Tack Sälen

Godmorgon i ottan!

Ja här blev det visst inte så mycket sömn inatt. Jag sov så mycket förra natten så det får jag sota för inatt…. men men. Ska strax kliva upp och börja packa ihop för idag åker vi hemåt igen. Vi sa det igår kväll att detta blev verkligen hur toppen som helst. Vi hade inga förväntningar när vi åkte hit då vi aldrig upplevt något annat än vinter i fjällen. Dock så hade vi inte förväntat oss att det skulle bli såhär bra och mysigt! Vi kommer definitivt åka hit fler ggr på hösten, det är en sak som är säker. Kanske ett stående inslag på höstlovet.

Mitt gäng som kommer vakna här om någon timma längtade INTE hem och det är ju ett gott betyg. Då har man trivts och haft det bra.

Vårt fina hus som vi bott i. Vi bodde på övre plan, då har man ett litet loft som ni ser där de höga fönstrena är. Vi har tillbringat alla sena eftermiddagar och kvällar i vår mysiga lägenhet så vi har verkligen njutit av den också. Tony har bastat ca 3-4 ggr per dag. Haha, det är helt sant. Han är inte klok…. igår sa jag åt honom att han måste dricka mycket vatten så han inte torkar ur.

Så fort dom vaknar ska vi ge oss ut på en promenad har vi sagt. Det regnar men vi sa att det kan vara mysigt och gå lite och avsluta det hela med en varm bastu. Det blir Tonys typ tionde bastu på den här resan. Tror att jag måste börja kolla efter en sån bastustuga man kan ställa på gården med tanke på allt bastande han håller på med. 😂

Tack Sälen för suuuuuupermysig avslutning på höstlovet. Vi får se om vi ses i vintern med tanke på omständigheterna?

Vi hörs senare!

Kram Nina

66
4 kommentarer

3 rätters middag

3 rätters

Ja vilken underbar middag det blev här i vår mysiga lägenhet igår. Så gott med trerätters så det måste det nog bli ikväll också. Ser så fram emot mat jämt, mat är livet. 🤩 Lägenheten är så mysig och fin också så det är extra trevligt att stå och laga mat på kvällen.

Igår blev det såååå gott! Du ska få hela menyn här nedan:

FÖRRÄTT: Chips med smetana, löjrom och rödlök.

Potatischips (lättsaltade)

Smetana

Löjrom

Rödlök

Gör såhär:

1) Lägg ut chips på ett fat, tänk att man gärna äter säkerligen mellan 5-8 chips per person. Klicka på smetana på varje.

2) Klicka ut löjrom på varje.

3) Hacka rödlök riktigt smått och sprid på det också. Jag hade lite extra i en skål bredvid för den som vill ha mer.

VARMRÄTT: Helgkyckling

4 kycklingfileer

4 portioner kokt ris

Sås:

4 1/2 dl vispgrädde

4 msk kalvfond

1 1/2 dl vitt vin

1/2 citron (saften)

1 knippe hackad persilja

1 1/2 dl riven parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Koka riset enligt anvisningarna. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i smör en ganska så het panna. Salta och peppra.

2) Lägg riset i en ugnsfast form. Platta till det lite. Lägg kycklingfiléerna på riset.

3) Gör såsen i en bunke. Häll i alla ingredienser och rör runt ordentligt. Häll allt över kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg. Vi åt sparrisbroccoli till som jag stekte i vitlök och salt, en skvätt grädde sonder sen får stå och puttra i tills det mjuknat.

EFTERRÄTT: Gino

250 g jordgubbar

1 päron

1 banan

150 g vit choklad

Vaniljglass

Gör såhär:

1) Tjoffa all frukt i små tärningar. Lägg allt i små ugnsfasta formar.

2) Hacka chokladen i små bitar också. Strö på dem över frukten. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills chokladen fått fin färg.

3) Servera direkt med vaniljglass. Såååå gott!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

846
4 kommentarer

MTB i Sälen

Godmorgon godmorgon!

Känner mig lite som en nyponros, jag dångla till med 11 timmars sömn inatt. Haha… fullmåne och allt. Men jag sover alltid sämst natten innan och jag antar att fjälluften här uppe gjort mig gott. Det och sen bastu på eftermiddagen och en trerätters middag på kvällen.

Tänkte låta er hänga med på vår dag.

Började med mysig frukost. Köpte en ny müsli från Paulun och galet nog så gillade hela familjen. Den var supergod tyckte alla. Tips tips!

Det var verkligen en magisk dag på alla sätt. Solen sken från en klarblå himmel. Som ni ser så är den enda snön som finns i backen den som de testat att spruta ut med snökanonerna.

Efter frukosten och efter att vi klätt på oss hämtade vi ut MTB cyklarna som vi hyrt innan. Himla bra cyklar alltså, så lätta att cykla på och rullade superbra. Vi hyrde på Kaisers Skidbod på Sälfjällstorget. Dock så tycker nog inte min rumpa riktigt samma sak idag. Aaaaaaj, så öm så öm. Haha…

Efter någon timmas cykling i terräng, i uppförsbackar, i nedförsbackar, i gegga, i vatten, i högt gräs och ja… you name it så satte vi oss på Gustavstorget för att äta matsäck. Vi tog med oss det och åt det som lunch där.

Milo cyklade i kidsparken och vi satt i solen. Tony hade t.o.m tagit med sittunderlag till oss, snacka om vuxenpoäng. 😅 Skitmysigt att sitta där och mysa en stund. Hade smörgås i hela munnen när Tony fotade mig…. 😂

Kul var det och jobbigt. Jobbigt för handlederna, nacken och rumpan. På min kärringhoj så sitter man ju mer upprätt. På en sån här sitter man ju framåtlutad, å så spänner man sig ju massor när man liksom åker i skogen och i all terräng. Sååå kul dock. Kan verkligen rekommendera er att MTB-cykla med familjen.

Väl hemma sen så blev det till att strutta runt i understället en stund. Vi satte på bastun och sen blev det en välbehövlig varm bastu för de ömma handlederna, ömma nacken och sist men inte minst ömma sittben. Haha….

Vi hällde upp ett varsitt glas bubbel och sen blev det iskalla vindruvor till. Sååå gott!

Det var över 100 grader i bastun. Tony maxade det till 112 grader tror jag. Inte jättevanligt att man får så varm bastu, jag har i alla fall bara varit med om det hemma hos min mormor och min farfar.

Lite relax utanför bastun sen med ett iskallt glas bubbelvatten. Så skönt så jag nästan somnade att sitta där.

Tony hade lovat Milo att dom skulle klättra upp på toppen av fjället så efter bastun gav de sig iväg. Själv stannade jag hemma och lagade middag åt oss. Skönt att jag slapp klättra upp på fjället kan jag säga. Haha…

Det var dimmigt som tusan att ge dig upp där men dom var tappra och traskade på.

Uppe! Så jäkla duktiga. Det var 1 kilometer upp sa Tony. De fotade fullmånen och vårt område som du ser där med alla ljusen.

Den här middagen blev det. Ni får recept på den senare idag.

Nu ska jag strax gå upp och fixa frukost åt oss. Idag blir det nog att ta sig upp för lite vandring på fjället. Vi ska packa med oss matsäck och så får vi se hur det är? Har aldrig testat så det ska bli intressant.

Vi hörs sen, ha en mysig lördag!

Kram Nina

131
10 kommentarer

Citronpasta med parmesan och ruccola

Hej igen!

Igår lagade jag en så god citronpasta när vi landade här, så busenkel att göra. Tar typ 10 min beroende på vilken pasta man kör. Testa den här, gott och lite annorlunda. Hittade inspirationen på den HÄR bloggen.

CITRONPASTA MED PARMESAN & RUCCOLA, 4 port

500 g spaghetti

2 citroner

2 dl creme fraiche

3 msk honung

1/2 liten påse ruccola

2-3 dl riven parmesanost

Ca 2,5 dl pastavattnet (förutsatt att pastan kokats med vanlig pasta och inte glutenfri, för glutenfritt….. ha i ca 2 tsk majsredning i pastavattnet)

Salt & nymald svartpeppar

Gör såhär: 

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Tvätta och finriv under tiden skalet av båda citronerna, pressa ur citronsaften ur den ena citronen och lägg skal och saft i botten på en stor serveringsskål.

3) Riv parmesanosten, hacka ruccolan smått och lägg ner det också i skålen.

4) Häll av den färdigkokta pastan i ett durkslag, spara minst 2,5 dl av pastavattnet.

5) Häll i spaghettin i serveringsskålen. Rör sedan i crème fraiche och honung och späd sedan med pastavattnet, lite i taget.

6) Rör om och blanda ordentligt, och krydda med salt och peppar. Vill du ha en krämigare konsistens häller du bara i mer pastavatten.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

32
Kommentera

Rumpen och jag ska ut och cykla

Godmorgon godmorgon!

Blöööö inatt hjälpte då varken tyngdtäcke eller djupandas för att kunna sova. Har vaknat flera ggr och sen kunde jag inte somna om heller. Det är fullmåne imorgon natt men jag blir alltid som knasigast natten innan. Hmmm…. ja ja, får dricka extra mycket kaffe säger jag som dricker koffeinfritt kaffe. 😂

Så mosig men uppe med tuppen. Testar Ida Wargs bus i ansiktet idag, ska bli spännande att se hur den ger färg? Här hade jag precis smort in mig.

Vi kom fram igår kväll hit till lägenheten. Vi bor precis bredvid Högfjällshotellet. Vi packade upp fort och sen började jag laga mat. Blev en jättegod citronpasta, du ska få recept på den sedan.

Snart ska vi sätta oss och äta frukost här, sen ska vi klä på oss cykelkläderna och ge oss iväg på en långtur. Finns färdiga cykelleder här som man kan följa. Alltså, ska bli så härligt men jag är lite fundersam över hur ont i stjärten man kommer få? Förmodligen jätte! 😂🍑🆘

Jag har börjat med en ny grej nu. Dricker 1 liter citronjuice på morgonen innan min sellerijuice, började igår. Det sägs rena kroppen, rena blodet, gynna matsmältningen, boosta immunsystemet, stabilisera högt blodtryck, alkalisera-återfukta och revitalisera kroppen…. ja men massor! Så nu dricker jag det och sen väntar jag en halvtimma innan jag tar sellerijuicen. Spännande att se effekterna?!

Tog med mig ett jul-doftljus hit också. Vill ha lite julkänsla när vi är här. Doftar magiskt gott, sådär lagom mycket. Köpte det på Hemtex.

Nyvaken och så taggad på att ge sig iväg på cykelturen. Haha… vi har inte ens klivit ur pyjamasarna här. Han är alltid såhär ivrig. Det är som att ha ett barn till när det kommer till såna här grejer. Haha….

Jaja, jag har inga såna proffs-cykelbyxor så jag funderar på om jag kanske måste sätta in bindor i trosorna som mjukning i rumpen? Tur jag har det med mig i alla fall…. för ja men självklart så fick jag mens igår. Typ exakt när vi hoppade in innanför dörren. T.o.m Tony sa i morse: ”Ja men då är ju allt som det ska, du din stackare får ju alltid mens när vi åker nånstans”. Det är verkligen så. Det är som att den tajmar in sig sådär perfekt. Men men, det är som det är. Man får la gilla läget och packa med sig lite attiraljer i ryggsäcken och hoppa in i nån skog och byta skydd sen. 🙈

Nu ska jag fixa frukost åt oss här, tror Tony ska dra ut och springa först så då hinner jag jobba en stund innan han är tillbaka. Han orkade inte vänta…. 😂🙈 Jag säger ju det, mitt fjärde barn.

Vi hörs den, då får ni höra hur det gick med rumpen och allt.

Kram Nina

41
7 kommentarer

Ugnsbakad KYCKLINGFILÉ med parmesansås och vitlök

Hejsan!

Häromdagen blev jag sugen på att testa ett nytt recept som jag grunnat på i ett par veckor. Oftast blir det så recepten kommer till, man kommer på en kombo som man vill testa och sen klurar man på den ett par dagar och sen testar man. Ibland blir det mindre bra och ibland blir det så toppen som det kan bli! Som den här rätten! Så gott så gott! Tallriken jag fotade var Milos men vi andra åt klyftpotatis till. Sååå smarrigt!

UGNSBAKAD KYCKLING MED PARMESANSÅS, 4 port

Kika gärna på fler supergoda kycklingrätter HÄR!

4 kycklingfileer

 

Marinad:

2 klyftor pressad vitlök

0,5 kruka hackad persilja

3 msk olivolja

1 msk japansk soja

0,5 msk balsamvinäger

0,5 st citron (pressa saften)

1 msk  flytande honung

Salt & peppar

Sås:

2 schalottenlökar

1 burk creme fraiche parmesan/vitlök (den HÄR)

1,5 dl creme fraiche (naturell)

1 dl grädde 

2 msk kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

Salt & peppar 

1 msk honung

1 dl riven parmesan

Salta & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Har du frysta kycklingfiléer så se till att de är tinade. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i minst 1 timme. Gärna över natten. Om kycklingfiléerna är för stora så dela dem gärna på längden en gång.

2) Olja en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna där. Bred på alla marinad på kycklingfiléerna och ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.

3) Gör såsen under tiden: Skala och hacka schalottenlökarna. Stek dem i olja så det mjuknar helt och blir lite glansiga, de ska inte ta färg. Häll i resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 10 min på medelvärme. Ta av från värmen och ha i den rivna parmesanen. Rör om tills den smält ned.

4) Ta ut kycklingfiléerna och lägg i dem i såsen och låt allt puttra tillsammans i ca 5 minuter till. Servera med grönsallad och klyftpotatis eller ris.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

92
9 kommentarer

TORSKRYGG MED SERRANO OCH PARMESANTÄCKE MED VITVINSSÅS

Reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus


Godmorgon!

Här är det full fart. Idag ska dagen ägnas åt packning, jobb och förberedelser. Har flera samarbeten som ska in så jag stressar med allt lite nu. Ska bli skönt att få komma bort och andas en stund hörni. Hoppas att vi är helt färdigpackade ikväll och kan äta frukost imorgon bitti och sen sätta oss i bilen och åka. Så skönt, men vi är lite si och så med det där med att komma iväg i tid. Haha….

Nu är ni många som efterfrågat receptet på min torskrygg med lufttorkad skinka & parmesantäcke och vitvinssås. Jag förstår er mina vänner för herreminjeee så gott det var alltså!

TORSKRYGG MED SERRANO OCH PARMESANTÄCKE MED VITVINSSÅS, 4 port

2 stora färska torskryggfileer eller 8 frysta torskryggsbitar

5 skivor serranoskinka

1 dl ströbröd

50 g smör (äkta smör)

1,5 dl riven parmesan

Salt & peppar

Vitvinssås:

2 schalottenlökar

1/2 knippe salladslök

25 g smör

3 dl vitt vin

1 fiskbuljongtärning

3 dl grädde

2 tsk majsstärkelse

Salt & svartpeppar

 

Gör såhär:

1) Börja med att göra parmesan/serranoröran. Strimla serranoskinka i små små bitar, riv parmesan. Smält smöret och rör ihop allt till en smulig röra. Låt stå och svälla en liten stund.

2) Olja botten på en ugnsfast form och lägg torskryggfileerna i.

3) Fördela ut röran över filéerna. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Fisken ska bli vit och skivas när du trycker lite med en gaffel på den.

4) Vitvinssås: Skala och finhacka löken, både schalottenlök och salladslök. Fräs löken i smöret på medelvärme i en kastrull eller stekpanna utan att den tar färg.

Tillsätt vin och smula också i buljongtärningen. Låt koka upp och reducera till ca hälften av vätskan återstår.

Häll i grädde och låt koka i 10-12 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i lite grädde och red av såsen. Låt koka någon minut. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med kokt potatis.

Tips: Stek grön sparris i smör och pressa på vitlök. Salta lite. Ta av från värmen och riv på parmesan och servera till.

Tipsar om min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – perfekt present! Finns att beställa HÄR

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

230
11 kommentarer

Crazy ”Catlady”

Ni vet när dom säger såhär….

”Nej men jag vill inte ha någon katt”. Ja så sa Tony efter att vår Toxy gick bort. Han vägrade. Ok, i början kändes det som en rimlig tanke då det ju var ett trauma att förlora vår gamla bondkatt på mindre än ett dygn. Han blev sjuk och sen fick vi ta bort honom dagen efter. Fruktansvärt och sorgligt.

Efter några månader började jag känna att det här med kisse kanske inte var helt omöjligt. Vi åkte till ”Hitta katten” och skulle bara kolla. Ja det där vet ju alla djurägare att ”bara kolla” sällan funkar. Allt som oftast kommer man hem med en hårboll under armen.

Vi gjorde inte det dag 1….men dag 3 stod inte jag ut med tanken att vår lille vita hårboll skulle bo i en (för all del stor) bur utan oss. Så då åkte vi dit. Tony stretade emot men med operation övertalning och lite blink blink och hejbaberiba gick han med på det. Närå, men efter att vi diskuterat saken fram och tillbaka i ytterligare en dag så tyckte han att vi ändå var redo för en kisse.

Dock så skulle han nog aldrig riktigt släppa in den nya trodde han. Nä tänkte jag…. det brukar låta så.

Igår kväll fick jag det bästa bildbeviset på att någon minsann både gillar, tycker om och njuter av vår lille Majlis.

BOOOM 😂😂😂

115
2 kommentarer

Stora Saffransbullar med mandelmassa

Saffran? Kan man ens få nog? Inte jag, jag älskar verkligen både doften och smaken. Dessa saftiga Saffransbullar med mandelmassa måste du bara testa, de blev så gaaalet goda så jag tror att hela familjen höll på att smälla av när de fick smaka!

Saffransbullar med mandelmassa, ca 25 stora

2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

250 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
120 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker

Topping:

Vispat ägg, pärlsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Blanda allt till fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en stor rektangel. Bred ut fyllningen på plattan.

6) Vik ihop rektangeln en gång. Skär ur ca 3 cm breda remsor som du snurrar åt varsitt håll, sedan runt ditt finger och sedan lägger i bakformar. (Hur jag snurrar dem har jag en video på HÄR. Följ gärna kanalen, kommer dyka upp många fler bakvideos där.) Låt jäsa i ytterligare 30 min under bakduk.

6) Pensla med uppvispat ägg. Ha på pärlsocker. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. Ät & njut!

Gillar du receptet får du gärna gilla inlägget på lilla hjärtat nedanför inlägget.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

243
Kommentera

Lyxig olja och julförberedelsee

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Hej igen!

Här hemma har det börjat packats för ett litet höstlovsäventyr. Kan berätta lite mer sen men vi ska ta oss upp till fjällvärlden och njuta av fjälluft och massa natur. Vi ska ta med oss lite grejer hemifrån och också laga god mat i stugan på kvällarna, åh vad jag ser fram emot det. Bada skön bastu och bara njuta av livet, Gud som jag längtar.

Ni vet ju att jag alltid talar mig varm om Matsmart. Klimatsmart att handla där medan du gör klipp efter klipp. Det är produkter som t ex bytt förpackning så de får inte säljas i butik längre. Det kan handla om att något blivit fel i texten på förpackningen eller att det inte är evigheter kvar på bäst före datumet. Jag älskar den butiken och kvistar in minst ett par ggr i veckan bara för att kika ifall det kommit in några nyheter. En gång beställde jag 12 förpackningar av mina favoritfröknäcke. Haha….

Älskar att ha skåpen fyllda av massa smått och gott. Perfekt när man ska baka eller laga mat att ha grejer hemma till sånt. Nu till fjällen ska jag nog kanske baka med mig lite surdegsbröd, har sån craving på surdegsbröd som man häller olja och flingsalt på. Huuuur gott är inte det? Ett glas bubbel och så små snittar med olja och flingsalt på. Mums!

Aceitunoolja (mer än 50% rabatt)

Apropå olja. Den här oljan tål att talas om alltså. Detta är nog så nära ”superflöschdeluxe” olja jag någonsin kommer komma och nu har jag den äntligen!

Det är alltså vanligt att restauranger med Michelin-betyg över hela världen väljer att servera just Aceituno Olivolja, en superhögkvalitativ olja. Smaker av mynta, gröna mandlar, kronärtskocka och fänkål. Aceituno produceras från oliver som växer 1300 meter över havet i den spanska bergskedjan Sierra Sur de Jaén. Oliverna skördas tidigt på säsongen då oljeinnehållet fortfarande är lågt och frukterna är gröna och chockfulla av klorfyll och polyfenoler. Oliverna kallpressas sedan inom timmar efter skörden för att bevara färskheten. Aceituno har belönats för sitt höga innehåll av vitamin E, polyfenoler och enomättade fetter, vilket kan bidra till att minska inflammation och minska risken för hjärtsjukdomar. Oljan serveras bäst kall, till exempel som bas i salladdressing, ringla på toppen av fisk eller som ett dopp för bröd.

Nu när jag fått njuta av den här oljan själv så kan jag inte annat än instämma i kören av hejarop. Wow – vilken lyxig olja. Jag använder den inte vid stekning, den är för lyxig för det. Däremot i salladen och när jag gör ugnsstekt potatis. Vi har också haft den på surdegsbröd med flingsalt. Har du aldrig provat det så gör det, sååå gott!

Nu blev jag för ambitiös när jag tänkte att jag och Milo kanske skulle bakat pepparkakor där. Well well, det kan man faktiskt göra om man köper färdig pepparkaksdeg och då är det inte för ambitiöst.

Chokladkristyr

Apropå baka. Tänkte att jag skulle testa denna kristyr på pepparkakorna i år! Hur god kombo tänker jag? Det här kommer bli en höjdare.

Äppelglögg

Apropå julförberedelser, jag har dessa Äppelglöggflaskor redo i skafferiet. Det lät så himla himla gott så dessa ska avnjutas till adventsmyset.

Gotteburkarna ser jag behöver fyllas på! Dessa är alltid fyllda till helgen, vi försöker verkligen att inte gotta oss i veckorna alls. Jag äter knappt godis längre men Milo & Tony äter för mig också. 😅 HÄR hittar du alla godsaker som finns! Passa på att beställa hem nötter till julens godisbak, såg att det fanns jordgubbsdumle… hur gott? Twistpåsar är väl jul om något? Gräddkola finns i massor, det har jag använt en del i kakor nu den sista tiden. Sååå gott! Klurar på att göra sån glass också. Kollade skåpet nu, den var slut….. måste beställa nytt.

Det var lite tips för julförberedelsarna och lyxig olja. Hoppas du hittar lite fynd.

Hörs sen igen!

Kram Nina

 

51
Kommentera