Crazy ”Catlady”

Ni vet när dom säger såhär….

”Nej men jag vill inte ha någon katt”. Ja så sa Tony efter att vår Toxy gick bort. Han vägrade. Ok, i början kändes det som en rimlig tanke då det ju var ett trauma att förlora vår gamla bondkatt på mindre än ett dygn. Han blev sjuk och sen fick vi ta bort honom dagen efter. Fruktansvärt och sorgligt.

Efter några månader började jag känna att det här med kisse kanske inte var helt omöjligt. Vi åkte till ”Hitta katten” och skulle bara kolla. Ja det där vet ju alla djurägare att ”bara kolla” sällan funkar. Allt som oftast kommer man hem med en hårboll under armen.

Vi gjorde inte det dag 1….men dag 3 stod inte jag ut med tanken att vår lille vita hårboll skulle bo i en (för all del stor) bur utan oss. Så då åkte vi dit. Tony stretade emot men med operation övertalning och lite blink blink och hejbaberiba gick han med på det. Närå, men efter att vi diskuterat saken fram och tillbaka i ytterligare en dag så tyckte han att vi ändå var redo för en kisse.

Dock så skulle han nog aldrig riktigt släppa in den nya trodde han. Nä tänkte jag…. det brukar låta så.

Igår kväll fick jag det bästa bildbeviset på att någon minsann både gillar, tycker om och njuter av vår lille Majlis.

BOOOM 😂😂😂

115
2 kommentarer

Stora Saffransbullar med mandelmassa

Saffran? Kan man ens få nog? Inte jag, jag älskar verkligen både doften och smaken. Dessa saftiga Saffransbullar med mandelmassa måste du bara testa, de blev så gaaalet goda så jag tror att hela familjen höll på att smälla av när de fick smaka!

Saffransbullar med mandelmassa, ca 25 stora

2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

250 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
120 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker

Topping:

Vispat ägg, pärlsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Blanda allt till fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en stor rektangel. Bred ut fyllningen på plattan.

6) Vik ihop rektangeln en gång. Skär ur ca 3 cm breda remsor som du snurrar åt varsitt håll, sedan runt ditt finger och sedan lägger i bakformar. (Hur jag snurrar dem har jag en video på HÄR. Följ gärna kanalen, kommer dyka upp många fler bakvideos där.) Låt jäsa i ytterligare 30 min under bakduk.

6) Pensla med uppvispat ägg. Ha på pärlsocker. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. Ät & njut!

Gillar du receptet får du gärna gilla inlägget på lilla hjärtat nedanför inlägget.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

238
Kommentera

Lyxig olja och julförberedelsee

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Hej igen!

Här hemma har det börjat packats för ett litet höstlovsäventyr. Kan berätta lite mer sen men vi ska ta oss upp till fjällvärlden och njuta av fjälluft och massa natur. Vi ska ta med oss lite grejer hemifrån och också laga god mat i stugan på kvällarna, åh vad jag ser fram emot det. Bada skön bastu och bara njuta av livet, Gud som jag längtar.

Ni vet ju att jag alltid talar mig varm om Matsmart. Klimatsmart att handla där medan du gör klipp efter klipp. Det är produkter som t ex bytt förpackning så de får inte säljas i butik längre. Det kan handla om att något blivit fel i texten på förpackningen eller att det inte är evigheter kvar på bäst före datumet. Jag älskar den butiken och kvistar in minst ett par ggr i veckan bara för att kika ifall det kommit in några nyheter. En gång beställde jag 12 förpackningar av mina favoritfröknäcke. Haha….

Älskar att ha skåpen fyllda av massa smått och gott. Perfekt när man ska baka eller laga mat att ha grejer hemma till sånt. Nu till fjällen ska jag nog kanske baka med mig lite surdegsbröd, har sån craving på surdegsbröd som man häller olja och flingsalt på. Huuuur gott är inte det? Ett glas bubbel och så små snittar med olja och flingsalt på. Mums!

Aceitunoolja (mer än 50% rabatt)

Apropå olja. Den här oljan tål att talas om alltså. Detta är nog så nära ”superflöschdeluxe” olja jag någonsin kommer komma och nu har jag den äntligen!

Det är alltså vanligt att restauranger med Michelin-betyg över hela världen väljer att servera just Aceituno Olivolja, en superhögkvalitativ olja. Smaker av mynta, gröna mandlar, kronärtskocka och fänkål. Aceituno produceras från oliver som växer 1300 meter över havet i den spanska bergskedjan Sierra Sur de Jaén. Oliverna skördas tidigt på säsongen då oljeinnehållet fortfarande är lågt och frukterna är gröna och chockfulla av klorfyll och polyfenoler. Oliverna kallpressas sedan inom timmar efter skörden för att bevara färskheten. Aceituno har belönats för sitt höga innehåll av vitamin E, polyfenoler och enomättade fetter, vilket kan bidra till att minska inflammation och minska risken för hjärtsjukdomar. Oljan serveras bäst kall, till exempel som bas i salladdressing, ringla på toppen av fisk eller som ett dopp för bröd.

Nu när jag fått njuta av den här oljan själv så kan jag inte annat än instämma i kören av hejarop. Wow – vilken lyxig olja. Jag använder den inte vid stekning, den är för lyxig för det. Däremot i salladen och när jag gör ugnsstekt potatis. Vi har också haft den på surdegsbröd med flingsalt. Har du aldrig provat det så gör det, sååå gott!

Nu blev jag för ambitiös när jag tänkte att jag och Milo kanske skulle bakat pepparkakor där. Well well, det kan man faktiskt göra om man köper färdig pepparkaksdeg och då är det inte för ambitiöst.

Chokladkristyr

Apropå baka. Tänkte att jag skulle testa denna kristyr på pepparkakorna i år! Hur god kombo tänker jag? Det här kommer bli en höjdare.

Äppelglögg

Apropå julförberedelser, jag har dessa Äppelglöggflaskor redo i skafferiet. Det lät så himla himla gott så dessa ska avnjutas till adventsmyset.

Gotteburkarna ser jag behöver fyllas på! Dessa är alltid fyllda till helgen, vi försöker verkligen att inte gotta oss i veckorna alls. Jag äter knappt godis längre men Milo & Tony äter för mig också. 😅 HÄR hittar du alla godsaker som finns! Passa på att beställa hem nötter till julens godisbak, såg att det fanns jordgubbsdumle… hur gott? Twistpåsar är väl jul om något? Gräddkola finns i massor, det har jag använt en del i kakor nu den sista tiden. Sååå gott! Klurar på att göra sån glass också. Kollade skåpet nu, den var slut….. måste beställa nytt.

Det var lite tips för julförberedelsarna och lyxig olja. Hoppas du hittar lite fynd.

Hörs sen igen!

Kram Nina

 

51
Kommentera

PARMESANPOTATIS MED BLÅBÄRSMAJONNÄS & BRYNT SMÖR

Hej igen!

Idag lagade jag lunch här hemma och kan lova att detta blir en riktig höjdare. Sååå gott så man smäller av typ! Du kan äta det som det är eller så äter du det till kyckling eller kött av något slag.

PARMESANPOTATIS MED BLÅBÄRSMAJONNÄS MED BRYNT SMÖR

1 kg potatis

2 msk olivolja

1 tsk salt

50 g riven parmesan

BLÅBÄRSMAJONNÄS:

2 msk äkta smör

1 dl majonnäs

2 msk frysta blåbär

Gör såhär:

1) Tvätta potatisen ordentligt. Dela den på mitten. Lägg på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Ha på olivolja och salt. Skjuts in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 min. Ha på riven parmesan så fort du tar ut potatisen.

2) Blåbärsmajonnäs: Smält smöret tills det är brynt. Låt svalna helt. Blanda i majonnäs och mosa blåbären och använd endast saften från dem. Blanda tills du har en härlig färg. Servera!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

37
Kommentera

Vilken helg!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Nej men heeeeej!

Ja men åh hörni vilken helg det blev. Från att vakna upp på lördag morgon och tänka att det skulle bli en lugn stillsam helg hemma så blev det verkligen helt annat. Jag visade er ju brevet, sedan bar det iväg till Stockholm. Men låt mig ta hela helgen ifrån början.

I fredags kväll så firade vi min Elliot som fyllde 22 år med en gemensam liten middag.

Min fina pojke skulle vidare senare men vi fick en middag och mys i över tre timmar. Vi käkade på Caliente som han storgillar. Så gott så det inte var klokt.

Jag hade på mig en ny klänning från Happy Holly! Ämen såå skön så det var inte klokt. Den här kommer jag bo i hela vintern.

Vi var hemma vid 10 tiden och då tror jag att jag somnade så fort jag la huvudet på kudden.

Så många som frågade om kepsen på Instagram, HÄR finns den (kampanj på den nu).

Jaha, då fortsätter jag med lördagen då. Tony hade bokat bord åt oss på underbara Sturehof. Vi älskar den restaurangen båda två. Det var såå mysigt att bara sitta länge och njuta och maten var så fantastiskt god. Jag får be om ursäkt för att jag inte tog så mycket bilder, men vi njöt verkligen allt vi orkade. Pratade i munnen på varandra och åt så magen stod i 4 hörn.

Jag blev så himla överraskad när vi sen gick till Louis Vuitton butiken och jag fick köpa mig present därifrån! Jag grät…. ja men ni vet hur känslig jag är alltså. Så lyxigt och fint.

Efter shoppingturen så checkade vi in på hotellet. Det blev till att snabbt byta om och ge sig av mot nästa restaurang. Tony hade bokat bord åt oss på Riche.

Vi åt gott igen men jag orkade inte så mycket för kände mig faktiskt mätt efter lunchen fortfarande. Hur kul sätt kom notan in på? 🤩

Efter restaurangen så gick vi hem till hotellet men tog en avstickare på 7 eleven och köpte godis, läsk och chips för att äta och mumsa på till ”Så mycket bättre!” Hur bra var Lisa Nilsson och Benjamin som körde en Lisa låt? Gud jag rös!

Tröja från Freequent HÄR, Jeans (favoriter) HÄR

På morgonen var det dags för hotellfrukost men huuuu vad besviken jag blev på den. Det har alltid varit så bra där men nu var det verkligen helt sämst. Det var nog sista gången vi bodde på det hotellet. Gud, hotellfrukosten är ju halva grejen. 🤪 Någon annan som tycker hotellfrukosten är viktig?

På vägen hem sedan tog vi en omväg för att besöka ett loppis som jag fick tips om. Jag behöver köpa lite grejer till fotograferingen av min kokbok och där fanns det verkligen massa häftigt!

Man ser säkert inte så mycket här men stället heter Stugan vid vägen och jag fick tips om den på min Instagram. Så mycket häftiga grejer!

Jag köpte med bl a dessa små glasbehållare och dessa fejkljus och fjädrar. Åk dit om du någon gång var vägarna förbi. Vi kommer åka dit fler ggr.

Jahapp, nu måste jag fortsätta jobba. Vi ska också ta tag i eventuell lov-resa. Vi vill åka uppåt och njuta av naturen på något vis. Vi får se vad vi hittar på?

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

50
2 kommentarer

Superpris på träningskläder

I samarbete med Stronger

Godmorgon vänner!

Nu ska ni få världens bästa erbjudande av mig! Jag har köpt Strongers träningskläder i flera år nu, kommer ihåg de där allra första färgglada tightsen som jag blev så galet kär i.

Tights HÄR / Jacka HÄR

Men hur snygga?! ÄLSK ÄLSK ÄLSK! Måste också lyfta just de här nya tightsen som kommit. Höga i midjan och sååå mjuka. Spänner liksom ingenstans utan är så sköna på så jag lätt kan sitta med dom i soffan. De kommer upp en bra bit på magen och trycker sig liksom inte in i hullet utan är sådär mjuka och sköna i midjan.

Jackan är min nya andra kärlek. Perfekt under jackan på promenaden. Perfekt när man ska träna och vill bli varm först. Jag har den här på mig under min vanliga jacka också om jag vill hålla mig varm. En sån där slänga på sig jacka. I vår kommer den nog vara ett stående inslag på morgonpromenaden. Snygg som fasen är den också! 🖤

Tights HÄR

Älskar att bära just de här tightsen som är lite färgglada. Kan säga såhär…. sen jag började lägga lite tid på att hitta roligare träningskläder och framförallt tights så har ju min träning blivit 10000 ggr roligare. Haha, när jag fick hem dom här så la jag fram dom på kvällen och så såg jag dom på morgonen så kastade jag mig upp för att ta på dom och gick ut och gick och kände mig så mycket härligare med dom här på. 💚

Tights HÄR // Träningsjacka HÄR

Det här setet i grönt var jag lite sådär osäker på men så tänkte jag på Tony som alltid alltid beställer grönt om han får välja så då slog jag till. Men åh, det är såå fin grön färg. Lite mer åt det där gråa hållet. Sååå sköna byxor och tröjan sitter som en smäck! Den här jackan har också ofta under jackan när jag promenerar. Måste beställa den i fler färger. Sååå skön är den!

ERBJUDANDE!

Beställer du ifrån Stronger så får du 20% rabatt på ett köp om du anger NINA2020 som rabattkod. Rabattkoden gäller i 48 timmar så ska du slå till så gör det nu.

Jahapp! Det var ett smashing erbjudande till dig, hoppas du ska gilla. 🌟 Har du fler vänner som vill handla så tipsa gärna.

Nu ska jag nog ta på mig ett av seten, haha…. blev helt sugen nu när jag skrev om det. Haha…

Hörs sen!

Kram Nina

36
4 kommentarer

Överraskad!

Godmorgon!

I morse blev jag överraskad med en lapp bredvid sängen.

Sitter i detta nu i bilen och är på väg till Stockholm…. tror jag…. jag vet ingenting. Jag bara hänger med så får vi se var det leder? Jag har packat väska för ett dygn borta i alla fall. Så spännande! Tony som är så himla dålig på att hålla hemlisar har varit så himla duktig på att hålla tyst om detta. Helt chockad! Följer ni mig på Instagram så tror jag att jag kanske kan uppdatera min story…. 😇

Kram Nina

49
2 kommentarer

Glamouröst att skriva bakbok

Haha…. ja godmorgon vänner!

Jag är uppe sen 04 och bakar inför dagens plåtning av bakboken. Det är glamouröst här hemma i köket vill jag lova. 😂 Eller inte…. det är kanske tur att man inte blir fotograferad under tiden man gör bakverken skulle jag säga. Idag ska Vagnhild få vara med också, man kan väl inte göra en bakbok utan att hon får vara med på ett hörn tänker vi.

Hepp, jag måste fortsätta. Kl 9.30 ska jag vara fixad och klar och på plats för plåtningen.

Vi hörs sen igen, häng gärna med i min story på Instagram under dagen.

Kram Nina

61
4 kommentarer

Egen supergod och enkel müsli

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Halloj vänner!

Idag har jag varit i Sthlm och gjort lite ärenden. Sitter i bilen och skriver till dig, ja jag sitter bredvid så det är inte jag som kör. Haha….

I morse hade jag slut på müsli och kom på hur längesen det var som jag gjorde egen. Varför gör man inte det oftare? Jag som köper glutenfri müsli också vet ju hur himla dyrt det är och gör man egen så tillsätts ju inget skit.

Jordgubbsrussin HÄR

Jag har ALLTID såna russinaskar i väskan. Perfekt när man blir sugen, om man blir hungrig eller bara vill ha något att tugga på. Perfekt!

Jag gjorde müslin på känsla och herreminjee så gott det blev! Måste skriva upp det så jag har det här inne, enkelt att hitta det då. Så enkel och svängs ihop så det nästan är löjligt. Ska nog verkligen försöka göra egen fr o m nu.

NINAS HEMMAGJORDA GLUTENFRIA MÜSLI

4 dl glutenfria havregryn

1 1/2 dl riven kokos

2 tsk kanel

1 tsk malen kardemumma

1/1 tsk malen ingefära

1/2 dl honung

2-3 dl vatten

1 låda jordgubbsrussin

Gör såhär:

1) Blanda alla ingredienser i en bunke.

2) Häll ut på en bakplåtpappersklädd bakplåt. Fördela ut den jämnt över plåten.

3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i va 15-20 min eller tills den fått fin färg och ”torkat”.

4) Låt svalna helt, häll upp i en burk och häll i russinen.

Tips: Det finns massor man kan ha i en müsli, här kommer några tips som finns på Matsmart:

Chiafrön

Olika sorters russin

Gojibär

Torkade blåbär

Linfrön

Hampafrön

Incabär

Tranbär

Hackade dadlar

Mullbär

Pistagekärnor

Jahapp! Nu ska jag fortsätta jobba här i bilen. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

38
2 kommentarer

Slut som artist

Hej Finisar!

”Urskitet päron” trött är jag. Lite som att jag skulle kunna gråta en skvätt. Haha….. men håller ni inte med om att det kan vara lite skönt att gråta en skvätt när man är riktigt trött och sliten? Bara sätta sig i fred nånstans och släppa på lite tårar hjälper faktiskt på riktigt. Testa vetja.

Fotograferingen av min kommande bakbok gick superbra idag. Vi är ett bra team jag och fotograf Ulrika. Så kul att se när allt är klart och man står där med boken i sin hand i.

Såhär ser mitt smink ut när jag haft det en hel dag. (Apropå den där nya underlagskrämen jag skrev om häromdagen i detta inlägg.) Då har jag fladdrat och farit fram och tillbaka bland bakverk, ugn och fotografering. Lite svart under ögat, jag skrattade så jag grät förut…. 😂😂😍 men annars har det suttit som berget. 👌🏻😌

Nä, nu ska jag gå och nanna under mitt tyngdtäcke och försöka sova som en prinsessa.

Kram Nina

48
Kommentera