Ska aldrig sluta uppskatta blåsippeblom

Godmorgon!

Solen stiger här och jag ska strax klä på mig och ge mig ut på promenad. Skönaste starten, väntar oftast med frukosten till efter promenaden.

Igår startade dagen likadant! Varje dag försöker jag vara tacksam för att jag får passera den här stranden. Det är något med vatten och mig, det skrämmer mig samtidigt som det ger mig så mycket energi. Ja jag är ju konstig, så är det bara…. finns liksom ingen annan förklaring. 😅

Hur mycket hopp ger inte detta? De här vackra bara blomstrar allt vad dom orkar och skiter i en kaotisk värld. Hur illa det än är så blommar dom, är inte det hoppfullt ändå? Lite som att allt är som vanligt även om det inte är det….

Jag är glad att allt det här kaotiska ändå gör något med mig som människa. Jag uppskattar det lilla nu. Så mycket som jag uppskattar en promenad nu har jag aldrig tidigare gjort. Så mycket som jag uppskattar blåsippor i backen nu har jag aldrig tidigare gjort. Solen… lite värme som smeker min kind. Man är tacksam för helt andra saker. På något vis tänker jag att det här kanske behövde hända i vår värld (inte alla dödsfall såklart, det är fruktansvärt hur många det är som lämnar oss med den här smittan nu), för att världen behövde stanna till. Från all stress, miljöförstöring, från världen som snurrade snabbare och snabbare.

Kolla bara vad naturen förändrats?! I Venedig ser man botten och allt liv i vattnet idag vilket man inte gjort på evigheter. Plötsligt simmar svanar i vattnet och delfiner återvänder nyfiket. Smogen över Kina försvann helt…. Att djurlivet är mer aktivt än någonsin är ju tecken på att något bra händer. Så ser man på det med dem ögonen så tänker man att något kanske behövde stanna upp vår värld en smula.

Nu kan man hoppas och önska att vi lär oss något av detta. Att vi möter det här med silkeshandskar och tar hand om den gåvan som vi ofta glömmer bort i vår stressiga värld.

Jag ska verkligen försöka att inte glömma bort hur det känns att uppskatta en promenad med blåsippeblom.

Nu ut på nästa, vi hörs senare! Var rädd om dig!

Kram Nina

92
3 kommentarer

Chokladkubb med mjölkchokladbitar

Hej på er!

Just hemkommen från en jätteskön promenad. Är det något jag inte kan tipsa om tillräckligt så är det att ta promenader, helst nu när världen är som den är. Lyckohormonerna forsar runt i kroppen och gör så gott med själen. Något som också gör gott för själen är bakning, i alla fall för mig. Igår svängde jag ihop dessa chokladkubb med mjölkchokladbitar i. Dom gick åt i rasande tempo kan jag säga. Vet bara inte vad jag ska döpa dom till? Dom är inte kakor, inte bullar utan något mellanting. Jag tänker att de är lite som kubb. Aja… här kommer receptet i alla fall, du MÅSTE testa!

Chokladkubb med mjölkchokladbitar, ca 14 st

2 ägg
225 g smält smör
1,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

4 msk kakao
3 tsk bakpulver
pärlsocker till garnering

100 g mjölkchoklad

Gör såhär:

1) Smält smöret. Hacka chokladen. Blanda sedan samman alla ingredienser. Det ska bli en rätt smörig deg.

2) Lägg pärlsockret i en tallrik och rulla bullarna i det.

3) Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och grädda på 225 grader i ca 10 minuter. De ska bli lite lite kladdiga längst in.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

F8E7F088-1D62-4C4B-9D28-BE84CC812217Chokladmuffins med chokladfyllning

D9A5FE0B-7141-4FD4-84C6-89B3203BCB4EChokladrutor med cheesecakefyllning 

 

151
8 kommentarer

Skämmer bort honom

Godmorgon vänner!

Inatt sov jag riktigt bra, vaknade inte förrän kl 06. Känns som värsta bästa sovmorgonen, ni anar inte alltså. Livet har återvänt från tiden när jag vaknade 03 och det var normalt. Nu är det ljust när jag vaknar och då får man ju nästan känslan av att klockan är 10 och man sovit som en tonåring. Haha….

Idag väntade denna frukost på karln, skämmer jag inte bort honom så säg. Han är smakproffs och slasktratt. Haha… Nämen han får vara min expertpanel och förklara exakt hur han tycker att saker smakar och upplevs. Han är också en slasktratt när jag får saker över och inte vill kasta. ”Ät det här nu” uppmanar jag och han gapar och sväljer. 😉

IMG_4981

IMG_4982

IMG_4991

IMG_4993

IMG_4985Ser ni den nyfikna hårbollen? Haha…. hon är så nyfiken och ska vara med överallt. 

Här inne i vårt mysrum dukade jag fint åt honom. Lyxfrukosten jag bjöd på var en ny grej som jag kom på, du ska få recept på det sen. Superenkelt och vansinnigt gott. Skulle jag haft grädde hemma skulle jag ha vispat med det också. Det får bli nästa gång.

Nu ska jag kicka igång dagen här hemma. Får se vad den bjuder på? Blir en del nya recept och en del jobb vid datorn, sedan ska jag nog plocka lite som varje dag. Gör ni det? Alltså plockar? Jag tror inte en enda dag passerar utan att jag plockar faktiskt. 🙂

Ha nu en fin lill-lördag, vi hörs lite senare!

Kram Nina

 

53
6 kommentarer

Underbar hud

Innehåller annonslänkar genom reklam gör Lyko

Hej på er!

Idag trodde jag det skulle bli fint väder men hos oss blåser det huggormar och småspik. Då håller man sig gladeligen inne.

Min nya grej är bada. Hela tiden typ. Det enda negativa är att min brun utan sol försvinner fortare, haha…. nä men annars är det bara superskönt! Mina spänningar i nacken slappnar av och så blir man på något sätt så lugn av det. Igår badade jag nog i 2 timmar.

Som sagt, bästa köpet 2019 var helt klart vårt badkar. Haha… tänk att en plastpryl kan skänka sån glädje. Underbart ju!

Nu har jag under några veckor använt en ny hudkräm. Jag tar det från början. Av att ha gått ned massa i vikt så har ju huden gett upp typ. Haha…. nej men den har liksom säckat ihop. Jag kallar min rumpa för ”pyspunkan” numera. Eller PP för att använda det korta namnet. Jag vet att det tar ett tag för huden att repa sig, helst när man är 47 bast som jag är. Är sugen på att testa collagen men tills dess så har jag testat hudkrämer som ska hjälpa huden att strama upp lite.

Ärligt så tänkte jag att det där måste vara humbug. Har också testat några krämer som sades strama upp. Jag använde en som hette SPA – shaping från Babor, eeeh nä…. den stramade inte alls. Den var mjuk och härlig och doftade gott men gjorde den något för huden – NÄ, det tycker faktiskt inte jag.

Men så fick jag nys om den här krämen då. Läste om den på olika sidor, läste recensioner och läste mig till att många var såå nöjda med den.

Kerstin Florian Correcting Serum

Nu har jag kört den här krämen i typ 2 veckor. Ämen alltså….. min hud är som bebishud, på riktigt. Jag tycker att de där minsta små linjerna man kan se på armar och ben slätats ut helt. De små prickarna man kan ha på skinkorna är helt borta. Tony sa också häromdagen att min hud är sååå len. ”Jag som inte trodde man kunde få lenare hur än din”….. ja han har alltid tyckt att jag har len hud, men det kanske man tycker som man. Dom har ju massa hår och oftast lite allmänt grövre hud än vad kvinnor har. NU kan jag säga att jag verkligen håller med, alltså det är sån skillnad! Den har verkligen hållit vad den lovat hittills, undra just vad som ska hända när jag bara fortsätter? Jag kanske blir som en bebis? Benjamin Button och jag, bara föryngras hela tiden. 😂 Hudkrämen är lite dyr men det absolut bästa jag någonsin haft! Det känns nästan som min hud fått en superduperpeeling behandling och lämnats med något mirakelserum.

Nähe, dags att ta ett bad igen kanske? 😅 Kommer denna isolering göra att jag utvecklar simhud? 🙈

Kram Nina

37
13 kommentarer

Kyckling och baconpaj

Halloj!

Tisdag och en av veckans tråkigaste dagar, men nu känns det mer eller mindre som om dagarna flyter samman. Spelar inte riktigt roll om det är tisdag eller torsdag på något vis. Något som däremot kan förgylla de flesta dagar är mat, god mat. Det är som en värmande härlig filt över livet. God mat och en fin dukning med tända ljus förgyller vilken situation som helst. Jag tänkte kicka igång den här tisdagen med att bjuda dig på ett smarrigt middagstips, en vansinnigt god kycklingpaj som fick högsta poäng här hemma. Varsågoda.

Missa inte: Mina 40 mest populära recept på hela sidan. 

IMG_4943Den här pajen blev så saftig och god tyckte jag. Det blir ju så god smak på en matpaj då alla ingredienser får gojsa till sig i en äggstanning. Verkligen enkel mat som blir väldigt god.

Kika gärna på fler populära recept med kyckling: Mina 10 populäraste kycklingrecept 

IMG_4948

Variera gärna grönsakerna i denna paj. Paprika är väldigt gott och ger massor med smak, men det finns också broccoli, blomkål och grönkål att variera med.

Missa inte en av de godaste kycklinggrytorna som finns: KLICKA HÄR

IMG_4951KYCKLING & BACONPAJ, 4-6 pers

1 pajdeg (HÄR finns recept på en färdig)
2 stora kycklingfiléer
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor

1 knippe salladslök (funkar med vanlig lök också)
1 paprika
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soya
1 tsk timjan
1 dl vatten

2 dl creme fraiche
svartpeppar och salt efter smak

Äggstanning:

2,5 dl matlagningsgrädde
3 ägg
salt
peppar

Topping:

Paprika 
3 dl riven ost

Gör såhär: 

1) Tina kycklingfileerna om de är frysta. Skär dem och baconen i mindre bitar. Strimla salladslöken och paprikan.

2) Stek kycklingfiléerna och baconen så de är stekta igenom. Ha sedan i paprika och salladslök så de får steka med tills de är mjuka.

3) Ha i dijon, soya och kryddor. Häll på vatten. Låt puttra tills vattnet reducerats (kokat in). Häll sedan på creme fraiche, låt den puttra med i kycklingröran i ca 10 min.

4) Ha i pajskalet i en rund pajform. Nagga botten, förgrädda sedan pajdegen i ca 10 min på 200 grader. Ta ut.

5) Äggstanning: Vispa samman allt till äggstanningen.

IMG_4941

IMG_4942

6) Ha i kycklingröran i botten på pajen, häll äggstanningen över. Fördela ut den rivna osten och toppa med några paprikastrimlor. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Osten ska ha fått ordentligt med färg och äggstanningen stannat av. Ett tips är att täcka kanterna på pajen med folie så bränns de inte. Jag gör alltid så, då får hela pajen så himla fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Supergoda köttfärspiroger

Supergod Tacopaj

Godaste västerbottenpajen

Kram Nina

202
7 kommentarer

Dåligt samvete….

Gokväll!

Det är fortfarande helt ljust ute, ändå är klockan över 7. Förlåt att jag tjatar men det är ju bara för härligt. Jag har just tagit ett varmt bad och blivit insmord med tigerbalsam på axlarna.

Vi var ute och gick förut, vi tog det lugnt och gick och strosade och pratade om allt. Riktigt mysigt! Om bara några veckor kommer det vara så mycket varmare på promenaderna, det kan man dock inte fatta nu på något vis. Har nog aldrig längtat så mycket till varm vår som jag gör nu….

När vi just höll på att lämna vårt område såg vi en fågel som flög in i ett fönster och typ tuppade av och landade på altanen nedanför. Vi stod länge och tittade om den skulle piggna till, den rörde sig lite då och då nämligen. Precis innan vi gick hade den lyft huvudet, men den ville inte resa sig och flyga iväg. Jag ville springa in på altanen och kolla till den. Kanske ge den lite HLR om det hade behövts. Men vågade inte gå in på någon främmande människas altan, de hade dessutom sina stora vardagsrumsfönster ut på altanen. Tänk om de blivit rädda eller arga?

Nu har jag så dåligt samvete, tänk om jag hade kunnat rädda den lille fågeln? Tony lugnade mig med att den behövde lite tid på sig för att pigga på sig och flyga iväg igen. Jag måste tänka så. Alltså att vara en HSP person är verkligen inte lätt, alla dessa känslor högt och lågt. Ibland önskar jag att jag kunde stänga av mig själv. Inte känna så mycket…undra hur det är?

Nåväl, ville bara kika in och säga hej till dig, ha en fin kväll nu.

Kram Nina

66
5 kommentarer

Rädda mig!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Hej älsklingar!

Här sitter jag i myskläder, som de senaste dagarna faktiskt sett ut. Min hemmamundering är inte mer fancy än så. Just nu så går man mest i myskläder, träningskläder eller morgonrock och man får vara glad om det åker på några normala kläder alls. Vi pratade faktiskt om det idag att vi nog måste klä på oss vanliga kläder några dagar i veckan. Annars känner man sig nog extra slashas liksom.

Dagens kläder….. 😅💕

Myskläder är ju myskläder. Här får du inte se hela verkligheten dock, det får du lite längre med i inlägget. Det ÄR ju skönt med myskläder, det går inte att komma ifrån. Men man ska komma ihåg att du kan vara riktigt ”tjusig” fast man är mysklädd. Tänkte tipsa dig lite.

Ni vet min superfina morgonrock som jag skrivit om tidigare, den finns ju i andra färger också. Kolla bara den här fiiiiina >>morgonrocken<<. Den är dessutom på kampanj nu, du betalar halva priset för den.

Apropå leo – här har ni ett par av mina favvisar till >>mysbrallor.<< Velour, såklart…. jag älskar velour. Så skönt på kroppen! Dessa är det också kampanj på, halva priset just nu. Finns i flera olika färger.

Måste även tipsa om dessa suuuuupersköna >>trosor<< från Sloggi. Halva priset för dem också. 👌🏻 Finns vita också.

Cellbes har massor till halva priset nu, du hittar allt >>HÄR!<<

Ja ni fattar att jag behöver klä på mig vanliga kläder va? Haha…. rädda mig någon. 😂😂😂

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

54
6 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Goddagens måndag!

Jag kickar igång denna måndag med att bjuda dig på veckans matsedel. Detta är veckan innan påsk, nästa vecka kommer nog att färgas en hel del av påsken.

Här kommer den då:

MÅNDAG: Krämig champinjon och vitlökspasta

Img 5137.jpgTISDAG: Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås

ONSDAG: Köttfärsgratäng med gräddtäcke, 4 port

600 g köttfärs

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

1/2 dl ketchup

2 grönsaksbuljongtärningar

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

2 dl creme fraiche

3 dl vispad grädde + 2 dl grädde (eller mjölk) till gratängen

1 dl chilisås

3 dl riven ost

Salt och peppar efter smak

500 g pasta av valfri sort

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den bryns helt. Hacka löken fint och stek med den så den blir mjuk. Pressa också i vitlöksklyftorna.

2) Ha i alla kryddor och grönsaksbuljongtärningarna. Jag brukar hacka grönsaksbuljongen i minde bitar. Häll på krossade tomaterna och ketchup. Ha också i creme fraichen. Nu ska det puttra i ca 10 min.

3) Vispa grädden. Häll i chilisåsen och blanda runt den. Ställ undan. Koka pastan enligt ansvisningarna men koka ca 2 min mindre tid, ställ undan.

4) Häll i pastan i en ugnsfast form, häll också i köttfärsröran, blanda runt ordentligt. Häll på 2 dl grädde (för att göra lite smalare rätt kan du använda mjölk också). Bred över den vispade grädden med chilisås över hela gratängen. Toppa med riven ost.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Servera med en härlig grönsallad.

TORSDAG: Kyckling i basilika och dijonsås


Img 7350.jpgFREDAG: Kycklingtacos med limesås

Img 4190.jpgVECKANS GOTTA: Lakrits och chokladfudge kladdkaka

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

83
Kommentera

Allt går….

Godkväll vänner!

Nybadad med nytvättat hår och med nytvättad morgonrock på. Hur härligt? Här hemma lagas det middag. Klockan är halv 9 och man är allt annat än van vid klockans framflyttning. Äntligen blir jag en av de normala i familjen igen. Vet ni hur jag njuter av detta? Jag kan nu vara vaken ända till 9-10 tiden utan att sitta och se ut som ett ösregn. Jag sover till 5-6 som mer normala människor. Det mer ”normala” livet är tillbaka, en av mina önskningar i livet är att klockan får stanna här nu. Att vi inte skulle flytta den mer.

Klockan är 20.31 och det blev precis mörkt här. Lycka! Som jag längtat till den här tiden. Snart är det april och i slutet på april kan det vara riktigt varmt vissa dagar. Ett år kommer jag ihåg att vi låg på stranden den 5:e maj. Nu är allt annorlunda med den här våren, men en sak som är säker är att det kommer vara trevligare att isolera sig när vädret är vackert och varmt. Man kan sitta på sin altan och njuta, inte sitta och frysa rumpan av sig när man vill fika med sina föräldrar.

Idag tog vi ett par timmar hos min mamma och pappa. Vi sitter och dricker kaffe och te och käkar bullar. Skillnaden är bara att vi sitter ute, allt för att skydda dom. Men gissa hur glad jag är att vi har dom nära. Att vi inte bor på olika kontinenter. Kan tänka mig att de som bor så måste känna sån oro nu. Jag kan ju hjälpa mina föräldrar på olika sätt, det kan man ju inte om man bor i städer som t ex har hårda restriktioner. Så jag är sååå tacksam för allt det mitt i allt nu.

Innan eftermiddagsfikat hos mamma och pappa tog vi oss ut för lite basket och solhäng. Mot en tegelvägg i lä så var det riktigt varmt. Jag satt med ansiktet mot solen och bara njöt. Livet kändes så lätt – ja tills man kom på att det är lite annorlunda. Men viktigt att få leva i nuet och njuta så när man kan.

Lapparna från lyckokakorna på chop-chop kändes fina i själen. Som om de gav lite hopp ändå. ”Snart blir allt bättre” var mest betydelsefull. Man siktar inte så högt just nu, nu är man glad för det lilla.

Så, nu har jag ätit också. Ha en mysig kväll mina vänner. Hoppas ni alla är ok därute.

Kram Nina

52
2 kommentarer

Krämig korv och halloumigryta

Nu ska du få recept på lunchen jag lagade här hemma igår. Suuuuupergott sa familjen, tänk dom stackarna får verkligen vara försökskaniner i både bakning och matlagning. Men det verkar ändå som om det är rätt angenämt att få vara en sån. 🙂

IMG_4911

IMG_4915

IMG_4913

IMG_4910

KORV & HALLOUMIGRYTA, 4 pers

1 pkt korv (jag använde en finsk korv, påminner lite om prinskorv. Funkar med all slags korv)
1 paket halloumi
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
2 dl vatten
2 dl havregrädde (du kan ta vanlig grädde)
1,5 dl iMat fraiche (du kan ta vanlig creme fraiche)

Gör såhär:

1) Börja med att dela korven i mindre bitar, hacka löken smått och dela också halloumin i mindre bitar. Pressa också i vitlöken. Stek i olivolja eller smör. Halloumin och korven ska få färg och löken ska vara helt mjuk.

2) Häll i tomatpure, dijon, smula ned buljongtärningen och rör om ordentligt. Häll på vatten och låt det koka en liten stund. Den ska koka så länge tills den blir lite simmig.

3) Häll i grädde och fraiche. Sänk värmen och låt den småkoka i ca 10 min. Jag serverade couscous till detta med hackad basilika, pressad citronsaft och olivolja. Jag slängde också i lite basilika i själva grytan. Du kan servera grytan till ris, kokt potatis och pasta också.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

395
19 kommentarer