Nu när det är så galet varmt så är det som sagt svårt att veta vad man ska äta. Man kanske inte är sugen på varm mat överhuvudtaget? Då tipsar jag om en allround grej som du kan ta till i alla lägen. Fest, vardag eller bara om du är lite sugen. Nu snackar vi något som är så galet enkelt att svänga ihop dessutom…. trumvirvel….. KALL POTATISSALLAD! Mums, här kommer världens bästa, godaste och snabbaste recept. Denna kan du äta till grillat kött, kyckling och t.o.m korv. Passar fint till kassler med. den är god att äta bara som den är också. MUMS!
SUPERGOD KALL POTATISSALLAD, ca 3-4 port
HÄRhittar du fler härliga recept gjort med potatis.
ca 8 mellanstora färskpotatisar (funkar givetvis med vanlig potatis med) 1/2 purjolök 1/2 knippe färsk dill 3 dl creme fraiche (ha i mer om du vill ha den krämigare) 100 g färskost salt & peppar 1 krm cayennepeppar
Gör såhär:
1) Koka potatisen och låt sen svalna. Dela den sedan i mindre bitar och lägg i en stor skål.
2) Hacka purjolök (kruxet för god potatissallad är massor av purjolök, ha i mer om du gillar), hacka dill och ha i det bland potatisen.
3) Häll i creme fraiche och färskost. Krydda och rör sedan om försiktigt tills du har en krämig potatissallad. Ställ i kylen eller ät den direkt.
Tips: Gör mycket av denna och ha den ståendes i plastbytta med lock så har du för flera dagar.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Värmebölja de luxe befinner vi oss i hörni. Vi ska få 31 grader i dagarna och det är ju inte vi så vana vid. Gissar att mycket av jobbet får skötas från alra morgonstund. Att stå i köket mitt på dagen när det är 31 grader ute…. ja då får AC:n här hemma jobba hårt. 🤗
Igår blev det ett spontanbesök från äldsta som blev kvar ett bra tag, kändes som jag släppte allt och bara ville umgås. Man saknar de där stora barnen så nå vansinnigt emellanåt. Thedde är dessutom sjukt upptagen med sitt jobb nu innan han ska försöka få sig lite välbehövlig semester så nu tar man allt man får typ.
Vi tog en långlunch nere vid hamnen och satt och gassade. Blev efterrätt i form av glass för barnen. Kändes nästan som förr. Det är galet längesen man hade med sig alla 3 i släptåg. Gud som jag kan sakna den tiden ibland…. även om den perioden också var tuff på många sätt. 3 barn i åldrarna 3 (trotsålder), 13 (tonårstrots) och 15 (”tror att man är mycket äldre än vad man är” åldern), ja men det kunde helt klart vara en utmaning. När de äldsta sen blev så pass stora så de började festa och så en Milo som sov oroligt på nätterna, ja då var man inte heller så kaxig. 😨 Kändes som Milos 5 första år var sömnlöshet och så bara fortsatte det med att äldsta började ränna på nätterna, så när Milo började sova så tog äldsta över tätt följd av mellan. Ja ni hör ju! Det där med sömn blev överskattat i många år. 😂
Fick ett himla fint pressutskick skickat till mig igår. Det innehöll denna müsli från My Muesli som Tips & Trix (favoritkonto på Instagram) gjort i samarbete med just My Muesli. Kan säga att jag gick och tuggade jordgubbsbitar hela eftermiddagen igår. Så fasligt gott! Frystorkat är så himmelens gott alltså, det smakar som färsk jordgubb.
Hörni? Ni som är allergiska? Hur har ni det? Holy moly säger jag. ”Mellan” ringde KRY häromdagen och fick utskrivet kraftig allergimedicin då absolut ingenting av det man köper på Apoteket hjälper. Enligt KRY är det helt galet extremt mycket med gräspollen nu och det är ju jag också allergisk mot. Enligt KRY så har t.o.m människor som i vanliga fall inte är allergiska fått symtom. Jag går på full spätta med allergimedicin men känner ändå av. Ju mer som och högtryck, desto mer blommar gräset. Voine voine och atjoooo…… livrädd att nysa bland folk är jag också då jag är rädd att jag skräms i virustider. 🙈
Jahapp. Jag ska sätta igång dagen på allvar här nu. Sen ska jag klä på mig och ta min morgonpromenad. Jag håller i mina 60 minuters promenader på morgnarna, det gör så gott. Jag sover som en prinsessa (vågar knappt skriva det för då ligger man väl där och glor i taket igen), är helt ovan att sova så himla bra faktiskt. Underbart är det! Tänk att det kunde bli sån skillnad på att gå 35-40 min till att utöka till en timma? Jag fattar inte?! Men bra skit är det helt klart, sen påverkar säkert min livsstilsförändring allt också såklart men överlag så tror jag promenaderna är sååååå himla bra för en.
Nu ska jag sluta babbla! Ha en fin dag vänner så hörs vi senare.
Hoppas att ni mår bra?! Har fullt upp här men har knäppt bilder så jag återkommer med allt senare idag sen. Blev nämligen en spontandag med största sonen vilket man ju absolut inte tackar nej till som ni säkert förstår.
Jag kommer snabbt in för att ge dig ett recept på en suuuuuupergod kaka som jag gjorde igår. Den här kan du bjuda grannen, mamma, syrran, arbetskamraterna ja men vem som helst för den här är MAGISK! Det finns liksom inget annat ord för den här alltså, VILKEN kaka! Wow säger jag bara.
SPRÖD RABARBERKAKA MED KRÄMIG CHEESECAKFYLLNING, ca 8-10 bitar
HÄRhittar du en av mina bästa och snabbaste rabarberkakor!
1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det smälta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.
2) Lägg i bakplåtspapper i en rund bakform. Jag använde en pajform jag har, funkar fint med springform också. Ca 22-24 cm i diameter funkar fint. Ta sedan ca 1/3 av smulet och täck botten, pressa till det lite så det blir som en botten.
3) Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Skala och skiva rabarber i slantar och lägg på botten. Häll fyllningen över botten och rabarberna. Strö sedan över resten av smulet.
4) Grädda lite längre ned i ugnen sådär en ca 30-35 min. Håll lite koll bara så ovandelen av kakan inte bränns. Låt svalna en smula innan servering, pudra med florsocker och ät med vaniljvisp eller lättvispad grädde. LJUVLIGT GOTT!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Idag lagade jag något till lunch som jag bara måste dela med mig av. Jag vet att du skulle få ett marinadrecept men det kommer lite senare det. Det här blev för bra för att inte dela med mig av. En krämig korvgryta som har både vanlig ost och färskost i sig. Ja men mums helt enkelt! Här hemma tyckte 11 åringen att det var suuuuuuuuupergott, så jag kan tänka mig att barn som inte tycker om för mycket ”grejer” i maten kommer gilla detta toppenbra! Passar både gammal som ung skulle jag säga.
KRÄMIG KORVGRATÄNG MED FÄRSKOST, ca 5-6 port
HÄR hittar du fler korvrecept
1 pkt hotdogs (eller annan korv som du föredrar) 2 msk tomatpure 2 tsk dijonsenap 1 msk balsamvinäger salt & peppar
1 tsk paprikapulver
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl vatten 300 färskost (typ philadelphia) ca 300 okokt valfri pasta 2 dl riven ost (jag använde prästost som är mer smakrik)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna, spar dock ca 1 minut på koktiden. Skiva hotdogsen i slantar. Stek den i smör. Pressa i vitlök, pudra på paprikapulver och salt och peppar.
2) Ha i tomatpure, dijonsenap, balsamvinäger och vatten. Rör om och låt puttra upp en liten stund.
3) Ha i färskosten, rör om tills den lösts upp och låt puttra på svag värme i ca 3-4 minuter.
4) Häll i korvröran i en gratängform, häll över pastan. Rör om så allt är utblandat ordentligt. Toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen tills osten smält, ca 15 min. Servera med grönsallad. MUMS, sååå gott!
TIPS:Byt ut korven mot kassler eller varför inte en starkare korv typ chorizo.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Då blev det vardag igen efter en alldeles fantastisk helg, den här sommaren har verkligen börjat på bästa tänkbara sätt. Idag ska vi få lite molnigt efter kl 12 så kanske ska man passa på att fixa lite hemma? Det ska nämligen bli kanonväder resten av veckan, vi ska ha 29 grader varmt och sol hela veckan! Piuuuuh…. men nu ska vi inte klaga en millisekund, det har i alla fall jag lovat mig själv. 😀 Så mycket som jag längtat efter sommar och sol, näää då ska jag fasen inte klaga heller.
På något sätt känner jag att vi verkligen är värda det här vädret. Efter en alldeles horribel vår med virus som härjat och så all oro på det, nej…. då är vi värda fint väder åtminstone. För viruset fortsätter ju, det får man inte glömma. Dock så har jag tillåtit mig själv att inte följa precis allt som skrivs om det, jag behövde få andas ifrån det en liten stund. Men släpper det gör man ju absolut inte. Vet inte hur många handsprit jag har i väskan och i bilen. Eller hur mycket jag håller andan om någon råkar gå för nära mig.
Igår tog vi en spontantripp till mysiga Strängnäs, det ligger bara 3 mil ifrån oss. Vi älskar nämligen hamnen i Strängnäs. Mysiga restauranger och glassbarer, för att inte tala om hur fint det är.
Vi började med att äta en lite senare lunch på RIVA. Det var första gången som vi provade det stället och vi blev verkligen inte besvikna. Gillade att de verkligen hade luftigt mellan borden, kändes tryggt och inte alls som om man satt för nära någon.
Det här blev lite av det vi beställde. Toast Skagen som Tony bara älskar och någon Pulled Pork boll också. Milo käkade köttbullar och jag tog en torskrygg. Kändes som jag fick en hel torsk med tanke på mängden. Vi tyckte det var gott allihopa.
Vi la oss sen på badstranden som bara ligger ett litet stenkast ifrån. En mysig liten badstrand som t.o.m hade ett litet hopptorn. Milo badade i 1,5 timme i streck. 😂🙈 Kommer bli mycket av den varan framöver gissar jag.
Efter strand & bad så gick vi tillbaka till hamnen för en glass. Vi bara satt där i en halv evighet och tittade på folk och på båtarna. Vet ni hur mysigt folk har på sina båtar? Blev så sugen på båt igår när vi satt där, verkar så himla himla mysigt. Ett äldre par som hade segelbåt hade med sig sin hund som hade en lina längs med båten som den satt fast i men kunde röra sig fritt utan att trilla i (den hade flytväst också). Så söt!
När vi kom hem sen så slog vi på grillen, vi grillade både hamburgare och kyckling. Testade en ny marinad till kycklingen som blev himla bra! Det var så mysigt och gott att avsluta helgernas helg med god mat på en solig altan hemma.
Idag väntar jobb, komma ikapp lite med allt. Sen ska hemmet tas omhand en smula igen. Tvätt ska tvättas och så ska jag plocka i ordning på rentvättad tvätt också. Det kan vara det tråkigaste att göra i livet alltså….. hatar att vika tvätt! Men, det är så värt det för det är gött att ha vikt tvätt så man hittar det man letar efter och inte en hög upp till taket som man får leta efter trosor och Gud vet allt i?! 😂🙈
Ha nu en alldeles ljuvlig måndag, känns det tufft att börja jobba efter en fin helg så tänk att ikväll sitter du i bara shortsen och är ledig igen. Är något gott till kvällen vetja, här hos mig så ska du få recept på den där goda marinaden så kanske kan du testa den?
Nu såhär mitt i härligaste sommaren så känner i alla fall jag att varm mat ibland tar emot att äta. Vill tipsa dig om olika sorters smörgåstårta att göra då. Den räcker till många, håller relativt länge i kylen och smakar ju så fasligt gott! Den här smörgåstårtan kan du variera i all oändlighet och det är bara fantasin som sätter gränserna. Testa dig fram vetja! Den här innehåller matjessill och ägg bl a. Men byt ut matjessillen mot t ex rökt skinka, kassler, rostbiff eller grillad kyckling, blir minst lika gott!
SOMRIGA SMÖRGÅSTÅRTAN – MATJESSILLTÅRTA, ca 8 bitar
2 gagnefkakor (typ rågsiktskakor) 3 dl turkisk yoghurt 3 kokta ägg hackade 10 matjessillbitar strimlade 1 hackad rödlök ca 20 skivade rädisor salt och peppar
1 krm cayennepeppar
Garnering:
3 kokta ägg färsk dill rödlök
Gör såhär:
1) Blanda turkisk yoggi, ägg, matjessill, rödlök och kryddor.
2) Skär bröden så du delar kakan helt. Du använder 1 1/2 kaka till tårtan. Lägg bröd i botten. Ha på av röran, lägg på skivade rädisor på hela. Lägg på en del bröd igen, på med röra och rädisor. Avsluta med den tredje delen av brödet, lägg på röra och avsluta med klyftade ägg, rödlök och dill.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes och Love Forever
Godmorgon mina vänner!
Åh vilken helt underbar midsommar vi haft alltså. Man kan inte få det bättre verkligen, vädret har varit fullständigt fantastiskt och umgänget och platsen vi varit på likaså!
Fick många frågor om klänningen när jag la upp bilden ovan på Instagram. Den är från BikBok.
Hemma hos Terece och Marcus väntade som vanligt magisk härlig vy för det första, det dukade bordet var också helt underbart!
Hinna prata ikapp om allt och sedan sätta sig till bords och njuta av god mat och dryck. Ungarna har vi knappt sett röken av då de hade fullt upp med sitt. Man fick i dom lite mat snabbt men sen susade dom vidare.
Tau & Tony, skönt häng på altanen vid poolen.Tau äger underbara Bun Bun i Stockholm.
Satt vi inte vid poolen och snackade…. (Christina, Mia, Helena och jag).
…så stod vi i köket fullt beredda på att fixa något att äta….(här har vi Christina, Mia och Terece med mig.)
…eller så hängde vi nere vid bryggan för ännu mer skönt häng.
Efter sillunch så hade vi de där mysiga ”hänga några timmar och bara vara” stunden. Bästa stunden om du frågar mig?!
Vi hann med kubb också. Mitt lag kom 2:a vilket ju var för väl för min vinnarskalle. 😀
Klockan 00.30 åt vi tårtan som jag bakat. Den blev uppskattad även om timmen var efter midnatt. Så mysigt att sitta där i natten och mysa.
Min tunikaklänning fick jag också frågor om på Instagram, den hittar du HÄR (halva priset just nu!)
Morgonen bjöd på minst lika vackert väder. Vi smög ut till bryggan ganska så direkt efter vi vaknat. Jag var sugen på att bada, det händer kanske en gång var 20:e år att jag är badsugen så då gäller det att passa på. Marcus & Terece startar många av sina morgnar med att ta ett morgondopp och med att tvätta sig i havet. Förstår ni vilken livskvalitet och ynnest? 🙏🏻🥰
Efter en del velande och laddande så var jag till slut så modig så jag kastade mig ut i havet. Jag tvättade mig också där på badtrappan och fick också känna den där härliga känslan med just det. Det var svinkallt men så häftigt härlig känsla när jag klev upp. Kroppen blev varm fast den var kall.
Den här hade som vanligt inte ett problem med att hoppa i. Det blev många turer för kompisarna och han ned till bryggan för dopp.
Ja ni hajar nog exakt hur härligt detta var va? Brygghäng är helt fantastiskt i ett Sommarsverige!
Efter bad väntade frukost. Tau svängde ihop de lyxigaste brunchomeletterna och det stektes både prinskorv och köttbullar till.
Efter frukost blev det tjejhäng på altanen och karlarna rev av en pingisturnering. Barnen badade och spelade fotboll.
Innan vi åkte hem tog vi några bilder för Love Forevers nya klänningar. Den vita hittar du HÄR. Den beiga har inte kommit upp ännu men de beiga höga sandalerna hittar du HÄR! Så galet sköna. Du kommer upp högt utan att behöva gå i jobbiga klackar, så otroligt behagliga.
Vi vinkade hejdå till gänget sedan och begav oss av hemåt. Vagnhild var med så det blev en lugn tur hemåt.
Väl hemma bytte vi snabbt om och gav oss sedan iväg på cyklarna mot grillkväll hos vänner, det var Majsan och Mattias som bjöd in. Där väntade magiskt goda hamburgare! Mattias är kock och det märks att han kan sin sak!
Min hamburgare åt jag med glutenfritt bröd. Ett tips när du grillar halloumi, grilla hela åt gången och skär sedan upp den. Mattias gjorde så och jag som alltid skivat den innan tyckte ju att det här var så mycket smidigare än små tunna halloumisar som trillar ned mellan gallerspringorna.
Härlig grillkväll med vänner! ❤️
Idag ska vi nog packa bilen med strandgrejer och så blir det en dag på stranden. Lagom avslut på en fantastisk midsommarhelg.
Idag är det midsommarafton och vädret är magiskt verkligen!!! Igår hann jag inte in till dig eftersom vi skulle ha ett litet midsommarfirande med våra familjer igår. Ett ”pre-midsommar” som vi kallade det. Det blev supermysigt och jag ska senare visa dig bilder därifrån.
En sak ska du också komma ihåg, om jag inte riktigt hinner uppdatera så mycket här inne så vill jag tipsa om att jag finns på Instagram och på story där, ni vet när man klickar på min bild så kommer det upp små videos. Där hittar ni mig om det skulle vara lite skralt här inne. HÄR är min Instagram.
Nu till den här himmelskt goda smörgåstårtan jag gjorde igår. Detta är sommar samlat i en smörgåstårta kan man säga. Gud vad alla tyckte den här var god alltså! Så glad för det. Den fick 12 poäng av 10 sa min ena svägerska. Haha… det är bra poäng. Ett råd, sväng ihop den här till idag, du kommer inte att bli besviken!
2 hela jubileumskakor (Polar, finns på ICA) 5 dl creme fraiche (34%) 300 g färskost (Philadelphia) 1 röd lök 1 knippe färsk dill 2 krm cayennepeppar 2 msk honung salt & peppar (gärna färskmalen) 3 ägg 200 g handskalade räkor 4 färskpotatisar
Garnering:
300 g handskalade räkor 3 ägg 4 färskpotatisar 1/2 salladslök
Gör såhär:
1) Börja med att koka potatisen, låt den sedan svalna.
2) Gör fyllning: Vispa creme fraiche, det blir till en början vattnigare men fortsätt så blir den till slut en fast vispad creme fraiche. Blanda den med färskost, hackad rödlök, hackad dill, alla kryddor och honung.
3) Lägg ut brödet på ett stort fat. Det ska vara ett stort runt bröd. Bred ut ungefär hälften av fyllningen på kakan. Skiva färskpotatis och lägg på, dela äggen i 4 klyftor och lägg på dem också. Rippla över lite räkor avslutningsvis
4) Lägg på ett bröd igen. Gör samma sak, denna gången så kan du lägga ned lite tid på att göra det vackert också. Låt stå i kylen i någon timma om du kan, den gottar till sig och blir makalöst saftig och så vansinnigt god!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Kul och höra om du testar att göra den här smörgåstårtan. Vill också tipsa dig om världens godaste midsommartårta, perfekt till efterrätt!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Nu är det dags för ett raketsnabbt recept på en god sylt som jag brukar svänga ihop och ha på smörgåsen! Har också haft det till pannkakorna, det är så vansinnigt gott och så enkelt att svängs ihop. Kolla bara.
SNABB BLÅBÄRSSYLT, till ca 2 smörgåsar:
Kolla gärna in mitt recept på världens godaste jordgubbssylt HÄR
Kolla gärna in mitt supergoda recept på äppelmarmeladHÄR, jag gör bl a ett recept på en äppelgrottspajmed den marmeladen.
1/2 dl frysta blåbär
½ – 1 tsk vaniljsocker (för sockerfritt använder du vaniljpulver istället)
1/2 tsk florsocker
Knivsudd malen kardemumma (gärna färskmalen)
Gör såhär:
1) Lägg blåbären i en liten skål, släng in i mikron i 30 sekunder (beroende på mängd, det ska bli ordentligt varmt).
2) Häll i vaniljsocker/vaniljpulver, kardemumma och florsocker. Ta en gaffel och krossa sönder blåbären ordentligt samtidigt som du blandar runt. . Låt och ät sen på smörgåsen eller till pannkakorna.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Nu ska jag kicka igång dagen här på bloggen med ett galet gott recept på en kyckling & potatissallad som jag gjorde igår. Men mums alltså, fantastiskt god! Den är krämig och smakerna är så goda tillsammans, ja men detta var verkligen inte sista gången vi gör denna.
1 hel grillad kyckling (du kan också steka på 4 kycklingfileer) 10 potatisar (jag hade tvättad färskpotatis)
2 stora nävar bladspenat 1 knippe sparris 1 knippe salladslök 1/2 gurka ca 20 kocktailtomater
3 msk pumpafrön
Dressing:
1 liten burk creme fraiche 2 tsk sötstark senap (jag använde Johnny P:s) 1 tsk dijon senap 1 msk honung 1 krm cayennepeppar salt och peppar (gärna färskmalen)
Gör såhär:
1) Koka potatisen. Plocka den grillade kycklingen, steker du kycklingfileer så strimlar du dem i mindre bitar.
2) Skär sparrisen i mindre bitar. När det är ca 5 minuter kvar kan du slänga i dom att koka med potatisen.
3) Strimla salladslök, skär gurka och tomater i mindre bitar.
4) Häll pumpafröna i en torr stekpanna och ha på ca 1 1/2 krm salt. Låt rosta i pannan tills de fått lite färg. Detta gör underverk med pumpafrön, ger en underbar nötig smak.
5) Dressing: Blanda allt till dressingen.
6) Lägg bladspenat i botten på ett stort fat. Lägg över kyckling. Dela potatisen i mindre bitar efter den kokat klart och svalnat lite, ha på den. Ha även på alla grönsaker och pumpafröna.
7) Häll över dressingen och blanda samman allt till en krämig sallad. Ät & njut!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.