Avokadoröra

Jag har fått en ny craving. Detta brukar jag göra och sedan ha på mina riskakor tillsammans med hummus. Nej men ni bara måste prova, det är så galet gott alltså. Riskakor är något jag ofta äter till mitt kvälls-te t ex. Väldigt gott och mättande. Riskakorna som jag köper innehåller också bara ekologiskt odlat råris (bättre ris) och lite salt. Annars inget annat! Med goda pålägg så blir detta en riktig höjdare som dessutom är nyttig. Perfekt för kvällsfika ju.

Denna röra är så fräsch och god, och gillar du koriander så kommer du hoppa jämfota. 🤸🏻‍♀️ Gör du inte så kan du byta ut koriander till bladpersilja istället. Det är en vattendelare det där med koriander, antingen så gillar man det jättemycket eller så gör man det inte. Många säger att det smakar tvål. Jag upplever det inte alls så, jag älskar koriander nämligen. Visste ni att dom som ogillar doften och smaken av koriander har en specifik genetisk variation på kromosom 11 gemensamt.  Det beror på att variationen på kromosom 11 är knuten till genen OR6A2, som kodar för vår förmåga att känna lukten av organiska föreningar som kallas aldehyder. Den kan påminna om tvål och bidrar till korianderns smak och lukt. Så det är alltså våra gener som avgör om du gillar det eller inte kan man säga.

Nog om det, åter till den här röran som jag tänker lika gärna skulle passa till tacos, du som gillar lite mer asiatiska tillbehör till tacos kommer gå bananas. Sååå gott istället för vanlig guacamole. Jag kallar den här för asiatisk guacamole. Kan alltså verkligen rekommendera dig att testa denna till tacosen nästa gång.

Testa denna: KYCKLINGTACOS MED LIMESÅS (<klicka för recept)

Här är riskakorna som jag brukar köpa. Dessa innehåller som sagt bara ekologiskt odlad råris och lite salt. Fullkornsriskakor alltså. Har alltid hemma. Så gott som sagt med lite olika pålägg. Som det jag ska ge dig recept på nu. 😋

Kolla in detta också: VÄRLDENS GODASTE GUACAMOLE (<klicka för recept)

AVOCADORÖRA

Mer goda röror: Ruccola/VästerbottenoströraLyxdipp med rökt lax Sweet Haricovertsröra


INGREDIENSER:

2 avokados

1/2 – 1 knippe koriander (beroende hur mycket du gillar)

1 lime

1 msk flytande honung

Gör såhär:

1. Mosa avokadon ordentligt, hacka koriandern smått. Föredrar du däremot lite större bitar så hacka den större. Ha i allt i en skål.

2. Pressa ur all saft ur limen, vill du inte ha det fullt så syrligt så räcker det med en 1/2 lime. Häll i saften i skålen med avokadon och koriandern.

3. Ha i honungen och rör om. Klart!

Röran är som sagt väldigt god på riskakor. Jag brukar då ha på Philadelphia i botten, sen på med hummus. Sen på med denna avokadoröra och toppa med rökt kalkon med lite skivad tomat uppepå. Toppa med örtsalt. Nej men hörni! Det blir ju sååååå gott! Du måste testa!

Mer inspiration:


10 populära helgmiddagar

15 billiga, lättlagade och goda rätter

Mina 10 populäraste kycklingrecept

10 godaste vardagsrätterna vi älskar

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

Vill du följa mig:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget.

13
2 kommentarer

Smördegssnittar

Tillbaka igen, tänkte visa vad vi åt för tilltugg i fredags. Dessa smördegssnittar blev väldigt goda och perfekta till ett glas bubbel. Ska du ha någon bjudning kan jag verkligen tipsa om smördegssnittar. Ett riktigt gott och enkelt tilltugg att svänga ihop. Du kan också variera toppingen på smördegssnittarna till vad du egentligen gillar.

Missa inte: MASSOR MED GODA TILLTUGG

Väldigt trevligt att servera på en träbräda såhär, det kan jag verkligen rekommendera. Tror jag köpt den på Dollarstore om jag inte minns helt fel.

Mer med smördeg, klicka HÄR


SMÖRDEGSSNITTAR

Missa inte: Smördegsbåge med räkröraVästerbottensmuffins med skagen Makalöst god Skagentårta

1 smördegsrulle

1 ägg

ca 1 – 2 dl creme fraiche

1 rödlök

1/2 knippe dill

Gör såhär:

1. Tryck ut rundlar ur smördegen. Jag använde en oval rund.

2. Lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg ut rundlar så de täcker plåten, pensla med uppvispat ägg, lägg på ett lager till med rundlar. Pensla med ägg på toppen.

3. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 min eller tills de fått fin gyllene färg.

4. Ta ut dem ur ugnen. Har de puffat upp för mycket kan du pressa ned dem lite.

5. Ta en tesked och pressa ett hål i mitten av snittarna. Klicka i creme fraiche, strö sedan på rödlök och klippt dill.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar receptet längst ned under inlägget.

Såhär kan du variera receptet:

En så liten men naggande god snitt som är busenkel att svänga ihop. Vill du variera dem, ha på lite handskalade räkor och en klick stenbitsrom. Väldigt gott! Du kan också klicka på schirazamajo, klippa en god skinka i små strimlor och toppa med gräslök. Mums! Du kan också göra en röra på salami, Philadephiaost och lite honung. Supergott!

Smördeg är perfekt att göra goda små snittar eller tilltugg av till just ett glas, som små aptitretare eller som förrätt. Du svänger ihop dem snabbt, dessutom ser det oftast vänligt smarrigt ut också.

Mer med smördeg:


Smördegspuffar med chèvre

Lyxiga små Västerbottenpajer

Pizzagifflar

Briesnittar


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

Ps: Kika gärna på mina receptsamlingar (<klicka) för massa mer inspiration!

74
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Snapshots från helgen

Redan tisdag. Helgen swishade som vanligt förbi. I Fredags hade vi lite gäster, vi bjöd på lite gott tilltugg och så blev det varmrätt och efterrätt. Lyckades inte knipa bilder på varmrätten eller efterrätten. Men båda blev så goda, varmrätten var PINSA (<klicka för recept) och det har jag lagat förut. Bara att denna gången gjorde jag en stenbitsromsvariant, haha….. kom på nu att jag glömde klicka på creme fraiche när vi serverade dem. Haha! Skrattar högt här, måste skriva till dom att jag missade en väsentlig del på pizzan. De klagade inte och åt ordentligt så ja…. Det kanske gick i ändå. 😂😂😂 Såhär (<klicka) ska det serveras i vanliga fall. Efterrätten – ja den blev fenomenalt god så den måste jag bara göra igen och knäppa bilder på nu i veckan. Så gott så gott!

Men vi tar det från början….


Klänning HÄR (REA nu) // Stövlar Gabor (slutsålda) // Kappa HÄR

I torsdags var jag på möte först och sedan åkte jag och handlade, blev en storhandling men på något sätt tappade jag sugen mitt i allt så då tänkte jag att jag fredagshandlar dagen efter istället. Fick dock med mig det viktigaste.


Blev glad att min nya bakform kom hem i paket!

Den här bakade jag med i helgen, receptet kommer idag eller imorgon. Blev såååå bra! Små söta sockerkakor som jag twistade till lite som vanligt.

Fredagen startade med att jag dukade bordet, tänkte så man har det gjort sen till kvällen. Älskar att duka lite finare till helgen, snacka om att helgfeelingen infinner sig direkt.



Tallrikar HÄR // Bestick liknande HÄR // Ljusstake HÄR // Vinglas HÄR // Dricksglas HÄR (såg att det nu finns jättefina ljusrosa HÄR) // Servetter HÄR

Blev genast lite härligare med lite färg på servetterna, gjorde massor för dukningen. Ett enkelt sätt att ta in färg på dukningen med något så enkelt som servetter. Det gör jättestor skillnad.

Jag älskar dessa servetter från Scandi Living. Dom är perfekt i storlek, i linne och går att vika snyggt om man vill. Finns i flera olika färger, jag har dem i sand och charcoal också. Bra pris på 4 pack linneservetter. Du hittar dem HÄR.

Som sagt, ett efterlängtat paket damp ned i torsdags. Ett paket med lite smått och gott till köket och till dukningarna. Ville som sagt ha lite färg, tänkt till påskens/vårens/sommarens dukningar. Tyvärr så beställde jag fel storlek på faten från Rörstrand.


Dessa är de små assietterna (<klicka), men jag behöver såna också så de får stanna. Perfekt till fikat och kakor som ska serveras. Tanken var att det skulle vara dem som man har till förrätten. Dessa tallrikar (<klicka), men men…. Får beställa dem vid tillfälle.



Har ju glömt att visa dig, vi har även bytt taklampan ovanför matbordet. Denna blev så fin! Vi är så nöjda. Tänker att denna även skulle passa fint utomhus. Finns HÄR (kampanj just nu).


Det blev väldigt fint att bjuda på bl a dessa små gottigheter på det dukade bordet. Ska berätta mer om det i nästa inlägg.

Kram Nina

13
Kommentera

Veckomatsedel v 10

Då kör vi ny vecka, nya utmaningar, nya recept, ny veckomatsedel. Hoppas att du haft en fin helg och känner dig kraftfull och utvilad. Om inte, det kommer snart en ny helg att vila på. Dessutom ska jag hjälpa dig med inspirationen för veckans matlagning. Denna veckomatsedel innehåller lite smått och gott som är både enkelt att laga och förhoppningsvis kommer smaka riktigt gott. Det tycker i alla fall vi. Denna veckomatsedel bjuder dessutom på en rätt som du lagar på typ en kvart, bara en sån sak.

Fler: ALLA VECKOMATSEDLAR (<klicka)

MÅNDAG


Fylld paprika med palsternackspuré

Denna fyllda paprika är sååå god, vill du få in mer grönsaker i maten så är detta ett perfekt sätt, väldigt gott och enkelt att laga dessutom.

Annat gott gratinerat: GRATINERADE HARICOT VERTS

TISDAG


Parmesangratinerad torskrygg (<klicka)

Sååå god fiskrätt som du absolut måste testa. Går bra med vilken vit fisk som helst om du inte vill ha just torskrygg.

Fler recept med fisk & skaldjur (<klicka)


ONSDAG


Enklaste, snabbaste, godaste Baconpastan (<klicka)

Detta är en av minstings favoriträtter, han älskar detta! Går såååå snabbt att svänga ihop och smakar bara så gott. Denna måste du testa!

Fler tips: 8 MATRÄTTER UNDER 15 MINUTER (<klicka)

TORSDAG


Mustig Köttfärssoppa (<klicka)

En favorit! Att äta med ett gott bröd, mums säger jag bara. Detta kan man laga mycket av och ha i matlåda, soppa är faktiskt toppen i matlåda. Bara det är tätslutande lock så är det toppen!

Mer inspo: SOPPOR (<klicka)

FREDAG:


Fläskytterfilé i himmelsk lingonsås (<klicka)

En riktig favoriträtt på många sätt. Så goda smaker med lingonsåsen och det möra otroligt goda köttet till. Detta bara måste du testa, riktigt riktigt mums!

Fler kötträtter: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER (<klicka)

VECKANS GOTTA


Chokladbiskvier i långpanna (<klicka)

Att göra dem i långpanna är mycket enklare och tar inte alls lika lång tid. Lika gott men mindre arbete. Lite pilligt att få ut smeten (grunden), men med tungan rätt i munnen så går det superbra!

Testa dessa också: SUPERGODA CHOKLADRUTOR MED VANILJFYLLNING (<klicka)

Ett tips! Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Följa mig? 



Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

17
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Vad är vår för dig?

Välkommen Mars! 🌱☀️

1:a mars idag äntligen, och Fredag. Kan ju knappast bli bättre hörni. Idag ska det förberedas för god middag ikväll, jag ska åka iväg på lite ärenden, sen hem i full fart och ta fredag. Äntligen Mars hörni. Februari är ju en månad som egentligen är den sista månaden som mörkret har oss i sitt lilla mörkerfängelse. Det är samma mörker som pågått sedan oktober/november ungefär. Det är nu vi är som blekast, tröttast, torrast, glåmigast och slitnast av alla månader. Sjukdomarna avlöser varandra och energin är verkligen i botten. Man är ful som fasen också…..haha!

Men, så kommer mars! Åh, det börjar med mandelkubbens och ostbågens dag, sedan kommer det fortsätta med fågelsång på morgonen och en fet vårsol. Vi kommer att ta med oss kaffekopparna på altan, trapp, trädgård och balkong. Det kommer vara grusiga trottoarer och dammigt i luften. Påsken, vårens underbara högtid kommer och svepa med oss i ett myller av färger och liv. Vi kommer avsluta mars med att ställa om klockan till sommartid. Livet kommer så sakta att komma tillbaka till våra energilösa glåmiga kroppar och ansikten, vi kommer vara våra snygga ”jag:s” i slutet av mars igen ska ni se. Haha….

Vårtecken för mig är:

– när jag måste ta av mig jackan när jag sitter i solen.

– när man börjar planera däckbyte.

– när grusbilen fräser ute på gatan.


Mugg HÄR (<klicka) 20% rabatt nu // Vinglas HÄR (<klicka) // Underlägg liknande HÄR (<klicka)


– första kaffet på altanen.

– när det dammar efter bilen.

– när jag hör fåglarna kvittra redan tidigt på morgonen.


Som man längtar efter att få plocka fram dessa utemöbler igen. Denna loungegrupp hittar du HÄR, på kampanj just nu. Trivs så bra med vår loungegrupp som vi köpte för några år sedan, kul att den finns kvar. Denna sitter vi i ofta, sommaren tillbringas stora delar just här med utehäng. Vi äter här, vi fikar här, vi umgås med vänner här. Bästa!


– när man vågar ställa ut en blomma på altanen.

– den första tvätten som torkas ute.

– när man kan gå med öppen jacka.

Vindjacka HÄR // Tights liknande HÄR

– när man bara behöver en tunn jacka på promenaden.

– när Milo bara har en tröja på sig när han kommer hem från skolan.

– när vinterskorna bara står i en hög längst in.


Älskar vår grill! Haft den i ett par år nu och den funkar grymt bra. Du hittar grillen HÄR.

– när vi grillar för första gången på året.

– när dagen äntligen känns lång.

– när jag börjar sova mer normala tider.


– när det första paketet med smöriga potatisar (<klicka för recept) har grillats.

– när den snabba blåbärskakan (<klicka för recept) passar perfekt att servera ute på altanen bara sådär slängd på en skärbräda med vaniljsåsen i tetran.

– när en lite somrig drink med tilltugg intas ute i solen på fredagseftermiddagen. Kolla in receptet på denna drink HÄR (<klicka för recept).

Ha nu en alldeles förträfflig Fredag så hörs vi sen igen, har ett lite fredagspeppigt inlägg till dig lite senare. Varmt välkommen vårmånaden MARS! 🌱☀️

Kram Nina

35
2 kommentarer

Denimdagar & Veckans populäraste recept

Innehåller annonslänkar för Cellbes

Torsdag idag hörni, storhandling väntar som sagt. Ska testa lite nya recept i helgen som jag klurat på ett tag. Jag kommer oftast på mina recept på lite sådär konstiga sätt. På toan. 😂 I kön på ICA. När jag är hungrig. När jag ser något på TV:n. Försöker köpa lite blanka tidningar och inspireras också. Ska i alla fall bli kul och skapa lite olika maträtter och bakning i helgen igen.


Hörni, det är denimdagar på Cellbes. 25% rabatt på all denim från Cellbes eget märke. Dessa vida jeans (<klicka) som jag har på bilderna ovan är det bl a REA på just nu. Älskar jeansen, det är massor med stretch i, så otroligt sköna på så det är som att gå i mysbrallan. Har dom ofta!

Beställde dessa:


Hängselkjol – Sååå fin i sommar tänker jag. Med en söt liten topp eller nån cool t-shirt under och så sneakers. Så skön för lilla magen också, massor med stretch i. 😅Snyggt med jeansjacka över. Denimplaggen kommer fortsätta vara superhett i sommar.


Vida jeans – Kan inte få nog av vida jeans. Det är ju så otroligt skönt på. Gillade att dessa hade synliga knappar i fram. Snygg detalj!


Utsvängda jeans – Ja dessa blev beställda också. Utsvängda som jag älskar. Så snyggt till både klack, loafers eller sneakers. Älskade att det gick att beställa i olika längd. Jag med mina resliga 160 cm har annars svårt att hitta byxor som passar på längden.

Allt ovan är det 25% rabatt på just nu så passa för tusan på att fynda till sommarens alla härliga jeanstillfällen. Du hittar all denim på sidan HÄR.

Veckans populäraste recept:


Såhär ser topplistan för senaste veckan ut. Det var en tajt toppstrid där 1:an bara vann med ynka 50 fler besök. Så roligt det är att följa vilka recept som är mest populära vecka för vecka.


1. Helstekt fläskytterfilé i magisk sås

2. Godaste kycklinggrytan

3. Pizzabullar med bacon

4. Världens godaste vitlöksbröd

5. 10 recept med blåbär


Nej, nu måste jag fortsätta jobba här. Ska in med ett till recept idag är tanken så bilderna till det ska redigeras och så ska jag skriva ihop receptet. Tur att jag börjat anteckna under tiden jag lagar recepten så jag spar allt. Många är gångerna när man stått och bara kört på känsla och sen fått fundera ihjäl sig på hur mycket man nu hade i av det och det.

Önskar dig en fortsatt fin torsdag!

Kram Nina

14
4 kommentarer

Spicy Kycklingwok

Innehåller annonslänk

Det skulle ju komma in recept på en spicy kycklingwok igår, men det receptet måste ha fallit med stolarna. Älskar faktiskt det uttrycket lite extra, falla mellan stolarna…. Haha! Kul ju. I alla fall, jag hade kycklinginnerfileer hemma som det behövde lagas något av så jag tog liksom det vi hade i kylen. Vår kyl gapar tom på ett trist sätt just nu, ska storhandla idag. Dock så hittar jag oftast något man alltid kan laga något av. Den här kycklingwoken visade sig bli riktigt riktigt god, så denna rekommenderar jag dig varmt att testa! Det är lite hetta i den här kycklingwoken, gillar du inte det så kan du bara välja bort chiliflakes som jag hade i.

Mer med kyckling: MINA 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPT (<klicka)

Hade i en ingrediens som kanske inte är så vanlig för just wok, men wow vad den lyfte hela den här rätten. Jag och Tony satt och hummade ikapp över hur gott detta blev. Var glad att det räckte till en matlåda till mig dagen efter också.

En kycklingrätt som får familjen att jubla: KLICKA HÄR


SPICY KYCKLINGWOK, 4 port




Missa inte: Supergoda enchiladas Godaste Kycklinggrytan Mango Chutney Kyckling


INGREDIENSER:

800 g kycklinginnerfileer

1 1/2 röd paprika

1 knippe salladslök

1 liten burk hela vattenkastanjer 

1 tsk chiliflakes

2 tsk sesamolja 

1 msk fisksås

1/2 påse spicemix chili & limetaco

Salt & peppar

3 msk coconut amino (har du inte detta, byt ut mot 3 msk japansk soja och 2 tsk honung)

2 tetror kokosmjölk a 250 ml

1 liten burk konserverade mandarinklyftor

Nudlar för 4 personer


Gör såhär:

1. Strimla kycklinginnerfileerna i mindre bitar. Stek i lite olja tills se är genomstekta.

2. Strimla paprika, salladslök, skiva vattenkastanjer (du kan köpa färdigskivade men jag tycker de hela som man skivar själv är så mycket godare och krispigare). Häll i allt i stek/wokpannan. Rör runt och låt steka med en stund.


Hittar du inte Chili Lime kryddan kan du göra en egen:

1 msk chilipulver

1 tsk lime zest (finrivet skal)

1/2 tsk malen kummin

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 tsk lökpulver

1/4 tsk malen koriander

1/4 tsk salt

1/4 tsk cayennepeppar

nypa socker



3. Häll i coconut aminos, fisksås, sesamolja, den halva påsen med kryddmix. Det är den kryddmixen som är lite oväntad ingrediens i woken men detta gjorde den sååå smarrig! Salta & peppra efter smak och ha i chiliflakes.


4. Häll i kokosmjölken – kan verkligen varmt rekommendera den kokosmjölken som du ser ovan. Jag ställer den i kylen och då blir den alldeles krämig, perfekt konsistens och så god! Finns kokosgrädde också. Bästa som finns! Köper den på Willys. Låt puttra i ca 5-8 minuter med kokosmjölken. Mot slutet håller du i burken med mandarinklyftorna. Rör om då och då.

5. Koka nudlar under tiden, funkar med ägg, ris eller glasnudlar. Ta dem som du föredrar. Här hemma blev det både ris och glasnudlar.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar längst ned under inlägget!

Favoritstekpanna (<klicka för produkt) – bästa jag haft! Denna är stor på hela 32 cm. Fastnar aldrig, steker jämnt och du kan använda vilka redskap du vill i den utan att den skadas.

Prova denna Spicy kycklingwok, vi åt så magen stod i 4 hörn. Otroligt gott verkligen. Gick hem även hos minsting, han gillar stark mat som tur är.

Mer med kyckling:

Godaste Kycklinggrytan

Krispig kyckling med coleslaw

Kyckling i basilika och dijonsås

Mustig Kyckling & Bacongratäng

Vi äter ofta kyckling hemma hos oss. Köper ofta frysta filéer och fryser in så vi har hemma. Färska kycklingfileer är godast tycker jag och det finns det också bra priser på lite då och då.

Annat gott här på sidan:

10 goda helgrecept

20 supergoda mjuka kakor

20 populäraste kötträtterna

15 billiga & goda rätter


FÖLJ MIG: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

37
7 kommentarer
Innehåller annonslänk

Läkande IR-madrass

Onsdag och mitt i veckan. Har massor med jobb denna veckan så det gäller att hålla tungan rätt i munnen. När jag har sådär jättemycket och göra så försöker jag verkligen ta mig lite tid för återhämtning. Det är för att jag vet att jag är högkänslig och gör jag inte det, så får jag betala det på annat sätt. Oftast genom att känna mig som ett urskitet päron i dagar. Efter hektiska perioder behöver jag verkligen nedvarvningen. Då är det myskläder och hemma som gäller. Mycket vila, äta och dricka ordentligt, sova, bara vara och kanske kolla en enkel och lättsmält serie. Brukar också köra lite rökelser för återhämtning och meditera. Hinner jag inte så tar jag den biten i duschen på morgonen. Viktigt! Sen har jag min gudagåva, min IR-madrass. Den är med mig överallt, ligger på den varendaste dag.


Helt klart den bästa mackapären som jag har. Har jag mycket ångest, känner mig ledsen och sliten så kan bara en timme på den lätta hjärtat avsevärt. IR-madrassen skaffade jag för mitt diskbråck i juni förra året. På bara 2 veckor märkte jag en sån klar förbättring, lindringen av smärtan och läkningen tog liksom en helt ny fart. Det var den här madrassen som gav mig livet tillbaka, så kan man ju helt klart säga. Alla bakslag jag haft med mitt diskbråck har snabbt rätats upp med madrassen. En gudagåva för mig!

Du hittar den madrassen som jag har HÄR, sedan finns det en billigare variant utan PEMPF HÄR.

Det är en madrass som man ligger på. Den blir varm och otroligt skön efter en stund. Du bestämmer värmen själv, du kan värma den till 70 grader. Jag brukar pendla mellan 45-70 grader beroende hur ont jag har. Har jag fått ett bakslag med ryggen så brukar jag ligga en halvtimma på 70 grader per dag, tar inte mer än 2 dagar så är jag bra igen. Så otroligt effektfull för mig.


Jag ligger på den varje dag som sagt, missat någon dag här och där men jag prioriterar den djupt. Jag vet vad den gör för mig så då är det viktigt att avsätta tid för den. Tony ligger på den flera gånger i veckan också. Han får ofta ont i musklerna av att han både spelar padel och springer, på en timma släpper allt. Den är verkligen otrolig!



Det roliga är att vår lilla hårboll kastar sig på madrassen direkt när den sätts igång. Hon älskar och sitta och ligga på den. Madrassen är ju väldigt lugnande, man blir alldeles lugn och trött av den och jag älskar den känslan. Som att man får ro. När mamma testade den så somnade hon på 5 minuter, det går så otroligt fort att bli lugn av den. Så vid stressiga perioder är den verkligen en skatt för mig. Otroligt viktig för mitt välbefinnande! Den sägs också vara inflammationshämmande så dras man med envisa inflammationer kan det vara en idé att testa. Hjälper kroppen att läka helt enkelt! Läs gärna om den, den har otroliga egenskaper som kan hjälpa mot kroniska smärttillstånd, inflammationer, dålig sömn, depression osv.

Jag har en rabattkod: Ninah ger dig 20% rabatt på den här madrassen och allt annat på sidan också för den delen. Du hittar allt på sidan HÄR.

Vilka ska inte använda IR madrass:

Undvik att använda IR-madrass om du har  pacemaker, defibrillator eller infusionspump. Samt vid graviditet eller du har en historia av trombos eller blodproppar.

Vid följande tillstånd bör man endast använda låga temperaturer (30-45 grader):


Högt blodtryck, aktiv cancer, hjärtbesvär, lever- och njursjukdom, anorexi, diabetes typ 1, benskörhet, multipel skleros, vasospastisk sjukdom (spasmangina), kronisk huvudvärk eller akut feber.



Idag har jag ett riktigt gott recept som jag ska bjuda dig på! Detta är en kycklingwok som vi åt med nudlar – såååå god! Kommer recept på den senare idag.


Lunchtid hörni! Tänkte tipsa om denna superenkla tunnbrödsrulle med potatis och skinkröra (<klicka). Perfekt lunch om man vill att det ska gå snabbt och vara gott. En riktigt höjdare!

Nu ska jag fortsätta här! Kom ihåg rabattkod Ninah som ger dig 20% rabatt när du handlar något hos TrendRehab (<klicka).

Kram Nina

9
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Dukning och Lill-Lördag

I helgen dukade jag lite mysigt åt oss. Vi skulle äta en god pasta och då dukade jag med mina favvotallrikar för tillfället. Dom är bara så goda att äta ur, fattar inte hur en tallrik nu kan vara god att äta ur, men så känns det. Ungefär som vissa vinglas kan vara speciellt goda att dricka ur.

Älskar man inte när det vankas helg och man får duka mysigt. Mitt bästa! Sen kan man anpassa dukningen lite efter årstid. Just denna blev väldigt beige och neutral, kan vara riktigt fint det också.

Vill du ha inspo på gott att äta på helgen: 10 populära helgmiddagar (<klicka för recept)


Tallrikar (på kampanj nu) // Bestick (just dessa är slut men fanns många fina på kampanj nu) // Servetter // Servettringar (dessa är slutsålda, men klicka på länken, massor med fina) // Vinglas // Dricksglas

Längtar redan efter Fredagskänslan, men så fort som februari gått så är det snart fredag igen ju. Januari segade sig fram, medan februari swishade fram. Tänk att det kan vara så olika.

Missa inte: Mina 40 populäraste recept (<klicka för recept)


Ljusstaken (<klicka) har jag tipsat om förr, det går även att ha stearinljus i den. Älskar den! Den har ett nytt billigare pris nu, så köp den billigare än vad jag gjorde. Har också fått total dille på färgade ljus nu. Sååå fint ju! Dessa (<klicka) köper jag ofta.

Inspireras av förrätter: ALLA FÖRRÄTTER (<klicka för recept)

Pastan som stod på fredagens matsedel var denna Marry Me Chicken pasta (<klicka för recept), den är sååå god! Till det ska man helst dricka ett gott rödvin, kan tipsa om detta (scrolla ned så kommer tipset).

Till efterrätt, vår nyfunna kärlek, jordgubbsdipp med tillbehör. Alltså hörni, att dippa salta chips i detta goda. Oj oj oj! HÄR hittar du receptet.

Önskar dig en fin Onsdag! Vi hörs snart igen!

Kram Nina

11
1 kommentar

Pizzabullar med bacon

Oj vad familjen åt, ja dom åt så dom sprack nästan. Ett väldigt omtyckt recept på pizzabullar här hemma. Det som är så smidigt med pizzabullar är ju att man kan ta med dem överallt, går snabbt att fixa, de är dessutom sååå goda. Vi åt pizzabullarna till sallad och en god sås, kan verkligen rekommendera min vitlökssås (<klicka för recept) till dessa pizzabullar. Passar som handen i handsken.

Annat gott med bacon: KYCKLING & BACONPAJ
(<klicka för recept)


Jag hade pesto gjord av paprika emellan och det var ju bara en hur god kombo som helst tillsammans med de stekta baconen. Tips om du vill ha lite chunky bitar av bacon är att köpa ICAs tärnade bokspånsrökta bacon. Jag hade 2 paket av det i pizzabullarna.

Mer med bacon: VÄRLDENS GODASTE BACONPASTA (<klicka för recept)

PIZZABULLAR MED BACON, ca 18 st

Missa inte: Världens godaste Pinsa Bianco Supergoda mini minipizzorSupergoda minipizzor på tortillabröd

Ingredienser:

1 rulle pizzadeg (jag köper ICAs familjepizzadeg)

1 burk paprika pesto

2 paket ICAs tärnad bokspånsrökta bacon á 140 g

1/2 knippe salladslök

2 dl riven ost

Topping:

riven ost

Gör såhär:


1. Rulla ut pizzadegen. Bred på hela burken med paprika peston.

2. Stek baconen tills de blir väl genomstekta, nästintill knaperstekta. Häll sedan av allt fett och låt baconen vila på hushållspapper som du vikt ett par gånger på en t ex tallrik eller skärbräda. Vi vill få av så mycket fett som möjligt. Hacka upp salladslöken i skivor.



3. Strö ut baconen och salladslöken på pizzarullen. Strö på riven ost. Rulla sedan ihop den från långsidan. Skär sedan i ca 3 cm breda skivor och placera bullarna i bakformar. Tips: Olja eller smöra formarna för att vara helt säker på att de lossnar bra.

4. Strö på ost på alla. Sedan är det skjuts in i mitten av ugnen på 200 grader. Grädda dom i ca 20 min eller tills att de fått riktigt fin färg och osten smält ordentligt.

Här hemma serveras dessa till en god grönsallad eller pizzasallad (<klicka för recept). Gör du en grönsallad (<klicka för tips på flera olika sallader) så ha gärna i fetaost och rödlök i den. Passar så bra till just dessa pizzabullar. En riktigt god dressing är också en hit, jag brukar göra min vitlökssås till som jag skrev om i början, där finns också recept. Gott att tillföra lite hetta i den också genom att tillsätta chiliflakes.

Mer med pizza: ALLA RECEPT MED PIZZA (<klicka för recept)


Hoppas du ska gilla detta receptet lika mycket som vi gjorde. Riktigt riktigt gott var det! 🤤🥰 Det är alltid lika roligt och höra när ni testat recepten. Så tack för att du delar med dig om när du gör det.

Missa inte: PIZZABULLAR MED SALAMI & VÄSTERBOTTENSOST


Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i den lilla tummen till vänster under inlägget.

Det betyder mer än du tror att få det där lilla klicket på tummen upp om du gillar recepten. Det är också en liten fingervisning om vad ni som följer mina recept gillar. Bara så ni vet! 🥰

Fler goda recept:

10 populära recept på gratänger

15 billiga enkla rätter

10 populära recept på olika korvrätter

20 lättlagade rätter under 30 min

10 populäraste recepten med köttfärs


FÖLJ MIG:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

46
2 kommentarer