Halloj!
Tänkte jag tipsa om en middag som vi käkade på Lucia, man gör ju inte så mycket mer numera än lagar mat och är hemma typ. Jo, sen åker jag och hämtar ut paket, jag eller Tony. För nu köper vi alla paket på nätet. Gud, detta är inte alls kul alltså….men så länge vi gör det vi kan för att trycka ned smittan så får det vara såhär. Man får göra det bästa av situationen. Som att laga mat på bredden och tvären. Denna kycklingrätt blev såååå god, krämigt och verkligen smaskigt!
Jag gjorde mig till lite extra och dukade fint och allting, snacka om att det blir 1000 ggr mysigare att käka middag med findukat bord. ❤️
Kyckling i magiskt god sås med parmesan och vitlökspotatis, 4 port
2 stora kycklingfileer
2 schalottenlökar (gärna banan schalottenlök, den är godast)
3 msk kycklingfond
2 tsk dijonsenap
3 dl vitt vin
4 dl grädde
1/2 knippe färsk persilja
2 1/2 dl riven parmesan
Salt & peppar efter smak
Potatis:
8-10 stora potatisar
3 msk olivolja
25 g smält smör
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesan
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Börja med att koka potatisen, dela dem i 2. Salta vattnet.
2) Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem i smör tills de fått en fin yta och nästan är genomstekta. Salta och peppra dem. Lägg dem på en tallrik när du stekt färdigt dem.
3) I samma panna, lägg i hackad schalottenlök och låt den svettas i pannan under några minuter. Häll sedan på fond, dijon och vin. Låt sedan puttra och reducera (när vinet kokar in och blir mindre) en stund, tänk ca 4-5 min.
4) Häll på grädden och ha i kycklingfiléerna och låt puttra i ca 10 min till. Rör om då och då. Lägg sedan i hackad persilja.
5) Potatisen: Ta av från plattan. Lägg varje potatishalva på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till varje halva med baksidan av en matsked eller varför inte en stekspade, de ska liksom krossas lite.
6) Blanda smält smör, olivolja, pressa i vitlöksklyftorna och salt och peppar. Ta en pensel och pensla över potatisen så allt går åt. Skjuts in i ugnen på 250 grader med grilleffekt. Potatisen ska börja få lite färg, då är dom klara. Ta ut från ugnen och riv över parmesanen.
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR