

Jag har precis morgontvättat ansiktet och haft på min nya ögonkräm runt ögonen. Alltså den känns ljuvlig. Läste nämligen om den här ögonkrämen och blev helt såld.

IMG_4384

IMG_4387

Filorga NCEF-Reverse Eyes – (<länk, 25% rabatt just nu)

Detta är alltså multikorrigerande ögoncreme som ska reducera rynkor, mörka ringar och påsar. Den ska ge fasthet och lyster till ögonområdet. Denna ögonkräm innehåller Filorgas unika vitamincocktail NCEF, som är ett polyrevitaliserande komplex med en koncentration motsvarande den som finns i en meso-injektion. Om ni inte vet vad en meso-injektion är så är det en slags injektion man brukar göra i mellersta hudlagret fyllt av vitaminer och mineraler. En mycket föryngrande process som ger fantastiska resultat.

Cocktailen i denna kräm är fylld av hyaluronsyra, kollagen, vitamin C, escin och koffein som verkar på djupet av huden. Tack vare den så ska det ske en intensivt korrigering av alla tecken på åldrande på området kring ögonen och så sak det ge en förbättrad hudkvalitet.

Så gissa om jag blev sugen på att prova? Nu har jag haft på den för första gången och det så otroligt svalkande och härligt runt ögonen. Ska hålla er uppdaterade angående denna produkt. Ska prova i en månad nu först så ska vi se sen vad jag tycker. Har bara hört lovord om den så det ska bli mer än spännande.

IMG_4385

Clarins Gentle Makeup Remover (<länk, 25% rabatt just nu)

Apropå ögon så fick denna också följa med. Världen bästa sminkborttagning till ögonen. Denna är mild så den irriterar liksom aldrig men gör ett fint jobb med att ta bort mascara och annat smink runt ögonen. Jag använder aldrig vattenfasta produkter så jag vet inte hur det funkar på det, men till vanlig makeup runt ögonen är den grym! Det som är plus med den är att den är vattenbaserad så den löser inte upp limmet på min ögonfransförlängning (vilket oljebaserade produkter kan göra). Den har också egenskaper som stärker ögonfransarna (dina egna 🙂 ), den svider inte alls och så är den vårdande och återfuktande. Den är också lugnande då den innehåller kamomill, rosvatten och blåklint. Toppen helt enkelt!

Nu ska jag åka till affären och handla selleri, den var visst slut här hemma. Dagen står öppen, vet inte alls vad vi ska hitta på idag vilket känns lite härligt faktiskt. Vi hörs av lite senare!

Kram Nina

37
3 kommentarer

Varm macka de luxe – Varma Dagobertmackan

Galet gott och enkelt!

När jag har riktigt bråttom hemma och känner att jag behöver utfodra familjen snabbt brukar jag slänga ihop dessa varma Dagobertmackor. Ja jag kallar dem så, mest för att den påminner lite om en Dagobertmacka. Den är mättande och så vansinnigt god. Perfekt vid TV:n på kvällen.

Tipsar om att kika på mina 40 mest populära recept (<klicka)

IMG_4335

IMG_4333

Kika gärna in dessa recept nedan på andra goda varma mackor, klicka på länken för att få recept:

Lyxiga varma mackan

Varm smörgås med avokadoröra

Varm smörgåstårta 

IMG_4334

Dagobertmackan

1 stor skiva hönökaka
smör
skinka
ost
kocktailtomater
grillgrydda (eller någon annan favoritkrydda)

Gör såhär:

1) Dela hönökakan i 3 delar, 3 trekanter. Smöra dem både på under och ovansidan.

2) Lägg ost och skinka på bottenbiten. Krydda.

3) Lägg på andra delen och ha på ost och skinka och skivade tomater.

4) Lägg på toppendelen och ha på tomater, krydda och ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Img 3966 1.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR (klicka)

Img 3968 1.jpg

 

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

374
5 kommentarer

Mormor Britas tekakor

Nu ska jag berätta om ett väldigt fint recept, jag känner mig väldigt utvald och speciell som har fått den stora äran att få baka dessa fina tekakor. Detta är nämligen min vän Tereces mormor Britas recept. Brita lever inte längre men hon var från Håcksvik och hennes tekakerecept skulle vara det absolut bästa och jag kan nog inte annat än hålla med. Mormor Britas tekakor är otroliga! Det känns så oerhört speciellt att jag fått baka dem nu och jag sänder en extra tanke till Mormor Brita i himlen, hoppas du är glad att ditt recept nu kommer att leva vidare.

IMG_4362


Mormor Britas tekakor är busenkla att baka och så otroligt goda verkligen. Fluffiga med så god smak, dessa bara måste du testa att baka!

Du måste också testa: BLIXT-TEKAKOR

IMG_4363

Ett tips: Jag brukar baka dubbel sats. Sedan fryser jag in ca 4-5 åt gången så de bara är att slänga fram en påse på kvällen innan man går och lägger sig så har man frukostbrödet klart.

Missa inte: NORSKA TEKAKOR

IMG_4360

MORMOR BRITAS TEKAKOR, ca 30 st

Fler goda recept på bröd: Världens godaste bröd i långpanna Enkelt & gott lantbröd Morotsbröd i långpanna

Gröt:

5 dl havregryn
8 dl vatten
2 tsk salt

Häll ned i gröten:

8 dl kall mjölk
1 1/2 dl sirap
150 g smör

Blanda i:

50 g jäst
2 liter mjöl
1/2 liter rågsikt 

Gör såhär:

1) Börja med att koka gröten. Blanda i alla ingredienser och koka i 3 minuter.

2) Stäng av plattan men låt kastrullen vara kvar på plattan. Ha i smöret först och låt det smälta ned helt i gröten. Ta av från plattan och häll sedan i sirap och mjölk. Blanda runt tills att är utblandat.

3) Smula i jästen i en bunke. Kolla att grötblandningen har en temp på max 37 grader. Häll grötblandningen över jästen och lös upp. Häll i mjölet, lite i taget. Degen kommer att vara riktigt lös men allt är i sin ordning.

4) Häll ut rejält med mjöl på bakbordet och häll ut degen på mjölet. Knåda runt den lite. Ta sedan ur 30 bitar ut degen och forma tekakor och lägg dessa på bakplåtpappersklädd plåt. Ha mjöl på händerna så är det lätt att jobba med degen.

5) Nagga och låt jäsa i ca 30 min. Grädda sedan ca 10-15 min på 225 grader. De ska få fin färg. Ät och njut dom gärna varma, dom är dock supergoda även om de inte är varma.

Fler goda tekakor: TEKAKOR I LÅNGPANNA

Gillar du receptet blir jag glad om du klickar i den lilla tummen till vänster under inlägget! 🩷

Mer bröd:

10 recept på goda frallor

Över 100 recept på bröd

Ljuvligt goda nattjästa frallor


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

381
17 kommentarer

”Date night”

Innehåller annonslänkar genom reklam för H&M

Godmorgon godmorgon vänner!

Här är vi uppe i ottan, inte somnat om sedan halv 4. Det nalkas fullmåne igen och då är jag ju alltid lite kaos, så känslig som man är. Inatt ska jag lägga mina kristaller i fönstret så de får laddas om. Ni som är intresserade av kristaller och vad de kan göra för dig kan läsa HÄR och HÄR.

Igår hade jag ju date night med min gubbe. Så efterlängtat och mysigt att få sitta och prata och planera livet. Älskar stunderna med honom. ❤️

Processed with VSCO with a4 presetFick så många frågor i min story var min topp var ifrån, du hittar den HÄR. Älskar leo, måtte det aldrig gå ut tiden. 😀 Urskön topp att ha på sig och så fin tycker jag, kostade typ inget heller. Syns kanske inte så bra men jag hade en hel radda med ”earcuffs” (<länk) på örat. Såååå snyggt och perfekt att man inte behöver ta hål för det.

Jag med ett glas bubbel och Tony med pepsi max. Lite besviken på bubblet dock. De hade bara en sort man kunde dricka på glas – resten, och de champagnesorterna som jag tycker är goda – kunde man bara köpa på en hel flaska. Trist när man bara vill dricka ett glas att inte få en god sort. Men men, det gick i och jag fick känna på lite härliga bubblor i gommen.

Jag åt skrei och Tony åt oxkind. Vi var så mätta när vi ätit klart så vi bara satt i en timma och jäste. Maten var jättegod! Bombance heter restaurangen vi åt på och är enligt mitt tycke kanske den bästa restaurangen vi har här i småstaden. En liten fransk bistro med lite drygt 30 platser bara så man ska nog boka bord om man vill äta där. Deras anka är känd i hela Sverige och jag vet att de fått en helt fantastisk recension av en matskribent i (om jag inte minns fel) Aftonbladet. Något som är ännu större är att de finns med i White Guides lista över Sveriges bästa restauranger, de senaste 8 åren har de funnits med där. En stor stolthet för vår lilla stad. 🙌🏻🤩

Vi åkte och hämtade Milo strax innan 22 och sen hem till soffan igen. Alldeles lagom och perfekt och något vi verkligen ska försöka hålla i nu. Vi hade ju som nyårslöfte till varandra att ha ”date night” en gång i månaden. Vi missade januari men då var vi ju i fjällen och får se det som ”date weekend”. 😅

Det är verkligen som att ”restarta” lite att ta dessa små ”date nights”. Man landar lite och få umgås med varandra, man pratar klart sina meningar och kan gå in mer på djupet med känslor, drömmar, planer och livet. Jag känner att man håller ”vi-känslan” vid liv på något vis. Bara han och jag, det som från början gjorde att vi är en familj idag. Man pratar om allt mellan himmel och jord, igår pratade vi mycket om våra planer och framtiden.

Något vi är riktigt bra på numera är att se framåt. Inte grotta i gammalt groll utan framåt och uppåt. Det har förändrat mycket för oss båda. När man lägger energi på rätt sak så ger det mera skjuts. Att lägga energi på saker som varit och saker du förmodligen inte längre kan påverka, ja det stagnerar och gör att du står kvar i gamla vanor och gamla tankar. Det utvecklar en ingenting faktiskt. Självklart ska man reflektera över saker som varit, men inte i avseende att stanna där och börja grotta i det. Utan för att se det som en utveckling för sig själv och vad man kan göra annorlunda nästa gång.

Att lägga energi på människor i ditt liv som kanske suger din energi eller egentligen inte är din vän, det kan man också sluta med omedelbums. Det har vi också blivit bättre på. Av att vara godtrogen och naiv lär man sig mycket. Båda vi två har haft en förmåga att tro gott om alla människor, ja tills vi blivit bevisade motsatsen. Sånt gör jävligt ont, det tar tid att resa sig från en sån besvikelse men man gör det och man lär sig otroligt mycket av det. Man går på en del nitar och smällar i livet men till slut kanske man börjar lära sig att förstå sig på de flesta människor och inse vilka som är vänner på riktigt, genuina äkta vänner utan uppsåt som ska vara där. Resten kan du skippa faktiskt, det ger dig verkligen bara dålig energi och ledsna dagar.

Oj nu svävade jag ut lite men jag brinner så mycket för personlig utveckling. Och att kanske få andra att rensa lite i livet och göra så gott man kan för att må så bra man bara kan i det livet.

Tipsar er verkligen om att göra såna här små ”date nights” med era kära om ni lever i en relation. Det är mer värdefullt än vad man kan ana. Jag som har en separation bakom mig vet vilka fallgropar som finns i en relation som går åt skogen. En av fallgroparna är att inte ta sig tiden till att bara vara ni. Det går så fort åt fel håll då…. plötsligt står man där och flera år har gått och barnen börjar bli stora. Man kanske är ett bra team på att rodda hem, ungar, livspussel och hushåll men kärleken och tiden för varandra, den kanske glömts bort på vägen?

En ”date night” behöver inte handla om mer än en middag på tu man hand, den kan man ta hemma också men då utan barn och TV kanske? Vid ett mysigt dukat bord med tända ljus och en middag man lagt ned lite tid och hjärta på. Ja men du fattar…. ❤️ Härligt som tusan.

Är det någon som känner nu ”Nu ska vi börja med ”date nights”? Bra för då har jag lyckats åstadkomma något riktigt bra med det här inlägget. 😅😇❤️

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Love Island UK, sen jobba och sen upp och baka. Dags för bakrecept hörni, ha nu en härlig lördag. Pussa lite extra på din käresta (ja om du har någon), annars pussar du lite extra på dig själv idag.

Hörs senare!

Kram Nina

104
8 kommentarer

Tacopizza

Nu ska du få ytterligare ett fredagstips som blev riktigt gottigt alltså. Perfekt på fredagskvällen kanske? Du får både pizza och tacos i samma. Haha…. jag serverade pizzan med en jättegod vitlökssås (< länk), som sagt… galet gott!

TACOPIZZA

1 färdig pizzadeg (jag köpte pizzabit)

400 g köttfärs

1 påse tacokrydda

1 burk tomatsås (från pizzakitet)

1 rödlök

svarta oliver

Jalapeños

3 dl riven ost

Gör såhär:

1) Börja med att steka färsen enligt anvisningarna på Tacokryddepåsen.

2) Lägg köttfärsen på pizzadegen. Häll över tomatsåsen. Skala och skiva rödlöken, ha på den. Ha också på jalapeños och oliver.

3) Toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

4) Servera med vitlökssås som jag länkat högre upp i receptet. Min pizzasallad till är också jättegod, smaker exakt som på pizzerian.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Snabb pizzadeg utan jäst

Magiskt god smördegspizza

Minipizzor med lökkräm

53
Kommentera

Krämig köttfärs & bacongratäng

Pastagratäng är kanske bland det enklaste man kan göra i matväg. Det är något man liksom svänger ihop och så blir det massor. Räcker ofta till matlådor här hemma när vi gör den här. Perfekt! 👌🏻

Den här pastagratäng smakar fantastiskt gott. Jag älskar själv gratänger då det ofta blir så krämigt och mycket smak när man lagar mat på det viset.

KÖTTFÄRS/BACONGRATÄNG, 4 pers

500 g köttfärs
1 pkt bacon
1/2 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 tsk kinsensisk soja

2 tsk dijonsenap
färsk timjan
1 tsk lökpulver

3 dl vispgrädde
1 burk creme fraiche
salt & peppar
gnocchi pasta
olivolja att steka i
250 g riven ost

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen i lite olivolja. När köttfärsen stekts klar låter du den ligga kvar, strimla i baconen. Stek med en stund.

2) Skär paprikan i tärningar och ha i den också. Låt steka med en stund. Häll i krossade tomater dijonsenap, balsamvinäger, soja, lökpulver, hacka i färsk timjan och fond. Låt puttra i ca 10 min. Sätt pastan på kokning, den ska kokas al dente, tänk dig 3 minuter mindre än vad som står på paketet.

3) Ha i grädde och creme fraiche. Låt puttra i ca 5 minuter.

4) Häll av pastan, häll i det i en stor form. Häll i köttfärsröran också och blanda runt ordentligt. Häll över all riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten smält ordentligt.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

 Köttfärsbiffar med feta och fantastiskt god gräddsås

Krämig Thaigryta med curry

Kycklingkebab i pitabröd

Kram Nina

 

467
10 kommentarer