Overnight Oats med banan

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cervera.


Godmorgon denna tidiga morgon!

Här ska jag alldeles strax upp och baka, idag har vi plåtning igen för bakboken. Idag ska vi bl a fota omslaget och det ska bli så spännande, det är det alla kommer se när dom tittar på boken. Känns så galet overkligt allting….. ska jag ha gjort en egen bok snart? Wow! Så tacksam och glad för det varje dag.

Tänkte kicka igång dagen med ett supergott recept på en overnight oat jag gjorde en morgon när jag återigen vaknade tidigt.

OVERNIGHT OATS, 2 port

1 banan

1 1/2 dl havregryn

2 dl naturell yoghurt

1 dl mjölk (funkar med all mjölkdryck typ havremjölk osv)

1/2 tsk kardemumma

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Mosa bananerna med en gaffel. Lägg i en bunke som du kan täcka med lock. Jag har dessa skålar (just nu 36% rabatt) från Margrethe som jag köpt lock till, såååå bra är dom! Använder dom till bakning, matlagning, sallad ja men allt. Världens bästa kvalitet och förmodligen något jag kommer ha för resten av livet.

2) Häll i resten av ingredienserna i skålen och rör om ordentligt. Lägg på lock och ställ i kylen i minst en timma, gärna över natten.

3) Servera med bär och bananskivor förslagsvis. Mums mums!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Ha en fin dag så hörs vi sen igen!

Kram Nina

61
3 kommentarer

Loppisfynd

Godmorgon!

Ja jag har inte sovit sen halv 1 inatt. Jag fastnade vid tv:n och presidentvalet, jag sov iofs hela kvällen så några timmars sömn har jag knåpat ihop. Presidentvalet har varit en riktig nagelbitare, var tvungen att stänga av ljudet då jag inte orkade höra på det inatt. Haha…

Igår hade vi bokplåtning hela dagen och på torsdag kör vi också. Det är inte många ggr kvar nu innan vi är klara med just fotograferingen. Samtidigt så skriver jag recept för glatta livet som ska skickas in till förlaget. Försöker hinna med mitt andra jobb så just nu är det lite mycket minst sagt. Men men, det är kul och jag ser så fram emot när den här bebisen som vi håller på att skapa nu.

Måste bara visa vad jag köpte på loppis när vi var iväg för några veckor sen. Hur mycket älskar jag inte den här gamla dörren? Den är typ gräddvit på den här sidan och lite grön på baksidan. Älskar slitningen. Vill hänga någon fin lykta på den också.

När vi är klara med boken så ska jag ta tag i julfixet på allvar. Har nätshoppat lite nya julstjärnor och idag ska jag nätshoppa lite härliga juliga doftljus och sånt. Äntligen får man börja pilla med julfixet. Som jag längtat, den här hösten känns så mörk….kanske extra mörk med tanke på hur det ser ut just nu.

Dags att sätta igång dagen här. Vi hörs sen.

Kram Nina

62
6 kommentarer

Vilse i Sälen

Godmorgon!

Jaha, då har man vaknat upp hemma igen. Det är alltid skönt att vakna upp i sin säng men måste säga att jag gärna hade stannat några veckor (månader) i lägenheten vi bodde i och levt lite distanserat liv i fjällen.

Gårdagen startade med en mycket regnig promenad på spångarna mitt ute i ingenstans. Det regnade hela tiden och vissa av spångarna var riktigt hala så man blev dyngsur om fötterna när man tjoffade i träsket. Haha…. vi bara gick och gick tills Tony undrade om vi skulle vända? Jag som trodde han hade koll. Haha…. fick nästan lite ont i magen där ute i skogen.

Till slut hittade vi ut från skogen och kom ”hem” igen. Konstigt när man kollar gps:en i telefonen och vill hitta hem, det går nämligen inte att klicka i att man vill gå om där inte finns en gångväg. Hur dumt?

Gissa hur skönt det var att hoppa in i den här varma bastun och tina upp. Hur skönt som helst. Det var också det som fick avsluta vår vistelse i Sälen. Sedan var det bara packning och städning kvar.

Det var verkligen en jättefin lägenhet att bo i!

Vid kl 12 vinkade vi hejdå till Högfjället för denna gången. Det regnade precis hela vägen hem igår så det var faktiskt rätt perfekt att sitta i bilen hela eftermiddagen.

Hepp, nu ska jag fortsätta jobba här. Har massor att göra idag. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

57
Kommentera

Tack Sälen

Godmorgon i ottan!

Ja här blev det visst inte så mycket sömn inatt. Jag sov så mycket förra natten så det får jag sota för inatt…. men men. Ska strax kliva upp och börja packa ihop för idag åker vi hemåt igen. Vi sa det igår kväll att detta blev verkligen hur toppen som helst. Vi hade inga förväntningar när vi åkte hit då vi aldrig upplevt något annat än vinter i fjällen. Dock så hade vi inte förväntat oss att det skulle bli såhär bra och mysigt! Vi kommer definitivt åka hit fler ggr på hösten, det är en sak som är säker. Kanske ett stående inslag på höstlovet.

Mitt gäng som kommer vakna här om någon timma längtade INTE hem och det är ju ett gott betyg. Då har man trivts och haft det bra.

Vårt fina hus som vi bott i. Vi bodde på övre plan, då har man ett litet loft som ni ser där de höga fönstrena är. Vi har tillbringat alla sena eftermiddagar och kvällar i vår mysiga lägenhet så vi har verkligen njutit av den också. Tony har bastat ca 3-4 ggr per dag. Haha, det är helt sant. Han är inte klok…. igår sa jag åt honom att han måste dricka mycket vatten så han inte torkar ur.

Så fort dom vaknar ska vi ge oss ut på en promenad har vi sagt. Det regnar men vi sa att det kan vara mysigt och gå lite och avsluta det hela med en varm bastu. Det blir Tonys typ tionde bastu på den här resan. Tror att jag måste börja kolla efter en sån bastustuga man kan ställa på gården med tanke på allt bastande han håller på med. 😂

Tack Sälen för suuuuuupermysig avslutning på höstlovet. Vi får se om vi ses i vintern med tanke på omständigheterna?

Vi hörs senare!

Kram Nina

66
4 kommentarer

3 rätters middag

3 rätters

Ja vilken underbar middag det blev här i vår mysiga lägenhet igår. Så gott med trerätters så det måste det nog bli ikväll också. Ser så fram emot mat jämt, mat är livet. 🤩 Lägenheten är så mysig och fin också så det är extra trevligt att stå och laga mat på kvällen.

Igår blev det såååå gott! Du ska få hela menyn här nedan:

FÖRRÄTT: Chips med smetana, löjrom och rödlök.

Potatischips (lättsaltade)

Smetana

Löjrom

Rödlök

Gör såhär:

1) Lägg ut chips på ett fat, tänk att man gärna äter säkerligen mellan 5-8 chips per person. Klicka på smetana på varje.

2) Klicka ut löjrom på varje.

3) Hacka rödlök riktigt smått och sprid på det också. Jag hade lite extra i en skål bredvid för den som vill ha mer.

VARMRÄTT: Helgkyckling

4 kycklingfileer

4 portioner kokt ris

Sås:

4 1/2 dl vispgrädde

4 msk kalvfond

1 1/2 dl vitt vin

1/2 citron (saften)

1 knippe hackad persilja

1 1/2 dl riven parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Koka riset enligt anvisningarna. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i smör en ganska så het panna. Salta och peppra.

2) Lägg riset i en ugnsfast form. Platta till det lite. Lägg kycklingfiléerna på riset.

3) Gör såsen i en bunke. Häll i alla ingredienser och rör runt ordentligt. Häll allt över kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg. Vi åt sparrisbroccoli till som jag stekte i vitlök och salt, en skvätt grädde sonder sen får stå och puttra i tills det mjuknat.

EFTERRÄTT: Gino

250 g jordgubbar

1 päron

1 banan

150 g vit choklad

Vaniljglass

Gör såhär:

1) Tjoffa all frukt i små tärningar. Lägg allt i små ugnsfasta formar.

2) Hacka chokladen i små bitar också. Strö på dem över frukten. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills chokladen fått fin färg.

3) Servera direkt med vaniljglass. Såååå gott!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

846
4 kommentarer

MTB i Sälen

Godmorgon godmorgon!

Känner mig lite som en nyponros, jag dångla till med 11 timmars sömn inatt. Haha… fullmåne och allt. Men jag sover alltid sämst natten innan och jag antar att fjälluften här uppe gjort mig gott. Det och sen bastu på eftermiddagen och en trerätters middag på kvällen.

Tänkte låta er hänga med på vår dag.

Började med mysig frukost. Köpte en ny müsli från Paulun och galet nog så gillade hela familjen. Den var supergod tyckte alla. Tips tips!

Det var verkligen en magisk dag på alla sätt. Solen sken från en klarblå himmel. Som ni ser så är den enda snön som finns i backen den som de testat att spruta ut med snökanonerna.

Efter frukosten och efter att vi klätt på oss hämtade vi ut MTB cyklarna som vi hyrt innan. Himla bra cyklar alltså, så lätta att cykla på och rullade superbra. Vi hyrde på Kaisers Skidbod på Sälfjällstorget. Dock så tycker nog inte min rumpa riktigt samma sak idag. Aaaaaaj, så öm så öm. Haha…

Efter någon timmas cykling i terräng, i uppförsbackar, i nedförsbackar, i gegga, i vatten, i högt gräs och ja… you name it så satte vi oss på Gustavstorget för att äta matsäck. Vi tog med oss det och åt det som lunch där.

Milo cyklade i kidsparken och vi satt i solen. Tony hade t.o.m tagit med sittunderlag till oss, snacka om vuxenpoäng. 😅 Skitmysigt att sitta där och mysa en stund. Hade smörgås i hela munnen när Tony fotade mig…. 😂

Kul var det och jobbigt. Jobbigt för handlederna, nacken och rumpan. På min kärringhoj så sitter man ju mer upprätt. På en sån här sitter man ju framåtlutad, å så spänner man sig ju massor när man liksom åker i skogen och i all terräng. Sååå kul dock. Kan verkligen rekommendera er att MTB-cykla med familjen.

Väl hemma sen så blev det till att strutta runt i understället en stund. Vi satte på bastun och sen blev det en välbehövlig varm bastu för de ömma handlederna, ömma nacken och sist men inte minst ömma sittben. Haha….

Vi hällde upp ett varsitt glas bubbel och sen blev det iskalla vindruvor till. Sååå gott!

Det var över 100 grader i bastun. Tony maxade det till 112 grader tror jag. Inte jättevanligt att man får så varm bastu, jag har i alla fall bara varit med om det hemma hos min mormor och min farfar.

Lite relax utanför bastun sen med ett iskallt glas bubbelvatten. Så skönt så jag nästan somnade att sitta där.

Tony hade lovat Milo att dom skulle klättra upp på toppen av fjället så efter bastun gav de sig iväg. Själv stannade jag hemma och lagade middag åt oss. Skönt att jag slapp klättra upp på fjället kan jag säga. Haha…

Det var dimmigt som tusan att ge dig upp där men dom var tappra och traskade på.

Uppe! Så jäkla duktiga. Det var 1 kilometer upp sa Tony. De fotade fullmånen och vårt område som du ser där med alla ljusen.

Den här middagen blev det. Ni får recept på den senare idag.

Nu ska jag strax gå upp och fixa frukost åt oss. Idag blir det nog att ta sig upp för lite vandring på fjället. Vi ska packa med oss matsäck och så får vi se hur det är? Har aldrig testat så det ska bli intressant.

Vi hörs sen, ha en mysig lördag!

Kram Nina

131
10 kommentarer

Citronpasta med parmesan och ruccola

Hej igen!

Igår lagade jag en så god citronpasta när vi landade här, så busenkel att göra. Tar typ 10 min beroende på vilken pasta man kör. Testa den här, gott och lite annorlunda. Hittade inspirationen på den HÄR bloggen.

CITRONPASTA MED PARMESAN & RUCCOLA, 4 port

500 g spaghetti

2 citroner

2 dl creme fraiche

3 msk honung

1/2 liten påse ruccola

2-3 dl riven parmesanost

Ca 2,5 dl pastavattnet (förutsatt att pastan kokats med vanlig pasta och inte glutenfri, för glutenfritt….. ha i ca 2 tsk majsredning i pastavattnet)

Salt & nymald svartpeppar

Gör såhär: 

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Tvätta och finriv under tiden skalet av båda citronerna, pressa ur citronsaften ur den ena citronen och lägg skal och saft i botten på en stor serveringsskål.

3) Riv parmesanosten, hacka ruccolan smått och lägg ner det också i skålen.

4) Häll av den färdigkokta pastan i ett durkslag, spara minst 2,5 dl av pastavattnet.

5) Häll i spaghettin i serveringsskålen. Rör sedan i crème fraiche och honung och späd sedan med pastavattnet, lite i taget.

6) Rör om och blanda ordentligt, och krydda med salt och peppar. Vill du ha en krämigare konsistens häller du bara i mer pastavatten.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

32
Kommentera

Rumpen och jag ska ut och cykla

Godmorgon godmorgon!

Blöööö inatt hjälpte då varken tyngdtäcke eller djupandas för att kunna sova. Har vaknat flera ggr och sen kunde jag inte somna om heller. Det är fullmåne imorgon natt men jag blir alltid som knasigast natten innan. Hmmm…. ja ja, får dricka extra mycket kaffe säger jag som dricker koffeinfritt kaffe. 😂

Så mosig men uppe med tuppen. Testar Ida Wargs bus i ansiktet idag, ska bli spännande att se hur den ger färg? Här hade jag precis smort in mig.

Vi kom fram igår kväll hit till lägenheten. Vi bor precis bredvid Högfjällshotellet. Vi packade upp fort och sen började jag laga mat. Blev en jättegod citronpasta, du ska få recept på den sedan.

Snart ska vi sätta oss och äta frukost här, sen ska vi klä på oss cykelkläderna och ge oss iväg på en långtur. Finns färdiga cykelleder här som man kan följa. Alltså, ska bli så härligt men jag är lite fundersam över hur ont i stjärten man kommer få? Förmodligen jätte! 😂🍑🆘

Jag har börjat med en ny grej nu. Dricker 1 liter citronjuice på morgonen innan min sellerijuice, började igår. Det sägs rena kroppen, rena blodet, gynna matsmältningen, boosta immunsystemet, stabilisera högt blodtryck, alkalisera-återfukta och revitalisera kroppen…. ja men massor! Så nu dricker jag det och sen väntar jag en halvtimma innan jag tar sellerijuicen. Spännande att se effekterna?!

Tog med mig ett jul-doftljus hit också. Vill ha lite julkänsla när vi är här. Doftar magiskt gott, sådär lagom mycket. Köpte det på Hemtex.

Nyvaken och så taggad på att ge sig iväg på cykelturen. Haha… vi har inte ens klivit ur pyjamasarna här. Han är alltid såhär ivrig. Det är som att ha ett barn till när det kommer till såna här grejer. Haha….

Jaja, jag har inga såna proffs-cykelbyxor så jag funderar på om jag kanske måste sätta in bindor i trosorna som mjukning i rumpen? Tur jag har det med mig i alla fall…. för ja men självklart så fick jag mens igår. Typ exakt när vi hoppade in innanför dörren. T.o.m Tony sa i morse: ”Ja men då är ju allt som det ska, du din stackare får ju alltid mens när vi åker nånstans”. Det är verkligen så. Det är som att den tajmar in sig sådär perfekt. Men men, det är som det är. Man får la gilla läget och packa med sig lite attiraljer i ryggsäcken och hoppa in i nån skog och byta skydd sen. 🙈

Nu ska jag fixa frukost åt oss här, tror Tony ska dra ut och springa först så då hinner jag jobba en stund innan han är tillbaka. Han orkade inte vänta…. 😂🙈 Jag säger ju det, mitt fjärde barn.

Vi hörs den, då får ni höra hur det gick med rumpen och allt.

Kram Nina

41
7 kommentarer

Ugnsbakad KYCKLINGFILÉ med parmesansås och vitlök

Hejsan!

Häromdagen blev jag sugen på att testa ett nytt recept som jag grunnat på i ett par veckor. Oftast blir det så recepten kommer till, man kommer på en kombo som man vill testa och sen klurar man på den ett par dagar och sen testar man. Ibland blir det mindre bra och ibland blir det så toppen som det kan bli! Som den här rätten! Så gott så gott! Tallriken jag fotade var Milos men vi andra åt klyftpotatis till. Sååå smarrigt!

UGNSBAKAD KYCKLING MED PARMESANSÅS, 4 port

Kika gärna på fler supergoda kycklingrätter HÄR!

4 kycklingfileer

 

Marinad:

2 klyftor pressad vitlök

0,5 kruka hackad persilja

3 msk olivolja

1 msk japansk soja

0,5 msk balsamvinäger

0,5 st citron (pressa saften)

1 msk  flytande honung

Salt & peppar

Sås:

2 schalottenlökar

1 burk creme fraiche parmesan/vitlök (den HÄR)

1,5 dl creme fraiche (naturell)

1 dl grädde 

2 msk kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

Salt & peppar 

1 msk honung

1 dl riven parmesan

Salta & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Har du frysta kycklingfiléer så se till att de är tinade. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i minst 1 timme. Gärna över natten. Om kycklingfiléerna är för stora så dela dem gärna på längden en gång.

2) Olja en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna där. Bred på alla marinad på kycklingfiléerna och ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.

3) Gör såsen under tiden: Skala och hacka schalottenlökarna. Stek dem i olja så det mjuknar helt och blir lite glansiga, de ska inte ta färg. Häll i resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 10 min på medelvärme. Ta av från värmen och ha i den rivna parmesanen. Rör om tills den smält ned.

4) Ta ut kycklingfiléerna och lägg i dem i såsen och låt allt puttra tillsammans i ca 5 minuter till. Servera med grönsallad och klyftpotatis eller ris.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

92
9 kommentarer

TORSKRYGG MED SERRANO OCH PARMESANTÄCKE MED VITVINSSÅS

Reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus


Godmorgon!

Här är det full fart. Idag ska dagen ägnas åt packning, jobb och förberedelser. Har flera samarbeten som ska in så jag stressar med allt lite nu. Ska bli skönt att få komma bort och andas en stund hörni. Hoppas att vi är helt färdigpackade ikväll och kan äta frukost imorgon bitti och sen sätta oss i bilen och åka. Så skönt, men vi är lite si och så med det där med att komma iväg i tid. Haha….

Nu är ni många som efterfrågat receptet på min torskrygg med lufttorkad skinka & parmesantäcke och vitvinssås. Jag förstår er mina vänner för herreminjeee så gott det var alltså!

TORSKRYGG MED SERRANO OCH PARMESANTÄCKE MED VITVINSSÅS, 4 port

2 stora färska torskryggfileer eller 8 frysta torskryggsbitar

5 skivor serranoskinka

1 dl ströbröd

50 g smör (äkta smör)

1,5 dl riven parmesan

Salt & peppar

Vitvinssås:

2 schalottenlökar

1/2 knippe salladslök

25 g smör

3 dl vitt vin

1 fiskbuljongtärning

3 dl grädde

2 tsk majsstärkelse

Salt & svartpeppar

 

Gör såhär:

1) Börja med att göra parmesan/serranoröran. Strimla serranoskinka i små små bitar, riv parmesan. Smält smöret och rör ihop allt till en smulig röra. Låt stå och svälla en liten stund.

2) Olja botten på en ugnsfast form och lägg torskryggfileerna i.

3) Fördela ut röran över filéerna. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Fisken ska bli vit och skivas när du trycker lite med en gaffel på den.

4) Vitvinssås: Skala och finhacka löken, både schalottenlök och salladslök. Fräs löken i smöret på medelvärme i en kastrull eller stekpanna utan att den tar färg.

Tillsätt vin och smula också i buljongtärningen. Låt koka upp och reducera till ca hälften av vätskan återstår.

Häll i grädde och låt koka i 10-12 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i lite grädde och red av såsen. Låt koka någon minut. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med kokt potatis.

Tips: Stek grön sparris i smör och pressa på vitlök. Salta lite. Ta från värmen och riv på parmesan och servera till.

Förhandsboka gärna signerade ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – finns att beställa HÄR

Img 1810.jpg

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

230
11 kommentarer