Sommarbakelser och 300 K

Godmorgon min vän! Det är Lördag och den dagen man ligger och drar sig länge i sängen. I alla fall så brukar vi göra det, jag är uppe med tuppen här som vanligt och förbereder ett inlägg till dig. I veckan hände något väldigt roligt, min Facebook sida nådde 300.000 följare, det är verkligen helt otroligt. Tänk om jag skulle ställa alla 300.000 i en hög, hur många det skulle vara? Så igår firade vi det med en god efterrätt efter vår grillmiddag vi åt på altanen. Sommarbakelser kallar jag dem, dom blir verkligen så himla smarriga. Du måste testa dessa sommarbakelser. Fyllningen är sååå sååå god. En riktigt fluffig amerikansk smörkräm med lite smak av citron, sedan lite jordgubbssylt på det. Rulla ihop rulltårtan och så skär man upp den i skivor, toppar med världens godaste Philadelphiagrädde. Du ska gå recept få dessa fantastiskt goda sommarbakelser.

Så tacksam och glad för varendaste en av mina 300.000 följare, svårt att förstå nästan hur det kan ha blivit så många!

Som sagt så firades detta med Sommarbakelser till efterrätt igår, det blev så smarrigt hörrni! Dessa måste du testa i sommar!

Tips på fler goda bakelser som en enkelt svänger ihop: KLICKA HÄR


Jag valde att inte ha någon socker på utsidan av rulltårtan. Kan tycka att det blir lite knastrigt då man gör bakelser av dem. Kikar du på bilden här ovanför så kan du se att det saknas en bit Philadelphiagrädde, minsting var fram och nallade innan jag hann och säga ”ap ap ap ap”…… 😂😂😂


Sommarbakelser, ca 12 st

Fler goda bakelser: Världens enklaste hjärtbakelse // Sverigebakelser // Minitårtor med hallonmousse

INGREDIENSER

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning Amerikansk smörkräm:

100 g rumsvarmt smör

3,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 riven citron (skalet + saften)

ca 1 1/2 dl jordgubbssylt

Philadelphiagrädde:


3 dl vispgrädde

150 g färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 citron skalet

Gör såhär:

1. Börja med rulltårtan. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.

2. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
Ta fram ett bakplåtspapper, stjälp upp rulltårtsbotten på den. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen när den fortfarande är varm. Låt svalna.

3. Gör fyllningen. Vispa smöret med elvisp i ca 5 minuter, det ska bli vitt och fluffigt. Tillsätt ungefär hälften av florsockret och allt vaniljsocker, vispa i ca 2-2 1/2 minut till. Tillsätt sedan resten av florsockret, citronskal och saft och vispa lika länge till. Om det skulle kännas lite för torrt här så tillsätt mjölk, när det är klart är det vitt och alldeles fluffigt.

5. Bred ut smörkrämen på rulltårtsbotten. Bred på jordgubbssylt uppepå. Rulla sedan ihop rulltårtan från långsidan. Låt stå en stund med skåran nedåt. Skär sedan ut skivor. Placera på ett fat.

6. Philadelphiagrädde. Blanda allt i en bunke och vispa tills du har en fluffig variant av ”grädde”, fyll en sprits och spritsa sedan ut på varje rulltårtsskiva. Toppa med ev lite strössel och jordgubbar. Du kan toppa den med det du önskar.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar datt baka dessa sommarbakelser, kanske passar det att baka till morsdag nu på Söndag. Uppskattat, det kan jag nästan lova!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

10 goda recept med rabarber

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

Goda helgtilltugg

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

10 supergoda gratänger

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

31
Kommentera
Innehåller Annonslänk

Limoncello Fizz

Här kommer ett litet helgtips. I helgen som var så kom ”Mellan” med 2 kompisar över på lite sen grillunch, dom skulle iväg på lite firande senare så jag bjöd dem på en liten drink här hemma. Limoncello Fizz kallar jag den. Måste bara tipsa dig om denna för den är verkligen så god! Fräsch, lite syrlig men ändå lagom söt. Gillar du fräscha drinkar är Limoncello Fizz helt klart något för dig! Jag tänker att vill du få den lite härligt krämig och fluffig så släng i allt i en blender och så har du i en skopa citronsorbet också, det blir nog också väldigt bra! Nej men hördu, du måste testa Limoncello Fizz.

Ännu en underbar sommardrink: STRAWBERRY SUMMERFUSION (många som hade denna som sin midsommardförra året)


Glasen hittar du HÄR (<klicka). Det var riktigt bra pris på 4 pack nu. Dessa har jag så otroligt mycket användning för, använder dem också som dessertskålar.



LIMONCHELLO FIZZ, 4 st

Andra goda drinkar du bara inte får missa: SOMRIG HONEY TEA-TINI // PIGGELIN PROSECCO // CLOUDY SKAGERAKK

INGREDIENSER

4 dl prosecco

2 dl limoncello

2 dl Sprite

Gör såhär:

1. Ha i is i varje glas Häll upp 1 dl prosecco i varje, toppa med ca 0,5 dl limoncello och 0,5 dl Sprite.

2. Servera med en jordgubbsklyfta eller varöfrninte citronskivor och mynta.

Massor med drinktips: KLICKA HÄR


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar drinken.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

27
Kommentera

Bregottpaj med rabarber och jordgubbar

Oj oj oj säger jag bara! Denna Bregottpaj med rabarber och jordgubbar gjorde verkligen en enorm succé på fikat vi bjöd på sist, jag stapplade mig upp på skakiga ben efter att jag kom på ett recept jag ville testa. Ibland kan det bara inte vänta, man blir liksom för otålig och vill prova nu nu nu. Bregottpaj med rabarber och jordgubbar blev exakt sååå sååå gott som jag hade väntat mig, hälften så god hade faktiskt varit nog. 🥰 Är det någon enda paj jag vill att du testar att baka denna sommar så är det denna Bregottpaj med rabarber och jordgubbar gosse!

Mer med rabarber: 10 riktigt goda recept med rabarber


Själva smulet till denna paj är magiskt gott, älskar marsanpulver i pajsmul. Det gör smulet sådär extra frasig, sprött och samtidigt luftigt och gott. Sätter väldigt god smak också, riktigt riktigt god smak.

Missa inte: Magisk RABARBERKAKA med toscatäcke


BREGOTTPAJ MED RABABERBER OCH JORDGUBBAR

Fler riktigt goda pajer: HALLONKAKEPAJ MED MANDELMASSA // MAGISK SMÖRDEGSSMULPAJ // HAVREBOTTENPAJ MED LEMONCURDFLUFF

INGREDIENSER

125 g rumsvarm Bregott (jag köpte den gröna)

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl rårörssocker (funkar med vanlig socker men då uteblir den där lite knäckiga smaken)

3/4 dl marsanpulver för kall mjölk

2 dl jordgubbar skurna i små bitar

1 1/2 dl rabarberslantar

Serverades med vaniljsås blandat med 2 dl vispad grädde.


Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter, med smör. Jag hade en hjärtformad pajform.


2) Blanda smör, mjöl, havregryn, rårörssocker och marsanpulver i en bunke eller i en köksmaskin. Arbeta ihop till en smulig deg. Fördela jordgubbar och rababer jämnt i formen. Fördela ut smulet över.

3) Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills att pajen fått fin färg. Servera med vaniljfluffet.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget. 

Hoppas du testar att baka denna supergoda paj, vi tyckte verkligen den blev såå himla god!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Tips: Byt ut jordgubbar och rabarber mot blåbär, äpple eller hallon, minst lika gott!


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

71
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Tacostroganoff & en bra dag

Godmorgon min vän! Jag startar dagen med att tipsa dig om en Tacostroganoff som jag slängde ihop igår innan Milo skulle komma hem från träningen. Tacostroganoff är kanske något av det enklaste man kan laga, vi åt det med pasta men tänker att det funkar toppen även med ris. Ja men här hemma blev det succé med tacostroganoff så det kommer jag få laga många gånger till. Men innan du får receptet (som ligger längst ned) så ska jag berätta om min dag igår.

Eftermiddagen igår var en av de absolut bästa på över en månad, vågar inte ens säga det, men har kortisoninjektionen börjat verka? Ja det återstår att se, jag säger ingenting än så har jag ingenting sagt. Man vill verkligen inte jinxa i det här läget. Igår tog Tony med mig ut, när man varit så dålig som jag varit så länge så tappar man all sådan form av energi. Man har ingen ork till något och kan inte ens ta tag i en sån enkel sak som att bara ta sig hemifrån. Viktigt då att man har någon nära sig som ser vad man behöver, Tony sa direkt på morgonen att ”Nej, idag behöver du komma hemifrån så ta en dusch och släng på dig en klänning då drar vi”. Skönt när någon säger vad man ska göra när man bara är så trött och less själv. Jo så igår for vi iväg på en liten tur. Och gissa om det var skönt?! Jag njöt av varje sekund, att bara byta miljö ibland gör så gott för själen.


Vi tog en fika på Strandvillans Café och jag måste bara säga att wow – så tillmötesgående personal det var. Allt gick att ordna, allt från havremjölk till tet till glutenfri smörgås. Dessutom ligger det magiskt fint vid vattnet precis.


Jag gick barfota i gräset och ”jordade mig”. Har du inte gjort det än så börja. Att jorda sig innebär att man rent vetenskapligt har direktkontakt med jordens elektroniska fält, och att det har en antioxidantisk och antiinflammatorisk effekt på våra kroppar. Rent praktiskt innebär jordning att bar hud har kontakt med jord, vatten, sand, sten eller annan ledande yta.

Bäst jordning får man av att bada i havet eller sjöar men även marken ger tillgång till de välbehövliga negativt laddade fria elektronerna. Gå barfota utomhus på gräs, jord, sand, sten eller i naturligt vatten så ofta som möjligt. Sitt eller ligg i gräs eller i sand, sitt på berg och klippor och bada i havet. Ha händerna i jord och jobba i trädgården.


Läs gärna mer HÄR om jordningens positiva effekter!

Förresten, fick många frågor om min klänning du ser här ovan. Det finns några få storlekar kvar av den i denna färg, men den finns även i svart & vitt. Klicka HÄR så hittar du klänningen. Förresten så ska du passa nu, Cellbes har nämligen 25% rabatt på sitt eget märke om du anger rabattkod:

Du hittar hela Cellbes kollektion HÄR.

Det blev en väldigt mysig eftermiddag, Tony satt och jobbade på en filt i gräset. Jag vandrade runt lite, satt en stund och så jordade jag mig också då. Välbehövligt för både kropp och knopp ska jag säga.

Så glad och tacksam för gårdagen, mitt smärtträsk har pågått nu i över en månad och det har tärt hårt både psykiskt och fysiskt. Så att få en bra eftermiddag gör att man får lite energi in i systemet. Snacka om att det var välbehövligt för mig.

Nehej! Nu är det dags för receptet på Tacostroganoffen jag lagade igår!

Jag gjorde denna stroganoff på Denniskorv, men du kan såklart använda vilken korv du vill, det var Denniskorv jag hade hemma så det fick bli det.



TACOSTROGANOFF, 4 p

1 pkt Denniskorv

2 vitlökskkyftor

3 msk tacokrydda

1 konserv krossade tomater

2 dl creme fraiche

1 msk honung

salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1. Dela upp korven i mindre bitar. Stek i lite olja så de börjar få färg. Häll på tacokryddan. Pressa i vitlöken och häll på krossade tomater. Strö på några chiliflakes. Låt puttra i några minuter, rör om då och då.

2. Koka under tiden pasta eller ris. Ha i honung, majs och creme fraiche, salta och peppra efter smak, låt sedan puttra i ytterligare några minuter. Rör om då och då.

Superenkelt och väldigt gott!


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Alltid kul när du testar att laga mina recept, denna kan du variera lite om du vill. Byt ut korv mot t ex kyckling, minst lika gott. Berätta gärna om du testar!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

12
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Sparris med citron och parmesan

I helgen så grillade vi här hemma, älskar man inte den här perioden som är här nu? Grill, umgänge och solen som värmer och piggar upp våra vinterkroppar. Till helgens grillning så köpte vi lite grönsaker och primörer på Lidingö efter att jag hade fått min kortisoninjektion. Jag var så sugen på sparris med citron och parmesan, har du inte testat det nångång så bara måste du det! Det är så otroligt gott, och passar ypperligt till grillat. Ett fint tillbehör. Sparris med citron & parmesan tillagar jag på ett lite speciellt sätt, och jag kan lova dig….det är värt allt, det är så fantastiskt smarrigt. Att steka, sen bräsera i vitt vin och steka lite igen är en riktig succé! Så har du inte testat min sparris med citron och parmesan förut är detta ditt tecken på att du ska det. ☺️


Det var väldigt härligt att handla här på Lidingö centrum, vi skulle egentligen bara in för att handla på apoteket men så såg vi det här grönsaksståndet och massa gottigt så då blev vi tvungna att handla med oss lite hem.



Blev lite örter också, köpte både koriander och mynta. Det är som att ha vackra växter i fönstret. Älskar förresten både mynta och koriander. Har en sallad med mynta i som är, skulle jag säga, sommarens godaste sallad. MELONSALLAD (<klicka för recept), missa inte den, perfekt till grillad mat. Så så gott!

Vackra Mateusskålen hittar du HÄR (<klicka)


Åter till dagens recept då! Dessa sparrisar med citron och parmesan. Försök hitta så stora sparrisar som möjligt, ännu smaskigare då.

Testa också: Galette med sparris

Sparris med citron och parmesan

500 g sparris

2 grönsaksbuljonger

1 tsk vitlökspulver

salt & peppar

2 dl vitt vin

1 citron (rivet skal)

1 1/2 dl riven parmesan

Gör såhär:

1. Du kommer att steka sparrisen i 2 omgångar då alla inte får plats i en stekpanna. Häll i olja i en stekpanna, strö över vitlökspulver, salt & peppar. Lägg sparrisen uppepå och stek den (rör den då och då) tills den börjar mjukna lite. Det handlar om ca 3-4 minuter.

2. Smula grönsaksbuljongen i mindre bitar, ha i stekpannan, häll i vin och låt den koka in nästan helt. Rör om sparrisen då och då. Stek sedan så du får lite lite yta på sparrisen.

3. Lägg över i en skål av något slag, riv över citron och parmesan. Riv gärna båda på båda lagren av sparris varefter du stekt den klar. Servera!


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget. 

Hoppas du testar att laga det här till någon av sommarens grillningar kanske, i vår familj gjorde den succé! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina


20
Kommentera

Veckomatsedel v 21

Veckorna går hörni, även om jag ju legat däckad i smärtor sedan en månad tillbaka så har faktiskt en månad gått. Det går sakta framåt…. Jag väntar fortfarande på att min kortisonspruta ska börja verka, var i kontakt med kliniken idag och jag ska fortsätta avvakta. Det kan nämligen ta tid innan den kommer igång, helst om man haft stora smärtor som jag. Så jag avvaktar. Men idag tänkte jag att jag skulle bjuda er på en veckomatsedel, äntligen va? Veckomatsedeln har blivit lite bortglömd i smärtträsket men nu kände jag att vi kör igång den igen, kanske kör jag veckomatsedel fram till semestertiderna som jag brukar.

ALLA VECKOMATSEDLAR: KLICKA HÄR

MÅNDAG


Världens godaste krämiga korv & potatisgryta

En otroligt poppis gryta, ett recept som alltid har mycket besök så jag gissar att detta är en maträtt som lagas mycket ute i stugorna.

Fler korvrätter: 10 populäraste korvrätterna

TISDAG


Lax med somrig sallad och kall citronsås

Men wow hörni, den här laxen är en riktig ”go to” på somrarna här hemma, denna äter vi ofta. Slår igång grillen och grillar laxen ofta….och det blir så gott! Marinaden till laxen är sååååååå god, missa inte den! Passar till alla fiskrätter som du önskar grilla. Går förresten bra även i ugn eller stekpanna också.

TIPS: Över 70 recept med fisk & skaldjur (<klicka)

ONSDAG


Grillad Kyckling med grekisk pastasallad & tzatziki.

En riktig höjdarrätt såhär på sommaren, pastasallad är ju så smidigt att tillaga och också ha med sig på picknick t ex. Använd glutenfri pasta för glutenfritt alternativ.

Missa inte: PASTARÄTTER

TORSDAG


Frasiga köttfärspiroger

Görgoda köttfärsbiffar som blir sådär frasiga i skalet och alldeles underbart goda inuti. Ät med en grönsallad och min vitlökssås (<klicka). Så enkelt och så fantastiskt smarrigt, här hemma är det jubel varje gång detta serveras!

Mer köttfärs: 10 populäraste rätterna med köttfärs

FREDAG


Grillade Lövbiffsspett med Ninas gourmetsås

Mumsfilibabba säger jag bara. Den här såsen är ”to die for” god, den passar även till kyckling om du vill ha en god sås till det också. Grillade lövbiffsspett är så smaskigt! Och marinaden likaså. Passupp bara så du inte grillar dem för länge, hög värme och snabbt bara så har du världens godaste rätt!

Missa inte: 20 populäraste kötträtterna.


VECKANS GODING


Knäckig rabarberpaj med brynt smör

För stunden det populäraste receptet på bloggen, så galet många som klickar in på denna goding. Och jag förstår er, den är magiskt god den här. Knäckig och frasig på ytan och bara så smaskig och krämig inuti. 10 poängare!

En annan väldigt populär RABARBERKAKA: KLICKA HÄR

Ett sista tips!

Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följa mig? 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

9
Kommentera

Kycklingfärsgratäng med Västerbottensost

Ja men vad säger ni? Dags för lite nya recept va? Har ju saknat att ta fram nya recept sååå mycket, så med full mundering av värktabletter i kroppen så har jag faktiskt fått ihop några recept. Åh, alltså det är verkligen min terapi det där med att stå och slamra i köket bland kastruller och bunkar. Så även om jag haltat fram och inte kunnat böja mig så har jag på något sätt roddat ihop det, nåväl…med hjälp av maken såklart. Han har fått plockat fram ingredienser och tunga stekpannor så jag kunnat göra det allra viktigaste. Idag ska jag bjuda dig på en riktigt god kycklingfärsgratäng med Västerbottensost som jag lagade häromdagen. Krämig och så god, jag älskar ju krämiga gratänger. Denna kycklingfärsgratäng har massor med god smak av både vin och västerbottensost. Godast är kycklingfärsgratängen att servera med en klick av min supergoda vitlökssås (<klicka för recept) och en härlig grönsallad (<klicka för tips på sallader).

Missa inte: Mina 10 populäraste kycklingrecept


Jag älskar ju att laga mat på kycklingfärs, enkelt och alltid ett gott resultat. Tipsar dig verkligen att variera matlagningen från vanlig köttfärs till kycklingfärs, testa vetja!

Kolla också: 10 populära gratänger


Kycklingfärsgratäng med Västerbottensost

Mer gott med kyckling: GODASTE KYCKLINGGRYTAN // KYCKLING I KRÄMIG BALSAMICOSÅS // KYCKLING GRATINERAD I BACONSÅS

INGREDIENSER:

500 g kycklingfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

2 dl vitt vin

2 1/2 msk kalvfond

1 tsk torkad timjan

2 tsk malen paprikakrydda

500 g valfri pasta

1 fl pastavatten

2 dl grädde

salt & peppar

3 dl riven västerbottensost

1 tomat

Gör såhär:

1. Skala och hacka både den gula och vitlöken. Stek mjuk i lite olja, blanda i tomatpure och låt den fräsa med en stund. Häll i vinet, kalvfond, alla kryddor och låt det puttra tills vinet nästintill kokat in.

2. Koka pastan, tänk på att koka den al dente (koka ca 2 minuter mindre än vad som rekommenderas), spar 1 dl av pastavattnet. Häll i pastan i en ugnsform med lite olivolja på botten.

3. Ha i kycklingfärsen i lök/tomatpure/vin puttrandet och stek den klar. Häll i pastavattnet och grädde, låt puttra i några minuter. Rör om då och då.

4. Häll kycklingfärssås över pastan, blanda ihop. Toppa med riven västerbottenost och några tomatskivor. In i ugnen på 225 grader tills osten börjar få fin färg.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget. 

Hoppas du testar att laga den här kycklingfärsgratängen, i vår familj gjorde den succé! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Variera kycklingfärsgratängen om du vill, testa vanlig köttfärs och byt ut vitt vin mot rött. Då har du en helt annan gratäng.


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

26
Kommentera

Livstecken

Ja men hej, och ursäkta frånvaron, det har varit en del tuffa dagar att ta sig igenom. Nervsmärtan har varit skoningslös och jag lite deppat ihop av att ha det så jobbigt så jag har försökt att bara få dagarna att gå så bra man nu kan. I måndags var jag dock till en läkare och hans klinik, en läkare som är specialiserad på smärta.

Första besöket är gjort, han har nu manipulerat mitt bäcken rätt, det satt helt fel till att börja med. Nästa steg är en kortisonspruta. Jag känner kanske en liten liten förbättring, har kunnat gå lite vanligt kan man säga. Så pass vanligt att jag inte riktigt minns när jag kunde gå obehindrat med mitt vänstra ben, så mitt bäcken har suttit fel alldeles för många år. Har liksom inte kunnat ta ut mitt vänstersteg sedan jag fick barn. Det kan jag nu. Jag kan sitta korta stunder och smärtan är kanske inte riktigt så genomborrande som den hittills varit. Peppar peppar! Vill inte jinxa något såklart, men kanske kan det vara så att jag hittat det som kanske ska lösa det här problemet som plågat mig i över 1 1/2 år nu. Vi får se, jag tar dag för dag nu och lever i nuet. Hoppas på det bästa såklart!


Har dagar som jag t.o.m. fått på mig vanliga kläder. Lyx om ni frågar mig. Det är inte alls självklart!

Med dessa rader ville jag mest bara ge ifrån mig ett livstecken, finns på Instastory för er som vill följa även den här ryggresan. Du hittar min instagram HÄR!

Idag kommer det lite nya recept som jag lyckats knåpa ihop!

Kram Nina

39
2 kommentarer

Mazarinrutor i långpanna

Ja skulle ni fråga min man vilket som är det godaste bakverket så skulle han svara mazarinrutor. Alla dagar i veckan, det absolut bästa han vet. Dessa Mazarinrutor blir såååå goda! Brukar bjuda på dem på min födelsedag, med lite rosebubbel till blir det så festligt då det är inte klokt!

Missa inte: 125 recept på mjuka kakor


Riktigt trevligt att bjuda på såhär på ett stort tårtfat. Detta blev verkligen hur gott som helst, och frågar man Tony så är det de godaste man kan äta!

En av de mest populära kakorna på sidan: CITRON & VANILJRUTOR


Mazarinrutor, 20 st

Testa också: CHOKLADRUTOR MED CHEESECAKEFYLLNING // JORDGUBBSRUTOR

350 g smör
200 g mandelmassa
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk bittermandelolja (kan uteslutas)
6 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Glasyr:

4 dl florsocker
ett par matskedar vatten
några droppar citron

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och riv sedan mandelmassan.

2) Blanda alla de torra ingredienserna, inklusive strösockret.

3) Vispa upp äggen, häll i mjölk och vispa runt det.

4) Rör i hälften av mjölblandningen, rör om. Ha sedan i resten och rör om tills du har en någorlunda jämn smet.

5) Ha i den rivna mandelmassan och sist det smälta smöret. Rör om tills smeten är jämn (förutom de härliga mandelamassa bitarna då).

6) Klä en bakplåt (jag använde en plåt som var ca 35×25 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten i den. Bred ut den jämnt. Grädda i nedre delen i ca 25 minuter.

7) Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en jämn smet, droppa i några droppar citron. Bred över glasyren på den avsvalnade kakan. Låt stelna innan du skär upp kakan.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul om du bakar dessa rutor, berätta gärna om du gör det. Tips för lite förändring, ha i någon smaksättning. T ex lite hallon i glasyren.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

36
2 kommentarer

Stufato Italiensk gryta

Wow hörni, vilken smarrig Italiensk gryta jag lagade häromdagen. En Italiensk gryta som heter Stufato, en Italiensk gryta som jag gjort om lite från vad man brukar ha i originalgrytan och sen så gjorde jag den i min croc pot. Det behöver man verkligen inte, går lika bra i en vanlig gryta såklart men det var väldigt smidigt och bara kasta ned allt i den och låta den stå på i 3 timmar. Stufato är en supergod italiensk gryta med mycket smak, den är mustig och passar riktigt bra att äta med ett gott bröd. Synd jag inte hade surdegsbröd hemma för det tror jag blir en riktig höjdare. Eller mitt lantbröd (<klicka), det blir nog också väldigt gott! Men du kan självklart äta den med t ex ris & potatis också.

Missa inte: Mina 20 populäraste kötträtter



Stufato är proppad med massa godsaker må du tro, och allt bara gifter sig så fint ihop. Fläskkarré som fått gå länge i crock-pot, ja det är ju en dröm så mört det blir. Karré i sig är ju ett väldigt smakfullt kött med mycket saftighet. Är man grillfantast så är just skivor av karré ypperliga att låta gå länge på grillen under lock, tänk långkok fast i grillen, dom klarar länge med tanke på hur mycket fett som är insprängt i köttet. Se bara till att banka köttet innan grillen, då blir det bäst.

Kolla också: 38 goda grytor


Stufato – Italiensk gryta, 4 p

INGREDIENSER

400 g benfri fläskkarré hel i bit

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

2 dl vitt vin

3 msk kalvfond

1 förpackning 500 g passerade tomater

2 tsk torkad timjan

1 förp 400 g svarta bönor

1 förp 400 g kikärtor

Vatten om det behövs

Gör såhär:

1. Starta crock-poten om du använder det till detta recept. Jag hade min på högsta värme.

2. Skär köttet i mindre bitar. Bryn köttet på hög värme i olivolja, använd en stor gryta. Stek tills köttet fått lite yta.

3. Hacka lök och vitlök. Sänk värmen och ha i det. Det ska fräsas med tills det mjuknat. Rör också i tomatpure och låt det fräsa med i ett par minuter, avger mycket smak när det får fräsa lite.

4. Häll i vin, vatten, passerade tomater, fond, timjan och salta & peppra lite. Låt sedan koka på svag värme i ca 1 timme. Min croc pot fick gå i 3 timmar. Håll bara lite koll så den inte kokar för torr. Då är det bara att hälla i lite vatten.

5. När det är ca 5 minuter kvar av koktiden (för grytan) så häll i bönor och kikärtor. För crocpot så kan du ha i dem sista halvtimman.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.

Hoppas du testar att laga den här grytan, i vår familj blev det väldigt uppskattat! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Riktigt mustig och god gryta som var väldigt god att servera med bröd som sagt. Men som jag skrev i början, du serverar den som du önskar.


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

30
Kommentera