Veckomatsedel v 16

Godmorgon Måndag, och så var det en ny vecka igen. Vi har redan hunnit avklara halva april, man förstår knappt var tiden tar vägen? Snart maj och förhoppningsvis så följer varmare härligare väder med den. Nu är det dags för en ny veckomatsedel igen. Jag vet att den hjälper många av er att få ihop veckans matlagning utan att för den sakens skulle behöva stå vid spisen. Denna veckan är temat enkelt! Det betyder att du inte ska behöva göra så många olika moment i köket utan att det bara ska räcka med en liten yttepytte ansträngning men ändå äta väldigt gott hela denna veckan. Det låter väl bra va? Kom också ihåg, står det att det ska vara grädde i recepten så använder du självklart den fetthalt du önskar. Då kör vi, varsågod här kommer veckomatsedel för vecka 16.

Vill du kika på fler: ALLA VECKOMATSEDLAR

MÅNDAG


One pot pasta

En superenkel pastarätt som du snabbt fixar i en och samma gryta. En vegetarisk variant som du också kan variera i alla oändlighet. Den behöver inte vara vegetarisk. Du kan t ex ha i färdigskivade kycklingfileer i och bara värma upp. Brukar köpa färdiga ibland om jag inte hinner göra själv.

Mer inspo: ALLA PASTARÄTTER

TISDAG


Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan

En supergod fiskrätt som t.o.m. tonåringen tyckte var supergod. Denna gratäng är lätt att fixa och sköter sig nästan helt själv för inne i ugnen.

Mer fisk & skaldjur: ÖVER 70 RECEPT PÅ FISK & SKALDJUR

ONSDAG


Krämig köttfärsgratäng på 30 minuter

En väldigt enkel men ack så god KÖTTFÄRSGRATÄNG som vi ätit massor med gånger här hemma. En riktig höjdare. Du kan variera färsen i till kycklingfärs t ex eller varför inte någon vegofärs t ex.

Mer inspo: 10 POPULÄRASTE RECEPTEN MED KÖTTFÄRS

TORSDAG


Ugnspannkaka med ost, skinka & grönkål

En enkel och supergod ugnspannkaka som vi i familjen nästan måste göra dubbelt av varje gång. Variera den hur du vill, gott med salami och brieost t ex, eller varför inte lite kyckling och pesto. Mums!

Mer gott: Crêpes & pannkakor

FREDAG


Herrgårdskassler

Enkelt & så gott! Den sköter sig för det mesta själv i ugnen. Såsen blir sååå god. Vill du så kan du göra samma fast med fläskkotletter. Blir minst lika gott det! Du kan också servera denna med någon god potatisrätt till. Kolla HÄR för inspiration.

Mer inspo: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER

VECKANS GOTTA


Kardemummakaka med äpple & vaniljsås

En supergod enkel kaka att svänga ihop. Den är jättegod med smak av kardemumma & äpple. Servera till vaniljsås, gör denna rårörda variant till, den är så fluffig och god!

Missa inte; Över 100 goda mjuka kakor

Ett sista tips!

Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följa mig? 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

15
Kommentera

Vitlöksbröd med Västerbottensost

Nu ska du få ett smarrigt recept som jag fixade i airfryern – snabba vitlöksbröd med västerbottensost. Dessa blev verkligen såå goda, nästa för goda för man kunde omöjligt bara ta en. Västerbottensost sätter så himla god smak verkligen, vitlöks och västerbottensost är en match made in heaven! Kanske kan detta vara något att göra till söndagsmiddagen?


Jag gjorde brödet på mitt lantbröd (<klicka för recept) men det funkar lika bra på ett du köper såklart.

Missa inte: Mina 40 populäraste recept


VITLÖKSBRÖD MED VÄSTERBOTTENSOST, 4 st

Missa inte heller: VITLÖKSFLATBREAD // FYLLDA POTATIBULLAR // MINIGRISSINI

INGREDIENSER:

4 skivade bröd (jag tog lantbröd)

75 g äkta smör

1/2 kruka färsk persilja

3 pressade vitlöksklyftor

2 dl riven västerbottensost (eller annan god smakrik ost)

Gör såhär:

1) Blanda smör, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor ordentligt. Bred på bröden. Det ska vara mycket.

2) Strö på rivna osten. In i airfryer på högsta värme i några minuter eller tills osten smält och börjat få lite lite färg.

Gör du denna i vanlig ugn så kör på 225 grader varmluft i ca 15 min eller tills osten börjar få fin färg.

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

18
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Kyckling i airfryer – Världens godaste marinad

Oj oj! Denna veckan vet inga gränser. Klockan har gått dubbelt så fort och jag har haft så himla mycket att stå i. Men nu ska vi hosta liv i bloggen ordentligt. Jag har så mycket jag vill visa. Vi börjar med denna kyckling som jag tillagade i min airfryer. Marinaden till ska vi inte ens prata om, det blev så gott och så bra. Att tillaga kyckling i airfryer var verkligen hur smidigt som helst, och jag upplever att kycklingen håller sig mer saftig. Denna kyckling i airfryer måste du testa, och marinaden för tusan. Denna marinad kommer användas flitigt till sommarens alla grillstunder.


Jag penslade kycklingen ett par gånger till när den väl var inne i airfryern och det gjorde den så otroligt smakfull. Kryddorna var verkligen en lyckträff, ska tipsa om kryddorna också.


Jag gillar kycklingen mer ”torr” än för saftig, mem för att vara helt säker att kycklingen är klar ska den hålla en innertemp på 72 grader där den är som tjockast. Detta gäller kycklingfiléeroch innerfileer.

Missa inte: 10 populäraste recepten med kyckling


Tallrikar från underbara Rörstrands Mon Amie serie: KLICKA HÄR (kampanj just nu)

Kycklingen serverades med klyftpotatis (som också tillagades i airfryer), min kokos & citronsås. (<klicka för recept).


Kycklingfile i airfryer

Mer kycklinginspiration: Spicy Kycklingwok // Kycklingkebabgryta // Mango chutney kyckling

INGREDIENSER:

4 kycklingfileer

valfri mängd potatis

MARINADEN:

0,75 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

2 msk honung

2 vitlöksklyftor

2 tsk medelhavsmix

Kryddan innehåller: Timjan, basilika, rosmarin, mynta, chili, sumak och salt.

2 tsk honey ginger (krydda köpt på Dollarstore)

salt & peppar

Gör såhär:

Här är kryddorna som jag använt. Den första kryddan på bilden hittar du HÄR, den andra köpte jag på Dollarstore. Kan verkligen rekommenderas, såååå gooood.

1. Ta fram en stor skål som du har i alla ingredienser till marinaden i. Lägg i kycklingfilén. Täck över. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.

2. Gör såsen, den är länkad högre upp i detta inlägg.

3. Kör igång airfryern på 200 grader. Lägg 2 kycklingfileer i en form av något slag, dessa formar finns lite överallt men du kan hitta flera HÄR (<klicka för produkt). Pensla på rikligt av marinaden som kycklingen har legat i, du ska vräka på kan man säga. Ställ in i airfryern i ca 10 min.

4. Pensla igen, du kan ta av den marinaden som den legat i eller använda den som ligger i formen. Kör i 10-15 min till eller tills kycklingen är klar. Den ska som sagt nå 72 grader minst på den tjockaste delen.

5. Kör klyftpotatis om du vill ha det till. Klyfta tvättad potatis, höll på olivolja, salt, peppar och torkad timjan. Kör i airfryer på 200 grader i ca 15-20 min.

Servera till kokos/citronsås och en god grönsallad.

Ps: Gör du denna rätt i ugnen så kör kycklingen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Likaså potatisen.


Fler goda rätter: Mina 20 populäraste kötträtter

Testa att laga denna goda kycklingrätt! Marinaden kan du även använda till kött, det var galet gott!

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

29
6 kommentarer

Veckomatsedel v 15

Efter påsken är det nu dags för veckomatsedel igen. Denna veckan bjuder på gott & enkelt skulle man kunna säga. Tänkte jag skulle ge lite tips för varje rätt – ja hur du kan göra det ännu enklare. Håll tillgodo!

Fler veckomatsedlar: KLICKA HÄR

MÅNDAG


Ost & skinkfyllda crêpes

Gör egna franska crêpes efter detta recept: 3 dl mjölk, 1,5 dl vetemjöl, 3 ägg, 2 krm salt, 1 msk smält smör. Vispa samman mjöl, salt & mjölk. Sist i med äggen och smält smör, låt svälla en timma och stek crêpes. Eller så köper du färdiga pannkakor på affären och fyller med smeten. Enkelt & snabbt!

Mer pannkakstips: PANNKAKOR AV OLIKA SLAG

TISDAG


Krämig fisksoppa med pepparrot

En enkel fisksoppa att svänga ihop. Ju mindre du skär rotsakerna & potatis, desto fortare blir soppan klar.

Mer soppor: KLICKA HÄR

ONSDAG


Krämig Köttfärslåda

Denna köttfärslåda är så god hörni! Detta är verkligen vardagslyx i en liten form, så oerhört smarrigt att avnjuta med en grönsallad med vitlökssås – testa min vitlökssås, den är så god! För att få denna att gå riktigt snabbt, förkoka potatisen.

Missa inte: 10 supergoda gratänger

TORSDAG


Kyckling & baconpaj

Så god paj detta, ät med en grönsallad och någon god dressing. Kolla mina recept på dressingar HÄR.

Mer pajer: KLICKA HÄR

FREDAG


Ljuvligt god Lövbiffsgryta

Den här lövbiffsgrytan är sååååå god! Det som är så härligt är att det går snabbt. Lövbiff behöver bara vända i pannan, då är det som mörast och godast.

Mer grytor: 38 goda grytor

VECKANS GOTTA


Jordgubbsrutor

Hiiiiiimmelskt goda jordgubbsrutor. Dessa är sådär frasiga uppepå och så bara smälter dom i munnen. Detta måste du testa. Fixa gärna lite vaniljvisp till, ha en hemmagjord som blir så fluffig och god, recept HÄR.

Mer kakor: 125 goda kakor

Ett sista tips!

Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följa mig? 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

20
2 kommentarer

Smöstekt torskrygg med romsås

Godmorgon! Tänkte starta dagen med att tipsa dig om en riktigt god rätt att laga, kanske redan i helgen? Gillar du fisk kommer nog denna smörstekta torskrygg med romsås falla dig i smaken. Detta är min mans paradrätt faktiskt, han lagar alltid detta hemma hos oss och det blir såå gott! Själv så älskar jag fisk, helst torskrygg. Finns fisk på menyn när vi ätit på restaurang så har jag valt fisk 9 gånger av 10. Smörstekt torskrygg med romsås är en stor favorit. Skulle kunna leva på det faktiskt. I vår familj försöker vi äta fisk minst en gång i veckan, ibland blir det t.o.m. fler gånger. Smörstekt torskrygg känns lite festligare även om det också kan ätas till vardags. Hoppas du ska gilla receptet!



Denna smörstekta torskrygg serverades med romsås, rostade rotfrukter och sen blev det även parmesanchips och ugnsbakad tomat.


Parmesanchipsen är gjorda på vegansk parmesan, ja vi testade en ny vegansk variant och dessa blev väldigt goda. Givetvis går de att göra på vanlig parmesan också. Parmesanchips är busenkelt att göra. Riv ca 200 g parmesan, lägg i små högar på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. In i ca 5-7 minuter tills de fått fin färg, klart!

Kolla gärna min kategori med fisk: FISKRÄTTER


Smörstekt torskrygg med romsås, 4 p

Annat supergott med fisk: Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan // Barbecuelax med kall dillsås // Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås

INGREDIENSER:

400 g torskrygg

100 g äkta smör

salt & peppar


Romsås:

3 dl creme fraiche

1 liten burk stenbitsrom

1/2 knippe hackad dill

1 tsk lökpulver

1/2 msk honung

salt & peppar

Rotfrukter:

8 potatisar

1 rotselleri

4 stora morötter

Gör såhär:

1. Skala morötterna och rotselleri. Skölj potatisen. Dela allt i mindre bitar. Lägg på ugnsplåt. Häll över olivolja, salt & peppar. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. Rör om lite då och då. Det är klart när allt är mjukt och fått lite färg.

2. Gör romsås: Blanda alla ingredienser i en skål, ställ kallt.

3. Se till att torskryggen är tinad om den är fryst. Smält smör och stek torsken i smöret på medelvärme. Se till att ösa fisken med smöret – det gör du genom att vinkla stekpannan åt en sida så smöret rinner dit. Ta sedan en stor sked och ta av det smälta smöret och ös på fisken. Torskryggen är klar när du petar på det med t ex en gaffel och fiskköttet liksom flikar sig och delas fint. Annars så ska torskrygg hålla en temp på ca 48-50 grader i innertemp när det är klart.

4. Ugnsbakade tomater; Lägg tomater (godast enligt mig är babyplommontomater eller romantica) i folie, salta & peppra och häll på lite olivolja och en liten skvätt balsamvinäger. Baka in dem och ställ i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Klara efter ca 20 min.

5. Testa att ugnsbaka salladslök (det är de som ligger uppepå torsken) – bara på med lite olivolja, salta och peppra dem och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Så gott!

Goda såser till fisk: Persilladesås // Remouladsås // Kall krämig fisksås

Hoppas du ska gilla detta lika mycket som vi gör! Detta är så gott! Som sagt, torskrygg är en av mina favoriter när det kommer till fisk. Riktigt riktigt smarrigt när den smörsteks.

Roligt om du testar att laga denna rätt, berätta gärna om du gör det. Alltid kul och höra när ni testar recepten. 

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned! 


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

17
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Fyllda potatisbullar

Hej Fredag och snart helg. Här vräker snön ned och april visar sig från sin vanliga sida, väderomslag de luxe. Man är ju inte direkt förvånad. Hade det inte varit för att det ska bli 14 grader varmt på Söndag hade jag nog deppat ihop. Men nog om det, nu ska vi prata om potatisbullar, fyllda potatisbullar. Wow säger jag bara, detta var så oväntat gott hörni. Jag tänker också att man kan fylla potatisbullar med vad man vill. Gott även med ”kall” fyllning. Det måste jag också testa. Du måste testa dessa fyllda potatisbullar alltså. Sprang på fyllda potatisbullar på Köket.se (inte dessa) och fick bara en så bra idé! Familjen såg lite halvskeptiska ut till en början när de hörde att jag skulle laga fyllda potatisbullar, men det blev annat ljud i skällan när dessa serverades med grönsallad och vitlökssås. Du MÅSTE testa! Jag tänker att dessa även passar perfekt som ett tilltugg till lite bubbel eller en välkomstdryck, varför inte som förrätt?


Ja men visst ser det smarrigt ut? Dessa potatisbullar är fyllda med en röra som jag älskar att svänga ihop. Du kan också variera den lite hur du vill, men grunden är alltid denna. Jag ska ge dig lite tips på variation längre ned i inlägget.


Inspireras av fler goda potatisrätter: KLICKA HÄR


Dessa fyllda potatisbullar blir sådär alldeles krispiga i kanterna, sådär så det frasar när man tar en tugga. Tror att de beror på dels att de är i ugnen 2 gånger. Ja men du måste testa! Så oerhört gott.


FYLLDA POTATISBULLAR, 12 st

Missa inte dessa goda recept med potatis: PROVENCALSK POTATIS // KROSSAD POTATIS MED VITLÖK // KRÄMIG KORV & POTATISGRATÄNG

INGREDIENSER:

12 st potatisbullar (köp färdiga i frysdisken)

3 dl riven ost

1/2 dl riven parmesan

2 ägg

200 g ricotta

2 tsk dijonsenap

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

2 tsk malen basilika

Salt & svartpeppar

Topping:

Riven ost

klippt gräslök

Gör såhär:

1. Lägg 12 potatisbullar på en muffinsplåt. Tipsar om denna muffinsplåt (<klicka för produkt), den är gjord av nonstick kolstål med värmebeständiga siliconhandtag. Bara en sån sak, har verkligen saknat det på mina andra. (Har beställt den själv – hört att den ska vara helt klart bäst). Ställ i ugnen på 220 grader i ca 10 min.



2. I en bunke blandar du riven ost, riven parmesan, ägg, senap, ricotta och alla kryddor. Blanda ihop allt. Ta ut potatisbullarna och pressa en urgröpning i mitten på varje potatisbulle, inte så det blir hål men så det blir en ordentlig urgröpning. Jag använde en kryddburk att pressa med, blev toppen.

3. Fyll varje urgröpning med röran. Toppa med riven ost på varje.

4. Ställ tillbaka i ugnen i 10-15 min till eller till att fyllningen börjar få färg.


5. Ta ut och klipp över lite gräslök. Till min stora glädje så hittade jag en hel påse med klippt gräslök i frysen från min lilla odling från i somras.

Missa inte: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER



Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.

Testar du detta recept, så berätta gärna hur det gått för dig. Alltid roligt och höra när ni testat recepten.

SÅHÄR KAN DU VARIERA RECEPTET:

• Ha i strimlad rökt skinka & lite hackad lök i fyllningen. Följ receptet för övrigt.

• Gör en kall fyllning med creme fraiche, rödlök, stenbitsrom och toppa med räkor. Då tar du ut dem efter 10 min i ugnen, gör urgröpningen men fyller dem inte. Låter dem vara i ugnen i 10 min till. Låt svalna en smula, för fyllningen och ha i den. Toppa med dill.

• Följ receptet, men toppa med samma fyllning som i punkten ovan. Blir maffiga som tusan.

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

72
8 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Råstekt potatis

Något som är så gott och också väldigt enkelt att laga är ju råstekt potatis. Den blir så god så hälften vore nog som jag brukar säga. Enkelt att svänga ihop dessutom. Råstekt potatis passar ju till det mesta skulle jag säga, det är gott till väldigt mycket i alla fall. Den här råstekta potatisen använder jag en speciell krydda till och jag säger såhär, den är vansinnigt god och lyfter den här råstekta potatisen till nya höjder.


Kan du fantisera om hur krispig den här potatisen är, eller hur den känns i munnen med den krispiga ytan och den härligt goda mjukheten inuti. Fenomenalt smarrigt!


Fler smarriga potatisrätter: KLICKA HÄR

När jag gör råstekt potatis så brukar jag skära den rätt så tunt, inte för tunt dock men rätt så. Då blir den klar snabbare samtidigt som man får en lite krispigare yta. Sedan är hemligheten att steka i både smör och olja, potatisen blir så krispig på ytan.



Hemligheten för en riktigt riktigt god råstekt potatis är ju kryddningen. Kan med varm hand tipsa om denna krydda HOT EVERYDAY MIX (<klicka för produkt) som jag faktiskt köpte på ett oväntat ställe. Just nu är det kampanj så köper man 3 kryddor betalar man bara för 2. Den var verkligen oväntat god! Kan säga att den kommer passa perfekt till sommarens alla grillningar. Supersmarrig krydda!

RÅSTEKT POTATIS

Missa inte dessa goda potatisrätter: Rostad potatis med västerbottensost // Ostiga potatiskakor

INGREDIENSER:

6 potatisar

ca 1 msk hot everyday mix

25 g äkta smör

ett par msk olivolja


Gör såhär:

1. Skiva potatisen tunt. Skölj av den under rinnande kallt vatten. Jag brukar lägga all skivad potatis i ett durkslag.

Jag stekte potatisen på mitt underbara stekbord (<klicka för stekbord) – älskar det! Får plats med mycket och ger så fint stekresultat. Kan verkligen rekommendera!

2. Stek i smör och olivolja tills potatisen fått fin gyllene färg. Potatisen blir bäst om du steker den i omgångar så det inte blir för trångt för den. Så sätt ugnen på 150 grader och lägg sedan potatisen som stekts färdigt i en ugnsfast form och in i ugnen under tiden.


Detta blev riktigt riktigt gott! Kryddan gjorde verkligen sin grej med potatisen. För dig som inte har kryddan eller inte vill köpa den så innehåller den: Havssalt, chili flakes, basilika, oregano, persilja, svartpepper, vitlök, timjan och rosmarin.


Missa inte: 7 oemotståndliga potatisrätter

Berätta gärna om du testar, alltid lika kul och höra när ni lagar recepten. Denna råstekta potatis blev så toppengod så den gick åt i ett nafs, nästa gång måste jag göra mer!

VIKTIGT: Gillar du receptet blir jag glad om du klickar i gilla längst ned under inlägget.

Annat gott med potatis:


Klyftpotatis med parmesan

Provencalska potatisar

Potatistoppar

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

63
2 kommentarer
Innehåller Annonslänk

Stekt fläsk med löksås

Ja frågar ni min man vilken mat han föredrar framför all annan vardagsmat så skulle han svara stekt fläsk med löksås alla dagar i veckan. Han ÄLSKAR det. Och med denna löksås så blir det bara ännu bättre, han säger att det inte finns en godare löksås än min. Eller egentligen min lagade stekt fläsk med löksås. Så då tänkte jag att jag ju måste bjuda dig på receptet på den omtalade löksåsen. Jag kan faktiskt inte annat än hålla med honom, den är riktigt riktigt bra och så god! Till denna omgång stekt fläsk med löksås så råstekte jag potatis. Det ska du få recept på lite senare. Blev så gott, kokt potatis passar givetvis ypperligt också.

Den här löksåsen blir sådär superkrämig och smakar bara himmelskt gott. Min ingrediens i som kanske inte är så vanlig är vitt vin, det sätter en så god och perfekt smak på den så har du inte testat det tidigare, gör det.

Fler goda såser: KLICKA HÄR


Denna råstekta potatis bara måste du göra, herreminjeee så gott det var. Kryddade också med en ny krydda som jag använt så mycket på sistone. Den kommer bli toppen till sommarens alla grillar.


Löksås

1 stor gul lök eller 2 normalstora

25 g smör

2 msk vetemjöl

1 köttbuljongtärning

1/2 dl vitt vin

3 dl vispgrädde

salt & peppar efter smak

Ev mjölk att spä med


Gör såhär:

Jag stekte både löken och potatisen på mitt stekbord (<klicka för produkt) – jag har den stora på 45 cm. Finns även mindre. Älskar det där stekbordet. Får plats med så mycket på det, perfekt att använda både på induktionshäll, vanlig häll, eld eller grill.

1. Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk i smöret.

2. Lägg över den i en kastrull – ha plattan på medelvärme, strö på vetemjöl och rör runt. Smula i köttbuljongtärningen. Häll sedan på grädden och vitt vin. Rör runt och koka upp tills du har en krämig sås, är såsen för bastant kan du bara fylla på med lite mjölk. Är den för rinnig blandar du bara lite mer vetemjöl och mjölk i en kopp och häller i – koka upp.

3. Salta & peppra efter smak. Låt såsen koka på medelvärme i ca 5 min. Rör om då och då.

Servera den sedan med gott stekt fläsk eller stekt bacon om du hellre föredrar det. Löksås är också gott till pannbiff, salt sill eller varför inte stekt laxfilé.


Fler tips på goda såser: FALSK BEARNAISESÅS // VÄRLDENS GODASTE VITLÖKSSÅS // PERSILLADESÅS

Roligt om du testar att laga denna sås, berätta gärna om du gör det. Alltid kul och höra när ni testar recepten.

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned! 


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

33
Kommentera

Currysås

Igår testade jag att laga en ny currysås här hemma, vi grillade kyckling och jag ville ha något gott till kycklingen. Currysås är ju smaskigt men jag kan ibland känna att jag vill ha den lite krämigare. Ja men så jag satte igång och mixtra fram en ny currysås helt enkelt, där basen var creme fraiche istället för grädde. Nej men hörni! Ni MÅSTE testa denna currysås med stort C, för wow så gott det blev!

Kika på fler goda såser? KLICKA HÄR

Vi käkade den här såsen allihopa igår och det sa bara slurp i den här skålen. Ingrediensen som gjorde denna currysås till en riktig höjdare var sweet chili sås för dra mig på en tallkotte vad smarrig den var.


Missa inte min superpopulära sås: FALSK BEARNAISESÅS

Vad passar currysås till då? Kyckling, fisk, vegetariska rätter som t ex något med kikärtor, halloumi, chicken nuggets, fläskfile (ja faktiskt) och kassler. Så currysås kan du servera till många olika maträtter.


KRÄMIG CURRYSÅS

Fler populära såser: Världens godaste Vitlökssås // Whiskysås // Baconsås

2 dl creme fraiche

1 grönsaksbuljongtärning

2 äggulor

2-3 tsk currypulver

1/2 dl sweet chili

salt & peppar efter smak

2 tsk honung

Gör såhär:

1. Hacka buljongtärningen i små bitar. Ha i creme fraiche och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och rör om tills buljongen smält ned och blandats ordentligt.

2. Ha i currypulver, häll i sweet chili, ha i äggulorna, honungen, salta & peppra sedan efter smak. Rör runt ordentligt och låt koka upp igen tills du har en sås som tjocknar. Blir den lite för tjock så rör du ned en skvätt mjölk bara. Klart!

Tips 1:

Ha i 2 burkar tonfisk i såsen och servera med kokt ris så har du en ljuvligt god rätt!

Tips 2:

Gör en god pastasallad med kokt pasta, strimlad rökt skinka, ostkuber, tomat, gurka, sallad och rödlök. Häll såsen över och blanda.

Detta är en busenkel sås att göra. Den blir dessutom så otroligt krämig och len. Detta blev verkligen en ny favorit i vår familj, det är inte sista gången som den lagas, det kan jag säga.

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Hoppas du testar att laga denna currysås! Har du det, berätta gärna vad du tyckte. Alltid roligt och höra när ni testat mina recept. 

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned! 


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

72
6 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Detox-Smoothie & påsken

Hoppas att ni haft en fantastisk påsk! Vår påsk har faktiskt mest handlat om att äta och att vara lite ledig. Gått på halvfart med mina sociala medier kanaler bl a. Någon mer som längtar efter riktig vår nu? Kan nog knappast förklara hur mycket jag längtar efter sol och lite lite vårvärme nu. Någon glimt här och där räcker liksom inte längre, nu vill man ha det på riktigt.


Lite sol på nosen fick vi ändå nu i påsk och jag gissar att man får vara glad för det lilla?! Vi har många vänner som hängt i Marbella över påsk och det har inte heller varit någon höjdare, regn och regn.


Det har härjat diverse sjukdomar i släkten – verkar vara envisa bakterier på flykt nu. Farmor & farfar svängde förbi brevlådan med ett påskkuvert till Milo. Får träffa dom sen vid tillfälle.

Efter en hel del god mat, efterrätt, godis & snacks så ska jag denna veckan detoxa mig själv lite. Tycker det är så skönt att få ordning på magen och känna hur man blir lite ren inne i kroppen. Ni som följt mig länge vet ju att jag dricker Sellerijuice varje morgon för att hålla min reflux borta. Har funkat toppen nu i 4 1/2 år. Förutom den så ska jag tipsa om min detox smoothie som jag brukar göra.


DETOX-SMOOTHIE

2 bananer

3 dl frysta blåbär eller 3 tsk frystorkade blåbär (<klicka)

1 dl pressad apelsinjuice

2 urkärnade dadlar

1 tsk spirulinapulver (<klicka)

1 tsk korngräsjuicepulver (<klicka)

2 dl vatten

Gör såhär:

1. Ha i alla ingredienser i en blender, kör den tills du har en len god smoothie.

Denna startar direkt en utrensning och gör så gott för magen. Har man mycket som behöver rensas så kan detta göra att man springer lite på toa första dagen, bara så du vet. Ett litet varningens finger för den är otroligt effektiv.

Jag brukar dricka en halv på morgonen och spara andra halvan till eftermiddagen. Känner direkt hur jag blir pigg av den här alltså, du måste prova!

Nu ska jag kvista vidare här, massor med jobb idag! Vi hörs sen igen!

Kram Nina

11
Kommentera