Igår bakade jag en riktig höjdarkaka. Vill du briljera med en riktigt god kaka ska du helt klart skryta med den här saftiga rabarberkakan med maräng. Jag lovar att ALLA kommer humma av välbehag när de äter den. En varning bara, den är FÖR god. Man vill inte sluta äta….
I botten en saftig kaka som bara smälter i munnen. Mellanlagret är en härlig rabarberblandning som har så otroligt härliga smaker. Jag kallar den för en rabarberkompott. Uppepå en söt och len maräng.
SAFTIG RABERBERKAKA MED MARÄNG
Missa inte detta supergoda recept: Rabarberpaj med brynt smör
UGN: 200 grader
100 g mjukt smör
2 dl strösocker
4 äggulor
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
2,25 dl mjölk
Rabarberkompott
1 stor rabarberstång eller 3 små
1/2 dl råsocker
3 msk vaniljsocker
50 smör
Marängtäcke
4 äggvitor
2½ dl strösocker
Gör såhär
1) Vispa samman smör och socker. Tillsätt sedan gulorna, ett i taget, vispa under tiden.
2) Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten, växla detta med mjölken. Blanda sedan samman till en slät smetmed slickepott.
3) Häll smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min.
4) Rabarberkompott: Skala och skiva rabarberna. Lägg i smör i en kastrull. Lägg i rabarberna, häll också i socker och vaniljsocker. Låt puttra i ett par minuter på svag värme.
5) Marängtäcke: Använd vitorna som blev över efter äggulorna. Vispa vitorna tills de börjar skumma. Häll i socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa sedan till att det börjar bli blankt och toppigt.
6) Fördela rabarberkompotten över kakan direkt när den tagits ur ugnen. Bred på marängen över.
7) Grädda i mitten av ugnen i 7–10 min eller tills marängen fått fin färg.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR