Snart Onsdagsmys och magisk fikastund

Godmorgon vÀnner!

MĂ„ndag igen, nu Ă€r man inne i det dĂ€r ”snabba helg” trĂ€sket. TĂ€nk, det tar nĂ„gra fĂ„ dagar sĂ„ kĂ€nns det knappt som man varit ledig alls. 😀

NĂ€r jag hade en liten ”snackstund” pĂ„ min instagram sĂ„ var det en av mina följare som skrev att de skulle införa ”Onsdagsmys”. Jag tĂ€nker att det ju mĂ„ste vara det bĂ€sta ever. I mitt huvud Ă€r det som Fredagsmys, men pĂ„ en Onsdag. Man handlar nĂ„got extra gott till kvĂ€llen, lagar lite godare mat, dukar extra fint, tĂ€nder ljus, en hĂ€rlig onsdagsbukett frĂ„n ICA, göra en god efterrĂ€tt. Kanske nĂ„got gott att dricka? Hyra en film. Uppe liiiite lĂ€ngre Ă€n vanligt.

Onsdagsmyset mÄste dessutom börja planeras redan idag. Leta hÀrliga recept, planera dukning, planera efterrÀtt. Man kan planera att alltid göra nya recept ocksÄ, dÄ blir det nÄgot nytt varje gÄng.

Vad tror ni om Onsdagsmys? Jag tycker det var en superbra idé som jag ABSOLUT ska göra nÄgot bra och hÀrligt av.

HĂ€r Ă€r vĂ„rt hĂ€rliga gĂ€ng frĂ„n gĂ„rdagens padel. Emil Ă€r Milos kompis och sĂ€gs vara Enköpings bĂ€sta 13 Ă„ring pĂ„ padel. Kan sĂ€ga att dom sopade banan med oss gamlingar. Vi kom igĂ„ng pĂ„ slutet men dĂ„ var det försent. Haha
 Kul var det i alla fall! đŸ„°

Efter matchen sÄ Äkte vi ut till ljuvliga Forsby Kvarn café. Ett av vÄra absolut mysigaste stÀllen vi har hÀr. Ligger sÄ otroligt vackert och man blir verkligen sÄ lugn och harmonisk bara av att besöka stÀllet.

Vi fikade sĂ„ mycket gott. Äppelpaj med vaniljkrĂ€m, citronlinzer och gott te.

Mysigt att vi fick lÄna Emil hela dagen ocksÄ. Blev verkligen en toppendag pÄ alla sÀtt.

IgÄr kvÀll hade jag stans mensvÀrk och lÄg pÄ soffan och vilade. Tony & Milo drog till fotbollsplanen för att köra lite fotboll.

Var bara det att Tonys fingertopp fick ett riktigt hÄrt skott av Milo. Milo har vunnit diverse speedhootings med sin högerdoja sÄ jag kan förstÄ att han rÄkade skjuta av sin pappas sena pÄ fingret. Oj!

Tony satt pĂ„ akuten hela kvĂ€llen igĂ„r. Vi lĂ€ste pĂ„ lite och Ă€r det sĂ„ att fingret ser konstigt ut sĂ„ ska man uppsöka vĂ„rd. Vissa gĂ„nger kan det nĂ€mligen vara benbrott och det mĂ„ste Ă„tgĂ€rdas, tydligen kan liksom benet splittras i fingret. Som tur i oturen var sĂ„ var det bara senan som gĂ„tt helt av, nu blir det sovsĂ€ck (som jag kallar det) pĂ„ det lilla fingret i 6 veckor. PĂ„ sĂ„ vis sĂ„ hittar senan tillbaka till ursprungsform och ”vĂ€xer” fast som den ska igen.

Milo var lite fundersam igĂ„r över att det var hans fel. HjĂ€rtat dĂ„! SĂ„nt hĂ€nder ju
 inget att göra Ă„t. Det finns ju en miljard vĂ€rre saker. Tur det inte var höger handen ocksĂ„, den vĂ€nstra bara hĂ€nger ju dĂ€r
. HAHA! 😂

Hepp! Dags att ta tag i dagen. Idag ska jag pÄ konferens i mitt bolag. Vi blir 2 stycken, en liten gullig konferens om höstens alla planer och jobb.

Vi hörs lite senare!

Kraaaam

71
7 kommentarer

VĂ€rldens godaste guacamole och padel

Halloj vÀnner!

AlltsÄ vi Àr nog inte kloka pÄ en flÀck, den dÀr jÀkla padeln har tagit över vÄra liv. Haha! Det som vi absolut inte trodde skulle hÀnda. Klockan 9 i morse hade vi tid bokad. Milo studsade upp utan problem, inte riktigt lika smÀrtfritt nÀr det handlar om skolan ska jag sÀga.


Pigga, taggade och glada! SÄÄÄÄÄ kul Àr det. Idag stannade vi en stund för att kika pÄ matcherna som var efter. SÄ kul och se! Jag har ju flera tjejkompisar som Àr superduktiga.


Lovade ju tipsa om vÀrldens godaste Guacamole. SÄhÀr gör jag och dÄ blir den verkligen helt magiskt god.

Kolla in min kategori med tacos: ALLA RECEPT MED TACOS (<klicka)

VÄRLDENS GODASTE GUACAMOLE

1 dip mix guacamole

2 mogna avokado

1 dl creme fraiche

1 vitlöksklyfta eller 1/2 tsk vitlökspulver

1 1/2 msk honung

Gör sÄhÀr:

1) Skala och mosa avokadon. HĂ€ll i dipmixen. Blanda.

2) Ha i creme fraiche, pressa i vitlöksklyftan. Är honungen hĂ„rd sĂ„ smĂ€lt den en stund i mikron. HĂ€ll i och blanda runt!

SÄ gott till tacos, till kyckling eller som en dipp till tacoschips. Funkar fint till vanliga saltade chips ocksÄ.

Mer med tacos:


Supergod Tacosoppa


TACOTOAST



Supergod Tacopaj

Hepp, nu ska jag hoppa in i duschen efter padeln. Är sĂ„ kall om fötterna, kĂ€nns som jag frusit sen vi kom hem.

Hoppas du fÄr en fin lördag!

Kram Nina

53
Kommentera

Finfredag och snabba fudgen

InnehÄller annonslÀnk genom reklam för Cellbes

Halloj vÀnner!

HĂ€r hĂ„ller vi just pĂ„ att plocka upp varorna frĂ„n affĂ€ren. Vi har varit och handlat för att laga tacos. Blev sĂ„ himla sent bara men nu fixar vi lite snabbt hĂ€r sĂ„ vi kan ta kvĂ€ll och sĂ€tta oss framför TV:n hĂ€r och Ă€ta. ÄÀÀÀlskar!

Idag hade jag tid hos bÀsta Emelie pÄ Salong Vita för att sÀtta om mina hairtalk extensions. Kom upp tidigt sÄ satte mig pÄ ett fik och jobbade.

MÄnga pÄ Instagram frÄgade om min topp som jag hade pÄ mig.

Superskön topp med smock vid Ă€rmarna och uppe vid bröst och axlar. HÄR hittar du toppen. Just nu fĂ„r du 100 kr rabatt för varje 500 du handlar för med koden 2133. GĂ€ller Cellbes eget mĂ€rke samt hemsortimentet. ApropĂ„ hemsortiment.

MĂ„ste visa dessa superfina antikljus (batteriljus) som jag ocksĂ„ klickade hem. Dom Ă€r verkligen hur fina som helst. VĂ€ldigt naturtrogna och det bĂ€sta av allt, med timer. Älskar sĂ„na! Finns HÄR!

Idag skickade min vÀn Nilla ett tips pÄ ett recept till mig som jag bara var tvungen att testa direkt. Det handlar om godis.

SNABBA FUDGEN

400 g mörk choklad (jag tog hÀlften med mintsmak)

1 burk kondenserad mjölk

kakaopulver

1 tsk flingsalt

Gör sÄhÀr:

1) KnÀck chokladen i mindre bitar. LÀgg i ett vattenbad. Ha ocksÄ i smöret. SmÀlt alltsammans. HÀll i allt i en bunke.

2) HÀll i den kondenserade mjölken. Smula i saltet. Blanda ordentligt med en slickepott.

3) Ta fram en fyrkantig form. Ca 15×15 cm. Ha i bakplĂ„tspapper i botten, bred ut fudgesmeten och stĂ€ll sedan i frysen i ca 10 min.

4) Ta ut. SkÀr upp i bitar och pudra med kakao. JÀttegott med ett par bitar till kaffet.

Jaha, nu blir det tacos för hela slanten hÀr. Imorgon kommer jag ge dig vÀrldens godaste tips pÄ hur du gör en guacamole riktigt riktigt god.

Ha en fin kvÀll vÀnner!

Kram Nina

42
8 kommentarer

SÄ jÀdrans bortskÀmd

Halloj vÀnner!

IgÄr var det min födelsedag. Det blev ett sÄnt dÀr mysigt firande med bara min lilla familj, jag blev sÄÄÄ galet bortskÀmd sÄ hÀlften hade verkligen varit nog. LÄt mig berÀtta storyn kring firandet av födelsedagar i vÄr familj. I vÀldigt mÄnga Är har jag stÄtt och bakat som en tok med ömma fötter och platta hÀlar som följd, helt slut har jag varit ocksÄ och nÀstan somnat dÀr bland fikagÀsterna. Jag Àr ju en perfektionist nÀr det kommer till kalas. Det ska vara hembakat och det ska vara mÄnga sorter. Det ska dessutom vara fint.

NĂ€r jag fyllde 45 sĂ„ gick vi istĂ€llet ut och Ă„t pĂ„ kvĂ€llen med familjen. Snacka om att en helt annan vĂ€rld öppnades för mig. En vĂ€rld dĂ€r man kan ha det sĂ„ mycket mysigare Ă€n stĂ„ och baka sönder en hel dag. MissförstĂ„ mig rĂ€tt, jag Ă€lskar att baka, men pĂ„ nĂ„got sĂ€tt blev liksom mitt kalas bara sĂ„ jobbigt. Har inga problem och baka till nĂ„gon annans kalas, men mitt eget
. Det Ă€r nĂ„got som bara kĂ€nns jobbigt med det. SĂ„ sedan dess Ă€r mina födelsedagar mys med lilla familjen.

Dagen började med lite sÄng och present. Presenten var tyvÀrr för stor sÄ den ska jag byta vid tillfÀlle. En skock med hÀrliga vita rosor som jag Àlskar. I vÄr familj Àr det svÄrt för familjen att lyckas vÀcka mig dÄ jag Àr norra Europas mest morgonpigga. Men jag blir glad för skönsÄng Àven om jag varit vaken en evighet.

Sellerijuicen som serverades pĂ„ morgonen var smyckad med en vit ros. 😅 Ja mannens fantasi Ă€r det ju inget fel pĂ„ direkt.

Vid 9 hade Tony bokat hotellfrukost som han vet att jag bara Àlskar. SÄ hÀrligt och gott. SÄ glad att Mellan ocksÄ var ledig just den hÀr dagen sÄ han ocksÄ kunde hÀnga pÄ.

Efter lite jobb sĂ„ fick vi avnjuta den hĂ€r fikan. Oh my goood
.. kan sĂ€ga att detta nog Ă€r nĂ„got av det absolut goooodaste i smördegsvĂ€g jag nĂ„gonsin Ă€tit. AlltsĂ„ herregud! Croissanter fyllda med vaniljkrĂ€m med smĂ€lt choklad och florsocker pĂ„. Efter halva började det dock ta emot för den var mastig. Men vill du nĂ„gongĂ„ng Ă€ta det hĂ€r galet goda bakverket sĂ„ besök The Coffee pĂ„ Erikslunds shoppingcenter. Wow.

Mot kvÀllningen hade Tony bokat bord pÄ en av mina favvorestauranger. Det Àr Sturehof och ligger i Sturegallerian.

Jag bestÀllde en sej med brynt smör sÄs, rÀkor, pocherat Àgg och potatis. Den dÀr sÄsen alltsÄ, den kan drickas. Magiskt!

Milo mumsade pÄ pannbiff och hemlagad potatismos. Tyckte det var sÄÄÄ gott!

Mellan tog samma som mig och Tony tjoffade till med flÀsklÀgg. Magen stod sen i fyra hörn kan jag lova.

Var dock sugen pĂ„ en bit tryffel med deras koffeinfria cappuccino med havremjölk och Milo orkade lite glass och marĂ€ng. Sedan rullade jag ut dĂ€rifrĂ„n med uppknĂ€ppta byxor. Tror vi alla fes sönder bilen pĂ„ vĂ€gen hem sen, herregud nĂ€r man proppar i sig massa gotta sĂ„dĂ€r pĂ„ en dag, dĂ„ blir man inte riktigt som man ska i magen, haha
.

Nu blir det vatten och bröd i flera mÄnader tror jag. Hemlagad mat med lite nyttigare tÀnk, inga utsvÀvningar och lyx. Startskottet var efter min födelsedag sa vi och nu Àr vi dÀr. KÀnns faktiskt riktigt bra och jag Àr sÄ taggad för det som Àr pÄ gÄng. Jag har mycket jobb att ta tag i under hösten och Tony likasÄ.

Imorgon kör vi första Tacofredagen pÄ hela lÄnga sommaren, Hellenius hörna börjar ocksÄ. TÀnda ljus, fredagsstÀdning, bulla upp sig i soffan och Àta tacos vid vardagsrumsbordet. Jag brukar göra tacos pÄ salladsblad, sÄÄÄÄ gott. Ett tips Àr ocksÄ att Àta tacos med min vitlökssÄs. Den Àr fööööör god alltsÄ!

Nu ska jag lĂ€gga mig och kolla serie. Är lite moloken och ledsen idag av olika anledningar sĂ„ behöver ladda batterierna. Ha en fin kvĂ€ll nu fina du.

Kram Nina

80
8 kommentarer

Nu hittar ni mig hÀr!

Förmodligen sist pĂ„ bollen, rĂ€tt vanligt nĂ€r det kommer till en tant som mig som oftast tycker förĂ€ndringar Ă€r lite jobbiga. Finns det fler som jag? 😂

Nu ska det i alla fall peppras mat, snacks, bak och godis videos pĂ„ min sida pĂ„ TIKTOK! HÄR hittar du den.

VĂ€lkomna att följa! ❀

31
4 kommentarer

Skafferi & kylskĂ„psrens – TIPS

InnehÄller annonslÀnkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon raringar!

KĂ€nner ni ocksĂ„ att man kommer in i nĂ„gon form av ”rensa och boa” kĂ€nsla nĂ€r vĂ€dret blir sĂ€mre? Jag vill typ renovera, rensa, göra snyggt i skafferiet och rensa kylskĂ„p. SĂ„, nu Ă€r jag mitt inne i skafferi- & kylskĂ„psrenset hĂ€r hemma. Har fĂ„tt kasta en del men ocksĂ„ bli pĂ„mind om hur mycket bra jag har dĂ€r som jag nĂ€stan glömt. Ja har du hört sĂ„ jĂ€dra dumt! TĂ€nkte jag skulle tipsa om lite ”bra att ha” produkter att ha i skafferi & kyl.

Nu nĂ€r vi Ă„terigen ska Ă„tergĂ„ till lite bĂ€ttre vanor sĂ„ Ă€r dessa guld vĂ€rda! Jag har skafferiet fullt och brukar laga riktigt frĂ€sch och god mat pĂ„ dessa smĂ„ tetror. De finns massor till riktigt bra priser pĂ„ Matsmart, det Ă€r dĂ€r jag handlar mina ifrĂ„n. Kolla HÄR.

En favvorÀtt jag har Àr denna urgoda linspasta nedan. Brukar göra extra mycket i början av veckan och ha i matlÄdor och Àta som lunch under veckan. Perfekt att ta fram och vÀrma bara. Busenkelt och sÄ gott. Tips! Riv pÄ lite parmesan innan servering, top notch.

NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)

2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

10-15 champinjoner
1 tetra gröna eller röda linser
2 msk tomatpuré

1/2 burk krossade tomater
1 citron
salt och peppar
basilika
spaghetti för 2 pers

1/2 burk kokosgrÀdde

Gör sÄhÀr:

1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna dÀr i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lÀgg i dem. Se till att ha rÀtt hög vÀrme i pannan nu sÄ att champinjonerna fÄr lite fÀrg och inte börjar vÀtska av sig. Rör om hela tiden.

2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund ocksÄ.

3) HÀll i linser och lÄt dem frÀsa med en stund. HÀll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och lÄt nu linsröran stÄ och puttra pÄ medelvÀrme i ca 5-7 minuter.

4) TvÀtta av citronen (anvÀnd gÀrna ekologisk nÀr du ska anvÀnda skalet pÄ den), riv skalet smÄtt pÄ hela citronen med rivjÀrn. Ha i skalen i röran och ocksÄ kokosgrÀdde och lÄt koka upp och puttra i ett par minuter.

5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.

Kolla gÀrna in fler recept med dessa tetror i: Linsgryta, Linssoppa, vegetarisk Currygryta, krÀmig skink- & kikÀrtspasta, ninas chili con carne.

Nu till nÀsta tips!

2 pack rismjöl och 2 pack bovetemjöl var det riktigt bra pris pÄ ocksÄ sÄ sist jag handlade bestÀllde jag det ocksÄ. Jag som Àter glutenfritt brukar svÀnga ihop mina GALET goda scones av det hÀr mjölet.

Jag anvÀnder mig av detta recept pÄ glutenfria scones men byter ut glutenfri mjölmix mot lika delar ris- och bovetemjöl. Blir sÄÄÄ goda!

Soltorkade tomaterpasta, kanske den bÀsta smaksÀttaren i matlagning enligt mig. AnvÀnder den till mÄnga olika rÀtter. DÀr det stÄr soltorkade tomater brukar jag byta ut till den hÀr pastan istÀllet och minska till ungefÀr 1/3 del av mÀngden som stÄr. Detta Àr ju en koncentrerad form av soltorkade tomater sÄ behövs inte sÄ mycket. AnvÀnder den tex i dessa galet goda rÀtter:

KrÀmiga kycklinggrytan

Italiensk fÀrsgryta

ChilisÄs, den stora flaskan dÄ detta gÄr Ät massor i min matlagning. Denna Àr sÄ god att blanda med tex grÀdde och creme fraiche i matlagning. Kolla t ex in min KasslergratÀng. Mums!

Jag brukar byta ut mycket av den vanliga pastan hĂ€r hemma till lite hĂ€lsosammare linspasta, familjen Ă€lskar den hĂ€r pastan och kĂ€nner ingen skillnad mot vanlig. Åh, pasta kan man ju göra sĂ„ mycket goda vardagsrĂ€tter av, ocksĂ„ festligare sĂ„klart. HĂ€r kommer nĂ„gra:

Grekisk pastasallad med tzatziki

One pot pasta

Ugnsfetapasta

3 minuters lyxpasta

Citronpasta med parmesan

Bacon & VĂ€sterbottenpasta

Hoppas ni fick lite hÀrliga tips att ta till dÀrhemma. Hörs sen igen.

Kram Nina

48
4 kommentarer

SÄhÀr förlÀnger du hÄllbarheten pÄ Àggen

Vet du hur du kan fördubbla hÄllbarhetstiden pÄ Àggen?

StĂ€ll dem med ”spetsen” nedĂ„t i Ă€ggkartongen. Enligt ”Svenska Ă€gg” kan Ă€ggen hĂ„lla i upp till 3 mĂ„nader. NĂ„got som kan vara viktigt att tĂ€nka pĂ„ Ă€r ocksĂ„ att en dag för Ă€gg i rumstemperatur motsvarar 4 dagar i kylskĂ„pet.

Varför med spetsen nedÄt dÄ? I ett fÀrskt Àgg Àr gulan centrerad i mitten av Àgget och hÄlls pÄ plats av tvÄ elastiska snoddar, ju Àldre Àgget blir desto mer töjs snodden pÄ ena sidan och gulan strÀvar uppÄt. LuftblÄsan bildas alltid i Àggets trubbiga Ànde sÄ vÀnder du dÄ pÄ Àgget sÄ spetsen hamnar nedÄt kommer luftblÄsan överst och dÀrmed förhindras kontakten mellan den med tiden uppÄtflytande Àggulan och skalet, vilket gör att Àgget hÄller lÀngre.

KĂ€lla: Leva & Bo

3
Kommentera

Jaqueline, Spesso och mysig minitripp

Godmorgon raringar!

Vaknade i ottan, vi pratar 04.30 liksom. Haha
 Jaja, startar födelsedagsveckan sĂ„ gör den. Idag startar min födelsedagsvecka som sagt. Sista dagarna som 48 Ă„ring för att pĂ„ Onsdag fylla 49. Sista Ă„ret som 40+. Helt galet om ni frĂ„gar mig? Var tog tiden efter 30 vĂ€gen? Att det gĂ„tt snart 20 Ă„r sedan jag var 30 Ă€r helt befĂ€ngt. Men, vad Ă€r alternativet? Att inte fĂ„ fylla Ă„r alls
. SĂ„ jag har valt det bĂ€sta alternativet. Att vara lycklig och glad över att bli Ă€ldre och fĂ„ leva. SĂ„pass att jag firar det med en hel vecka per Ă„r. Jag firar helt enkelt stort att jag fĂ„tt levt ett helt Ă„r till.

Helgen har bestĂ„tt av en spontan liten semestertripp till Stockholm med övernattning, en liten krĂ€ftis hos svĂ€risarna och att Milo haft fotbollscup. Jag har lĂ„tit bloggen vila, ni förstĂ„r att jag har ett stort driftfel pĂ„ bloggen som gör att teknikavdelningen mĂ„ste hjĂ€lpa mig att publicera varje inlĂ€gg tills det Ă€r fixat. Ville inte störa teknikerna i helgen sĂ„ jag lĂ€t den vila samtidigt som jag njöt av Milos sista sommarlovslediga helg. PĂ„ onsdag (ja pĂ„ min fölsedag – sĂ„Ă„Ă„ dĂ„lig planering om du frĂ„gar mig 😂😂😂) börjar han skolan igen.

SÄ vad har vi hittat pÄ dÄ?

Ja men massor. Vi har verkligen sett till att njuta och suga ur det sista ur detta sommarlov.

I Torsdags hade vi en liten mini weekend bokad. Stockholm som vi alla Àlskar blev det och solen visade sig faktiskt hela dagen. SÄ mysigt att strosa runt.

Efter att vi vallat av och an pÄ gatorna i Sthlm blev vi sugna pÄ nÄgot lunch-aktigt, det var en vÀldigt sen lunch. Vi hade bord bokat pÄ Spesso senare pÄ kvÀllen sÄ vi ville inte bli sÄ mÀtta.

Menyn pÄ Jaquelines Àr helt magisk. SÄ mycket gott sÄ det Àr inte klokt. Kan verkligen rekommendera dig att besöka det stÀllet om du Àr i Sthlm.

Vi bestĂ€llde in Burrata, den var bland det godaste jag nĂ„gonsin Ă€tit. SĂ„Ă„Ă„ bra och sĂ„ god. Tony tog in en rödbetshummus – han satt och mumlade om att det var det godaste han Ă€tit i hela sitt liv. Milo tog en bagel med tonfiskröra som ocksĂ„ var supergod. MĂ€tta blev vi Ă€ven om det inte var planen, svĂ„rt att sluta Ă€ta nĂ€r nĂ„got Ă€r sĂ„dĂ€r gott.

LÄnade bilder frÄn Jaquelines.

Ett stort stort plus för inredningen. Kan inte riktigt förklara den, den mÄste ses pÄ plats. SÄ tips tips till dig!

Efter Jaquelines brassade vi förbi 7 eleven och tog en kaffe och bara satt i solen.

Vi bokade hotell pÄ Kung Carl. Ligger sÄ centralt man kan komma, mitt pÄ Stureplan. Vi Àlskade hotellet och stilen. Frukosten var ocksÄ peeeeerfekt, jag Àr petig med frukost och hÀr var den verkligen superbra. Allt fanns.

VÄrt rum var det hÀr rummet, man bÀddade ut en bÀddsoffa till Milo sÄ alla fick bra plats. Det dÀr tornet med fönstrena högt upp var nÄgot alldeles speciellt.

HÀr lÄg jag tidigt pÄ morgonen och sÄg solen strila in kraftigare och kraftigare. Hade en sÄn lyckokÀnsla i bröstet dÀr och dÄ, den delade jag ocksÄ med mig av pÄ instagram.

Ni som följt mig lĂ€nge vet ju hur jag i mĂ„nga mĂ„nga Ă„r tampades med dĂ„ligt psykiskt mĂ„ende. Jag har haft hĂ€lsoĂ„ngest (hypokondri) sĂ„ lĂ€nge som jag kan minnas faktiskt. Det eskalerade till att vara helt ohĂ„llbart efter jag fyllde 40. Varje dag var jag rĂ€dd för nĂ„gon sjukdom, allt frĂ„n cancer, hjĂ€rnblödning, stroke, ms till alzheimer och andra sjukdomar. Ingenting i tankarna var logiska utan allt var panik och rĂ€dsla. Som min terapeut sa: ”Nina, för att förklara kĂ€nslan sĂ„ Ă€r det som att gĂ„ omkring med en pistol riktad mot tinningen 24/7. ” Ingen hade kunnat förklara det bĂ€ttre.

Jag sov inte, jag googlade flera ggr per dag pÄ sjukdomar och symtom, jag log aldrig pÄ riktigt utan det var ett fejksmile som jag lÀrde mig klistra pÄ mig sjÀlv. Ingen kunde se detta utanpÄ mig, men mitt inre var stÀndigt i uppror. Jag fick smÄ panikattacker flera ggr i veckan och kroppen var heeeelt fÀrdig av den inre stressen jag stÀndigt bar pÄ. Symtomen avlöste varandra. Magen var paj. SpÀnningshuvudvÀrk. Ont i bröstet. Ont i ryggen. VÀrk i lederna. Ja men allt gjorde mer eller mindre ont, eller var domnat, eller bara konstigt.

Jag vÄgade aldrig vara genuint glad eller lycklig för det skulle straffa sig pÄ nÄgot sÀtt. Genom sjukdom eller katastrof. NÄgot av barnen skulle rÄka ut för nÄgon olycka, eller Tony, eller mina förÀldrar eller hans. Att kÀnna lycka som sÄ psykiskt nedgÄngen var pÄ nÄgot sÀtt en omöjlighet. Att lycka skulle ge otur Àr kanske den nÀrmaste förklaringen man kan komma. Det lÄter sÄ sjukt och helt ologiskt, jag vet. Men i en hypokondrisk hjÀrna Àr ingenting logiskt.

NÀr mamma skulle fylla 60 skulle vi alla Äka utomlands och jag sökte hjÀlp för min flygrÀdsla hos Tom Johansson pÄ terapiainatitutet. Det slutade med en 3 Är lÄng terapi för min hypokondri hos honom, det visade sig finnas ganska mycket dÀr inne i sjÀlen som behövde bearbetas. Det bÀsta jag gjort!

Han gav mig verktygen för att kunna börja hela mig sjÀlv. Inte visste t ex jag att hypokondri ofta beror pÄ att man inte Àlskar sig sjÀlv. LÄter sÄ jÀkla klyschigt med det dÀr med att Àlska sig sjÀlv men lÄt mig förklara.

I hela mitt liv var jag levt livet Ă„t andra. Jobbat hĂ„rt för att vara omtyckt, för att leva upp till andras förvĂ€ntningar och till varje pris göra rĂ€tt och sĂ„ som förvĂ€ntades av mig. Aldrig sa jag nej, eller vad jag tyckte om nĂ„got. Jag var som en nickedocka som alla fick sĂ€ga och göra lite som dom ville emot. Detta fortsatte i alla relationer jag hade. Till slut började detta att pĂ„ nĂ„got sĂ€tt pysa ur mig. En Ă„ngest som var svĂ„r att ta pĂ„, enligt Tom flydde jag sĂ„ lĂ€nge ifrĂ„n den sĂ„ att den till slut blev kroppslig. Jag projicerade Ă„ngesten pĂ„ att vara rĂ€dd för sjukdomar. En sĂ„dan rĂ€dsla och Ă„ngest ”gĂ„r att ta pĂ„â€, en ren och skĂ€r Ă„ngest Ă€r svĂ„r att ta pĂ„. Sakta men sĂ€kert sĂ„ vĂ€xte den Ă„ngesten till oanade höjder för att till slut ta över hela mitt liv. SĂ„ sorgligt och sĂ„ otroligt jobbigt.

Nu Àr jag ute pÄ andra sidan, det tog mÄnga mÄnga Är att bearbeta och jobba med sig sjÀlv. Att vÄga sÀtta grÀnser, att vÄga sÀtta sig sjÀlv i första rummet, att vÄga sÀga nej, att förstÄ och acceptera att alla inte kan Àlska mig eller ens tycka om mig, att jag fÄtt det hÀr livet för att jag ska leva det Ät mig sjÀlv och inte bara Ät andra. Jag jobbar fortfarande med detta och utvecklas hela tiden. Hypokondrikern i mig finns kvar, men hon Àr inte lika högljudd lÀngre och hon har blivit sÄ mycket mer logisk Àn vad hon var innan. Kanske kommer hon följa med mig för resten av livet, men hon kommer inte vara hela livet som hon var ett tag.

Anledningen till varför jag skriver detta Àr för att jag hoppas kunna hjÀlpa nÄgon annan. Ni Àr sÄ otroligt mÄnga som skriver om ert mÄende till mig pÄ Instagram och frÄgar om rÄd. Detta Àr mitt rÄd.

Ett vÀldigt lÄngt men viktigt sidospÄr. Jag fortsÀtter berÀtta om vÄr lilla mini-tripp.

Spesso ligger hööööögt upp precis bredvid Jaquelines. DĂ€r hade vi bord bokat. Vyn dĂ€r uppifrĂ„n var verkligen helt ”breathtaking”. Jag ÄLSKADE inredningen.

Mums! Maten! Vi Ă„t bĂ„de burrata (behöver jag sĂ€ga att jag ÄLSKAR burrata) och lufttorkad skinka med pĂ€ron till förrĂ€tt. BĂ„da svingoda! Till varmrĂ€tt tog jag grillad Ă„lĂ€ndsk regnbĂ„ge med parmesankrĂ€m och pickad rĂ€ttika bl a. Aaaaasgott! Den picklade rĂ€ttikan var verkligen sĂ„Ă„Ă„ sĂ„Ă„ god till fisken, som en pigg uppstickare till den milda fisken. Tony tog hĂ€ngmörad biff med löktarte, köttet var perfekt och löktarten var jĂ€ttegod med hĂ€rliga smaker. Milo tog pasta i form av ricottagnocci som var magiskt god enligt honom, sĂ„ krĂ€mig och jĂ€ttegod smak. Det Ă€r bra betyg!

Till efterrĂ€tt tog jag Mascarpone- & jordgubbsmousse, italiensk marĂ€ng, citroncurd & varma fĂ€rska jordgubbar. Hallegoooo alltsĂ„, sĂ„ gaaaaalet gott! Milo tog en jordgubbs & citron lollipop – den var poppis och Tony tog en tartlett med vispad vaniljkrĂ€m och smultron, ocksĂ„ sĂ„Ă„Ă„ god!

God mat, hÀrlig atmosfÀr, gott som tusan
.. Minuset var att man fick vÀnta sjukt lÀnge pÄ maten. Vet inte om det alltid Àr sÄ eller om de hade extra mycket just denna kvÀllen. Kan varmt rekommendera Spesso i alla fall.

Efter maten gick vi tillbaka till hotellet, stannade pĂ„ vĂ€gen och köpte lite snacks och godis till TV:n. Vaknade efter en god natts sömn och Ă„t bĂ€sta frukosten! Glömde fota men oj vad gott. Åkte sedan hem sĂ„ nöjda med vĂ„r lilla mini-tripp till storstaden.

Nu ska jag ta tag i dagen! Hörs sen igen.

Kram Nina

83
6 kommentarer

Vad heter din fiffi och flash av boobs

InnehÄller annonslÀnkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon vÀnner!

Sooooom jag har skrattat Ă„t er pĂ„ min Instagram, upphovet till skrattet var denna bilden. Ni anar inte vilka namn som dök upp, haha
. Skrattade jag sĂ„ jag tjöt! 😂 Kolla in min story pĂ„ >>Instagram.<< SjĂ€lv sĂ„ blev min döpt till ”Get hard”. Haha
.

IgĂ„r kvĂ€ll efter regn och Ă„ska sĂ„ Ă„kte vi för att köpa glass. Tony tog ocksĂ„ med sig kameran och ville fota solnedgĂ„ngen. Jag hade redan tagit pĂ„ mig nattlinnet och knĂ€ppt av mig bh:n men följde Ă€ndĂ„ med. En kofta och ett par mysbyxor sĂ„ var man redo. Förresten koftan
. Skönaste koftan jag haft! SĂ„ mjuk och hĂ€rlig, anvĂ€nder den jĂ€ttemycket. Fanns en kvar pĂ„ REA, finns HÄR.

1) HÄR // 2) HÄR (pĂ„ REA) // 3) HÄR (pĂ„ REA) // 4) HÄR (pĂ„ REA) // 5) HÄR // 6) HÄR

ApropĂ„ koftor! Kolla sĂ„ mycket fint att fylla pĂ„ höstgarderoben med. Kofta lĂ€r ju vara det absolut skönaste plagget nĂ€r hösten kommer. Jag ÄLSKAR koftor, helst beiga. Det Ă€r sĂ„Ă„Ă„ fint!

Nog fick vi en solnedgĂ„ng allt. Ska verkligen försöka njuta av dem innan de liksom blir för tidigt med dessa solnedgĂ„ngar. Det var verkligen hur mysigt som helst dĂ€r pĂ„ stranden igĂ„r. NĂ€sta gĂ„ng kanske vi tar med lite te och mackor och sitter dĂ€r och njuter till den. Tips! ❀

NĂ€r vi skulle gĂ„ hem skulle jag vara lite rolig, ja bara för att jag inte hade nĂ„gon bh pĂ„ mig, sĂ„ jag drog upp nattlinnet och flashade boobsen för Tony. Det var bara det att han hann och fota det, gud som vi skrattade! 😂

Ja, sÄ kul kan man ha en alldeles egentligen grÄ och regnig onsdagkvÀll som ÄterhÀmtade sig till en fin kvÀll.

Nu ska jag klÀ pÄ mig och gÄ ut pÄ en morgonprommis. Vi hörs sen!

Kram Nina

65
7 kommentarer

Ljugarn pÄ Gotland

Alla dessa underbara smultronstÀllen pÄ Gotland. NÀr vi landade i Burgsvik sÄ började vi med middag och umgÀnge. Dagen efter startade vi dagen med padel. Ja herregud, aldrig trodde vÀl jag att jag skulle falla in i padeltrÀsket men dÀr Àr jag nu. VÀrldens bÀsta familjesport skulle jag sÀga. Alla kan spela och med varandra t.o.m. Milo har testat med sin storebror sÄ han hade lite lite vana innan. Jag och Tony dÀremot var totala nybörjare. Men sÄÄÄ kul.

Efter vi duschat och fixat oss sÄ for vi vidare mot Hoburgsgubben. SÄ vackert pÄ vÀgen dit.

DÀr var den omtalade gubben ocksÄ. Med röd nÀsa och allt.

SÄ magiskt vackert! SÄdÀr sÄ det Àr svÄrt att beskriva, men det kÀndes som landskap taget direkt ur en Àventyrsfilm.

Vi Ät lunch pÄ MajstregÄrden. Gotlands sydligaste spets och vÀÀÀÀrldsafin restaurang. Vi Ät sÄ himla gott ocksÄ. Jag en chÚvresallad, resten av gÀnget mumsade pÄ panerad fisk med remouladsÄs. SÄ himla himla gott tyckte alla.

Sen handlade vi glass pÄ glassbarer intill. SÄ glad dÄ de alltid har Guteglass pÄ Gotland. En glass Àr vegansk och har smak av citron och kokos. Den Àr sÄ galet god!

Handla om du nÄngÄng fÄr möjlighet! Har sett att vissa stÀllen pÄ fastlandet ocksÄ har glassen. I Trosa Ät jag den minns jag.

HĂ€r satt vi sedan lĂ€nge och bara njöt av solen och platsen precis intill havet. Dröm! ❀

Vi avslutade kvĂ€llen hemma i vĂ„r lilla tvĂ„a pĂ„ GrĂ„ GĂ„sen. Åt lite snacks och kollade serier. SĂ„ mysigt. Dagen efter packade vi oss ivĂ€g för att Ă„ka mot Visby igen. PĂ„ vĂ€gen svĂ€ngde vi dock förbi Ljugarn. Snacka om att detta stĂ€llet lite fallit mellan stolarna för oss. För vilket stĂ€lle! SĂ„ glad att det nu finns i vĂ„r plan för Gotland framöver.

Vi tog en lunch pĂ„ Bruna Dörren. Ämen jag smĂ€ller aaaaav sĂ„ mysig restaurang. Jag har ju aldrig varit i Thailand men dom som har sĂ€ger att det pĂ„minner sĂ„ mycket om det.

Vi trÀffade fina Therese och hennes ljuvliga ungar ocksÄ. Therese och jag har bloggat ihop pÄ Loppi och lÀrt kÀnna varandra för flera Är sedan, var superhÀrligt att fÄ ses. Det var lÀngesen sist.

Maten var jĂ€ttegod pĂ„ Bruna Dörren, som vanligt har jag snöat in pĂ„ de rökta rĂ€korna. Tog ocksĂ„ en tallrik med fĂ€rskpotatis med smör. Hur gott? Tony smĂ€llde i sig en hĂ€rlig tallrik med raggmunk med flĂ€sk, han ÄLSKAR det. 😅

Vi gick ocksÄ förbi den jÀttefina inredningsbutiken VERKSTAN. SÄ himla mycket fint! Hittade en hel del dÀr.

ÄÀÀÀÀÀlskar! đŸ„°đŸ„°đŸ„°

Tony tog nÄgra helt fantastiska bilder pÄ lite av det som fanns. I kombination med bilder han tagit pÄ mig sÄ ska jag nu göra posters av dessa.

Nej, nu ska vi Ă€ta lite plock hĂ€r hemma. Älskar man inte plock? Typ det bĂ€sta som finns och passar perfekt pĂ„ en Onsdag (Lill-Lördag).

Ha en fin kvÀll!

Kram Nina

51
Kommentera