Deppighet

Godmorgon Fredag!

Jag har Ă€gnat lite av smĂ„timmarna hĂ€r pĂ„ rĂ€tt sida om natten med att titta pĂ„ vĂ„ra semesterbilder. Jag behövde bara kĂ€nna att det kommer att komma en sommar igen, det kommer att vara sol och ljusa dagar igen, det kommer att komma en tid dĂ„ allt kommer kĂ€nnas lĂ€ttare och det hĂ€r viruset slĂ€ppt sina svarta elaka klor om oss….Ă„tminstone dess sĂ„ skarpa hĂ„rda klor som den hĂ„ller oss i just nu. Nu, med tanke pĂ„ solens frĂ„nvaro under hela December och den stĂ€ndiga djupa oron jag kĂ€nner för det hĂ€r förbannade viruset sĂ„ börjar jag sakta Ă„ka nedĂ„t ett svart mörkt hĂ„l rent deppighetsmĂ€ssigt. Det har börjat Ă€ta ordentligt pĂ„ mig nu.

Det enda rĂ€tta dĂ„ Ă€r att försöka med alla medel att lyfta sig sjĂ€lv och tĂ€nka positivt. Detta kommer inte vara för evigt, det kommer en tid nĂ€r vi inte alls kommer tĂ€nka pĂ„ det hĂ€r viruset pĂ„ samma sĂ€tt….nĂ€r ljuset Ă„tervĂ€nder och viruset slĂ€ppt de skarpa vassa klorna ur oss. Viruset kommer alltid finnas, men inte som nu… inte i en pandemi. TĂ€nk hur surrealistiskt det kĂ€nns att vi faktiskt fĂ„r genomgĂ„ den hĂ€r skiten tillsammans. Att mĂ„nga av oss kommer sitta och berĂ€tta om det hĂ€r för vĂ„ra barnbarn. Dom kommer titta pĂ„ oss med stora ögon och knappt tro att det Ă€r sant! Just nu skriva historia, en jĂ€kligt sorglig historia som vi alla som lĂ€ser hĂ€r genomlever i detta nu.

Hittade en rÀtt bra pÄminnelse!

Detta Àr frÄn kontot @situationer pÄ Instagram, följ det om ni vill skratta och kÀnna igen er. Jag Àlskar det hÀr kontot alltsÄ!

ApropÄ semesterbilderna dÄ, nÀr jag blÀddrade bland alla vÄra bilder sÄ hittade jag bilder som vi tog förrförra sommaren, alltsÄ sommaren 2019. Oj vad de slog emot mig hur mycket jag förÀndrats sedan den tiden.

Det skiljer mycket smĂ€rtor i magen och mĂ„nga kilon pĂ„ dessa bilder. Jag minns exakt hur det kĂ€ndes i min mage pĂ„ 2019 bilden. Jag visste ocksĂ„ att ölen skulle göra det Ă€nnu vĂ€rre men att jag tĂ€nkte att det ju för helskotta var semester och att det var en smĂ€ll jag fick ta. Det var vĂ€ldigt mycket sĂ„ dĂ„. Det var en vana att alltid ha ont nĂ„gonstans i magen för mig. Jag trodde nog att det var mitt ”normala” sĂ„ att sĂ€ga.

Som ni alla vet sĂ„ var aldrig vikten fokuset och jag trodde nog aldrig att det skulle ha en sĂ„n otrolig effekt. Jag levde inte jĂ€tteonyttigt tidigare, men jag tror att jag Ă„t helt fel för vad min kropp klarade och mĂ„dde bra av. Jag Ă„t tex enorma mĂ€ngder med mjölkprodukter. Alltid. Jag Ă„t det i stort sett alla mĂ„ltider jag Ă„t. Nyttigt eller onyttigt. Kvarg, turkisk yoghurt, yoghurt, grĂ€dde med olika fetthalt, fraiche med olika fetthalt…. propud som dryck och propud som man Ă„t. Allt innehöll mjölkprodukter och faktiskt sĂ„ tror jag att det var den mĂ€ngden jag Ă„t som var den största boven för mig. Idag Ă€ter jag mjölkprodukter ibland bara för att mycket med det Ă€r sĂ„ gott, men jag Ă€r inte ens i nĂ€rheten av den mĂ€ngd jag Ă„t förut.

Jag Ă€r sĂ„ glad att jag gjorde det hĂ€r för min mage och min kropp. Jag Ă€r i stort sett lĂ€kt i min mage och har sĂ€llan ont lĂ€ngre, nĂ„ngĂ„ng ibland kan jag kĂ€nna av det beroende pĂ„ hur jag Ă€tit. Men att fĂ„ leva ett normalt liv utan magmediciner varje dag Ă€r jag sĂ„ otroligt tacksam för. Jag Ă€r tacksam varje dag! đŸ™đŸ»đŸ™đŸ»đŸ™đŸ» Vill du lĂ€sa mer om vad jag gjort osv sĂ„ kan du klicka dig in HÄR! Scrolla ned sĂ„ kommer det upp ganska sĂ„ mycket inlĂ€gg om det.

AlltsĂ„, kĂ€nner ni vĂ€rmen? Hur hĂ€rligt? Åh…. jag ska sĂ€tta mig i duschen och duscha riktigt varmt och tĂ€nka att jag sitter pĂ„ just den dĂ€r platsen och njuter av en varm bris. Jag ska just sĂ€tta tĂ€nderna i ett krispigt iskallt glas rosĂ© och se hur Milo plaskar runt i vattnet. Positivt var det ja…. snart vĂ€nder det vĂ€nner, snart Ă„terkommer ljuset tills oss med smĂ„ smĂ„ steg! Snart kommer vi ha en alldeles underbar vĂ„r och sommar att se fram emot. Jag lĂ€ngtar sĂ„!

Kikar du inte in mer idag sĂ„ vill jag önska dig en alldeles underbar Fredag! Var rĂ€dd om dig. ❀

Kram Nina

77
4 kommentarer

KrÀmig jÀttegod tomatsoppa

Hej hej!

Kom pÄ att jag ju heeeelt missat att ge receptet pÄ den supergoda tomatsoppa som jag gjorde för nÄgon vecka sen. Den blev sÄdÀr hÀrligt krÀmig och smaken ska vi inte tala om. Jag tÀnker att detta Àr sÄ gott att Àta bara till kvÀllsmat eller lunch med ett gott bröd, det passar ocksÄ ypperligt som en förrÀtt i en mindre skÄl. Perfekt till det faktiskt! NÄgot som Àr gott dÄ Àr att smÀlta lite parmesan i ugnen, lÄta stelna och strö pÄ det uppepÄ soppan. MUMS!

KRÄMIG TOMATSOPPA, 4 port

1 gul lök

4 stora kvisttomater

2-3 msk vegetarisk fond

2 msk tomatpure

1 burk krossade tomater

4 dl vatten

2 dl grÀdde

salt & peppar efter smak

Gör sÄhÀr:

1) Hacka lök och tomaterna.

2) Stek löken mjuk, hÀll sedan pÄ tomterna och stek med dem i nÄgra minuter.

3) Ha i fonden, tomatpurén, krossade tomater och allt vatten. LÄt puttra pÄ medelvÀrme i ca 10 minuter.

4) HĂ€ll i grĂ€dde och lĂ„t puttra i ytterligare 5 minuter. Mixa till en slĂ€t soppa, smaka av med salt och peppar. Ät gĂ€rna med ett gott bröd.

Se hit!

Kika gÀrna pÄ dessa hÀrliga recept:

Mustig köttfÀrssoppa

Tacosoppa

Linssoppa med vitlöks/chiliröra

KrÀmig broccolisoppa

Grön broccolisoppa

Potatis och palsternackssoppa

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

66
Kommentera

Julklappsjakten Àr startad

InlÀgget innehÄller reklam

Godmorgon eller go’förmiddag!

Äntligen har min julklappsjakt börjat, jag tillhör inte kategorin ”klar i oktober med julklapparna” mĂ€nniskorna. Jag börjar aldrig tidigare Ă€n December och jag börjar ge upp hoppet om att jag ens kommer kunna göra det. NĂ„ngĂ„ng. Haha…. men, nu har jag i alla fall börjat.

En person i min nÀrhet som Àlskar Bobby Oduncus produkter kommer bli vÀldigt glad! MÄste nÀstan se till att dom ses för den hÀr personen Àr nog vÀrldens bÀsta kund som basunerar ut till hela vÀrlden om hur fantastiskt allt till hÄret Àr som Bobby tar fram.

Det HÄR LYXPAKETET ska slĂ„s in i fint papper alldeles strax. Den hĂ€r personen anvĂ€nder inget annat och Ă€r sĂ„Ă„Ă„ nöjd med dessa produkter sĂ„ det ska bli sĂ„ kul att fĂ„ ge bort. JĂ€ttebra pris pĂ„ det nu förresten.

Tony frÄgade mig hÀromdagen vad jag önskade mig? Jag önskar mig ett fint halsband eller fina örhÀngen. Jag vill ha ett halsband som man alltid kan ha pÄ sig. Jag hade ett halsband förut som alltid satt pÄ men efter jag opererade mig för 100 Är sedan försvann det och sedan dess har jag inte haft halsband som alltid sitter pÄ pÄ mig.

Jag har kikat lite pĂ„ Emma Israelssons halsband. Hur fina? Jag Ă€lskar hennes smycken! HÄR hittar ni alla hennes smycken.

Ett annat mĂ€rke jag Ă€lskar Ă€r Caroline Svedbom. Jag har ju bĂ„de örhĂ€ngen och armband ifrĂ„n hennes mĂ€rke, fĂ„tt det i present av bĂ„de mamma & pappa och Tony. ÄÀÀÀlskar. AlltsĂ„, sĂ„ mycket snyggt! Har inte samlat fĂ€rdigt, sĂ„ kan man ju sĂ€ga! HÄR hittar ni dom smyckena.

Aja, man fĂ„r se vad som dyker upp i lilla presenten för det har jag ju kallt rĂ€knat med. Haha….

Vad köper ni kvinnor till era partners? Jag skulle gÀrna vilja ha lite tips. Tipsar ni hÀr sÄ kan jag tipsa vidare sen.

Hörs lite senare!

Kram Nina

48
19 kommentarer

Enklaste julgodiset

Halloj!

Ibland Àr det ju bara föööör hÀrligt med julgodis som gÄr snabbt att svÀnga ihop. I alla fall sÄ tycker jag det. Just nu hÄller jag pÄ och testar olika julgodis som gÄr snabbt att göra och inte krÀver sÄ mÄnga olika moment. Det hÀr var busenkelt. HÀlften Àr typ redan slut, haha!

SNABBT JULGODIS

100 g mörk choklad (70%}

100 g mjölkchoklad

1 stor nÀve cashewnötter

1 stor nÀve marshmallows

1 Daim

1 nÀve polkagrisar (jag anvÀnde polkagrisstÀnger)

Gör sÄhÀr:

1) Hacka all choklad och smÀlt den i vattenbad.

2) Hacka Daim och nötter.

3) Bred ut chokladen pÄ bakplÄtpappersklÀdd ugnsplÄt. Strö pÄ Daim, nötter, polkagrisar och marshmallows. LÄt stÄ i rumstemperatur tills det stelnat. Detta tar flera timmar. Du kan ocksÄ stÀlla det i frysen. SkÀr upp bitarna och förvara i en burk i kylen.

Gillar du receptet fÄr du gÀrna klicka i det lilla hjÀrtat lÀngst ned.

Se hit!

Kika gĂ€rna pĂ„ fler hĂ€rliga godisrecept HÄR.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

227
Kommentera

Juloutfits

InnehÄller annonslÀnkar genom reklam för Cellbes

Halloj!

TĂ€nkte jag skulle ge er lite inspiration pĂ„ olika juloutfits. Julen Ă€r Ă€ndĂ„ en dag dĂ„ man vill piffa till sig lite extra. En dag dĂ„ alla gör sig lite extra fina, jag Ă€lskar sĂ„na dagar och har alltid gjort. Blir alldeles varm i hjĂ€rtat nĂ€r jag tittar pĂ„ min fina familj som klĂ€tt upp sig. ❀

HÀr kommer en rad snyggisar att hÀmta inspiration ifrÄn, allt frÄn sköna/snygga blusar till glitterklÀnningen.

Blus (kampanj)// Superstretch byxa (kampanj) // VÀska // Stövlett

Kjol i skinnimitation (kampanj) // Mockastövel // Topp med spetsdetaljer

 

Topp (kampanj) // Leggings i skinnimitation // Stövlar

 

Skimrande omlott-top (kampanj) // Snedskuren satinkjol (kampanj) // Pumps (kampanj)

 

GlitterklÀnning (kampanj)

 

SpetsklÀnning (kampanj) // OmlottklÀnning med lyster (kampanj) // OmlottklÀnning (kampanj)

Mycket pÄ kampanj just nu pÄ Cellbes sÄ passa pÄ om du vill fynda till vrakpriser.

Kram Nina

73
2 kommentarer

Mysfarbror

Godmorgon raringar!

Ja hÀr sitter jag med en mysig hÄrboll pÄ magen, hon ligger helt nermörshad men det ser ut som om hon trivs.

Hon trivs bĂ€st dĂ€r hon ligger som mest nerknögglad liksom, ibland ser det ut som om hon hĂ„ller pĂ„ att gĂ„ av. Haha…

IgĂ„r sĂ„g man Ernst igen. Som den karln kan fĂ„ mig att vilja ha ett sekelskifteshus och vandra ut i skogen och hitta mossa alltsĂ„. Jag blir sĂ„ otroligt inspirerad av honom varje gĂ„ng. VĂ€rre mysfarbror fĂ„r man leta efter, jag ÄLSKAR honom och allt han gör. Nu vill jag göra sĂ„na ”granar” som han gjorde igĂ„r. Han satte mossa pĂ„ strutar som hette nĂ„got som jag nu inte kommer pĂ„ vad det var. Struten fĂ€ste han sedan pĂ„ en pinne i en kruka och det blev liksom hur fint som helst!

SĂ„ nu ut pĂ„ jakt efter strutar och mossa, det fĂ„r man inte plocka hur som helst bara sĂ„ ni vet det. HÄR kan du lĂ€sa vad som gĂ€ller.

Jahapp, nu Ă€r det snart dags att vĂ€cka liv i familjen. Dom sover som smĂ„ grisar medan jag varit vaken i flera timmar redan. 😊

Ha en fin dag sÄ hörs vi lite senare!

Kram Nina

71
Kommentera

Baconlyx i korvbröd

InnehÄller annonslÀnkar genom reklam för Matsmart

Halloj!

Ja hÀr hemma pÄgÄr kylskÄpsrensning. Jag tÀnker att det mÄste tömmas nu sÄ man kan fylla med diverse julmat nu nÀr det nÀrmar sig.

Idag hade jag lite korvbröd och hamburgerbröd som blir gammalt snart sÄ jag har redan nu lagat en snabblunch till min karl. Visst kan man frysa men vi har ingen plats i frysen. LÀngtar till vi har en frysbox, det Àr verkligen nÄgot som mÄste inhandlas.

BACONLYX I KORVBRÖD, 2 st

2 korvbröd

2 msk vitlöksost (fÀrskost)

1/2 pkt bacon

1/2 lök

2 skivor cheddarost

2 msk barbecuesÄs

Gör sÄhÀr:

1) Bred pÄ vitlöksost pÄ korvbröden.

2) Dela baconskivorna i 3 delar, knaperstek och ha pÄ dessa pÄ korvbröden.

3) Skiva löken och stek den mjuk. Ha pÄ den ocksÄ.

4) Ha pÄ cheddarosten och stÀll i mikron tills osten smÀlt ordentligt.

5) Toppa med barbecuesĂ„s. HÄR hittar du vĂ€rldens bĂ€sta och godaste barbecuesĂ„s till vĂ€rldens kampanjpris just nu. NĂ„got som ocksĂ„ Ă€r sĂ„Ă„Ă„ gott att ha pĂ„ Ă€r Johnny P:s mayo, den hittar du HÄR!

Ett tips: Kika in pĂ„ Matsmart utbud av skafferivaror HÄR. SĂ„Ă„Ă„ mycket skafferivaror till riktigt bra priser. Perfekt till jul!

Gillar du receptet blir jag jÀtteglad om du klickar i det lilla hjÀrtat under inlÀgget.

Se hit!

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

94
4 kommentarer

KĂ€r i min ugn

Hej Àlsklingar!

Ja ni har ju hört talas om min tidigare maskinella kĂ€rlek, nu ska jag berĂ€tta för er om maskinell kĂ€rlek nr:2. Trodde faktiskt inte att jag skulle fĂ„ kĂ€nslan av att nĂ„got kunde slĂ„ mikrovĂ„gsugnen. NĂ€men dĂ„ kommer ugnen inlullandes frĂ„n vĂ€nster och visar sig vara minst lika bra. Vet ni att jag suttit pĂ„ golvet i en timma och bara tryckt pĂ„ alla knappar och finesser pĂ„ den hĂ€r ugnen och suttit och utbrustit mentala ”Ă€men guuuud sĂ„ bra” flera ggr?!

Jag MÅSTE berĂ€tta!

Första testet var att testa klyftpotatis i ugnen. Anledningen till det Ă€r att jag Ă€ter obscena mĂ€ngder klyftpotatis. Jag ÄLSKAR det och kan nĂ€stan Ă€ta det som snacks pĂ„ kvĂ€llen. Klart som korvspad jag var tvungen att testa det först av allt!

Jag köpte gourmetpotatis, den Àr bÀst! Sedan Àr det bakplÄtspapper, lite olja och flingsalt pÄ som gÀller. Rör om med fingrarna och skjuts in i ugnen.

6:TH SENSE instĂ€llningarna har fĂ€rdiga rĂ€tter programmerade. Du behöver alltsĂ„ bara blippa fram till potatis och sen talar ugnen om för dig vad du ska göra. Örter sa den till mig, dĂ„ kom jag pĂ„ att jag mĂ„ste köpa torkad timjan, farligt gott pĂ„ klyftpotatis. Ok, sĂ„ skjuts in i ugnen, ugnen vet att det tar ca 18 min för den att tillaga perfekt klyftpotatis.

Kikade in efter dessa 18 minuter, jag föredrar alltid min potatis lite extra krispig. Fick lĂ€ra mig att dĂ„ minsann kör man bara extra bryning i 3 min och 19 sekunder. AlltsĂ„, jag har aldrig Ă€tit mer perfekt klyftpotatis. Jag kommer typ inte Ă€ta annat nu ju….

Ser du hur perfekt den Ă€r? AlltsĂ„ krĂ€mig inuti och krispig utanpĂ„. Omg! Perfectamente! đŸ‘ŒđŸ»

Ok, nĂ€sta test som jag faktiskt hade lite svĂ„rt att tro pĂ„ var att man kan laga 2 olika rĂ€tter i ugnen. AlltsĂ„, nej…. det kan man inte tĂ€nkte jag. Det kommer ta smak av varandra och det kommer inte bli nĂ„gon hĂ€rlig yta pĂ„ maten. Usch…. men ok, jag testar!

In med köttfĂ€rsbiffar och in med kycklingfilĂ©er. Samtidigt. Inte klokt. Kommer inte gĂ„…..

Perfekta köttfÀrsbiffar! (Dessa bryntes innan de skulle in i ugnen).

Perfekta kycklingfileer. Kunde faktiskt inte tro att det var sant? Kycklingfilén var fortfarande saftig och det lyckas jag sÀllan med faktiskt.

Ok, 2 tester kvar! Skulle den fixa det ultimata testet? Jag med min bakning ni vet, jag Àr petnoga. Det kan jag lova. Galet petnoga!

JÀsa deg i ugnen? Kan den det? Det finns en instÀllning för det sÄ jag var ju tvungen att testa. Degen kommer jÀsa och sen falla ihop tÀnkte jag, det gÄr inte att jÀsa i ugnen, punkt!

In med saffransdegen i ugnen. Skulle den klara att jÀsa pÄ kortare tid? Kolla hÀr:

Bilder frÄn min Instastory

Detta Àr verkligen galet hörni! Min saffransdeg blev verkligen magisk! Fluffig stor jÀst deg som inte alls föll ihop nÀr jag tog ut den!

Nu till den sista WOW-effekten! Ni anar inte….. jag kommer fr o m nu kunna baka bröd som ett riktigt bageri gör det. Ni ska fĂ„ se mina vridna baguetter jag bakade, galet gott med knaprig yta och ett fluffigt hĂ€rligt inre, skulle sĂ€ga 12 av 10 poĂ€ng! Med SteamSense instĂ€llningen sĂ„ sköter nĂ€mligen ugnen Ă„ngan och gör sĂ„ brödet blir knaprigt pĂ„ ytan. Annars fĂ„r man ju stĂ€lla en plĂ„t med vatten i ugnen och det ger ju inte alls samma kĂ€nsla faktiskt. Detta Ă€r helt galet! Det blir som pĂ„ bageri verkligen.

SteamSense funktionen ger ocksÄ perfekt resultat för att ugnssteka kött som du vill ha lite yta pÄ, samma med fisk.

VRIDNA BAGUETTER, 4 st

25 g jÀst

5 dl vatten

2 tsk salt

2 msk olivolja

13 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

 

Gör sÄhÀr:

1) Smula jÀsten i en bunke. VÀrm vattnet till fingervÀrme, 37 grader. Rör ut jÀsten i vattnet. TillsÀtt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg.

In med bröddegen i ugnen. JÀste i 45 min med endast ett halvt paket jÀst i degen. Kan sÀga att degen pyste över kanten nÀr jag tog ut den och höll sig fluffig!

2) LĂ„t jĂ€sa i min ugn i 45 min 😛 eller i en bunke under bakduk i 1 1/2 timme.

3) Ta upp degen pÄ mjölat bord, men knÄda den absolut inte. Rör den sÄ lite som möjligt. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lÀgg dem pÄ bakplÄtsklÀdda plÄtar. Pudra över lite mjöl och lÄt dem jÀsa under duk cirka 30 minuter.

4) Jag satte ugnen pÄ 220 grader med SteamSense funktionen. GrÀddade i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Svalna sedan pÄ galler utan duk. Har du inte SteamSense funktion fÄr du stÀlla en plÄt med vatten pÄ botten av ugnen och höja tempen till 250 grader. Blir inte samma knaprighet men bÀttre Àn inget tÀnker jag. Se bilder.

Ja men jag Ă€r helt övertygad om att jag Ă€ger en av de bĂ€sta ugnarna i vĂ€rlden. Fördelar jĂ€mnt, inget blir liksom som mina tidigare ugnar gjort det…. lite brĂ€nt dĂ€r bak och alldeles för ljust fram. Det vĂ€rsta jag vet med ugnar!

IgÄr ugnsstekte jag en redan förkokt julskinka och griljerade den, har aldrig fÄtt en bÀttre skinka. Ni anar inte hur mycket roligare allt kommer att bli i köket fr o m nu.

HÄR kan du lĂ€sa mer om den hĂ€r ugnen, planerar du en köksrenovering/flytt eller kanske bygger du hus… Gud, kolla in den hĂ€r ugnen. Lova mig det!

Kram Nina

115
4 kommentarer

Tillbaka

Godmorgon vÀnner!

Det blev en hel helg off frÄn bloggen. Vi har haft födelsedagsmys med Milo och fullt fokus har legat dÀr under hela helgen. Men, nu Àr jag tillbaka i vardagen igen.

Myset hĂ€r hemma denna morgon…

IgĂ„r var det andra advent…. redan. Gud, tiden gĂ„r alldeles för fort. Jag vill ju njuta till fullo av detta mys som rĂ„der i hela december.

Den hĂ€r veckan ska jag baka julgodis och allt göttigt som saffransbullar och bröd till julen. Frysen ska fyllas sĂ„ att julen sen bara kan tillbringas i mysiga klĂ€der och man fĂ„r gĂ„ fram och tillbaka till kylen och götta sig. Jag ska Ă€ta obegrĂ€nsat hela julen har jag bestĂ€mt, lĂ€ngtar sĂ„! Haha…

NĂ€sta vecka ska jag laga all mat sĂ„ vi har det ocksĂ„. Vad MÅSTE ni ha pĂ„ era julbord? HĂ€r hemma Ă€r julskinkan, köttbullar och Jansson ett mĂ„ste. Glögg ocksĂ„. Och gottigt. Ja men hela julbordet sĂ„klart! HÄR gjorde jag förra Ă„ret en CHECKLISTA pĂ„ all julmat som kan tĂ€nkas finnas pĂ„ julbordet. Den kan du spara ned och hĂ€mta inspiration ifrĂ„n om du vill.

Hepp, dags att ta tag i morgonbestyren hÀr. 2 veckor kvar till jullov för Milo och vi alla lÀngtar för fullt!

Vi hörs lite senare.

Kram Nina

58
4 kommentarer

Daimpepparkakor

Hur gott kan det bli?

Daimpepparkakor! Ämen halleluja, huuuur goda! Livsfarligt, du fĂ„r baka dem pĂ„ egen risk. Daim Mint i Ă€r maaaaaagiskt gott alltsĂ„, finns inte det gĂ„r det givetvis jĂ€ttebra med vanlig Daim. Daimpepparkakor bakas frenetiskt hĂ€r hemma.

Kolla gÀrna kategorin smÄkakor (<klicka) för massor av hÀrliga kakor att baka.

Missa inte dessa recept pÄ smÄkakor, de Àr sÄdÀr gott sÄ man inte kan sluta Àta. Klicka pÄ varje lÀnk för recept:

‱ Kanelhavreflarn

‱ Dumlekakor

‱ VaniljhjĂ€rtesnittar

‱ Chokladkubb med mjölkchokladbitar

DAIMPEPPARKAKOR, ca 30 st

1 pkt fĂ€rdig pepparkaksdag (vill du göra egen har jag ett bra recept HÄR.)

2 pkt Daim

Gör sÄhÀr:

1) Ta ut bollar ur pepparkaksdegen.

2) Hacka Daimen i mindre bitar. Platta till pepparkaksbollen och lÀgg hackad Daim i mitten. Forma till en boll.

3) LÀgg pÄ bakplÄtspapper, tryck till med gaffel. Skjuts in i mitten av ugnen pÄ 175 grader i ca 7-9 min eller tills de fÄtt fin fÀrg. Ta ut och lÄt svalna pÄ plÄten.

Du vet vÀl att det finns massor med recept pÄ bÄde mat och bak hÀr pÄ sidan, enkelt och nÄgot som alla kan laga eller baka. Nedan fÄr du nÄgra smakprov, klicka pÄ lÀnkarna för fler recept pÄ varje:

‱ GRATÄNGER

‱ SMÅKAKOR

‱ KÖTTRÄTTER

‱ PASTARÄTTER

‱ MJUKA KAKOR 

‱ MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jÀtteglad om du klickar i hjÀrtat under inlÀgget.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

512
7 kommentarer