Mjuk hallongrotta

Halloj!

Tänkte avsluta dagen med faktiskt ett ytterligare recept. Har stått mycket i köket nu i ett par dagar och ibland behöver jag få ur mig receptet så jag inte glömmer det. Varför skriver man inte upp det bara är ju frågan? Haha…. Det här är en galet god hallonkaka som blev såååå perfekt i konsistens när den fick sätta sig. Wow säger jag bara.

Den här gjorde jag till efterrätt på påskmiddag. Nu minns jag inte var jag fick inspirationen till den, men ändrade om den så den passade oss.

En annan god påskkaka har du här – PÅSKIG SOCKERKAKA 


MJUK HALLONGROTTA, 6 bitar

Fler goda kakor: Kanelkaka som efterrätt ,  Mjuk kanelbullekaka , Himmelskt god äppelkaka 

200 g smör

2 ägg

3 dl vetemjöl

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

nypa salt

Fyllning:

Färska hallon (eller hallonsylt)

Gör såhär:

1) Smält smöret i en kastrull.

2) Häll smöret i en bunke. Häll sedan i strösocker, vetemjöl, vaniljsocker salt och de 2 äggen. Rör om ordentligt tills du har en riktigt tjock smörig smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en sockerkaksform, jag använde en avlång form. Häll i smeten.

4) Lägg i de färska hallonen i mitten av kakan. Använder du sylt måste du förgrädda smeten ca 10 min så den får lite yta innan du lägger på sylten.

5) Grädda sedan på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska vara kladdig som tusan i mitten. Kakan ska sedan svalna helt innan den serveras. Gärna i kylskåp. När du väl skär upp den och serverar den värmer du på den en liten stund i mikron och så på med florsocker och glass. Ämen jag svimmar så gott detta var alltså!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Fler goda recept här på sidan:

• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Följ mig gärna här:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

91
4 kommentarer

Krämig kycklingpasta

Innehåller reklam  för min bakbok – annonslänk för Bokus. 

Dags för ett smarrigt recept, detta kan jag äta hur mycket som helst av. Så otroligt gott är det! En kycklingpasta som är lika god till vardags som till fest.

Krämig kycklingpasta, 4 port

3 stora kycklingfiléer

2 vitlöksklyftor

1/2 stor röd paprika

ca 10 färska champinjoner (funkar med skivade i burk också)

2 tsk torkad rosmarin

2 tsk torkad timjan

2 tsk kinesisk soja

3 msk tomatpure

2 dl vatten

Salt och peppar

2 dl creme fraiche (jag använde havre fraiche)

3 dl grädde (jag använde havregrädde)

Pasta

Gör såhär:

1) Började med att skära kycklingfilén i mindre bitar. Skiva sedan champinjonerna i olivolja och börja med att steka dem ordentligt i ganska så het panna. Ha på salt. De ska få lite färg.

2) Ha sedan i kycklingfiléerna och låt dem steka så de är stekta rakt igenom.

2) Skär paprikan i mindre bitar och ha i den, låt den svettas med tills den blir lite mjukare. Ha i tomatpurén, soja, salt och peppar och örterna också. Ha i vattnet och låt puttra i ca 10 min. Vattnet ska reduceras (koka in).

3) Häll i grädde och creme fraiche. Låt puttra ihop i ca 5 min. Koka pastan under tiden. Blanda sedan allt innan servering.

Passa på att förboka signerade ex i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – klicka ➡️ HÄR

 

Img 1810.jpg

3F9EB3CD-B8FF-425F-A7A8-B327621FD872
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Krämig kycklinggryta à la Nina

Baconinlindade kycklingrullader

Kyckling & baconpaj

Kram Nina

1003
14 kommentarer

Uppdatering sellerijuice

Innehåller annonslänkar för Bokus

Godmorgon!

Tisdag redan, måndagen var ju ledig så denna veckan kickar igång med en tisdag istället. Man kommer vara dagvill hela veckan gissar jag.

Lovade er ju ett inlägg om Sellerijuice och hur jag lever idag. Ni är sååå många som undrat och jag har faktiskt inte berättat så mycket de senaste månaderna om det. Tappade sugen lite när det var några följare som inte gillade att jag hade gått ned i vikt och gärna skrev om det på mina kanaler.

Jag var för mager tyckte många, alldeles för mager. Det var t.o.m läskigt hur smal jag blivit.

Var det inte så att jag var sjuk och att det var därför jag gått ned i vikt?

Någon tyckte att jag var en fegis som inte vågade stå för att vara rund. Att jag nu var som alla andra och att det var bedrövligt.

Ja, det är helt sant. Såhär kan det alltså vara att ha kanaler med många följare. Jag orkade helt enkelt inte hålla på och förklara att vikten faktiskt helt totalt i detta fallet var sekundär. Jag är dessutom 47 år gammal. Att vilja vara något för någon annans skull är liksom över och förbi. Sånt trams orkar man verkligen inte syssla med längre, det har man gjort alldeles för mycket i livet. Vill jag vara rund och mår bra i det så är jag det, mår jag inte bra försöker jag göra något åt det. Jag är inte i en speciell kroppsform för att bli extra omtyckt. Vad fasen är det för dumheter?

Som sagt, vikten var inte anledningen till min vilja till förändring, inte alls. Jag höll däremot på att förintas av en mage som var totalt kaos. Nu ska jag vara helt ärlig och öppen. I juni förra året fick jag ont under vänster bröst, typ under revbenet. Vissa dagar hade jag så ont att jag knappt stod ut. Jag grät nästan varje dag, av oro. Jag var livrädd för vad detta kunde vara? Min historia med hypokondri blommade upp igen och svarta tankar uppehöll mig flera ggr per dag. Det enda som höll hoppet vid liv var att detta inte kunde vara dödligt var att det vissa dagar släppte. Dessutom hade jag ändå kommit långt i min hypokondrierna så jag logiskt kunde tänka att är det farligt så kommer försämras hela tiden.

Efter 3 månader hade det inte släppt, jag hade lika ont. Vissa dagar bättre, andra sämre. Till detta hade jag dessutom varje dag ont någonstans i tarmarna, VARJE DAG. Jag hade bröstbränna, svid ibland som kändes som en hjärtinfarkt. Ont i mellangärdet, uppblåst så jag såg gravid ut, jag kunde absolut inte äta det som IBS-människor oftast inte kan äta. Då blev allt detta 1000 ggr värre.

Det här var min dagliga dos för att kunna fungera normalt. Omeprazol varje dag i 5 år. Jag kombinerade med samarin och silicea för att slippa det ondaste med bröstbrännan. Ibland hjälpte inte ens det. Då blev jag irriterad, ledsen, sov dåligt, oroade mig och var så förtvivlad.

Jag fick höra talas om att människor med enorma mag och tarmproblem blivit hjälpta genom att följa Anthony Williams rekommendationer. Tipset fick jag när jag var på Mall of Scandinavia och hälsokostbutiken Holland & Barrett.

Bilden ovan lånad HÄR.

Där inne arbetade det en kvinna som gav mig tipset. Jag berättade lite snabbt om min mage och hon kunde berätta att såå många hon kände blivit hjälpta genom att ha följt hans rekommendationer. Jag reflekterade inte så mycket till en början. Kände att ja ja….

…. tills jag morgonen efter sprang på boken han skrivit. Då kände jag att jag MÅSTE köpa den, det var ju förfasen ett tecken. Köpte den, läste den och köpte sen resten av de tre som finns översatt till svenska.

Den första jag köpte var den här, läste ut den på ett par dagar. (Finns att köpa HÄR.)

Sen köpte jag också Kostguiden, Leverns okända kraft och Sköldkörtelns hemlighet.

Läste som besatt nästan, det var så mycket som stämde in på mig och mitt mående. Grät gjorde jag också för att det kändes som en enda människa ändå fattade och kunde förklara alla mina symtom och den trasiga magen.

Jag tog ett beslut. Antingen så ger jag detta en chans eller så går jag till doktorn med min mage. Sen satte jag igång! Jag åt, drack och andades dessa böcker till en början för att komma in i det. Där står allt utförligt om hur man ska äta, hur man ska tänka och vad du absolut ska undvika. På detta sätt läker man sedan kroppen successivt. På den här länken hittar du alla inlägg som jag skrivit, om mat och vad jag undvek.

2 första veckorna var kaos med magen och det som kallas utdrivningssymtom. Det är mycket gift som ska ut så för mig var detta svåra 2 veckor. Jag svällde upp massor, magen var kaos. Fick svettattacker, mådde illa, var yr, sömnproblem, ont i magen. Ja men kaos! Sen sprang jag på toa hela tiden. Men jag visste att det kunde ge detta i början så jag hade tålamod och bara fortsatte. Den tredje veckan vände det. Magen plattades till, svullnaden försvann, svettningarna också. Jag började känna mig klarare i huvudet. Gladare också. Det var som att vända på en hand. Jag kände mig också så himla pigg.

Så, till den stora frågan? Hur lever jag idag?

Jag har slutat helt med Omeprazol. Efter 3 månader med detta leverne kunde jag sluta. Det var helt omöjligt tidigare, då hade jag dött av bröstbränna.

Mina extra hjärtslag är nästan helt borta. Jag har förmodligen fått lite för lågt blodtryck nu, tidigare hade jag högt. Blir snurrig om jag reser mig för fort.

Jag tar heller inga andra mediciner, ingen samarin, ingen silicea eller något annat. Har slutat med all medicinering.

Min mage är läkt. Någongång ibland när jag ätit stark mat eller för mycket lök kan jag känna att jag får lite lite ont. Men det går över fort.

Jag tål saker jag tidigare inte tålde. Äpplen och vindruvor t ex. Jag känner inte av någon allergi ännu, ska bli spännande att se hur det är med pollenallergin?

Jag kan äta så mycket nu som jag inte kunde förut. Min IBS tog kål på mig om jag t ex råkade få i mig minsta lilla lök. Så många produkter som jag absolut inte kunde äta. Nu kan jag äta nästan allt utan att känna av något. Det är liksom ett skämt!

Det onda under revbenet är borta. Kan som sagt känna av det lite om jag äter stark mat men det händer typ en gång i månaden kanske, om ens det? IBS-magen är nästan borta, kan känna av lite ibland men inte alls som förr. Känns nästan löjligt att ta upp i jämförelse. Bröstbränna vet jag inte när jag hade sist?

Jag har gått ned 22 kilo. Sjukt mycket och det gick fort. Från 78 kilo till 56 kilo tog ett halvår. Det är i snitt 1 kilo i veckan. Idag har jag stl 36-38 eller Small så jag har fått byta ut min garderob. Jag blev tvungen att börja äta mer för jag vill inte gå ner mer. Det bara fortsatte gå nedåt och då kände jag att jag behövde fylla på mer.

Det här har inte ens varit jobbigt. Men det tror jag beror på för att jag var så dålig innan, jag hade liksom inget val. Jag var tvungen att följa det tokstrikt för att läka. Kan säga att det säkerligen inte varit lika motiverande om det handlat om att man mådde toppen men ville testa ändå. Då hade det inte funkat för mig, det vet jag. Men min motivering växte när jag kände att det här var bra för mig. Att magen mådde bättre och bättre. Att svullnaden sjönk och att min kropp mådde fint av förändringen.

Jag äter fortfarande strikt men svävar ut ibland. Jag har druckit min sellerijuice varje dag sen den 13:e september förra året, inte missat en endaste dag. Jag är försiktig med att sväva ut med maten för jag vill aldrig mer må som jag gjorde. Enligt Anthony Williams ska man kunna leva på som vanligt när man är läkt men vem vill det när man inte mådde bra av det förut? Inte jag. Dock så känner jag att jag sväva ut nu utan att det skadar mig. Magen blir inte kaos, det är så befriande för förut var det som att äta med skräck. Skulle det bli ont och panik av det?

Klickar ni på länken där uppe så ser ni lite hur jag äter. Jag äter mycket veganskt men inte med soyaprodukter och sånt utan rent veganskt. Jag har dock börjat äta mer kyckling nu för att jag tycker det är så gott. Jag har också tagit in lite havreprodukter även om de innehåller rapsolja (lagar mat med lite havrefraiche osv ibland). Kött äter jag dock aldrig, inte heller mjölkprodukter. Det har jag helt uteslutit. Inget gluten, inte ägg, inte majs men däremot massor med grönsaker och frukt. Kan köpa lite bönsnacks ibland och dricka läsk som är sötad med agavesirap. Men inget godis eller traditionella snacks och läskedrycker. Jag smakar allt jag bakar och lagar, självklart. Annars kan jag inte säga om det är gott. 😅 Drack min första koffeinfria kaffe på 7 månader häromdagen. 🙏🏻

Åh gud, nu har jag skrivit på det här inlägget i en hel evighet. Men hoppas ni som undrat får svar nu. Jag kan varmt rekommendera er som har liknande problem som jag hade att testa det här. Det är den bästa och finaste investeringen jag gjort för mig själv någonsin.

Kram Nina

261
49 kommentarer

Åk till Hårsbäcksdalen

Hej finisar!

Idag känner jag mig nästan euforisk för idag kom vi iväg på värsta mysiga utflykten. Alltså, jag är fortfarande förundrad över hur man plötsligt ser på saker med helt andra ögon…. något har ju hänt med en under den här svåra tiden som vi lever i nu. När det ”vanliga” livet inte längre finns så skapar man ett annat och i det får man vara både kreativ och lära sig tänka annorlunda och göra annorlunda saker.

Hur gör ni, lever ni på som vanligt eller distanserar ni er också? Vi lever rätt hårt utefter social distansering. Vi håller avstånd, hänger inte med vänner alls på samma sätt, åker inte hem till några osv. Handlar så mycket som möjligt online med hemkörning. När man lever så här så har vi verkligen fått använda fantasin för att kunna ”umgås” med några osv. Snart ska vi t ex får göra en champagneprovning med matlagning online, det får jag mer info om framöver så det MÅSTE jag berätta mer om sen. Låter skitkul i alla fall!

Ja, men åter till vår utflykt. Vi har länge pratat om att åka till Hårsbäcksdalens naturreservat. Detta ligger mellan Heby och Fjärdhundra och är så otroligt vackert säger alla, jag var helt tagen idag när vi gick där, för wow vad det var häftigt och vackert. Vi bestämde att vi ska åka dit och grilla någon dag, så mysigt!

Vi började kolla rutten först, men det hade vi lika gärna kunnat skitit i för vi gick ju helt galet fel och galet långt men på något sätt hittade vi tillbaka till reservatet igen.

Detta är en djup ravin kan man säga, klickar ni på länken här ovan så står det exakt hur det är uppbyggt och hur det ser ut.

Tony började tälja en barkbåt och vi utforskade bron jag och Milo. Vem täljer ens en barkbåt sådär rakt upp och ned? Jo men min Tony gör det. Blev ju helt kär att han tagit med sig täljkniven och kunde ta upp den som värsta McGuyver och tälja till en barkbåt bara sådär. Haha….. ❤️


Vilken barkbåt han täljde sen då? Är det här prick den finaste barkbåten jag sett eller? Tony ristade in våra namn i den och allt. Så fint. 😢 Min känsliga pms-själ klarar knappt sånt just nu. Vi skickade iväg den utefter vattnet och den höll sig flytande och upprätt. Hade jag inte behärskar mig hade jag bölat på bron. 

Här hade vi gått fel, traskade genom en flera kilometerlång kohage. Men det gjorde inget, vi ville ju promenera så en extra rutt gjorde inte så mycket. Älskar att handspriten är med överallt! 😅🙏🏻

Så häftig vegetation. Såg ut som typ vass det vi knatade igenom. Hela stället är ju fridlyst, hittade en del häftiga växter som är fridlysta. T ex Tibast, en superfin buske/träd med rosa små blommor. Tydligen är den tokgiftig, fick massor med varningar av säkert 50 personer på min Instastory. 🙈😂

Vi satte oss vid den här eldstaden och fikade. Min nybakta äppelkaka var med, sen kokade vi med oss te och varm choklad. Fanns t.o.m en liten toa i anknytning till grillplatsen.

På väg igen efter fikat passerade vi ytterligare en bro. På ett av träden där växte det så galet konstig mossa. Såg ut som gröngrått hår typ. Magiskt på något vis. Aldrig sett. Jag ångrade dock att jag inte använde toan. Kissnödig i en guppig vegetation med en del skratt gjorde det inte lätt att hålla sig….. haha! Jag är som ett barn. Jag skulle behöva en förälder som frågade: ”Behöver du kissa innan vi åker?” 😂

Efter flera kilometers vandring så var vi till slut tillbaka på parkeringsplatsen igen. Så värt! Vi gick nästan 5 km där på stigarna med superstigningar och i terräng. Kan tipsa er alla om att åka dit om ni har möjlighet.

Skulle skrivit om sellerijuice och hela baletten men nu är vi så hungriga så jag får be om att få återkomma om det imorgon. Veckan bjuder på jobb såklart. Det blir en grillkväll med vänner utomhus i veckan också, skulle bli 16 grader varm på Onsdag. Ääääälskart! Vill ha värme nu.
Ha nu en skön kväll.

Kram Nina

64
4 kommentarer

Kardemummakaka med äpplen och vaniljsås

Japp, tillbaka igen, nu har jag fotat och fixat bilderna till denna helt ljuvligt goda kaka. En kardemummasmakande kaka med äpplen och ett härligt lite krämigt inte. Kanske du undrar hur allt kan bli så gott? Det blir det inte, jag misslyckas precis som alla andra ibland och det smakar inte alls som jag förväntat mig. Men dom lägger jag ju inte upp här, då gör jag om istället och hoppas att lyckas bättre nästa gång. Gör jag det kvalar dom in här. 😀

KRÄMIG KARDEMUMMAKAKA MED ÄPPLE OCH VANILJSÅS, 6 bitar

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

1,5 tsk nymortlad kardemumma

50 g smör

1,5 äpple

1 nypa salt

pärlsocker till garnering

Gör såhär:

1) Smält smöret.

2) Blanda samman ägg och strösocker, behöver inte vispas utan bara blandas samman.

3) Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt och häll i det i äggsmeten. Häll sist i smälta smöret.

4) Skala och skiva äpplena. Smörj och bröa en avlång form. Ha i smeten och sedan trycker du i äpplena. Avsluta med pärlsocker.

5) Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min. Täck med aluminiumfolie på slutet så den inte blir för mörk. Den ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. Kakan ska sedan svalna helt innan du skär upp den. Servera med vaniljsås.

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

127
8 kommentarer

Såhär startade min dag

Godmorgon!

Eller den är ju 12 på dagen, men jag står här i morgonrock och tofflor än. Har hållit igång sen halv 7 i morse här så jag har inte hunnit längre. Ska strax hoppa in i duschen, ska ta en varm dusch…. nej fasen, jag tar ett bad. Ett egentidsbad sitter som en smäck nu.

Såhär startade min dag, i köket med bakning av lite olika godsaker. Jag har fått ihop några gottiga recept. Idag blir det nog så att vi åker ut och glädjer någon i våra familjer med det jag bakat. Vi får inte plats med allt och ingen kan hålla på och äta allt jag bakar.

Apropå äta, ni är såååå många som frågat mig angående sellerijuicen och hur jag lever idag så jag tänkte berätta det i ett inlägg senare i eftermiddag.

Nu ska jag fortsätta med att fota bakverk och redigera bilder. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

42
5 kommentarer

Whiskysås

Hejsan!

Vill tipsa dig om en sås som bara är helt underbar, perfekt till kött, köttfärs och kyckling. Jag gjorde den till den HÄR rätten. Såsen är så spännande och go i smaken. Lite mustig i karaktär och lyfter verkligen maträtten till oanande höjder, tipsar dig verkligen att testa!

Whiskysås, 3-4 port

1,25 dl ketchup

0,5 tsk sötstark senap

0,25 dl farinsocker

0,5 dl vitvinsvinäger

2 krm chilikrydda

2 krm svartpeppar

0,5 krm cayennepeppar

0,25 dl vatten

1/2 tsk kinesisk soja

25 g smör

2 tsk whisky

Gör såhär:

1) Blanda allt förutom soja och smör till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme under lock i 20 min.

2) Ha i soja och smör, koka upp och sjud tills smöret smält. Häll sedan i whiskyn, rör om och ställ undan.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

26
Kommentera

Ut på tur… aldrig sur…

Hej fina!

Här sitter jag och äter snacks, torkade bananer (såna söta goda) och så mina favoritsnacks, fast dom är hemliga, haha….. vill inte berätta om dom för dom finns bara ibland och tar slut alldeles för ofta redan som det är nu. Dom finns dessutom bara i en endaste affär här hemma i småstaden, så om bara 5 av er snappar upp min idé så kommer det göra att dom tar slut fortare. Haha…. var jag elak nu?

Huu vad torra händerna är nu av allt tvättande och spritande

Hörni, idag har jag gjort en hand med påfyllning av gelénaglar själv. Titta inte så nära på dem nu bara….. 🙈 Nu i virustider så får man använda sin kreativitet. En gång i tiden när jag hyrde in mig på en salong som Makeup artist så hjälpte jag till att göra naglar också. Jag har lärt mig av en nagelterapeut, dock så fick alla kunder självklart veta att jag inte var utbildad innan de bokade om de skulle göra naglarna hos mig. Var skitkul och tack vare det så kan jag göra naglarna själv nu. Ringrostig som tusan är jag men det kanske blir bättre med tiden?

Jaha, här är Robinson på i bakgrunden men jag ska strax börja titta på en av mina favvofilmer, ”Djävulen bär Prada”. Kan se den hur många ggr som helst! Älskar den, får sån härlig energi av den.

Idag var vi ute på en Söndagstur. Vet inte om jag berättat för er att jag ÄLSKAR att åka bil, helst när jag får sitta bredvid. Vi kan sätta oss och bara åka runt och kika på olika saker. Allt från hus till olika städer. Inte visste jag att detta skulle komma att bli höjdpunkten på många av våra dagar i dessa virustider?

Idag fick vi med oss mina föräldrar också. Fast dom i en egen bil då. Vi stannade till på vägen och stod ute och pratade. Jag hade t ex sett en superflådig villa ute på landet på hemnet som vi åkte och kikade på, inget vi själva letar efter men jag kan väl inte vara ensam om att Hemnet-knarka som det kallas? Såååå kul ju! Har ni något hus till salu och du ser en kort brunette åka runt ditt hus är det bara jag som sett ditt hus på Hemnet. Haha…. närå! 😂

Ja, sen FaceTimar vi på vägen med mamma och pappa. Inser att det låter lite konstigt nu när jag skriver ner det men hur som helst så var det jäkligt mysigt idag. 😄 Det finns sätt att ändå få umgås på, även om det är på ett annorlunda sätt idag.

Bästa med hela bilåkandet brukar ju få vara att snarka till en stund också. Finns det ett ställe som är skönare att sova på? Älskar att snarka i bilen – förr var det helt uteslutet då jag ju är katastroftänkare och alltid varit orolig för att något ska hända. Men med åren, och ju längre jag haft Tony som chaufför vid min sida så har jag vaggats in i trygghet. Självklart blir jag livrädd när Tony bromsar till hastigt osv men jag kan ändå somna. Jag är fortfarande rädd för att något ska hända men kan ändå slappna av så jag somnar. Stort!

Minns en gång när vi var i Göteborg och hade varit och tittat på Daughtry och skulle åka hem på morgonen efter. Jag somnade strax utanför Göteborg och vaknade i Västerås – det ligger 3 mil från vår småstad. Göteborg ligger ca 45 mil ifrån oss – kul sällskap man var va? 😂

Blev tvungen att leta upp det på bloggen. 2014 var vi där, tänk…. det är 6 år sen!

Haha, vi såg ut att ha skoj i alla fall. Blir alltid så förvånad när jag ser hur mycket Tony tappat i vikt. Man glömmer verkligen bort.

Jaha, nähä. Dags att sätta igång filmen. Klockan är ju redan kvart över 10. Ha en fin kväll.

Kram Nina

61
11 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Även om det är påskdagen idag och annandag påsk imorgon tänkte jag ändå bjuda på en veckomatsedel. Kanske har några av er tröttnat på påskmaten och känner att det kan vara smarrigt med lite vanlig mat. Veckans ”nya” som jag bjuder på är en galet god köttfärsrätt, en kryddning som inte alls känns så typisk för köttfärs men wow vad det passade fint.

MÅNDAG: Krämig Italiensk kycklinggratäng

TISDAG: Vegetarisk citron- & linspasta

ONSDAG: Köttfärs Africana, 4 port

500 g köttfärs

1 lök (finhackad

2 vitlöksklyftor

2 tsk curry

1 tsk ingefära

2 krm cayennepeppar

3 msk tomatpure

1 burk krossade tomater

1 dl grädde

Salt & peppar efter smak

3 dl salta nötter

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den är genomstekt, mot slutet kan du ha i den finhackade löken och pressa i vitlöken. Stek med det så allt mjuknar. Ha i alla kryddor.

2) Ha i krossade tomater och tomatpure. Låt puttra ihop sig i några minuter. Häll sedan i grädden. Låt puttra i några minuter.

3) Servera med ris och salta nötter.

TORSDAG: Krämig broccolisoppa

FREDAG: Tacopaj

VECKANS GOTTA: Chokladkubb med mjölkchoklad

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

70
2 kommentarer

Så bra det kan bli

Innehåller annonslänkar genom reklam för Lindex

Godmorgon!

Påskafton blev så bra som den kan bli! Allt är annorlunda men så länge som jag får umgås med min familj så är jag mer än tacksam. Social distansering och hålla avstånd klingar egentligen jäkligt illa när det kommer till att fira påsk. Påsken, jag menar göööör man annat än socialiserar sig och kramas liksom? Man träffas, man äter, man sitter nära, man kramas och så kör man repeat på det en hel långhelg. Men i år var det annorlunda, jag måste dock säga att det blev fasen så bra som det kunde bli ändå. Solen sken på vår lunch igår och det blev liksom pricken över i:et. Det kunde helt enkelt inte bli bättre.

Jag dukade åt oss på baksidan, där har vi en mycket mindre altan men där sken solen som starkast och det ligger mest i lä så det var givet. Med oss alla lite utspridda på altanen gick det också… man får låta bli att vara perfektionist och känslig, man får gilla läget.

Vår stackars grill börjar se risig ut, tipsa mig gärna om den bästa kolgrillen (stor) som man kan ha. 👍🏼

Tony grillade galet goda kycklingfileer åt oss. Enklaste och godaste marinaden till kyckling är olivolja, salt och paprikakrydda. Inget annat, det blir supergott med det. Sen ska den gärna ligga i någon timme i marinaden. MUMS! Till det åt vi potatisgratäng och melonsallad. Fick dock ej med på bild. Jag bara njöt igår…. inget jobb i tankarna.

Alla ungar fick sina påskägg också. Uppskattad av både stor och liten såklart. När slutar man uppskatta ett påskägg? Jag uppskattar fortfarande ett påskägg och jag är 47. Haha….

Helst hade jag ju sett att bilden här ovan inte innehöll en konstig vägg (som ska göras om i sommar) och nå jäkla tvättställ och nån stege som stod och skrota. Men, det är just perfektionisten i mig som försöker hålla låda. Snacka om att man fått sänka garden nu, allt som har med perfekt att göra har fått skrotas, förhoppningsvis kanske detta lär oss massor för framtiden. Vi åt och sen flyttade vi oss till framsidan till solen som flyttat sig dit och åt efterrätt. Gjorde en sjukt god hallonkaka som du ska få recept på sen, den får gärna ätas lite varm med gammaldags vaniljglass.

Vi satt i flera timmar och pratade. Slogs av hur lycklig man är nu för det umgänget man får, helst med mina stora barn. Ok, jag har pms, men jag kände mig alldeles gråtig av lycka flera ggr igår. Nu när vi distanserar oss så ser man på allt med helt andra ögon. Fick energi för flera veckor framåt.

När dagen gått och stora barnen åkt var det dags för middag. Ingen av oss orkade ställa oss och laga mat så det blev en tripp till Pizza Hut. Tog takeaway och satte oss på mysigt ställe och åt i bilen. Vet ni, det är underskattat. Vi satte på en serie och så tittade vi på den medan vi åt. Haha…. skitmysigt!

Hörni, min urfina kofta som ni ser här ovan än från Lindex, du hittar den HÄR. Just nu har Lindex 30% på allt, ange bara koden: 30off.

Leo klänning // Topp med puffärm // Mönstrad meshtop // Vita höga jeans

Ja men vill du fynda brallorna av dig så spring för tusan in på Lindex och glöm inte ange koden: 30off för att få 30% rabatt på ditt köp! Gäller till den 13 april.

Nähe! Nu ska jag sätta igång här. Disken står fortfarande framme, orkade inte ta tag i den igår så då får man sota för det idag. Fyyyy fasen som jag hatar disk, hatar att ha det stå framme och hatar att ta hand om det. Den kombon är ju sådär men så är det. Det är ett nödvändigt ont bara. Gissar att det har att göra med att jag ju jobbar med mat och bak och tar hand om gigantisk disk dagligen. Usch…. så trött på skiten. Önskar det vore lite mer grekiskt, att man fick kasta skiten i golvet bara. 😂 Där kastas tallrikar i golvet som en glädjeyttring så det skulle ju vara mer lovligt. 🙌🏻😍

Aja, jag biter i det sura äpplet nu och sätter igång. Tar gärna emot tips på bra stora kolgrillar, ingen rund (klotgrill) utan en sån bredare med lock och kanske lite plats på sidorna.

Ha en fin påskdag, här har vi inga speciella planer alls. Vi får se vad dagen bjuder på.

Kram Nina

61
6 kommentarer