Quesadillas

Hej och hallå!

Äntligen fredag igen och här pågår förberedelser för kvällen. Inget speciellt som ska hända mer än att vi ska ha fredagsmys. Jag har redan förberett Quesadillas, dom ska egentligen fixas just precis innan servering men jag värmer dom lätt i ugnen ikväll så blir det toppenbra.

Detta är en perfekt förrätt eller plockrätt att välkomna gäster med t ex. Gott till det där glaset vin man får, helst om man är lite hungrig.

Quesadillas kan förberedas så tillvida att du steker dom just innan de serveras, då är det magiskt! Du kan också variera innehållet. Du kan ta skinka, salami eller någon annan god chark. Du kan också göra dem helt vegetariska med t ex lök och champinjoner i. Sååå gott!

Det här receptet har snappat från bästa Fredagskockens nya receptbok.

Så bra receptbok! Massor med bra tips och 16 olika menyförslag. Jag nappade på Quesadillas men jag har ändrat om det lite.

QUESADILLAS, 8 bitar

200 g prästost eller annan god ost med mycket smak

4 tortillabröd

100 g salami eller skinka

olivolja

Gör såhär:

1) Riv osten. Lägg ut 2 av tortillabröden och ha på hälften av osten. Lägg på salami eller skinka och sedan resterna av osten.

2) Lägg på de 2 tortillabröden och pressa ihop. Stek bröden i rikligt med olivolja på medelhög värme. Någon minut på varje sida, osten ska smälta fint inuti. Ytan ska bli gyllene och frasig. Dela varje i 4 bitar och servera med lite färsk purjolök.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

52
3 kommentarer

Fin bröllopsdag

Hej raringar!

Igår gick dagen åt till jobb och att fira bröllopsdag. Ja men visst, igår firade jag och min Tony 14 år som gifta. Tänk att det är så längesen som jag stod där nervös så blomkvasten vibrerade så mamma trodde att den skulle falla samman. Haha, har aldrig varit så nervös i hela mitt liv som när jag skulle gå in i kyrkan. Herreminjee alltså…. vilken pärs. Men väl där inne med hans hand i min så landade jag i någon form av nervös trygghet i alla fall.

Tänk så färska vi var i vår relation då? Vi hade varit ihop i 3 år varav de första året var någon form av flirt bara…. Det har hänt så mycket!14 år av allt skulle jag vilja säga. Psykisk ohälsa, lycka, barn, missfall, motgångar, oro, föräldratrötthet, livspussel, framgångar, flyttar, förlorade husdjur, operationer, trygghet, gråt, ångest, skratt, kärlek och liv. Ja men allt som finns i ett liv har funnits i dessa 14 år tillsammans. Vi har svetsats samman mer och mer för varje år som gått och gjort allt tillsammans. Han är min människa den där Tony, det tog tid att hitta honom men efter 31 år av mitt liv så stod han bara där. Jag är tacksam för honom varje dag.

Har haft en konstig period nu där jag haft lite katastroftankar om att jag ska förlora honom. Att något ska hända honom. Gud, tårarna bara forsar när tanken slår mig. Vet inte varför jag får såna här perioder i livet ibland. De infaller alltid vid pms så jag antar att den är boven i dramat. Vill inte tänka såna tankar för dom gör inget gott för en, tvärtom.

Igår firade vi i alla fall vår dag tillsammans. Innan lunch kvistade vi förbi smyckesbutiken här i småstaden och jag fick välja ut lite fint.

Passade samtidigt på att byta in en ring som mamma och pappa köpte till mig i födelsedagspresent, den var för stor och gick inte och beställa i så liten storlek som jag behövde.

Istället blev det lite härligt från Caroline Svedbom. Jag ÄLSKAR hennes smycken. Så otroligt snygga.

Blev dessa örhängen också! Ja men ÄLSK! 🥰 Har burit allt på mig sen jag fick de förutom på natten, jag blir som ett barn och vill ha det nästan t.o.m när jag sover. Minns ni när man var barn och hade köpt nya skor eller kläder? Man ville sova med det på.

Lite mera kittade med smycken och hela faderullan var vi sen på kvällen när Tony planerat en myskväll i Stockholm. Vi tog tåget in och satte oss på Stureplan 1 för ett glas.

Vi satt och pratade om högt och lågt. Jag t.o.m grät när vi kom in på vissa saker som har med föräldraskap att göra. Att vara förälder är så starkt ibland, det är så mycket känslor i att vara mamma och då är det skönt att få vädra såna tankar med sin bästa vän. Han förstår mig och känner mig utan och innan, det hjälper i en sån diskussion.

Vi åt lite lätt och fick sen ett infall att skriva till Tanja och Lasse, ville de komma på ett glas och säga hej? Istället blev vi bjudna hem till dom på toast Skagen och bubbel. Vi köpte med oss lite fin champagne och gav oss av mot gamla stan. Dom har en sån fin våning där så man smäller av. Jag älskar gamla stan, så härligt att få bo där.

Tanja är en fena på fix! Hon ordnade toast Skagen med en brödrost från John Deere, ämen har ni sett så häftigt?! Jag MÅSTE ha en sån! Haha…. Det var ljuvligt gott, tror jag hummade högt. Passade perfekt till Champagnen.

Efter vi myst klart tog vi en promenad till Centralstationen och åkte hem. Nöjda, energifylld, glada och fortfarande kära. En fin bröllopsdag på alla sätt!

Nu ska jag faktiskt lägga mig på soffan och gosa med Majlis. Vi hörs sen!

Kram Nina

88
3 kommentarer

PULLED COCA-COLA CHICKEN

Coca cola i maten?

I helgen klurar jag på att göra Coca cola pulled chicken igen, det blev så galet gott och kycklingköttet så mört så det bara smälte munnen. Detta kan också ätas med ris eller potatis om man känner för det. Coca colan gör underverk med den här rätten alltså, såååå gott! Du måste testa! Pulled Coca Cola Chicken tänker jag passar himlans gott bara i tortilla eller naanbröd också och sen servera med massa olika tillbehör. Min vitlökssås (<klicka) till är huuuuur gott som helst.

Vill du hellre äta något som går betydligt snabbare att svänga ihop så tipsar jag sig om att kika in – 20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

PULLED COCA-COLACHICKEN, 6 port

Missa inte mitt recept på Pulled Pork (<klicka),  det är såååå smaskigt! 

6 st färska kycklingfiléer
3 dl smokey bbq sås
1 dl rhode island dressing
1/2 dl HP sås
1/2 dl farinsocker
salt & peppar
2 dl coca-cola

Gör såhär:

1) Lägg i kycklingfiléerna i en gjutjärnsgryta. Häll över bbq sås, rhode island dressing, HP sås, farinsocker, salt och peppar.

2) Rör om ordentligt. Låt sedan allt koka på medelvärme i ca 1 timme. Det ska gå att trasa sönder kycklingfileerna med en gaffel när det är klart. Var noga med att röra om lite då och då. Det kan brännas fast då det är socker i.

3) När kycklingen kokat klart trasar du sönder allt och häller sedan på coca-cola. Låt stå i ugnen på ca 150 grader i ytterligare 20 minuter. Rör om allt och servera.

Pulled chicken går att servera på många olika sätt. I tortillabröd som tacos, till ris eller t.o.m potatis. Vi serverade det i frallor med coleslaw, grönsaker, picklad rödlök och vitlökssås.

Mer inspo:

10 goda maträtter för matlådan (<klicka)

15 billiga och goda rätter (<klicka)

20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

86
12 kommentarer

Närproducerat och Skördemarknad

Godmorgon!

Hej sa pms:en och kom och tog mig igen. Sovit som en ”krattovitch” inatt, gav upp vid 4 tiden och tänkte att jag tar väl morgon då. Ibland får man bara ge upp liksom och så tar man sömnen natten efter. Gissar att det blir en ”sova dreglande i soffan innan Idol” ikväll.

Nog om dålig sömn, igår var nämligen en dag där temat närproducerat, lokalodlat och ekologiskt fick en annan innebörd i våra liv. Kan säga såhär, jag var euforiskt lycklig när jag kom hem igår efter att ha fått uppleva det färskaste av grönsaker. Jag ska berätta!

Jag såg att någon varit på Landsberga Gård på min Instagram och blev lite nyfiken. Det låg nämligen inte alls långt ifrån oss så jag tänkte att det ju måste vara värt ett besök.

Det ligger riktigt mysigt och jag ju köpt ägg på ICA Maxi ett flertal tillfällen som är just ifrån Landsberga Gård. Så helt nytt var det ju inte för mig. Där finns allt från lokalproducerat kött, honung, mjölk och mjöl till inredning och fika. Jag ÄLSKAR sånt!


Det blev ett vårmjöl med extra god jäskraft, så laddad att få baka bullar på det här mjölet. Fanns i 10 kilos säck också. Är det här bra så köper jag nog en sån. Fanns andra mjölsorter också, blir nog sånt också om det här är toppen. Älskar bra mjöl!

Köpte grillkorv med hög kötthalt som jag lagade mat på igår. Det receptet kommer senare idag. Blev kycklingchorizo också och så honung då. Alltid honung när jag får tag på en som inte är varmslungad. Honung är nyttigt om den inte är varmslungad, kan vara bra att tänka på. Salsicciafärsen ska jag laga någon riktigt gott av, så spännande och härligt när man får laga mat på sånt här!

Vi avslutade med att ta en lite fika innan vi for vidare.

Efter besöket på Landsberga Gård så såg jag på min Instagram att kompis Helena var på Åkerby Handelsträdgård och visade mig bladselleri. Hon var där och pratade ihop sig om Söndagens skördemarknad. Jag som vill köpa färska ekologiska grönsaker kvistade dit för att se vad som fanns.

Ja men jag blev helt salig! Ni som följer mig på Instagram kunde se allt härligt på mina storysar.

Färska gurkor, snacksgurkor, tomater i massa olika sorter, paprikor och snackspaprikor som är så saftiga och smakar så gott så man kan äta det som godis. Igår kväll så gjorde jag i ordning ett snacksfat till Milo med färska snacksgrönsaker, lika gott som godis typ.

T.o.m fjärilarna trivs! Den här var så vacker!

Vi var också i ”Chililand” som ja kallade det! Så vackert och så häftigt! Så gott i matlagning.

När vi kom till grönkålslandet höll jag på att smälla av! Alltså, jag har aldrig sett så stora grönkålsstammar. Kolla min instagram så ser du vad som hände när jag skulle rycka loss denna ”bad-ass”! Haha…..

Galet fina lökar var det också – ja det där lät det…. men wow vilka stora! Milo fick rycka upp en rejäl rackare.

Jag hade fullt sjå hemma att få ordning på grönkålen. Jag ansade den och la i påsar och så fryser jag in. Går utmärkt förstår ni, hur smidigt?

Ett tips är att alltid spara dessa små vita ”klämmor” som brukar sitta på brödpåsar. Jag spar alltid dom, perfekt att stänga påsar med.

Kolla salladshuvudet? Blir gråtfärdig tammetusan!

Purjo köpte jag också. Så färsk och så god, smakar liksom mer.

Kastade inte lökens spröt, funkar som salladslök. Förvara i påse i kylen så luktar det inte.

Löken delades i fyra delar då den var så stor. Förvaras i dubbla påsar med ordentlig klämma i kylen. Använder mycket lök i matlagning så den kommer snabbt att gå åt.

Åkerby Handelsträdgård har haft det tufft sen Corona kom. Den stora marknaden i Sthlm som de alltid stått på på helgerna har varit inställd. Så nu står dom där med massor av grönsaker. Tyckte så himla synd om dom, vill verkligen hjälpa till med det jag kan som har många följare.

Åkerby Handelsträdgård är inte öppen för allmänheten, men på Söndag ska dom ha något av en skördemarknad där. Då kommer man kunna skörda sina egna grönsaker eller så kan man köpa färdigskördat. Det kommer vara öppet mellan 10-18 på Söndag den 30/8. Helena kommer står där med sin Foodtruck så det kommer finnas både mat och fika att köpa. Supermysig utflykt att göra med sina barn eller om du är en riktig sucker för fina grönsaker som jag!

Jag ska dit och köpa mer grönkål, kan köpa för hela året ju när man ändå kan frysa det. Ska köpa på mig tomater och mer snacksgurka och snackspaprika. Så gott att mumsa på vid tv:n. Hörde att potatisen skulle skördas idag och den var en fin rackarns sort också. Tyvärr så fanns inte stjälkselleri men det lät inte helt omöjligt att det kanske kan göra det sen. Hoppas!

Kanske ses vi där på Söndag?

Nu ska jag jobba vidare. Hörs sen igen!

Kram Nina

53
5 kommentarer

Kanelbullerulltårta

Hej igen!

Igår svängde jag ihop en rulltårta som verkligen inte gick av för hackor. Är du sugen på något som går snabbt och är väldigt lätt att göra kan jag verkligen rekommendera denna. Kanelbullerulltårta känns som en underskattad kaka helt klart!

En alldeles ljuvlig kaka som faktiskt var svår att sluta äta. Milo utbrast ”Wowww, smakar precis som kanelbulle”. Bra betyg!

Kika gärna på fler ovanliga kanelbullerecept HÄR.

KANELBULLERULLTÅRTA

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
liten nypa salt

1 tsk kardemummakärnor (mortlas)

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
0,75 dl florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt.

3) Blanda de torra ingredienserna och vänd i det med en slickepott, ha också i mjölken. Rör om till en slät smet.

4) Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt. Håll i smeten och bred ut den som en rektangel. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Lägg ett tomt bakplåtspapper på bordet med pärlsocker på. Vänd upp kakan på det när du tar ut den. Om inte bakplåtspappret lossnar så blöt ned det ordentligt med en trasa och dra sedan försiktigt bort det.

5) Fyllning: Blanda alla ingredienser till en krämig fyllning. När kakan svalnat helt breder du på den på kakan.

6) Rulla ihop ifrån långsidan till en rulltårta. Pudra med florsocker, strö gärna på lite mer pärlsocker.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

421
13 kommentarer

Livet måste njutas oxkså

God förmiddag finisar!

Jag startade dagen med att vara sådär snäll mot mig själv. Jobbade undan redan från 04.30 i morse så jag skulle kunna ta lite ”egentid”. Vaknade på uruselt humör nämligen (pms på ingång) och lite ledsen i själen, inträffar oftast på måndagar när helgen gått fort och så kan jag tänka mig att det känns lite värre nu när hösten är på intågande. Efter att Milo blivit skjutsad till skolan så gav jag mig av på en promenad.

Efter ca 30 minuters promenad så började så sakteliga livet återvända till mig. Solen sken från en blå himmel och värmen strömmade emot mig. Kunde inte bli annat än glad ju.

Drygt en timmas promenad blev det som gav mig energin och glädjen i bröstet tillbaka! Det är så värt det. Känner du dig deprimerad, ångestfylld, ledsen, less eller bara nere så försök ta tag i promenaderna. Dom ger så mycket tillbaka!

Igår hade vi middagsdejt på Pinchos här i småstaden. Tonys lillebror Tobias fyllde år och hans sambo Emelie styrde upp en överraskning åt honom.

Här satt vi och väntade in dom. Ni som följer mig på Instagram (<länk) och på min stories kunde se hur överraskad han blev.

Glad och överraskad lillebror!

Vi fick en hel undervåning för oss själva! Toppenbra ju. Så himla gott som vanligt också, jag älskar deras mat. Igår åt jag stekta räkor, majskolv, edamamebönor och kycklingspett. Blev en marängsviss till efterrätt också. Rullade ut!

Nu måste jag tillbaka till lite mer gamla vanor. Har varit svullen i magen och känt av skitmaten i kroppen, lite för mycket slarv och godsaker under lång tid. Men, ingen fara på taket. Det handlar om balans och att njuta av livet på alla sätt man kan. Sommaren ska njutas på alla håll och kanter. Nu kommer livet njutas på helger och på veckorna tänker jag lite mer vänligt och snällt för kroppen i matväg.

Ska fortsätta jobba här nu, tänkte bjuda dig på ett härligt recept sen som du snabbt kan svänga ihop.

Kram Nina

67
4 kommentarer

Spontandag

Hej vänner!

Nu har vi landat i soffan här hemma med mätta magar efter en överraskningsmiddag. Berättar mer om det sen. Tänkte börja med att berätta om vår Lördag. Det blev spontant och så toppen!

Vi åkte ut till exet Magnus föräldrars sommarstuga. Kidsen var med och efter att vi fikat så blev det lite vattenlek. Felicia och Noel började.

Milo kollade när Marias kids åkte först innan han själv åkte, man behöver ju ladda liksom.

Han passade på att först vänja sig vid vattnet också. Plötsligt var det 21 grader i det istället för 25. Där gick min gräns också, under 25 grader så badar inte jag. Haha…. Knappt under 30 faktiskt.

Så taggad! Skitkul hade han. Han åkte ihop med Marias pojke Noel också och det var nog ännu roligare. Så modig, jag skulle nog inte våga.

Min fd svärfar var med oss ned och kikade också. Deras ställe är verkligen helt magiskt, det är något väldigt speciellt med den här ön alltså. Man blir glad av att vara där och det har jag blivit sen jag var 17 typ. Vi fikade på deras altan och satt och mös länge!

E59E6B0C-DBFE-46E1-A0C5-828DE9CCDB9E

5EB72558-854C-4317-BD65-EF32FE24202BKvällen avslutades med sushi hemma hos Maria, tyvärr inga bilder från kvällen men mysigt hade vi det. Vi tog inte bilen hem förrän närmare halv 12 på natten. Spontant och jädrigt mysigt!

Nu klipper mina ögon här, dags att somna med öppen mun här i soffan. Haha… ha en fin kväll och en fin start på veckan imorgon!

Kram Nina

47
2 kommentarer

Tillbaka till rutinen

Innehåller annonslänk genom reklam för Cellbes

Godmorgon!

Ja, eller jag har varit vaken sen halv 7 så morgon är det väl inte längre. Vi har hunnit vara ute på en promenad som blev längre än jag tänkte men oj så skönt! Det är inte klokt så skönt det är med dessa morgonpromenader. Livet återvänder varje gång!

I morse blev det en promenad på 6,6 km och ca 1 timme och 5 minuter. Alldeles svettiga när vi kom hem, så kvavt här idag.

Hade på mig en ny jeansklänning (<länk) igår som är helt i min smak, perfekt till hösten också. Tänk så snygg när man har stövlar på sig till.

Igår startade vår dag med möten i Sthlm som sagt. Efter vi var klara i Sthlm så tog vi en lunch på Vau De Ville, en av mina favvoställen bara för att dom ha halloumiplateau. Alltså den är så sjukt god!

Tony åt kalvschnitzel och tyckte den också var supergod! Men om vi ska prata mer om halloumiplateaun så är den bland det godaste jag ätit. Den är liksom perfekt. Så mycket frukt och grönt med en dressing som är ”to die for” och så halloumi uppepå. Åker du dit nångång så testa den!

Det här är något jag ska ta med mig hem som idé. Vet ni hur mycket myntan satte smak? Så fräscht blev vattnet, sån otrolig skillnad verkligen!

Milo lajade med kompisar efter skolan så vi förberedde kvällens middag hemma. Nu är man tillbaka i gamla gängor igen för vi åt tacos. Haha…. nu svennebanar vi oss ända in i kaklet och gissa hur härligt det är ändå att det blir lite ordning och reda. Haha…..

Bananer och äpplen är ett måste på tacobordet numera, så galet gott i tacos! Sen köpte jag en ny salsasås med ananas igår och den blev en höjdare till Tacos måste jag säga. Sen kollade vi fångarna på fortet och tände ljus överallt. Riktigt mysigt!

Hepp! Nu ska vi kicka igång denna lördag. Får se vad den kommer bjuda på, det står lite öppet här.

Vi hörs sen!

Kram Nina

43
9 kommentarer

Fotomiljö sökes

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Hej igen!

Häromdagen var vi ut och kikade på lite fotovänliga miljöer, som jag berättade för er så håller ju jag på och ska göra en bakbok. Min första bakbok. En dröm jag haft sen jag var med i Hela Sverige Bakar 2012. Jag vet inte hur många förlag jag skrivit till och försökt få napp hos men nästan bara blivit nekad överallt. Någon erbjöd sig att jag skulle få bekosta den själv. Så jag gav faktiskt upp, tänkte att det där med bok var kanske aldrig tänkt för mig alls.

Ja så tänkte jag, tills jag fick ihop ett möte med Bonnier och dom blev eld och lågor och ville göra en bok med mig. Alltså ni hajar lyckan va? Gud, jag grät! Haha…. Jag jobbar med världens härligaste människor dessutom, så tacksam så det är inte klokt. Jag vet att det kommer vara ett jädrans jobb men oj som det kommer vara värt det.

Ja, så nu letar vi miljöer där olika miljöbilder kommer att tas till boken. En miljö som jag älskar är fält. Rågfält är ju så fint så det är inte klokt!

Klänningen hittar du HÄR! Passar perfekt nu på sensommaren och i höst och vinter med tjocka strumpbyxor och en kofta. Älskar den!

Jag vågade absolut inte ställa mig mitt i fältet för då skulle säkert bonden bli ledsen så jag stod bredvid det istället. Men det är något med rågfält, jag blir alldeles hänförd av dom. Vidden, färgen ja men allt!

Ikväll ska vi åka till svärisarna och så ska jag fota lite i den miljön så får vi se om vi kan hitta det vi söker. Så spännande detta!

Nu ska jag flåsa vidare här, vi hörs sen.

Kram Nina

76
26 kommentarer

Villhöver

Godmorgon höll jag på att säga även om jag redan hunnit bjuda på ett recept här inne. Vi sitter och jobbar på Art Bakery på NK. Tony sitter i teamsmöte och ska vidare till ett fysiskt möte sen. Själv har jag ett möte som går snabbt och sen kommer jag sitta och jobba. Vi pysslar ihop dagarna så vi kan åka tillsammans till Sthlm när det behövs, annars jobbar vi ju båda hemifrån. Tony sitter mest inne på vårt kontor, jag står mest i köket och sen sitter jag vid datorn resten av tiden. Det är så det ser ut.

Sitter och dreglar när jag tittar in i bageriet här. Skulle jag ha ett stort stort kök som jag fick inreda hur jag ville skulle jag ha ett litet litet bageri bakom en industrivägg i köket. Alternativt en stuga på gården som jag skulle göra till ett litet bageri. Vilken dröm! Jag dreglar typ när jag tänker på det. Tänk och slippa slabba ned köket varje gång, att ha ett litet bageri där allt hade sin plats och inte behövde stuvas undan. Ska skriva upp den på min ”villhöver” lista!

Nu ska jag fortsätta jobba här. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

45
8 kommentarer