Superbra hudtips!

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel.

Gokväll!

Inne och skriver lite innan det är dags att snarka. Har precis gjort min kvällstvätt och jag måste visa vilken produkt jag har som jag nu använt i ett par veckor. Den är sååååå grym! Jag ÄLSKAR den här alltså.

Exuviance Skinrise Bionic Tonic

Själv gick jag tipset av Åsa Ingrosso på Instagram för några veckor sedan. Blev sååå nyfiken och klickade hem den samma dag.

Detta är uppfriskande ansiktspads som används efter tvätt och före din ansiktskräm. Det är lite som att dra en mjuk magiskt doftande pad i ansiktet som får huden att genast strama till. Den dryper av fukt (utan att rinna, det känns bara som ett härligt fuktigt serum som man drar i ansiktet), känns så behaglig att smörja sig med och efteråt får man en fantastisk lyster. Kollar du recensionerna så är det massor som bara älskar den här produkten! Jag håller helt med, den är galet bra. Den här kommer jag aldrig sluta med! Den återfuktar, motverkar rynkor och fina linjer och sen är den en underbar bas att ha under foundation.

Vill du återfukta, få huden uppstramad, motverka linjer och rynkor så ska du absolut investerar i den här. Jag ger den helt klart 10 poäng av 10.

Jaha, nu är det bara natt kvar av den här dagen. Det är fullmåne inatt så vi får la se hur det går med det där att sova? Ska göra så gott jag kan!

Kram Nina

37
10 kommentarer

Vinbärspannacotta med vinbärsmos

Hej igen!

Hur ser det ut på vinbärsfronten? Vi har inga egna men däremot svåger och svägerska. Vi hade den stora turen att få plocka i deras vinbärsbuskar och fick ihop massor, så härligt för vi båda tycker jättemycket om vinbär. Det går att göra så mycket härligt med vinbär också! Den här pannacottan är ”to die for”. När syrligt mötet sött, det är verkligen en magisk kombo.

VIBÄRSPANNACOTTA MED VINBÄRSMOS, 3 st

4 dl vispgrädde

3 tsk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

2 gelatinblad

Vinbärsmos:

2 dl röda vinbär

0.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

1) Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga där i ca 5 min tills de mjuknat helt.

2) Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 1-2 minuter. Dra av från plattan.

3) Ta upp de mjuka gelatinbladen ur vattnet och rör ned i gräddblandningen. Rör tills det smälter den helt. Låt svalna en stund.

4) Blanda vinbär med socker och vaniljsocker i en skål. Mosa ordentligt med en gaffel.

4) Ha i moset i botten i botten på 3 glas. Häll i gräddbladningen över. Ställ i kylen i minst 4 timmar.

5) Dekorera med vinbär och florsocker.

Kika på fler efterrättsrecept HÄR!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

31
Kommentera

Toppenhöjdare

Godmorgon!

Jag är vaken sen tidigt och tänkte snart ta tag i dagen här. Ville bara snabbt kika in och säga godmorgon till dig.

Vår förmiddag igår startade ju som sagt hos våra vänner Carola och Nisse. Ni gissar lyckan när Milo fick sitta bakpå Nisse och åka en lång stund bakpå vattenscootern?

En del filosoferande på bryggan blev det också innan vi vinkade hejdå till dom. Vi åker nog tillbaka snart igen och badar och myser någon kväll, mysigare ställe får man verkligen leta efter. Helt fantastiskt faktiskt!

Vi åkte hem alldeles uppfyllda av energi och också fyllda av lugn. Det är något med att leva sådär nära vattnet alltså, vi blev också bortskämda så fint av våra vänner så en riktig höjdare på alla sätt.

Nu ta tag i dagen. Vi hörs lite senare har lite hudtips till dig som är toppenbra.

Kram Nina

33
Kommentera

Magisk vistelse vid vattnet

Godmorgon raringar!

Flyttar man gardinen här så har jag en magisk morgonvy.

Tänk att få vakna till det här varje dag? Vi är ute hos våra vänner Carola och Nisse och har haft ett superhärligt dygn här. Detta är deras sommarhus och jag kan knappt ta in hur fint det är här. Det är verkligen helt fantastiskt!

Det har varit mycket slit men oj oj oj så fint dom fått till det. Det är dessutom ett sånt lugn här ute så man blir alldeles tagen.

Igår eftermiddag kom vi hit. Solen gassade och det var perfekt varmt. Det har badats, Milo har nog varit i vattnet mer än vad han inte varit det. T.o.m jag badade, blir alltid lika glad när jag lyckas ta mig i.

Magiskt brygghäng för hela slanten!

Jag och min fina Carola har fått sitta och myst såhär. Ser ni bastun på flotten? Det är nog det snyggaste jag sett. Den har dom byggt själva.

Milo fick sätta sig bakpå Hampus (en av Carola och Nisses söner) och åka den här racern. Det var minst sagt uppskattat!

Det har plockats mask för fiske ifrån bryggan. Man ser ju på Milos min att det var allt annat än trevligt att trä på den.

Till slut nappade fisken och Milo fick en snorjärs på kroken. Haha…. men det spelar ingen roll. Napp som napp.

Maten var förberedd så efter att den färska gösen smörstekts satte vi oss vid den här magiska platsen och åt middag i timmar! Åt så himla himla gott! Du ska få recept på allt sen!

Solen sjönk ned medan vi satt där och jag kände bara att jag var så tacksam för allt. Fina vänner, en magisk dag och kväll med god mat och så min lilla familj där.

Nu ska vi nog gå upp och ta ett morgondopp, nu ljög jag…. jag kommer INTE göra det igen, men jag tror att Tony och Milo vill hoppa i.

Vi hörs sen!

Kram Nina

72
Kommentera

Snabb saftig rabarberkaka

Åh, ännu en kaka som jag bara måste dela med mig av! En galet trevlig rabarberkaka som du snabbt svänger ihop. Jag älskar ju såna snabba kakor jag, det ska vara både enkelt och gärna snabbt och sen får den gärna smaka maaaaaagiskt. Det är min typ av kaka och här har ni en sån!

SNABB SAFTIG RABARBERKAKA, ca 8 bitar.

3 ägg

2 dl socker

75 g smör

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2,5 dl vetemjöl

2 dl rabarberslantar

Gör såhär:

1) Smält smöret. Rör ihop ägg, socker med en gaffel.

2) Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggblandningen. Rör om tills du har en riktigt seg smet.

3) Häll i smöret och blanda igen tills du har en smidig smet.

4) Lägg bakplåtspapper i en springform på ca 24 cm i diameter. Smöra gärna kanterna. Häll i smeten och lägg i rabarberna.

5) Grädda på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska börja få lite färg, känn gärna med sticka. Den ska vara någorlunda torr. Servera med vaniljvisp!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

830
24 kommentarer

Sommar-REA

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes.

Nu är det ju REOR som heter duga och jag tänkte jag skulle tipsa dig om godingar som du nu kan hitta till riktigt bra pris!

Världens finaste tunika/klänning! (Cellbes egna märke).

Den här toppen bara älskar jag, helst knytet i midjan. Figurvänlig på ett jättebra sätt.

Så fort den här godingen dykt upp i mina sociala kanaler så är det alltid någon som frågar var min morgonrock är ifrån! Den är också på REA nu. (Cellbes egna märke).

Älskar märket Tamaris, såå himla sköna skor och där de alltid lägger lite extra krut på just sulan. Den är alltid extra mjuk och jag älskar det! HÄR hittar ni mina übersnygga sandaler på REAN nu.

Dom här sandalerna har jag också fått frågor om, så sköna och något jag använt nästan dagligen! Såna perfekta slit och släng skor men ändå snygga! (Cellbes egna märke).

Kika in på Cellbes stora REA, du hittar till Cellbes HÄR!

Ps: Just nu pågår en kampanj, handlar du på hemsortimentet (inredning) eller på Cellbes egna märken bland kläderna så får du 100kr rabatt för varje 500kr du handlar för om du anger rabattkod: 2007. HÄR hittar du Cellbes alla egna produkter.

79
Kommentera

Rabarberpaj med brynt smör

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Godmorgon!

Idag kickar vi igång dagen med att tipsa er om den här galet goda kakan som jag brassade i ordning igår. Måste nästan utfärda en liten varning för den här blev MAGISK som Tony sa. Han kunde inte sluta äta och det är ett riktigt bra betyg! Ytan är suuuuuuperknäckig och smakar så himmelskt gott av det brynta smöret. Inuti har du vaniljiga krämiga rabarberslantar som är sådär sötsyrliga. Ja men himmelsk helt enkelt!

RABARBERPAJ MED BRYNT SMÖR, ca 8 bitar

150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl slantade rabarberbitar
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175°C.

2) Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllenbrunt, det ska också dofta lite nötigt. (OBS: Det ska vara äkta smör.) Ta av från värmen och låt det stå och svalna lite.

3) Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt. Häll rabarberslantarna i en pajform och strö på potatismjöl och vaniljsocker uppepå.

4) Klicka sedan över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter. Den ska få färg uppepå.


Ett tips: Servera med vaniljsås. Blanda i vispad grädde (<< länk till världens bästa grädde med lång hållbarhet, kan stå i skafferi) i vaniljsåsen så blir den superfluffig! Jag har flera stycken står i skafferiet, så perfekt!

Tips 2: Just när du tar ut pajen ur ugnen, riv vit choklad uppepå. Låt den smälta och servera sedan. Den här vita chokladen älskar jag att använda i bakning.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

860
19 kommentarer

Robert Wells på Garpenbergs Slott

Godmorgon raringar!

Äntligen tillbaka på bloggen. Nu ska jag berätta om våra dagar.

I förrgår var det äntligen dags för vårt inbokade dygn på Garpenbergs slott. Robert Wells skulle ha en intim spelning och i det ingick också 3 rätters middag. Vi bokade också in att sova kvar och få frukost. Älskar detta fina slott som ligger i södra Dalarna.

Vi blev uppgraderade till en liten svit pga en avbokning, mysigt ute i den norra flygeln. Fanns t.o.m en kakelugn på rummet.

Vi lyssnade på lite musik ute i rummet innan vi gick till slottet för ett glas.

Vi satt och mös i ett par timmar, skönt att bara vara vi och få sitta och glo. När man varit ihop i hundra år som vi har så behöver man inte alltid prata, även om vi två pratar väldigt mycket när vi väl får vara själva, men många är rädda för det där att sitta tysta tillsammans. Kanske för att det känns som att man inte längre har något att prata om, så kan det ju vara givetvis men det kan också vara så att man är så bekväm i varandras sällskap så det kan vara skönt att bara vara i det, man behöver inte alltid prata. Jag kan tycka att det är jätteskönt! Jag som alltid tyckt att tystnad är obehagligt….

Efter vårt glas så gick vi till vårt rum och fixade oss inför middagen. Jag hade ju nästan glömt mina älsklingsskor från Carine och blev så glad när jag hittade dom i min WIC.

Vi fick ett mysigt bord, ett litet rum bara för oss där ovanför trappan. Fint dukat var det också. Jag älskar ju att komma till vackra färdigdukade bord, det är höjden av lyx!

Vi avnjöt en ljuvlig middag och satt i över 2 timmar och bara hade det så jäkla mysigt. Ibland så klickar det bara så himla bra och man får till det så härligt och fint tillsammans. Gud så kär jag kan bli i min karl då…. det är tur man får de där stunderna för frågar du mig när jag har pms och han betett sig som ett pucko så är det annat ljud i skällan. Haha…. men så är det ju. Livet tillsammans är ju inte alltid rosor, man har perioder som känns uppförsbacke och tungt men den mesta av tiden är det ju bra om det känns fint och bra. Då tror jag man är på rätt spår i sin relation.

Sedan var det dags för den alldeles ljuvliga lilla intima konserten, jag och Tony hamnade längst fram i rummet och fick sitta typ 2,5 meter från pianot. Så lyxigt! En superfin konsert som startade med att Robert Wells spelade Chopin. Jag grät, det var så himla fint!

Han spelar ihop med sin fru Maria och hon är magisk. Rösten, hennes utstrålning och hennes kontakt med publiken. Så härligt! Han som stod med ståbasen var ju bara för härlig också. En superhärlig kombo och vi kastades mellan rock, ballader och klassiskt. Till slut så stod alla upp och klappade och sjöng med. Så coolt!

John som äger slottet tillsammans med Cilla var med och spelade på slutet. Då blev det rockigt värre alltså, vilket drag det blev.

Vi satt vid egna bord med betryggande avstånd ifrån varandra. Jag kände mig trygg hela tiden, det var verkligen jättebra anordnat.

Efter konserten gick jag och fotade lite på slottet. Det är så himla fint överallt och jag bara älskar alla detaljer som finns.

Morgonen startade vi med att gå ut på en promenad. Ni som följer mig på Instagram kunde se att jag blev lite skrämd i skogen. Haha….. gud så rädd jag blev av prasslet.

Efter promenad tog vi en dusch och sen väntade världens godaste frukost. Jag slog till på allt och lite till. Älskar ju hotell/slottsfrukost.

Efter frukosten så gick vi runt lite runt slottet. Ville liksom suga i mig allt innan det var dags att åka hem igen. Solen sken så himla vackert precis just då. På något konstigt sätt så blir jag så lugn på såna här platser, det känns fint inne i hjärtat och i själen. Det är därför jag brukar säga att jag nog bott eller levt på ett slott i ett tidigare liv. 😀

Sen blev det dags att åka hemåt igen. En fin upplevelse, glad att jag bokade in det åt oss.

Nu ska jag nog baka en kaka, fick lite bakcraving. Vi hörs senare!

Kram Nina

101
4 kommentarer

Falukorvsgratäng

Igår lagade jag en supergod lunch här hemma. Milo är ju en korvälskare av rang och äter alltid bra när det är korv med på något sätt. Den här korvrätten är sååå god, enkel att svänga ihop är den också.

FALUKORVSGRATÄNG, 4 port

600 g falukorv

3 dl lagrad ost

Cocktailtomater

2 dl mjölk

2 dl grädde

3 msk ketchup

5 droppar tabasco

1 dl smörgåsgurka (hackad i små små bitar)

2 tsk dijonsenap

1,5 msk kalvfond

1/2 msk majsstärkelse

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Skiva falukorv i skivor. Varva dem i en ugnssäker form.

3) Blanda allt till såsen, höll över det över korven.

4) Toppa med riven ost och cocktailtomater. Gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått riktigt fin färg. Servera med kokt ris.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

904
5 kommentarer

Ta tillvara på sommaren

Godmorgon vänner!

Hoppas ni har det fint och att ni får njuta av sommaren vad ni än gör. Vi försöker njuta så mycket vi kan. Tanka sommarupplevelser som man kan leva på länge sen när höstmörkret fångar oss i sitt grepp. Veckorna bara går ju, snart är juli slut och sensommarmånaden augusti kan börja. För mig är augusti en riktigt härlig sommarmånad, vattnet har oftast värmts upp till lagom temperatur (men jag badar ju sällan för det), växterna är som grönast och faktiskt så brukar också solen visa sig från sin härligaste sida. Jag älskar augusti, det är också den månaden jag fyller år i och jag älskar ju att fylla år, det vet ju ni som följt mig ett tag. Förra året infördes t.o.m något som heter FÖDELSEDAGSVECKAN. Då firar jag hela veckan lång. Äter lite extra gott. Gör saker jag tycker om att göra. Kanske någon shopping och så familjen omkring mig. Lycka! Tycker man om att fylla år så gör man, om inte annat kan man ju fira att man får fylla år och bli äldre, det är väl något att fira! 🙏🏻😀

Igår började vi dagen med en långpromenad, Milo som just lärt sig ”wheely” (cykla på bakhjulet) följde med och passade på att öva. Han har övat så han fått blåsor i händerna, nu är cykelhandskar inhandlade och så får vi stötta upp med plåster inuti handskarna för att han ens ska kunna försöka göra dessa ”wheelys”. Snacka om att öva enträget alltså! Jag minns det där med cykla på bakhjulet från när jag var liten, det var några få som kunde det och det såg ju så sjukt coolt ut tyckte man ju. Jag klarade aldrig av det men tydligen har Tony varit en riktigt bakhjulscyklare. Det är tur det så han kan lära Milo.

Efter vår 6 km promenad så gav sig Tony ut på en löprunda på 1,5 mil. Han är inte klok på en fläck, men jag är så glad för hans skull för han har verkligen hittat något som får honom att må såå bra. Han är lite som en ny människa sedan han hittade löpningen. Mycket gladare, piggare, peppad på livet liksom. Dessutom har han ju gått ned typ 35 kilo av det. Snarkningarna är borta, likaså sömnapnén. Som sagt, så glad för hans skull.

Jag och Milo åt frukost på baksidan. Han var helt svettig efter en timmas cyklande på bakhjulet försök. ”Mamma, idag blir det nog mycket frukost” sa han när vi kom hem. Fick bli favoriterna. Mannafrutti, 2 svagt rostade smörgåsar med bara smör och ett glas med exotisk juice. När det är vardag är det mer havregurt med granola och smoothie som gäller.

Hela dagen igår hade vi hemmafix. Du vet, städa, klippa gräsmattan, tvätta och ta hand om torr tvätt. Jag städade ur lite skåp igår också. Skönt att få undan sånt som mest bara ligger såhär i semestertider.

På kvällen cyklade vi ned till hamnen och åt kvällsmaten där i solen. Så mysigt! Milo cyklade nog några mil igår. Vi har 5,5 km in till hamnkafét där vi åt, sen hem. Sedan den där cykelturen på dagen också plus att han cyklade utanför här hemma igår också. Så ett par mil blev det nog.

Kom förbi lite vänner som vi fick sitta och snacka med också. Var en riktigt skön sommarkväll igår. Som sagt, försöka ta tillvara på sommaren så mycket man kan. En sommarkväll är lika mysig hemma på altanen med något grillat och gott ska jag säga, det har vi också pysslat med en hel del den här sommaren.

Nu ska jag fortsätta jobba här i någon timma, Milo och Tony sover än. Så härligt att ha dessa timmar på morgonen helt för mig själv. Jag brukar få ganska så mycket gjort.

Vi hörs sen!

Kram Nina

73
2 kommentarer