Jag är kär!

Ja men det är jag verkligen. Nu pratar jag inte om själslig kärlek utan om materiell kärlek. Jag har nämligen gått och blivit kär i allvar i min mikrovågsugn. På riktigt alltså. Det känns som jag ser ut som den där emoijin med hjärtögon när jag tittar på min nya mikro. Haha…

Ja men låt mig bara berätta om 2 saker som får mig att dåna av fullkomligt. Eller förresten 3. För den jäkeln är snygg också, ser inte ut som en tråkig mikrovågsugn utan en snygg ståtlig ugn faktiskt. Den är dessutom lika stor. Ja men Gud, planerar du nytt kök eller att uppdatera maskinparken därhemma så kan jag ifrån djupet av mitt hjärta rekommendera den här. Spelar ingen roll att det är ett samarbete, hade jag fått välja hade jag absolut valt den här!

Nu har jag testat den ordentligt kan man säga. Först så var de ju de där härliga krispiga potatisarna som testades. På ynka 12 minuter har man krispiga potatishalvor till köttbiten och bearnaisesåsen. 12 minuter!

Ja men magiskt är bara förnamnet! De här med löjrom och smetana på blev liksom löjligt goda.

Nu har jag bakat i den! JAJEMENSAN! BAKAT! Det blev dessutom hur bra som helst. Jag fick liksom gnugga mig i ögonen. ”Är det sant det här?” sa jag högt för mig själv där i köket, jag önskar jag hade filmat mig själv! 😂

Här stod jag och väntade spänt utanför mikrovågsugnen, såg att det började bubbla uppepå så det såg lovande ut.

Öppnade mikrovågsugnen och tammetusan! Där hade vi en perfekt kladdkaka. Tog tången (som följer med) och löft ut kakan och var sådär galet ivrig att få titta in i den. Hur blev den, rinner den bara eller är det verkligen en kaka?

En heeeeeelt perfekt kladdkaka! Alltså, emoiji-ansiktet med hjärtögon brast nästan ut till den skrattande emojin. Alltså kan det här verkligen vara sant? Det är det! Helt sant! Det tog 7 min så hade jag en perfekt kladdkaka.

Nästa grej att prova ut var hur det skulle gå att tina köttfärs? Ja men det måste vara det ultimata testet för en mikrovågsugn. En rejäl bit med köttfärs. Skulle den bli sådär tillagad och brun i kanterna? Det blir ju av någon anledning ALLTID min köttfärs när jag tinar den i mikron.

Här har ni den djupfrysta köttfärsen. Den väger ca 800 gr.

Valde 6:th sense funktionen där allt är inprogrammerat per automatik. Jag behöver bara veta vad det väger och knattra in det så löser den upptiningen till perfektion.

Men alltsåååå….. upptinad till perfektion. Typ som när man köpte den. Jag är i chock tammetusan! Inget brunt tillagat någonstans på köttfärsen. Bara mjukt och klart att sätta igång med matlagningen.

Det finns en hel drös med finesser kvar på den här härligheten och jag har bara börjat lära mig allt kul. Ser fram emot att bli en riktig fena på den här apparaten alltså.

Vill ni läsa mer om den här mikrovågsugnen kan ni göra det HÄR!

Kram Nina

58
Kommentera

Mysig Söndag

Godmorgon raringar!

Måndag är här igen, vi har en solig sådan så då känns det ju helt klart bättre även om helgen var snabbt förbi. Eftersom lördagen var en riktig regndag så fick Söndagen bli mer aktiv med promenad och utflykt. Fasen, jag får så sjukt dåligt samvete när man bara slappar en hel dag. Helt idiotiskt egentligen för alla behöver slappardagar ibland. Skulle kolla stegen vi tog igår på vår promenda och råkade se lördagens antal steg. 174 steg…. haha, då har man inte gått mycket hörrdudu.

Vi hade en solig promenad och det var faktiskt helt ljuvligt att få promenera en timma i solen.

Bild tagen i farten ute på promenaden igår. Alltså, solen kan verkligen förändra ett humör med 100%.

Igår besökte jag de här söta tjejerna! I många år var dom med och ställde ut när vi hade vardagslyx. De har alltid gjort så mycket fina grejer alltså! Igår hade dom massor med fint i form av kransar och andra mysiga julpynt. Är du sugen på att besöka dom du med så finns dom på BLÅKLINTSGATAN 22 och har öppet som du ser på svarta tavlan däruppe. Allt var utomhus, de såg också till att det inte var för mycket folk på innergården. Så det kändes väldigt tryggt.

Helena var också där med sin foodtruck så då köpte jag en supergod sallad hos henne. Resten av familjen åt hamburgare och dom tyckte hamburgaren var såååå god!

Jag kom med hem med världens finaste krans. Detta måste vara den finaste kransen jag någonsin ägt, nu ska den hängas på dörren bara.

Kolla in armeringshjärtana då? Dom ska jag linda in belysning i nu så de kommer lysa så fint i mörkret. Dom är riktigt rejäla och långa. Stod och höll i en först men sen var jag tvungen att ta med den lilla också. Så fina tillsammans!

Vi åkte förbi stan och såg att de fått upp den fina julbelysningen mellan husen. Älskar’t!

Här hemma pågår för tillfället lite pyssel med dessa glasvaser och hyacinter. Ska ha i lite jord och sen blir det julbelysning också. Ska leta efter kottar som jag kan ha i också. Så fint! Varje jul måste jag få pyssla lite, snacka om att man får en helt annan känsla då.

Men först kaffe och jobb här vid datorn. Jag är överhopad idag. Har 3 samarbeten som ska in samma dag så idag är det mycket att göra.

Vi hörs sen!

Kram Nina

53
2 kommentarer

Potatistoppar med ost, Oxfilé och balsamsås

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Jotex och KitchenTime

Hej igen!

Jag har testat lite dukning här hemma och när jag ändå gjorde det så lagade jag suuuuupersmarrig middag som det ska bjudas på ikväll. Ja alltså bara vi i familjen ska äta. Den här middagen är perfekt på nyår men kvalar också in som en lyxigare Söndagsmiddag. Som ikväll. Tycker du köttet blir för dyrt kan du absolut byta ut det mot t ex fläskfilé.

Men vi börjar med lite dukningsinspiration. En väldigt enkel dukning som blev så mysig.

Underläggen är lite olika då jag inte har sex av några. Men jag har beställt nya så de är på väg. Sen tyckte jag det blev riktigt fint med olika också.

Ni är många som frågat var tallrikarna är ifrån. Du hittar tallrikarna HÄR, assietterna hittar du HÄR. Dom säljs i 4-pack och är lite sådär härligt knaggliga på ytan. Åh jag älskar dom. Älskar den där markanta kanten på dom också. Dom är sååå fina!

Servettringarna hade jag inga förväntningar på alls men GUD så fina dom blev på servetterna. Passar perfekt till besticken. Du hittar servettringarna HÄR (säljs i 4-pack och finns i silver och pärlemor också) och servetterna hittar du HÄR (säljs i 2 pack).

Besticken ÄÄÄÄÄLSK alltså! Jag är sen på bollen med att ha guldfärgade bestick. Var t.o.m på väg att beställa svarta för jag tänkte att jag var så efter. Men så tänkte jag igen. För det första, jag tycker ju att det är jättefint, varför skulle jag då inte beställa guldiga? Sen har vi så kalkigt vatten här hos oss så de skulle inte vara fina så länge de där svarta. Du hittar de guldiga besticken HÄR.

Glasen är mina favoriter! Älskar dom, gillar skarpt att de är lite kantiga. Har också köpt de där cocktailglasen nu. Sååå galet fint och ha dessert i. De ska testas till kvällen, ska göra en pannacotta i dom till kvällens middag. Du hittar glasen HÄR (dom är på kampanj nu).

Nu till den där magiska maten då! Detta bara måste du testa, det är verkligen suuuupergott. Potatistopparna är såååå goda. Å såsen….MAJJ Gadd! Och köttet…. ämen mums! Hittade receptet HÄR men har ändrat lite i receptet.

POTATISTOPPAR MED OST, BALSAMSÅS OCH OXFILÉ, 4 port

Bakpotatisgrund:

2 stora bakpotatisar

persillade (krydda med persilja och vitlök)

2 msk olivolja

lite flingsalt

Potatistopping:

10 potatisar

1/2 hackad chili

2 msk finhackad gräslök

50 g smör

1 dl mjölk

2 dl riven kvibille cheddarost

1 äggula

Salt & peppar

Balsamsås:

1 schalottenlök

3 msk kinesisk soya

1/2 dl balsamvinäger

2 dl vatten

4 dl grädde

2 msk kalvfond

2 tsk socker

2 krm grovmalen svartpeppar

salt & peppar

2 msk grädde + 1/2 msk maizenamjöl

Kött:

800 g oxfilé (eller fläskfilé)

salt & peppar

25 g smör

 

Gör såhär:

1) Bakpotatisgrund: Skiva potatisen i 12 skivor, de ska bli ca 1 cm tjocka. Olja varje skiva och strö på persilladekrydda och flingsalt. In i ugnen på 200 grader i ca 35 min, vänd dem och olja och krydda andra sidan efter halva tiden ungefär.

2) Potatistopping: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stompa sönder potatisen. Ha i chili, gräslök, smör, äggula, mjölk, ost och salt & peppar. Vispa tills du har en krämig mos.

91F123FC-C32C-4335-B523-EDFE555D3DC0BCA41DDE-07FA-4F7C-B150-BA5B12D85949608E84B2-FAB9-4256-BED1-6A7B3DF62EDA
Lägg i potatismoset i en sprits och spritsa toppar på varje potatisskiva. Sätt ugnen på grill och varmluft om du har det. Skjuts in i ugnen tills potatisen fått fin färg.

3) Såsen: Skala och finhacka löken. Stek i smör tills löken blir glansig. Häll i vatten, soja, balsamvinäger och fond. Låt koka ihop i några minuter. Häll i grädden. Krydda såsen och red ev av den med lite maizenamjöl blandat med grädde. Låt puttra i typ 4 minuter.

4) Köttet: Ta fram köttet så det är rumstempererat när det steks. Skär oxfilén i ganska tjocka skivor. Mina skars i ca 3 cm tjocka skivor. Salta & peppra det. Ha i smöret i pannan och låt det fräsa klart, det ska vara tyst när köttet läggs i. Ha ganska så hög värme på plattan. Stek på båda sidor tills det får lite färg, sänk sedan värmen och stek ca 2-3 min på varje sida. Vänd när köttsaften tränger upp på köttets yta. Jag brukar kolla så sidorna inte är röda och pressa lite i köttet för att se in i det. När köttet är rött/Rosa (ca 60 grader) så tränger köttsaften upp ordentligt ur köttet, om saften som kommer upp och är klart ljust Rosa är det lätt genomstekt och har en temp på 65 grader. Är köttsaften helt genomskinlig är köttet välstekt och har en temp på 70 grader.

Sedan är det bara att äta och njuta!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

979
14 kommentarer

Juliga snittar och LIVE

Godmorgon raringar!

Helskotta alltså, helgerna flyger fram i vanlig ordning. Redan söndag, jag som precis hade börjat fira helg liksom. Hmmm…. aja, i den här takten så kommer veckan också gå i raketfart.

Ja i fredags körde vi en live på min Instagram. En afterwork live. Blev uppskattat och jag är överöst av massor som skriver att det var lite uppiggande och härligt i tider som dessa.

Vi förberedde hemma och satte t.o.m belysning inför liven. Vi väntar på en kolfiberfläkt som ska hänga ovanför köksön och i den finns det belysning, men den har som sagt inte kommit ännu så då fick vi lösa det på bästa sätt.

Här sa vi hejdå till alla, fick en skärmdump skickad till mig också.

Fick många frågor om snittarna och recept på dom så jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem här nedan.

Dom blev så himla goda båda två. Dock så har jag tidigare tålt saffran lite dåligt. Har haft ett långt uppehåll med att äta det och faktiskt så kände jag inte av det alls när jag åt av dessa i fredags. Kanske har den allergin också försvunnit?

För er som läst mig länge vet ju att jag gjorde en stor kostomläggning i september förra året för att laga min mage. Där började jag också dricka sellerijuice på tom mage på morgonen och har gjort det sen dess, har missat en enda dag på 1 år och 2 månader. Hade en rad olika allergier när jag började och har blivit av med en efter en sen jag började. Det är faktiskt helt sjukt. Har liksom haft svårt att tro det ibland men så är det verkligen. Har pollen och nötter kvar men hoppas att det kanske också ska släppa någongång i framtiden.

JULSKINKESNITTAR ca 20 st

100 g julskinka

1/2 dl creme fraiche

1/2 msk senap

1 tsk honung

1/2 hackad rödlök

Salt & peppar

1 fikon

1 pkt runt knäckebröd, jag köpte detta:

Gör såhär:

1) Strimla julskinkan i mindre bitar. Lägg i en skål.

2) Hacka rödlök riktigt smått, häll i det också.

3) Ha sedan i creme fraiche, senap, honung och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

4) Dela knäcket på mitten och ha på röran uppepå. Toppa med en liten klyfta fikon.

KRUSTADER MED SAFFRANSKRÄM & LAX, 12 st

12 krustader

1/2 dl smetana

1/4 g saffran

salt & peppar

100 g rökt lax

klippt gräslök

Gör såhär:

1) Ha i smetana, saffran, salt och peppar i en skål. Ta fram elvispen och vispa tills du har ett riktigt fast krämigt fluff.

2) Klicka i krämen i krustaderna. Strimla den rökta laxen och fördela ut på varje krustad. Toppa med hackad gräslök.

Ja som sagt, så otroligt trevligt med dessa livesändningar. Milo fyller år på fredag så han får bestämma om vi ska ha live-sändningen eller inte. Annars tar vi det nästa fredag.

Nu ska jag fortsätta jobba här. Ska veta av några recept idag. Familjen sover som små grisar fortfarande och jag tror det dröjer innan dom vaknar.

Hörs sen igen! Ha en mysig söndag!

Kram Nina

286
Kommentera

Saffransscones

Godmorgon Lördag!

Äntligen är helgen här igen, så otroligt skönt. Jag har bakat saffransscones här till vår mysfrukost vi ska ha framför TV:n alldeles snart.

Vi hade en jättemysig live igår, gud vad kul det var. Det kändes som det var väldigt uppskattat på alla kommentarer som trillade in. Så härligt! Vi kör nu på fredag igen ifall inget oförutsett trillar in. Tänkte skriva mer om vår live igår i ett senare inlägg.

SAFFRANSSCONES, 16 st.

100 g smör

1/2 g saffran

2 tsk honung

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

4 dl mjölk

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Smält smöret. Ta fram saffranet och tryck morteln mot påsen några ggr. Häll i det i smöret. Ha i honungen också, blanda runt.

3) Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölk och smörblandningen och blanda till en deg. Den är rejält kladdig men allt är i sin ordning.

4) Ta fram ugnsplåtar, lägg på bakplåtspapper. Klicka ut 2 stora högar på varje plåt. Pudra mjöl över högarna och tryck ut till plattor. Dela dem i 4 och nagga varje.

5) Skjuts in i mitten av ugnen. Grädda i 8 minuter, öppna luckan de 2 sista minuterna. Låt svalna en liten smula och servera med cream cheese och sylt. Sååå gott!

Kika gärna på flera bröd/scones recept:

Snabba sconesfrallor

Fantastiska glutenfria scones

Fyllda scones

Långpannebröd med havregryn

Snabba frallor

Morotsbröd i långpanna

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

158
8 kommentarer

Nytt hörn i vardagsrummet

Godmorgon vänner!

Sovit bra och jag är så ofantligt tacksam för det när det är fredag och allt. Det innebär att jag kanske orkar se idol ikväll, men bara kanske. Haha….

Igår fick vi ordning på det här hörnet. Skåpet har vi haft i en evighet men nu köpte vi till ben och toppskiva. Tyvärr så saknas mellanhylla så det måste vi inhandla till. Ska sätta belysning i skåpet också, det blir så trevligt med det. Blev riktigt nöjd med det här hörnet, det lyfter hela vardagsrummet faktiskt.

Fyllt på glas och tallrikar och tänkte visa dig en härlig juldukning sen. Även om man firar jul med bara familjen så är det självklart så att man dukar fint tänker jag. Älskar verkligen tallrikarna med den lilla kanten. Samlar ju på Mateus tallrikar men dom jäklarna är så gigantiska. Får inte plats i diskmaskinen eller i skåpen. Så nu har jag ett annat tallrikset också att använda när man vill duka lite extra fint.

Glöm inte liven ikväll på min Instagram om du tänkt vara med. Det börjar kl 17 och så kör vi till 18.

Önskar dig en fin fredag så hörs vi sen!

Kram Nina

61
11 kommentarer

Följ med på AW med mig och Tony

Hej mina vänner!

Lite snapshots från mig denna torsdag kväll, galet nog vaken än fast jag varit uppe sen kl 02 och bakat till bakboken. Körde bakverken till Uppsala sen.

Det är inte så noga på morgonen. Jag brukar dra ned gardinerna, dra igång en podd eller numera julmusik sen bara kör jag.

Kaos i köket, katthår på tröjan och så jädrans trött i eftermiddags.

En typisk kvällsoutfit här hemma! Ju mer slitet desto bättre… eller hur var det nu?

Alltså jag har hittat mina drömstövlar. Jag har letat i flera år, på riktigt alltså. Idag har jag dom äntligen och dessa kommer jag aldrig att göra mig av med! Måste prova dessa sen i olika outfits…. jag orkar inte vad snygga jag tycker att dessa är alltså!

Hörni! Imorgon kör vi AW-live på min Instagram!

HÄR hittar du min Instagram, häng med imorgon mellan kl 17-18. Det blir kul tror jag, jag längtar i alla fall!

Nu blir det fotpill, somnar om fem tror jag.

Kram Nina

50
Kommentera

Pepparkakskladdkaka med kanelfluff

Åh hörni, nu växlar vi väl bara uppåt när det kommer till att börja tänka jul? Häromdagen bakade jag denna magiskt goda kaka som blev som en dröm. Ja men den smakar jul upphöjt i 1000, och så är den kladdig…. sa jag att den var god också? Och god. 😅

PEPPARKAKSKLADDKAKA MED KANELFLUFF, ca 8 bitar

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl rårörssocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 1/2 msk pepparkakskrydda

125 g smör

KANELFLUFF:

200 g cream cheese (färskost)
1,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

Gör såhär:

1) Vispa samman ägg och allt socker till en fluffig smet.

2) Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver. Häll i det i smeten och blanda runt med slickepott tills du har en seg smet.

3) Smält smöret och häll i det i smeten, blanda tills du har en jämn smet.

4) Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll sedan i smeten.

5) Grädda i 175 grader i ca 35 min. Kakan kommer svälla och sedan falla ihop när du tar ut den. Allt är sin ordning, det är så den ska göra. Låt den sedan svalna helt.

6) KANELFLUFF: Blanda grädde och cream cheese, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir fluffigt. Klicka på detta på kakan, toppa gärna med granatäpplen.

Kika gärna på andra goda juliga bakverk:

Saffranspitekaka

Snabba saffransbullar med ljuvlig fyllning

Saffranspaj med äpple och apelsin

Saffranskrämtårta

Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon

Pepparkaks och kaffemums

JULGLASS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

285
10 kommentarer

Man blir glad

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Hej och god förmiddag!

Här har dagen varit igång sen inatt för en annan. Åh herreminjee alltså, mina nätter nu alltså….. ni skulle bara veta. Haha! Inatt har jag varit vaken sen ca 01.30. Oj oj, men men jag är van så ingen fara på taket. Jag får ihop mina timmar ändå bara att jag inte har några direkta kvällar.

Hörni, i morse gick jag upp och provade lite höstoutfits. Nåt kul kan man väl få göra i dessa dagar. Även om det är hemma i badrummet man får visa sina kläder. Haha… Här får du 4 tips på outfits.

Finstickad väst // Skjorta // Leggings skinnimitation //Stövlar

 

Skjorta // Leggings skinnimitation med bred midja // Kängor (liknande)

 

 

Kjol i skinnimitation // Topp med spetsdetaljer //Stövlar

 

Stickad kjol // Sweatshirt med puffärm // Stövlar

Ja men jag blev fasen glad över att prova lite kläder. Alltid något liksom. Nu ska jag hasta iväg för att fixa lite viktiga ärenden. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

62
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL – Parmesanfrikadeller i pastasoppa

Hej igen!

Här kommer då veckans veckomatsedel. Kan säga att Torsdagens mat kommer inte att gå av för hackor, jädrar i min lilla låda vad gött det blev alltså! Frikadellerna är magiska! Du måste testa.

MÅNDAG: Vegetarisk thaiwok med glasnudlar

TISDAG: Fiskgratäng de luxe

ONSDAG: Krämig smakfull KORVGRATÄNG

TORSDAG: Parmesanfrikadeller i pastasoppa

Frikadeller:

500 g nötfärs

0,75 dl ströbröd

1 ägg

1 1/2 dl riven parmesan

1 1/2 tsk torkad oregano

1 tsk salt

Svartpeppar

Soppa:

1 lök

3 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

8 dl vatten

3 msk kalvfond

3 msk oxfond

2 dl okokt valfri pasta (min är från Lidl)

1/2 tsk salt

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Rör ihop allt till frikadellerna och låt stå och dra sig i ca 5 min. Forma sedan stora frikadeller och lägg på en skärbräda. Jag tror jag fick ihop ca 10 st.

2) Skala och hacka löken. Lägg i smör i en stor kastrull och låt löken svettas med smöret, pressa även i vitlöksklyftorna. När löken mjuknat häll på krossade tomater, vatten, kryddor (salt också) och fond. Låt puttra i ca 3 minuter.

3) Lägg försiktigt i frikadellerna och låt puttra i ytterligare 3 minuter.

4) Häll i pastan och koka enligt anvisningarna på pastan, försök dock se till att det är pasta som ska koka ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Tips: Ha gärna i sockerärtor som får koka med i några minuter.

FREDAG: Tacolasagne med tortillabröd

VECKANS GODSAK: Saffranskaka i långpanna med lingon och vit choklad

Kika gärna på flera goda pastarätter:

Krämig kycklingpasta

Bacon och västerbottenpasta

Krämig laxpasta med citron

Tacopastagratäng

Krämig korvlåda med pasta

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

33
Kommentera