Vårfavoriter i sminkväskan – fynda!

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel.

Godmorgon raringar!

Här jobbas det för fullt redan fast det är supertidig morgon, jag har massor att göra idag. Det är bl a samarbeten som ska skickas in för godkännande av kund, planera in ett roligt event som vi ska göra tillsammans via länk och så ska jag på ett möte idag också. Proppfullt minst sagt så nu gäller det att ha huvudet på skaft! 😅

Jag tänkte jag skulle ge dig lite sminktips nu när våren är på intågande. Då kan det vara kul att fylla på sminkväskan med roligheter och framförallt lite färg! 🧡🤎❤️

Just nu har NordicFeel en kampanj där du får 20% rabatt på makeup om du handlar för 199 kr eller mer! Så bra kampanj ju.

Först ut för detta tips är denna >>rougepalette<< som jag bara älskar, så otroligt härliga våriga färger på rouge. De två längst ut till höger ger galet mycket glow så dem räcker de bara att ”toucha till” över rougen med så ser du ut som en million dollar babe! ✨👌🏻💕

En annan sak som funnits i min sminkväska i säkert 20 år är denna >>bronzing powder från Isadora<<. Denna är en ”must have” för mig. Jag har den som heter Dark Tan och den ger så fin solkysst hud. Sveper på kindbenen, högst upp i pannan (nästan vid hårfästet) och lite vid käklinjen. Voilà så är du klar! Räcker i en evighet gör den också.

Det är sååå många på Instagram som frågar vilken foundation jag använder. Just nu är det denna. Älskar! >>Estee Lauder ”Double wear”<< (tror jag skrev fel till några som frågade, förlåt för det i så fall), denna är såå bra. Täcker så fint och bra. Mitt bästa tips är att blanda ut den lite med en dagkräm, då blir den top notch.

Jag använder ALLTID en foundationpensel när jag applicerar den. Jag använder den >>här från Real Techniques<<, helt klart bästa jag någonsin haft.

Kan aldrig låta bli att tipsa om min absoluta favorit när det kommer till gloss. Älskar älskar älskar. >>Clarins Instant Light Lip Perfector<< är min favorit, älskar färgen Rosewood Shimmer. Jämnar till läpparna, ger superfin gloss och sitter bra. Gör inget alls att den dessutom doftar magiskt.

Hepp, måste kicka igång dagen här. Tidig morgon när det är mycket att göra. Önskar dig en fin torsdag så hörs vi sen. Idag kommer nämligen den första VECKOMATSEDEL ”Helg” här på bloggen, något att inspireras av till helgens goda måltider. Både förrätt, varmrätt och efterrätt utlovas.

Kram Nina

43
Kommentera

Snabba Havrefrallor

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus


Godmorgon

Ja men håhå jaja här är man uppe med tuppen, har massor att göra idag så det var bara att starta från tidig morgon.

Kickar igång denna bloggdag med snabba havrefrallor som jag bjöd familjen på i Söndags morse. Blev bortskämd med att ha största sonen på frukost så jäklar i min lilla låda vad det svängdes ihop ett frukostbröd snabbt. Det blev så galet gott, allt gick åt på en frukost och det är ju det bästa receptet av alla!

102 BRÖDRECEPT – (<klicka för recept) 

 


SNABBA HAVREFRALLOR, 9 st

Kolla in dessa recept på bröd också: Ljuvliga tekakor i långpanna  // Godaste Skogsholmslimpan // Gáhkku- Samiskt tunnbröd

5 dl vetemjöl

3 dl havregryn

2 1/2 tsk bakpulver

1 tsk salt

100 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl yoghurt

1 3/4 dl mjölk

2 msk honung

1 tsk vallmofrön

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke.

2) Ha i det rumsvarma smöret, yoghurt, mjölk och honung. Rör om med en spatel tills du har en kladdig deg.

3) Mjöla händerna och forma 9 bullar ur degen. Ställ på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 min eller tills de börjar få fin färg.

Passa på att knipa ett signerat ex i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, finns ➡️ HÄR!

Fotograf Ulrika Ekblom

 

 



Här kan du följa mig;
 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

 

 

Fler goda brödrecept: 

 


• Godaste & enklaste frukostbrödet 

• Galet härliga saffransscones 

• Gáhkku Samiskt tunnbröd 

• Mormor Britas tekakor 

Ännu mer recept:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Hoppas det ska smaka!

Kram Nina

84
4 kommentarer

Pappa firades

Hej och hallå!

Ja men sådär, då hann jag sätta mig och skriva till dig igen. Vi fick ett mysigt firande i helgen, min fina pappa fyllde ju 70 i lördags.

Vi samlades i mamma o pappas uterum för att ta ett glas alkoholfritt bubbel. Mamma hade fixat chokladdoppade jordgubbar och snacks till. Så gott! Pappa öppnade sina presenter och så fick vi sjunga för honom.

Efter presentöppning och bubbel åkte vi till Näsby Slott och Lilla Slottskrogen och åt middag. Mamma och pappa har ju antikroppar, mina stora barn också så vi vågade oss iväg, dock med avstånd såklart. Man kan inte vara nog försiktig, avstånd känns det som man kommer hålla för resten av livet. Hur ska man någonsin våga gå i närheten av folk igen….

Det kändes väldigt tryggt på Näsby Slott, vi satt vid 4 olika bord med avstånd men fick ändå till en känsla av lite firande och familjemiddag. Jag fick veta att det varit otroligt tufft för slottet under pandemin, kändes fint att kunna bidra lite.

Utanför slottet försökte jag få till en bild med mina barn men det gick sådär. Haha…. Tur att Thedde ställde upp.

Åh gud vi åt så gott! Här ser ni sotad lax till förrätt och en varm munk med äppelglass, äppelkompott, kolasås och crumble på toppen. Den var magisk!

En väldigt trevlig kväll och pappa var mer än nöjd!

Mätta och belåtna kvistade vi sen hem för att sitta avsminkad framför mello i soffan resten av kvällen. Alldeles lagom härligt!

Nu ska jag fortsätta jobba här, vi hörs sen igen!

Kram Nina

87
10 kommentarer

VECKOMATSEDEL VARDAG

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus


Godmorgon raringar!

Innan jag berättar om helgen så tänkte jag bjuda på en veckomatsedel! Ni var många som röstade fram att ni ville ha en lite matsedel för helgen också så jag tänkte att fr o m nu så kör jag veckomatsedel vardag, den sträcker sig från måndag till torsdag. Sedan kör vi veckomatsedel helg som presenteras på torsdagar. Hoppas ni ska gilla denna lilla nyhet! 👌🏻😋🥂🍾

VECKOMATSEDEL VARDAG

MÅNDAG: Krämig korvgryta med potatis

 

TISDAG: Lax i ugn med krämig kall sås

 

ONSDAG: Kyckling & bacongratäng

 

TORSDAG: Krämig tomatsoppa

 

Passa på att knipa ett signerat ex i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – du hittar den ➡️ HÄR!

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

81
1 kommentar

UGNSBAKAD KYCKLING MED PERSILLADESÅS & PROSECCOTIPS

Godmorgon Lördag!

Idag fyller min fina pappa 70 år! Jag har börjat dagen med att ringa FaceTime till pappa för att gratta honom. I eftermiddag ses vi och ska äta ihop ikväll. Ett väldigt lugnt firande med tanke på var vi befinner oss i världen. Det blir mysigt och alldeles lagom.

Tänkte kicka igång denna dagen med ett recept på riktigt god kycklingrätt med en galet god sås! Den måste du testa säger jag bara.

UGNSBAKAD KYCKLING MED SUPERGOD KALL PERSILLADE & CITRONSÅS, 4 port

4 kycklingfiléer

2 tsk rosmarin

1 tsk paprikakrydda

1 tsk salt & 2 krm peppar

1 citron

3 msk citronsaft

2 msk olivolja

Sås:

2 dl turkisk Yoggi

1/2 citron skalet och saften

3 msk honung

2 tsk persillade krydda

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Pressa 3 msk citronsaft i en skål. Häll i alla kryddor och blanda.

2) Ta fram färska kycklingfiléer (eller tinade), gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Skär citronen i klyftor och lägg bredvid i formen. Ringla över olivolja på allt. Ställ i mitten av ugnen. Tillaga i ca 20 min eller tills kycklingen är helt genomstekt.

3) Såsen: Riv skalet på citronen, dela citronen sen och pressa ut saften i en skål. Ha i turkisk yoggi, rivna skalet, honung och persillade krydda. Blanda.

Måste passa på att tipsa dig om ett suuuuupergott prosecco rosé. Det är Laila Bagge och hennes Korosh som tagit fram den här och jag är redan på andra flaskan. Den här kommer vara ett återkommande inslag på sommarens varma dagar & kvällar.

Innan 2020 har man inte fått tillverka Italiens Prosecco i rosé men nu får man det. Laila & Korosh är en av de första att tillverka ett prosecco rosé. Det är ekologiskt och veganskt. Frisk bärig doft med smaker av smultron, hallon och persika. Ja du hör ju. 👌🏻 Finns det inte redan på ditt systembolag så kan du beställa det, artikelnummer 82301.

Hepp, dags att ta tag i dagen. Ska ta en promenad nu. Kommit av mig alldeles med mina promenader men idag ska jag igång igen. Mår så mycket bättre i kropp och knopp av det så nu ska jag ”back on track”.

Vi hörs sen!

Kram Nina

123
1 kommentar

Fredagstips

Halloj halloj!

Hoppas allt är bra med dig. Fredagen dundrade in med dunder & brak här kändes det som. Har förberett present till min fina pappa som fyller 70 år imorgon. Pandemitider som det är blir det ingen fest men vi har lyckats få ihop en familjemiddag på Näsby slott i alla fall. Vi får inte sitta ihop men vi får vara i samma rum i alla fall och äta. Avsides, så det känns tryggt för oss alla. Hörde att det går så otroligt trögt för ett av våra favoritslott så det kändes fint i hjärtat att få gynna lite.

Apropå gynna! Beställde lite härliga presentartiklar och annat från en nätbutik som heter Alixtra. Fick tips av kontot ”fix & trix” om butiken så jag köpte dessa underbara ”presentväskor”.

Hur härliga? Dom finns HÄR (ej sponsrad eller samarbete, bara väldigt nöjd kund). Antingen så lägger man i en flaska vin eller champagne, eller så använder man dom som fina presentväskor. Det ska jag göra! ✨✨

Den här smidiga köpte jag också. En tillplattad champagnekyl som man lätt vecklar ut. Snygg att ha stå framme också ju och ta ingen plats. Bästa bästa! Såg att den fanns i olika stilar.

Den här disktrasan fick också hänga med på ett hörn. 😅🍾🥂

Taggade shopen på instagram och fick då höra av ”Tips & Trix” att hon som ägde butiken blev så himla glad för att jag tipsade om hennes butik. Det gjorde mig väldigt glad. ❤️

Nu måste jag fortsätta jobba här, ville kika in och önska dig en härlig fredag. Återkommer med ett gottigt recept lite senare, hela familjen äääääälskade den kalla såsen till.

Hörs sen!

Kram Nina

95
3 kommentarer

Ölmarinerad Flankstek

Påsk snart och då tänkte jag att jag skulle laga denna rätten. Låter galet gott tycker jag. Så spännande med marinaden. Har gjort liknande marinad tidigare och den blev vansinnigt god och passar perfekt till kött. Flankstek, har du inte provat så gör det för tusan, sååå gott.

Ölmarinerad FLANKSTEK

700 g flankstek

Marinad:

1/2 flaska mörk öl

0,5 dl japansk soja

0,5 dl Sweet chilisås

2 pressade vitlöksklyftor

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Blanda marinaden, lägg köttbiten i en plastpåse och häll i marinaden. Ställ i kylen i minst 1 timme.

2) Ta ur köttet och häll marinaden i en kastrull och koka snabbt upp den. Ställ åt sidan.

3) Sätt ugnen på 200 grader. Stek flanksteken på hög värme i en stekpanna så den får ordentligt med färg. Ett bra riktmärke kan vara att lägga smör i stekpannan, och när den tystnar har den bra värme för att stekas. Ställ i en ugnsfast form i ugnen, stick in köttermometer. Blodigt: 56 grader, medium: 58 grader och välstekt: 60 grader.

4) Skär upp köttet i ca 2 cm breda skivor. Häll gärna över den kokta marinaden över köttet just innan servering.

Tips på servering till: Klyftpotatis och Ninas himmelska sås (<recept), krossad potatis (<recept) med barbecuesås (<recept), pressad potatis med Ninas falsk bearnaisesås (<recept).

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

48
Kommentera

Oro….

Hej fina ni!

Tänkte jag skulle uppdatera er om det här med mina ögon. Idag hade jag den bokade tiden hos ögonläkaren, ni minns att jag berättade om det va? (Står i det här inlägget). Jag var så himla nervös innan och när jag satt och väntade i väntrummet, jag blir verkligen så himla påverkad.

Jag är inte bra på att gå till läkaren över huvudtaget. Detta är nog något som blivit efter alla år som svår hypokondriker, och när jag sprang hos läkaren för jämnan. Känslan när jag satt där i väntrummet och mådde piss av oro, det är verkligen helt hemskt. På något vis kastas jag in i den spiralen så fort jag numera sitter i ett väntrum, känslan liksom återkommer.

Här ligger jag nu hemma i soffan med gigantiska pupiller. Man får pupillvidgande droppar för att de ska kunna ta alla bilder och se ordentligt.

Mina floaters (de mörka flytande prylarna som flyger omkring i ögat) var inget, det behövde jag inte bry mig om alls. Skulle jag i framtiden få problem med blixtrar eller ljuskänslighet så skulle jag höra av mig.

Dock så har jag en pigmentfläck inuti ögat som man nu ska hålla koll på. Om ett år ska jag dit igen för att se om den vuxit. Pigmentfläckar kan, om man har väldigt mycket otur, utvecklas till melanom. Läkaren tyckte att allt såg väldigt fint ut och sa att han trodde och hoppades att vi om ett år skulle göra en ny koll och att det inte skulle vara något med pigmentfläcken och så behövde vi inte kolla den mer. Så nu håller jag bara tummarna att det är så det kommer bli. Men, med min historia som hypokondriker, så är det klart att jag påverkas och fick en orosklump i magen. Men, jag ska ta läkaren på orden och inte oroa mig. Om ett år är det ny koll.

Nu ska jag äta go’lunch här hemma. Tony har lagat torsk med ångkokt sötpotatis och godaste kalla såsen till. Såsen är gjord på kokosmjölk som blivit lite stel i kylen med honung och citron. Sååå god! Bästa kokosmjölken/kokosgrädden köper du på Willys.

Bästa bästa! Blir stel i kylen så man kan göra riktigt krämiga kalla såser. Älskar’t!

Hörs sen.

Kram Nina

113
8 kommentarer

Kvinnodagen och kall vår

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon godmorgon!

Ska alldeles strax kliva upp och ta tag i dagen men tänkte skriva till dig först. Tony drar stockar här bredvid. Är det något han aldrig haft problem med i livet så är det sömnen. Det känns som han alltid somnat innan han lagt huvudet på kudden och sen sovit utan att vakna i 8-9 timmar.

Förut, när mina sömnbesvär var som värst, så gav det mig nästan ångest. Jag kunde glo ut i mörkret sömnlös och höra hans tunga andetag och nästan vilja hämta kastrull-locken och dångla till sådär rejält så han for upp i taket. Haha…. man hade rätt knasiga tankar när man hade stora problem med att sova. Så glad att jag inte har det så längre. Det kunde fasen vara tortyrliknande att inte få sova, det gjorde mig knäpp.

Nya vita sneakers HÄR – älskar dom, lite stora i storlek dock så står du mellan två storlekar – välj den mindre då. Såg att det fanns lite få kvar av 36 och 37.

Igår var det internationella kvinnodagen så dagen till ära köpte jag örhängen och halsband med kvinnosymbolen på. Hittade dom på Lagerströms Ur & Guld här i vår lilla småstad ifall du undrade.

Vi åkte ned till hamnen efter lunchen och bara satte oss och njöt en stund. Knäppte man jackan och blundade mot solen så kändes det härligt…. en kort stund… för sen frös man sönder. Det är så otroligt kallt nu alltså. Fyyyy, längtar till våren kommer på allvar och värmer våra frusna kroppar. Till påsk har jag bestämt att då ska det vara vår med värme! 😅

Hepp, nu börjar jag få bråttom. Ha en fin dag så hörs vi sen.

Kram Nina

103
2 kommentarer

Veckomatsedel

Innehåller reklam för min bok, annonslänk genom Bokus.

Godmorgon godingar!

Kickar igång denna veckan med en veckans matsedel. Jag gillar att handla allt till veckan på måndagar, sen handlar jag på torsdag eller fredag till helgen, alternativt beställer. Då har man en veckomatsedel och eventuellt en helgmatsedel. Härligt ju! 😋😋😋

Frågan är om man ska börja med en helgmatsedel på torsdagar? Vad tror ni om det? Klicka gärna i hjärtat längst ned om ni skulle vilja det? 😅❤️ (Obs: Tips för att få hjärtat att stanna kvar efter man klickat är att hålla in klicket länge om du klickar med telefonen). 😅😉

MÅNDAG: Vegetarisk Currygryta

 

Img 1900.jpgTISDAG: Fetaostgratinerad laxfilé med hemkokt potatismos

 

ONSDAG: Makaronilåda med bacon

 

Img 1903.jpgTORSDAG: Krämig kycklinggryta med ris

 

Img 1904.jpgFREDAG: Oxfilégryta

 

Img 1905.jpgVECKANS GOTTA: Ninas Hemliga marängswiss

 

Förhandsboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, begränsad upplaga. Du hittar den HÄR!

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

181
3 kommentarer