Åh hörni, nu växlar vi väl bara uppåt när det kommer till att börja tänka jul? Häromdagen bakade jag denna magiskt goda kaka som blev som en dröm. Ja men den smakar jul upphöjt i 1000, och så är den kladdig…. sa jag att den var god också? Och god. 😅
PEPPARKAKSKLADDKAKA MED KANELFLUFF, ca 8 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl rårörssocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk pepparkakskrydda
125 g smör
KANELFLUFF:
200 g cream cheese (färskost)
1,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Gör såhär:
1) Vispa samman ägg och allt socker till en fluffig smet.
2) Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver. Häll i det i smeten och blanda runt med slickepott tills du har en seg smet.
3) Smält smöret och häll i det i smeten, blanda tills du har en jämn smet.
4) Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll sedan i smeten.
5) Grädda i 175 grader i ca 35 min. Kakan kommer svälla och sedan falla ihop när du tar ut den. Allt är sin ordning, det är så den ska göra. Låt den sedan svalna helt.
6) KANELFLUFF: Blanda grädde och cream cheese, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir fluffigt. Klicka på detta på kakan, toppa gärna med granatäpplen.
Kika gärna på andra goda juliga bakverk:
Snabba saffransbullar med ljuvlig fyllning
Saffranspaj med äpple och apelsin
Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR