Ninas Jullimpa

Godmorgon!

Lördagmorgon och jag kickar igång det med ett härligt julrecept igen. Jag har nämligen knåpat ihop ett brödrecept – ett julbrödsrecept. Jäklarns så gott detta blev alltså. Nu har jag bara gjort en limpa hittills men måste nog göra fler så vi har över julen. Detta måste du testa, blev hur gott som helst! Kommer passa suuuuuuper till julskinkan, mums. Glöggen satt en såååå god smak i brödet alltså, gillar du inte glögg kan du testa att ha i julmust istället.

NINAS JULLIMPA, 1 st

4 dl rågsikt eller dinkelmjöl

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

2 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 dl vatten

1/2 dl mörk sirap

2 dl glögg

1 litet paket russin (kan uteslutas)

Toppning:

Pumpa & solrosfrön

Gör såhär:

1) Blanda alla torra varor i en bunke, häll över vatten och glögg och rör om tills du har en riktigt kladdig deg.

2) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i degsmeten där. Toppa med solrosfrön och pumpafrön.

3) Grädda i 180 grader i ca 50-55 min.

Tips: Gillar du torkad frukt och nötter kan det också vara gott att ha i. Tänk dig ca 1/2 dl av varje i så fall.

Se hit!

KIKA GÄRNA PÅ DESSA HÄRLIGA RECEPT:

Saffransscones

Glödhoppor

Gahkku samiskt tunnbröd

Fröknäcke

Hembakat knäckebröd

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

154
5 kommentarer

Tilltugg egengjord dipp

Halloj igen!

Lovade ju ett smarrigt recept och tänkte att detta ju kan passa alldeles utmärkt en fredag som idag. Funkar som tilltugg och jag lovar att detta blir såååå vansinnigt gott alltså! Så enkelt men såå gott, vi kastade i oss den här tallriken i ett nafs.

TILLTUGGS CHIPS & DIPP

2 dl gräddfil

1/2 röd lök

1/2 burk röd stenbitsrom

1/2 knippe hackad färsk dill

Salt & svartpeppar

Gör såhär:

1) Häll i gräddfilen i en skål.

2) Hacka löken smått och ha i den. Hacka också dillen smått, ha i den också.

3) Ha i stenbitsrom och rör om ordentligt. Salta och peppra, klart! Låt gärna stå i kylen en stund innan servering så gojsar den till sig ordentligt!

TIPS: Köp 1 paket 5 minuters sill och blanda med denna dipp så har du världens godaste sill till julen.

Se hit!

KIKA GÄRNA PÅ DESSA HÄRLIGA TILLTUGG OCKSÅ:

Färskostbollar med julig topping

Juliga ÄPPELBAKELSER

Chili cheese på krustader

 

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

250
1 kommentar

JULSANGRIA

Hej hej!

Ja vi hade ju en härlig live förra fredagen och då gjorde vi en julig sangria som blev så otrooooooligt god som jag tänkte att du måste få recept på. Kanske vill du smutta på denna ikväll redan?

JULSANGRIA

3 dl glögg

2 dl apelsinjuice

2 dl fruktsoda

1 apelsin

1/2 granatäpple

3 tsk kanel

2 msk socker

lönnsirap eller sirap

Gör såhär:

1) Blanda glögg, fruktsoda och apelsinjuice i en tillbringare. Rör runt lite. Ställ kallt.

2) Häll kanel och strösocker på ett fat. Häll också lönnsirap eller vanlig sirap på ett fat. Doppa kanterna mot tallriken, först i lönnsirapen, sedan i socker/kanelblandningen. Låt stå och ”stelna” till lite.

3) Skiva apelsinerna och plocka ut granatäppelkärnorna.

4) Häll i julsangrian i glasen och ha i apelsinskivor och granatäpple. Sååå mumsigt! Gör gärna om proceduren med lönnsirap och socker/kanel när du fyller på glasen.

Se hit!

HÄR KAN DU KIKA PÅ FLER TIPS PÅ DRYCKER.

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

124
2 kommentarer

Dukningspreppar

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon godmorgon!

Ja men då var det fredag igen. Veckan gick fort på något sätt samtidigt som det känns som en evighet sen det var helg, märklig känsla det där.

Jag har testat en duk jag beställt här på morgonkvisten. Nu har jag köpt 3 dukar hittills för att försöka täcka vårt superlånga matbord, jag vill ha en duk på bordet både på jul och nyår men inte lyckats hitta en som täckt tillräckligt. Det enklaste hade väl varit att mäta bordet från börja, haha…. inte chansa och tro att en duk ska räcka till hela.

Ja men hurrraaaaa! Den räckte till, helt otroligt att den tredje till slut räckte. Den här har överhäng både längst in och här längst ut, exakt det som jag var ute efter. Fick tag i en som dessutom är i linne som är sååå fin, superfin kvalitet. Kommer bli toppenfint med dukningen som jag planerat till julen. Duken hittar du HÄR, finns i andra färger också.

Blev sugen på dessa underbara tygservetter också! Såååå fina! 99 kr för 4 pack, som hittat. Det är något visst med ”riktiga” servetter till dukningen. I år ska jag ju ha mina nya servettringar också som är sååå fina!

Det kommer bli så fint. Ska nog lägga in en liten grankvist på varje också. Fler bilder och det inlägget kan du läsa om HÄR!

Ett stort problem under julen när man eldar mycket ljus är just detta med adventsljusen. Har köpt blockljus nu och ska fixa den här idag. Sån tur att jag sparade en påse med mossa som jag köpte så man kan kasta den här som ligger omgiven av stearin nu.

Köpte en julstrumpa till Milo också, på bilden såg den gigantisk ut. När den kom hem så var den såhär liten. Lite som en del handlar på Wish, man beställer någon snygg klänning och så får man hen en trasa i barnstorlek. Det är som ett litet lotteri, ibland har man tur, ibland inte.  Haha…. aja, något ska man väl komma på att lägga i den kvällen innan julafton.

Dags att ta tag i jobb här hemma. Hoppas du får en mysig fredag om du inte kikar in mer idag. För er andra så kommer jag bjuda på ett skönhetstips och lite recept senare idag.

Kram Nina

69
Kommentera

After-Eight pannacotta

Hej igen!

Tänkte att jag skulle ge dig ett härligt litet helgtips. Den här efterrätten gick inte av för hackor. Den blev såååå god så den här måste du testa!

AFTER EIGHT PANNACOTTA, 4 st

2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 tsk malen kardemumma

3 msk strösocker

8 st after eight chokladbitar

Gör såhär:

1) Lägg gelatinbladen i en stor tallrik med kallt vatten. Låt dem ligga där i ca 5 minuter, de ska bli sådär mjuka och sladdriga.

2) Häll i grädde, socker, vaniljsocker, socker och kardemumma i en kastrull. Koka upp allt och ta av från plattan.

3) Ha i after eight och låt den smälta ned ordentligt medan du rör om. Pressa bort allt vatten på gelatinbladen och ha i dem också, rör om tills de också smält ned.

4) Häll upp i 4 glas (mina är ganska så stora, har du mindre glas så krävs flera glas). Låt stå i kylen i minst 4 timmar. Våra stod i uterummet, det funkar det med om det är någorlunda kallt.

5) Tryck ned en delad after eight i varje glas och servera. Såååå gott!

Tack! ❤️ Ifall du gillar receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat nedanför inlägget.

Se hit!

KIKA GÄRNA PÅ FLER HÄRLIGA EFTERRÄTTER:

Ris a la Malta med apelsinsås

Vit chokladpannacotta med exotisk puré

Vinbärspannacotta med vinbärsmos

Snabb Cheesecake

Cheesecake i glas

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

1779
15 kommentarer

I chock

Halloj på er!

Jag är nyss hemkommen från morgonpromenad. Så skönt även om vädret bjuder på ”Fifty Shades of Grey” för typ tredje veckan nu. Gud som jag längtar efter solen.

6C428B5D-50AF-4146-835F-CBACC1465C35

Nu har jag precis handlat all julmat på nätet som ska hämtas på måndag. Tänker att nu börjar det bli så sablans mycket folk i matvaruaffären så det var lika bra att handla allt redan nu så är det gjort. Idag när jag kom till ICA vid typ halv 8 tiden var det nästan fullt på parkeringen, helt galet.

Förresten… ni anar inte vad som hände idag när jag skulle handla. Jag hade med mig min plånbok som ser ut såhär:

Det jag inte märkte var att dragkedjan var öppen när jag struttade in. I den hade jag ca 1300 kr i kontanter. När jag handlat klart upptäckte jag att dragkedjan var öppen. Pengarna hade farit ut. Gick tillbaka i affären men tänkte att någon garanterat stulit det såklart. Jag betalade och var på väg ut och tänkte att jag ändå stannar till vid informationen för att kolla IFALL det kommit in?

Tror ni inte att det hade det? Någon vänlig själ hade lämnat in pengarna i informationen och där stod jag med tårar i ögonen. Hörni, mänskligheten är inte svart. Det finns vänliga ärliga själar som gör sånt här fint. Gud så glad jag blev! Jag är exakt likadan själv så kanske var det karman som lös emot mig. Så fantastiskt! Vilken fin torsdag det blev.

Har ni sett vilka fina strumpor Tony köpte till mig på Ö&B? Så himla söta, dom är dessutom väldigt sköna. Majlis kan bara inte låta bli renhornen så hon biter på dom, får se hur länge jag får ha dom kvar. 🤣

Nu ska jag fortsätta jobba här, vi hörs sen.

Kram Nina

90
3 kommentarer

Kyckling i magiskt god sås med parmesan och vitlökspotatis

Halloj!

Tänkte jag tipsa om en middag som vi käkade på Lucia, man gör ju inte så mycket mer numera än lagar mat och är hemma typ. Jo, sen åker jag och hämtar ut paket, jag eller Tony. För nu köper vi alla paket på nätet. Gud, detta är inte alls kul alltså….men så länge vi gör det vi kan för att trycka ned smittan så får det vara såhär. Man får göra det bästa av situationen. Som att laga mat på bredden och tvären. Denna kycklingrätt blev såååå god, krämigt och verkligen smaskigt!

Jag gjorde mig till lite extra och dukade fint och allting, snacka om att det blir 1000 ggr mysigare att käka middag med findukat bord. ❤️

Kyckling i magiskt god sås med parmesan och vitlökspotatis, 4 port

2 stora kycklingfileer

2 schalottenlökar (gärna banan schalottenlök, den är godast)

3 msk kycklingfond

2 tsk dijonsenap

3 dl vitt vin

4 dl grädde

1/2 knippe färsk persilja

2 1/2 dl riven parmesan

Salt & peppar efter smak

Potatis:

8-10 stora potatisar

3 msk olivolja

25 g smält smör

2 vitlöksklyftor

1 dl parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Börja med att koka potatisen, dela dem i 2. Salta vattnet.

2) Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem i smör tills de fått en fin yta och nästan är genomstekta. Salta och peppra dem. Lägg dem på en tallrik när du stekt färdigt dem.

3) I samma panna, lägg i hackad schalottenlök och låt den svettas i pannan under några minuter. Häll sedan på fond, dijon och vin. Låt sedan puttra och reducera (när vinet kokar in och blir mindre) en stund, tänk ca 4-5 min.

4) Häll på grädden och ha i kycklingfiléerna och låt puttra i ca 10 min till. Rör om då och då. Lägg sedan i hackad persilja.

5) Potatisen: Ta av från plattan. Lägg varje potatishalva på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till varje halva med baksidan av en matsked eller varför inte en stekspade, de ska liksom krossas lite.

6) Blanda smält smör, olivolja, pressa i vitlöksklyftorna och salt och peppar. Ta en pensel och pensla över potatisen så allt går åt. Skjuts in i ugnen på 250 grader med grilleffekt. Potatisen ska börja få lite färg, då är dom klara. Ta ut från ugnen och riv över parmesanen.

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

909
28 kommentarer

Inget liv typ

Halloj!

Sent hej ifrån mig här. Jag har slagit runt tottabalotta när det kommer till mitt sömnmönster. Alltså igår, ja då somnade jag 15. Alltså kl 3 på eftermiddagen. Haha…. Vaknade sen snabbt vid 19 tiden och somnade om till 22.30. Ämen, ja ni hör ju. Snacka om totalt upp och ned. Mamma har det likadant och min morbror uppe i Finland likaså. Morfar som inte lever längre var också så. På vintern somnar vi när det börjar bli mörkt helt enkelt. Vi skrattar lite åt varandra när vi håller på såhär galet.

Men…. nu när man mest bara är hemma och inte gör något så har jag ju typ inget liv. Förr kunde man ju åka till vänner eller föräldrar och ta en fika eller whatever för att hålla ut lite längre. Men nu…. ja det skulle vara om man tog sig ut och gick då. Men jag är så galet trött nu och på kvällarna så känns det helt bisarrt att ge sig ut. Tröttheten gör så jag extra mycket lyssnar på min obiologiska klocka och låter den sova när den vill. Uppe sent idag med andra ord…. haha! Varit uppe i snart 18 timmar ju. Ja ni, inte klokt.

Tog mig ändå ut idag för att hämta ut lite paket, julklapparna börjar dimpa med nu. Jag gömmer för glatta livet så får man hoppas ingen lyckas lista ut eller hitta någon.

Jag satt just och bläddrade i Coops medlemstidning ”Mer Smak”. Jag älskar dessa tidningar och hämtar ofta inspiration från recepten. En förrättspannacotta. Denna lät ju bara fööööör god alltså!

Igår beställde jag frukt och grönt från en sida som jag aldrig testat tidigare. Nu är jag så spänd på hur det kommer vara. Har hört att det ska vara fantastiskt. Avokadon som jag såg en vän på FB lagt ut såg magiskt fin ut.

Låter er veta om det är något jag rekommenderar sen. Verkar vara väldigt bra i alla fall. Allt är dessutom ekologiskt.

Hörni vad tyckte ni om Lucia ni som såg det på TV? Åh jag tyckte det var så himla fint, uppe i norr med snö och så finsång av alla ungdomar. Ja men så mycket luciamys så det vet inte klokt.

Jaja, nähä. Dags att börja tänka på refrängen (älskar farbröder som säger den meningen). ❤️ Ville bara kika in och säga hej.

Kram Nina

139
1 kommentar

Pulled Chicken

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart och Bagaren & Kocken

Tudiluu!

Ja då kör vi igen, dags för recept igen. Jag lagade ju så vansinnigt god mat i crockpoten igår och tänkte att jag måste tipsa. Kanske är det något som du vill göra idag när det är söndag. Eller varför inte någon annan dag som du har lite extra tid. Den sköter sig helt själv i stort sett men det tar lite tid, det ska det göra också för det är då det blir sådär sjukt gott!

PULLED CHICKEN, ca 4-5 port

4 stora kycklingfileer

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

3 dl barbecuesås (jag använder den HÄR, så god!)

3 dl vatten

1 burk krossade tomater

3 tsk paprikakrydda

Salt & svartpeppar

Gör såhär:

1) I Crockpot: Stek kycklingfilén så den får lite yta.

2) Skala och klyfta löken. (Här hemma så mixar jag nästan alltid löken, en i familjen gillar inte bitar av lök.) Ha i den i crockpoten.

3) Pressa i vitlöksklyftorna. Ha sedan i resten av ingredienserna och sätt på full effekt i 5 timmar, du kan säkert ta kortare tid men för mig blev det 5 timmar. (Jag har den HÄR crock-poten, är såååå nöjd med den!)

( I gjutjärnsgryta: Gör som ovan men ha i allt i en gjutjärnsgryta. Ställ sedan i ugnen på 130 grader, ställ in med locket på och låt stå i 2,5-3 timmar.)

4) När crockpoten gått färdigt så river du isär kycklingköttet med 2 gafflar.

Den HÄR majonnäsen är en av våra favoriter, squeeseflaska så inget kladd med skedar. Cocktailkaprisen också, den godaste sorten helt klart, du hittar den HÄR!

Vi serverade sedan detta med tortillabröd, grönsaker, tacosås, riven ost, creme fraiche, majonnäs och cocktailkapris som du också såg ovan. Så himla himla gott. Det är gott att ha i lite pepperoni, jalapeños eller något annat starkt som lite chili också.

Se hit!

Kika gärna på dessa härliga recept:

Kycklingtacos med limesås

Tacorulle

Fräsch & nyttig tacotallrik

Gratinerade tacos i korvbröd

Kyckling & bacongratäng

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

169
6 kommentarer

Färskostbollar med julig topping

Hej igen!

Ska tidsinställa detta inlägg, sitter just nu och tittar på Lucia på TV:n. Det är så fint, dom är utomhus och allt känns sådär vintrigt och vackert. Gud vad man längtar efter snön nu så den lyser upp lite.

Nu ska du få det andra tilltugget från igår, det blev verkligen supergott. Både jag och Tony storgillade verkligen. Detta måste ni testa! Inspirationen kommer ifrån Coop.

FÄRSKOSTBOLLAR MED JULIG TOPPING

300 g färskost (typ Philadelphia)

1,5 dl finriven parmesan

Topping:

1 dl hackade cashewnötter

1 dl smulade pepparkakor

1 dl finhackade torkade aprikoser

Andra tips på topping: Torkade blåbär, hackade mandlar eller hasselnötter, tranbär, gojibär. Bara fantasin sätter gränserna.

Gör såhär:

1) Finriv parmesanen, blanda den med färskosten.

2) Hacka nötter, smula pepparkakorna och hacka aprikoserna. Rulla bollar av färskoströran, rulla dem sedan i nötterna, pepparkakorna och frukten.

Se hit!

Kolla in dessa härliga recept:

Pepparkaksbollar

Ostkuber med tryffelolja och sesamfrön

Chilicheese

Gratinerad och karamelliserad brieost

SMÖRDEGSRULLAR med söt fetaostfyllning

Brieost med saltrostade solrosfrön

 

FÖLJ MIG GÄRNA HÄR:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

99
Kommentera