BACONINBAKAD FLÄSKFILÉ MED TRYFFELTOPPING OCH PARMESANSÅS

Hejsan hejsan!

Ja men nu är vi just klara på fotbollen här, Milos lag hade träningsmatch idag och tack och lov så var vädret fint!

Img 3662.jpg

Men denna blååååååst, jag blir galen. Nu får det sluta så värmen får plats att komma nångång.

Det slutade med att vi tittade sista halvtimman från bilen. Alldeles för kallt annars.

Hörni, igår lagade jag ju en rätt som jag kom på medan jag körde lite spontan-live på instagram. Ni aaaaaanar inte hur gott det blev alltså? Herre-min-jeee…. detta måste du testa! Tony sa att det var så sjukt gott och att han vill äta det idag också. Här kommer receptet.

BACONINBAKAD FLÄSKFILÉ MED TRYFFELTOPPING OCH PARMESANSÅS, 4 port

1 1/2 fläskfilé

2 paket bacon

1 paket Philadephiaost tryffel

2 1/2 dl creme fraiche (ta lägre fetthalt om du vill tänka mer kalorisnålt)

2 dl grädde (ta lägre fetthalt om du vill)

3 msk kalvfond

2 dl riven parmesanost

Peppar

Gör såhär:

1) Putsa fläskfilén och skär sedan 1 1/4 av fläskfilén i skivor, ca 2,5 cm breda skivor.

2) Snurra in fläskfilémedaljongerna i baconskivor. Lägg i smör i en riktigt het stekpannan och stek så det får rejält med färg på båda sidor. Lägg de sedan i en ugnsfast form.

3) Resten av fläskfilén strimlar du i små små bitar. Strimla resten av baconen i lila tunna strimlor. Stek likadant tills baconen blivit lite knapriga.

4) Blanda kött & baconen med 1 paket Philadelphia tryffel. Salta försiktigt och peppra. Bred ut röran på de stekta fläskfilébitarna.

5) Blanda creme fraiche, grädde, kalvfond, riven parmesan och peppar. Häll allt vid sidan av köttet i ugnsformen.

6) Ställ i mitten av ugnen i ca 30 min. Ät med klyftpotatis, kokt potatis eller pressad potatis.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

115
15 kommentarer

Brunch-Sandwich

Godmorgon vänner!

Här är man uppe med tuppen, eller nja…. sov till 7 och det är ju egentligen en väldigt lång sovmorgon för att vara mig. Men jämför jag mig med resten av familjen så har jag ju uppe med tuppen. Tony fetsnarkar fortfarande men funderar på att väcka honom nu faktiskt. Han blir så ledsen när halva dagen gått säger han när jag låter honom sova.

Så, nu ringde jag FaceTime till övervåningen och väckte honom med min ljuva stämma. Haha…. 😂

Tänkte jag skulle kicka igång dagen med att bjuda dig på de här små hybrid-smörgåsarna jag gjort nu på morgonen till familjen. En brunch-smörgås kan man säga som blev sååå god. Världens enklaste att göra också, du behöver bara ha en pizzadeg, rökt skinka och ost hemma så är det klappat o klart. Hoppas dom ska gilla!

SUPERGODA BRUNCH-SANDWICH

1 rulle med pizzadeg

100 g rökt skinka

1 1/2 dl riven ost (jag hade en blandning mellan cheddar och vanlig hårdost)

sesamfrön & lite vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pizzarullen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2) Hacka skinkan i små strimlor, bred ut den på halva plattan. Fördela ut den rivna osten.

3) Vik plattan på mitten så den andra halvan hamnar över skinkan och osten. Kavla några vändor.

4) Dela plattan i 6 fyrkanter med en kniv. Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 min eller tills de börjar få lite färg. Dela fyrkanterna diagonalt på mitten och njut av dessa små sandwich.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Sådär, nu ska jag ta på mig träningskläder och ge mig ut på en timmas promenad. Så skön start på dagen hörni.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

41
Kommentera

Veckomatsedel HELG – Pasta Carbonara

Hej!

Japp, dags för en härlig helgmatsedel då! Som vanligt tipsar jag om förrätt, varmrätt och efterrätt så kanske ni får lite inspiration på vad ni skulle vilja äta.

FREDAG

FÖRRÄTT: Varma tunnbrödsrullar

VARMRÄTT: Planksteksgratäng

EFTERRÄTT: Banan & Chokladpaj

 

LÖRDAG

FÖRRÄTT: Crispy Avocado

VARMRÄTT: Benjamin Ingrossos Pasta Carbonara

400 g pasta

200 g griskind el. pancetta (jag tog rökt skinka då det var minsting som skulle äta)

120 g pecorinoost (jag tog parmesan)

2 ägg

4 äggulor

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Fyll en stor kastrull med vatten, salta.

2) Skär bort ev svål på fläsket. Strimla i bitar.

3) Riv pecorinon (parmesanen). Vispa ihop ägg och äggulor. Häll i osten, vispa fluffigt.

4) Stek fläsket krispigt, peppra.

5) Koka pastan al dente, häll av pastan men spar 3 dl av pastavattnet.

6) Blanda sedan pasta, fläsk (skinka) och äggblandningen. Red med pastavattnet tills du har en krämig carbonara. Toppa med svartpeppar.

EFTERRÄTT: Hemgjord supergod karamellglass

 

SÖNDAG

FÖRRÄTT: Minipizzor med dadlar och lökkräm

VARMRÄTT: Koreansk biff

EFTERRÄTT: Underbar ananaspaj

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

45
Kommentera

Skönaste skorna i hela världen

Hallå älsklingar!

Godmorgon FREEEEEEDAAAAAAAAG! Vädret här suuuger men vad gör väl det, det är Fredag och inget ska få förstöra min Fredagsfeeling.

Jag har redan varit och handlat, håller på att plocka in allt i kylen nu. Alltså den där kylen, på riktigt så tror jag att jag rensar den minst en gång i veckan och ändå är den alltid rörig. Fattar inte?

Jordgubbar, blir man inte bara skitglad av det? Jag köpte alldeles för mycket så i helgen gissar jag att det blir mycket efterrätter och kanske någon bakning med jordgubbar. Oh! Måste berätta! Jag gjorde en sallad på jordgubbar, skivad banan, sallad och basilika häromdagen. Ämen hörni, det var sååå gott! Testa! Sen lite balsamico på det, mums.

Men nu måste jag berätta om de där himmelens fantastiska skorna för er. Kände att det behövde ett eget inlägg för det var så många som skrev och ville veta mer, vi är fler som verkar vilja ha sköna skor hörni.

Vill börja med att skriva att detta inte är något samarbete. Jag är en vanlig kund och en väldigt nöjd kund, sen känner jag såklart Peter, som han heter (som är en av ägarna av STINAA.J), och tipsar gladeligen när han har en så sjukt bra produkt som han har. Men i allra första hand är detta från mig till dig som är kvinna. Kanske har du som jag haft stora problem med att hitta riktigt sköna skor. Kanske har du inte kunnat gå i klackskor mer än någon timma innan man nästan gråter för det gör så fasligt ont i fötterna. Det här är till dig!

För ett par år sedan så träffade vi ett gäng på en sommarsemester. Vi träffade ett par där som båda var fantastiska och vi har hållit kontakten sedan dess. Som hastigast i förbifarten så nämnde Peter att han har ett skomärke som heter STINAA.J. Han berättade att det är lite speciella skor, att de är framtagna för att vara sköna och hjälper till att ställa in kroppen så att fot, knä, höft och rygg hamnar i rätt läge. Peter har arbetat som ortopedtekniker i 30 år, så han kan så att säga sin sak. Han är ett suuuuperproffs, en av Sveriges absolut bästa & främsta faktiskt. Han hjälpte mig den semestern med en ond rygg och nämnde också de där skorna som skulle vara väldigt bra. Han är sjukt kunnig så man känner sig verkligen i säkra händer.

Jag tänkte inte mer på det men så sa jag till Tony en dag när vi skulle till Sthlm att vi måste besöka butiken. Anledningen till att jag kom på det var för att jag ville köpa pumps till sommaren, så snyggt med pumps och jeans i vår och även i sommar.

Men pumps…. hur jäkla ont i fötterna får man liksom? Jag kan inte gå i skiten utan att planera min kväll till punkt o pricka! Taxi, sitta ned och äta, taxi hem till dörren. Allt för att inte behöva gå med dom på så mycket. Inte så kul ju och ändå kommer man hem med onda fötter, en omöjlighet.

Ja men sen kom vi till butiken…det var här man förstod att det inte riktigt var som med vanliga skobutiker. Detta var på riktigt sååå intressant. Här scannades först och främst fötterna i en världsledande scanner för att se ”problemområdet” med ens fötter. Min vänstra fot var lite inåtböjd och detta beror på lite olika saker. Jag har olika längd på benen osv. Detta i sin tur kommer ju ifrån ryggen. Så här hittade han mitt problemområde direkt. Detta är det också de vanligaste problemområdena hos människan.Jag blev så inihelskottas impad! Faktiskt helt blown away av hur mycket jobb det ligger bakom dessa fantastiska skor.

Sedan var det dags för det roliga, välja ut skor. För dessa skor är inte bara väldigt bra och förebygger onda ryggar, knän och höfter utan de är också väldigt snygga! Hade bara tänkt köpa ett par men jag kom ut med 2, kunde inte motstå de ursnygga vita sneakersen.

HÄR hittar du dessa vita sneakers.

Dessa sneakers var det jag visade förut, inuti dessa är det då en slags memoryfoam. Den formar sig efter foten när man använder dem. Materialet kommer ifrån rymdteknologin, hur galet är inte bara det? Ju fler timmar man använder skorna desto bättre mår man i kroppen. Det ligger 1 miljon skanningar av fötter bakom dessa ortopediska sulor som har 2 unika världspatent, ett för platta skor och ett för klackisar. Japp, helt sant. Världspatent.

Detta är ”by far” de absolut skönaste skor jag någonsin haft på fötterna. Man kan, enligt Peter, använda dom som promenadskor. Jag kan gå flera mil i dom varje dag om jag vill. Hittills har jag inte känt av ryggen alls, inte ett dugg. Då har jag haft pms också och då får jag alltid ont i vanliga fall…. men inte nu.

När Peter berättade om klackskorna, att man kan ha dom en hel arbetsdag, 8 timmar i sträck utan problem…. ja men ni fattar ju. Va? Är det ens möjligt? Jag har inte använt dom 8 timmar ännu, men jag har knatat med dom hemma och kan säga att dom är sååå sköna. Gör inte ont alls och sulan är magisk för foten. Du vet den där hemska friktionen man brukar känna på trampdynan efter en kväll med pumps…. NOPE, inte ens en antydan till det.

HÄR hittar du dessa pumps.

Tittar du inuti skon så ser du ju hur sulan är utformad. Det syns ju att det är omöjligt att få ont i fötterna med dessa på. Sulorna är gjorda av samma material som löparskor, samma dämpning osv. Dessa skor har 9 cm klack, men det känns absolut inte så. Dom är bara väldigt behagliga på fötterna. Jag ska ha dom 8 timmar någon dag för att verkligen testa, jag ska knata på Sthlms gator och strosa… det måste ju vara det ultimata testet tänker jag. Hittills bådar det gott.

Detta varumärke kommer lanseras i hela världen under 2022 så detta är inte det sista vi hör om dessa skor ska ni veta. Nu ska hela världen få ha sköna skor! Så bra att Stinaa inte stod ut med att ha ont i fötterna mer så hon kontaktade proffset Peter så att de tillsammans skapade dessa urhäftiga och galet sköna skor, lyllos oss!

Igår på Stockholms gator i dessa apsköna sneakers. På något sätt känns det som kroppen tackar en, låter lustigt kanske men när man gör allt för att kunna åldras så smidigt som möjligt utan en ond rygg, onda höfter och knän. Ja då känns det fint på något vis. Jag kan varmt rekommendera ett par skor från STINAA.J. Grejen är att man förebygger andra förslitningsskador som uppstår av att man använder fel skor, bara en sån sak. Jag själv har redan svårt att stoppa fötterna i mina andra skor som inte är utformade såhär. Man blir lite lätt beroende, så är det. Det är topnotch kvalitet så det kommer hålla i en halv evighet tack och lov.

Hepp, nu måste jag jobba här. Ska planera en helgmatsedel, glömde den ju helt igår så den kommer idag. Sen blir det lite städ och fix här hemma för att välkomna helgen.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

40
6 kommentarer

Snabb Mandelmassa kaka

Gokväll vänner!

Här ligger jag med en snarkande gubbe i fotändan. Han var och sprang på löpbandet, kom hem och typ somnade. Tröttmössa, nu är det han som sover för omväxlings skull. 😌

31E97240-DBB4-4847-A180-F3133AA8D458

Idag betade jag av ett möte och sen brassades det hem i full fart igen. Solen sken så ljuvligt på dagen i Sthlm men det var svinkallt i skuggan. Ett hörn i lä, ja då kan man nog njuta en lång stund. Längtar efter värmen nu hörni.

Nu är det så många som skrivit och frågat efter receptet på min snabba Mandelmassakaka. Bakade den till mamma och pappa när dom var här och fikade igår. Så, varsågoda, här kommer den.

SNABB MANDELMASSAKAKA, 8 bitar

1,75 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
nypa salt
1/2 tsk bakpulver

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.

2) Riv mandelmassan och häll sedan i den och resten av ingredienserna och rör om ordentligt med slickepott.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform på ca 1-1 1/2 liter. Bred ut smeten i den.

4) Grädda i ca 20 minuter. Den ska vara lite lite kladdig i mitten när du känner med sticka. Pudra med florsocker uppepå.

Sååå härlig kaka, ät den på egen risk. Går inte att sluta äta.

Nu har jag gjort mig en liten kvällsmacka här och så ska jag dricka Womens tea. Det och massa honung i, ni anar inte hur gott det är. 🤤👌🏻💕 Ska fortsätta titta på Strömstedts, gillar det programmet.

Ha en fin kväll, imorgon kör vi Freeeeedag! 💕

Kram Nina

676
19 kommentarer

Årets keps

Hejsan vänner!

Denna veckan gick i rasande tempo måste jag säga. Redan torsdag, och dags att börja tagga för helg igen. Älskar’t!

Bild knäppt i morse när jag skopade morgonens kaffe. Jag känner att mig sååå trött, även om det är koffeinfritt jag dricker så känns det ändå som jag blir lite pigg av det. Haha, mycket sitter ju i huvudet och så innehåller ju även koffeinfritt lite koffein. Det är våra stackars kroppar som inte hänger med svängarna, den biologiska klockan ba: ”Var kommer det här ljuuuuset ifrån, jag hänger inte med!”

Men ljuset är så välkommet! Som man längtat! Ska göra ett ryck och plocka bort vinterbelysningen i trädgården nu. Även om Tony tycker det är mysigt med ljuset på kvällen när det är mörkt så börjar jag skämmas nu. Haha! 😂

För mig är vår när jag köper en ny keps! Haha… ja men så är det. Jag använder keps på mina morgonpromenader på våren och sommaren. Detta blir årets nyinköp. En härlig vit (som kommer vara vit i en kvart till ungefär) med superhärligt tyg, känns som det är ett tyg som andas, ungefär som ett par träningsbyxor. Den här ska få svettas på mitt huvud denna sommar. 😅

Nu ska jag jobba vidare här. Hörs sen igen.

Kram Nina

47
10 kommentarer

KYCKLINGGRATÄNG MED PARMESAN OCH VITT VIN

Hå hå ja ja!

Gud, dagen bara for fram här. Har haft fullt upp sen morgonen. Startade dagen med promenad och lite styrketräning, vi har ju gym på området så där försöker jag nu stärka mig själv. Det går utför så att säga så det gäller att hänga med och försöka hålla sig stark och inte så stel. Haha, vem känner inte igen de där stapplande första stegen när man kliver ur sängen på morgonen. 😂😂😂

Idag lagade jag en egentligen alldeles för lyxig lunch men jag kom på ett recept som jag bara var tvungen att testa. En underbar kycklinggratäng med potatis, vitt vin, parmesan och massa gotta.

KYCKLINGGRATÄNG MED PARMESAN & VITT VIN, 4 port

600 g potatis (ca 8 medelstora potatisar)

3 stora kycklingfiléer

3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

Olja att steka i

2,5 dl vispgrädde

1 kycklingbuljongtärning

1 1/2 tsk torkad timjan

4 dl riven parmesanost

2 msk balsamvinäger

1 dl vitt vin

1 näve färsk basilika

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn. Skala potatisen, skiva den i tunna skivor. Skala schalottenlökar och vitlöksklyftor. Skiva dem i tunna skivor också.

2) Skär kycklingen i mindre bitar, stek i olja tills de är nästan genomstekta. Lägg i shalottenlökarna och vitlöksklyftorna och låt dem steka med tills de mjuknat helt.

3) Hacka hönsbuljongtärningen smått smått. Hacka basilikan smått. Häll allt i en bunke. Häll i grädde, torkad timjan, balsamvinäger och vitt vin. Vispa runt tills det mesta av hönsbuljongtärningen lösts upp.

4) Ta fram en ugnsfast form. Lägg hälften av potatisskivorna i botten. Fördela ut hälften av kycklingen/lökblandningen över. Strö ca 1,5 dl parmesan på. Lägg på resten av potatisskivorna, toppa med resten av kycklingblandningen och sist parmesan.

5) Häll över grädd/vinblandningen. Ställ i ugnen och låt stå i ca 40 min. Håll koll så toppen inte blir för mörk, ha annars på folie mot slutet.

Ät & njut! 🥰🤤

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat nedanför inlägget, då blir jag glad!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

154
6 kommentarer

Benjamin Ingrossos Zafferano

Halloj!

Igår frågade jag efter lite roliga recept på min Instagram. Fick många tips, bl a Benjamin Ingrossos saffranspasta. Eller Benjamins Zafferano som han kallar den.

Här hemma blev det väldigt uppskattat. Vi tyckte det var svingott allihopa. Jag stekte kycklingfile till för att den skulle bli lite matigare. Det behöver man inte om man inte vill.

Benjamins Zafferano, 4 portioner

400 g pappardelle pasta

1 g saffran (2 påsar)

4 schalottenlökar, finhackade

3 vitlöksklyftor, finhackade

150 g grön sparris, hackad i mindre bitar

röd chilifrukt, hacka efter egen smak (vi hade ingen alls)

1 dl torrt vitt vin (jag tog 2 dl)

2 dl vispgrädde

olivolja

Salt & peppar

Finriven pecorinoost

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna, koka den al dente.

2) Häll i saffranet i lite varmt vatten i ett glas.

3) Värm en djup stekpanna och häll i rikligt med olivolja i botten. Fräs schalottenlök, vitlök, (chili) och sparris på medelvärme. Det ska inte få någon färg.

4) Tillsätt saffransvatten och vitt vin, salta och peppra och låt koka till hälften. Häll i grädde och låt koka på medelvärme i 10 min (jag kokade något kortare stund).

5) Häll av pastavattnet men spar ca 2,5 dl av det. Blanda pastan med såsen, häll i pastavattnet och låt koka i någon minut. Smaka av. Riv över pecorinoost. Servera! 👌🏻🤤

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

65
3 kommentarer

Pizzaugn, surdegspizza och påskmys

Innehåller annonslänk genom reklam för Bagaren och Kocken


Godmorgon!

Ja igår vaknade vi upp till ett helt vitt landskap, åh så deppigt det var. Tack och lov så var det bara på en liten kort visit.

Det snöade hela förmiddagen så jag hann nästan bli orolig! En annan som fixade vår på allvar på altanen i förrgår. 😂🙈 Kan säga att dynorna till uteplatsen blev kvar ute, not so funny! 🙈 Håll med om att det ser lite deppigt ut med pizzaugnen i snön.

I Söndags (läs: som en lördag) däremot så hade vi världens härligaste dag, dock lite blåsig men ändå så himla härligt. Solen sken och det var typ 13 grader varmt. Perfekt för en familjemiddag!

Jag dukade helt otippat med lila, jag som inte ens gillar lilla tyckte det blev såååå fint med den färgklicken på vår dukning.

Det här med pizzaugn, vilken hit alltså! Dunder mega hit! Jag är verkligen helt blown away och som det känns nu så vill jag inte göra annat än äta löjromspizza gjord på surdeg. (På dinkel för att min mage ska klara det). Alltså ni anar inte hur gott det blev? Jag drömmer fortfarande om smaken i munnen från i söndags.

Tony högg små pinnar så vi skulle ha perfekt eld. Han läste dessutom på så han hade full koll när vi körde igång. Jag jäste min surdeg i 8-9 timmar så den skulle vara perfekt. Det blev verkligen sååå bra! Vi köpte en Ooni Karu, den kan man ha både ved och kol i men också använda med gasol. Viktigt för oss var att man skulle kunna göra bägge två för att kunna få så mycket användning av den som möjligt. Man kan ta med den överallt och så enkel att använda. Älskar! Finns en sån HÄR!

Pizzorna blev magiskt goda! Alltså kan inte ens förklara! Såhär gjorde jag dinkel surdegen till:

SURDEGSPIZZAGRUND DINKEL

1 1/2 påse (200 g) surdegsgrund Fullkornsvete

1/4 pkt färsk jäst

6 dl vatten

10 dl dinkelmjöl

6 dl dinkelmjöl fullkorn

1/2 dl olivolja

3 tsk salt

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader. Häll i det i en köksassistent eller bunke. Smula i jästen, och ha sedan i surdegen.

2) Häll i mjöl och salt, mjölet lite i taget och låt sedan maskinen köra i ca 7-10 minuter. Degen kommer vara lös. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.

3) Mjöla ett bakbord, rejält. Häll ut degen och ha på mjöl uppepå. Vik den några ggr. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa ytterligare i 2 timmar. Upprepa denna process 2 ggr till men använd inte så mycket mjöl, bara så det inte fastnar för mycket. Kom ihåg att jäsa emellan.

4) Baka ut pizzor på mjölat bakbord. Pressa ut pizzorna med handen så du får en fin kant. Ha på tomatsås (orkar du inte koka en egen så har jag en snabb variant här).

Sedan är det bara att låta fantasin jobba. Vi gjorde några med serranoskinka och buffelmozzarella. Några med äkta löjrom, creme fraiche, rödlök, hackad gräslök och citron (dom var magiska). Det blev också några med salami, rödlök och mozzarella. Sååå goda! Löjromspizzorna toppas ju efter gräddning medan de andra toppas innan gräddning.

Vi kommer använda den här pizzaugnen frenetiskt mycket. Nu på morgonen har jag googlat vad man skulle kunna baka i den. Det kommer bli bröd och t.o.m kakor och bullar som ska testas. Så spännande ju!

Igår besökte vi JumpYard, kusin Neo var med också. Jädrans så bra träning detta är för barn alltså. Milo dryper av svett efteråt och är helt slut, bra när man vill göra av med överskottsenergi.

Kvällen tillbringades sovandes i soffan, jag var sååå trött igår. Är det vårtröttheten som slagit sina klor i en?

Nähä, dags för mig att fortsätta jobba här. Slut på lugna morgnar då lovet är slut här. Bara att kötta på.

Ha en fin start på veckan!

Kram Nina

45
4 kommentarer

Påskäggsjakt

Godmorgon!

Ja igår var det påskafton, vi gjorde faktiskt inget speciellt igår utan bara mös hemma mestadels. Idag kommer familjen på påskfirande här hemma. Ska bli mysigt!

Traditionsenligt så var det ändå påskäggsjakt igår. Igår när vi filmade det hela så sa vi att det nog är vi föräldrar som numera tycker det är roligast, haha…. Men så länge han ändå vill leta efter sina ägg så görs en skattkarta såklart. Jag tror att de stora barnen också ska få en varsin skattkarta när dom kommer ikväll. Haha! Älskar den traditionen.

Så fort han vaknade igår så var det på med kläderna för att ge sig ut. Jag och Tony hade förberett allt.

Det blev den längsta rundan någonsin i år, perfekt att få ut dom på en liten promenad ju. Det var nog också den svåraste skattkartan någonsin, vi levlar ju ändå upp vi föräldrar så det blir en match av det hela.

Skönt för oss också att komma ut på en liten tur! 💕

På vår baksida började sedan det riktiga letandet. Han tyckte dock det var lite konstigt att han behövde ge sig ut på den långa promenaden för att sedan ändå leta på baksidan av vårt hus. 😅 Tony hade gömt ägget under massa kvistar och grejer. Det var ett rejält ägg att gömma dessutom. 😅

Tillslut lyckades han ändå hitta det i sitt gömställe.

Favoritsnacks, favoritgodis, en slant och massa dricka fick plats i det. Ett tips är att spara påskäggen, det gör vi. Ett sånt här stort ägg kostar ju liksom 200 kr att köpa. Jätteonödigt att köpa nytt varje år ju.

Han var så nöjd efter sitt letande och innehållet i sitt påskägg. Sen ville han handla för sin slant direkt, han har sparat till en ny basketboll så då fick vi köpa den. Blev en bra påskafton på alla sätt.

Kvällen tillbringades i Lets Dance soffan. Tyckte nog inte att Martin Melin förtjänade att åka ut redan, men det är inte alltid det som avgör i det programmet.

Hepp! Nu måste jag jobba sen ska det förberedas för påskmiddag här hemma. Här ska ju göras surdegspizzor på dinkel till middagen. Vår pizzaugn ska testas för första gången. Det är en sån vedeldad och som tur är har vi riktigt torrt och fint björkved hemma. Pizzorna blir klara på 1 min i den då den blir 500 grader varm, dessutom värms den upp på bara 15 minuter. Så häftigt ju! Ser såååå fram emot det här alltså…. så är det när man är en matnörd.

Vi hörs sen!

Kram Nina

50
1 kommentar