Citronmousse med kanelhavreflarn

Hej igen!

Tänkte jag skulle bjuda på ett härligt efterrättsrecept till er, det här är galet gott och så fräscht. Jag tänker att detta får bli vår efterrätt efter pizzorna imorgon.

CITRONMOUSSE MED KANELHAVREFLARN, 4 port

3 dl vispgrädde

1 citron

0,75 dl florsocker

2 äggvitor

Havreflarn, ca 12 st

40 g smör

1/2 dl strösocker

1/2 dl havregryn

0,75 dl vetemjöl

1 1/2 msk vispgrädde

0,75 msk ljus sirap

1 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

0,25 tsk bakpulver

Gör såhär:

1) Havreflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör om tills du har en smet. Lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt. Klicka ut ca 1/2 msk på bakplåtspappret med mellanrum (då de flyter ut). Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de fått lite färg på ytan. Låt svalna på plåten.

2) Mousse: Häll i grädde, rivet skal av citronen och florsocker i en bunke. Vispa grädden så den blir fluffig. I en annan skål (med rengjorda vispar) vispar du äggvitan så den blir fast (testa genom att hålla skålen upp och ned, det ska inte rinna ut). Blanda i äggvitan samt pressa i saften från citronen och rör om försiktigt så allt blandats ordentligt med en slickepott.

3) Klicka upp i 4 fina glas. Toppa med avsvalnat havreflarn och lite godis eller bär av något slag. Ät gärna fler havreflarn till…. mums!

Alltså kombon är helt magisk! Sååå sååå gott!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

47
Kommentera

Han klarade det!

Godmorgon vänner!

Här är jag uppe med tuppen och jobbar och ska snart baka lite igen. Imorgon kommer familjen på påskmiddag så jag håller så smått på att förbereda lite inför det. Dock så blir det inget traditionellt påskbord. Känner mig fortfarande lite less på julmaten så här blir det vedugnsbakade surdegspizzor. Jajemen! Vedugn för pizza är inhandlad och surdegen ska göras idag, kör på färdig surdegsgrund dock. Annars tar det 100 år.

Åh gud alltså, jag måste göra ett helt inlägg om dessa skor som jag köpt. Hinner inte riktigt ge det rättvisa om man inte berättar ordentligt om hela grejen, men kan säga att jag förmodligen kommer få ett nytt liv. Ja men det törs jag nästan säga, det här är nämligen inte bara ett par snygga sneakers. Jag har använt dom varje dag sen jag köpte dom. Aja, berättar mer sen.

Fick äntligen mens igår så nu kanske man kan orka vara lite glad igen, det är ju inte så självklart just innan. 😅🙈

Igår blev det JumpYard för Milo. Igår klarade han ett tricks som han övat på länge men aldrig vågat. Personalen berättade hur han skulle göra och tänka vips så klarade han det. Ibland behöver dom bara lita på sig själva för att våga, instruktören fick honom att göra det. Så häftigt att se!

Älskar deras humor kring åldersdiskriminering, hahaha…. den är dessutom helt sann ju! 😂

Det var här han klarade det till slut. Svårt att förklara men han hoppar ned på mage och därifrån en bakåtvolt där han ställer sig på fötterna igen. Så häftigt att han fixade det!

Nä, dags att kicka igång dagen på allvar här. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

32
2 kommentarer

Påskiga kladdkaketårtan

Godmorgon höll jag på att skriva, men gud… klockan är efter lunch. Var tar tiden vägen? Jag fattar inte! Aja, jag har hunnit en hel del redan. Jobbat, varit ute på en timmas promenad, handlat och bakat en tårta. Långfredagar ska man väl bara ta det lugnt va? Haha… aja, idag har jag energi så då passar jag på.

Första natten i lägenheten i Sthlm hade gått bra också så nu känns det fint i mammahjärtat. Kan nästan känna känslan själv. Tänk när man var ung och sådär astaggad på livet och framtiden? Jag gick mest omkring med sockerdricka i skinkorna när jag ung, jag var så laddad på livet och allt kul som hände. Killar, fest, kompisar… ja men livet lekte ju. Det var tider det. Annat är det nu. Förklimakteriet, tungt ansvar, problem som ska lösas och skit. Haha…. inte så mycket killar, fest och sockerdricka i skinkorna nu inte. Haha!

Ja men hörni, vi återgår till något som är härligt i livet i alla fall. Bakning t ex. Det är ju förjädrans trevligt. Kolla in den här fuskiga PÅSKTÅRTAN jag ”bakade” idag? Har inte bakat en sekund, bara fuskat. Men ibland får det vara fusk och enkelt. Inte sant?

PÅSKIGA KLADDKAKETÅRTAN

2 st kladdkakor

1 dl färdig vaniljvisp

2 dl chokladgrädde

Garnering:

Chokladströssel

Hallon

Blåbär

Minimarängtoppar

Påskägg godis

Gör såhär:

1) Vispa vaniljvisp och chokladgrädde. Hittar du inte chokladgrädde gör du enkelt egen med vanilj vispgrädde med kakao och lite florsocker i.

2) Lägg den ena kladdkakan på ett fat. Klicka på vaniljvispen. Lägg på den andra kladdkakan.

3) Bred på chokladgrädden på tårtan. Det gör inget om det följer med lite vaniljvisp också, det spacklar tårtan fint.

4) Toppa med det du önskar!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

47
Kommentera

Sushitårta

Något som man garanterat måste testa är ju sushitårta! Så himla spännande och galet gott om du som mig gillar sushi. Ser festligt ut dessutom.

Sushitårta

7 dl kokt japanskt ris

0,5 dl risvinäger (finns i den asiatiska hyllan i välsorterade matvaruaffärer)

1 msk socker

3/4 tsk salt

Topping:

170 g sushi lax

2 avocado

Några nori sheets

Tång caviar

Gör såhär:

1) Lägg det kokta riset i en bunke. Häll i risvinäger, socker och salt. Blanda det ordentligt.

2) Lägg gladpack över en tallrik eller liten springform. Pressa ut en tredjedel av riset i botten. Lägg ett lager av sushi laxen.

3) Lägg på ett ytterligare lager av sushiriset. Skär avokadon i tärningar, du kan också skära den i skivor. Fördela ut över andra lagret ris.

5) På med sista riset, toppa sedan med några nori ”blad”, lax och tångkaviar på toppen.

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1
Kommentera

Nu har han flyttat

Hej på er!

Idag har vi varit och installerat ”Mellan” i den nya lägenheten i Sthlm. Fr o m nu är han en Stockholmsbo. Han jobbar där och numera bor han också där.

Ja jag vet att en del tycker jag är en riktigt fjant som är så känslosam med barnens flyttar. Måste bara börja med att redogöra en sak, ingen av de stora barnen har bott hemma på länge så dessa flyttar är inte att de flyttar hemifrån utan att de flyttar till andra städer.

Jag tog upp det här med känslor i min story sist för att jag fick lite syrliga kommentarer på min FB-sida om att jag var larvig som reagerade så som jag gjorde med största sonens kommande flytt till Schweiz. Men ingen kan säga att jag är larvig eftersom ingen vet hur mitt känsloregister är eller hur det känns för mig. Att förringa någon annans känslor är aldrig ok. Någonsin. Alla reagerar olika, jag har alltid varit väldigt känslig så jag var inte förvånad över att just det här kapitlet i livet skulle kännas jobbigt.

Sen är det ju såhär, jag är överlycklig för mina barns skull och så är jag väldigt stolt över att vi uppfostrat starka självgående individer som vågar i livet. Jag vågade inte ett skit som ung, inte ett jota. Jag var alldeles för orolig och rädd att våga leva livet på riktigt. Så ni må tro att jag aldrig på något sätt skulle vilja få dem att tänka annorlunda med att våga ge sig ut i världen. Jag hejar på dem allt jag orkar och är ofantligt glad för deras skull….. men de där små bitarna som det känns som slits ut från mitt hjärta är inget jag kan rå för. Det är en känsla och den är bara där vad än någon än säger. Det är härligt men jobbigt, så skulle man kunna förklara det. Det är en stor förändring och jag har aldrig gillat stora förändringar. Det gör mig orolig och jag behöver hitta min plats i det nya och det tar en stund. Jag önskar att jag var en mer ”easygoing” person som tog det med en klackspark, men gud nej…. jag är verkligen inte sån. Hela hjärtat måste vara med på hela turen, från början…

Det är så fint i den lilla lägenheten. Jag köpte med mig lite grejer som jag pimpade upp med. Åh, det blev så fint och mysigt. Ska bli spännande och se när den är helt klar sen. Ska ta bilder då.

Det kommer ta ett tag detta som sagt, jag behöver hitta sättet att förhålla mig till det här. Jag är glad att det inte är på andra sidan jorden han ska bo. Han bor inte ens en timma bort. Men allt det spontana som varit är ju förbi nu. När han kommer förbi och käkar lite kvällsmat efter jobbet, jag som alltid gör lite extra mat ifall han ska kkka förbi. Det där när han bara svänger förbi och säger ett snabbt hej. Det kommer inte finnas nu, det kommer jag sakna. Så är det. Mitt lilla rangligt känslomässiga hjärta kommer hitta sitt sätt att okeja även det här tack o lov. Om en stund.

Nu ska jag bädda ned mig i soffan och kolla på TV. Ska kramas med den lille minigrisen som tack och lov kommer bo hemma i många år till. Tur man skaffade sig en sladdis. 🙏🏻🤍

Berätta gärna om ni har barn som flyttat till andra städer eller länder och hur det känts för er.

Kram Nina

123
22 kommentarer

Middagstips

Godmorgon vänner!

Ja det blir ingen Veckomatsedel för helgen, idag är det ju Skärtorsdag och jag antar att de flesta kommer äta påskmat högt och lågt denna helgen. Så vi kör på som vanligt nästa torsdag istället.

Tänkte ändå att jag skulle bjuda på en förrätt, varmrätt och en efterrätt i alla fall.

 

FÖRRÄTT: Varma tunnbrödssnittar

VARMRÄTT: Dubbelmarinerad Fläskfile

 

EFTERRÄTT: Kokos & Citronkaka i långpanna

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

21
2 kommentarer

Hahaha!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Gokväll!

Ville snabbt in och säga hej, har haft fullt upp idag. Imorgon är det ju redan skärtorsdag och påsken är i full gång. Jag måste verkligen springa ut och leta lite björkris eller nåt jädrans ris så man får lite påskkänsla. Såg något klipp om att göra fjädrar av en bit papper. Kanske gamla tapeter eller nåt, jag måste testa det. Såg så fint ut!

Men alltså, hur mycket har jag skrattat åt att jag har de här eyepadsen åt fel håll. Haha, dom ska vara med den smala delen inåt, det var en tjej på instagram som skrev det till mig. Skrattade i en kvart åt det. 😂😂😂

Har ju helt glömt att visa er min nya prickiga klänning. Blir så glad av den.

Klänning HÄR // Sneakers HÄR

Svarta strumpisar och så min skinnjacka över så är man ju tokredo för en vårdag på någon uteservering. Hur mycket längtar man efter uteserveringar? Åh… kanske känns det som livet återvänder en smula då.

Nähä, nu har det ju blivit natt för en annan. Så dags att säga natti Natti.

Kram Nina

28
1 kommentar

Ostbakad kyckling med supergod sås

Innehåller annonslänk genom reklam för Matsmart

Middagstips till påskhelgen kanske? Skulle det passa? Här kommer ett som vi tyckte blev väldigt gott här hemma. Soltorkade tomater pastan har jag alltid hemma, den är sååå god. Kika på recepten nedan:

OSTBAKAD KYCKLINGFILE MED SUPERGOD SÅS

4 kycklingfileer

2 schalottenlökar

3 msk soltorkade tomater pasta

1 st hönsbuljongtärning

1 st grönsaksbuljongtärning

2 msk balsamvinäger

1 msk japansk soja

3 dl vatten

3 dl grädde (ta matlagningsgrädde om du vill ha lägre fetthalt)

4 dl riven prästost (eller annan smakrik ost)

Potatis

Broccoli

Gör såhär:

1) Stek kycklingfiléerna i olja, stek tills de får lita yta och färg.

2) Hacka lökarna och ha i dom. Rör om. Hacka båda buljongtärningarna och ha i dom också. Häll i soja och balsamvinäger. Häll i vatten och låt stå och puttra i ca 5 minuter.

3) Häll i grädden, låt puttra i ytterligare 5 minuter. Kolla så kycklingen är helt genomstekt. Häll på osten över kycklingfiléerna och låt smälta innan du serverar.

Ät med klyftpotatis och lite kokt broccoli. Mums!

33
Kommentera

När man vill bli fräsch snabbt

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Godmorgon vänner!

Hoppas jag inte skrämmer slag på er med min morgonfrilla! 😂 Den är faktiskt alltid lika intressant för ingen morgon är den andra lik. Det är alltid något nytt som väntar när man ser sig i spegeln. Haha…

Det här fejset behöver sig en liten uppfräschning så jag tror jag ska starta dagen med såna eyepads. Förresten, jag tar på dom på en gång så du får se hur de ser ut.

Tadaaaaa!

Alltså dom är sååå sköna på! Känns lite som kall snigelslem, haha… hur nu det känns? Nej men dom är liksom superfuktiga av formulan inuti. Jag äääääälskar dom här och önskar att dom aldrig slutar tillverkas, jag kommer i alla fall alltid att fortsätta köpa dom. Ni anar inte hur härlig känsla man får under ögonen efteråt?

Såhär ser de ut! De gröna padsen ligger och badar i formulan.

Följer med en spatel som man enkelt plockar upp padsen med.

Hydrogel heter formulan och den är fullproppad med snabbverkande ingredienser som lugnar (läs: tar bort påsar under ögonen) och återfuktar huden vid ögonen. Det blir som ett snabbt lyft, den sägs dessutom minska linjer runt ögonen. Den är på REA just nu om du vill fynda! Du hittar den HÄR!

Vill jag fräscha till mig snabbt så är dessa ett måste! Just idag kände jag mig lite sliten när jag vaknade. Jag har träningsvärk efter att ha kommit igång med mina långa promenader, sen har jag ju tränat lite styrketräning så gud…. kroppen är riktigt stel och ond. Då kändes det härligt att få på dessa kalla sköna för en liten uppfräschning. Man kan ju försöka se fräsch ut även om man inte känner sig så. Haha… Förresten, NordicFeel har påskresa på upp till 60% rabatt på massor med härliga produkter som jag tipsat om tidigare, kika in HÄR om du vill fynda.

Nu ska jag ta mina ögonpads och ge mig ut i köket och baka lite. Har flera recept jag vill testa till påsk. Släkt och vänner lär få hjälpa till att äta tänker jag för vi kan omöjligt stoppa i oss allt jag producerar just nu. 😅

Vi hörs sen!

Kram Nina

32
2 kommentarer

Påsklovet i full gång

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon vänner!

Tisdag idag och påsklovsveckan är i full gång. Milo njuter av långa sovmorgnar och jag försöker jobba i raketfart så vi kan göra lite roliga saker. Ynnesten med att styra sin arbetstid helt själv. Han hänger med kompisar också så jag behöver inte vara ”lekledare” hela tiden. Men, sen han landade i min mage så lovade jag att försöka njuta så mycket jag bara kan av honom innan han inte vill ha mitt sällskap längre. För den tiden kommer, tro mig ni som har småbarn. Den tiden är INTE kul, den gör ont även om det är den vägen livet ju ska gå. Det är som det ska, men jag tyckte det var asjobbigt.

Jag jobbade galet mycket när de stora barnen var små. Hux flux var de tonåringar och ville inte ens ha mitt sällskap. Det är något jag ångrar, eller ångrar kan man ju aldrig göra mer än att försöka förändra något som inte kändes bra i hjärtat. Då hade jag inget val med tanke på det arbetet jag hade då, det har jag nu, det är den stora skillnaden. Så här försöker vi njuta av påsklov allt vad vi orkar. 🙏🏻💕

Igår besökte vi go-cart Stockholm. Nästan solo på banan så brassade han 3×7 minuter och tyckte det var såååå kul. Han förbättrade sin varvtid med hela 5 minuter från första åket till sista. Dit måste vi åka fler ggr. Efter oss kom en liten tjej på 11 år som sopade banan med en tid som skulle få proffsen att skämmas. Jädrans vad grym hon var. Hon körde på rekordtider på banan. Hade gått gocart skola och allting. Jag pratade med henne en stund för jag blev så otroligt imponerad.

Det blev en mysig första påsklovsdag. Någon dag har vi planerat in filmdag också, såg att det kommit ut lite kul filmer på Netflix.

Jag har i alla fall fyllt på lagren här hemma så vi har och tugga på till filmen. Kolla in Matsmarts sortiment på snacks och godis HÄR, finns massa goda fynd. Alltså massor! 👏🏻👌🏻😋

Kokoschipsen och dadlarna är mina stora favoriter. Kan inte sluta äta! Sååå goda. Idag åt jag dadlarna till kaffet, så gott.

När du ändå är inne där så passa på att bunkra på städförrådet med >>Wettextrasor.<<

Mitt favvosalt, Himalaya salt (bland det nyttigaste saltet som finns) fyller jag på mina kryddkvarnar med.

Röda linser som jag använder massor i matlagning. Massor med järn och protein, så bra att använda istället för kött t ex.

Nä, hög tid att ringa hem minsting som är ute och lajar med kompisar. Ha en mysig kväll, imorgon är det lill-lördag!

Kram Nina

28
Kommentera