Hoppas att ni haft en fantastisk påsk! Vår påsk har faktiskt mest handlat om att äta och att vara lite ledig. Gått på halvfart med mina sociala medier kanaler bl a. Någon mer som längtar efter riktig vår nu? Kan nog knappast förklara hur mycket jag längtar efter sol och lite lite vårvärme nu. Någon glimt här och där räcker liksom inte längre, nu vill man ha det på riktigt.
Lite sol på nosen fick vi ändå nu i påsk och jag gissar att man får vara glad för det lilla?! Vi har många vänner som hängt i Marbella över påsk och det har inte heller varit någon höjdare, regn och regn.
Det har härjat diverse sjukdomar i släkten – verkar vara envisa bakterier på flykt nu. Farmor & farfar svängde förbi brevlådan med ett påskkuvert till Milo. Får träffa dom sen vid tillfälle.
Efter en hel del god mat, efterrätt, godis & snacks så ska jag denna veckan detoxa mig själv lite. Tycker det är så skönt att få ordning på magen och känna hur man blir lite ren inne i kroppen. Ni som följt mig länge vet ju att jag dricker Sellerijuice varje morgon för att hålla min reflux borta. Har funkat toppen nu i 4 1/2 år. Förutom den så ska jag tipsa om min detox smoothie som jag brukar göra.
1. Ha i alla ingredienser i en blender, kör den tills du har en len god smoothie.
Denna startar direkt en utrensning och gör så gott för magen. Har man mycket som behöver rensas så kan detta göra att man springer lite på toa första dagen, bara så du vet. Ett litet varningens finger för den är otroligt effektiv.
Jag brukar dricka en halv på morgonen och spara andra halvan till eftermiddagen. Känner direkt hur jag blir pigg av den här alltså, du måste prova!
Nu ska jag kvista vidare här, massor med jobb idag! Vi hörs sen igen!
Nu ska jag bjuda dig på ett fullspäckat inlägg med mat för påskbuffén. Massor med godsaker som enligt mina följare uppskattas mycket. Jag kan inte annat än hålla med, dessa godsaker på påskbuffén kommer nog bidra till mycket gott att njuta av under påskens alla dagar. En påskbuffé, tycker jag, ska innehålla många olika godsaker men behöver verkligen inte vara svårt att göra. Så här ska du få mina bästa tips till påskbuffén!
En fantastisk tårta om du frågar mig, en härlig Smördegstårta med min skagenfyllning. Denna tårta går åt som smör i solsken så vill du många ska kunna äta, gör dubbel sats. Säger bara mums!
Dessa räkbakelser är bara för goda! Testa att göra fem på smördeg så får du dessutom frasighet i dem. När dessa serveras här hemma så säger det oftast swoosh så är dem slut. Obs, väldigt mättande!
Min skagenröra är lite rinnigare än den ordinarie, och så otroligt god. Älskar att steka brödet i äkta smör så den får lite frasig yta, ha på Skagen så den riktigt gojsar till sig och sen bara kasta in i gapet. Så gott!
Men mums! Den kalla dillsåsen är verkligen en höjdare och får denna rätt att bli så himmelskt god! Det finns nog inget så gott som en kall dillsås till en fiskrätt.
Himmelsk! Hiiiiimmelsk! Så gott så klockorna stannar. Vi njuter alltid så mycket av denna rätt, en riktigt lyxig helgrätt som passar perfekt till påsk!
Så god smörgåstårta som du bara inte får missa. Fyllningen är så god, den är enkel att göra, går t.o.m. snabbt att göra. Smaken ska vi inte ens prata om! 10 poängare!
Inte bara god, den är väldigt vacker att se på också. Enkel härlig smörgåsrulltårta som du snabbt svänger ihop. God fyllning och gör garanterat succé på påskbordet.
Galet goda! Dessa är det många som gjort och sagt att de verkligen gjort succé! Kan verkligen rekommenderas och jag tänker att dessa är perfekta på påskbordet.
Ny vecka igen hörni, denna vecka är det påskvecka så denna veckas veckomatsedel kommer bli lite annorlunda. Det kommer blandas med både vanliga vardagsrecept för halva veckan, sedan ska jag tipsa om mina PÅSKIGA godingar så du kan hämta inspiration ifrån inför påsk.
Det är något visst över hemlagad pyttipanna, det blir såå himla mycket godare. I denna goding är det dessutom gnocci och parmesan, alltså smakerna är bara så smarriga med den lätt brynta gnoccin till också.
Min suuuuuperpopulära köttfärsås som jag vet att så många gillar. Några som skrivit att de aldrig mer lagar någon annan köttfärssås. Den är verkligen toppen.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Räkvåfflor, ja du ska få recepten lite längre ned. Sköna Söndag, och jag har sovit som en liten kratta. Är så trött så ögonen går i kors, andra natten med dålig sömn. Såg nu att det ju är fullmåne imorgon kl 08.00, ja den infaller exakt då. Och jag sover ju alltid dåligt nätterna innan fullmåne. Well well, det blir till att peppa sig själv idag, skönt ändå att det är Söndag och att man kan ta det någorlunda lugnt. Igår Lördag brassade jag räkvåfflor till lunch, blev så gott så det var inte klokt! Dessa räkvåfflor kan du också variera om du vill, testa med rökt lax…blir minst lika gott.
Ja, igår var vi ute hos mina föräldrar och gräddade våfflor i grillkåtan. Jag fick premiäranvända mitt nya våffeljärn, såååå trevligt! Som jag har längtat!
Jag följer en del ”outdoor” konton och blir så otroligt inspirerad av matlagning utomhus. Nu var ju inte detta riktigt utomhus men lite. Min erfarenhet är också att det är så mycket godare när man lagar mat ute. Igår så åkte vi ut till mamma & pappa och lånade grillkåtan för att premiärtesta våffeljärnet. Så laddad!
Det var så mysigt när solen tittade fram just när jag hade fått pyr på brasan inne i grillkåtan. Älskar att sitta i den här lilla kåtan och filosofera om livet. Mysfaktor hög!
Brasa! Finns det något mysigare? Sprakandet, värmen och lugnet av att bara titta in i en brasa. Har alltid älskat det, ännu mer ju äldre jag blir. Har också blivit en riktig fena på att starta brasor.
Så spännande det var att testa våffeljärnet, fick av några följare veta att det blir himmelskt goda våfflor i den. Så gissa om jag var taggad?
Det tog ca 2 våfflor innan man fick till knixen. Det behövde fyllas på rejält med smet i järnet, dessutom behövde man ha lite tålamod och låta det ligga på elden ett tag. Men det gällde att hänga med för rätt vad det var så var dom klara. Jag älskar ju smaken av lite halvt bränt och krispigt i kanterna på våfflor. Gillar man det så är detta sätt att grädda våfflor optimalt.
Körde med bubbelvatten i smeten också och då blir dom ju så härligt frasiga dessutom. Bästa våffelsmeten ska du givetvis få recept på. Till mig så testade jag en färdig förpackning med glutenfri mix, ska tipsa om den också.
Dessa våfflor blev så frasiga så det var inte klokt! Vi åt både matiga våfflor till huvudrätt och sötare våfflor till efterrätt. Magen stod i 4 hörn sen.
2. I en bunke; Blanda vetemjöl, salt, bakpulver. Häll i mjölk, vispa runt så du får en någorlunda klumpfri smet. Häll sedan i bubbelvatten och det smälta smöret. Blanda runt tills du ha en klumpfri smet, låt stå i ca 10 min.
3. Hetta upp våffeljärnet rejält, smörj det med smör och grädda sedan våfflorna.
4. Toppa våfflorna med creme fraiche, handskalade räkor, nyklippt dill och gräslök.
Kika gärna på min kategori med olika pannkakor: PANNKAKSRECEPT(<klicka)
Testa dessa goda våfflor vetja, det är ju snart våffeldagen också. Kanske kan detta vara lunchen då? Helt klart supergott!
För söta våfflor:
Minska saltet till 1/2 tsk och tillsätt 1 msk vaniljsocker.
Jag beställde dessa glutenfria mixar (<klicka)på Matsmart. Två stycken för riktigt bra pris. Sedan gjorde jag om det lite, och det blev så bra. Riktigt fluffiga och matiga våfflor. Körde på recept för pannkakor med fyllde på med 1 extra ägg och ca 3 dl havremjöl som jag mixade i ordning själv i blendern.
Erbjudande på Matsmart just nu som gäller mellan 25/3 – 4/1 = Är du ny kund hos Matsmart och handlar för mer än 500 kr får du 17% rabatt om du anger rabattkod: 17SUPERNY i kassan.
Ett till erbjudande som gäller på Matsmart mellan den 25/3 – 31/3 = Är du befintlig (och också ny kund) hos Matsmart så får du 13% rabatt om du handlar för mer än 400 kr, ange rabattkod: SUPER13
Finns massor med gött på Matsmart. Här är en liten del av det som jag beställde denna omgången. Kika in HÄR för att se sortiment.
Missa inte att kika in på GIGANTISKA RABATTER! Där hittar man alltid något till superbra priser!
Det var Söndagens tips hörni!
önskar dig en riktigt skön Söndag. Hörs imorgon igen då jag bjuder dig på en ny rykande färsk veckomatsedel igen.
Freeeeedaaaaaag! Lyckans dag. Eller är det Lördagar man gillar bäst, jag kan aldrig bestämma mig. Jag var och handlade redan igår så helghandlingen är klar, kika gärna in antingen på min Instagram (<klicka) eller Facebooksida (<klicka) så får du hänga med när jag handlar, bjuder även på både lite spartips och snackstips där. Jag ska alldeles strax gå upp och sätta igång dagen, min hjärna är så full av olika goda fredagstips som jag måste testa så lika bra att kicka igång dagen i tid. Först ut idag är dessa citronsnittar som du bara måste testa, dessa småkakor gick åt i ett nafs här hemma så jag tror att jag måste baka nya redan idag. Det var väldans vad uppskattat det var med citronsnittar då, slukades i ett nafs faktiskt. Jag tänker att citronsnittar ju måste vara bästa ever till påsk. Ja men du måste testa! Missa inte, längst ned tipsar jag dig om hur du kan variera kakan.
Blusen jag har på mig hittar du HÄR // Det lilla fatet HÄR
Små söta naggande goda kakor som smakar massor av härlig frisk fräsch citron tillsammans med det söta i kakan. Vilken härlig kombo. Sedan kan jag verkligen tipsa dig om de söta ätbara blommorna på kakorna, snacka om att bjuda på annorlunda små kakor till t ex påskbordet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Se till att smöret är mjukt, tar du det direkt från kylen så ta det och lägg i en skål och låt gå i micron på låg värme en stund.
2. Ha i smöret i en köksmaskin eller bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och häll i det i samma bunke. Häll i sockret också. Riv i citronskalet. Det ska vara finrivet.
3. Ta fram ett matskedsmått och pressa i 3 hål i mjölet med undersidan av måttet. I mjölet kan du sedan hälla i sirapen direkt ur flaskan så slipper du bråka med seg sirap i matskedsmåttet.
4. Blanda ihop ordentligt tills du har en degliknande kaksmet. Dela degen i 2 delar. Tag fram 2 plåtar och lägg bakplåtspapper på plåtarna. Rulla ut degen till en lång orm (lika lång som plåten). Pressa den lite med fingrarna, pressa lite med en gaffel för mönstrets skull.
5. Grädda i ca 15 min. Ta ut, ta sedan fram en kniv eller degskrapa och dela längden i ca 13-15 bitar. Dela gärna lite snett så kakorna blir lite sneda. Låt sedan svalna.
6. Blanda alla ingredienser till glasyren. Ta sedan en sked och ringla över glasyren över kakorna. Toppa med blomsterströssel.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Igår kväll var jag vrålhungrig efter att alla vardagsbestyr lugnat sig. Du vet, skjutsa barn till och från träning, slänga in ett par tvättar, torka och vika den, handla osv. Det där vanliga som alltid pågår i veckorna. Lagade mat till familjen men eftersom det måste vara ganska mycket lök i den maten jag lagade (äter väldigt lite lök pga min mage) så glömde jag liksom bort mig själv. Gissa hur glad jag blev att jag hade tacokycklingfärs sparat i kylen? Blev denna supergoda Tacosallad. Så gott och Tacosallad går ju faktiskt att variera hur mycket som helst. Ta det som du brukar ha som tillbehör typ. Jag tänker att du kan äta ett gott bröd till, eller som jag gjorde till min Tacosallad, krossade tortillachips över hela. Mums!
Världens enklaste att svänga ihop. Jag har dessutom börjat med en sallad här hemma som är så otroligt krispig och god. Du måste verkligen testa den. Den heter SABROSA – och den ser ut såhär:
Sååå himla god! Den här måste du verkligen testa. Krispig och lite söt i smaken. Passar perfekt i grönsallader av alla slag.
500 g tacoköttfärs eller kycklingfärs (stek köttfärsen efter tacokryddpåsens beskrivning)
1 sabrosasallad eller annan sallad du gillar
4 dl tärnad gurka
1 röd lök
150 g cocktailtomater
2 dl creme fraiche
2 dl tacosås
riven smakrik ost
tortillachips
Gör såhär:
1. Strimla sallad och placera i botten på 4 tallrikar.
2. Värm upp tacoköttfärsen under tiden.
3. Tjoffa upp grönsakerna, fördela ut köttfärsen över salladen. Toppa sedan med grönsaker, såser och ost. Sist krossade tortillachips och några hela vid sidan av.
Kan verkligen rekommendera dig att testa min vitlökssås och guacamole till denna rätt. Detta blir succé kan jag lova!
Gillar du recepten så blir jag glad om du gillar recepten längst ned under inlägget.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Hörni, igår hade jag en riktig bakdag. Älskar de där dagarna, och du skulle bara se mitt kök. Haha, det är kaos. Ni som minns mig från ”Hela Sverige bakar” minns säkert också att det alltid var total kaos precis vid mitt bord. Mitt sätt att baka på helt enkelt. Igår blev det lite olika kolasnittar, dessa kolasnittar med limeglasyr uppepå och härligt knaprigt strössel kommer passa perfekt till påsk. Blev riktigt goda, jag bakade kolasnittarna med lite mer mjöl för jag ville ha dem nästan som mördegskakor. Och tammetusan att de lyckades perfekt! Du måste testa dessa kolasnittar, limeglasyren och strösslet uppepå blev bara för bra! De bara smälte i munnen, blev sådär löjligt gott så det var absolut omöjligt att bara njuta av en kolasnitt.
Ifall jag får frågor om T-shirten – finns HÄR, såg att det var jätte-REA på den nu. Finns massor med roliga liknande med annan text också, kolla HÄR.
Det här lilla fatet som jag serverade till fikat, ja swish sa det så var allt slut. Dom blev så goda, älskar smaken med den söta kolasnittskakan och så den syrliga limeglasyren uppepå. Crunchet av strössel gjorde inte saken sämre heller!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Se till att smöret är mjukt, tar du det direkt från kylen så ta det och lägg i en skål och låt gå i micron på låg värme en stund.
2. Ha i smöret i en köksmaskin eller bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och häll i det i samma bunke. Häll i sockret också.
3. Ta fram ett matskedsmått och pressa i 3 hål i mjölet med undersidan av måttet. I mjölet kan du sedan hålla i sirapen så slipper du bråka med seg sirap i matskedsmåttet.
4. Blanda ihop ordentligt tills du har en degliknande kaksmet. Dela degen i 2 delar. Tag fram 2 plåtar och lägg bakplåtspapper på plåtarna. Rulla ut degen till en lång orm (lika lång som plåten). Pressa den lite med fingrarna, pressa lite med en gaffel för mönstrets skull.
5. Grädda i ca 15 min. Ta ut, ta sedan fram en kniv eller degskrapa och dela längden i ca 13-15 bitar. Dela gärna lite snett så kakorna blir lite sneda. Låt sedan svalna.
6. Blanda alla ingredienser till glasyren. Ta sedan en sked och ringla över glasyren över kakorna. Toppa med strössel.
Se till att vara lite snabb med strösslet efter att du ringlat på glasyren, då fastnar strösslet på glasyren innan det torkar vilket gör att strösslet sitter mycket bättre.
Lite annat tips för dessa småkakor. Du kan strö på lite hackad choklad istället för strössel. Eller varför inte kokosflingor eller någon annan favoritchoklad, Daim eller mörk choklad med någon smak. Riven lime gör det där lilla extra för citrussmaken.
Kanske undrar ni var mitt lilla kakfat på fot är ifrån? Köpt på loppis, hittade 3 likadana som jag nappade direkt. Älskar dem! Men kolla denna vackra skapelse:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Halloj! Hoppas verkligen måndagen flyter på smärtfritt och skönt för dig. Här är det jobb jobb jobb, massor med nya recept ska göras. Har så mycket som ligger i ”att laga & baka” högen som jag känner att jag vill beta av. Tipsar dig om världens snabbaste och supergoda lunch allra längst ned. Men först lite vårtips.
Kolla så söta små ballerinas, Tamaris märke är en stor favvo när det kommer till skor. Bra kvalitet och så otroligt sköna på. Touch-It funktionen som finns i dessa skor, gör så att den mjuka fotbädden konstant svarar på kroppens egen vikt och följer fotens form. Alltså såååå bekväma, så tips tips om du vill ha riktigt bekväma skor. Dessa var tyvärr lite stora så antingen måste jag skicka tillbaka dem eller så får jag lösa det med ett litet inlägg eller en sula. Tänk på det om du beställer, de är lite större i storlek.
Den här blusen älskar jag! Kommer dessutom passa perfekt till dessa ballerinas i vår och sommar. En kjol eller jeans till bara, så snyggt! Finns några få kvar av blusen som är på rea nu.
Något som kommer vara otroligt hett i vår & sommar är babyblått eller ljusblått då och denim. Jag har väl alltid haft lite svårt för blått, även om det varit trendigt så har jag haft svårt för det. Men nu, nu helt plötsligt så älskar jag det! Så fint ju!
Den här långskjortan kan du ju variera hur du vill, med ett skärp i midjan. Eller till ett par tights eller hänga bara som den är till ett par sneakers när vädret blir varmare. Den känns sådär rejäl i tyget den här skjortan. Storgillar!
Det var lite vårtips till dig. Nu ska du få tips på min lunch som är världens bästa om du vill ha något snabbt. Detta funkar fint som ett lite matigare mellis.
Den här tar bara några minuter att brassa i ordning, och är ett perfekt sätt att få i sig en snabblunch om man inte hinner så mycket annat.
Kolla också: LYXOMELETTEN (<klicka) som du fixar i ett nafs
Min snabba omelett
2 ägg
1/4 lök
1 msk smakrik ost
2 msk grädde
Några hackade basilikablad
Salt & peppar
Topping:
1 msk smakrik ost
Gör såhär:
1. Knäck i ägg i microsäker skål.
2. Ha i hackad lök, riven ost , basilika, grädde och kryddor. Blanda runt och ställ i micron på full effekt i 45 sekunder.
3. Ha på ytterligare en matsked ost, kör i 1 min till.
4. Ta ut och blanda runt till en krämig omelett!
Tips: Variera fyllningen med t ex gräslök, vårlök, soltorkade tomater, färska tomater, hackad sparris m.m.
Äntligen Måndag säger alltid min pappa. Kanske har jag inte alltid hållit med honom om det, men något fräscht och nytt är det ju över en måndag. Det kan jag bara inte sticka under stolen med. Något som är nytt och fräscht är ju också veckomatsedeln för denna veckan. En spridd skur av härlig matlagning som förhoppningsvis kommer mätta många magar och kittla många gommar. En veckomatsedel som förhoppningsvis gör handlingen lite enklare och veckans matlagning roligare. Varsågod, veckomatsedeln kommer här:
En oväntat god vegetarisk rätt som t.o.m. familjen gillade. Jag har ett svårflirtat gäng här hemma när det kommer till vegetarisk mat men detta blev poppis.
Världens häftigaste ju. En stor matig pannkaka får fungera som botten till denna pizza. Jag har toppat den klassiskt men du kan såklart toppa den som du vill. Vääääldigt gott!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
God förmiddag! Vi har en solig Söndag, men igår kom det över 20 cm snö…igen. Typiskt mars, det gäller bara att stålsätta sig och tänka att våren ÄR på väg, hur mycket snö vi än får. Du, idag är det hallongrottans dag, tänkte jag skulle bjuda dig på mitt recept på hallongrottor. Jag brukar göra dem lite mindre, lite sådär som en småkaka. Hallongrottor är min äldsta sons favoriter och får han välja så är det dessa som ska finnas på fikabordet. Ja dessa, Silviakaka i långpanna och min sockerkaka då. Hans stora favoriter. Hallongrottor är lätta att variera, berättar mer om det nedan.
Jag brukar variera dessa med både jordgubbssylt och hallonsylt, har också gjort en variant med äpple, kallar den för Äppelgrottspaj. Testa hjortronsylt också, en stor favorit har blivit sylten från Hafi – den som smakar Piña Colada. Såååå gott! Googlade och hittade den HÄR.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.