Hela Sverige bakar

Hej raringar!

Kväll in the house, här är ljusen tända och Sveriges Mästerkock på TV:n. Johan Sörberg är där idag, Sveriges mästerbagare. Tänk, honom har man fått ta Master Class hos – han har lärt mig att baka bröd kan man säga.

Pressfrukost med Hela Sverige Bakar & självaste Johan Sörberg

Innan jag var med i Hela Sverige bakar så hatade jag fullkomligen att baka bröd. Det gick alltid åt skogen dessutom. För segt, för torrt, för fult (hahaha)…. Men efter Johans små tips och knep så lärde jag mig. Idag kan jag verkligen älska att baka bröd till min familj. Idag åts den sista tekakan enligt Mormor Britas recept. Imorgon måste jag baka nytt bröd igen alltså.

Första inspelningsdagen på Hela Sverige bakar. Här var vi så trötta så vi höll på att gå åt. Det var mitt i natten och vi var inte klara än. Ögonen gick i kors men så kul det var.

Efter program 2 såg det ut såhär utanför tältet. Det var här allt vi bakat ställdes. Kan gissa att produktionen gick upp en del i vikt efter dessa veckor. 😅

Det var också efter det som Leila Lindholm rasade i tidningen över receptstöld. Älskar att Aftonbladet skrivit ”Såhär bakar du Scandal Cupcakes”. 😇😅

Tack vare programmet så har jag fått vänner för livet. Både Fredrik och Carro var med året efter mig. Att lära känna dom har varit alldeles fantastiskt…. ❤️ Carro vann ju dessutom det året hon var med.

Något av det roligaste (och jobbigaste) jag gjort var att vara med i Hela Sverige bakar. Såklart var det mer roligt än jobbigt, det jobbiga var att vara ifrån min familj och att det var otroligt påfrestande med själva tävlingen och att leverera på topp hela tiden – det fanns ingen plats för misslyckanden. Detta stressade ju så nåt oerhört.

Såhär såg jag ut då. Jag är så stolt över mig själv att jag vågade söka och vara med. Snacka om att kliva utanför sin komfortabla zon. Så sjukt att det i sommar är 8 år sedan jag var med. Tiden har gått så otroligt fort, Milo var ju bara en liten fjärt då. Struttade omkring som en liten treåring där hemma.

Så härligt med en liten ”walk down the memorylane”. Har så mycket fina minnen från dessa veckor i livet.

Nu är det dags att titta på ”Renés brygga”. Så mysigt program. Ha nu i en fin kväll.

Kram Nina

75
Kommentera

Varma Tunnbrödssnittar

De här varma tunnbrödssnittarna är supergoda verkligen! Passar lika bra att bjuda på som tilltugg som till frukost eller bara något gott att smaska på till TV:n.

VARMA TUNBRÖDSSNITTAR, 4 port

4 msk färskost (testa smaksatt om du vill, jag hade neutral)

4 mjuka tunnbröd (rektangulära)

8 stora skivor rökt skinka

5 dl riven ost

Salt & peppar

Picklad rödlök

Gör såhär:

1) Bred färskosten på tunnbröden. Lägg på skinka och ca 1 dl riven ost på varje. Salta & peppra.

2) Rulla ihop till rullar och skär dem sedan i ca 3 cm breda skivor. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädd plåt. Toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills osten smält. Toppa med picklad rödlök.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

407
Kommentera

Alla hjärtans dag middag

Ja på fredag är det dags. Varesig man gillar upphypade dagar som t ex Alla Hjärtans Dag eller inte så kan ju en trevlig middag vara hur härligt som helst. Gillar man inte allt det kommersiella så kanske man ändå gillar en härlig middag tänker jag. 🙏🏻🥰

Här kommer ett litet tips på en fantastiskt god middag som jag skulle svänga ihop.

FÖRRÄTT

Råraka med vispad creme fraiche och löjrom.

Istället för vanlig rödlök uppepå skulle du kunna testa picklad rödlök. Recept HÄR!

VARMRÄTT

Ninas Saltimbocca

EFTERRÄTT

Lyxigaste Chokladtårtan

Kram Nina

110
Kommentera

Inofficiella firandet

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon raringar!

Åh inatt har jag sovit riktigt bra och skönt! Den där fullmånen gjorde mycket med min sömn denna omgången. Men nu är kristallerna laddade till max och man kan få ut allt härligt ur dem. Dom hjälper mig jättemycket. 🙏🏻🥰

Igår var vi i Sthlm. Tony var på möten och jag kollade ytterligare en lokal. Idag bestämmer jag mig för hur det blir, ska jag hyra någon alls eller vilken av dem det blir. Vi får se?

5ce17eda 095b 4788 9970 748ce3302aa4.jpg

Igår hade jag på mig mina vad jag kallar, perfekta >>jeans<<. Jag har ju ett par svarta sen innan och jag bara ÄLSKAR dom! Superstretchiga, perfekt mellanblå i färgen, älskar dragkedjan i bak och så sitter dom så skönt på. Lite som mysbyxa då dom är så otroligt stretchiga.

Just nu har Cellbes 25% rabatt på massor av byxor (dock ej dessa ovan), bl a ett par andra favoriter som är superstretchiga – kolla in dem HÄR! Du hittar alla byxor som är nedsatta med 25% HÄR.

Processed with VSCO with a4 presetEn av favoritblusarna var på till jeansen. Den är på REA nu!

Jag satt på Espressohouse och jobbade på förmiddagen. Alltså skrev och redigerade bilderna till de recepten som du såg här igår. Det tog hela förmiddagen, tar mer tid än man tror att gör det.

Efter Tony var klar med sina möten så tog vi en finlunch på Sturehof. Det är ett av våra favoritställen i Sthlm. Finlunchen var för att småfira vår förlovningsdag i måndags. Den inofficiella förlovningsdagen…. haha! Den officiella är ju på fredag. Så Lyllos oss som får fira lite i 2 dagar.

Sån tur att de hade bord när vi kom sådär spontant, det är väldigt ofta fullt hos dem och man brukar få vänta på bord.

Tony åt en stor Toast skagen och jag en bakad spetskål med ostronskivling som var så sjukt god! Vad vi njöt. Vi har blivit så bra på att njuta av matupplevelse vi, att sitta och verkligen njuta av mat är helt vår grej.

Tipsa mig gärna om fler restauranger att prova om du har någon favorit. Har tänkt att i år så ska vi inte snöa in på favoriterna utan faktiskt prova fler och kanske berätta för er vad vi tycker också.

Sturehof rekommenderar vi i alla fall starkt! 👌🏻🥰 Inte blev det sämre av att vi såg både Stellan Skarsgård och Börje Salming på restaurangen, jag var helt starstrucked! 🤩😂🤩 Jag menar, 2 legender under ett och samma tak. Wow! Jag sa till Tony att fota mig så Stellan syntes i bakgrunden men han hörde fel. Han hörde att jag tyckte han skulle gå fram och be om en bild….. när han satt där och åt. Hahaha! Inte så konstigt att Tony tittade lite konstigt på mig. 😂😂😂 Man går ju inte fram till någon och frågar om bild när de sitter och äter…. allra helst inte en ikon som Stellan Skarsgård. Haha!

Hepp, dags att starta dagen. Idag ska jag göra en massa bakrecept som står på tur och bara väntar.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

75
15 kommentarer

Ninas krämiga linspasta med citron och vitlök

Innehåller Annonslänk

”Go to” pasta

Här är min ”go to” pasta. Krämig linspasta med citron och vitlök är oväntat gott, har du inte testat att laga mat på baljväxter är detta ditt tecken att du ska. Gjorde denna på min instastory och det var många som frågade efter receptet. Krämig linspasta med citron och vitlök är världens enklaste pasta att svänga ihop och den misslyckas aldrig och gott som fasen blir det också. Jag älskar den, äter den jätteofta! Jag äter den med linsspaghetti eller glutenfri spaghetti.

Mina linser köper jag alltid på Matsmart. Så bra pris och fraktar alltid fram till dörren, så jag brukar fylla skafferiet minst en gång i månaden med produkter därifrån. Förhindra matsvinn och fynda till bättre pris, 2 flugor i en smäll! HÄR (<klicka) hittar du linserna.

Jag har många goda olika pastarätter som är populära och omtyckta som jag tänkte jag skulle tipsa dig om. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:

Pasta italiano (galet god)

Bacon och Västerbottenpasta

Supergod köttfärsgratäng på 30 min

Krämig kycklingpasta

IMG_4289NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)

2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

10-15 champinjoner
1 tetra gröna linser
2 msk tomatpuré

1/2 burk krossade tomater
1 citron
salt och peppar
basilika
spaghetti för 2 pers

1/2 burk kokosgrädde

Gör såhär:

1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna där i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lägg i dem. Se till att ha rätt hög värme i pannan nu så att champinjonerna får lite färg och inte börjar vätska av sig. Rör om hela tiden.

2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund också.

3) Häll i linser och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och låt nu linsröran stå och puttra på medelvärme i ca 5-7 minuter.

4) Tvätta av citronen (använd gärna ekologisk när du ska använda skalet på den), riv skalet smått på hela citronen med rivjärn. Ha i skalen i röran och också kokosgrädde och låt koka upp och puttra i ett par minuter.

5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.

Här på sidan finns det massor med enkla och goda recept på mat och bak som alla kan laga, nedan får du smakprov på kategorier som finns, klicka på varje länk för flera recept på varje.

BRÖD

CUPCAKES & MUFFINS

EFTERRÄTTER

KORVRÄTTER

KÖTTRÄTTER

KYCKLINGRÄTTER

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Mer inspiration:

Krämig kycklingpasta med parmesan

Salami Carbonara

Makaronilåda med bacon

Kram Nina

51
14 kommentarer

Krämig Köttfärsgratäng

Tänk vad enkelt det kan vara att slänga ihop en pangrätt, bara man har lite köttfärs och potatis. Denna rätten kan du göra på både vego, kyckling och köttfärs. Det väljer du själv. Allt blir klart i ugnen och det enda som behövs till är en grönsallad.

IMG_4390-2

IMG_4391

IMG_4388

KRÄMIG KÖTTFÄRSGRATÄNG, ca 6 pers

10 potatisar
800 g köttfärs

1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk spiskummin
200 g färskost vitlök
salt & peppar

SÅSEN TILL GRATÄNGEN

2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
2 tsk soya
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt & 1 krm svartpeppar

FYLLNING & TOPPING

1 lök
2,5 dl riven ost

Gör såhär:

1) Skala och skiva potatisarna. Jag skivar med min matberedare, det går i en jädra fart när man gör det. Lägg potatisskivorna i en bunke med kallt vatten, detta för att de annars kan bli missfärgade.

2) Stek köttfärsen tills den får färg. Krydda, ha i alla kryddor här. Häll i vitlöksosten och värm upp den ordentligt. Skiva löken tunt.

3) Blanda grädde, creme fraiche, balsamvinäger, soya, vitlöksklyftor och salt & peppar.

4) Smöra en ugnsfast form (min var ca 25×35 cm). Lägg potatisskivor i botten, sedan ett lager med köttfärsröran, ha på lite skivad lök också. Krydda lite försiktigt med salt och peppar mellan varje lager. På med potatis igen, köttfärs och sedan lök. Du avslutar med potatis högst upp.

5) Häll gratängsåsen över alltihopa. Skaka gärna formen lite så all vätska sjunker ned i gratängen ordentligt. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 35 min. Ta ut gratängen och ha på osten och låt den smälta ordentligt innan du tar ut den. Gissar att det var ca 45-50 min sammanlagt.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Vegetarisk lasagne med hemmagjord pizzasallad

Tacopastagratäng

Krossade potatisar med vitlöksolja

Kram Nina

363
8 kommentarer

Full fart här redan

Godmorgon godmorgon!

Vi är uppe med tuppen och iväg redan. Tony har möten och jag har lite ärenden jag ska göra. Solen gassar in i bilen här nu, ligger så lågt så solskyddet i bilen inte ens hjälper. Det kan ju iofs bero på att jag inte är vidare lång – tvärtom, en kortis faktiskt.

Jag har just ”ätit” min frukost här i bilen. Smoothie med 2 bananer, 2 dl blåbär och vatten. Sen kör man den i blendern så blir den alldeles fluffig och härlig. En stående frukost som jag äter ofta.

Nu kom vi in i Sthlm här. Full fart här redan ser jag. Såg just ett gäng med det sötaste jag vet. Småttingar med neonrosa västar som var ute på utflykt från förskolan. Ämen jag svimmar och får ”plommonpulla” (vill skaffa bebis direkt) när jag ser de där sötisarna. Åh! Små hjärtan.

Hörni vi hörs lite senare.

Kram Nina

64
Kommentera

Ingen rumppåse

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Gokväll!

Ja jag lyckades ta en nätt liten powernap på 3,5 timma! 🙈 Tyckte väl att jag var lite trött. Haha…. Ska ligga här och slösurfa på telefonen ett tag, sen är det nog dags att gå och nanna igen.

Tröja // Byxa

Idag kom äntligen den här ursköna mysdressen! Äntligen en riktigt snygg mysdress som är sådär härligt tunn och skön på.

Jag har en förmåga att ha på mig myskläder som ser förjäkliga ut. Slitna, håliga, knä och rumppåsar. Den här lilla dressen ska jag vara rädd om så den håller sig fräsch. Ni brukar fråga vilken storlek jag har, på denna valde jag 36/38 och den satt som en smäck.

Egentligen vill jag sova i den här nu men ska inte, det är så mysisar blir slitna tror jag. Inga knä och rumppåsar nu. 🙈😂

Hoppas du haft en fin måndag. Natti natti på er.

Kram Nina

52
Kommentera

Nyttiga urgoda chokladbollar

Här ska ni få mitt ”go to” recept på chokladbollar när jag är sugen. Dessa svänger man ihop på nolltid i matberedaren, swisch swosch så är det klart. In i kylen under ca 20 minuter sen har du världens godaste små bollar att mumsa på.

IMG_4398

IMG_4399

IMG_4401Nyttiga Chokladbollar, ca 10 st

100 g dadlar
1,5 dl havregryn
2 msk kokosolja
2 msk vatten (du kan också ta kaffe)
1 msk kakao (ha i mer om du vill ha mycket kakaosmak, jag gillar svag smak)
1 krm vaniljpulver
kokos till rullning

Nypa salt

Gör såhär:

1) Kärna ur dadlarna, ha i det i matberedaren. Ha i havregryn, kokosolja, vatten, kakao och vaniljpulver och en nypa salt.

2) Kör matberedaren tills du har en smet. Är den för lös så ställ den i kylen i ca 20 min innan du rullar dem till bollar.

3) Rulla dem i kokosflingor. Förvara i en burk i kylen.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

 

 Inspireras gärna av dessa härligt goda recept: 

 Energibars

Chokladbollstårta

Energibollar

Kram Nina

48
2 kommentarer

Makaronilåda med bacon

I helgen gjorde jag makaronilåda med lite ny tappning. Alltså, har du t ex ont om tid och inte har tid att stå och laga mat så är denna rätt helt perfekt. Har du ungar som är kinkiga att äta rekommenderar jag det också. Vi hade en liten fyraåring till bordet som tog om 3 ggr. Det var tydligen väldigt ovanligt att något kunde vara så gott. Bra betyg!

IMG_4381

IMG_4382

IMG_4383

MAKARONILÅDA MED BACON, 4 port

4 portioner makaroner eller annan pasta
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl riven ost
1/2 knippe salladslök

cocktailtomater
2 pkt bacon

1) Börja med att koka makaronerna (pastan) enligt anvisningarna. Häll i dem i en ugnsfast form. Jag hade en på ca 25-35 cm. Blanda i strimlad salladslök och blanda runt allt.

2) Knäck i äggen i en bunke, ha i mjölk, salt och peppar också. Vispa runt tills äggen löst sig helt. Häll allt över makaronerna.

3) Bred ut osten över. Toppa med tunt strimlad bacon. Dela cocktailtomater och ha på dem också. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills äggstanningen stannat av och osten smält. Ät med en grönsallad, jättegott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Kyckling & bacongratäng

Krämig köttfärslåda

Kram Nina

579
10 kommentarer