Ljugarn på Gotland

Alla dessa underbara smultronställen på Gotland. När vi landade i Burgsvik så började vi med middag och umgänge. Dagen efter startade vi dagen med padel. Ja herregud, aldrig trodde väl jag att jag skulle falla in i padelträsket men där är jag nu. Världens bästa familjesport skulle jag säga. Alla kan spela och med varandra t.o.m. Milo har testat med sin storebror så han hade lite lite vana innan. Jag och Tony däremot var totala nybörjare. Men sååå kul.

Efter vi duschat och fixat oss så for vi vidare mot Hoburgsgubben. Så vackert på vägen dit.

Där var den omtalade gubben också. Med röd näsa och allt.

Så magiskt vackert! Sådär så det är svårt att beskriva, men det kändes som landskap taget direkt ur en äventyrsfilm.

Vi åt lunch på Majstregården. Gotlands sydligaste spets och väääärldsafin restaurang. Vi åt så himla gott också. Jag en chèvresallad, resten av gänget mumsade på panerad fisk med remouladsås. Så himla himla gott tyckte alla.

Sen handlade vi glass på glassbarer intill. Så glad då de alltid har Guteglass på Gotland. En glass är vegansk och har smak av citron och kokos. Den är så galet god!

Handla om du nångång får möjlighet! Har sett att vissa ställen på fastlandet också har glassen. I Trosa åt jag den minns jag.

Här satt vi sedan länge och bara njöt av solen och platsen precis intill havet. Dröm! ❤️

Vi avslutade kvällen hemma i vår lilla tvåa på Grå Gåsen. Åt lite snacks och kollade serier. Så mysigt. Dagen efter packade vi oss iväg för att åka mot Visby igen. På vägen svängde vi dock förbi Ljugarn. Snacka om att detta stället lite fallit mellan stolarna för oss. För vilket ställe! Så glad att det nu finns i vår plan för Gotland framöver.

Vi tog en lunch på Bruna Dörren. Ämen jag smäller aaaaav så mysig restaurang. Jag har ju aldrig varit i Thailand men dom som har säger att det påminner så mycket om det.

Vi träffade fina Therese och hennes ljuvliga ungar också. Therese och jag har bloggat ihop på Loppi och lärt känna varandra för flera år sedan, var superhärligt att få ses. Det var längesen sist.

Maten var jättegod på Bruna Dörren, som vanligt har jag snöat in på de rökta räkorna. Tog också en tallrik med färskpotatis med smör. Hur gott? Tony smällde i sig en härlig tallrik med raggmunk med fläsk, han ÄLSKAR det. 😅

Vi gick också förbi den jättefina inredningsbutiken VERKSTAN. Så himla mycket fint! Hittade en hel del där.

Äääääälskar! 🥰🥰🥰

Tony tog några helt fantastiska bilder på lite av det som fanns. I kombination med bilder han tagit på mig så ska jag nu göra posters av dessa.

Nej, nu ska vi äta lite plock här hemma. Älskar man inte plock? Typ det bästa som finns och passar perfekt på en Onsdag (Lill-Lördag).

Ha en fin kväll!

Kram Nina

51
Kommentera

LYXIG KASSLERGRATÄNG

Lyxig kasslergratäng som jag kallar den är väldigt enkel att svänga ihop. Behöver inte så mycket arbete heller, den är godare än arbetet du behöver lägga ned på den kan man säga. Lyxig kasslergratäng känns som en helgrätt även om den funkar ypperligt till vardags. Vill du göra den här lyxiga kasslergratägen lite fettsnålare just till vardags är mitt tips att byta ut ost, creme fraiche och grädde till fettsnåla alternativ.

Ett annat tips är att byta ut kassler mot kycklingskivor eller skivor av fläskytterfilé, faktiskt lika gott! Du kan givetvis även använda ett veganskt alternativ.

Tips på andra goda rätter med kassler:

Herrgårdskassler (den här är fööööör gooood)

• 80 talsrätten kassler i ugn

Ris och kasslerlåda

KASSLERGRATÄNG, 4 p

Tipsar dig om världens godaste ost & skinkpaj med fetaost och min supersnabba supergoda ost & skinkpasta.

Minst 600 g kassler

3 stora tomater

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

3 dl grädde (valfri fetthalt)

1 dl chilisås

2 msk dijonsenap

1/2 kruka färsk timjan

1 förpackning Valios vitlöksost

Salt & svartpeppar

2 tsk Torkad basilika

3 dl riven prästost (eller någon annan god ost)

Gör såhär:

1) Skiva kasslern i ca 1/2 cm breda skivor. Putsa den lite om du vill. Stek på hög värme i smör tills de fått lite färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en ugnsfast form.

2) Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat mellan varje kasslerbit. Salta & peppra och ha på torkad basilika.

3) Blanda en röra på creme fraiche, grädde, hackad timjan, vitlöksost, chilisås, dijonsenap och salt & peppar. Häll över kasslern.

4) Toppa med osten, salta och peppra lite ovanpå och så skjuts in i ugnen på 225 grader varmluft. Min var inne i ca 25-30 min. Håll koll, den ska inte brännas men då lite färg.

Ät det med ris och förslagsvis en grönsallad. Sååå sååå gott. Milo mumsade två portioner och sa ”Mamma, det här måste vi laga ofta”. Tony var lyrisk. Riktigt bra betyg! som sagt, du måste testa!

KÖTTRÄTTER

MIDDAGSTIPS

POTATISRÄTTER

SMÅKAKOR

VECKOMATSEDEL

MJUKA KAKOR

Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

2009
20 kommentarer

Dagens tips!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon vänner!

Jag har startat dagen med att sortera lite bland skafferi och städprylarna här hemma. En av höjdpunkterna hemma hos oss är nämligen när beställningen från Matsmart kommer. Hela familjen står oftast och river i kartongerna och den ena utbrister ”jaaaa, åh vad gott” den andra ”äntligen, åh så bra”. Det är jag som alltid sköter beställningen och så får man ha lite önskemål, skulle alla hålla på skulle det bli kaos. 😅 Det är den beställningen som jag nu stått och sorterat här på morgonen.

Loka Hallon // Päronsoda // Pasta // Dilmah Te

Något jag alltid handlar än dryck av olika slag. Perfekt med allt sånt tungt som kommer hem till dörren än att man ska kånka det själv från affären. Dessutom så vet ni ju att man hjälper till med matsvinnet. Sådant som det oftast är flera månader kvar på innan det går åt får inte säljas i affärerna, perfekt då att kunna köpa det till billigare peng. Äääälskar den där pastan! Tycker nog att det är en av de bästa pastasorterna som finns.

Godisavdelningen på Matsmart är rigorös kan man säga. Där kan du hitta ALLT! Senast jag beställde så tog jag dessa ljuvliga Champagnepraliner från Lindt. Sååå goda, provade dom även till champagne och det var sååå gott.

Nu såg jag att de hade klassiska praliner fast med smak av desserter och bakverk. Jag smäller av! >>Lindt creation dessert. << Vad sägs om smaker som Creme Brûlée, Maräng, Chokladfondant, Eclair, Tiramisu och Brownie? Sååå gott! Den där måste vara magisk så den ska klickas hem ögona böj! Hela godis och snacksavdelningen hittar du HÄR!

Något som jag kanske också beställer alldeles för mycket av är plastpåsar från Ninjaplast. Bästa plastpåsarna som finns enligt mig. Dom har även övergrymma avfallspåsar med en drawstring på. Världens bästa till sopkorgarna hemma. Sista tipset jag har är att kika igenom hem & städ avdelningen på Matsmart. Där kan man hitta saker man behöver, villhöver och saker man inte trodde man behövde men behöver. Haha…

Japp, det var dagens tips det! Nu ska jag brassa i ordning lite frukost till min sjusovarfamilj.

Här sitter jag och myser under en filt. Älskar att sitta och jobba för mig själv en stund såhär på morgonen. Ska ta tag i lite dammsugning så fort de vaknat också. Vår vardagsrumsmatta är full av smulor (som du kanske ser). 😅

Hörs sen igen! Ska berätta mer om Gotland och så ska jag bjuda dig på världens godaste kasslertips!

Kram Nina

53
1 kommentar

Gotland, Slite och Burgsvik

Gotland! Jag har inte skrivit klart om allt vi upplevde, och jag vill det så jag kan tipsa er andra om alla dessa härliga ställen som vi fått uppleva. Många har skrivit att de sparar många av tipsen för framtiden. Jag skulle vilja åka till Gotland off season också. Bara uppleva hur det är för dom som lever där jämt. Det måste vara minst lika fantastiskt då…

När vi åkte vidare från Slite så besökte vi Gotlandsvåfflan. Oh my gooood…. Jag har aldrig ätit bättre våfflor. Det MÅSTE ni testa nångång.

Våfflorna var verkligen magi på riktigt. Jag åt en med sparris och paprikakräm – den där krämen var magiskt god. Tony åt en Skagenvåffla och Milo den här ovan. Med glass, bananer, grädde, marshmallows och chokladsås. Jag fick smaka av den och den….. oh my god!

Tips tips om ni någongång att åker förbi, Gotlandsvåfflan. Obs: Alla våfflor är glutenfria, bara en sån sak också.

Efter Gotlandsvåfflan så for vi vidare mot Burgsvik. Ni vet där de spelar in ”Så mycket bättre”. Vi borde på Grå Gåsen out som ligger i anknytning av stället där de alla bor under inspelningen. Så himla mysigt ställe!

Vi bodde i en typ omgjord lada. En 2 rum och kök med ordentligt kök. Helt perfekt och riktigt mysigt. Precis bakom hade dom dessutom 2 padelbanor. Den bokade vi dagen efter sen för att spela för allra första gången. Nu är vi ju såklart helt fast. Spelat 3 ggr sen dess.

På kvällen hade vi dejt med våra vänner som har lägenhet mitt i Burgsvik.

Efter en magisk cykeltur landade vi på Wärdshuset Guldbaggen. Det är Danyel Couet och Sebastian Thuresons restaurang. Danyel känner ni säkert igen från Sveriges yngsta Mästerkock. Vi åt så gott och satt ända in på natten och bara mös innan vi cyklade tillbaka till vår lilla lya.

Måste bara visa! Har ni sett? En handsprit med doft av kaffe och kanelbulle. Och det stämde faktiskt, så festligt.

Så mysigt det var att få träffa våra vänner, längesen sist och nu fick vi äntligen till det. ❤️

Fortsätter berätta mer om vår resa imorgon. Nu ska jag börja laga mat här hemma. Ikväll vankas det 3 maträtter då alla fick säga vad de var sugna på och vi inte kunde komma överens. Haha! Så blir det ibland.

Kram Nina

56
Kommentera

Marinerad rostbiff med hemgjord potatissallad

Äntligen dags att få igång lite recepttips här på bloggen. Det här lagade jag på Gotland och jag kan säga att det var heeeelt fantastiskt gott. Åh mums, detta kommer bli ett stående inslag i matlagningen här hemma. Ett tips är att marinera köttet redan dagen innan.

MARINERAD ROSTBIFF MED HEMGJORD POTATISSALLAD, 4 p

600 g rostbiff

Marinad:

1/2 dl olivolja

1 dl Sweet chili sås

1 msk kinesisk soja

Salt & svartpeppar

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 skivad chilifrukt (vill du inte ha sting kan du hoppa över detta!

Potatissallad:

1 kg färskpotatis

200 g bladspenat

1/2 hackad gurka

1 orange paprika hackad i bitar

1/2 rödlök i skivor

1 dl Urkärnade Halkidiki oliver

1 pressad vitlöksklyfta

250 g fetaost

Svart & salt

Gör så här:

1) Blanda samman allt till marinaden, lägg i rostbiffen. Låt gärna marinera över natten, annars räcker också någon timma.

2) Koka potatisen. Låt den svalna.

3) Skala och skiva rödlöken, blanda sedan i en stor skål med bladspenat, oliver, paprika, vitlök, gurka, fetaost och lite svartpeppar och salt. Blanda försiktigt. Ät & njut!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

121
14 kommentarer

Magiska Slite Strandby

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel 

Detta blogginlägg skulle kommit in för flera dagar sedan men något hade blivit knas, kommer här nu i sin helhet. Vi har just landat hemma så imorgon är jag tillbaka som vanligt igen på bloggen. 

Ja var börjar man? Har haft helt galet härliga dagar på Gotland, känns som jag åkte dit som en person och nu är jag en annan. Det är något magiskt över Gotland, något som är svårt att beskriva. Som att man tvingas till att tagga ned och gå in i någon form av lugn. Svårt att förklara, men jag är så otroligt tacksam för allt jag får uppleva. Låter säkert klyschigt men ni som följt mig länge vet ju att jag jobbat hårt med mig själv i många många år. Från att ha brottats med svår psykisk ohälsa till att verkligen ha försökt hitta mig själv på andra sidan om det. Där i ingår att lära sig att vara tacksam, det har hjälpt mig så enormt att ändra olika mindset. Ni anar inte!

Nu ska jag fortsätta berätta om resan. Vi börjar i Slite. Där lyckades vi hyra en stuga åt oss i 2 nätter. Vi tyckte det verkade så mysigt där så vi satsade på att hitta något.

När vi vaknade upp i Slite så började jag med lite nagelfix. Hittade så himla fint nagellack från Essie. Superhärlig färg verkligen. Du hittar det HÄR! Såg att just Essie hade massa härliga nagellack på REA nu också. HÄR hittar ni Essies alla nagellack. Kan verkligen rekommendera deras Quick-E Drying Drops. Alla nagellack torkar på nolltid med dessa droppar – ÄLSK!

Vi såsade faktiskt länge i stugan. Tog en lång sovmorgon och sedan gick vi till Strandbaren och åt en lunch.

På eftermiddagen hade vi bokat tid vid poolen. Då får man en egen solsäng att utnyttja under 2 timmar. Vi bokade dubbla tider då det fanns plats. Riktigt mysigt att liggs där. Det var kallare än vad det ser ut dock, men Milo som inte har någon känsel…. ja jag börjar faktiskt tro att han är född helt utan känslor för kyla. Haha. Han badade på som om ingenting hänt. Tur att poolen ändå var uppvärmd.

På kvällen hade vi bokat bord på Strandbaden, där spelade trubadurer också så det var hur trevligt som helst. Jag åt 3 förrätter, det kan vara det godaste som finns. Det blev rökta räkor (en ny craving), chips med löjrom, rödlök och crème fraiche. Sen tog jag en chèvresallad. Tony åt löjromspizza och Milo en Margaritha. De hade nämligen vedugnbakade, mums!

På kvällen tog vi en liten tur vid vattnet. Så himla fint där. Man blir lyrisk på riktigt. Vatten och hav är det verkligen något speciellt över. Att bara stå och titta ut över det ger ett lugn i hjärtat. Jag måste någongång få leva vid vattnet, det är verkligen min dröm.

Superhärlig vistelse på fantastiska Slite Strandbar. Tänk, hade jag inte frågat mina följare på Instagram så hade jag ju helt missat detta stället.

Fortsätter vår resa i nästa inlägg.

Kram Nina

60
2 kommentarer

8 vanliga livsmedel som kan vara livsfarliga

Lite läskigt ändå hur helt vanliga livsmedel kan vara så pass farliga för oss människor. Tänkte jag skulle lista dessa så du också får koll.

Provencalsk Potatis (<klicka för att komma till receptet)

1. POTATIS

Grön potatis innehåller ett ämne som heter glykoalkaloider. Detta ämne bildas för att fungera som potatisens eget bekämpningsmedel mot skadedjur. Om potatisen är grön rakt igenom eller mycket skadad – släng den. Om den har lite på ytan, skala bort med god marginal innan du äter.

Är det farligt? Om du får i dig mycket av glykoalkaloider kan du bli illamående, få diarre och magsmärtor. I riktigt allvarliga akuta fall kan du få symtom från nervsystemet.

Källa: HÄR

Kladdkaka med saffransfudge (<klicka för att komma till receptet)

2. SAFFRAN

Åh saffransbaket som är så härligt. Allt med saffran är ju så gott, tycker jag. Saffran är vår mest dyrbara krydda som finns i världen. Det krävs minst 100 000 – 150 000 saffranskrokusar för att utvinna 1 kg saffran. Den plockas och rensas för hand så man förstår att denna krydda måste vara dyrbar.

Är den farlig? Vid större mängder är saffran giftigt. Den högsta rekommenderade mängden är 1,5 g per dag (det är 3 saffranspåsar á 0,5 g). Redan vid 5 g kan man drabbas av kräkningar och blödningar, vid 20 g har man nått en dödlig dos.

Källa: HÄR

3. MUSKOTNÖT

För mig är muskotnöt bechamelsås, eller en lite dust i en småkaka. Kan vara väldigt gott i köttfärssås också. Prova det någongång. Fantastisk krydda i lagom dos.

Är den farlig? I den mängden vi använder i bakning och matlagning är muskotnöt helt ofarlig. Muskotnöt innehåller myristicin som är ett amfetaminliknande ämne som i stora mängder är giftig och kan leda till illamående, hallucinationer, hjärtklappning, kramper och i värsta fall livshotande tillstånd. Något som pågår bland ungdomar kallas för ”Nutmeg Challenge”. Man köper en burk med mald muskotnöt och intar det i berusningssyfte. Detta har lett till en rad förgiftade ungdomar och även dödsfall internationellt.

Kanelhavrekakor (<länk till receptet)

4. KANEL

Kanel, ja vem tycker inte om kanelbullar. Eller kanel i havregrynsgröten? En del stelt på lite kanel på kaffet också, så gott.

Är det farligt? Kanel kommer ifrån barken på kanelträden. Kanelen som vi främst äter i Sverige heter kassiakanel, den kanelen innehåller ämnet Kumarin. Kumarin i för stora doser kan vara farligt för levern. Enligt Livsmedelverket rekommenderas vi att äta max 1 tsk per dag. Ceylonkanel innehåller mycket mindre av ämnet kumarin och innebär ingen risk.

Risifrutti pannkakor

5. RIS

I vår familj äter vi ris någon gång per vecka. Ett gott tillbehör till t ex kyckling och fisk, men också till kötträtter av olika slag.

Är det farligt? I stora mängder är risken att få i sig för höga halter av arsenik. Något man tipsar om på Livsmedelverket är att koka riset i mycket vatten och sedan hälla av det, då minskar man arsenikhalten med mer än hälften. Basmatiris och jasminris är de som innehåller minst arsenik.

Källa: HÄR

Fröknäcke

6. LINFRÖN

Detta lilla frö som är så otroligt näringsrikt. Får igång magen och hjälper tarmen.

Är det farligt? Ja, i för höga halter är det farligt. Det finns höga nivåer som kan framkalla vätecyanid. Rekommendationen är att äta max 2 msk linfrön per dag, och inga krossade linfrön alls.

Källa: HÄR

7. BITTERMANDEL

Denna lite annorlunda mandel som ger en speciell smak till bakverk och ostkaka framförallt. Gott, så galet gott om du frågar mig.

Är den farlig? Amygdalin är ett speciellt ämne som finns i bittermandel. Det finns i körsbärskärnor, plommonkärnor och aprikoskärnor också. När ämnet kommer i kontakt med vatten bildas vätecyanid som är giftigt. Kommer det i kontakt med värme, t ex i ugnen så dunstar det farliga ämnet. Skulle däremot ett barn få i sig bittermandlar som dom är, skulle det räcka med 8-10 st för att det ska vara livsfarligt. Illamående magont och yrsel är vanligt vid förgiftning, en allvarligare förgiftning kan det innebära andningssvårigheter, hjärtklappning och medvetslöshet. Idag finns bittermandelarom att köpa, den innehåller inget av detta farliga ämne.

Lakrits & Chokladfudgekaka

8. LAKRITS

Den här kakan med lite lakrits i fudgen uppepå kakan är verkligen magisk. Den måste du testa. Själva lakritsen härstammar ifrån en rot som heter lakritsrot.

Är lakrits farligt? Lakrits i för stora mängder kan vara ohälsosamt. Lakrits innehåller ett ämne som heter glycyrrhizinsyra

det är det ämnet som kan vara farligt för oss. Det har med kroppens egna saltbalans att göra. Rubbas det kan man få problem med gör högt blodtryck, huvudvärk, problem med hjärtat m.m. Max 50 g lakrits är det som rekommenderas per dag.

Källa: HÄR

4
Kommentera

Ångestattack efter hjärtsnurp och vackra Gotland

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon!

Vaknar upp i stugan i Slite, så skönt att inte känna någon stress för att gå till hotellfrukosten. Snacka om grova i-landsproblem men ändå värt att reflektera över. Att passa en tid på morgonen på semestern är ändå inte optimalt för att stressa ned, här i stugan får alla sova så länge dom vill och så äter man frukost när man känner för det.

Igår startade jag morgonen med en promenad, dock en promenad som slutade med lite ångest. Berättar mer om det längre ned.

Visby som just håller på att vakna är i alla fall magiskt. Det är verkligen något sånt magiskt med den här ön.

Gick jäms med strandpromenaden. Det fläktade på rejält men så skönt att promenera ändå. Jag gick i snabbt tempo och ungefär halvvägs in i promenaden fick jag några riktigt grova extraslag på hjärtat. Mitt järnvärde är riktigt lågt just nu, har haft en superriklig mens med byte av superplus o.b. en gång i timman. Ännu värre när det är som värst. Bara blöder igenom direkt. Då får jag i alla fall så grova extraslag som nästan sätter igång mina hjärtrusningar.

För att dra en lång historia kort, jag är född med en extra ledningsbana i hjärtat. Typ en extra åder i hjärtat som kan skapa rundgång på hjärtslagen. Ett anfall ger en puls på drygt 220 slag i minuten och kan hålla i sig i allt från några få minuter till 30 minuter. Åkte in och ut på sjukhus med ambulans i 20 årsåldern. Blev remitterad till kardiologen som 23 åring (just fått Thedde) med många utredningar och till slut ett försök med palpation. Efter 5 timmars försök så gav de båda specialisterna upp. Det gick inte att hitta ledningsbanan för att bränna bort den. De hade kunnat göra en sista grej men då skulle jag fått hjärtstillestånd en stund och dom skulle satt igång mig igen. Men med en 6 månaders pojke så kände jag att nä….. nu räcker det. Jag var helt förkrossad, trodde jag skulle slippa de obehagliga rusningarna. Rusningarna i sig är inte så farliga om de inte håller på i timmar och om jag inte svimmar av dom. Men dom är vidrigt obehagliga, och varje gång blir man livrädd. Jag måste också lägga mig ned och ha någon i närheten som kan lugna ned mig för jag får sån grov ångest av dom.

Dock så sa läkarna något som faktiskt visade sig stämma. Dessa ledningsbanor blir nämligen bättre av att föda barn. Det är något med mer blod och att venerna vidgas. Ju fler barn desto bättre. Dom rekommenderade mig faktiskt att skaffa många barn. 😀 Efter jag fick Milo så har jag kanske haft 4 anfall allt som allt. Nu var det väldigt många år sedan sista anfallet dessutom. Ja tills igår morse när mina extraslag nästan kickade igång ett anfall. Men, det satt liksom igång men slutade lika tvärt, fick sån galen ångest så benen blev som spaghetti. Har råkat ut för detta några ggr just runt mens och det är lika skrämmande varje gång. Fick ringa till Tony och ha honom i telefonen för att lugna ned mig.

Lyckades i alla fall ta mig hem, lite uppskakad men kunde ändå bli lugnad av att ha Tony i telefonen och gå lite försiktigt hemåt. Gick förbi Kallis på vägen hem. Här har man partat järnet ett par ggr.

Där uppe med dom platta 8 takfönstren stod Tony och vinkade när jag väl var hemma igen. ❤️

Alltså Gotlands gator. Jag blir verkligen kär varje gång. Nu får det inte gå så många år emellan.

Klänning tyvärr slutsåld finns ett likadant fint linne HÄR på rea // Jeansjacka Love Forever (tyvärr slutsåld) // Sneakers HÄR // Hatt från en inredningsbutik här på Gotland.

Apropå klänning så tipsar jag om denna som jag hade på mig när vi hade sista dagen med Thedde i Strängnäs. HÄR finns det några kvar.

Efter en rejäl frukost var det i alla fall dags att packa och checka ut från hotellet.

Vi reser allt annat än lätt. Haha! Som vanligt när vi är ute och far, 4 av väskorna är dock mina. Gud, jag säger ju att jag hatar och packa. Slutar alltid med att jag tar med mig hela hemmet typ.

Vi vinkade hejdå till vårt hotell och packade bilen med våra väskor. Sedan väntade en dag på Visbys gator. Vi besökte marknaden på torget där Tony och jag köpte oss ett varsitt smycke. Ska visa sen. Sedan besökte vi Visby domkyrka och passerade även S:ta Katarina ruin.

Så mäktig och stor kyrka mitt i allt. Som sagt, Gotland är inget annat än magiskt. Jag skulle verkligen vilja besöka det även när det inte är säsong.

Tony tog så många vackra bilder här. Jag måste verkligen tipsa om hans nya fotosida på Instagram. Finns HÄR (följ gärna). Där samlas hans foton som han tar nu. Här är några, kolla bara:

Jag ska göra om hemma till hösten lite och då ska några av dessa bilder få bli posters. Han är så begåvad. Har alltid tyckt om att fota men aldrig haft en ordentlig kamera. Men nu så.

Hepp, dags att ta tag i dagen. Ska jobba undan lite och sen börja förbereda frukost till min lilla trötta familj här. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

140
8 kommentarer

Gotland DAG 2 & 3

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Halloj!

Gokväll säger jag från nya stugan. Imorgon ska jag knäppa bilder på hur vi bor nu. Vi hade sånt flax så att senast vi kvistade förbi för några dagar sen frågade Tony och tammetusan att vi fick tag på en lite stugis.

Stället heter Slite Strandby. Ett riktigt godingställe om ni frågar mig. Lite bohemiskt och färgglatt, omöjligt att inte bli glad.

Ja ni ser ju, är det inte helt ljuvligt?

En alkoholfri drink som smakade magiskt gott. Passionsfrukt var det i vet jag.

Blus HÄR. Finns några få storlekar kvar av den och den marinblå. Finns annars en jättefin grönmönstrad i samma sköna material HÄR. Jag är ju helt såld på sköna material nuförtiden. Den HÄR blusen beställde jag också. Så skön! Och den HÄR mjuka denimskjortan med underbara puffärmar.

Vi fick 2 riktigt mysiga kvällar inne i Visby. Solen sken och vi klädde upp oss lite och gav oss av för att käka något på stan. Något jag lärt mig till nästa år när vi åker till Gotland är att också boka bord när jag bokar hotell. Stört omöjligt att få bord på de där omtalade ställena som de flesta av er tipsade om på Instagram.

Här satt vi och tog en fördrink innan vi gav oss ut för att leta restaurang. Killen i baren fick lära sig att göra min gin-drink som är så galet god. I nya klackar från Steve Madden kvällen till ära.

Till slut lyckades vi haffa ett bord på Pinchos. Det var tur det för Milo älskar den restaurangen.

Morgonen efter startade vi på Selma City Spa som ligger i källaren på Clarion Wisby. Riktigt mysigt!

Efter poolbad, hårtvätt och dusch så kvistade vi iväg till Hablingbo Crêperie. Det öppnade 2001 på Gotland och har sedan dess har flera öppnat med Hablingo som stor inspiration. Gameterna var magiska, crêpes också. Milo höll på att svimma av sin galette med ost och skinka, Tony åt en med sidfläsk, ost, stekt potatis, creme fraiche och persilja. Jag själv med chevreost, hjortronsylt och valnötter (dom valde jag bort).

Efterrätterna var crêpes. Milo tog en med smör och socker, Tony en med limemarinerade jordgubbar, glass och grädde. Magiskt god! Rekommenderar er varmt att besöka dom.

Eftersom semester handlar väldigt mycket om att äta så har jag ytterligare ett restaurangtips här på Gotland. Vårt hotell sitter nämligen ihop med pop-Up restaurangen Eatery Social. Sååå galet goda tacos, jag höll på att smälla av alltså! Samma restaurang finns i Skanstull, HÄR hittar du den. Du MÅSTE testa om du har möjlighet.

Hepp, om denna dag skriver jag vidare om imorgon. Nu natti natti.

Kram Nina

50
6 kommentarer

Dag 1 på Gotland

Fortsätter att berätta om allt härligt som händer här på Gotland! Man vill bara ha mer och mer av den här ön. Vi försöker verkligen trycka in allt härligt man kan tänka sig. Jag frågade på min instagram vad folk tyckte man skulle hitta på? Fick massor med bra tips såklart. Älskar att man har den förmånen, att kunna fråga många på en gång.

Vi började med hotellfrukosten såklart. Ääääälskar ju det jag. Här finns det mesta, dock så är det ingen stor bufflig buffé som jag kanske hade trott. Rätt så sparsmakat men helt ok

Efter frukost gjorde vi oss i ordning och åkte mot Rute Stenugnsbageri. Hört talas om det så många ggr men har aldrig varit där. Så kul att äntligen få besöka det.

Här stod vi i godan ro och tittade runt och fotade. Plötsligt blev det kålsvart på himlen och så bara öppnade det sig och så bara ööööste det ned. Tony som alltid är så snäll sa: ”Ta Milo och spring in i växthuset. Jag står kvar i kön.”

Några vek sig från den 30 meter långa kön, men det var två karlar utan paraply som stod kvar. Så jäkla tappra. Dyngsura in på kallingarna, men kvar i kön. Haha! När sen regnet dragit förbi (det gick snabbt) så gick jag ut. Då sa båda: ”Måtte det vara värt det nu och att det är jäkligt gott!”

Så mycket gott! Matiga baguetter åt mig och Milo. Tony tog en skagenmacka. Sen blev det en kanelbulle till mig till efterrätt, Tony tog hallongrottan och Milo en kladdis. Såå gott allting!

2 av några saker vi sedan köpte på en inredningsbutik i närheten av bageriet.

Nu måste jag dock Nanna kudde, hörs imorgon igen då jag fortsätter berätta om de små smultronställena på den här ön.

Kram Nina

61
3 kommentarer