Chili cheese på krustader

Igår åt vi så gott! Först ut bland recepten är dessa tilltugg. Hade redan fått förfrågningar på dom. De här är verkligen sååå goda, mums alltså! Perfekt till ett kallt glas bubbel eller vår CAVA SANGRIA ifrån igår.

Kika gärna på fler recept på tilltugg (<klicka för recept) 

CHILICHEESE PÅ KRUSTADER

Krustader

Färska jalapeños

Riven cheddarost/vanlig ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Tjoffa jalapeños i mindre bitar och lägg på botten av krustaderna.

2) Lägg riven ost uppepå. In i ugnen i ca 10 min eller tills osten smält och krustaderna fått lite färg.

Gillar du receptet får du gärna klicka i tummen upp till vänster under inlägget, då blir jag glad! 

Fler goda tilltuggstips: 


Västerbottenkrustader 

Caprese 

Salami & Mozzarellarosor 

Godaste Skagentoasten

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

699
12 kommentarer

CAVA SANGRIA och Stockholmshäng

Godmorgon vänner!

Oj oj vad jag vaknade tidigt i morse, gjorde allt jag kunde för att somna om men icke. Vill ju inte att mina tidiga morgnar redan startar. Haha…. ni som läst här länge vet ju hur mina vintrar brukar se ut.

Igår kväll hade vi middagsgäster som jag fick ihop massor med härliga recept ifrån, du kommer få lite tips senare. Kanske passar bra till helgen, ska ju bli superfint väder.

Jaha, vad har vi gjort då? Vi har tagit en tur till fina underbara Strängnäs.

Vi älskar hamnen i Strängnäs. Finns restauranger, glassbodar, badstrand, minigolf, båtuthyrning, trampbåtar m.m. inom nära räckhåll. Så är det soligt så är det verkligen hur myyyys som helst.

Milo har fått besöka Yoump igen. Vi har inte vågat på hela hela våren pga pandemin men så igår tänkte vi att vi kikar in och ser hur mycket folk det var? Det var nästan folktomt. Kan det ha varit 20 barn sammanlagt på hela anläggningen? Kändes hur tryggt som helst och gissa om han njöt? Han är ju grym på att hoppa studsmatta och där är det verkligen lyxiga studsmattor. Vi hade med oss träningskläder till honom för svetten brukar lacka.

Milo lekte mästerfotograf! Vi har nämligen haft sånt strul på bilfronten i vår familj alltså, ni anar inte. Här var vi och hämtade ut vår nya bil som redan fått reparerats, alltså gaaah! Men nu hoppas vi att det ska vara löst. Bara den andra bilen kvar att laga nu…..

Stockholmshäng efteråt med bl a ett besök på Hötorget där jag brukar köpa blommor! Deras liljor brukar hålla i 2-3 veckor.

Igår kväll hade vi en ljuvlig kväll hemma på vår altan med massa gott att äta. Så mysigt! Det var Magnus & Maria som var här och hängde med oss. Alltså så glad, tänk att vi alla kan umgås och trivas i varandras sällskap. Tänk att det kunde bli så bra. Maria är en toppentjej, storgillar henne. ❤️

Gjorde en supertrevlig välkomstdrink igår. En del kallar det för VIT SANGRIA och en del för CAVA SANGRIA. Det blev väldigt gott och fräscht, perfekt för en varm sommarkväll som vi hade igår.

CAVA SANGRIA

2 flaskor CAVA

5 dl Sprite zero

Frysta vindruvor

Blodgrape

Citron

Frysta jordgubbar

 

Gör såhär:

1) Frys vindruvorna och jordgubbar (styckfrys). Dessa fungerar som naturligt is i sangrian sedan.

2) Skiva blodgrape och citron och lägg i botten på en behållare. Ha i frysta vindruvor och jordgubbar. Häll i all Cava och Sprite och ställ den kallt tills den ska serveras.

Vi åt så mycket gott, kommer att komma recept på allt senare.

Hepp, dags att kicka igång dagen. Idag väntar playdate för Milo. Kanske att vi tar oss till en strand om vädret tillåter? Skulle ju bli fint men nu ser det ut som om det ska mulna på under dagen. Vi får se?

Vi hörs senare!

Kram Nina

153
7 kommentarer

Hur gick det så fort?

Godmorgon!

Idag är det Måndag och för Tony börjar allvaret denna veckan. Jag kör lite på halvfart fram till Milo börjar skolan igen. Den här veckan ska vi försöka mysa allt vi orkar och suga ur det sista ur sommarlovet. Milo ska börja väckas tidigare så nästa vecka inte blir en chock för honom, sakta men säkert ska man in i vardag och rutiner igen. Inte alls kul tycker vi men vardagen måste ju komma den också nångång – man kan ju inte ha semester hela livet.

Igår njöt vi av en Stockholmsdag, vi hade lite ärenden dit och passade sedan på att njuta av dagen. Vi började med en härlig lunch på Strandvägen 1. Jag åt en galet god räksallad, har ni vägarna förbi där nångång så testa den. Sååå god!

Vi strosade runt som riktiga turister igår och det var riktigt mysigt. Det var otroligt lugnt inne i stan. Knappt något folk eller bilar, kändes som alla var ute och njöt av den sista semesterdagen och solen.

Ser ni så folktomt? Riktigt kusligt men ändå skönt, Stockholm är ju annars fullbelamrat av folk. Vi åkte hemåt sen och då var trafiken lika lugn. Så skönt! En fin Söndag och riktigt mysig.

Idag är det allvar för Tony som sagt, Milo och jag kör lite lediga veckan så får vi se om vi får ihop någon mysig avslutning på sommarlovet till helgen sen. Så snabbt det gick? Det var ju nyss vi satt och Sommarlovsfikade med Milo. Å nu är den tiden förbi redan, hur gick det så fort? Känns som att man är lika förvånad varje gång. Haha….

Nä, dags att dra igång dagen här. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

84
3 kommentarer

Segmjuka Chocolate Chip Cookies

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Halloj!

De här Chocolate Chip Cookiesen som jag bakade med blev ju verkligen heeeeeelt makalöst goda! Jag kan inte ens förklara hur goda och bra de blev, känns som jag har det bästa receptet på dessa nu. Så kanske alla säger…. hehe… Men vill du äta en riktigt god kaka och njuta av något himmelskt som är sådär segmjukt i mitten och smakar helt ”outstanding” så testa dessa!

SEGMJUKA CHOCOLATE CHIP COOKIES, CA 18 ST

200 g äkta smör (mjukt)

1 dl strösocker

1 dl brun farinsocker

1 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

3 dl vetemjöl

100 g chokladknappar

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Se till att smöret är mjukt, är det inte det så brukar jag ställa det i micron på medelvärme i ca 1 minut (beror på din micro).

2) Häll i alla ingredienser i en köksmaskin eller en bunke. Blanda samman allt tills du har en kakdeg. Du ska även ha i chokladknapparna.

Jag använder dessa och de här är så maaaaaagiskt goda, dom finns HÄR.

3) Rulla bollar av kakdegen, jag fick ihop 18 stycken. In i ugnen (i mitten) i ca 10 min.

4) Ta ut och låt svalna helt så blir det sådär fantastiskt sega och goda inuti. Mums mums mums!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

146
7 kommentarer

ÄNTLIGEN!

Godmorgon!

Ja jag hoppas jag får somna om en stund snart igen, tänkte ändå att jag skriver några rader innan jag försöker.

Igår blev det Måns Ols badhäng igen. Vi älskar det lilla stället och Milo deras hopptorn. Haha….

Vi satte oss på bryggan där det fläktade bäst. Där kände man inte av värmen på samma sätt. 31 grader igår hörni, fantastiskt vilken värme som strömmar emot oss nu.

Värdshuset bredvid är verkligen toppen. Där kan man njuta av både lunch och à la carte om man vill. Igår var mamma & pappa och syrran och hennes familj också där. Hela klanen var med.

På vägen hem fick jag ett sånt kräft-craving. Det var ju kräftpremiär igår så vi kvistade förbi ICA på vägen hem och köpte kräftor. Gjorde en ”fusk-VÄSTERBOTTENPAJ” med köpt glutenfri pajbotten. Ja jag brukar kalla det fusk då men egentligen har man ju gjort hälften själv. Toppen när man har lite bråttom och känner att man inte hinner pyssla med pajbotten. Kräftorna var svingoda! Vi köpte Pandalus färska turkiska kräftor och dom var som sagt supergoda! Lite små klor men det är smällar man får ta. Jag fick i alla fall ÄNTLIGEN sörpla kräftor medan Tony fascinerat tittade på. Han är fascinerad på riktigt tror jag för han ställer 100 frågor om hur det känns och hur det smakar och vad som är godast. Kanske för att han själv aldrig skulle äta det så är han fascinerad över hur jag kan? Haha…. Nej, han äter inte kräftor och Milo bara smakar lite. Så jag fick gotta mig alldeles själv. Gottade oss också med Black Bomber ost (favorit), comté ost, och annat smått och gott. Vi satt på altanen och myste och klockan var över 8 på kvällen så värmen var inte sådär galen då. En mysig lördag!

Receptet jag lovade igår kom ju aldrig in…. men idag så. Ska ställa mig och testa ett nytt recept på Chocolate chip cookies nu också, det kommer också in här framöver.

Får se vad resten av dagen bjuder på? Det står lite öppet så vi får se? Väderappen säger att det ska mulna på under eftermiddagen, well well…. det blir bra vilket som.

Hörs sen!

Kram Nina

50
4 kommentarer

Viken dag!

Godmorgon!

Har ni det skönt i Sommarsverige? Wow vilket väder vi bjuds på nu. Jag tänkte väl att augusti nog kommer med härligt väder, min födelsedagsmånad. 😅

Igår åkte vi till stranden på eftermiddagen, Milo behövde svalka av sig och vi med.

Solen gassade från en nästintill klar himmel. Det var skönt att ligga på bryggan och känna brisen.

Rätt kul bild när Milo slår i vattnet. Haha…. Badsugna hoppade i alla fall i plurret och fick njuta av lite svalare vatten än vad det var i luften. 31 grader visade mätaren på vägen dit. Tack och lov för AC. För mig räckte det med brisen….

Min fina pojke och jag! ❤️

Vi var på Måns Ols igen, en av våra favoriter. Käkade lunch på värdshuset och så hängde Milo i hopptornet och hade fullt upp där. Hopptornet år lite extra kul då det har 7 meters torn. Lite högre än det vi är vana vid.

Idag blir det kanske en repris på gårdagen. Så skönt att få vara vid vattnet, ska bli över 30 grader idag också.

Tony vaknade till här nyss och kunde visa upp en riktigt snygg morgonfrilla! Haha…..

Ni är många som vill veta var man får tag på hormonkrämen! Det är den här jag menar:

Du hittar den HÄR!

Senare idag ska du få receptet på maten jag lagade igår. Nudelsallad med citron och färsk oreganostekt kyckling. En asiatisk historia som blev såååå god alltså, rätt nyttigt också!

Vi hörs sen!

Kram Nina

46
4 kommentarer

Spännande inspelning

Hej och hallå!

Måste komma in och säga hej. Igår blev det en ”day off”. Hade fullt upp hela dagen. Åkte bl a och hämtade hormonkräm av en följare. Jag har äntligen hittat min kräm igen, funkade inte med en annan sort, men den skickas ifrån England vilket gör att det tar lite extra tid. Krämen hann alltså inte till mig tills jag fick pms. Som tur var har jag världens bästa följare och kunde åka till Bro och hämta. Världens bästa Tina! Du är guld värd! ❤️ Stort tack!

För er som undrar vad det är för hormonkräm jag pratar om så är det en progesteronkräm som jag inte kan leva utan. Den hjälper vid min svåra PMS och förklimakteriet. Alla kvinnors progesteron dippar efter 35, det stupar efter 40. Har du inte p-piller eller hormonspiral till hjälp så blir dina progesteronnivåer riktigt låga 7-14 dagar innan mens. Progesteronet är ett form av ”må bra” hormon. Får du brist gör det så du mår motsatsen. Hemskt! Men den här krämen hjälper så nå vansinnigt bra emot det. Håller mig jämn och fin i mitt humör och alla andra jobbiga symtom försvinner. Så nu blir jag nog aldrig utan krämen igen, har köpt 5 flaskor! Haha….

Igår var vi inbjudna på en lite speciell champagneprovning hos Champagne.se, en provning som kommer visas på Mustiga Mauris youtubekanal ”Uppdrag mat” (< länk till kanalen). Både ”Mellan” och Milo följer hans kanal medan varken jag eller Tony aldrig hört talas om den. Men nu vet vi kan jag säga. Detta avsnitt kommer bli riktigt kul tror jag! Kommer framöver nångång.

Gissa hur glad någon var för den sista bilden?! Megaglad! Det blev en trevlig kväll på alla sätt och Mustiga Mauri är suuuuupertrevlig prick!

Hade en superskön outfit på mig! Ääääääälskar kjolen.

Hepp, nu ska vi stanna till och fika. Vi hörs sen.

Kram Nina

46
14 kommentarer

Jo men en bra dag!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Gokväll finisar!

Nu har jag landat i soffan igen, idag var det kompishäng för Milo och vi hade en sån fixa med saker dag. Vi tog med kidsen sen för att äta lunch på stan.

Vi testade en ny restaurang här i småstaden. En grekisk restaurang. Älskade verkligen deras utestolar, så sköna och sitta i också. Man kanske skulle frågat var dom är ifrån?

Efter lunchen åkte vi mot Uppsala. Träffade en av oss där, så kul när ni kommer fram och säger hej.

Vi hade lite ärenden där men vi hann med lite fika och shopping.

Köpte bl a en jättefin topp. En träningstopp som det var halva priset på.

Idag kom min beställning från Matsmart, du vet där man hjälper till att minska matsvinnet. Mycket bakgrejer blev det och också lite gotta. Har en gömma här hemma där jag brukar ställa allt ”gotta” så inte den lille i familjen går och gottar sig till höger och vänster. Den stora i familjen är lite samma gottegris så honom får man också hålla i. 😇😅 Det har hänt mer än en gång att saker som jag ska använda i bakning bara är borta när jag ska använda det…. då sitter han där i soffan och ser skyldig ut. Haha…. HÄR hittar du bra grejer till bakning. HÄR hittar du massor med snacks & godis till reducerade priser.

Här är kvällsmaten serverad. Haha… nä men ibland orkar man inte riktigt. Då får det bli te, macka och yoghurt med müsli och jordgubbar istället. Kan ju vara såååå gott det med.

Nä, nu gäspar jag så käkarna snart går ur led. Dags att lägga sig tillrätta.

Kram Nina

62
4 kommentarer

Superbra hudtips!

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel.

Gokväll!

Inne och skriver lite innan det är dags att snarka. Har precis gjort min kvällstvätt och jag måste visa vilken produkt jag har som jag nu använt i ett par veckor. Den är sååååå grym! Jag ÄLSKAR den här alltså.

Exuviance Skinrise Bionic Tonic

Själv gick jag tipset av Åsa Ingrosso på Instagram för några veckor sedan. Blev sååå nyfiken och klickade hem den samma dag.

Detta är uppfriskande ansiktspads som används efter tvätt och före din ansiktskräm. Det är lite som att dra en mjuk magiskt doftande pad i ansiktet som får huden att genast strama till. Den dryper av fukt (utan att rinna, det känns bara som ett härligt fuktigt serum som man drar i ansiktet), känns så behaglig att smörja sig med och efteråt får man en fantastisk lyster. Kollar du recensionerna så är det massor som bara älskar den här produkten! Jag håller helt med, den är galet bra. Den här kommer jag aldrig sluta med! Den återfuktar, motverkar rynkor och fina linjer och sen är den en underbar bas att ha under foundation.

Vill du återfukta, få huden uppstramad, motverka linjer och rynkor så ska du absolut investerar i den här. Jag ger den helt klart 10 poäng av 10.

Jaha, nu är det bara natt kvar av den här dagen. Det är fullmåne inatt så vi får la se hur det går med det där att sova? Ska göra så gott jag kan!

Kram Nina

37
10 kommentarer

Vinbärspannacotta med vinbärsmos

Hej igen!

Hur ser det ut på vinbärsfronten? Vi har inga egna men däremot svåger och svägerska. Vi hade den stora turen att få plocka i deras vinbärsbuskar och fick ihop massor, så härligt för vi båda tycker jättemycket om vinbär. Det går att göra så mycket härligt med vinbär också! Den här pannacottan är ”to die for”. När syrligt mötet sött, det är verkligen en magisk kombo.

VIBÄRSPANNACOTTA MED VINBÄRSMOS, 3 st

4 dl vispgrädde

3 tsk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

2 gelatinblad

Vinbärsmos:

2 dl röda vinbär

0.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

1) Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga där i ca 5 min tills de mjuknat helt.

2) Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 1-2 minuter. Dra av från plattan.

3) Ta upp de mjuka gelatinbladen ur vattnet och rör ned i gräddblandningen. Rör tills det smälter den helt. Låt svalna en stund.

4) Blanda vinbär med socker och vaniljsocker i en skål. Mosa ordentligt med en gaffel.

4) Ha i moset i botten i botten på 3 glas. Häll i gräddbladningen över. Ställ i kylen i minst 4 timmar.

5) Dekorera med vinbär och florsocker.

Kika på fler efterrättsrecept HÄR!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

31
Kommentera