Måste varit i total dvala

Halloj halloj!

Sitter på stan på ett café och jobbar med Tony idag. Älskar när jag har sällis av honom, är ju van att alltid jobba ensam men iom att Tony kan jobba hemifrån en hel del så har jag plötsligt fått en ”arbetskamrat”. Mår äntligen bättre men känner mig lite seg i kolan fortfarande. Får se om jag åker till mitt kontor i nästa vecka?

För er som inte hängt med så har jag hyrt in mig på ett kontor i Sthlm. Kände att jag behövde komma hemifrån lite och få lite miljöombyte. Behöver också ett ställe där jag kan vara anträffbar och ta emot möten och sånt. Jag har ju möten i Sthlm några gånger i månaden så då är det perfekt att kunna sköta allt sånt de dagar som jag förlägger min tid där. Sagt och gjort så började jag i alla fall att leta kontor/lokal och så hittade jag ett perfekt ställe. Det ligger perfekt centralt, nära Karlaplan. Vi är fler som hyr in oss där, dom personerna har jag dock inte träffat ännu. Det är perfekt, intimt och lagom stort då vi är inte så många. Jag knäppte bilder när jag var där men minns inte var jag har dom nu, måste gå igenom min telefon och se om jag hittar dom?

IMG_4738

IMG_4736Dagens arbetsplats. 

Hur ser veckan ut? Ja, jag har slarvat så sjukt mycket med att skriva upp allt i min kalender så just nu känns allt som värsta kaoset. Helst efter jag var sjuk, känns som jag tänkte ”jag skriver upp det sen” om allt jag planerade in och nu minns jag inte ens hälften. Ja, så nu gäller det att gå igenom alla mejl för att se vad sjutton jag bokat. Var jag i total dvala förra veckan? Det känns verkligen så…. haha.

På onsdag och på lördag är vi i alla fall bjudna på kalas. På söndag öppnar anmälan till tjejvasan. Nä men jag vet inte, jag fick nå ryck och tänkte att jag nog vill anmäla mig. Häftigt. Jag tror att jag kommer svimma och spy men jag vill ändå testa. Snacka om utmaning. Så tar jag med mig hela konkarongen till familjer så får dom ha lite jippo och fest och heja på mig i spåret. Något att redan se fram emot. 🙂 Jag är nog inte klok men känner att det vore kul att fixa det!

Jahapp, ska fortsätta här. Vi hörs senare.

Kram Nina

46
3 kommentarer

Kalasdag och saknad

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes 


Go`kväll raringar!

Just kommit hem från mamma och pappa, det blev både mat och fika så nu står magen i alla hörn. Mysig eftermiddag och kväll med alla mina barn samlade. Alltså, det är den absolut bästa känslan. Älskar när alla är samlade och man bara får hänga tillsammans. Tänk alla de gånger man haft alla ungar samlade och dom bråkat med varandra och tjoat och tjimmat så det känts som man är i en centrifug och man tänkt att man varit på väg att bli galen…..?

Nu önskar jag istället att jag fick vara i den där centrifugen lite oftare. Allt är som det ska, ungar växer upp och flyger ut men fasen vad jag kan sakna de där stunderna när vi var fem i familjen. Så mycket kan jag sakna det. Allt tjoande och tjimmande och t.o.m bråken skulle göra mig så glad. 😀 Alla under samma tak, samlade. Ingen unge ute i trafiken farandes, ingen unge ute och upptäcker världen. Alla hemma i sina små sängar och man vet var man har dem. Det var härligt, så är det bara.

Men, med vuxna barn så börjar en ny etapp i livet. Rollen som mamma förändras, den får en ny typ av skepnad. Den är jag också spänd på. Att se dem mogna till män, att följa dem i deras liv och se hur allt utvecklar sig är spännande. Jobb, familjer och att se deras personligheter växa. Blir det barnbarn sen? Åh, jag ska göra allt jag kan för att bli en riktigt härlig farmor.

Wow vad jag surrar loss såhär på söndagskvällen. Vart tog det här inlägget vägen? Haha…. ibland har man massa känslor som kommer ut såhär.

IMG_4714

IMG_4712

IMG_4711

Mina fina stora barn, tänk så glad jag är att jag får vara mamma till dem här. Mamma hade fixat både mat och fika, älskar att få komma till dukat bord. Bara sätta sig ned och njuta av färdiglagad mat.

IMG_4716

Prinsesstårta till efterrätt, alla älskar prinsesstårta i vår familj. Hur kan man inte? Det är ju svingott verkligen. Minns att vi bakade prinsesstårtor på Hela Sverige Bakar, då var det petigt med marsipanen ska ni veta… haha! Det fick inte vara några volanger på tårtan då inte. 🙂

IMG_4721

IMG_4722

IMG_4725

Hade på mig ny klänning (<länk, på REA nu) idag, men hur skön var inte den? Älsk älsk älsk! Jag MÅSTE bli bättre på att använda klänning, det är ju så fint och så himla skönt att ha ju. Har man ett par sneakers till så är det ju som att ha nattlinne typ. Haha… jag och mina nattlinnen.

Nähe, nu kom karln hem från springrundan, ikväll sprang han 1 mil. Så jäkla beundransvärt, han är min idol när det kommer till utveckling. Från över 35 kilos övervikt och knapp klara av att jogga 500 meter till att springa några mil i veckan och numera ha gått ned de där kilona. Jag fick tillbaka min glada man igen iom den där motionen. Tänk att det kan göra så mycket för välmåendet att komma igång med motion? Tony är verkligen en ny människa idag. Så glad att han tog tag i det. Betyder så mycket för oss alla.

Ha nu en mysig kväll!

Kram Nina

71
10 kommentarer

Veckomatsedel

Dags för veckans matsedel igen. Den här veckan ska ni få en riktigt god kycklingrätt som jag gjorde igår, den blev så himla god och så bra. Det var egentligen ett kylskåpsrensrecept men blev värsta goda helgrätten. Tips tips!

potatissallad

MÅNDAG: Krispig potatis och aprikossallad

 TISDAG: Krämig korvgryta

ONSDAG: Krämig Rotfruktssoppa med saltrostade pumpafrön

TORSDAG: Tacopastagratäng

IMG_4699

IMG_4695

IMG_4693

FREDAG: KYCKLINGGRYTA MED KOKOSMJÖLK, 4 port

 2-3 relativt stora kycklingfiléer
1 tsk paprikakrydda
2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 knippe salladslök
1/2 knippe grön färsk sparris
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
250 g kokosmjölk
salt och peppar

Gör såhär:

1) Börja med att skära kycklingen i större tärningar. Stek dem i olivolja tills de fått färg runtom.

2) Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar, ha i dem bland kycklingen. Låt dem fräsa med tills de mjuknat något. Pressa i vitlöksklyftorna och smula i grönsaksbuljongerna och ha i paprikakryddan. Häll i vinet. Låt reducera (koka in) lite.

3) Ha i kokosmjölken och låt puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera t ex med pasta, ris eller potatis. Själva åt vi det med linspasta.

VECKANS GODSAK:

APELSINKAKOR

Ljuvliga Apelsinkakor

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

141
Kommentera

Skitmatta

Halloj halloj!

Här hemma pågår städning de luxe. Jag har varit sjuk i veckan och Tony har haft massor med jobb så hemmet är eftersatt. Rena tvätthögen är upp till taket, vi är sjujäkla bra på att tvätta men sen är vi sämre på att ta hand om den rentvättade tvätten. Hatar och stå och rota i den där högen efter kläder och inte hitta ett skit…. den måste bort idag. Punkt slut… 🙂

Senare är det kalas hemma hos pappa, han fyller år i veckan som kommer och idag ska vi bli bjudna på mat och mys därhemma. Tänk, pappa fyller 70 nästa år. Kan inte fatta? Jag var nyss på hans 50 årsfest känns det som. Glad att jag har unga föräldrar, dom känns verkligen unga fortfarande. Orkar massor och är pigga och glada. Tacksam är ordet!

IMG_4702Dammsugningen kvar som ni ser, alltså den här mattan är det sämsta köpet jag gjort. Allt skit syns och så är den för liten också. Aja, den ska bytas ut inom kort, vad har ni för färg på era vardagsrumsmattor? Någon färg ni rekommenderar lite extra?

Nu ska jag fortsätta här, har ett bröd i ugnen som jag är så sugen på. Ett bananbröd med havremjöl och lite rårismjöl i. Aldrig bakat med rårismjöl så det ska bli lite spännande.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina 

63
6 kommentarer

Goda glutenfria Scones

Godmorgon godmorgon!

Kickar igång denna sköna Söndag med ett toppenrecept på Scones. Det finns inget som är så gott till frukost som nybakt bröd. Helst på helgen, när man kan sitta länge och bara njuta och kanske äta frukosten i flera omgångar. När frukosten övergår till lunch, härligt härligt!

Dessa scones är verkligen overkligt goda. Smöriga, saftiga, frasiga och bara helt ljuvliga, allt på samma gång!

RECEPT 8 SCONES:

2  tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl gräddfil
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosfrön

För icke-glutenfritt:

Byt ut mjölmixen, pofibret och psylliumet mot 3 dl vanligt vetemjöl.

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250ºC.

2) Börja med att röra ner psyllium i gräddfilen och låt blandningen stå och svälla i några minuter.

3) Mät upp mjölmix,pofiber, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och blanda samman till en kletig deg.

4) Tillsätt gräddfilsblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.

5)Dela degen i 2 och forma dessa till 2 runda kakor som du lägger på bakpappersklädd plåt.

6) Skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel. Strö på solrosfrön uppepå.

7) Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Som frallor men Scones

Havrescones utan vetemjöl

42
1 kommentar

Lördagsgöra

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Halloj!

Äntligen bröt solen igenom och vi också får se sol. Kollar man alla som är i fjällen verkar det vara magiskt väder så nu blev jag också lite glad.

Tröja och jeans från Cellbes. Jeans HÄR, toppen verkar vara slut. Just ju har Cellbes tokrea så kika in och kolla om du kan fynda något HÄR.

Ännu är det inget vårväder att tala om, även om solen skiner är det kyligt. Fifasen som man längtar nu hörni.

Innebandyföräldrar idag igen. Theddes lag har match hemma i småstaden. Så även om dom är bortalag så hejar vi på dom idag. Tony är så gullig och har t.o.m deras tröja på sig, snacka om stöttande bonuspappa. ❤️ Blir alltid så varm i hjärtat för sånt för det är verkligen inget självklart på samma sätt som när man är förälder på riktigt.

Nu börjar matchen igen så bäst att titta, är så himla nervös. Vill ju att det ska gå så bra det bara kan för hans lag, han har ju samma vinnarskalle som mig pojken. Tänk att dom ärver alla såna egenskaper av en själv, den där vinnarskallen verkar följa med i generation efter generation.

Vi hörs senare, njut av Lördag!

Kram Nina

43
Kommentera

Raggmunk i våffeljärn och fläsk med lingonsylt

Sen jag och Tony träffades så har han lite då och då haft en önskan om att vi ska äta raggmunk och fläsk. Grejen är att jag inte ätit det någon annanstans än i skolan och då tyckte jag inte alls om det. Det smakade verkligen blä då tyckte jag.

Det har gjort att jag aldrig någonsin lagat det hemma heller. Men så kände jag nu att Tony ÄLSKAR ju raggmunk och fläsk, ska han aldrig få äta det bara för att jag inte råkar gilla det…. självklart hade han ju kunnat laga det åt sig själv men hur kul är det egentligen att laga mat åt bara sig själv? Idag kände jag dock att nä…nu ska jag överraska honom och laga hans stora favoriträtt.

Det blev så himla bra och han åt tills han mådde illa…. hahaha. Det måste alltså ha varit gott. Jag googlade på raggmunk och hittade då många recept där de gjorde raggmunkarna i våffeljärnet. Allt om Mat hade ett recept som jag tyckte lät smaskigt, det var med både morötter och potatis och man tillagade dom i våffeljärnet. Ändrade det lite efter vad vi hade hemma. Fläsket gjorde jag klart i ugnen, vill du slippa en massa stekos och stå vid spisen är det världens bästa knep. 250 grader och in med stekfläsket där i ca 15 min eller tills det får färg, blir superbra!

IMG_4685

IMG_4686

IMG_4687

RAGGMUNK I VÅFFELJÄRN OCH FLÄSK MED LINGONSYLT, 2 port

0,5 dl vetemjöl
0,5 dl rågsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl röd mjölk
1 ägg
2 stora potatisar
1 morot
1 msk smör att steka i
1 pkt stekfläsk 375 g
lingonsylt till servering

Gör såhär:

1) Blanda samman mjöl, bakpulver, och salt i en bunke. Vispa i mjölken. Tillsätt sedan ägget och vispa smeten slät.

2) Skala och riv potatisarna och moroten, riv dessa på fina sidan på rivjärnet. Ha i allt i smeten. Blanda runt.

3) Värm våffeljärnet. Ha på smör på plattorna och grädda 4 stycken. Ett tips är att grädda lite längre, då släpper de fint ifrån våffeljärnet. Var försiktig när du öppnar järnet och lossa försiktigt raggmunkarna med matkniv.

4) Servera med lingonsylt, rivna morötter till är också jättegott.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

 

 

Nyttiga havrepannkakor

Pannkaksröra

Crêpes med ost och skinkfyllning

Kram Nina

170
3 kommentarer

Prinsessbakelser med kiwi

Godmorgon raringar!

Kickar igång denna lördag med att bjuda dig på ett superenkelt recept för att göra fina bakelser. Krävs inte så mycket pill som man kan tro. Dessa blev väldigt uppskattade av alla på vår lilla fikakväll som vi hade häromkvällen. Tänkte detta kunde vara ett ypperligt tips till kvällens dessert kanske?

IMG_4665

IMG_4666

IMG_4669PRINSESSBAKELSE MED KIWI, 6 st

Botten:

3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

Fyllning:

2 dl Färdigblandad marsankräm
4 dl Vispgrädde
1 dl Hallonsylt

Garnering:

500 g rosa marsipan eller rosa sockerpasta
4 kiwi

Gör såhär:

1) Börja med botten, vispa ägg och socker så du har en riktigt pösig och vit smet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned det i smeten med en slickepott. Häll i vattnet också. Bred ut den på bakplåtpappersklädd ugnsplåt och grädda på 250 grader i ca 5 min. Den ska få lite färg uppepå. Ta ut och dra av pappret från botten. Skulle pappret sitta fast är mitt bästa tips att blöta en trasa och dra den över pappret, dra sedan loss.

2) Tryck ut små rundlar (ca 6-7 cm i diameter) ur botten, det ska vara 3 rundlar i varje bakelse. Vispa grädden och gör marsankrämen. Fyll första botten med grädde och sylt, andra med marsankräm. Högst upp har du grädde. Se till att täcka hela bakelsen med grädde så marsipanen fastnar.

3) Skär kiwin i mindre bitar. Har du inte färdigkavlad marsipan eller sockerpasta så kavla ut den till en tunn platta. Skär ur remsor ur marsipanen eller sockerpastan. Vira dem runt hela bakelsen med en liten kant upptill. Lägg kiwin på toppen. Pudra med florsocker uppepå.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Smördegssemlor med vaniljkräm

Rulltårtsbakelser

SMÖRDEGSROSOR med äpple

Kram Nina

38
Kommentera

SILVIASOCKERKAKA

Igår bakade jag en del här hemma när energin var tillbaka, jag är ju van att ha energi för 7 så att ligga i ett par dagar med förkylning…. ja då jäklar har man energi så det räcker och blir över igen. Den här kakan är egentligen 2 klassiker i en, detta går inte att misslyckas med och det blir så fasligt gott så man får hålla i sig lite. 2 enkla klassiker som blir till en himmelsk variant, ja det måste ni bara prova. Ett toppentips till helgen!

IMG_4675

IMG_4676

SILVIASOCKERKAKA

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk

Silviaglasyr:

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i det i äggsmeten, rör om med slickepott tills du har en seg smet.

3) Smält smöret och blanda det med mjölken, häll i det i smeten och blanda runt med slickepotten tills du har en jämn och fin smet. Häll i den i formen.

4) Grädda i ca 30 min eller tills kakan är helt torr när du känner med sticka.

5) Silviaglasyr: Smält smöret, häll i socker och låt det smälta med på medelvärme. Ta av från värmen, knäck i ägget och blanda i vaniljsocker. Använd gärna vaniljsocker med äkta vanilj i så du får de där svarta små prickarna med. (Dr Oetker, Dan Sukker och Fazer har det).

6) Häll över glasyren på den avsvalnade kakan och strö över riven kokos. MUMS!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Vaniljkrämsfylld Toscakaka

Snabb kanel & kardemummakaka

Morotskaka i micron

Sverigekaka med äppelfyllning

Kram Nina

304
6 kommentarer

Ute ur dvalan – äntligen!

Godmorgon godmorgon!

Vad hände med dagen igår? Jag vettitusan var den tog vägen helt ärligt? Påbörjade flera inlägg som blev kvar i utkorgen och plötsligt hade dagen gått.

Natten till igår vände det äntligen. Fortfarande lite förkyld men nu på en normal nivå och inte så däckad som jag varit. Det är så skönt när man känner att energin återkommer till en och man känner sig normal igen. Har haft sånt sjukt lock för öronen också så jag har haft hörsel som en gammal gammal tant. Tony har fått prata högt för att jag ska höra. 😅

Igår fick jag äntligen klä på mig vanliga kläder och känna mig normal igen. Tog också en lång dusch och satt länge och lyssnade på musik. Alltså, när jag är sjuk har jag sånt extra behov av att duscha mycket, känns som jag renar mig själv från alla baciller och skit då. Sen måste jag byta lakan också så man får bort sånt som man legat och svettats i och kraschat ner med sina baciller. Perfekt med fredag för då kan man liksom städa bort allt som varit i veckan och in med nytt och fräscht igen.

Lyckans dag, fick starta dagen med att åka till ICA Maxi. Älskar tidiga morgnar i matvaruaffärer. Hissmusik som hörs (den hör man ju inte när det är mycket folk), lugna gatan överallt med bara personal som plockar i hyllorna. Jag kan gå lääääänge då och bara kika på saker, underskattat ska ni veta. När Milo var liten och jag lämnat honom på förskolan på morgonen kunde jag åka till ICA bara för att få det där lugnet i magen ibland, strosade runt och gick typ igenom alla hyllor. Testa om du är småbarnsförälder och har lite tid över någon gång. Låter kanske mysko men det är hur härligt som helst. 😅

Åt lunch med karln på stan och sen hämtade jag ut mitt paket från Cellbes. Ska visa dig sen, så mycket snyggt från rean. Har beställt årets första bikini också. Kändes väldigt ovant men jag gillade den massor.

En som var överlycklig över att få lite smink på nosen och få vara ute och luftas lite igen. Snacka om att man uppskattar sitt friska jag när man varit sjuk. Något man verkligen borde bli bättre på att uppskatta varje varje dag man får vara frisk.

Nu ska jag redan ta tag i dagen, klockan är ju redan 5 snart. Haha…. vi hörs lite senare. Önskar dig en toppenfredag. Klicka gärna i gillaknappen här nedan så jag vet att du är och hälsar på.

Kram Nina

223
4 kommentarer