Tack för alla fina gratulationer på min dag igår, man blir ju glad på riktigt. Att fylla år och bli firad med massa grattishälsningar är ju bara för underbart. Jag tänkte kicka igång bloggdagen med dessa underbara snabba små tunnbröd som kallas GLÖDHOPPOR. Galet goda och så svänger du ihop dom snabbt dessutom.
GLÖDHOPPOR, ca 8 -10 st
2 1/2 dl naturell yoghurt (går bra med filmjölk också)
3/4 dl mörk sirap
3 dl vetemjöl
4 dl dinkelmjöl fullkorn
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
Gör såhär:
1) Blanda alla ingredienser i en bunke. Degen ska vara rejält kladdig så ha inte i mer mjöl.
2) Dela degen i bitar, arbeta med mjölade händer. Forma till runda bullar och kavla ut dem till ca 0,5 cm tjocka rundlar.
3) Nagga varje och grädda dem i en gjutjärnspanna eller stekpanna. Pannan ska vara torr. De ska gräddas tills de får fin färg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringarHÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i storyHÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inläggHÄR
Hörni, igår gjorde jag en falsk lasagne här hemma. Blev ju hur gott som helst, perfekt vardagsmat som absolut inte är tråkig. Tvärtom, känns som den nästan är festlig ju.
FALSK KYCKLINGLASAGNE, ca 6 port
500 g kycklingfärs (kan bytas ut mot vanlig köttfärs)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 msk tomatpure
4 msk kycklingfond (använder du köttfärs så ta kalvfond istället)
Lite salt & Peppar
400 g torr pasta
Ostsås:
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 dl västerbottenost (eller annan smakrik ost)
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Stek kycklingfärsen så den blir helt genomstekt. Hacka löken och låt den mjukna med.
2) Ha i tomatpure och kycklingfond. Rör runt. Häll i de krossade tomaterna, låt det sedan puttra på medelvärme i ca 15 min. Fyll på med vatten om den känns för torr.
3) Koka pastan enligt anvisningar men spara ca 1-2 min på koktiden.
4) Blanda ca 1 dl mjölk och mjölet, vispa tills mjölet är vispat. Häll det i en kastrull, häll i resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 3 minuter medan du rör om. Salta & peppra. Ha i den rivna osten och låt det smälta ned.
5) Lägg i kycklingröran i botten på en ugnsfast form. Häll över all kokt pasta. Till sist häller du ostsåsen över. Skjuts in i ugnen. 200 grader i ca 20 min eller tills osten början få din färg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringarHÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i storyHÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inläggHÄR
Idag är det min födelsedaaaaaaag! 🎉❤️🙏🏻 Jag älskar ju att fylla år och är glad på riktigt för varje år, tänk att jag får fylla 48 år idag?!
Redan kl 6 i morse sjöng dom för mig hemma, inte lätt att ha morgonpiggaste mamman i världen. Haha….
Av Milo (Tony handlade men Milo fick välja) fick jag hörlurar till mina promenader. Vi har bråkat om dessa förbaskade hörlurar så länge jag kan minnas, men nu fick jag ett par supergrymma trådlösa. Så glad för dem och ljudet var grymt!
Jag fick starta dagen med födelsedagsfrukost på hotellet. Milo fick välja om han skulle gå upp en timme tidigare för att följa med men den lilla tröttmössan valde att få sova istället, så tog vi frukosten efter vi lämnat honom på skolan. Jag gick all in! Åt allt och lite till. Min mage stod i alla fyra hörn. Haha…. tog en bild t.o.m som jag la ut på min Instastory.
Nu är jag på en liten shoppingtur på Erikslund i Västerås. Gör sånt som jag gillar helt enkelt. Skulle vilja gå och få mina fötter gjorda också. Ska lets upp ett sånt ställe tror jag.
Ja, nu tänkte jag fortsätta med vår helg vi hade. Jag och Tony har länge pratat om att testa SUP = stand up paddleboarding. Det ser superhärligt ut ju. I onsdags när Maria och Magnus var hos oss så föreslog dom att vi kanske skulle testa. Sagt och gjort, Maria bokade åt oss på SUP Stockholm.
Det var ju svinnervöst, jag är ju lite rädd för vatten dessutom så det var med skräckblandad förtjusning kan man säga. Vi var många som aldrig testat i den gruppen som vi var med i så det var ju skönt att man inte var en ”rookie” alldeles ensam.
Jag var en av de första som fick gå i. Man var lite skakis till en början men det gick rätt snabbt att få kläm på det. Alltså, det var såååå kul!
Vi satte ihop våra suppar och så satte vi oss och bara njöt ute på vattnet. Det var verkligen sååååå mysigt!
Tony och Magnus lyckades dessutom synka lite huvudstående på sina suppar. Så coolt ju!
Det här var verkligen något av det roligaste jag gjort, dessutom blev dagen en av de mysigaste på hela sommaren. Jisses så härligt alltså! Vi låg och guppade i vattnet i 2 timmar, kostade 270 kr. Många skrev till mig på Insta att dom köpt sina egna suppar och nästa sommar måste vi nog göra det med tanke på hur härligt detta var alltså. Det trodde jag faktiskt inte.
Efter suppen (inte en sån medicinsupp man kör upp i rumpen…. haha) gick vi till Orangeriet för att äta. Vädret var som när man är utomlands, sån där härlig värme fast det var sen kväll. Vi beställde in så god mat dessutom så det kändes som dagen inte kunnat sluta bättre!
Magen stod i alla hörn! Så vansinnigt gott allting, är du i Sthlm nångång kan jag varmt rekommendera Orangeriet.
Efter maten så gick vi till bilen och åkte hemåt. Såååå härligt. Jag är så oerhört tacksam för att vi alla kan umgås, vi pratade om det på kvällen också. Magnus tog upp att jag alltid varit så rädd för att han ska träffa någon som kanske inte kan acceptera att vi fortfarande umgås. Å så är det, jag har alltid varor lite bekymrad över det. Mest för att jag, Tony och Magnus gjort det så bra man kan efter en separation och att en ny människa kom in i barnens liv redan när de var 5 och 7 år gamla. Det kändes som vi alla var rädda om den relationen vi byggt upp. I början var det ju inte så, då var det kaos, olycka och jäkligt tufft så när vi till slut lyckades få ihop en vänskapsrelation så var den jäkligt värdefull för oss alla. Så ja, såklart jag var bekymrad över om den nya kanske inte skulle acceptera det. Det har aldrig varit några problem med Maria, hon är kanon på alla sätt! Hon är som vi på något sätt….. så glad att det är just hon. ❤️
Nu ska jag soffmyset här. Imorgon fyller jag år, en dag som jag älskar. Jag älskar ju att fylla år, jag gillar att fira att jag får fortsätta fylla år helt enkelt. Så imorgon börjar vi med hotellfrukost här i småstaden. Sen får vi se vad dagen bjuder på.
Dags för ett toppenrecept som jag lovar att du kommer gilla! Ja om du äter kött dvs. Jag åt av det här och kan säga att herreminjeeeeee så gott det kan vara med kött ibland.
KRÄMIG LÖVBIFFSGRYTA, 4 port
400-600 g lövbiff
2 msk oxfond
3 msk tomatpure
2 msk kalvfond
2 tsk soya
1 schalottenlök
3 dl vatten
3 – 4 dl grädde
Svartpeppar
Gör såhär:
1) Strimla lövbiffen och stek den lite snabbt i smör och olivolja. Ställ undan i en skål.
2) Ha i tomatpurén, låt den steka med en stund. Den avger en väldigt god smak när man”bränner” på den en stund.
3) Hacka löken och ha i den. Låt den steka med så den blir mjuk.
4) Häll i oxfond och kalvfond och vattnet. Låt stå och puttra på medelvärme tills vattnet reducerat nästan helt.
5) Häll på grädde och låt puttra på medelvärme i ca 10 – 15 min. Ha i köttet mot slutet och låt det värmas upp.
Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringarHÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i storyHÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inläggHÄR
Äntligen tillbaka. Nu har allvaret och vardagen startat här hemma och livet kommer att återgå till det som kallas det normala. Ska faktiskt bli skönt att få komma igång och blogga mera. Jag har tillåtit mig att vara lite mer ledig denna sommar för att jag verkligen behövde det. Våren blev ju som den blev och det har inneburit väldigt mycket oro och jag kände när sommarlovet startade att nu ska jag försöka passa på att ladda upp mig lite. Ta bort lite press och stress från mina axlar och ta dagarna lite mer som de kommer.
Även om jag berättar mycket på bloggen så berättar man ju inte allt av integritetsmässiga skäl. Vissa saker håller man ju för sig själv. Men för att förklara en del så genomgick en familjemedlem något riktigt tufft och jobbigt i höstas. Det innebar sjukt mycket oro under ganska så lång tid och när vi var mitt uppe i det så drog pandemin igång. Det blev som det bara var hemska saker som avlöste varandra. Pandemin förvärrade allt dessutom så den hade inte kunnat kommit mer olägligt.
När pandemin började släppa taget och allt började bli bra med familjemedlemmen kände jag att nu behöver jag släppa lite och bara leva ett tag. Vi har njutit som aldrig förr…. på något sätt har vi blivit omskakade och jag känner verkligen att livet måste levas till fullo. Det är så många år av mitt liv som ägnats åt oro, panikångest, ångest och psykisk ohälsa och när vi hade det riktigt tufft av oro i höstas och så pandemin på det var jag glad att jag hade hunnit bygga upp mig själv. Sellerijuicen och min kostomläggning gjorde så jag också stärkte mig psykiskt… tack och lov. Jag vet ärligt talat inte hur jag hade fixat pandemin och allt som hände i höstas annars? Jag hade varit en blöt fläck i ett hörn någonstans.
Så, sommarlovet blev mitt sommarlov också. Andas, njuta, leva här och nu, vara spontan och leva livet blev liksom vårt mantra. Jag är så glad för det.
Nu känner jag mig laddad att köra igång igen. Nu ska jag uppdatera er bättre. Ser fram emot det, bloggen ska få kärlek nu och det känns riktigt kul. Tänkte börja med att berätta för er om vår helg som vi hade nu. Jag delar upp det så det inte blir så mycket i ett inlägg. Sista sommarlovshelgen gick vi all in och satsade på att bara njuta allt vi orkade när vädret också visade sig från sin bästa sida.
I fredags drog vi iväg mot Trosa. Tyvärr så hade det hänt en stor bilolycka på vägen så vi blev ståendes i över 1,5 timme.
Väl framme i Trosa var vi vrålhungriga och kastade oss in på Kölsvinet för att äta en supersen lunch.
Vi käkade gott och bara satt och njöt av vädret som var. Kölsvinet ligger precis vid vattnet så utsikten är fantastisk. Alltså glassen från Gute Glass var verkligen maaaaagisk! Jag MÅSTE prata med ICA här i stan och få dom att ta in den, ni anar inte. En av de godaste glassar jag ätit helt klart! Mjölkfri dessutom, helt otroligt!
Vi hann ”lajja” lite på lekparken på väg till Bomans Hotell som vi bodde på. Det var säkert 35 år sen man satt på en sån här så jag var bara tvungen att testa!
Som sagt så bodde vi på Bomans Hotell. Alltsååååå, vilket ställe! Vi bokade ett av de finaste rummen för jag har hört att de ska vara helt outstanding. Gissa om dom var det? Vi var sååå impade!
Vi hade en egen terass och bodde faktiskt i ett helt eget hus på gården! Rummet heter Glimmertwin ifall du vill testa nångång.
Vi bodde i Keith Richards rum kan man säga för han var överallt på väggarna. Han stod t.o.m och askade lite snyggt med i badkaret som var i rummet. Det fanns också en grammofonspelare och Rollings Stones plattor att lyssna på.
Glada över det fina rummet! ❤️
Fixade oss i ordning för middagen som vi bokat på deras restaurang kl 19.30. Jag älskar att stå i ett nytt badrum och fixa mig, vet inte varför men har alltid gillat det. På det här hotellet hade man dessutom tänkt på allt, fanns t.o.m plattång i lådan. Bara en sån sak!
Hade på mig en klänning från H&M, brukar få frågor så lika bra att skriva det.
Vi tog ett glas innan middagen ute i den alldeles fantastiska trädgården. Där kör dom yoga på morgonen såg vi.
Alldeles ljuvligt är det i den där trädgården. Vi satt där och såg solen börja gå ned innan vi gick in för att äta. Man vill nästan bara ta av sig barfota och strosa runt där, så himla mysigt!
Missade helt att ta bilder på maten men vi åt så gott! Vi bara satt och njöt och plötsligt hade vi suttit i 2 timmar.
Måste visa dig det här skåpet! Överallt på hela hotellet i alla rum finns det skor man kan låna. Skorna tillhör Kristin som äger hotellet. Hon lånar ut dom gratis och det är inte vilka skor som helst. I vårt rum kunde man låna ett par Alexander MqQueen skor t ex. Hörde talas om ett Manolo Blahnik rum också. Dreglar…..
Tony njöt av ett bad när vi gick tillbaka till rummet. Jag och Milo öppnade chipspåsarna och låg i sängen och åt på dom.
På morgonen startade jag och Milo med ett bad. Alla ville såklart testa badkaret mitt i rummet. Sen var det frukost! Där fanns de största croissanterna jag någonsin sett! Vi satt länge där också och åt så vi rullade ut därifrån!
Efter frukosten checkade vi ut och sa hejdå till Bomans Hotell och Trosa för den här gången! Vi kommer garanterat att återvända snart igen. Såååå härligt!
Nu ska du få ett förrättstips av mig, eller så har du det som någon form av tilltugg. Blev så sjuuuuukt gott, du måste testa. Alltså jag är ju så svag för Burrata, en form av Italiensk ost som har som ett mozzarellahölje och inuti en j servrar ljuvlig krämig färskost. Ämen det är så gott!
UGNSBAKADE TOMATER MED BURRATA, 4 port
20 st kocktailtomater
4 msk olivolja
1 citron (skalet)
1 dl pistagenötter
2 msk honung
1/2 tsk salt
500 g burrata
6 skivor ljust bröd
Garnera:
1 msk honung
1 knippe färsk basilika
Gör såhär:
1) Blanda olivolja, citronskalet, honung och salt. Dela tomaterna på mitten och lägg i olivoljeblandningen. Rör runt! Häll allt på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 125 grader i 2 timmar.
2) Riv sönder brödet. Stek det i en rejäl klick med smör. Det ska bli lite frasigt och få lite färg.
3) Hacka pistagenötterna i mindre bitar och torrosta i en stekpanna.
4) Lägg brödet i botten. Strö över pistagenötterna, ha på tomaterna, skär Burratan i mindre bitar och ha på det också. Ringla över honung och toppa med färsk basilika. Servera!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringarHÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i storyHÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inläggHÄR
Sitter och skriver från bilen här. Vi är nämligen på väg till Trosa och Bomans Hotell. Jag fyller ju år på Tisdag och eftersom skolan börjat och drar igång så firar vi lite redan idag. Ska bli mysigt med lite familjehäng där.
Igår hade Milo playdate med kompis Neo. Vi kvistade till badet då det var så sjukt varmt. Två ggr satte dom sig vid oss. Det var när dom käkade pannkakslunch och när som åt glass. Annars så badade dom i 3 timmar. Haha…. det skulle vara en annan. Tänk er huden på fingrarna då?
På kvällen var vi bjudna till mamma och pappa på tacos. Jag äter ju lite annorlunda än de andra, jag kör linstacos istället.
Det blev en supermysig kväll! Ungarna hoppade hinder, vi kastade frisbee. Piltävling, mamma som är en vinnarskalle av rang sopade banan med allihopa. Jag räknade poängen igår istället. Ni som följer mig på Instagramoch kollar mina stories kunde se hur lycklig hon blev efter sin vinst…. haha!
Pappa höll mig sällskap med poängräknandet, vi var kanske bara rädda och förlora jag och farsan.
Men alltsååååå…. hur kär kan man vara i en blomma? Jag älskar den här rackarn! Fått massor med tips på Instagram nu hur jag ska sköta den, den var tydligen inte så svår. Bägarranka eller Dipladenia heter den.
Å så se fina solrosorna jag fick av Maria och Magnus i onsdags är ju bara så härliga!
Jag håller på och spelar in VLOGG idag. Det var ju 1000 år sen jag gjorde det, så kul att komma igång med dom igen. Kommer bjuda på vloggar och också mat & bak på den kanalen, lite som här inne. HÄR hittar du min Youtubekanal, prenumerera gärna.
Dags för nästa recept från gårdagens middagsmys på altanen. Jag gjorde 2 olika rätter för att prova lite olika. Båda blev himla goda, här har ni första rätten. En himmelskt god lövbiffsgratäng som jag inte minns var jag fått inspirationen till. Jag ändrar ju alltid om i mina recept och den här blev verkligen toppengod, du måste testa!
LÖVBIFFSGRATÄNG MED BRIEOST, ca 4-5 pers
400 g lövbiff
2 msk soja
3 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
3 dl grädde
200 g färskost med chèvresmak
250 g brieost
Salt & peppar
1 tsk torkad timjan
Gör såhär:
1) Strimla lövbiffen. Blanda soja, kalvfond, pressad vitlök. Lägg i den strimlade lövbiffen och låt den marinera medan du fixar med grönsakerna.
2) Hacka purjolöken och paprikan. Stek den i olivolja. Den ska mjukna. Häll i allt i botten på en ugnsfast form.
3) Lägg lövbiffen över grönsakerna. De ska alltså inte stekas innan utan läggs som det är uppepå.
4) Häll i grädden i en kastrull, koka upp under omrörning. Ha i mjukosten och låt den lösas upp i grädden. Ha i timjan, svartpeppar och salt.
5) Häll den kokande grädden över ugnsformen med grönsakerna och lövbiffen. Toppa med skivad brieost.
6) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Lägg folie på om den börjar bli för mörk.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringarHÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i storyHÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inläggHÄR
Igår åt vi så gott! Först ut bland recepten är dessa tilltugg. Hade redan fått förfrågningar på dom. De här är verkligen sååå goda, mums alltså! Perfekt till ett kallt glas bubbel eller vår CAVA SANGRIA ifrån igår.
Kika gärna på fler recept på tilltugg (<klicka för recept)
CHILICHEESE PÅ KRUSTADER
Krustader
Färska jalapeños
Riven cheddarost/vanlig ost
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Tjoffa jalapeños i mindre bitar och lägg på botten av krustaderna.
2) Lägg riven ost uppepå. In i ugnen i ca 10 min eller tills osten smält och krustaderna fått lite färg.
Gillar du receptet får du gärna klicka i tummen upp till vänster under inlägget, då blir jag glad!