GB: glassnyheter 2021

Godmorgon godmorgon vÀnner!

Tack för era kommentarer i mitt  förra inlĂ€gg. Ni Ă€r bĂ€st, vet ni det? Ni lyfter alltid mig nĂ€r jag inte kĂ€nner mig 100 och det uppskattar jag er sĂ„ himla mycket för. Tack! ❀ Har lĂ€st era kommentarer och kĂ€nner mig lite lugnare, hoppas sĂ„ att ni har rĂ€tt…. att det nĂ„gonstans Ă€ndĂ„ Ă€r normalt Ă€ven om jag har mycket av dessa ”floaters”. Nu stör dem ju extra mycket ocksĂ„ kanske för att jag tĂ€nker pĂ„ det hela tiden sĂ„klart…. men tack igen, ska försöka hĂ„lla mig lugn till undersökningen.  ❀

Jag har sovit lĂ€nge inatt sĂ„ jag kĂ€nner mig utsövd och faktiskt pĂ„ ett bĂ€ttre humör idag. Hoppas verkligen det hĂ„ller i sig. Idag Ă€r det i alla fall underbara Freeeeedaaaag och jag ska göra allt jag kan för att fĂ„ den dĂ€r hĂ€rliga FredagskĂ€nslan. Jag ÄLSKAR ju Fredagar, nĂ€stan sĂ„ jag skulle vilja införa nĂ„got som Ă€r sĂ„dĂ€r superspeciellt för just Fredagar sĂ„ man verkligen fĂ„r FredagskĂ€nsla de luxe. Jag mĂ„ste fila pĂ„ det idĂ©n hörni.

Den hĂ€r Fredagen kickar jag igĂ„ng med nĂ„got glatt i alla fall. NĂ„got som skvallrar om att snart…. ja Ă€ven om det kĂ€nns lĂ„ngt bort nu… sĂ„ kommer vi smaska i oss glass för glatta livet. GB har slĂ€ppt sina glassnyheter och det mĂ„ste vi ju bara gĂ„ igenom!

Ben and Jerry’s Cookie Dough peace pop

Den amerikanska glassjĂ€tten Ben & Jerry’s firar otroliga 30 Ă„r och har i Ă„r bjudit pĂ„ denna nyhet. En kakdegsglass med bĂ„de chokladbitar och lent chokladöverdrag med peacemĂ€rke.

Twister Peek-A-Blue

Smak av jordgubb, blÄbÀr och melon. Vilken fantastisk sommarkombo kÀnner jag. Milo som Àlskar vanliga Twister kommer nog vÀlja denna som första glass i sommar.

Marabou Apelsinkrokant

Strut med apelsinsmak, Marabou mjölkchoklad överdrag med krokantbitar och ocksĂ„ chokladbitar i glassen. Detta mina damer och herrar Ă€r sĂ„ nĂ€ra glassbilen man kan komma. Jag ÄLSKAR apelsinskrokant!

Olof

Du som kÀnner till barnfilmen Frost vet men Olof Àr. En kola, choklad och vaniljglass. Tror denna kommer vara en toppenglass ocksÄ för de allra minsta.

Magnum Double Gold Caramel BillionareïżŒ

Lyssna: Dubbla virvlar kex- och pekanglass med salt kolasĂ„s, krokantchoklad med kexbitar som överdrag…. ja ni hör ju, detta kan inte bli annat Ă€n en succĂ©!

Cornetto Dragon

Svart vÄffla med mango-, passionsfrukt- och jordgubbsglass med kaksmulor. Toppad med jordgubbssÄs med smak av citron. LÄter inte tokig alls i mina öron.

Cornetto Soft

Årets mjukaste nyhet! Åh, den hĂ€r hörni….. fylld med mjukglass med vaniljsmak och chokladsĂ„s. Den hĂ€r tror jag pĂ„!

Solero Exotic

Årets comeback gör denna lĂ€skande klassiker. Len vaniljglass med swirl och överdrag av exotiska frukter. Mums sĂ„ frĂ€sch!

Vad sÀger ni? Vilken kommer ni vilja smaka först av allt?

Kram Nina

198
7 kommentarer

KÀnner mig som ett ösregn idag

Heeeej vÀnner!

KĂ€nner mig som ett vĂ€rre ösregn, haft svĂ„rt att ens fĂ„ till ett blogginlĂ€gg…. TĂ€nkte först jag skulle skriva om ditt och datt, vĂ€der och vind men jag kunde verkligen inte. Det hĂ€r Ă€r svĂ„rt att liksom lĂ„tsas bort ska jag sĂ€ga. Är övertygad om att det Ă€r mina hormoner som spökar. Ni vet det dĂ€r hĂ€rliga som börjar pĂ„ Kli och slutar pĂ„ eriet. AlltsĂ„ grejen Ă€r att jag har mens regelbundet fortfarande och dĂ„ Ă€r man tydligen inte i klimakteriet utan i förklimakteriet om nu rĂ€tt ska vara rĂ€tt.

KÀnner mig sÄ vilsen i min kropp just nu. Det kÀnns som kroppen inte samarbetar över huvudtaget och att jag totalt ramlat ned i ett svart hÄl. Jag ska ta mig i kragen med att boka blodprover för att sedan boka tid pÄ HerCare. Det var dÀr jag fick hjÀlp nÀr jag hamnade i förklimakteriet 2015. Jag fick verkligen sÄ fin hjÀlp sÄ jag har 1000% förtroende för dom. DÄ var det Mia Lundin som drev klinik i USA och man fick ringa, nu har hon Àntligen en klinik i Sverige.

Nu Àr kÀnslan lite som nÀr allt började 2015, sÄ jag antar att jag Àr i nÄgon form av obalans i hormonerna igen. Kul Àr det i alla fall inte.

Hörni, det Àr fan inte lÀtt att vara kvinna alltsÄ. Jag blir sÄ trött pÄ det faktiskt. Det Àr dessutom sÄ olika ocksÄ, det finns kvinnor som knappt kÀnner av nÄgot alls och sÄ andra som lever i ett helvete. Hur sjukt att det kan vara sÄ olika?

Sen Ă€r jag lite orolig ocksĂ„, jag var till optikern igĂ„r och blev remitterad till ögonlĂ€kare. Jag har nĂ€mligen sĂ„na dĂ€r ”floaters” i ögonen som flyter runt. Ni vet svarta smĂ„ svansar, prickar eller vad tusan det Ă€r ens? Det har jag haft sĂ„ lĂ€nge jag kan minnas typ. Dock sĂ„ har det blivit vĂ€rre typ sista halvĂ„ret upplever jag, eller sĂ„ Ă€r det Ă€nnu lĂ€ngre, har lite dĂ„lig koll. Optikern var inte sĂ„ pedagogisk direkt utan skrĂ€mde mig ganska sĂ„ mycket. Det kan nĂ€mligen handla om nĂ€thinneavlossning och sen nĂ€r jag frĂ„gade vad man kunde göra Ă„t det sĂ„ visste hon inte riktigt. Optikern hittade dessutom nĂ„gon form av födelsemĂ€rke inne i mitt öga som man mĂ„ste hĂ„lla koll pĂ„ ocksĂ„. Det sa hon i alla fall till slut att det Ă€r jĂ€ttevanligt.

NĂ€ sĂ„ jag har haft nĂ„got av en jobbig oro i hela magen sen igĂ„r…. googlat lite men kĂ€nner att jag bara vill till ögonlĂ€karen nu sĂ„ man fĂ„r koll pĂ„ vad som hĂ€nder? SkrĂ€m gĂ€rna inte mig med nĂ„n hemsk historia nu… vet inte om jag klarar det. 😱

Jag har tagit en ”day off” idag Ă€ven om jag Ă€r överhopad av jobb för att vara lite extra snĂ€ll mot mig sjĂ€lv. Har huvudvĂ€rk, ont i nacken och Ă€r trött och seg idag sĂ„ dĂ„ fick man vara lite snĂ€ll mot sig sjĂ€lv. Dock sĂ„ mĂ„ste jag veta av det viktigaste nu.

Ville kika in och sÀga hej i alla fall. Vi hörs snart igen.

Kram Nina

157
10 kommentarer

Trycka ut ryggslutet

Godmorgon vÀnner!

HĂ€r sitter jag med knallröda kinder efter en 1 1/2 timmas promenad och telefonmöte pĂ„ förmiddagen. Perfekt sĂ€tt att ha möte pĂ„ Ă€ven om det gnisslade mycket om mina trampande ICE-Bug skor i den iskalla snön. 😀 Det var ok dock och störde inte vĂ„rt möte.

I morse började jag med att Àta frukosten innan jag gav mig av. Jag vet av erfarenhet att ska jag gÄ lÄngt pÄ tom mage blir sÄ jag sjukt urlakad av det sÄ dÄ fyller jag pÄ innan jag ger mig av. I morse blev det havreyoghurt med banan, glutenfria havregryn och pumpafrön.

Magisk vintermorgon. Svinkall sÄdan! T.o.m luddet i ansiktet frös.

Var sĂ„Ă„Ă„ skönt att komma hem, jag var dock svettig pĂ„ överkroppen sĂ„ frös gjorde jag inte. Men att fĂ„ sluta gĂ„ och strĂ€cka ut ryggslutet i soffan…. ja du kanske kan tĂ€nka dig kĂ€nslan. SĂ„ skönt!

Nu börjar det kurra i magen hÀr sÄ jag tror jag ska svÀnga ihop en god liten lunch Ät oss hÀr hemma. Vi hörs sen!

Kram Nina

152
1 kommentar

Veckomatsedel

Hej och gokvÀll.

Ja Àntligen kommer dÄ veckomatsedeln hÀr. En del av er handlar efter den eller delar av den sÄ dÄ Àr det bÀst att man skriver en.

MÅNDAG

Snabba crĂȘpes med ost & skinkröra

 

TISDAG

Ägg & Baconburgare

 

ONSDAG

Tjockkorv i krÀmig sÄs

 

TORSDAG

KrÀmig linssoppa med vitlöksröra

 

FREDAG

PIZZAPIROGER, 6 st

1 fĂ€rdig pizzadeg pĂ„ rulle (annars har jag recept pĂ„ en snabb-deg HÄR)

100 g rökt skinka

3 dl riven ost

1 liten gul lök

0,75 dl fÀrdig tomatsÄs (brukar finnas med pizzadegen)

Oregano & lite salt

Gör sÄhÀr:

1) Veckla ut degen, bakar du en sÄ kavla ut den till en rektangulÀr platta tills den Àr ca 1 cm tjock. Dela degen i 6 lika stora bitar.

2) Bred pÄ tomatsÄsen pÄ varje bit. Strimla skinkan smÄtt och fördela ut den pÄ pizzabitarna. Gör likadant med osten.

3) Krydda med oregano och lite salt. Forma pizzabitarna till halvmÄnar dÀr du sÄ att sÀga lÄser in innehÄllet. Jag brukar ta det ena hörnet och föra över det till hörnet mittemot. Tryck med gaffeln pÄ kanterna för att lÀsa in innehÄllet.

4) Skjuts in i ugnen pÄ 200 grader i ca 15 min eller tills de fÄtt fin fÀrg.

VECKANS GOTTA!

Stekta kanelbullesemlor, ca 15 st smÄ

1 platta fÀrdig pizzadeg

50 g rumsvarmt smör

2 msk kanel

0,75 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

250 g mascarpone

250 g mandelmassa

smör till stekning

Gör sÄhÀr:

1) Rulla ut pizzadegen. Blanda smör, kanel, socker och vaniljsocker till en krÀmig smet.

2) Bred ut blandningen pÄ hela plattan. Rulla ihop till en rulle frÄn lÄngsidan. Dela rullen i 3 cm breda bullar.

3) LÀgg i en stor klick med smör i stekpannan. Stek sedan bullarna pÄ medelvÀrme tills de fÄtt fin fÀrg. Passopp sÄ de inte brÀnns, sockret rinner med i pannan och det har lÀtt för att brÀnnas lite, sÀnk vÀrmen i sÄ fall.

4) LÄt bullarna svalna lite innan du skÀr bullen i mitten sÄ du har en under och överdel.

5) Vispa ihop mascarpone och mandelmassa i en bunke tills den Ă€r krĂ€mig och len. LĂ€gg i en spritspĂ„se. (Har du inte en sĂ„n kan du bara klicka pĂ„ detta pĂ„ underdelen av bullen.) Spritsa underdelen med mandelmasseröran. LĂ€gg pĂ„ överdelen och pudra med florsocker. Ät och njut! đŸ˜‹đŸ‘ŒđŸ»

HÀr kan du följa mig: 

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

110
Kommentera

Poff sÄ var det mÄndag!

Godmorgon!

MĂ„ndag i huset idag, sist jag skrev det var det Fredag i huset. Swisch swosch sĂ„ Ă€r det över med helgen. Haha…. Det tyckte minsting ocksĂ„ nĂ€r jag vĂ€xte honom i morse. ”Man hinner ju bara sova lite sĂ„ Ă€r det MĂ„ndag igen” sa han. Exakt sĂ„ kĂ€nner jag ocksĂ„. Haha….

IgÄr startade jag dagen med en lÄngpromenad. Körde lite live pÄ min Instagram ocksÄ sÄ jag fick lite sÀllskap av nÄgra av er, riktigt mysigt och gÄ omkring och snacka lite nÀr man gÄr sjÀlv.

Efter frukost sÄ drog vi ivÀg och köpte vattenslang, konstig produkt att köpa mitt i vintern men vi försöker fÄ fart pÄ vÄrt spa-bad. Dock sÄ Àr nÄgot tokigt med det som vi ska reda ut idag.

Tony höll pÄ lÄngt pÄ eftermiddagen igÄr med pannlampan i högsta hugg. JÀdrans bra det dÀr med pannlampa.

Vi köpte fÄgelmat och den hÀr fÄgelmataren ocksÄ. Ska dock fÄ tag pÄ ett plastfat att sÀtta fast under, orkar inte med mössen som kommer av att det hamnar massa pÄ marken nÀr de Àter. TÀnkte bara anvÀnda dubbelhÀftande tejp tÀnkte jag. Den hÀr fÄgelmataren Àr till för smÄfÄglar sÄ de kan sitta skyddade och Àta. Förra Äret hade vi stora krÄkor som skrÀmde bort de smÄ för jÀmnan. FÄr kanske hÀnga nÄgra smÄ hÄllare i trÀden till de stora.

Jag Àr fÀrdigkittad för en promenad. MÄste bara jobba undan innan jag ger mig ut pÄ en promenad innan lunchen.

Vi hörs sen igen, har en veckomatsedel som kommer ut och ett fantastiskt recept pĂ„ kanelbullesemlor som jag stekte igĂ„r. Magiskt goda! Tony Ă„t nĂ€stan upp alla. Haha….

Hörs sen!

Kram Nina

93
Kommentera

Plankstek med duschesspotatis

InlÀgget innehÄller annonslÀnk genom reklam för Cervera

Hej igen!

Ja men nu Ă€r det dags att sĂ€tta tĂ€nderna i planksteken jag gjorde igĂ„r. Mums mums mums! Gillar du kött sĂ„ Ă€r ju en plankstek nĂ€stan ett mĂ„ste. Det Ă€r ju sĂ„ festligt ocksĂ„, ser sĂ„ fint ut ju. Har du inga plankor sĂ„ kan jag verkligen rekommendera dig att införskaffa. Det gĂ„r ju att göra fler hĂ€rliga matrĂ€tter pĂ„ en planka, jag ska testa mĂ„nga fler recept framöver. HÄR hittar du plankor som du kan köpa.

Plankstek med duchesspotatis, 4 pers

ca 600 g rostbiff (rostas) i bit (funkar sÄklart med entrecote, oxfilén ryggbiff osv)

1 kg mjölig potatis

1 Àggula

ca 1 1/2 dl grÀdde

25 g Àkta smör

Salt och peppar

fÀrsk grön sparris

2 klyftor Vitlök

2 hela tomater eller valfri mÀngd cocktailtomater

1 liten burk fĂ€rdig bearnaisesĂ„s (ett tips Ă€r att göra min snabb-bearnaise som nĂ€stan Ă€r godare Ă€n vanlig, recept HÄR)

Gör sÄhÀr:

1) Börja med att skala och skÀra potatisen i mindre bitar. Koka den fÀrdig i saltat vatten.

2) SkÀr köttet i ca 2 cm breda skivor. Stek pÄ hög vÀrme i smör blandat med olja, blandar du de tvÄ sÄ tÄl de vÀrmen bÀttre och behÄller den goda smaken frÄn smöret. Stek ca 1 min pÄ varje sidan. LÀgg sedan undan köttet och lÄt det vila.

3) SkÀr bort 3 cm av skaftet pÄ sparrisen, stek sedan i smör, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. StÀll undan nÀr de Àr klara.

4) NÀr potatisen kokat fÀrdigt hÀller du i smöret först och rör runt. Ha i Àggulan. HÀll sedan i grÀdden och vispa med elvisp tills du har ett hÀrligt mos. Peppra och ha i allt i en sprits om du har en sÄn. TÀnk pÄ att moset Àr varmt sÄ ha gÀrna en handduk runt.

5) SÀtt ugnen pÄ varmluft och grill pÄ högsta vÀrme. Ta fram plankorna (tÀnk pÄ att plankor alltid mÄste brÀnnas in innan de anvÀnds). Spritsa ut potatismoset runt brÀdan. Om du vill att köttet ska vara lite extra tillagat lÀgger du pÄ den ocksÄ, om inte sÄ lÄt köttet fortsÀtta vila. LÀgg pÄ en halva tomat eller halva cocktailtomater och sparrisen. In med brÀdorna högt i ugnen, lÄt moset fÄ lite fÀrg och lÄt tomaten bli lite grillad.

6) Ta ut plankorna och klicka pÄ bearnaisesÄs och köttet om de fÄtt vila bredvid. Servera!

HÀr kan du följa mig: 

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

129
3 kommentarer

Det hÀr rÄkade hÀnda

Godmorgon!

Sov som en gris natten till igĂ„r, alldeles för mĂ„nga timmar typ. SĂ„ inatt blev det bara 4 timmar. Men men, kĂ€nner mig Ă€n sĂ„ lĂ€nge rĂ€tt pigg Ă€ndĂ„. TĂ€nker inte lĂ„ta lite sömnbrist förstöra den hĂ€r dagen, sĂ„ de sĂ„! 😅 Det ska bli soligt som tusan idag sĂ„ jag tror att vi mĂ„ste ut och njuta lite.

IgĂ„r morse hĂ€nde det hĂ€r! Haha…. det Ă€r Tonys lockiga burr som ligger dĂ€r. Han rĂ„kade raka sig lite fel igĂ„r sĂ„ det hela slutade med att Milo rakade av honom allt. Ni som följer mig pĂ„ Instagram kunde följa allt pĂ„ story. 😅 (HĂ€r hittar ni min Instagram).

Haha! SÄg rÀtt kul ut innan allt lossnade. Milo tyckte nog att det var rÀtt kul att fÄ raka bort allt Àven om vi bÄda tyckte det var vÀldigt ovant igÄr. Varje gÄng man sÄg honom sÄ hajade man till. Han fÄr sina ryck att raka av sig hÄret ibland, rÀtt vad det Àr sÄ kapar han skÀgget ocksÄ.

En ny man i vĂ„r soffa. Ärret uppe pĂ„ huvudet fick han nĂ€r han gjorde lumpen som brandman. ApropĂ„ skĂ€gget….. i ett teamsmöte i förra veckan var det en som frĂ„gade om han hade yoghurt i skĂ€gget? Hahaha…. nÀÀÀÀÀÀ det Ă€r gammeln som kommit och tagit honom. 😂 Jag Ă€r osunt glad över hans Ă„lderstecken ska ni veta, haha….-antar att det Ă€r baksidan av att ha Ă„ldersskillnad. Tony Ă€r ju 8 Ă„r yngre Ă€n mig för er som inte vet det. SĂ„ varje Ă„lderstecken som jag ser pĂ„ honom blir jag lite glad i magen av. MĂ€n Ă„ldras ju assnyggt dessutom! Han blir bara finare och finare tycker jag, mer och mer manlig liksom. Sen behöver jag inte kĂ€nna mig ensam med lĂ„nga skĂ€ggstrĂ„n pĂ„ hakan och rynkig panna. Haha…

NÄgra skrev att han var lik Travis Fimmel frÄn Vikings sÄ nu mÄste jag se den serien ocksÄ.

NÄgon form av likhet har dom ju faktiskt. I alla fall pÄ den hÀr bilden. Hade aldrig hört talas om den skÄdisen innan ens. Gud, jag mÄste ha legat under en sten som missat serien och allt. AnstrÀnger jag mig och tÀnka sÄ tror jag Tony tittat pÄ den.

Den hÀr goda middagen gjorde vi igÄr innan mello började. Plankstek. Mums! Jag som aldrig Àter kött tyckte rostbiffen blev riktigt bra och var riktigt god. Recept fÄr du senare.

Jahapp! Dags att juica lite selleri dĂ„. Ibland Ă€r jag sĂ„ less pĂ„ den förbannade sellerin men den gör sĂ„ mycket gott för mig sĂ„ jag skulle liksom inte kunna sluta! đŸŒ± IgĂ„r Ă„t jag kött dessutom och det brukar inte min mage gilla sĂ„ det blir perfekt att skölja ut lite bös frĂ„n tarmarna.

Ha en hÀrlig Söndag om du inte kikar in mer idag.

Kram Nina

177
4 kommentarer

FlÀskfilé och baconlÄda

Ja igĂ„r lagade jag en jĂ€ttegod köttrĂ€tt som jag tycker att du absolut ska testa. FlĂ€skfile och baconlĂ„da, en ”allt i ett” lĂ„da som sköter sig i fint i ugnen. Det var verkligen supergott och denna flĂ€skfile och baconlĂ„da Ă€r krĂ€mig och har sĂ„ himla mycket smak. Testa, perfekt helgrĂ€tt skulle jag sĂ€ga. FlĂ€skfile och baconlĂ„da har blivit en stor favvo för oss som vi gĂ€rna gör pĂ„ helgen, snabbt och enkelt fixat. Testa du ocksĂ„ vetja!

Mina 20 populÀraste köttrÀtter (<klicka)

Den hÀr rÀtten kan du absolut ocksÄ laga med flÀskytterfilé och kycklingfile ocksÄ. Minst lika gott. SÄsen Àr maaaagisk, och sÄ gott till ett glas rött om man nu föredrar det. Det Àr inte brÀnt uppepÄ, bara baconbitarna som fÄtt lite extra fÀrg.

Missa inte: FlÀskytterfilé med lingonsÄs (<klicka)

FLÄSKFILÉ & BACONLÅDA, 5-6 port

1 flÀskfile pÄ ca 600-700 g

2 pkt bacon

ris för 6 portioner

3 dl creme fraiche 34% (ta lÀttare om du inte vill ha sÄ fet)

2,5 dl vispgrÀdde (ta lÀttare om du inte vill ha sÄ fet)

1 förp fÀrskost Parmesan

2 msk kalvfond

2 msk oxfond

2 tsk timjan

2 tsk kinesisk soja

Salt & peppar

Gör sÄhÀr:

1) Koka ris enligt anvisningarna. Rensa och skiva flÀskfilén. Stek den pÄ ganska sÄ hög vÀrme, den ska fÄ fÀrg pÄ bÄda sidorna. LÀgg skivorna i en skÄl efter du stekt klart.

2) Strimla baconen och stek dem.

3) Ta fram en ugnsform. LÀgg i det kokta riset i botten. Fördela ut flÀskfilén uppepÄ det. Strö sist ut baconen över.

4) Blanda creme fraiche, grÀdde, fonder, soja, timjan, kryddor och fÀrskosten i en bunke. Vispa ordentligt. HÀll sedan över ris, flÀskfilé och bacon.

5) Skjuts in i ugnen pĂ„ 225 grader i ca 15-20 min. Ät & njut!

Bloggens just nu mest besökta recept: FlÀskytterfilé i sockerkaksform

Alltid kul nÀr du testar att laga mina recept, berÀtta gÀrna om du gör, alltid kul och fÄ veta vad ni tycker.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

Mer goda recept hĂ€r pĂ„ sidan: 

‱ 10 populĂ€ra helgmiddagar 

‱ 125 mjuka kakor 

‱ 20 supergoda kakor

‱ PopulĂ€raste köttrĂ€tterna pĂ„ min sida 

‱ 10 populĂ€raste kycklingrecepten

‱ EfterrĂ€tter i glas 

‱ 15 billiga & goda matrecept 

‱ 10 goda recept med rabarber 

‱ 20 lĂ€ttlagade matrecept klara pĂ„ under 30 minuter 

‱ 10 goda recept med blĂ„bĂ€r 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Följ mig: 

Min Facebooksida (<lĂ€nk till Facebooksidan) följs av sĂ„ galet mĂ„nga, följ den gĂ€rna du med! DĂ€r hittar du dagliga uppdateringar med massa hĂ€rliga recept och inspiration. 

Följ gĂ€rna min Instagram (<lĂ€nk till Instagramsidan) ocksĂ„, Ă€r aktiv dagligen i storys. DĂ€r hittar du Ă€ven andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

276
7 kommentarer

VĂ€lkomna helgen

InnehÄller annonslÀnkar genom reklam för NordicFeel och Cellbes

Godmorgon vÀnner och underbara Lördag!

Älskar Ă€lskar lördagar. FĂ„r alltid ett sĂ„nt lugn just pĂ„ lördagar. Jag sjĂ€lv kan gĂ„ ned i tempo med att svara pĂ„ mejl, jag kan dra mig lĂ€nge pĂ„ morgonen….bloggar gör jag ju Ă€ndĂ„ de allra första dagar men pĂ„ lördagar kĂ€nns det mer avslappnat med allt. En hĂ€rlig kĂ€nsla.

Jag startade dagen igĂ„r med en kall promenad. Det gnisslade gött under skorna nĂ€r jag gick. Det lĂ„ter ju faktiskt hur hĂ€rligt som helst. Det var sĂ„ kallt sĂ„ kallt men wow…. den varma duschen jag fick ta efterĂ„t var som varm bomull för mina kallar skinkor och lĂ„r. Haha….

Topp HÄR, lösögonfransar HÄR

TvÀttade hÄret och fixade mig lite för att det var finfredag. Jag försöker alltid att fixa mig lite extra just pÄ fredagar. Mest för att jag alltid jobbar hemifrÄn och skulle jag inte anstrÀnga mig lite extra sÄ skulle jag kunna se ofixad ut mÄnadens alla dagar.

Åkte ivĂ€g och handlade, fick med mig buketter frĂ„n ICA. Köper för det mesta till 2 vaser pĂ„ fredagar. Älskar kĂ€nslan pĂ„ kvĂ€llen man fĂ„r med nya frĂ€scha blommor i vaserna.

TyvĂ€rr sĂ„ var tvĂ„ av rosorna av men dĂ„ löste jag det med att lĂ€gga dom i den hĂ€r ”Kastehelmi” skĂ„len frĂ„n Iittala.

Blev fint pÄ hyllan i badrummet.

TĂ€nda ljus sĂ„ lĂ„ng ögat kan nĂ„ hemma igĂ„r kvĂ€ll. I slutet av kvĂ€llen har vi sĂ„ varmt sĂ„ vi smĂ€ller av. Haha…. mĂ„ste köpa fler sĂ„na ledljus sĂ„ man inte behöver tĂ€nda sĂ„ himla mĂ„nga Ă„t gĂ„ngen.

Mys! Älskar vĂ„ra stora pyramidljus, de brinner sĂ„ himla fint.

Ni var mĂ„nga som frĂ„gade om mina nagelgrejer. Gud, ni anar inte hur mycket jag googlat och letat efter dessa grejer alltsĂ„. Haha… vilken djungel. Nu har jag dock fĂ„tt lite koll. HĂ€r Ă€r lite av det jag anvĂ€nder, har en hel lĂ„da med grejer nu. Jag har ju köpt elektrisk fil och flĂ€kt och hela konkarongen. Vill ju inte damma igen lungorna och att fila för hand tar 150 Ă„r.

Jag började med att köpa ett kit pĂ„ Fyndiq. Ett sĂ„nt kit med uv-lampa och alltihopa. Jag jobbade ju lite med att göra naglar pĂ„ en salong jag jobbade pĂ„ för 100 Ă„r sedan. De som gjorde naglar hos mig dĂ„ visste att jag var sjĂ€lvlĂ€rd och fick pris dĂ€refter. Dom sĂ„g mina tror jag och tĂ€nkte vĂ€l att dom dög…. haha! Det var inte sĂ„ noga för 20 Ă„r sedan, nu skulle man ju kanske aldrig gĂ„ till en outbildad! 😅 MĂ„ste googla om jag hittar kitet. HÄR hittade jag det.

Jag har fyllt pĂ„ med gel nĂ„gra ggr. BĂ„de ”clear” (genomskinlig) och ”cover” som de heter. HÄR hittar du alla sĂ„na geler, det Ă€r dĂ€r jag köpt mina nĂ€r jag fyllt pĂ„ lagret. Senaste köpet Ă€r dessa gellack som jag hittat. Jag köpte svart, nude flesh och top/base gel. Kan sĂ€ga att top/base gelĂ©n Ă€r det bĂ€sta jag haft. SĂ„Ă„Ă„ himla fina och blanka blir det av den. FĂ€rgerna Ă€r ocksĂ„ toppenbra, Ă€r sĂ„Ă„ nöjd! Japp, sĂ„ vill du ge dig pĂ„ att göra egna naglar har du en hel del tips hĂ€r.

Mitt i matlagningen igĂ„r. Varm av alla ljusen och mysstassen pĂ„. Som sig bör… sĂ„ fort man kommer innanför dörren Ă„ker vanliga klĂ€derna av och mysklĂ€derna pĂ„. SĂ„ skönt!

Maten igÄr kvÀll blev sÄÄÄ god! Den mÄste du testa nÄgon dag. Recept kommer senare idag.

Nu ska jag göra frukost Ät oss hÀr hemma. Ha en mysig lördag. Vi hörs sen!

Kram Nina

94
6 kommentarer

Fredag is in the house

Godmorgon vÀnner!

Underbara ljuvliga Fredag Ă€r Ă€ntligen hĂ€r. Sista dagen för veckan att fĂ„ upp barn pĂ„ morgonen, det Ă€r en kamp vissa morgnar ska ni veta. Han gillar att sova pĂ„ morgonen lika mycket som sin pappa. Jag Ă€r den enda morgonpigga i familjen, sĂ„ kan vi ju sĂ€ga. 😀

IgÄr snajsade jag till nya naglar pÄ mig sjÀlv. Sen pandemin startade sÄ har jag varken gÄtt och gjort naglar eller fransar. TÀnk, det Àr snart ett Är sedan. Inte klokt! Dom blir ju INTE som nÀr min nageltjej gör dem, absolut inte. Men dom duger fint för mig. Jag förstÀrker ju numera mina egna som blivit lÄnga under. Tyckte den hÀr fÀrgen var sÄ himla fin. Det Àr gellack som jag bestÀllt pÄ nÀtet.

Idag mĂ„ste jag Ă„ka och köpa lite ny kattmat till lilla hönan hĂ€r hemma. Jag googlade pĂ„ vilken mat som ska vara bĂ€st för katt och denna kom upp ofta, vĂ€ldigt mĂ„nga som rekommenderar den. Det Ă€r spannmĂ„lsfritt med hög kötthalt. Hela 80% faktiskt. Alla ingredienser Ă€r helt naturliga ocksĂ„. Köpte en liten sĂ€ck för att se om den gillades, hon Ă€r lite ”picky” donnan hĂ€r hemma, detta funkade finfint. Hon tyckte det var supergott.

Jag blev lite ”skadad” sen vĂ„r Toxy gick bort. Han Ă€lskade ju Friskies eller Whiskas han sĂ„ det var det vi köpte till honom. Nu ska jag börja med att sĂ€ga att veterinĂ€ren trodde att vĂ„r Toxy hade blivit förgiftad av glykol, vilket gjorde att alla hans inre organ slogs ut och gjorde sĂ„ han blev dödligt sjuk. Katter Ă€lskar smaken av glykol och fĂ„r de i sig det Ă€r det jĂ€ttefarligt för dem. SĂ„ vĂ„r veterinĂ€r trodde INTE att det berodde pĂ„ torrfodret han fĂ„tt. Men efter att jag googlat om det sĂ„ tog jag beslutet för nĂ„got tag sedan att ge det bĂ€sta fodret jag kan hitta Ă„t Majlis, bara för att eliminera eventuell risk för njursjukdom pga av foder osv.

SĂ„ med det sagt, bli inte rĂ€dd nu om du har en katt och den Ă€ter torrfoder av annan sort, jag sĂ€ger sĂ„hĂ€r…. googla och sĂ„ bildar du dig en egen uppfattning om det. Jag Ă€r bara skadad efter en vĂ€ldigt traumatisk upplevelse dĂ„ vĂ„r katt blev dödssjuk pĂ„ bara ett par dagar och vi fick ta bort honom.

Fredag, ja vad gör man pÄ fredagar? StÀdar lite. Ska handla sen ocksÄ och hoppas fÄ med mig en fin fredagsbukett med. Hepp, dags att sÀtta igÄng dagen hÀr. Ville bara kika in och sÀga godmorgon denna hÀrliga veckodag. Ha en mysig fredag om du inte kikar in mer idag.

Kram Nina

104
4 kommentarer