Fredagstips

Halloj halloj!

Hoppas allt är bra med dig. Fredagen dundrade in med dunder & brak här kändes det som. Har förberett present till min fina pappa som fyller 70 år imorgon. Pandemitider som det är blir det ingen fest men vi har lyckats få ihop en familjemiddag på Näsby slott i alla fall. Vi får inte sitta ihop men vi får vara i samma rum i alla fall och äta. Avsides, så det känns tryggt för oss alla. Hörde att det går så otroligt trögt för ett av våra favoritslott så det kändes fint i hjärtat att få gynna lite.

Apropå gynna! Beställde lite härliga presentartiklar och annat från en nätbutik som heter Alixtra. Fick tips av kontot ”fix & trix” om butiken så jag köpte dessa underbara ”presentväskor”.

Hur härliga? Dom finns HÄR (ej sponsrad eller samarbete, bara väldigt nöjd kund). Antingen så lägger man i en flaska vin eller champagne, eller så använder man dom som fina presentväskor. Det ska jag göra! ✨✨

Den här smidiga köpte jag också. En tillplattad champagnekyl som man lätt vecklar ut. Snygg att ha stå framme också ju och ta ingen plats. Bästa bästa! Såg att den fanns i olika stilar.

Den här disktrasan fick också hänga med på ett hörn. 😅🍾🥂

Taggade shopen på instagram och fick då höra av ”Tips & Trix” att hon som ägde butiken blev så himla glad för att jag tipsade om hennes butik. Det gjorde mig väldigt glad. ❤️

Nu måste jag fortsätta jobba här, ville kika in och önska dig en härlig fredag. Återkommer med ett gottigt recept lite senare, hela familjen äääääälskade den kalla såsen till.

Hörs sen!

Kram Nina

95
3 kommentarer

Ölmarinerad Flankstek

Påsk snart och då tänkte jag att jag skulle laga denna rätten. Låter galet gott tycker jag. Så spännande med marinaden. Har gjort liknande marinad tidigare och den blev vansinnigt god och passar perfekt till kött. Flankstek, har du inte provat så gör det för tusan, sååå gott.

Ölmarinerad FLANKSTEK

700 g flankstek

Marinad:

1/2 flaska mörk öl

0,5 dl japansk soja

0,5 dl Sweet chilisås

2 pressade vitlöksklyftor

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Blanda marinaden, lägg köttbiten i en plastpåse och häll i marinaden. Ställ i kylen i minst 1 timme.

2) Ta ur köttet och häll marinaden i en kastrull och koka snabbt upp den. Ställ åt sidan.

3) Sätt ugnen på 200 grader. Stek flanksteken på hög värme i en stekpanna så den får ordentligt med färg. Ett bra riktmärke kan vara att lägga smör i stekpannan, och när den tystnar har den bra värme för att stekas. Ställ i en ugnsfast form i ugnen, stick in köttermometer. Blodigt: 56 grader, medium: 58 grader och välstekt: 60 grader.

4) Skär upp köttet i ca 2 cm breda skivor. Häll gärna över den kokta marinaden över köttet just innan servering.

Tips på servering till: Klyftpotatis och Ninas himmelska sås (<recept), krossad potatis (<recept) med barbecuesås (<recept), pressad potatis med Ninas falsk bearnaisesås (<recept).

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

48
Kommentera

Oro….

Hej fina ni!

Tänkte jag skulle uppdatera er om det här med mina ögon. Idag hade jag den bokade tiden hos ögonläkaren, ni minns att jag berättade om det va? (Står i det här inlägget). Jag var så himla nervös innan och när jag satt och väntade i väntrummet, jag blir verkligen så himla påverkad.

Jag är inte bra på att gå till läkaren över huvudtaget. Detta är nog något som blivit efter alla år som svår hypokondriker, och när jag sprang hos läkaren för jämnan. Känslan när jag satt där i väntrummet och mådde piss av oro, det är verkligen helt hemskt. På något vis kastas jag in i den spiralen så fort jag numera sitter i ett väntrum, känslan liksom återkommer.

Här ligger jag nu hemma i soffan med gigantiska pupiller. Man får pupillvidgande droppar för att de ska kunna ta alla bilder och se ordentligt.

Mina floaters (de mörka flytande prylarna som flyger omkring i ögat) var inget, det behövde jag inte bry mig om alls. Skulle jag i framtiden få problem med blixtrar eller ljuskänslighet så skulle jag höra av mig.

Dock så har jag en pigmentfläck inuti ögat som man nu ska hålla koll på. Om ett år ska jag dit igen för att se om den vuxit. Pigmentfläckar kan, om man har väldigt mycket otur, utvecklas till melanom. Läkaren tyckte att allt såg väldigt fint ut och sa att han trodde och hoppades att vi om ett år skulle göra en ny koll och att det inte skulle vara något med pigmentfläcken och så behövde vi inte kolla den mer. Så nu håller jag bara tummarna att det är så det kommer bli. Men, med min historia som hypokondriker, så är det klart att jag påverkas och fick en orosklump i magen. Men, jag ska ta läkaren på orden och inte oroa mig. Om ett år är det ny koll.

Nu ska jag äta go’lunch här hemma. Tony har lagat torsk med ångkokt sötpotatis och godaste kalla såsen till. Såsen är gjord på kokosmjölk som blivit lite stel i kylen med honung och citron. Sååå god! Bästa kokosmjölken/kokosgrädden köper du på Willys.

Bästa bästa! Blir stel i kylen så man kan göra riktigt krämiga kalla såser. Älskar’t!

Hörs sen.

Kram Nina

113
8 kommentarer

Kvinnodagen och kall vår

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon godmorgon!

Ska alldeles strax kliva upp och ta tag i dagen men tänkte skriva till dig först. Tony drar stockar här bredvid. Är det något han aldrig haft problem med i livet så är det sömnen. Det känns som han alltid somnat innan han lagt huvudet på kudden och sen sovit utan att vakna i 8-9 timmar.

Förut, när mina sömnbesvär var som värst, så gav det mig nästan ångest. Jag kunde glo ut i mörkret sömnlös och höra hans tunga andetag och nästan vilja hämta kastrull-locken och dångla till sådär rejält så han for upp i taket. Haha…. man hade rätt knasiga tankar när man hade stora problem med att sova. Så glad att jag inte har det så längre. Det kunde fasen vara tortyrliknande att inte få sova, det gjorde mig knäpp.

Nya vita sneakers HÄR – älskar dom, lite stora i storlek dock så står du mellan två storlekar – välj den mindre då. Såg att det fanns lite få kvar av 36 och 37.

Igår var det internationella kvinnodagen så dagen till ära köpte jag örhängen och halsband med kvinnosymbolen på. Hittade dom på Lagerströms Ur & Guld här i vår lilla småstad ifall du undrade.

Vi åkte ned till hamnen efter lunchen och bara satte oss och njöt en stund. Knäppte man jackan och blundade mot solen så kändes det härligt…. en kort stund… för sen frös man sönder. Det är så otroligt kallt nu alltså. Fyyyy, längtar till våren kommer på allvar och värmer våra frusna kroppar. Till påsk har jag bestämt att då ska det vara vår med värme! 😅

Hepp, nu börjar jag få bråttom. Ha en fin dag så hörs vi sen.

Kram Nina

103
2 kommentarer

Veckomatsedel

Innehåller reklam för min bok, annonslänk genom Bokus.

Godmorgon godingar!

Kickar igång denna veckan med en veckans matsedel. Jag gillar att handla allt till veckan på måndagar, sen handlar jag på torsdag eller fredag till helgen, alternativt beställer. Då har man en veckomatsedel och eventuellt en helgmatsedel. Härligt ju! 😋😋😋

Frågan är om man ska börja med en helgmatsedel på torsdagar? Vad tror ni om det? Klicka gärna i hjärtat längst ned om ni skulle vilja det? 😅❤️ (Obs: Tips för att få hjärtat att stanna kvar efter man klickat är att hålla in klicket länge om du klickar med telefonen). 😅😉

MÅNDAG: Vegetarisk Currygryta

 

Img 1900.jpgTISDAG: Fetaostgratinerad laxfilé med hemkokt potatismos

 

ONSDAG: Makaronilåda med bacon

 

Img 1903.jpgTORSDAG: Krämig kycklinggryta med ris

 

Img 1904.jpgFREDAG: Oxfilégryta

 

Img 1905.jpgVECKANS GOTTA: Ninas Hemliga marängswiss

 

Förhandsboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, begränsad upplaga. Du hittar den HÄR!

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

181
3 kommentarer

Fick en chock!

Godmorgon godmorgon!

Söndag och solen gassar här, men det är sviiiiiinkallt när man går ut känns det som. Jag gick nämligen ut och putsade våra köksfönster.

Kan säga att inuti var fönstren heeeelt svarta. Snacka om att alla dessa tända ljus man har hemma sotar. Fick en chock ju! Haha…. Herreminjeee! Hur kan det bli såååå svart dock? Skulle tagit bild så ni fick se också.

Åt just frukost här. Det blev det famla vanliga. Min smoothie som jag äter med glutenfria havregryn och blåbär. Så gott!

Igår kom svärmor förbi med ytterligare en vacker bukett. Jag har 4 buketter här hemma nu. Alla är så himla gulliga så jag smäller av! 😭💕 Tack till er alla. Betyder så otroligt mycket med alla härliga hurrarop.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi hörs senare.

Kram Nina

99
Kommentera

Kyckling i ugn på spenatbädd med parmesan och vitvinssås

Innehåller reklam för min bok och annonslänk för Bokus.

Halloj igen! ❤️

Känner att jag har spänningshuvudvärk idag, inte alls konstigt efter gårdagens urladdning. Ska strax hoppa ut i bubbelkoppen och sen hoppas jag på massage av karln efteråt. Det och sen en rejäl klick med tigerbalsam och kanske en stund på spikmattan, det kommer göra susen!

Jag har just lagat lite gottig och lyxigare lunch åt familjen här. Den här kycklingrätten blev typ fööööör god! Wow wow wow, du måste testa. Min tunga krullade sig nästan alltså…. MUMS! 🤤👌🏻🥰

KYCKLING I UGN PÅ SPENATBÄDD MED PARMESAN & VITVINSSÅS, 3-4 portioner

2 stora kycklingfileer eller 4 mindre

150 g bladspenat

1 vitlöksklyfta

Salt & peppar

olivolja att steka i

Sås:

2 dl vispgrädde (eller lättare om du föredrar en ”lättare” sås)

2 dl riven parmesan

1 hönsbuljongtärning

2 dl vitt vin

Salt & peppar (var försiktig med saltet så det inte blir för mycket)

Gör såhär:

1) Börja med att steka bladspenaten i rikligt med olja. Pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra. Stek tills bladspenaten krympt en aning och mjuknat. Lägg i botten på en ugnsfast form.

2) Stek kycklinfileerna i olja. Stek på hög värme i någon minut på varje sida, de ska få färg men ska inte vara genomstekta. Lägg kycklingen på spenatbädden.

3) Såsen; Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll allt över kycklingen och spenaten. Fördela ut parmesanen så den är över kycklingen också. Skjuts in i mitten av ugnen på 200 varmluft, har du inte varmluft kör du vanlig ugn på 225 grader i ca 15 min. Osten ska börja få färg. Servera med t ex pressad potatis eller ris.

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat längst ned på detta inlägg! ❤️

Reklam för min bok:

Förhandsboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”. Du hittar den HÄR!

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

337
6 kommentarer

Wow – så överväldigande

Godmorgon!

Wow hörni, vilken dag jag hade igår. Den var så otroligt känslosam, mycket mer känslosam än jag kunde ana faktiskt. När väl boken släpptes för förhandsbokning (du hittar inlägget om det HÄR) igår så var det som att alla känslor exploderade. Jag grät till och från hela dagen igår. Kombon boksläpp, pms och att vara HSP-person blev för överväldigande för mig tydligen. För oj vad tårarna rann på mig alltså. När mamma ringde och kollade hur det gick så bröt jag nästan ihop….. Mamma som känner mig förstod såklart, hon vet hur känslig hennes dotter alltid varit. Så skönt att hon igår eftermiddag kvistade hit med pappa och stärkte mig lite. ❤️

Reaktionerna över boken igår gjorde inte mitt känslomässiga kaos bättre. Vänner som peppade, folk som delade hejvilt, alla som förbeställde signerade ex…. ja men wow säger jag bara. Allt exploderade i mig. Att ha jobbat med något under så lång tid och sen äntligen få visa upp det…. ja som sagt, känslosamt för att underdriva det hela.

Bortskämd med vackra blommor blev jag också. Lilla familjen köpte mina favoritblommor (bland flera andra). 🤍🤍🤍

Senare på kvällen igår kom fina svägerskan Emelie över med vackraste buketten och choklad. Blev så himla rörd. 💕 Alla bröder med familj hade köpt jättebuketten. Så himla fint! 💗🤍💛

Bild lånad av Carro.

Denna bild är från finalen av Hela Sverige Bakar året efter jag var med. Det här var första gången jag träffade Carro och tänk att vi blivit vänner för livet efter det. Det är såhär hon och jag minns Birgitta Rasmusson. Igår somnade nämligen denna underbara Kakdrottning in efter en tids sjukdom.

Igår eftermiddag fick vi alltså informationen att hon lämnat jordelivet. Det kändes så himla konstigt att båda dessa grejer hände på samma dag. Mitt boksläpp och hennes bortgång. Birgitta som varit en stor inspiration och som på något sätt funnits med i den här drömmen om min egna bakbok sedan jag var med i Hela Sverige bakar 2012. Det var så sorgligt samtidigt som jag kände att nu kändes min bok som en liten hyllning för henne. Fina Birgitta, nu får himlen väldigt god fika kan jag lova, vila i frid underbara människa. Dig kommer jag aldrig att glömma! ❤️❤️❤️

Nu ska jag baka bröd åt lilla familjen här, ska testa att vaka mannagrynsfrallor. Det lät så himla gott så det måste provas. Hoppas du får en fin lördag.

Hörs senare!

Kram Nina

76
2 kommentarer

Nu kan du förhandsbeställa min bok – BAKA PÅ 30 MINUTER

Innehåller reklam för min bok och annonslänk genom reklam för Bokus.

Wieeeeeeee….. 🎂🍾🥂🍪🍩🧁Gnuggar mig i ögonen, nyper mig i båda armar och faktiskt låren också och kan knappt förstå att drömmen blivit sann! 😭😭❤️

Vi har arbetat genom sommar, höst, vinter och vår med den här boken. Jag har älskat varje sekund även om det också varit kämpigt att rodda ihop allt. Ibland har jag bara stått och fånlett åt vad jag fått uppleva, ibland har jag stirrat in i väggen av trötthet. Ibland har jag fnissat åt allt, gapskrattat och ibland har tårarna bränt när bakverken inte blivit som jag tänkt. Jag minns varje bild exakt, hur vi jobbat fram dem tillsammans och stött och blött över vad som blir finast och hur vi ska lyfta hur gott det är.

Åh vad jag smakat goda bakverk på vägen, åh vad jag har misslyckats fatalt några gånger och fått göra om. Ett utav recepten fick jag provbaka 5 ggr innan det satt. Jag har smugit upp kl 02 i den svarta natten och satt igång ugnen och börjat förbereda för när min fotograf Ulrika ska komma. Kl 04 har köket sett ut som ett bombnedslag och kl 09 har jag stått och pustat ut med ibland 10 klara bakverk som stått och svalnat på något bord, någon bänk, någon stol, någon hylla. De har varit överallt. Diskhögar a som blivit ska vi inte ens prata om, haha.

Vi har fotat ute hos mina föräldrar, ute hos Tonys föräldrar, hemma, ute, Vagnhild har varit med på ett hörn…. ja you name it. Allt för den vackra bilden. Vi har varit pigga och alerta ibland, trötta och virriga ibland. Produktiva som tusan har vi ändå varit hela tiden och knåpat ihop i mitt tycke, världens finaste bok. Jag är stolt ända in i cellerna över den här boken, ni anar inte. Jag har fått arbeta med underbara människor och och nu ÄNTLIGEN får den som vill förhandsbeställa min BAKBOK! Jag gråter….. 🥲❤️

HÄR kan du förhandsboka den! Förhandsbokar man får man den signerad. ❤️✍🏻

Såhär står det om boken:

Ont om tid och fikasugen? Här hittar du snabba godsaker för alla smaker: snittkakor, kladdkakor, kanelbullemuggkaka, chokladkubbar, blåbärsbullar, nutellabullar, äppelgifflar och mycket mer. Från första tanken på kaffebröd till färdiggräddat på under 30 minuter!

Det är viktigt att samlas kring matbordet, men frågar du Nina Hermansen är det minst lika viktigt att samlas kring fikabordet. Och med hennes bok är det lätt fixat. Välj mellan 60 recept på småkakor, mjuka kakor, bullar, pajer, muggkakor och smördegsbakverk. Spontangäster på väg? Bara lugn – innan de är framme hinner du svänga ihop en smaskig kaka, sätta på kaffet och duka fram. När gästerna har anlänt luktar det gott av nygräddat och det är bara att slå sig ner och njuta.

Hoppas ni ska gilla! ❤️❤️❤️

Kram Nina

122
32 kommentarer

Dagen

Halloj och hejsan!

Lika svårt som jag haft att komma igång med dagen, lika mycket har jag haft att göra. Så knasig kombo, min PMS har kickat upp till PMS 2.0 nu känner jag. Måste göra de där testerna så jag kan boka tid på Her Care, där vet jag att de är proffs och kan hjälpa mig så den förbaskade övergångsåldern blir så snäll som möjligt. Skönt det skulle vara att få ett ”sista datum”, eller kanske ska man kalla det ”bäst före” datum. Det är nämligen lite så det känns just nu. ”Bäst före” datumet börjar gå ut. Haha…..

Mensen kommer som en klocka så jag gissar att det kanske är ett tag kvar. Om du genomgått eller just i detta nu genomgår det så kan du väl skriva några rader. Alltid intressant att läsa om andra.

Eftersom jag bara varit hemma och haft en massa jobb att fixa så har det inte blivit så mycket bilder från dagen.

När jag PMS:ade mig 2.0 så tog Tony tag i saken och fixade lunch åt oss. Jag kan ju inte ta några beslut och så blir jag helt handfallen. Så alla planer på eventuella maträtter kändes bara överväldigande. Haha, fi fasen så man är.

Ställde en fråga på min Instastory om min PMS 2.0. 86% upplever lite samma tydligen. Skönt att vi är fler säger jag lite egoistiskt. Jo men det känns skönt att det finns medsystrar som vet vad man menar. Lätt att känna sig helt knäpp annars.

Denna killen åt en av sina favvorätter. Av någon anledning har alltid korv och pasta funkat för honom. Försöker dock att få den lite ”nyttigare”. Pastan är rårispasta,älskar den. Bara rårismjöl i den så den är helt glutenfri. Sen köpte jag alspånsrökt korv med väldigt hög kötthalt. Hela 80% faktiskt. Swish sa det så var tallriken tom. 🙂

Hepp, dags att sova. Hoppas du haft en fin dag.

Kram Nina

110
9 kommentarer