Just i detta nu är vi på väg till en datenight med övernattning jag och Tony. Roligt nog såg jag att förra årets datenight skedde på just exakt samma dag förra året. Sånt sammanträffande, kanske ska 13 juli bli vår datenights dag?
Ska bli så himla härligt att komma iväg på tu man hand. Det har varit mycket jobb för oss båda och mycket att tänka på. Ska bli skönt att bara ta ett dygn och hänga bara vi. Under hela vår relation så har vi försökt vara duktiga på sånt. Det är jag glad för, helst då när alla barnen var små. När man knappt hann säga hej till varandra. Jag brukar ge det som råd när man känner att man famlar lite i relationen, ta några dagar på tu man hand. Då känner man ganska snabbt hur man har det i relationen. Är passionen kvar så brukar den hitta hem igen under de dagarna. Man kanske kommer hem nykära eller så har man bara fått sovit ostört, lite sömn brukar göra gott för själen också.
Vi ska testa Ellery Beach House, har sett att många influencers varit där och tyckt att det ser så himla fint ut. Vi lyckades hitta plats nu, ska bli spännande att se det.
Vill tipsa dig om min tävling som pågår på min Instagram just nu. 2 av er vinner min bakbok ”Baka på 30 minuter” och varsitt presentkort på 500 kr på Cervera. HÄR hittar du min Instagram.
Vi hörs senare! Häng gärna med på Instagram där jag uppdaterar story flitigt.
Jag måste snabbt in och tipsa dig om denna galet lyxiga Västerbottenpaj. Nämen snälla. Du måste testa! Jag tänker detta som ett tilltugg till kräftorna sen eller bara som en fantastiskt god paj att njuta av till ett glas gott.
LYXIGA VÄSTERBOTTENPAJEN MED VÄSTKUSTTOPPING, 8 bitar
1 rulle smördeg
300 g riven västerbottensost
2 dl grädde
3 ägg
Salt, vitpeppar, cayennepeppar
Garnering:
Creme fraiche
Handskalade räkor
Rödlök
Färsk dill
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Ha i riven ost, grädde och äggen i en bunke. Rör om ordentligt. Krydda.
3) I en pajform, bred ut smördegsplattan och skär till kanterna. Nagga botten och ställ i ugnen i 10 minuter.
4) Ta ut och häll i ost/äggblandningen i pajdegen. Ställ i mitten av ugnen och låt grädda i 20 min.
5) Ta ut och låt svalna. Klicka på creme fraiche, handskalade räkor, hackad rödlök och klipp över dill. Sååå gott!
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh herreminjee, varför har jag missat denna drinken? Den är verkligen så fräääääsch och så ”Nina”. Precis min smak. Känns hur härlig som helst. Du måste testa!
HALLONBELLINI, 2 st
4 dl mousserande vin (typ prosecco)
2 dl hallon (frysta är godast)
3 msk florsocker
Gör såhär:
1) Tina hallonen i ca 1 min i mikron. De ska fortfarande vara kalla och lite småfrusna.
2) Blanda i florsocker. Ha i ca 2 msk i varje glas. Häll på mousserande. MUMS!
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Måndag igen, jag har jobbat sen kl 06 i morse. Huset har sovit så det har varit väldigt lugnt och skönt. Älskar morgnar, alltid varit min favorit tid på dygnet. Morgonen är alltid fräsch och sådär härligt lugn och trygg. Tror också att morgnarna för mig blivit symboliska på något sätt. Ja från den tiden när jag mådde som allra sämst psykiskt. Natten hade då oftast varit väldigt tung med massor av ångest och oro, och när morgonen och ljuset kom så kom den och räddade mig. Räddade mig från helvetet som det ibland kändes som. På natten var det bara jag och ångesten. När morgonen med ljuset kom så var det som att ångesten sakta suddades ut och morgonen som blev dag hjälpte mig att fokusera på annat stundtals. Därför älskar jag morgnarna mer än något annat.
Är också glad att jag är morgonpigg så jag inte missar allt det härliga med morgonen. Lugnet, ljuset som sakta börjar strila igenom träden, solen som sakta höjer sig, daggen, den fräscha luften, tystnaden, fågelkvittret som försiktigt börjar vakna till liv. Älskar det!
Igår var vi hemma och fixade med allt möjligt. Möblerade om lite på altanen, vi klippte häcken och gräsmattan, vi rensade och kastade sånt som skulle kastas, vi tog bort 2 ruttna stubbar på vår baksida. Stubbarna har varit i vägen för ett fotbollsmål som Milo önskat sig sen det andra gick sönder. Igår när vi äntligen fick bort dom så var det dags att inhandla fotbollsmålet.
Han var med och hjälpte till och bygga sitt mål. Kan verkligen rekommendera det här målet. Det är bastant, rejält, tungt och riktigt stort. Står stadigt fast man skjuter stenhårt som Milo gör. Köpte det på Biltema, finns HÄR.
Nu står det där redo att användas. Vi ska sätta upp ett nät bakom också så det inte flyger bollar in i nyponbuskarna bakom.
Hitta den här trädgårdsduschen, så smart. Den fylls upp med 18 liter vatten och värms upp av solen. Det finns också ett termostat på duschen så vattnet inte blir för varmt. Kan nå 60 grader tydligen när det står och blir varmt i det svarta röret. Perfekt att skölja av fötter, ta en dusch för att svalka sig eller bara kul för ungarna.
Kom på nu när jag satt här och bara njöt av just det jag nämnde tidigare….. jag måste göra i ordning en liten myshörna här. Här ska jag ju sitta och dricka mitt morgonkaffe hela långa sommaren. Det ska jag ta tag i idag efter jag jobbat klart. Hurra!
Dags att fortsätta här. Ska ge mig ut på promenaden för dagen. Får se om jag får med mig Tony? Vi hörs sen.
Ligger och drar mig här men ska alldeles strax kliva upp och ge mig iväg på en promenad. Ska lyssna på podd och bara gå och gå. Ibland är det så skönt! Sen fortsätter jag med övningarna, idag är det 9 av varje. Tyckte bannemig att jag kände mig starkare på armhävningarna igår. 😅
Nu ett frukosttips som heter duga. Igår gjorde jag dessa härligheter till frukost och jag kan säga att det var uppskattat de luxe. Ibland blir man riktigt poppis. Igår var en sån dag!
Pannkaksmuffins de luxe, 12 st
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
3 ägg
1/2 citron (rivna skalet)
Garnering:
Blåbärssylt
Vispgrädde
Mynta
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader.
2) Fyll en muffinsplåt med bullformar, alternativt att du tar dubbla bullformar på en vanlig plåt.
3) Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver, vaniljsocker i en bunke.
3) Häll på mjölken och vispa runt tills du har en klumpfri smet. Knäck i äggen och vispa till en jämn smet.
4) Häll i smeten i formarna, spar ca 1/3 av kanten.
5) Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min eller tills de fått fin färg. De kommer vara stora och fluffiga i ugnen men sjunker snabbt ihop när du tar ut dem.
6) Servera med sylt, myntablad och grädde.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Jag jobbar rätt mycket nu för att kunna vara lite fri under en vecka på vår semester. Behöver komma ikapp med saker också så det är lite dubbelarbete som pågår nu. En hel del pappersarbete som jag hatar så usch…. Men, har hittat världens bästa redovisningsbyrå nu så en stor sten har släppt från mitt hjärta. Snart behöver jag kanske inte ha så ont i magen.
Gårdagen började med en promenadrunda på drygt en timma och sen körde jag mina övningar. Dom finns bland mina reels på min Instagram. Har kört igång en utmaning på 30 dagar igen. Först en promenad på minst 15 min, sen 4 övningar som man kör 3 varv. Vi började med 5 på varje övning och så ökar vi med 1 varje dag. Så när 30 dagar gått kör vi 35 av varje X 3 varv. Jag behöver verkliiiiigen börja bygga upp mig själv, fy fasen nu går styrkan och stelheten utför så då måste jag hjälpa kroppen lite. Känns faktiskt riktigt bra, tar inte många minuter men känns så bra efteråt. Alldeles lagom såhär i början också. Idag ska jag göra 8 av varje.
Igår eftermiddag var det dags för minigolf för lulla familjen. Så kul, eller det brukar det inte alls vara då både jag och Milo är världens vinnarskallar och brukar bli sura som gamla blöta trasmattor en riktigt regnig dag när det går dåligt. Igår lovade jag dock dyrt och heligt att inte bli arg. Milo med, nåväl efter en del mutor men till slut lovade han.
Vår minigolfbana är riktigt fin och välskött. Alltid trivts där.
Så koncentrerad! Kan säga att jag gjorde livets minigolfrunda igår. Alltså, wow! Jag vet faktiskt inte vad som hände med mig, men jag var ”on fire” alltså. 🔥 Allt bara funkade och jag gjorde ett resultat som sopade banan med övriga familjemedlemmar. Haha….
Det började bra, eller vad säger du?
Det slutade med en sjua dock, men 37 slag på banan. Han i kassan sa att han aldrig sett ett bättre resultat hos en amatör. Wow! Vilket utlåtande…. Jag med min vinnarskalle höll ju på att kissa på mig av glädje. Haha, detta är säkerligen bara en engångsföreteelse men jag tänker njuta av segerns sötma så länge jag kan. (Ni som sett min Instagramstory vet vad jag talar om.)
Gladaste tjejen vid sista hålet kan jag lova. 😅
Hepp, dags att fortsätta jobba. Vi hörs lite senare. Idag kommer drinktips.
Tänkte jag skulle tipsa om riktigt härliga somriga bakelser med vit choklad som du snabbt svänger ihop! Dessa bakelser finns att hitta i min bakbok, ”Baka på 30 minuter”. Den hittar du HÄR. Det härliga med dessa bakelser är att du kan variera dom i all oändlighet. Du kan fylla dom med jordgubbssylt eller den sylt du föredrar, eller varför inte en kompott av något slag? Toppa med jordgubbar, hallon eller något annat du gillar.
Snabba bakelser med vit choklad, 12 st
50 g vit choklad
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk 3%
Fyllning:
4 dl vispgrädde
Garnering:
Färska blåbär
Florsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Har du ingen använder du dubbla formar på en vanlig plåt.
2) Hacka chokladen. Smält smöret långsamt i en kastrull och låt chokladen smälta med. Vispa ägg och socker ljust och luftigt med en elvisp i en bunke, det tar några minuter. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i bunken växelvis med smörblandningen och mjölken.
3) Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomgräddade. Testa gärna med sticka. Låt muffinsen svalna helt.
4) Skär toppen på varje muffins. Vispa grädden och spritsa ut den på muffinsen. Lägg på locken och spritsa på ytterligare lite grädde. Lägg på blåbär, pudra med florsocker och servera.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Det är torsdag redan och även om jag fortfarande jobbar så känns det som dagarna går in i varandra för mig. Sommarlovet gör nog sitt till och att det är sommar och semestertider.
Igår var vi ÄNTLIGEN på bio igen. Det var vi och kanske 10 till i salongen. Milo har längtat som en galning efter att få gå på bio och det var riktigt härligt att få köpa på sig massa gott och kvista in i en mörk biosalong. Vi såg Kong VS Godzilla. Milo och Tony tyckte den var bra, jag som är en HSP (highly sensitive person) tyckte det var lite uppstressade. Så mycket känslor, höga ljud och spänning. Nu räcker det med sånt för ett bra tag framåt, får bli härliga, förutsägbara kärlekskomedier ett tag nu. Ska ändå säga att filmen var bra, den är absolut sevärd! Imponerad av hur verklighetstroget man kan få saker. Nu ser jag fram emot den andra filmen av TOP GUN. Det kommer vara en höjdare!
I förrgår/ igår (en story ligger ju i 24 timmar) hade jag ”fråge- lätta ditt hjärta” stund på min Instagram story. Detta var bara några av de inlägg som kom in som handlade om att känna sig sårad, otillräcklig och olycklig som kom in.
Det slog mig hur många det är som lever med douchebags där ute? Vem har inte råkat ut för en sån nångång i livet? Jag har det, säkert de allra flesta har det. Det som är så ledsamt med allt det är ju att man som kvinna kanske inte inser sitt eget värde, kanske har man blivit lite ”blind” i relationen och inte inser hur dålig den här relationen verkligen är. Kanske har det gått så långt så man tror att man inte förtjänar bättre eller att det inte finns bra män därute. Det är så sorgligt.
Igår ville jag peppa kvinnor (och kanske män som lever med motsatsen till kvinnor) att hitta sin krigarprinsessa inom sig. Hon som krigar för dig och för att du ska få vad du förtjänar, att du ska få leva med någon i en trygg relation som älskar dig exakt för den du är. Hon som ser till att du strävar efter lyckan som faktiskt också är ägnad åt dig, inte bara alla andra. Hon som ser till att du är stark och modig nog att lämna en sådan relation.
Någon skrev att hon var så ledsen för hon blev lämnad. Gud, tro mig, jag vet exakt hur det känns. Det finns inget som gör så ont. Att bli bortvald, att inte känna sig älskad, det är hemskt. Men, vem vill leva med någon som inte vill vara med dig? Man ska tillåta sig att gråta och vara ledsen, det ÄR en sorg att bli lämnad. Men man ska försöka hitta sin krigarprinsessa i sig, som hjälper en att titta uppåt och framåt, förstå att man är fantastisk och förtjänar att vara med någon som vill vara där, inget annat. För mig har faktiskt ilska hjälpt i såna situationer, att bli förbannad. Det är en form av drivkraft att ta sig framåt. Tiden är nämligen en väldigt god vän vid den formen av sorg.
Hoppas jag peppat någon att ta tag i en dålig relation, det är så inte värt att leva år ut och år in med att känna sig olycklig.
Innan jag tar kväll här så måste jag bara tipsa om en rosédrink som jag testade för ett tag sen. Woooow – gillar du rosé så bara måste du testa denna. Så läskande och supergod.
STRAWBERRY & MINTROSÉ, 3 st
4 kvistar mynta
6 dl rosévin
3 cl sockerlag
1 lime
tonic soda
Is
Skivade jordgubbar
1/2 lime i klyftor
Sockerlag:
1 dl kokande vatten
0,5 dl strösocker
Gör såhär:
1) Mortla mynta ihop med limesaft från en hel lime i tre glas. Häll i rosévin, sockerlag och de skivade jordgubbarna. Lägg även i klyftor av lime.
2) Fyll upp med soda och tillsätt is. Drick & njut.
Livet tar en verkligen på så härliga upptäckter ibland, i detta fall var det Instagram som gjorde det. När vi samlade in pengar till Erik Andersson behandling så fick jag kontakt med den här lille killen som heter Elis och hans mamma. Elis ville nämligen skänka pengar ifrån sin majblommeförsäljning till Eriks insamling. Mitt hjärta höll på att explodera. Hur fin får man vara? ❤️❤️❤️🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Efter det har vi hållit kontakten. Idag fick vi äntligen träffas med våra familjer med en fika på Villa Godthem, Elis och hans familj är i Sthlm på semester. Han är en superhäftig kille som älskar fotboll och har berättat så mycket intressanta saker om olika fotbollsspelare för oss. Höjdpunkten på hela semestern är att de imorgon ska få äta på La Perla – Södermalm säger han. Han älskar nämligen att bo på hotell och äta på restaurang. Vi ringde även facetime till Erik så nu har dom två också fått ha ett litet snack. ❤️🙏🏻
Tack fina familjen Appelgren för en urmysig eftermiddag. Snart ses vi i Varberg. ❤️