Pepparkakskladdkaka med kanelfluff

Åh hörni, nu växlar vi väl bara uppåt när det kommer till att börja tänka jul? Häromdagen bakade jag denna magiskt goda kaka som blev som en dröm. Ja men den smakar jul upphöjt i 1000, och så är den kladdig…. sa jag att den var god också? Och god. 😅

PEPPARKAKSKLADDKAKA MED KANELFLUFF, ca 8 bitar

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl rårörssocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 1/2 msk pepparkakskrydda

125 g smör

KANELFLUFF:

200 g cream cheese (färskost)
1,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

Gör såhär:

1) Vispa samman ägg och allt socker till en fluffig smet.

2) Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver. Häll i det i smeten och blanda runt med slickepott tills du har en seg smet.

3) Smält smöret och häll i det i smeten, blanda tills du har en jämn smet.

4) Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll sedan i smeten.

5) Grädda i 175 grader i ca 35 min. Kakan kommer svälla och sedan falla ihop när du tar ut den. Allt är sin ordning, det är så den ska göra. Låt den sedan svalna helt.

6) KANELFLUFF: Blanda grädde och cream cheese, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir fluffigt. Klicka på detta på kakan, toppa gärna med granatäpplen.

Kika gärna på andra goda juliga bakverk:

Saffranspitekaka

Snabba saffransbullar med ljuvlig fyllning

Saffranspaj med äpple och apelsin

Saffranskrämtårta

Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon

Pepparkaks och kaffemums

JULGLASS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

279
10 kommentarer

Man blir glad

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Hej och god förmiddag!

Här har dagen varit igång sen inatt för en annan. Åh herreminjee alltså, mina nätter nu alltså….. ni skulle bara veta. Haha! Inatt har jag varit vaken sen ca 01.30. Oj oj, men men jag är van så ingen fara på taket. Jag får ihop mina timmar ändå bara att jag inte har några direkta kvällar.

Hörni, i morse gick jag upp och provade lite höstoutfits. Nåt kul kan man väl få göra i dessa dagar. Även om det är hemma i badrummet man får visa sina kläder. Haha… Här får du 4 tips på outfits.

Finstickad väst // Skjorta // Leggings skinnimitation //Stövlar

 

Skjorta // Leggings skinnimitation med bred midja // Kängor (liknande)

 

 

Kjol i skinnimitation // Topp med spetsdetaljer //Stövlar

 

Stickad kjol // Sweatshirt med puffärm // Stövlar

Ja men jag blev fasen glad över att prova lite kläder. Alltid något liksom. Nu ska jag hasta iväg för att fixa lite viktiga ärenden. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

62
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL – Parmesanfrikadeller i pastasoppa

Hej igen!

Här kommer då veckans veckomatsedel. Kan säga att Torsdagens mat kommer inte att gå av för hackor, jädrar i min lilla låda vad gött det blev alltså! Frikadellerna är magiska! Du måste testa.

MÅNDAG: Vegetarisk thaiwok med glasnudlar

TISDAG: Fiskgratäng de luxe

ONSDAG: Krämig smakfull KORVGRATÄNG

TORSDAG: Parmesanfrikadeller i pastasoppa

Frikadeller:

500 g nötfärs

0,75 dl ströbröd

1 ägg

1 1/2 dl riven parmesan

1 1/2 tsk torkad oregano

1 tsk salt

Svartpeppar

Soppa:

1 lök

3 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

8 dl vatten

3 msk kalvfond

3 msk oxfond

2 dl okokt valfri pasta (min är från Lidl)

1/2 tsk salt

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Rör ihop allt till frikadellerna och låt stå och dra sig i ca 5 min. Forma sedan stora frikadeller och lägg på en skärbräda. Jag tror jag fick ihop ca 10 st.

2) Skala och hacka löken. Lägg i smör i en stor kastrull och låt löken svettas med smöret, pressa även i vitlöksklyftorna. När löken mjuknat häll på krossade tomater, vatten, kryddor (salt också) och fond. Låt puttra i ca 3 minuter.

3) Lägg försiktigt i frikadellerna och låt puttra i ytterligare 3 minuter.

4) Häll i pastan och koka enligt anvisningarna på pastan, försök dock se till att det är pasta som ska koka ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Tips: Ha gärna i sockerärtor som får koka med i några minuter.

FREDAG: Tacolasagne med tortillabröd

VECKANS GODSAK: Saffranskaka i långpanna med lingon och vit choklad

Kika gärna på flera goda pastarätter:

Krämig kycklingpasta

Bacon och västerbottenpasta

Krämig laxpasta med citron

Tacopastagratäng

Krämig korvlåda med pasta

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

33
Kommentera

Från sunkig till smashing

Godmorgon raringar!

Då rockar vi måndag igen, vi räknade ut att det är fem veckor kvar till Milos jullov. Kan säga att vi alla längtar. Ska bli skönt med några veckors ”off” från tidiga morgnar. För mig är det ju inget problem då jag ju oftast varit vaken i flera timmar när det är dags att väcka familjen. Men jag tänker på dom. Det är ett segt gäng att få upp vissa morgnar, båda är nattugglor och skulle kunna kuckulura till efter midnatt om de inte fanns ett måste att gå och lägga sig. Och Gud nåde om jag har pms… ja då skulle jag kunna klä på mig kläderna och bara gå rakt ut från dörren och tänka ”Vakna när bäst fan ni vill då!” när dom är som två sengångare att få upp.

Är vi lediga så struttar jag oftast omkring i köket och mixtrar ihop något recept medan dom sover i flera timmar till. Igår morse lagade jag mat och bakade i flera timmar. Hade på julmusik, hasade runt i tofflorna och skrev recept medan maten lagades och bakverken gräddades. Ja men så jädra mysigt. Det är min ”me-time” det. Då alla sover och jag får fixa och dona i köket.

Igår fick jag ändå lite smink på nosen och nytvättat hår. Ja men så lyxigt så det är inte klokt kändes det som. Jag doftade typ frikadeller och saffran och håret stod typ upp av sig självt för det var så skitigt. Coronatider är inte bra för snofsigheten helt klart. Jag måste faktiskt göra en rockad där. Jag kan inte hasa i morgonrock eller myskläder hela tiden när man jobbar bara hemma. På något sätt går jag ned mig lite då. Blir lite deppig och håglös.

Går man upp och fixar sig på morgonen så får åtminstone jag en helt annan känsla i kroppen och själen. Så där är det bättring som gäller för min del. Man kan ju fortfarande ha myskläder men jag tror jag behöver upp och borsta håret och kanske svepa några drag med mascaran även om jag jobbar hemifrån. Spraya på sig av favvoparfymen också kanske, att dofta gott gör mycket för välbefinnandet och själen också. Alltså förresten, min ”parfym-park” börjar bli sådär alldeles underbart ljuvlig. Jag har så många goda dofter så nu kan jag nog äntligen säga att den är 100%-ig. Klicka i hjärtat om du vill ha tips.

En annan sak jag tänkt på också är om man kanske skulle ha lite finare myskläder och inte den där urtvättade håliga t-shirten och slummigaste mjukisarna med knän på (även om dom oftast är skönast). 😂 Det skulle säkert också göra att man inte kände sig så sunkig.

Igår var jag och tankade bilen. Det här är så typiskt mig. Jag väntar alltid in i det sista med att tanka så jag går på ångorna på slutet. Fattar inte varför? Vår tank rymmer 70 liter och du ser ju hur mycket jag fick i…. haha! Är du sån? Eller tankar du så fort det ens börjar närma sig det röda?

Ok, klockan närmar sig 7. Jag ska upp och fixa med morgonbestyren här. Önskar dig en bra start på veckan, lite senare kommer du få veckans matsedel här inne.

Hörs sen igen!

Kram Nina

140
8 kommentarer

Lövbiffrullader i himmelsk sås

Hej igen!

Ikväll ska vi njuta av 2 olika rätter med lövbiff. Kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle göra så jag gjorde båda. Haha… Här ska du få recept på en av dom. Blev så himmelens gott alltså. Går att äta till både kokt potatis och ris.

LÖVBIFFSRULLADER I HIMMELSK SÅS, 4 port (på bilden är det till 2 port)

8 stora lövbiffar

1/2 burk Bonjour vitlöksost

1 1/2 msk dijonsenap

Salt & peppar

Sås:

1 liten lök

2 msk kalvfond

2 msk tomatpure

2 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

1 liten burk creme fraiche

2 1/2 dl grädde

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Bred på dijonsenap på varje lövbiff. Lägg på en klick med vitlöksost. Rulla ihop till en rullad. Fäst med tandpetare eller en bit spaghetti.

2) Stek i rikligt med smör. Vänd dem försiktigt så det brynts ordentligt runtom. Ta ur pannan och ställ undan en stund.

3) Hacka löken och ha i den i stekskyn. Låt den mjukna. Ha i kalvfond, tomatpure, soja, balsamvinäger och salt & peppar. Häll i grädde och creme fraiche, blanda runt och lägg i rulladerna. Låt puttra på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då. Klipp persilja över och servera med ris.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

988
10 kommentarer

Myser

Halloj halloj!

Alltså, hur mycket ”fifty shades of grey” är det på vädret? Omg, det är så grått då det känns som det ligger 147 gråa filtar över oss. Vi har knappt gått utanför dörren sen i fredags så idag ska vi sätta oss i bilen och Söndagsåka lite. Haha…. det är faktiskt lite mysigt. Åka och kolla nybyggda områden och sånt, riktiga söndagsåkare.

Jag går och beundrar alla mina små julinspirerade pynt jag har överallt. Blir lite gladare i hjärtat av dom så dom gör verkligen sitt jobb.

Stjärnorna fick jag frågor om, dom är från Jotex men dom är slut. Finns dock massor med liknande bara man googlar lite.

Köpte en liten batteridriven gran på ICA som blev väldigt mysig bland mina vita julpynt.

Är totalt kär i mina paket med batteridrivet ljus i. Dom blir man glad av på riktigt! Köpta på Dollarstore.

En stor tomte som får sitta på fönsterbrädan. Tror den också är från Dollarstore.

En julgransslinga har fått plats på den gamla dörren. Blir sånt mys direkt.

En till som fått plats på hyllan vid matplatsen. Också från Dollarstore.

Den här lövbiffsgrytan har stått i crockpoten sen i morse. Såååå mört kött så du anar inte! Svängde ihop ett recept till med lövbiff som ska ka få recept på lite senare.

Hepp, nu ska jag hoppa in i duschen. Jag stinker matos så det står härliga till.

Vi hör sen igen!

Kram Nina

168
2 kommentarer

ROCKYROAD GLASS / JULGLASS

Hej igen!

Nu har jag fått så många frågor om julglassen som jag gjorde igår. Den blev ju en riktig höjdare alltså! Kan säga såhär, den kommer rädda julens alla efterrätter och godsaker. Gör flera satser och ha stående i frysen. Perfekt att bara ta fram när man är sugen eller vill bjuda på något riktigt gott.

ROCKYROAD GLASS

4 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

2 msk kakao

100 g mörk choklad

75 g nötter (jag tog både salta jordnötter och cashewnötter)

5 st biscoff kex (du kan också ta pepparkakor)

2 dl minimarshmallows

Gör såhär:

1) Vispa grädden fluffig. Hacka hälften av chokladen fint. Sikta i kakao. Häll i den kondenserade mjölken och blanda runt till en fluffig gräddblandning.

2) Ta fram en brödform som rymmer 1 1/2 liter. Häll i hälften av gräddblandningen i den. Hacka alla nötter och häll på hälften. Häll på den halva hackade chokladen också. Hacka också hälften av kexen och ha på det också.

3) Häll på resten av gräddblandningen. Ha sedan på resten av de hackade nötterna, kexen och chokladen. Strö på marshmallowsen. Pressa lite med handen så de borrar ned sig lite i glassen.

4) Täck formen ordentligt med plastfolie. Ställ i frysen i minst 4 timmar och gärna 12. Ta fram ca 15 minuter innan den ska serveras.

Kika gärna på andra goda glassrecept:

Hemgjord karamellglass

Hemgjord Daimglass

Snabb mangoglass

Hemgjord mjukglass

Nyttig blåbärsglass

Apelsinglass

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

89
7 kommentarer

Idag startade julpyntningen

Godmorgon!

Idag gick startskottet för att börja ”jula” till vårt hem. Året 2020 har inte varit sig likt överhuvudtaget så då kan lika gärna julen redan börja. Jag älskar julen och känner att den här mig glad, så…därav tidigt julpynt i casa de Hermansen.

Julskyltning pågår häll jag på att skriva, haha…. Nu ska jag ta fram dammtrasan och dammsugaren då det är fullt av glitter och jox överallt.

Vi hörs sen igen! Ha en fin lördag!

Kram Nina

70
8 kommentarer

SAFFRANSPITEKAKA

Godmorgon!

Här startade dagen i ottan, eller inatt kanske man ska säga för att göra det mer rättvisa. Jag gick upp kl 04 i morse och bakade. Satte på julmusik och sen satte jag igång. Vet ni hur mysigt det var alltså? Hur mysigt som helst.

Jag började med att tillverka julglass. Den kommer vara klar runt 11 tiden idag så då måste vi prova. Ska bli så spännande.

Visst ser det smarrigt ut? Den ligger i detta nu och gojsar till sig i frysen. Tror det här kommer bli höjdare alltså. Mums. Recept kommer.

Bakade den här SAFFRANSPITEKAKAN och kan säga att den här trillade in på topp 10 listan direkt. Vilken kaka alltså! Den är helt magisk! Alltså himmelsk. Den smälter i munnen och kombon är liksom helt galet god. Du MÅSTE testa.

SAFFRANSPITEKAKA

100 g smält smör

1 1/2 dl grädde

2 1/2 dl mjölk

1 ägg

4 dl socker

8 dl vetemjöl

4 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 g (2 påsar) saffran

Fyllning:
100 g smält smör
2 dl socker
3 dl havregryn
3 tsk kanel

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull, häll i saffran i smöret och vispa så det blandas ut.

2) Blanda alla torra ingredienser. Häll i grädde och mjölk, blanda runt till en riktigt seg smet. Knäck i ägget och häll i smörblandningen och rör om till en smidig smet.

3) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25X35 cm. Häll i smeten.

4) Fyllning: Smält smöret och ha i resten av ingredienserna. Klicka på fyllningen på kakan. Skjuts långt ned i ugnen, grädda i ca 25 min eller tills kakan är nästan helt torr. Pudra på florsocker.

Kika gärna på andra goda saffranskakor:

Saffranskaka med pepparkakskola

Snabb saffranskaka

Saffransrutor

Saffranskaka med lingon och vit choklad

Silviakaka med saffran

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

87
5 kommentarer

Ajvarkyckling

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Hej igen!

Ja här kommer receptet på den utlovade ”såsen som går att dricka”. Eller hela maträtten som är en magiskt god kycklingrätt. Familjen här hemma tyckte det var suuuuupergott. Då blir jag såklart så himla glad, alltid lika härligt.

AJVARKYCKLING, 4 port

3-4 kycklingfileer

2 dl creme fraiche

2 dl grädde

1,5 dl ajvar relish (det finns både stark och mild, jag valde stark)

1 msk honung

2 stora pressade vitlöksklyftor

3 msk soltorkade tomater pasta (den här, du kan också hoppa över den)

1/2 tsk chilipulver

Salt & peppar

3 1/2 dl riven ost

Gör såhär:

1) Lägg de tinade eller färska kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter till att börja med.

2) Medan kycklingen är i ugnen blandar du såsen. Ha i allt utom osten och blanda runt.

3) Ta ut kycklingen ur ugnen och häll på såsen över hela kycklingen, ställ in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter. Öppna igen och strö på osten och låt stå i ugnen i 10 minuter till. Servera med ris.

Tips: Testa ris av kikärtor nångång, så gott och väldigt nyttigt! Finns HÄR!

Kika gärna på fler goda kycklingrecept:

Kyckling & bacongratäng

Krämig italiensk kycklinggratäng

Kycklinggryta med soltorkade tomater

Kyckling i krämig parmesansås

Ugnsbakad kycklingfilé med baconsås

Krämig kycklingpasta

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

111
4 kommentarer