PULLED COCA-COLA CHICKEN

Coca cola i maten?

I helgen klurar jag på att göra Coca cola pulled chicken igen, det blev så galet gott och kycklingköttet så mört så det bara smälte munnen. Detta kan också ätas med ris eller potatis om man känner för det. Coca colan gör underverk med den här rätten alltså, såååå gott! Du måste testa! Pulled Coca Cola Chicken tänker jag passar himlans gott bara i tortilla eller naanbröd också och sen servera med massa olika tillbehör. Min vitlökssås (<klicka) till är huuuuur gott som helst.

Vill du hellre äta något som går betydligt snabbare att svänga ihop så tipsar jag sig om att kika in – 20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

PULLED COCA-COLACHICKEN, 6 port

Missa inte mitt recept på Pulled Pork (<klicka),  det är såååå smaskigt! 

6 st färska kycklingfiléer
3 dl smokey bbq sås
1 dl rhode island dressing
1/2 dl HP sås
1/2 dl farinsocker
salt & peppar
2 dl coca-cola

Gör såhär:

1) Lägg i kycklingfiléerna i en gjutjärnsgryta. Häll över bbq sås, rhode island dressing, HP sås, farinsocker, salt och peppar.

2) Rör om ordentligt. Låt sedan allt koka på medelvärme i ca 1 timme. Det ska gå att trasa sönder kycklingfileerna med en gaffel när det är klart. Var noga med att röra om lite då och då. Det kan brännas fast då det är socker i.

3) När kycklingen kokat klart trasar du sönder allt och häller sedan på coca-cola. Låt stå i ugnen på ca 150 grader i ytterligare 20 minuter. Rör om allt och servera.

Pulled chicken går att servera på många olika sätt. I tortillabröd som tacos, till ris eller t.o.m potatis. Vi serverade det i frallor med coleslaw, grönsaker, picklad rödlök och vitlökssås.

Mer inspo:

10 goda maträtter för matlådan (<klicka)

15 billiga och goda rätter (<klicka)

20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

86
12 kommentarer

Närproducerat och Skördemarknad

Godmorgon!

Hej sa pms:en och kom och tog mig igen. Sovit som en ”krattovitch” inatt, gav upp vid 4 tiden och tänkte att jag tar väl morgon då. Ibland får man bara ge upp liksom och så tar man sömnen natten efter. Gissar att det blir en ”sova dreglande i soffan innan Idol” ikväll.

Nog om dålig sömn, igår var nämligen en dag där temat närproducerat, lokalodlat och ekologiskt fick en annan innebörd i våra liv. Kan säga såhär, jag var euforiskt lycklig när jag kom hem igår efter att ha fått uppleva det färskaste av grönsaker. Jag ska berätta!

Jag såg att någon varit på Landsberga Gård på min Instagram och blev lite nyfiken. Det låg nämligen inte alls långt ifrån oss så jag tänkte att det ju måste vara värt ett besök.

Det ligger riktigt mysigt och jag ju köpt ägg på ICA Maxi ett flertal tillfällen som är just ifrån Landsberga Gård. Så helt nytt var det ju inte för mig. Där finns allt från lokalproducerat kött, honung, mjölk och mjöl till inredning och fika. Jag ÄLSKAR sånt!


Det blev ett vårmjöl med extra god jäskraft, så laddad att få baka bullar på det här mjölet. Fanns i 10 kilos säck också. Är det här bra så köper jag nog en sån. Fanns andra mjölsorter också, blir nog sånt också om det här är toppen. Älskar bra mjöl!

Köpte grillkorv med hög kötthalt som jag lagade mat på igår. Det receptet kommer senare idag. Blev kycklingchorizo också och så honung då. Alltid honung när jag får tag på en som inte är varmslungad. Honung är nyttigt om den inte är varmslungad, kan vara bra att tänka på. Salsicciafärsen ska jag laga någon riktigt gott av, så spännande och härligt när man får laga mat på sånt här!

Vi avslutade med att ta en lite fika innan vi for vidare.

Efter besöket på Landsberga Gård så såg jag på min Instagram att kompis Helena var på Åkerby Handelsträdgård och visade mig bladselleri. Hon var där och pratade ihop sig om Söndagens skördemarknad. Jag som vill köpa färska ekologiska grönsaker kvistade dit för att se vad som fanns.

Ja men jag blev helt salig! Ni som följer mig på Instagram kunde se allt härligt på mina storysar.

Färska gurkor, snacksgurkor, tomater i massa olika sorter, paprikor och snackspaprikor som är så saftiga och smakar så gott så man kan äta det som godis. Igår kväll så gjorde jag i ordning ett snacksfat till Milo med färska snacksgrönsaker, lika gott som godis typ.

T.o.m fjärilarna trivs! Den här var så vacker!

Vi var också i ”Chililand” som ja kallade det! Så vackert och så häftigt! Så gott i matlagning.

När vi kom till grönkålslandet höll jag på att smälla av! Alltså, jag har aldrig sett så stora grönkålsstammar. Kolla min instagram så ser du vad som hände när jag skulle rycka loss denna ”bad-ass”! Haha…..

Galet fina lökar var det också – ja det där lät det…. men wow vilka stora! Milo fick rycka upp en rejäl rackare.

Jag hade fullt sjå hemma att få ordning på grönkålen. Jag ansade den och la i påsar och så fryser jag in. Går utmärkt förstår ni, hur smidigt?

Ett tips är att alltid spara dessa små vita ”klämmor” som brukar sitta på brödpåsar. Jag spar alltid dom, perfekt att stänga påsar med.

Kolla salladshuvudet? Blir gråtfärdig tammetusan!

Purjo köpte jag också. Så färsk och så god, smakar liksom mer.

Kastade inte lökens spröt, funkar som salladslök. Förvara i påse i kylen så luktar det inte.

Löken delades i fyra delar då den var så stor. Förvaras i dubbla påsar med ordentlig klämma i kylen. Använder mycket lök i matlagning så den kommer snabbt att gå åt.

Åkerby Handelsträdgård har haft det tufft sen Corona kom. Den stora marknaden i Sthlm som de alltid stått på på helgerna har varit inställd. Så nu står dom där med massor av grönsaker. Tyckte så himla synd om dom, vill verkligen hjälpa till med det jag kan som har många följare.

Åkerby Handelsträdgård är inte öppen för allmänheten, men på Söndag ska dom ha något av en skördemarknad där. Då kommer man kunna skörda sina egna grönsaker eller så kan man köpa färdigskördat. Det kommer vara öppet mellan 10-18 på Söndag den 30/8. Helena kommer står där med sin Foodtruck så det kommer finnas både mat och fika att köpa. Supermysig utflykt att göra med sina barn eller om du är en riktig sucker för fina grönsaker som jag!

Jag ska dit och köpa mer grönkål, kan köpa för hela året ju när man ändå kan frysa det. Ska köpa på mig tomater och mer snacksgurka och snackspaprika. Så gott att mumsa på vid tv:n. Hörde att potatisen skulle skördas idag och den var en fin rackarns sort också. Tyvärr så fanns inte stjälkselleri men det lät inte helt omöjligt att det kanske kan göra det sen. Hoppas!

Kanske ses vi där på Söndag?

Nu ska jag jobba vidare. Hörs sen igen!

Kram Nina

53
5 kommentarer

Kanelbullerulltårta

Hej igen!

Igår svängde jag ihop en rulltårta som verkligen inte gick av för hackor. Är du sugen på något som går snabbt och är väldigt lätt att göra kan jag verkligen rekommendera denna. Kanelbullerulltårta känns som en underskattad kaka helt klart!

En alldeles ljuvlig kaka som faktiskt var svår att sluta äta. Milo utbrast ”Wowww, smakar precis som kanelbulle”. Bra betyg!

Kika gärna på fler ovanliga kanelbullerecept HÄR.

KANELBULLERULLTÅRTA

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
liten nypa salt

1 tsk kardemummakärnor (mortlas)

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
0,75 dl florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt.

3) Blanda de torra ingredienserna och vänd i det med en slickepott, ha också i mjölken. Rör om till en slät smet.

4) Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt. Håll i smeten och bred ut den som en rektangel. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Lägg ett tomt bakplåtspapper på bordet med pärlsocker på. Vänd upp kakan på det när du tar ut den. Om inte bakplåtspappret lossnar så blöt ned det ordentligt med en trasa och dra sedan försiktigt bort det.

5) Fyllning: Blanda alla ingredienser till en krämig fyllning. När kakan svalnat helt breder du på den på kakan.

6) Rulla ihop ifrån långsidan till en rulltårta. Pudra med florsocker, strö gärna på lite mer pärlsocker.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

424
13 kommentarer

Livet måste njutas oxkså

God förmiddag finisar!

Jag startade dagen med att vara sådär snäll mot mig själv. Jobbade undan redan från 04.30 i morse så jag skulle kunna ta lite ”egentid”. Vaknade på uruselt humör nämligen (pms på ingång) och lite ledsen i själen, inträffar oftast på måndagar när helgen gått fort och så kan jag tänka mig att det känns lite värre nu när hösten är på intågande. Efter att Milo blivit skjutsad till skolan så gav jag mig av på en promenad.

Efter ca 30 minuters promenad så började så sakteliga livet återvända till mig. Solen sken från en blå himmel och värmen strömmade emot mig. Kunde inte bli annat än glad ju.

Drygt en timmas promenad blev det som gav mig energin och glädjen i bröstet tillbaka! Det är så värt det. Känner du dig deprimerad, ångestfylld, ledsen, less eller bara nere så försök ta tag i promenaderna. Dom ger så mycket tillbaka!

Igår hade vi middagsdejt på Pinchos här i småstaden. Tonys lillebror Tobias fyllde år och hans sambo Emelie styrde upp en överraskning åt honom.

Här satt vi och väntade in dom. Ni som följer mig på Instagram (<länk) och på min stories kunde se hur överraskad han blev.

Glad och överraskad lillebror!

Vi fick en hel undervåning för oss själva! Toppenbra ju. Så himla gott som vanligt också, jag älskar deras mat. Igår åt jag stekta räkor, majskolv, edamamebönor och kycklingspett. Blev en marängsviss till efterrätt också. Rullade ut!

Nu måste jag tillbaka till lite mer gamla vanor. Har varit svullen i magen och känt av skitmaten i kroppen, lite för mycket slarv och godsaker under lång tid. Men, ingen fara på taket. Det handlar om balans och att njuta av livet på alla sätt man kan. Sommaren ska njutas på alla håll och kanter. Nu kommer livet njutas på helger och på veckorna tänker jag lite mer vänligt och snällt för kroppen i matväg.

Ska fortsätta jobba här nu, tänkte bjuda dig på ett härligt recept sen som du snabbt kan svänga ihop.

Kram Nina

67
4 kommentarer

Spontandag

Hej vänner!

Nu har vi landat i soffan här hemma med mätta magar efter en överraskningsmiddag. Berättar mer om det sen. Tänkte börja med att berätta om vår Lördag. Det blev spontant och så toppen!

Vi åkte ut till exet Magnus föräldrars sommarstuga. Kidsen var med och efter att vi fikat så blev det lite vattenlek. Felicia och Noel började.

Milo kollade när Marias kids åkte först innan han själv åkte, man behöver ju ladda liksom.

Han passade på att först vänja sig vid vattnet också. Plötsligt var det 21 grader i det istället för 25. Där gick min gräns också, under 25 grader så badar inte jag. Haha…. Knappt under 30 faktiskt.

Så taggad! Skitkul hade han. Han åkte ihop med Marias pojke Noel också och det var nog ännu roligare. Så modig, jag skulle nog inte våga.

Min fd svärfar var med oss ned och kikade också. Deras ställe är verkligen helt magiskt, det är något väldigt speciellt med den här ön alltså. Man blir glad av att vara där och det har jag blivit sen jag var 17 typ. Vi fikade på deras altan och satt och mös länge!

E59E6B0C-DBFE-46E1-A0C5-828DE9CCDB9E

5EB72558-854C-4317-BD65-EF32FE24202BKvällen avslutades med sushi hemma hos Maria, tyvärr inga bilder från kvällen men mysigt hade vi det. Vi tog inte bilen hem förrän närmare halv 12 på natten. Spontant och jädrigt mysigt!

Nu klipper mina ögon här, dags att somna med öppen mun här i soffan. Haha… ha en fin kväll och en fin start på veckan imorgon!

Kram Nina

47
2 kommentarer

Tillbaka till rutinen

Innehåller annonslänk genom reklam för Cellbes

Godmorgon!

Ja, eller jag har varit vaken sen halv 7 så morgon är det väl inte längre. Vi har hunnit vara ute på en promenad som blev längre än jag tänkte men oj så skönt! Det är inte klokt så skönt det är med dessa morgonpromenader. Livet återvänder varje gång!

I morse blev det en promenad på 6,6 km och ca 1 timme och 5 minuter. Alldeles svettiga när vi kom hem, så kvavt här idag.

Hade på mig en ny jeansklänning (<länk) igår som är helt i min smak, perfekt till hösten också. Tänk så snygg när man har stövlar på sig till.

Igår startade vår dag med möten i Sthlm som sagt. Efter vi var klara i Sthlm så tog vi en lunch på Vau De Ville, en av mina favvoställen bara för att dom ha halloumiplateau. Alltså den är så sjukt god!

Tony åt kalvschnitzel och tyckte den också var supergod! Men om vi ska prata mer om halloumiplateaun så är den bland det godaste jag ätit. Den är liksom perfekt. Så mycket frukt och grönt med en dressing som är ”to die for” och så halloumi uppepå. Åker du dit nångång så testa den!

Det här är något jag ska ta med mig hem som idé. Vet ni hur mycket myntan satte smak? Så fräscht blev vattnet, sån otrolig skillnad verkligen!

Milo lajade med kompisar efter skolan så vi förberedde kvällens middag hemma. Nu är man tillbaka i gamla gängor igen för vi åt tacos. Haha…. nu svennebanar vi oss ända in i kaklet och gissa hur härligt det är ändå att det blir lite ordning och reda. Haha…..

Bananer och äpplen är ett måste på tacobordet numera, så galet gott i tacos! Sen köpte jag en ny salsasås med ananas igår och den blev en höjdare till Tacos måste jag säga. Sen kollade vi fångarna på fortet och tände ljus överallt. Riktigt mysigt!

Hepp! Nu ska vi kicka igång denna lördag. Får se vad den kommer bjuda på, det står lite öppet här.

Vi hörs sen!

Kram Nina

43
9 kommentarer

Fotomiljö sökes

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Hej igen!

Häromdagen var vi ut och kikade på lite fotovänliga miljöer, som jag berättade för er så håller ju jag på och ska göra en bakbok. Min första bakbok. En dröm jag haft sen jag var med i Hela Sverige Bakar 2012. Jag vet inte hur många förlag jag skrivit till och försökt få napp hos men nästan bara blivit nekad överallt. Någon erbjöd sig att jag skulle få bekosta den själv. Så jag gav faktiskt upp, tänkte att det där med bok var kanske aldrig tänkt för mig alls.

Ja så tänkte jag, tills jag fick ihop ett möte med Bonnier och dom blev eld och lågor och ville göra en bok med mig. Alltså ni hajar lyckan va? Gud, jag grät! Haha…. Jag jobbar med världens härligaste människor dessutom, så tacksam så det är inte klokt. Jag vet att det kommer vara ett jädrans jobb men oj som det kommer vara värt det.

Ja, så nu letar vi miljöer där olika miljöbilder kommer att tas till boken. En miljö som jag älskar är fält. Rågfält är ju så fint så det är inte klokt!

Klänningen hittar du HÄR! Passar perfekt nu på sensommaren och i höst och vinter med tjocka strumpbyxor och en kofta. Älskar den!

Jag vågade absolut inte ställa mig mitt i fältet för då skulle säkert bonden bli ledsen så jag stod bredvid det istället. Men det är något med rågfält, jag blir alldeles hänförd av dom. Vidden, färgen ja men allt!

Ikväll ska vi åka till svärisarna och så ska jag fota lite i den miljön så får vi se om vi kan hitta det vi söker. Så spännande detta!

Nu ska jag flåsa vidare här, vi hörs sen.

Kram Nina

76
26 kommentarer

Villhöver

Godmorgon höll jag på att säga även om jag redan hunnit bjuda på ett recept här inne. Vi sitter och jobbar på Art Bakery på NK. Tony sitter i teamsmöte och ska vidare till ett fysiskt möte sen. Själv har jag ett möte som går snabbt och sen kommer jag sitta och jobba. Vi pysslar ihop dagarna så vi kan åka tillsammans till Sthlm när det behövs, annars jobbar vi ju båda hemifrån. Tony sitter mest inne på vårt kontor, jag står mest i köket och sen sitter jag vid datorn resten av tiden. Det är så det ser ut.

Sitter och dreglar när jag tittar in i bageriet här. Skulle jag ha ett stort stort kök som jag fick inreda hur jag ville skulle jag ha ett litet litet bageri bakom en industrivägg i köket. Alternativt en stuga på gården som jag skulle göra till ett litet bageri. Vilken dröm! Jag dreglar typ när jag tänker på det. Tänk och slippa slabba ned köket varje gång, att ha ett litet bageri där allt hade sin plats och inte behövde stuvas undan. Ska skriva upp den på min ”villhöver” lista!

Nu ska jag fortsätta jobba här. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

45
8 kommentarer

Salami och brieostpaj

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon!

Kickar igång denna fredag med att ge dig ett tips på en paj som du kan svänga ihop till kvällen. Den här blev så fantastiskt god alltså, både Milo och Tony skopade i sig som aldrig förr. Trodde vi skulle få massor kvar men mer än halva pajen gick åt. Haha…. så testa denna är mitt tips!

SALAMI & BRIEOSTPAJ, ca 8 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g rumsvarmt smör

2 msk vatten

2 krm salt

(Du kan också köpa färdig pajdeg i kyldisken).

 

Fyllning:

200 g salami (länk till prisbelönt salami)

50 g ölkorv

250 g brieost

2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost

1 dl vispgrädde

1 1/2 dl creme fraiche

3 ägg

salt & peppar

1 tsk paprikapulver

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en köksmaskin. Pressa ut den i en pajform, nagga och förgrädda i ca 10 min.

2) Hacka salami och ölkorv i mindre bitar. Lägg det i botten på pajen. Blanda ägg, grädde, creme fraiche och kryddor, vispa tills den är slät. Skiva brieosten och lägg det på salamin. Håll över äggstanningen i pajformen.

3) Toppa med den rivna osten. Skjuts in i ugnen i ca 25 -30 min. Ta ut och låt pajen sätta sig en stund. Skär upp och servera med grönsallad!

Aporopå bra produkter, häromdagen så kom min beställning ifrån Matsmart. Det händer att jag beställer fler ggr i månaden från det stället. Nu har jag en hel del bakning på gång så jag passade på att fylla förrådet med vit bakchoklad och lite mjölk med lång hållbarhet som man kan ha i skafferiet. Vi dricker ju bara havremjölk men i bakning föredrar jag att använda vanlig mjölk.

Fyllde också på skåpen med några burkar av ”bra att ha”. Till det räknas soja, Sweet chili sås, tapenade, citrongräs m.m. Kika in på Matsmart (<länk) för att hjälpa till att minska matsvinnet och fynda lite.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

34
5 kommentarer

Krama ut det sista!

Halloj!

Men åååååh vad jag kramar ut det sista ur den här sommaren, jag känner mig lite ångestfylld inför vad som ska komma. Det känns som sommaren blev ett avbräck från all verklighet med virus osv. Ja jag skrev ju om det häromdagen. Ska det bli en andra våg? Känns som jag tjatar hål i huvudet på Milo om att komma ihåg och tvätta sina händer och inte vara för mycket i ansiktet på sina klasskompisar men jag gissar väl att det kommer att hjälpa noll! Social distansering funkar tyvärr inte i skolan. Men, vi fortsätter hålla tummar för att vi klarar oss och om vi drabbas så hoppas jag det blir lindrigt för oss alla. ”Mellan” har ju haft det och förmodligen Thedde också men vi har klarat oss hittills.

Idag tog jag videomöte ute på bryggan. Det är en del möten nu för att sätta hösten. Mitt i allt planeras också min bakbok som kommer ut nästa vår, det ska bli så roligt så jag smäller av lite. Ska snart ta de första bilderna för att sätta känslan i boken, fotografen jag ska jobba med verkar hur bra som helst och har sååå bra koll.

Efter mitt möte så fick jag äntligen sätta mig för att äta lunch. Var så himla mysigt att bara sitta där i solen och njuta.

Nu har vi just landat i soffan, vi har varit och fikat hos svärisarna. Berättar mer om det imorgon. Ha en fin kväll!

Kram Nina

52
8 kommentarer