VECKOMATSEDEL – Vardag

Världens senaste veckomatsedel men nu är den i alla fall här!

MÅNDAG: Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås.

 

TISDAG: Parmesanlax med kall dillsås

 

ONSDAG: Pulled chicken i bröd med tillbehör

 

TORSDAG: Krämig rotfruktsoppa med saltrostade pumpafrön

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

21
Kommentera

30% på allt

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Hörni!

Missa inte detta, Cellbes har 30% rabatt på allt under 3 timmar! Ange kod: 3021 i kassan så får du 30% på hela ditt köp.

I somras bodde jag typ i >>dessa toppar<<. Har både den svarta och vita toppen!

Rusa in HÄR på Cellbes om du vill fynda till våren och sommaren. Dom har fått in massa snyggt. Några av mina favoritmärken på Cellbes är Happy Holly och Soyaconcept.

Hoppas du ska hitta lite fynd! Glöm inte ange rabattkod 3021 i kassan så får du 30% rabatt på allt fram till kl 21.00.

Kram Nina

47
Kommentera
ANNONS

När man blev av med en timma!

Hallihallå!

Wow – den här måndagen flög fram. Redan är det eftermiddag. Jag hänger inte med alls med den här klockflyttningen alltså. Jag sover plötsligt längre så mina dagar är helt förändrade nu. Dela så sover jag längre för att ljuset är tillbaka och jag är vaken längre på kvällarna, sen gör ju klockflyttningen sitt också. Jag har ju inte hunnit jobba undan knappt alls när dagen drar igång liksom, i vintras kunde ju jag ha jobbat 4 timmar innan dagen kickade igång.

Det gör att jag känner stress under hela dagen nu. Jag förstår att studier visar att denna klockflyttning orsakar fler hjärtinfarkter, det blir en konstig stress då man plötsligt blev av med en timme.

Igår tog vi med oss Milos kusin Neo till Yoump. Vädret var inte det roligaste och kidsen kändes som de behövde hoppa av sig lite.

Vi tog med oss datorerna och jobbade en stund båda två. Jag gjorde den sista kollen på boken igår, kändes härligt att skicka iväg allt. Min redaktör är den underbaraste som finns. Hennes mejl blir man alltid glad av och så har vi samma humor så ibland skickar man bara HAHAHAHA till varandra. Ska berätta sen om en speciell grej när boken kommer ut.

Tights HÄR, Jacka HÄR, skor HÄR

Idag började jag dagen med en långpromenad och sen var vi och kikade på vårt gym som vi har på området. Glatt överraskad. Körde ett pass där efter promenaden.

Hemma hos oss är det ju påsklov denna veckan. Vi jobbar på i stort sett som vanligt men Milo är helt ledig. Vi har bestämt oss för att hitta på små utflykter under veckan.

Hepp, gotta go. Ville kika in och säga hej. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

34
Kommentera

Bröd med stora hål

Innehåller reklam för min bok – annonslänk för Bokus. 


Godmorgon vänner!

Det är Söndag, påsklovet är i full gång. Jag har kickat igång dagen med att baka bröd. Alltså, jag är en baknörd av rang…så är det ju. Att baka en jäsdeg är ju bara för härligt. Idag testade jag ett recept från Matgeek, ett brödrecept som jag ändrade lite. Det ger ett bröd med stora hål, påminner lite om surdegsbröd eller ciabatta. Degen är nästintill rinnigt när man bakar det.

Matbröd med stora hål, 2 st

5 dl vatten

25 g jäst

7-8 dl vetemjöl

2 tsk salt

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader. Ett tips på hur du delar ett jästpaket i två är att skära den diagonalt. Smula ned jästen i bunken och häll över vatten. Rör om tills jästen är helt löst.

2) Tillsätt mjöl och salt.

3) Kör degen i köksmaskin. Till en början ganska lugnt, sedan snabbt. Nästan lite för snabbt. Kör degen i 15 minuter. Mitten av degen ska då formas till en väldigt lös boll runt degkroken. Då är den klar. Jag hade i lite mer mjöl tills det blev så. Häll i olivolja i en bunke som du penslar insidan av bunken med. Häll i degen där. Låt jäsa minst en timma eller tills degen är dubbelt så stor, täck med gladpack.

Degen är helt lös när den är klar också.

4) Mjöla ett bakbord rejält. Häll ut degen på det. Mjöla degen rejält uppepå. Dela den i 2 delar. Tag en del i taget, med mjölade händer, och placera på bakplåtspappersklädd bakplåt. Låt jäsa 35 min övertäckt med bakduk.

5) Sätt ugnen på 250 grader över/undervärme. Ställ en skål med vatten i botten på ugnen. Just innan du ställer in brödet sänker du till 225 grader. Ställ brödet mitt i ugnen. Brödet ska bli 94 grader inuti. Har du ingen termometer så tänk att det ska få lite färg uppepå.

Ät gärna brödet när det är lite ljummet! Sååå gott!

Förboka gärna min bakbok ”Baka på 30 minuter. Alla förbokade ex är signerade (finns i begränsad upplaga). Boka HÄR!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

89
2 kommentarer

CITRONKLADDKAKA MED LIMEGLASYR

Innehåller reklam för min bakbok. 


Hej igen!

Måste bara dela med mig av en supergod kaka som jag bakade i morse. Den här godingen passar perfekt till påsken och jag lovar dig. Den är fööööööör goooood! 👌🏻💕😋🐣

CITRONKLADDIS MED LIMEGLASYR

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 citron, Finriv skalet

2 1/4 dl vetemjöl

125 g smält smör

1 nypa salt

saften av citronen

 

 

Glasyr:

50 g smält smör

2 tsk pressad limesaft

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

2 1/2 dl florsocker

Topping:

färgglad strössel

limeklyftor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite.

2) Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna och sikta i det i smeten. Pressa i citronen. Sist har du i det smälta smöret. Blanda runt tills du har en något segare smet.

3) Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 24 cm. Smöra kanterna. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Kakan ska vara lite wobblig i mitten när du skakar formen lätt, då blir den perfekt.

4) Låt kakan svalna helt.

5) Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, vaniljsocker, florsocker & äggula. Den kommer vara rätt tjock. Bred på den på kakan och avsluta med lite strössel och limeklyftor.

HÄR kan du beställa min bakbok ”Baka på 30 minuter!”

Såhär står det om boken: 

Ont om tid och fikasugen? Här hittar du snabba godsaker för alla smaker: snittkakor, kladdkakor, kanelbullemuggkaka, chokladkubbar, blåbärsbullar, nutellabullar, äppelgifflar och mycket mer. Från första tanken på kaffebröd till färdiggräddat på under 30 minuter!

Det är viktigt att samlas kring matbordet, men frågar du Nina Hermansen är det minst lika viktigt att samlas kring fikabordet. Och med hennes bok är det lätt fixat. Välj mellan 60 recept på småkakor, mjuka kakor, bullar, pajer, muggkakor och smördegsbakverk. Spontangäster på väg? Bara lugn – innan de är framme hinner du svänga ihop en smaskig kaka, sätta på kaffet och duka fram. När gästerna har anlänt luktar det gott av nygräddat och det är bara att slå sig ner och njuta.

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

161
6 kommentarer

Världens godaste gindrink och asiatisk råbiff tilltugg

Äntligen!

Ni är sååå många som frågat efter råbiffreceptet och framförallt ”Gindrinken” som vi gjorde i vår live i lördags, för en vecka sedan. Säkert fått 100 dm:s om det.

Vi är ett gäng vänner som brukar ses via cyber. Då lagar vi god mat som Mattias (Fredagskocken – blogg HÄR) tar fram och så dricker vi något gott till det. Jag kan helt ärligt säga att när Mattias sa att vi skulle dricka gindrinkar på vår Cook-along med honom så kände jag ”oh noooooo”. Jag gillar nämligen inte gin. Alls.

Han nämnde dock något om en god gin som vi skulle köpa. Jag beställde den för den fanns inte i sortimentet. Vad smidigt det är att beställa förresten. Skitenkelt på nätet, sen hämtar man det bara.

I alla fall. Vi började med att testa att dricka den här ginen ren. Här började jag bli lite förvånad för den smakade lite fläder och citrus tyckte jag. Inte alls sådär skarp och besk. Sen skulle vi göra den här gindrinken som Mattias pratade så gott om. Ooooooooh myyyyyyy goooooo! Ni som följde liven kunde nog se att detta var den absolut godaste drinken jag smakat i hela mitt liv. Alltså wooooow! Tydligen hänger det på vilken ginsort man köper fick jag lära mig.

Ni var såååå många på liven som undrade vilken gin det var – Skagerrak heter den. Den är tydligen smaksatt med lite fläder, havtorn och sjögräs. Det sista låter inte klokt men något jädrans bra gör det för jag är helt överkörd nu. Vår sommardrink kommer vara denna. Alltså wow! Helt plötsligt gillar man gin. 😂👌🏻

Knäppte av så snygga bilder (om man får säga det själv), flaskan var sååå snygg så det var extra kul faktiskt. Drinkar är jättekul att fota! Måste ha in mer sånt på bloggen känner jag.

Jag tror att vi döpte den till Cloudy Skagerrak på min LIVE. Passar ju asbra som namn!

8 cl Skagerrak

1 lime

10 cl rå citronsaft

20 basilikablad

2 msk råsocker

1 ägg

Is

Gör såhär:

1) Finriv det yttersta skalen på limen. Lägg rivet i en shaker. (Har du ingen tipsar jag om en bra på Lagerhaus).

2) Pressa i citronsaft, basilika och socker. Skär också i några klyftor lime. Ta skaftet på en träslev och stöt ordentligt några gånger. Det ska bli en liten sörja där i botten.

3) Häll ned gin, knäck i hela ägget och fyll med några isbitar. Skaka allt vad du orkar under någon minut. Häll sedan upp i 2 cocktailglas.

Till detta så mumsade vi sedan på WOW-upplevelse 2. Jag har trott att jag inte gillar råbiff heller. Men så fel man kan ha! Tillagar man den såhär så skulle jag kunna leva på det! Så sjukt gott!

Asiatisk Råbiff i gemsalladsblad, 4 pers

200 g putsad ryggbiff

1 schalottenlök

1 msk pressad rå citronsaft

2 tsk olivolja

1/2 tsk sesamolja

1 msk japansk soja

2 tsk sesamfrön

Sirachamajonnäs (räcker till fler)

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

2 tsk äppelcidervinäger

2 dl rapsolja

Salt & siracha efter smak

(OBS: Vill du inte göra egen går det bra att köpa färdig majonnäs och ha i siracha).

Picklad Ingefära (räcker till fler)

1 dl ättika

1 dl strösocker

2 dl vatten

50 g ingefära

Till servering:

1 gemsallad

hackade jordnötter

färsk koriander

Gör såhär:

1) Picklad ingefära: Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull och låt det koka upp. Skala och hyvla ingefäran runt. Lägg i den i en burk och i häll lagen. Låt det svalna helt.

2) Majonnäsen: Lägg äggulor, dijon och vinäger i en matberedare. Starta matberedaren och häll sedan i en tunn stråle av oljan. Majonnäsen blir varefter tjock och fin. Smaka av med salt och några droppar siracha.

3) Råbiffen: Fintärna köttet och finhacka löken. Blanda köttet och löken med citron, olivolja, sesamolja, soja och sesamfrön. Smaka av med salt. Plocka 8 snygga blad från gemsalladen. Lägg råbiffen i salladsbladen och toppa med lite av ingefäran och majonnäsen samt hackade jordnötter och koriander.

Jag ger detta tilltugg och denna drink 10 poäng av 10! Detta kommer vara ett stående inslag hos oss. ❤️👌🏻💕

Hoppas ni ska gilla också. Berätta gärna vad du tyckte om du provar.

Hepp, dags att fortsätta baka här hemma. Vi hörs sen.

Kram Nina

126
4 kommentarer

Nytt hemma

Godmorgon Lördag!

En bild från igår när jag var klar med ett långt möte. Stod i solen och bara andades en stund.

Piuh! Jag har så jädrans hektiska dagar just nu. Allt går i ett, jag har olika deadlines att lyckas hinna till hela tiden. Samtidigt håller jag på och starta upp ett nytt jättestort projekt som du kommer få veta mer om snart. Jag har massor med möten som måste betas av. En miljon mejl som dimper ned hela tiden. Svara på frågor och kommentarer på alla mina sociala medier. Måste ta fram lite nya recept till påsk och så håller jag dessutom på och ”korrar” boken nu och putsar till det allra sista. Som om inte allt det var nog så har ett minneskort pajat med massa viktiga jobbilder på, dessutom försvann ett annat gäng bilder som jag tagit till ett samarbete. Alltså total kaos, det känns som har man det lite för stressigt så börjar allt gå emot en till slut. Men… det finns värre saker. Tur att jag älskar mitt jobb! ❤️

Som sagt, lite för mycket skulle jag säga att jag har och göra just nu men jag hoppas att när boken nu ÄNTLIGEN går på tryck så kan jag fokusera på lite mindre antal saker. Då blir det ”bara” mitt vanliga jobb och det stora projektet att ta hand om.

Har jag hunnit påskpynta? Eeeeh nope. När ska man hinna? Fyyyy…. så trist men just nu är livet jädrans fyllt av måsten så då hinner inte jag såna saker alls. Jag skulle behöva hinna med massor här hemma t ex. Golvet i hallen och badrummet är inte klart, har ju påbörjat hallen med att byta färg på terracottagolvet. Vi har en garderob som ska byggas ihop och målas till hallen. Jag skulle behöva tapetsera en vägg i Milos rum. Byta ut en matta på ”kontoret” som jag köpt. Den står i ett hörn ihoprullad fortfarande.

Nä, jag brukar inte må så bra när jag har såhär mycket så nu måste jag vara lite rädd om mig. Det är då jag kör lite andningsövningar. Tar långa duschar med plingplong musik. Har köpt lite rökelser och eteriska oljor som jag försöker stressa ned med. Jag försöker komma ut på mina promenader och sova när jag är trött. Ta ett bad. Djupandas när jag kommer ihåg. Har en hög stress i kroppen nu och den ska jag nu försöka ta tag i och få och släppa. Men det får bli sen…. när jag är klar.

Som om inte det vore nog så körde brevbäraren sönder hela vår mur. Ja ni minns väl att jag hade fixat den andra sidan, dagen efter hände detta. Åh gud…. var börjar man ens? Jag vill att Postnord fixar det här och jag har precis fått ett telefonnummer till chefen på kontoret här i småstaden. Hoppas vi kan lösa det.

Idag är min dag fylld av jobb. Ska försöka hinna undan så jag kan ha en ”day off” imorgon. Helt off brukar den inte bli när man har 3 sociala kanaler som måste upprätthållas, men ni fattar. Inga deadlines att stressa med och ett mer normalt tempo på det vanliga jobbet som pågår dagligen.

Lite påskpynt lyckades jag i alla fall få ihop med två harkrukor med godis på bordet.

Här hemma har det i alla fall skett en del förändringar. Träet har fått flytta in hos oss och jisses vilken harmoni det blev medsamma. Det trodde jag inte. Ett nytt skåp som sväljer massor med saker som förut stått framme i två öppna hyllor. Ett tips om du tycker att ditt hem känns rörigt är att köpa ett skåp som kan förvara.

Älskar matbordet och stolarna. Man sitter riktigt skönt i dom. Vi köpte dessutom klappstolar som vi kan fylla på runt bordet med om man är fler än 6.

Nästa steg är ny soffa och soffbord. Soffan har jag äntligen bestämt mig för vit. Ställde frågan på Instagram och många svarade att det var superbra med vit soffa med avtagbar klädsel då man kan slänga in allt i tvättmaskinen och tvätta med klorin. Så, äntligen en vit soffa som jag länge suktat efter. Till det letar jag febrilt efter träbord men tror att jag hittat två runda som jag ska ha. Åh, är så pepp på att få klart.

Samtidigt klurar jag på nya utemöbler. Har sett ut bord och stolar som vi ska ha på framsidan nu. Skulle behöva ett nytt lounge-set också då jag sålde vårt gamla. Ja, så en hel del nya projekt som pågår hemma också. Konstigt att man känner sig lite stressad. Haha…. ojoj!

Nu ska jag fortsätta jobba hörni! Ska försöka hinna med en frukost emellan här bara. Hoppas ni får en fin Lördag. Här inne ska jag tipsa om den gooooodaste drinken jag druckit i hela mitt liv och råbiffs tilltugg som blev magiskt goda! Håll utkik!

Kram Nina

52
4 kommentarer

Veckomatsedel HELG

Innehåller reklam för min bok – annonslänk för Bokus

Snart helg igen!

Är det inte härligt hur dagarna går mot vår och sommar nu? Här kommer veckans Veckomatsedel ”helg”.

VECKOMATSEDEL HELG

FREDAG

Förrätt: Crispy Avocado

Varmrätt: Ugnsbakad Kyckling på spenatbädd med parmesan och vitvinssås

Efterrätt: Turbosnabb hallon & bananpaj med gräddglass

LÖRDAG

Förrätt: Minipizzor med dadlar, bacon och lökkräm

Varmrätt: Ost & baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås

Efterrätt: Äppelpaj i glas

SÖNDAG

Förrätt: Ugnsbakade tomater med burrata

Varmrätt: Italiensk krämig färsgryta med soltorkade tomater & citron

Efterrätt: Ninas hemliga marängswiss

 

Förhandsboka gärna signerat ex av min bakbok ”Baka på 30 minuter”. HÄR hittar du den.

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

61
Kommentera

Med gråten i halsen berättar jag….

Nu är det officiellt!

Detta har stötts och blötts inom familjen under lång tid. I början ville jag bara skrika nej allt vad jag orkade. Förbjuda honom. Skrika åt honom och sluta tramsa, att det inte går att flytta så långt ifrån sin mamma. Ja tills jag insåg att han ju är 25 år. Han gör vad han vill utan att jag kan göra ett dyft åt det.

Mina känslor har varit högt och lågt. Jag tror att jag fortfarande lever i förnekelse med en känsla av att det inte är riktigt sant. Men det är sant. Usch, nu gråter jag när jag skriver det här. Men det har varit jättetufft för mitt mammahjärta. Fy bubblan alltså.

Men, jag har fått ge mig själv mentala bitch-slaps i ansiktet där jag påmint mig själv om att jag också var ung en gång. Men skillnaden var att jag inte vågade, hade jag vågat hade jag gjort exakt samma sak. Vilken utmaning! Vilken erfarenhet! Gud, jag kan ju inte förbjuda honom att leva sina drömmar och visioner. Att få en sån förfrågan från ett så pass bra lag är ju liksom ”goals”.

Jag vet hur mycket han brinner för det här. Hur mycket han måste få göra något sånt här. Han har varit i Schweiz på ett ”studiebesök”. Hans magkänsla var helt rätt när han väl kom dit. Han har en familj som han känner där som han bodde hos och allt hade känts helt rätt med både stället, laget, familjen, sportchefer och allt.

Han är så himla modig alltså! Jag är helt blown away. Han har skrivit på ett kontrakt på 3 år. Han kommer att få åka hem när det inte är säsong och vi får hälsa på honom. Nu vet vi ju inte hur det kommer se ut med Corona men jag önskar att vi kan det. Jag kommer sakna ihjäl mig såklart. Usch. Men jag är genuint glad för hans skull. Han är så pepp på det här. HÄR kan ni läsa en intervju med honom.

Inte helt klart än när han ska åka men det ligger några veckor fram. Sen kommer han hem i juli för att åka tillbaka i augusti igen. Skönt med en mjukstart för mamman.

Men då vet ni också. Det räcker liksom inte bara med att ”Mellan” flyttar till Sthlm i april, ”Stora” drar också. Oj oj, inte lätt att vara mamma säger jag.

Nu måste jag sova! Natti Natti raringar. Imorgon är det torsdag och det väntas middag hemma hos oss. Thedde ska firas.

Kram Nina

195
10 kommentarer

Citron cheesecake

Den här längtar jag efter att få sätta tänderna i. En citron cheesecake som har det där syrliga blandat med sött. En perfekt kombo för efterrätt om du frågar mig!

Citron Cheesecake

Botten:

15 digestivekex

75 g smält smör (äkta smör)

Fyllning:

2 dl vispgrädde

600 g färskost (typ Philadelphia)

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 citron (rivna skalet)

Topping:

Köpt lemoncurd eller så gör du egen efter detta recept.

Gör såhär:

1) Klä en springform med bakplåtspapper. Både botten och kanterna. Ca 20 cm i diameter, så lite mindre variant.

2) Mixa digestivekexen tills det blir smul, du kan också lägga dem i en påse och trampa på dom eller köra med en kabel över tills det blir smul. Blanda med smälta smöret och tryck ut det i botten av formen.

3) Vispa grädden löst och vänd ned färskosten i grädden. Vispa samman grädde och färskost. Sikta i florsocker, vaniljsocker och det rivna skalet. Häll allt över kexbotten.

4) Ställ i frysen i ca 4 timmar. Gör lemoncurden om du gör egen. Ta ut cheesecaken efter fyratiden och bre över lemoncurden. Dekorera med hallon, citron/limeskivor och mynta. Låt stå ca 15-20 minuter innan servering.


HÄR hittar du fler recept med cheesecake.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

8
Kommentera