Salami och brieostpaj

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon!

Kickar igång denna fredag med att ge dig ett tips på en paj som du kan svänga ihop till kvällen. Den här blev så fantastiskt god alltså, både Milo och Tony skopade i sig som aldrig förr. Trodde vi skulle få massor kvar men mer än halva pajen gick åt. Haha…. så testa denna är mitt tips!

SALAMI & BRIEOSTPAJ, ca 8 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g rumsvarmt smör

2 msk vatten

2 krm salt

(Du kan också köpa färdig pajdeg i kyldisken).

 

Fyllning:

200 g salami (länk till prisbelönt salami)

50 g ölkorv

250 g brieost

2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost

1 dl vispgrädde

1 1/2 dl creme fraiche

3 ägg

salt & peppar

1 tsk paprikapulver

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en köksmaskin. Pressa ut den i en pajform, nagga och förgrädda i ca 10 min.

2) Hacka salami och ölkorv i mindre bitar. Lägg det i botten på pajen. Blanda ägg, grädde, creme fraiche och kryddor, vispa tills den är slät. Skiva brieosten och lägg det på salamin. Håll över äggstanningen i pajformen.

3) Toppa med den rivna osten. Skjuts in i ugnen i ca 25 -30 min. Ta ut och låt pajen sätta sig en stund. Skär upp och servera med grönsallad!

Aporopå bra produkter, häromdagen så kom min beställning ifrån Matsmart. Det händer att jag beställer fler ggr i månaden från det stället. Nu har jag en hel del bakning på gång så jag passade på att fylla förrådet med vit bakchoklad och lite mjölk med lång hållbarhet som man kan ha i skafferiet. Vi dricker ju bara havremjölk men i bakning föredrar jag att använda vanlig mjölk.

Fyllde också på skåpen med några burkar av ”bra att ha”. Till det räknas soja, Sweet chili sås, tapenade, citrongräs m.m. Kika in på Matsmart (<länk) för att hjälpa till att minska matsvinnet och fynda lite.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

34
5 kommentarer

Krama ut det sista!

Halloj!

Men åååååh vad jag kramar ut det sista ur den här sommaren, jag känner mig lite ångestfylld inför vad som ska komma. Det känns som sommaren blev ett avbräck från all verklighet med virus osv. Ja jag skrev ju om det häromdagen. Ska det bli en andra våg? Känns som jag tjatar hål i huvudet på Milo om att komma ihåg och tvätta sina händer och inte vara för mycket i ansiktet på sina klasskompisar men jag gissar väl att det kommer att hjälpa noll! Social distansering funkar tyvärr inte i skolan. Men, vi fortsätter hålla tummar för att vi klarar oss och om vi drabbas så hoppas jag det blir lindrigt för oss alla. ”Mellan” har ju haft det och förmodligen Thedde också men vi har klarat oss hittills.

Idag tog jag videomöte ute på bryggan. Det är en del möten nu för att sätta hösten. Mitt i allt planeras också min bakbok som kommer ut nästa vår, det ska bli så roligt så jag smäller av lite. Ska snart ta de första bilderna för att sätta känslan i boken, fotografen jag ska jobba med verkar hur bra som helst och har sååå bra koll.

Efter mitt möte så fick jag äntligen sätta mig för att äta lunch. Var så himla mysigt att bara sitta där i solen och njuta.

Nu har vi just landat i soffan, vi har varit och fikat hos svärisarna. Berättar mer om det imorgon. Ha en fin kväll!

Kram Nina

52
8 kommentarer

Strama åt huden

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Halloj där!

Har just kommit hem efter ett videomöte på bryggan, så härligt att sitta där och äta en sallad.

Det kom en fråga:

På min Instastory tipsade jag om världens härligaste produkter till kroppen. Jag har provat massor nu och blir bara petigare och petigare med produkterna jag använder. Av att gå ned i vikt och av att bli äldre så förlorar man ju mycket av elasticiteten i huden. Det är det berömda collagenet som ger upp på oss ju äldre vi blir.

Så i första hans vill jag hitta en produkt som stramar åt lite trött hud, sen vill jag att huden ska bli len som en babystjärt, jag vill dessutom att det doftar fräscht och härligt och inte för mycket parfym. Det sista på min lista börjar bli mer och mer viktigt sen jag började tänka på att rena kroppen från så mycket skit som det bara går. Det man smetar in sig med påverkar ju också ska man komma ihåg. Jag är långt ifrån ren med produkter jag använder men med små små steg kan man ju påverka en del tänker jag. De här produkterna är naturliga, veganska och ekologiska. Alltså det bästa du kan ge din kropp.

Jag fick höra talas om ett par produkter från Maria Åkerberg för huden, de skulle tydligen vara helt outstanding och dessutom naturliga. Låter ju för bra för att vara sant men eftersom jag alltid letar bättre och bättre produkter så var jag tvungen att testa.

Här har ni dom! I kombination föryngrar det allra allra bäst, självklart funkar dom var för sig också men jag ville kolla hur bra dom var?

Nämen alltså! Jag är så galet nöjd! Allt är ”om fleek”! Doften, känslan, hur snabbt det sjunker in i huden, hur den får min hud att kännas osv. Sååå grymt!

Efter duschen så börjar jag med denna! Detta är ROYAL BODY OIL.

Img 0750 3.jpg

Detta är alltså en lyxig kroppsolja med eteriska oljor som gör såååå gött för huden. Doften är för det första ljuvlig! Fräscht och ”spa:igt”. Oljan stödjer kroppens egna skyddsfunktion och gör huden sååå len. Den är tunn och swoschar in i huden riktigt snabbt. Den hjälper celler att repareras så alla former av skador på huden mår bra av den här oljan. Vet ni att den även är bra för slemhinnor, och eftersom den är helt naturlig kan du spraya upp i muttis om du är lite torr där. Hur bra?

Efter oljan sen så smörjer jag mig med den här krämen. ROYAL BODY CREAM heter den. Det är lite som pricken över i:et skulle man kunna säga. Oljan och krämen verkar nämligen på olika hudlager varför de båda är perfekt att använda.

Den här krämen har samma läkande effekt som oljan, dessutom är de supereffektivt med att strama upp huden så du får spänst tillbaka. Jag märker verkligen skillnad! De här små små skrynklorna eller linjerna man kan se på huden liksom blivit mindre synliga sen jag började använda den här och så känslan när huden är sådär alldeles fantastiskt len. Ja men jag är såååå nöjd!

Hörs sen!

Kram Nina

38
8 kommentarer

Glödhoppor

Godmorgon!

Tack för alla fina gratulationer på min dag igår, man blir ju glad på riktigt. Att fylla år och bli firad med massa grattishälsningar är ju bara för underbart. Jag tänkte kicka igång bloggdagen med dessa underbara snabba små tunnbröd som kallas GLÖDHOPPOR. Galet goda och så svänger du ihop dom snabbt dessutom.

GLÖDHOPPOR, ca 8 -10 st

2 1/2 dl naturell yoghurt (går bra med filmjölk också)

3/4 dl mörk sirap

3 dl vetemjöl

4 dl dinkelmjöl fullkorn

1 tsk bakpulver

1 1/2 tsk salt

 

Gör såhär:

1) Blanda alla ingredienser i en bunke. Degen ska vara rejält kladdig så ha inte i mer mjöl.

2) Dela degen i bitar, arbeta med mjölade händer. Forma till runda bullar och kavla ut dem till ca 0,5 cm tjocka rundlar.

3) Nagga varje och grädda dem i en gjutjärnspanna eller stekpanna. Pannan ska vara torr. De ska gräddas tills de får fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

94
2 kommentarer

Falsk Kycklinglasagne

Hej igen!

Hörni, igår gjorde jag en falsk lasagne här hemma. Blev ju hur gott som helst, perfekt vardagsmat som absolut inte är tråkig. Tvärtom, känns som den nästan är festlig ju.

FALSK KYCKLINGLASAGNE, ca 6 port

500 g kycklingfärs (kan bytas ut mot vanlig köttfärs)

1 burk krossade tomater

1 lök

2 msk tomatpure

4 msk kycklingfond (använder du köttfärs så ta kalvfond istället)

Lite salt & Peppar

400 g torr pasta

Ostsås:

5 dl mjölk

3 msk vetemjöl

3 dl västerbottenost (eller annan smakrik ost)

Salt & peppar

 

Gör såhär:

1) Stek kycklingfärsen så den blir helt genomstekt. Hacka löken och låt den mjukna med.

2) Ha i tomatpure och kycklingfond. Rör runt. Häll i de krossade tomaterna, låt det sedan puttra på medelvärme i ca 15 min. Fyll på med vatten om den känns för torr.

3) Koka pastan enligt anvisningar men spara ca 1-2 min på koktiden.

4) Blanda ca 1 dl mjölk och mjölet, vispa tills mjölet är vispat. Häll det i en kastrull, häll i resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 3 minuter medan du rör om. Salta & peppra. Ha i den rivna osten och låt det smälta ned.

5) Lägg i kycklingröran i botten på en ugnsfast form. Häll över all kokt pasta. Till sist häller du ostsåsen över. Skjuts in i ugnen. 200 grader i ca 20 min eller tills osten början få din färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

76
7 kommentarer

Min födelsedag

Godmorgon raringar!

Idag är det min födelsedaaaaaaag! 🎉❤️🙏🏻 Jag älskar ju att fylla år och är glad på riktigt för varje år, tänk att jag får fylla 48 år idag?!

Redan kl 6 i morse sjöng dom för mig hemma, inte lätt att ha morgonpiggaste mamman i världen. Haha….

Av Milo (Tony handlade men Milo fick välja) fick jag hörlurar till mina promenader. Vi har bråkat om dessa förbaskade hörlurar så länge jag kan minnas, men nu fick jag ett par supergrymma trådlösa. Så glad för dem och ljudet var grymt!

Jag fick starta dagen med födelsedagsfrukost på hotellet. Milo fick välja om han skulle gå upp en timme tidigare för att följa med men den lilla tröttmössan valde att få sova istället, så tog vi frukosten efter vi lämnat honom på skolan. Jag gick all in! Åt allt och lite till. Min mage stod i alla fyra hörn. Haha…. tog en bild t.o.m som jag la ut på min Instastory.

Nu är jag på en liten shoppingtur på Erikslund i Västerås. Gör sånt som jag gillar helt enkelt. Skulle vilja gå och få mina fötter gjorda också. Ska lets upp ett sånt ställe tror jag.

Vi hörs sen!

Kram Nina

64
19 kommentarer

Hur najs kan det bli?

Halloj igen!

Ja, nu tänkte jag fortsätta med vår helg vi hade. Jag och Tony har länge pratat om att testa SUP = stand up paddleboarding. Det ser superhärligt ut ju. I onsdags när Maria och Magnus var hos oss så föreslog dom att vi kanske skulle testa. Sagt och gjort, Maria bokade åt oss på SUP Stockholm.

Det var ju svinnervöst, jag är ju lite rädd för vatten dessutom så det var med skräckblandad förtjusning kan man säga. Vi var många som aldrig testat i den gruppen som vi var med i så det var ju skönt att man inte var en ”rookie” alldeles ensam.

Jag var en av de första som fick gå i. Man var lite skakis till en början men det gick rätt snabbt att få kläm på det. Alltså, det var såååå kul!

Vi satte ihop våra suppar och så satte vi oss och bara njöt ute på vattnet. Det var verkligen sååååå mysigt!

Tony och Magnus lyckades dessutom synka lite huvudstående på sina suppar. Så coolt ju!

Det här var verkligen något av det roligaste jag gjort, dessutom blev dagen en av de mysigaste på hela sommaren. Jisses så härligt alltså! Vi låg och guppade i vattnet i 2 timmar, kostade 270 kr. Många skrev till mig på Insta att dom köpt sina egna suppar och nästa sommar måste vi nog göra det med tanke på hur härligt detta var alltså. Det trodde jag faktiskt inte.

Efter suppen (inte en sån medicinsupp man kör upp i rumpen…. haha) gick vi till Orangeriet för att äta. Vädret var som när man är utomlands, sån där härlig värme fast det var sen kväll. Vi beställde in så god mat dessutom så det kändes som dagen inte kunnat sluta bättre!

Magen stod i alla hörn! Så vansinnigt gott allting, är du i Sthlm nångång kan jag varmt rekommendera Orangeriet.

Efter maten så gick vi till bilen och åkte hemåt. Såååå härligt. Jag är så oerhört tacksam för att vi alla kan umgås, vi pratade om det på kvällen också. Magnus tog upp att jag alltid varit så rädd för att han ska träffa någon som kanske inte kan acceptera att vi fortfarande umgås. Å så är det, jag har alltid varor lite bekymrad över det. Mest för att jag, Tony och Magnus gjort det så bra man kan efter en separation och att en ny människa kom in i barnens liv redan när de var 5 och 7 år gamla. Det kändes som vi alla var rädda om den relationen vi byggt upp. I början var det ju inte så, då var det kaos, olycka och jäkligt tufft så när vi till slut lyckades få ihop en vänskapsrelation så var den jäkligt värdefull för oss alla. Så ja, såklart jag var bekymrad över om den nya kanske inte skulle acceptera det. Det har aldrig varit några problem med Maria, hon är kanon på alla sätt! Hon är som vi på något sätt….. så glad att det är just hon. ❤️

Nu ska jag soffmyset här. Imorgon fyller jag år, en dag som jag älskar. Jag älskar ju att fylla år, jag gillar att fira att jag får fortsätta fylla år helt enkelt. Så imorgon börjar vi med hotellfrukost här i småstaden. Sen får vi se vad dagen bjuder på.

Kram Nina

50
4 kommentarer

Krämig lövbiffsgryta

Hej igen!

Dags för ett toppenrecept som jag lovar att du kommer gilla! Ja om du äter kött dvs. Jag åt av det här och kan säga att herreminjeeeeee så gott det kan vara med kött ibland.

KRÄMIG LÖVBIFFSGRYTA, 4 port

400-600 g lövbiff

2 msk oxfond

3 msk tomatpure

2 msk kalvfond

2 tsk soya

1 schalottenlök

3 dl vatten

3 – 4 dl grädde

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Strimla lövbiffen och stek den lite snabbt i smör och olivolja. Ställ undan i en skål.

2) Ha i tomatpurén, låt den steka med en stund. Den avger en väldigt god smak när man”bränner” på den en stund.

3) Hacka löken och ha i den. Låt den steka med så den blir mjuk.

4) Häll i oxfond och kalvfond och vattnet. Låt stå och puttra på medelvärme tills vattnet reducerat nästan helt.

5) Häll på grädde och låt puttra på medelvärme i ca 10 – 15 min. Ha i köttet mot slutet och låt det värmas upp.

Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

466
17 kommentarer

Bomans Hotell i Trosa

Heeeeej!

Äntligen tillbaka. Nu har allvaret och vardagen startat här hemma och livet kommer att återgå till det som kallas det normala. Ska faktiskt bli skönt att få komma igång och blogga mera. Jag har tillåtit mig att vara lite mer ledig denna sommar för att jag verkligen behövde det. Våren blev ju som den blev och det har inneburit väldigt mycket oro och jag kände när sommarlovet startade att nu ska jag försöka passa på att ladda upp mig lite. Ta bort lite press och stress från mina axlar och ta dagarna lite mer som de kommer.

Även om jag berättar mycket på bloggen så berättar man ju inte allt av integritetsmässiga skäl. Vissa saker håller man ju för sig själv. Men för att förklara en del så genomgick en familjemedlem något riktigt tufft och jobbigt i höstas. Det innebar sjukt mycket oro under ganska så lång tid och när vi var mitt uppe i det så drog pandemin igång. Det blev som det bara var hemska saker som avlöste varandra. Pandemin förvärrade allt dessutom så den hade inte kunnat kommit mer olägligt.

När pandemin började släppa taget och allt började bli bra med familjemedlemmen kände jag att nu behöver jag släppa lite och bara leva ett tag. Vi har njutit som aldrig förr…. på något sätt har vi blivit omskakade och jag känner verkligen att livet måste levas till fullo. Det är så många år av mitt liv som ägnats åt oro, panikångest, ångest och psykisk ohälsa och när vi hade det riktigt tufft av oro i höstas och så pandemin på det var jag glad att jag hade hunnit bygga upp mig själv. Sellerijuicen och min kostomläggning gjorde så jag också stärkte mig psykiskt… tack och lov. Jag vet ärligt talat inte hur jag hade fixat pandemin och allt som hände i höstas annars? Jag hade varit en blöt fläck i ett hörn någonstans.

Så, sommarlovet blev mitt sommarlov också. Andas, njuta, leva här och nu, vara spontan och leva livet blev liksom vårt mantra. Jag är så glad för det.

Nu känner jag mig laddad att köra igång igen. Nu ska jag uppdatera er bättre. Ser fram emot det, bloggen ska få kärlek nu och det känns riktigt kul. Tänkte börja med att berätta för er om vår helg som vi hade nu. Jag delar upp det så det inte blir så mycket i ett inlägg. Sista sommarlovshelgen gick vi all in och satsade på att bara njuta allt vi orkade när vädret också visade sig från sin bästa sida.

I fredags drog vi iväg mot Trosa. Tyvärr så hade det hänt en stor bilolycka på vägen så vi blev ståendes i över 1,5 timme.

Väl framme i Trosa var vi vrålhungriga och kastade oss in på Kölsvinet för att äta en supersen lunch.

Vi käkade gott och bara satt och njöt av vädret som var. Kölsvinet ligger precis vid vattnet så utsikten är fantastisk. Alltså glassen från Gute Glass var verkligen maaaaagisk! Jag MÅSTE prata med ICA här i stan och få dom att ta in den, ni anar inte. En av de godaste glassar jag ätit helt klart! Mjölkfri dessutom, helt otroligt!

Vi hann ”lajja” lite på lekparken på väg till Bomans Hotell som vi bodde på. Det var säkert 35 år sen man satt på en sån här så jag var bara tvungen att testa!

Som sagt så bodde vi på Bomans Hotell. Alltsååååå, vilket ställe! Vi bokade ett av de finaste rummen för jag har hört att de ska vara helt outstanding. Gissa om dom var det? Vi var sååå impade!

Vi hade en egen terass och bodde faktiskt i ett helt eget hus på gården! Rummet heter Glimmertwin ifall du vill testa nångång.

Vi bodde i Keith Richards rum kan man säga för han var överallt på väggarna. Han stod t.o.m och askade lite snyggt med i badkaret som var i rummet. Det fanns också en grammofonspelare och Rollings Stones plattor att lyssna på.

Glada över det fina rummet! ❤️

Fixade oss i ordning för middagen som vi bokat på deras restaurang kl 19.30. Jag älskar att stå i ett nytt badrum och fixa mig, vet inte varför men har alltid gillat det. På det här hotellet hade man dessutom tänkt på allt, fanns t.o.m plattång i lådan. Bara en sån sak!

Hade på mig en klänning från H&M, brukar få frågor så lika bra att skriva det.

Vi tog ett glas innan middagen ute i den alldeles fantastiska trädgården. Där kör dom yoga på morgonen såg vi.

Alldeles ljuvligt är det i den där trädgården. Vi satt där och såg solen börja gå ned innan vi gick in för att äta. Man vill nästan bara ta av sig barfota och strosa runt där, så himla mysigt!

Missade helt att ta bilder på maten men vi åt så gott! Vi bara satt och njöt och plötsligt hade vi suttit i 2 timmar.

Måste visa dig det här skåpet! Överallt på hela hotellet i alla rum finns det skor man kan låna. Skorna tillhör Kristin som äger hotellet. Hon lånar ut dom gratis och det är inte vilka skor som helst. I vårt rum kunde man låna ett par Alexander MqQueen skor t ex. Hörde talas om ett Manolo Blahnik rum också. Dreglar…..

Tony njöt av ett bad när vi gick tillbaka till rummet. Jag och Milo öppnade chipspåsarna och låg i sängen och åt på dom.

På morgonen startade jag och Milo med ett bad. Alla ville såklart testa badkaret mitt i rummet. Sen var det frukost! Där fanns de största croissanterna jag någonsin sett! Vi satt länge där också och åt så vi rullade ut därifrån!

Efter frukosten checkade vi ut och sa hejdå till Bomans Hotell och Trosa för den här gången! Vi kommer garanterat att återvända snart igen. Såååå härligt!

I nästa inlägg ska jag berätta om vår Lördag!

Hörs snart igen!

Kram Nina

87
Kommentera

Ugnsbakade tomater med burrata

Nu ska du få ett förrättstips av mig, eller så har du det som någon form av tilltugg. Blev så sjuuuuukt gott, du måste testa. Alltså jag är ju så svag för Burrata, en form av Italiensk ost som har som ett mozzarellahölje och inuti en j servrar ljuvlig krämig färskost. Ämen det är så gott!

UGNSBAKADE TOMATER MED BURRATA, 4 port

20 st kocktailtomater

4 msk olivolja

1 citron (skalet)

1 dl pistagenötter

2 msk honung

1/2 tsk salt

500 g burrata

6 skivor ljust bröd

Garnera:

1 msk honung

1 knippe färsk basilika

 

Gör såhär:

1) Blanda olivolja, citronskalet, honung och salt. Dela tomaterna på mitten och lägg i olivoljeblandningen. Rör runt! Häll allt på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 125 grader i 2 timmar.

2) Riv sönder brödet. Stek det i en rejäl klick med smör. Det ska bli lite frasigt och få lite färg.

3) Hacka pistagenötterna i mindre bitar och torrosta i en stekpanna.

4) Lägg brödet i botten. Strö över pistagenötterna, ha på tomaterna, skär Burratan i mindre bitar och ha på det också. Ringla över honung och toppa med färsk basilika. Servera!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

51
3 kommentarer