Ja det blir ingen Veckomatsedel för helgen, idag är det ju Skärtorsdag och jag antar att de flesta kommer äta påskmat högt och lågt denna helgen. Så vi kör på som vanligt nästa torsdag istället.
Tänkte ändå att jag skulle bjuda på en förrätt, varmrätt och en efterrätt i alla fall.
Ville snabbt in och säga hej, har haft fullt upp idag. Imorgon är det ju redan skärtorsdag och påsken är i full gång. Jag måste verkligen springa ut och leta lite björkris eller nåt jädrans ris så man får lite påskkänsla. Såg något klipp om att göra fjädrar av en bit papper. Kanske gamla tapeter eller nåt, jag måste testa det. Såg så fint ut!
Men alltså, hur mycket har jag skrattat åt att jag har de här eyepadsen åt fel håll. Haha, dom ska vara med den smala delen inåt, det var en tjej på instagram som skrev det till mig. Skrattade i en kvart åt det. 😂😂😂
Har ju helt glömt att visa er min nya prickiga klänning. Blir så glad av den.
Svarta strumpisar och så min skinnjacka över så är man ju tokredo för en vårdag på någon uteservering. Hur mycket längtar man efter uteserveringar? Åh… kanske känns det som livet återvänder en smula då.
Nähä, nu har det ju blivit natt för en annan. Så dags att säga natti Natti.
Middagstips till påskhelgen kanske? Skulle det passa? Här kommer ett som vi tyckte blev väldigt gott här hemma. Soltorkade tomater pastan har jag alltid hemma, den är sååå god. Kika på recepten nedan:
3 dl grädde (ta matlagningsgrädde om du vill ha lägre fetthalt)
4 dl riven prästost (eller annan smakrik ost)
Potatis
Broccoli
Gör såhär:
1) Stek kycklingfiléerna i olja, stek tills de får lita yta och färg.
2) Hacka lökarna och ha i dom. Rör om. Hacka båda buljongtärningarna och ha i dom också. Häll i soja och balsamvinäger. Häll i vatten och låt stå och puttra i ca 5 minuter.
3) Häll i grädden, låt puttra i ytterligare 5 minuter. Kolla så kycklingen är helt genomstekt. Häll på osten över kycklingfiléerna och låt smälta innan du serverar.
Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel
Godmorgon vänner!
Hoppas jag inte skrämmer slag på er med min morgonfrilla! 😂 Den är faktiskt alltid lika intressant för ingen morgon är den andra lik. Det är alltid något nytt som väntar när man ser sig i spegeln. Haha…
Det här fejset behöver sig en liten uppfräschning så jag tror jag ska starta dagen med såna eyepads. Förresten, jag tar på dom på en gång så du får se hur de ser ut.
Tadaaaaa!
Alltså dom är sååå sköna på! Känns lite som kall snigelslem, haha… hur nu det känns? Nej men dom är liksom superfuktiga av formulan inuti. Jag äääääälskar dom här och önskar att dom aldrig slutar tillverkas, jag kommer i alla fall alltid att fortsätta köpa dom. Ni anar inte hur härlig känsla man får under ögonen efteråt?
Såhär ser de ut! De gröna padsen ligger och badar i formulan.
Följer med en spatel som man enkelt plockar upp padsen med.
Hydrogel heter formulan och den är fullproppad med snabbverkande ingredienser som lugnar (läs: tar bort påsar under ögonen) och återfuktar huden vid ögonen. Det blir som ett snabbt lyft, den sägs dessutom minska linjer runt ögonen. Den är på REA just nu om du vill fynda! Du hittar den HÄR!
Vill jag fräscha till mig snabbt så är dessa ett måste! Just idag kände jag mig lite sliten när jag vaknade. Jag har träningsvärk efter att ha kommit igång med mina långa promenader, sen har jag ju tränat lite styrketräning så gud…. kroppen är riktigt stel och ond. Då kändes det härligt att få på dessa kalla sköna för en liten uppfräschning. Man kan ju försöka se fräsch ut även om man inte känner sig så. Haha… Förresten, NordicFeel har påskresa på upp till 60% rabatt på massor med härliga produkter som jag tipsat om tidigare, kika in HÄR om du vill fynda.
Nu ska jag ta mina ögonpads och ge mig ut i köket och baka lite. Har flera recept jag vill testa till påsk. Släkt och vänner lär få hjälpa till att äta tänker jag för vi kan omöjligt stoppa i oss allt jag producerar just nu. 😅
Tisdag idag och påsklovsveckan är i full gång. Milo njuter av långa sovmorgnar och jag försöker jobba i raketfart så vi kan göra lite roliga saker. Ynnesten med att styra sin arbetstid helt själv. Han hänger med kompisar också så jag behöver inte vara ”lekledare” hela tiden. Men, sen han landade i min mage så lovade jag att försöka njuta så mycket jag bara kan av honom innan han inte vill ha mitt sällskap längre. För den tiden kommer, tro mig ni som har småbarn. Den tiden är INTE kul, den gör ont även om det är den vägen livet ju ska gå. Det är som det ska, men jag tyckte det var asjobbigt.
Jag jobbade galet mycket när de stora barnen var små. Hux flux var de tonåringar och ville inte ens ha mitt sällskap. Det är något jag ångrar, eller ångrar kan man ju aldrig göra mer än att försöka förändra något som inte kändes bra i hjärtat. Då hade jag inget val med tanke på det arbetet jag hade då, det har jag nu, det är den stora skillnaden. Så här försöker vi njuta av påsklov allt vad vi orkar. 🙏🏻💕
Igår besökte vi go-cart Stockholm. Nästan solo på banan så brassade han 3×7 minuter och tyckte det var såååå kul. Han förbättrade sin varvtid med hela 5 minuter från första åket till sista. Dit måste vi åka fler ggr. Efter oss kom en liten tjej på 11 år som sopade banan med en tid som skulle få proffsen att skämmas. Jädrans vad grym hon var. Hon körde på rekordtider på banan. Hade gått gocart skola och allting. Jag pratade med henne en stund för jag blev så otroligt imponerad.
Det blev en mysig första påsklovsdag. Någon dag har vi planerat in filmdag också, såg att det kommit ut lite kul filmer på Netflix.
Jag har i alla fall fyllt på lagren här hemma så vi har och tugga på till filmen. Kolla in Matsmarts sortiment på snacks och godis HÄR, finns massa goda fynd. Alltså massor! 👏🏻👌🏻😋
Kokoschipsen och dadlarna är mina stora favoriter. Kan inte sluta äta! Sååå goda. Idag åt jag dadlarna till kaffet, så gott.
När du ändå är inne där så passa på att bunkra på städförrådet med >>Wettextrasor.<<
Mitt favvosalt, Himalaya salt (bland det nyttigaste saltet som finns) fyller jag på mina kryddkvarnar med.
Röda linser som jag använder massor i matlagning. Massor med järn och protein, så bra att använda istället för kött t ex.
Nä, hög tid att ringa hem minsting som är ute och lajar med kompisar. Ha en mysig kväll, imorgon är det lill-lördag!
Missa inte detta, Cellbes har 30% rabatt på allt under 3 timmar! Ange kod: 3021 i kassan så får du 30% på hela ditt köp.
I somras bodde jag typ i >>dessa toppar<<. Har både den svarta och vita toppen!
Rusa in HÄR på Cellbes om du vill fynda till våren och sommaren. Dom har fått in massa snyggt. Några av mina favoritmärken på Cellbes är Happy Holly och Soyaconcept.
Hoppas du ska hitta lite fynd! Glöm inte ange rabattkod 3021 i kassan så får du 30% rabatt på allt fram till kl 21.00.
Wow – den här måndagen flög fram. Redan är det eftermiddag. Jag hänger inte med alls med den här klockflyttningen alltså. Jag sover plötsligt längre så mina dagar är helt förändrade nu. Dela så sover jag längre för att ljuset är tillbaka och jag är vaken längre på kvällarna, sen gör ju klockflyttningen sitt också. Jag har ju inte hunnit jobba undan knappt alls när dagen drar igång liksom, i vintras kunde ju jag ha jobbat 4 timmar innan dagen kickade igång.
Det gör att jag känner stress under hela dagen nu. Jag förstår att studier visar att denna klockflyttning orsakar fler hjärtinfarkter, det blir en konstig stress då man plötsligt blev av med en timme.
Igår tog vi med oss Milos kusin Neo till Yoump. Vädret var inte det roligaste och kidsen kändes som de behövde hoppa av sig lite.
Vi tog med oss datorerna och jobbade en stund båda två. Jag gjorde den sista kollen på boken igår, kändes härligt att skicka iväg allt. Min redaktör är den underbaraste som finns. Hennes mejl blir man alltid glad av och så har vi samma humor så ibland skickar man bara HAHAHAHA till varandra. Ska berätta sen om en speciell grej när boken kommer ut.
Idag började jag dagen med en långpromenad och sen var vi och kikade på vårt gym som vi har på området. Glatt överraskad. Körde ett pass där efter promenaden.
Hemma hos oss är det ju påsklov denna veckan. Vi jobbar på i stort sett som vanligt men Milo är helt ledig. Vi har bestämt oss för att hitta på små utflykter under veckan.
Hepp, gotta go. Ville kika in och säga hej. Vi hörs sen igen.
Innehåller reklam för min bok – annonslänk för Bokus.
Godmorgon vänner!
Det är Söndag, påsklovet är i full gång. Jag har kickat igång dagen med att baka bröd. Alltså, jag är en baknörd av rang…så är det ju. Att baka en jäsdeg är ju bara för härligt. Idag testade jag ett recept från Matgeek, ett brödrecept som jag ändrade lite. Det ger ett bröd med stora hål, påminner lite om surdegsbröd eller ciabatta. Degen är nästintill rinnigt när man bakar det.
Matbröd med stora hål, 2 st
5 dl vatten
25 g jäst
7-8 dl vetemjöl
2 tsk salt
Gör såhär:
1) Värm vattnet till 37 grader. Ett tips på hur du delar ett jästpaket i två är att skära den diagonalt. Smula ned jästen i bunken och häll över vatten. Rör om tills jästen är helt löst.
2) Tillsätt mjöl och salt.
3) Kör degen i köksmaskin. Till en början ganska lugnt, sedan snabbt. Nästan lite för snabbt. Kör degen i 15 minuter. Mitten av degen ska då formas till en väldigt lös boll runt degkroken. Då är den klar. Jag hade i lite mer mjöl tills det blev så. Häll i olivolja i en bunke som du penslar insidan av bunken med. Häll i degen där. Låt jäsa minst en timma eller tills degen är dubbelt så stor, täck med gladpack.
Degen är helt lös när den är klar också.
4) Mjöla ett bakbord rejält. Häll ut degen på det. Mjöla degen rejält uppepå. Dela den i 2 delar. Tag en del i taget, med mjölade händer, och placera på bakplåtspappersklädd bakplåt. Låt jäsa 35 min övertäckt med bakduk.
5) Sätt ugnen på 250 grader över/undervärme. Ställ en skål med vatten i botten på ugnen. Just innan du ställer in brödet sänker du till 225 grader. Ställ brödet mitt i ugnen. Brödet ska bli 94 grader inuti. Har du ingen termometer så tänk att det ska få lite färg uppepå.
Ät gärna brödet när det är lite ljummet! Sååå gott!
Förboka gärna min bakbok ”Baka på 30 minuter. Alla förbokade ex är signerade (finns i begränsad upplaga). Boka HÄR!
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Måste bara dela med mig av en supergod kaka som jag bakade i morse. Den här godingen passar perfekt till påsken och jag lovar dig. Den är fööööööör goooood! 👌🏻💕😋🐣
CITRONKLADDIS MED LIMEGLASYR
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, Finriv skalet
2 1/4 dl vetemjöl
125 g smält smör
1 nypa salt
saften av citronen
Glasyr:
50 g smält smör
2 tsk pressad limesaft
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
Topping:
färgglad strössel
limeklyftor
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite.
2) Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna och sikta i det i smeten. Pressa i citronen. Sist har du i det smälta smöret. Blanda runt tills du har en något segare smet.
3) Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 24 cm. Smöra kanterna. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Kakan ska vara lite wobblig i mitten när du skakar formen lätt, då blir den perfekt.
4) Låt kakan svalna helt.
5) Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, vaniljsocker, florsocker & äggula. Den kommer vara rätt tjock. Bred på den på kakan och avsluta med lite strössel och limeklyftor.
HÄRkan du beställa min bakbok ”Baka på 30 minuter!”
Såhärstårdet om boken:
Ont om tid och fikasugen? Här hittar du snabba godsaker för alla smaker: snittkakor, kladdkakor, kanelbullemuggkaka, chokladkubbar, blåbärsbullar, nutellabullar, äppelgifflar och mycket mer. Från första tanken på kaffebröd till färdiggräddat på under 30 minuter!
Det är viktigt att samlas kring matbordet, men frågar du Nina Hermansen är det minst lika viktigt att samlas kring fikabordet. Och med hennes bok är det lätt fixat. Välj mellan 60 recept på småkakor, mjuka kakor, bullar, pajer, muggkakor och smördegsbakverk. Spontangäster på väg? Bara lugn – innan de är framme hinner du svänga ihop en smaskig kaka, sätta på kaffet och duka fram. När gästerna har anlänt luktar det gott av nygräddat och det är bara att slå sig ner och njuta.
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR