Så jädrans bortskämd

Halloj vänner!

Igår var det min födelsedag. Det blev ett sånt där mysigt firande med bara min lilla familj, jag blev sååå galet bortskämd så hälften hade verkligen varit nog. Låt mig berätta storyn kring firandet av födelsedagar i vår familj. I väldigt många år har jag stått och bakat som en tok med ömma fötter och platta hälar som följd, helt slut har jag varit också och nästan somnat där bland fikagästerna. Jag är ju en perfektionist när det kommer till kalas. Det ska vara hembakat och det ska vara många sorter. Det ska dessutom vara fint.

När jag fyllde 45 så gick vi istället ut och åt på kvällen med familjen. Snacka om att en helt annan värld öppnades för mig. En värld där man kan ha det så mycket mysigare än stå och baka sönder en hel dag. Missförstå mig rätt, jag älskar att baka, men på något sätt blev liksom mitt kalas bara så jobbigt. Har inga problem och baka till någon annans kalas, men mitt eget…. Det är något som bara känns jobbigt med det. Så sedan dess är mina födelsedagar mys med lilla familjen.

Dagen började med lite sång och present. Presenten var tyvärr för stor så den ska jag byta vid tillfälle. En skock med härliga vita rosor som jag älskar. I vår familj är det svårt för familjen att lyckas väcka mig då jag är norra Europas mest morgonpigga. Men jag blir glad för skönsång även om jag varit vaken en evighet.

Sellerijuicen som serverades på morgonen var smyckad med en vit ros. 😅 Ja mannens fantasi är det ju inget fel på direkt.

Vid 9 hade Tony bokat hotellfrukost som han vet att jag bara älskar. Så härligt och gott. Så glad att Mellan också var ledig just den här dagen så han också kunde hänga på.

Efter lite jobb så fick vi avnjuta den här fikan. Oh my goood….. kan säga att detta nog är något av det absolut goooodaste i smördegsväg jag någonsin ätit. Alltså herregud! Croissanter fyllda med vaniljkräm med smält choklad och florsocker på. Efter halva började det dock ta emot för den var mastig. Men vill du någongång äta det här galet goda bakverket så besök The Coffee på Erikslunds shoppingcenter. Wow.

Mot kvällningen hade Tony bokat bord på en av mina favvorestauranger. Det är Sturehof och ligger i Sturegallerian.

Jag beställde en sej med brynt smör sås, räkor, pocherat ägg och potatis. Den där såsen alltså, den kan drickas. Magiskt!

Milo mumsade på pannbiff och hemlagad potatismos. Tyckte det var sååå gott!

Mellan tog samma som mig och Tony tjoffade till med fläsklägg. Magen stod sen i fyra hörn kan jag lova.

Var dock sugen på en bit tryffel med deras koffeinfria cappuccino med havremjölk och Milo orkade lite glass och maräng. Sedan rullade jag ut därifrån med uppknäppta byxor. Tror vi alla fes sönder bilen på vägen hem sen, herregud när man proppar i sig massa gotta sådär på en dag, då blir man inte riktigt som man ska i magen, haha….

Nu blir det vatten och bröd i flera månader tror jag. Hemlagad mat med lite nyttigare tänk, inga utsvävningar och lyx. Startskottet var efter min födelsedag sa vi och nu är vi där. Känns faktiskt riktigt bra och jag är så taggad för det som är på gång. Jag har mycket jobb att ta tag i under hösten och Tony likaså.

Imorgon kör vi första Tacofredagen på hela långa sommaren, Hellenius hörna börjar också. Tända ljus, fredagsstädning, bulla upp sig i soffan och äta tacos vid vardagsrumsbordet. Jag brukar göra tacos på salladsblad, såååå gott. Ett tips är också att äta tacos med min vitlökssås. Den är fööööör god alltså!

Nu ska jag lägga mig och kolla serie. Är lite moloken och ledsen idag av olika anledningar så behöver ladda batterierna. Ha en fin kväll nu fina du.

Kram Nina

80
8 kommentarer

Nu hittar ni mig här!

Förmodligen sist på bollen, rätt vanligt när det kommer till en tant som mig som oftast tycker förändringar är lite jobbiga. Finns det fler som jag? 😂

Nu ska det i alla fall peppras mat, snacks, bak och godis videos på min sida på TIKTOK! HÄR hittar du den.

Välkomna att följa! ❤️

31
4 kommentarer

Skafferi & kylskåpsrens – TIPS

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon raringar!

Känner ni också att man kommer in i någon form av ”rensa och boa” känsla när vädret blir sämre? Jag vill typ renovera, rensa, göra snyggt i skafferiet och rensa kylskåp. Så, nu är jag mitt inne i skafferi- & kylskåpsrenset här hemma. Har fått kasta en del men också bli påmind om hur mycket bra jag har där som jag nästan glömt. Ja har du hört så jädra dumt! Tänkte jag skulle tipsa om lite ”bra att ha” produkter att ha i skafferi & kyl.

Nu när vi återigen ska återgå till lite bättre vanor så är dessa guld värda! Jag har skafferiet fullt och brukar laga riktigt fräsch och god mat på dessa små tetror. De finns massor till riktigt bra priser på Matsmart, det är där jag handlar mina ifrån. Kolla HÄR.

En favvorätt jag har är denna urgoda linspasta nedan. Brukar göra extra mycket i början av veckan och ha i matlådor och äta som lunch under veckan. Perfekt att ta fram och värma bara. Busenkelt och så gott. Tips! Riv på lite parmesan innan servering, top notch.

NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)

2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

10-15 champinjoner
1 tetra gröna eller röda linser
2 msk tomatpuré

1/2 burk krossade tomater
1 citron
salt och peppar
basilika
spaghetti för 2 pers

1/2 burk kokosgrädde

Gör såhär:

1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna där i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lägg i dem. Se till att ha rätt hög värme i pannan nu så att champinjonerna får lite färg och inte börjar vätska av sig. Rör om hela tiden.

2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund också.

3) Häll i linser och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och låt nu linsröran stå och puttra på medelvärme i ca 5-7 minuter.

4) Tvätta av citronen (använd gärna ekologisk när du ska använda skalet på den), riv skalet smått på hela citronen med rivjärn. Ha i skalen i röran och också kokosgrädde och låt koka upp och puttra i ett par minuter.

5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.

Kolla gärna in fler recept med dessa tetror i: Linsgryta, Linssoppa, vegetarisk Currygryta, krämig skink- & kikärtspasta, ninas chili con carne.

Nu till nästa tips!

2 pack rismjöl och 2 pack bovetemjöl var det riktigt bra pris på också så sist jag handlade beställde jag det också. Jag som äter glutenfritt brukar svänga ihop mina GALET goda scones av det här mjölet.

Jag använder mig av detta recept på glutenfria scones men byter ut glutenfri mjölmix mot lika delar ris- och bovetemjöl. Blir sååå goda!

Soltorkade tomaterpasta, kanske den bästa smaksättaren i matlagning enligt mig. Använder den till många olika rätter. Där det står soltorkade tomater brukar jag byta ut till den här pastan istället och minska till ungefär 1/3 del av mängden som står. Detta är ju en koncentrerad form av soltorkade tomater så behövs inte så mycket. Använder den tex i dessa galet goda rätter:

Krämiga kycklinggrytan

Italiensk färsgryta

Chilisås, den stora flaskan då detta går åt massor i min matlagning. Denna är så god att blanda med tex grädde och creme fraiche i matlagning. Kolla t ex in min Kasslergratäng. Mums!

Jag brukar byta ut mycket av den vanliga pastan här hemma till lite hälsosammare linspasta, familjen älskar den här pastan och känner ingen skillnad mot vanlig. Åh, pasta kan man ju göra så mycket goda vardagsrätter av, också festligare såklart. Här kommer några:

Grekisk pastasallad med tzatziki

One pot pasta

Ugnsfetapasta

3 minuters lyxpasta

Citronpasta med parmesan

Bacon & Västerbottenpasta

Hoppas ni fick lite härliga tips att ta till därhemma. Hörs sen igen.

Kram Nina

48
4 kommentarer

Såhär förlänger du hållbarheten på äggen

Vet du hur du kan fördubbla hållbarhetstiden på äggen?

Ställ dem med ”spetsen” nedåt i äggkartongen. Enligt ”Svenska ägg” kan äggen hålla i upp till 3 månader. Något som kan vara viktigt att tänka på är också att en dag för ägg i rumstemperatur motsvarar 4 dagar i kylskåpet.

Varför med spetsen nedåt då? I ett färskt ägg är gulan centrerad i mitten av ägget och hålls på plats av två elastiska snoddar, ju äldre ägget blir desto mer töjs snodden på ena sidan och gulan strävar uppåt. Luftblåsan bildas alltid i äggets trubbiga ände så vänder du då på ägget så spetsen hamnar nedåt kommer luftblåsan överst och därmed förhindras kontakten mellan den med tiden uppåtflytande äggulan och skalet, vilket gör att ägget håller längre.

Källa: Leva & Bo

3
Kommentera

Jaqueline, Spesso och mysig minitripp

Godmorgon raringar!

Vaknade i ottan, vi pratar 04.30 liksom. Haha… Jaja, startar födelsedagsveckan så gör den. Idag startar min födelsedagsvecka som sagt. Sista dagarna som 48 åring för att på Onsdag fylla 49. Sista året som 40+. Helt galet om ni frågar mig? Var tog tiden efter 30 vägen? Att det gått snart 20 år sedan jag var 30 är helt befängt. Men, vad är alternativet? Att inte få fylla år alls…. Så jag har valt det bästa alternativet. Att vara lycklig och glad över att bli äldre och få leva. Såpass att jag firar det med en hel vecka per år. Jag firar helt enkelt stort att jag fått levt ett helt år till.

Helgen har bestått av en spontan liten semestertripp till Stockholm med övernattning, en liten kräftis hos svärisarna och att Milo haft fotbollscup. Jag har låtit bloggen vila, ni förstår att jag har ett stort driftfel på bloggen som gör att teknikavdelningen måste hjälpa mig att publicera varje inlägg tills det är fixat. Ville inte störa teknikerna i helgen så jag lät den vila samtidigt som jag njöt av Milos sista sommarlovslediga helg. På onsdag (ja på min fölsedag – sååå dålig planering om du frågar mig 😂😂😂) börjar han skolan igen.

Så vad har vi hittat på då?

Ja men massor. Vi har verkligen sett till att njuta och suga ur det sista ur detta sommarlov.

I Torsdags hade vi en liten mini weekend bokad. Stockholm som vi alla älskar blev det och solen visade sig faktiskt hela dagen. Så mysigt att strosa runt.

Efter att vi vallat av och an på gatorna i Sthlm blev vi sugna på något lunch-aktigt, det var en väldigt sen lunch. Vi hade bord bokat på Spesso senare på kvällen så vi ville inte bli så mätta.

Menyn på Jaquelines är helt magisk. Så mycket gott så det är inte klokt. Kan verkligen rekommendera dig att besöka det stället om du är i Sthlm.

Vi beställde in Burrata, den var bland det godaste jag någonsin ätit. Sååå bra och så god. Tony tog in en rödbetshummus – han satt och mumlade om att det var det godaste han ätit i hela sitt liv. Milo tog en bagel med tonfiskröra som också var supergod. Mätta blev vi även om det inte var planen, svårt att sluta äta när något är sådär gott.

Lånade bilder från Jaquelines.

Ett stort stort plus för inredningen. Kan inte riktigt förklara den, den måste ses på plats. Så tips tips till dig!

Efter Jaquelines brassade vi förbi 7 eleven och tog en kaffe och bara satt i solen.

Vi bokade hotell på Kung Carl. Ligger så centralt man kan komma, mitt på Stureplan. Vi älskade hotellet och stilen. Frukosten var också peeeeerfekt, jag är petig med frukost och här var den verkligen superbra. Allt fanns.

Vårt rum var det här rummet, man bäddade ut en bäddsoffa till Milo så alla fick bra plats. Det där tornet med fönstrena högt upp var något alldeles speciellt.

Här låg jag tidigt på morgonen och såg solen strila in kraftigare och kraftigare. Hade en sån lyckokänsla i bröstet där och då, den delade jag också med mig av på instagram.

Ni som följt mig länge vet ju hur jag i många många år tampades med dåligt psykiskt mående. Jag har haft hälsoångest (hypokondri) så länge som jag kan minnas faktiskt. Det eskalerade till att vara helt ohållbart efter jag fyllde 40. Varje dag var jag rädd för någon sjukdom, allt från cancer, hjärnblödning, stroke, ms till alzheimer och andra sjukdomar. Ingenting i tankarna var logiska utan allt var panik och rädsla. Som min terapeut sa: ”Nina, för att förklara känslan så är det som att gå omkring med en pistol riktad mot tinningen 24/7. ” Ingen hade kunnat förklara det bättre.

Jag sov inte, jag googlade flera ggr per dag på sjukdomar och symtom, jag log aldrig på riktigt utan det var ett fejksmile som jag lärde mig klistra på mig själv. Ingen kunde se detta utanpå mig, men mitt inre var ständigt i uppror. Jag fick små panikattacker flera ggr i veckan och kroppen var heeeelt färdig av den inre stressen jag ständigt bar på. Symtomen avlöste varandra. Magen var paj. Spänningshuvudvärk. Ont i bröstet. Ont i ryggen. Värk i lederna. Ja men allt gjorde mer eller mindre ont, eller var domnat, eller bara konstigt.

Jag vågade aldrig vara genuint glad eller lycklig för det skulle straffa sig på något sätt. Genom sjukdom eller katastrof. Något av barnen skulle råka ut för någon olycka, eller Tony, eller mina föräldrar eller hans. Att känna lycka som så psykiskt nedgången var på något sätt en omöjlighet. Att lycka skulle ge otur är kanske den närmaste förklaringen man kan komma. Det låter så sjukt och helt ologiskt, jag vet. Men i en hypokondrisk hjärna är ingenting logiskt.

När mamma skulle fylla 60 skulle vi alla åka utomlands och jag sökte hjälp för min flygrädsla hos Tom Johansson på terapiainatitutet. Det slutade med en 3 år lång terapi för min hypokondri hos honom, det visade sig finnas ganska mycket där inne i själen som behövde bearbetas. Det bästa jag gjort!

Han gav mig verktygen för att kunna börja hela mig själv. Inte visste t ex jag att hypokondri ofta beror på att man inte älskar sig själv. Låter så jäkla klyschigt med det där med att älska sig själv men låt mig förklara.

I hela mitt liv var jag levt livet åt andra. Jobbat hårt för att vara omtyckt, för att leva upp till andras förväntningar och till varje pris göra rätt och så som förväntades av mig. Aldrig sa jag nej, eller vad jag tyckte om något. Jag var som en nickedocka som alla fick säga och göra lite som dom ville emot. Detta fortsatte i alla relationer jag hade. Till slut började detta att på något sätt pysa ur mig. En ångest som var svår att ta på, enligt Tom flydde jag så länge ifrån den så att den till slut blev kroppslig. Jag projicerade ångesten på att vara rädd för sjukdomar. En sådan rädsla och ångest ”går att ta på”, en ren och skär ångest är svår att ta på. Sakta men säkert så växte den ångesten till oanade höjder för att till slut ta över hela mitt liv. Så sorgligt och så otroligt jobbigt.

Nu är jag ute på andra sidan, det tog många många år att bearbeta och jobba med sig själv. Att våga sätta gränser, att våga sätta sig själv i första rummet, att våga säga nej, att förstå och acceptera att alla inte kan älska mig eller ens tycka om mig, att jag fått det här livet för att jag ska leva det åt mig själv och inte bara åt andra. Jag jobbar fortfarande med detta och utvecklas hela tiden. Hypokondrikern i mig finns kvar, men hon är inte lika högljudd längre och hon har blivit så mycket mer logisk än vad hon var innan. Kanske kommer hon följa med mig för resten av livet, men hon kommer inte vara hela livet som hon var ett tag.

Anledningen till varför jag skriver detta är för att jag hoppas kunna hjälpa någon annan. Ni är så otroligt många som skriver om ert mående till mig på Instagram och frågar om råd. Detta är mitt råd.

Ett väldigt långt men viktigt sidospår. Jag fortsätter berätta om vår lilla mini-tripp.

Spesso ligger hööööögt upp precis bredvid Jaquelines. Där hade vi bord bokat. Vyn där uppifrån var verkligen helt ”breathtaking”. Jag ÄLSKADE inredningen.

Mums! Maten! Vi åt både burrata (behöver jag säga att jag ÄLSKAR burrata) och lufttorkad skinka med päron till förrätt. Båda svingoda! Till varmrätt tog jag grillad åländsk regnbåge med parmesankräm och pickad rättika bl a. Aaaaasgott! Den picklade rättikan var verkligen sååå såå god till fisken, som en pigg uppstickare till den milda fisken. Tony tog hängmörad biff med löktarte, köttet var perfekt och löktarten var jättegod med härliga smaker. Milo tog pasta i form av ricottagnocci som var magiskt god enligt honom, så krämig och jättegod smak. Det är bra betyg!

Till efterrätt tog jag Mascarpone- & jordgubbsmousse, italiensk maräng, citroncurd & varma färska jordgubbar. Hallegoooo alltså, så gaaaaalet gott! Milo tog en jordgubbs & citron lollipop – den var poppis och Tony tog en tartlett med vispad vaniljkräm och smultron, också sååå god!

God mat, härlig atmosfär, gott som tusan….. Minuset var att man fick vänta sjukt länge på maten. Vet inte om det alltid är så eller om de hade extra mycket just denna kvällen. Kan varmt rekommendera Spesso i alla fall.

Efter maten gick vi tillbaka till hotellet, stannade på vägen och köpte lite snacks och godis till TV:n. Vaknade efter en god natts sömn och åt bästa frukosten! Glömde fota men oj vad gott. Åkte sedan hem så nöjda med vår lilla mini-tripp till storstaden.

Nu ska jag ta tag i dagen! Hörs sen igen.

Kram Nina

83
6 kommentarer

Vad heter din fiffi och flash av boobs

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon vänner!

Sooooom jag har skrattat åt er på min Instagram, upphovet till skrattet var denna bilden. Ni anar inte vilka namn som dök upp, haha…. Skrattade jag så jag tjöt! 😂 Kolla in min story på >>Instagram.<< Själv så blev min döpt till ”Get hard”. Haha….

Igår kväll efter regn och åska så åkte vi för att köpa glass. Tony tog också med sig kameran och ville fota solnedgången. Jag hade redan tagit på mig nattlinnet och knäppt av mig bh:n men följde ändå med. En kofta och ett par mysbyxor så var man redo. Förresten koftan…. Skönaste koftan jag haft! Så mjuk och härlig, använder den jättemycket. Fanns en kvar på REA, finns HÄR.

1) HÄR // 2) HÄR (på REA) // 3) HÄR (på REA) // 4) HÄR (på REA) // 5) HÄR // 6) HÄR

Apropå koftor! Kolla så mycket fint att fylla på höstgarderoben med. Kofta lär ju vara det absolut skönaste plagget när hösten kommer. Jag ÄLSKAR koftor, helst beiga. Det är sååå fint!

Nog fick vi en solnedgång allt. Ska verkligen försöka njuta av dem innan de liksom blir för tidigt med dessa solnedgångar. Det var verkligen hur mysigt som helst där på stranden igår. Nästa gång kanske vi tar med lite te och mackor och sitter där och njuter till den. Tips! ❤️

När vi skulle gå hem skulle jag vara lite rolig, ja bara för att jag inte hade någon bh på mig, så jag drog upp nattlinnet och flashade boobsen för Tony. Det var bara det att han hann och fota det, gud som vi skrattade! 😂

Ja, så kul kan man ha en alldeles egentligen grå och regnig onsdagkväll som återhämtade sig till en fin kväll.

Nu ska jag klä på mig och gå ut på en morgonprommis. Vi hörs sen!

Kram Nina

65
7 kommentarer

Ljugarn på Gotland

Alla dessa underbara smultronställen på Gotland. När vi landade i Burgsvik så började vi med middag och umgänge. Dagen efter startade vi dagen med padel. Ja herregud, aldrig trodde väl jag att jag skulle falla in i padelträsket men där är jag nu. Världens bästa familjesport skulle jag säga. Alla kan spela och med varandra t.o.m. Milo har testat med sin storebror så han hade lite lite vana innan. Jag och Tony däremot var totala nybörjare. Men sååå kul.

Efter vi duschat och fixat oss så for vi vidare mot Hoburgsgubben. Så vackert på vägen dit.

Där var den omtalade gubben också. Med röd näsa och allt.

Så magiskt vackert! Sådär så det är svårt att beskriva, men det kändes som landskap taget direkt ur en äventyrsfilm.

Vi åt lunch på Majstregården. Gotlands sydligaste spets och väääärldsafin restaurang. Vi åt så himla gott också. Jag en chèvresallad, resten av gänget mumsade på panerad fisk med remouladsås. Så himla himla gott tyckte alla.

Sen handlade vi glass på glassbarer intill. Så glad då de alltid har Guteglass på Gotland. En glass är vegansk och har smak av citron och kokos. Den är så galet god!

Handla om du nångång får möjlighet! Har sett att vissa ställen på fastlandet också har glassen. I Trosa åt jag den minns jag.

Här satt vi sedan länge och bara njöt av solen och platsen precis intill havet. Dröm! ❤️

Vi avslutade kvällen hemma i vår lilla tvåa på Grå Gåsen. Åt lite snacks och kollade serier. Så mysigt. Dagen efter packade vi oss iväg för att åka mot Visby igen. På vägen svängde vi dock förbi Ljugarn. Snacka om att detta stället lite fallit mellan stolarna för oss. För vilket ställe! Så glad att det nu finns i vår plan för Gotland framöver.

Vi tog en lunch på Bruna Dörren. Ämen jag smäller aaaaav så mysig restaurang. Jag har ju aldrig varit i Thailand men dom som har säger att det påminner så mycket om det.

Vi träffade fina Therese och hennes ljuvliga ungar också. Therese och jag har bloggat ihop på Loppi och lärt känna varandra för flera år sedan, var superhärligt att få ses. Det var längesen sist.

Maten var jättegod på Bruna Dörren, som vanligt har jag snöat in på de rökta räkorna. Tog också en tallrik med färskpotatis med smör. Hur gott? Tony smällde i sig en härlig tallrik med raggmunk med fläsk, han ÄLSKAR det. 😅

Vi gick också förbi den jättefina inredningsbutiken VERKSTAN. Så himla mycket fint! Hittade en hel del där.

Äääääälskar! 🥰🥰🥰

Tony tog några helt fantastiska bilder på lite av det som fanns. I kombination med bilder han tagit på mig så ska jag nu göra posters av dessa.

Nej, nu ska vi äta lite plock här hemma. Älskar man inte plock? Typ det bästa som finns och passar perfekt på en Onsdag (Lill-Lördag).

Ha en fin kväll!

Kram Nina

51
Kommentera

LYXIG KASSLERGRATÄNG

Detta blev wow gott!

Kassler brukar kunna vara superbilligt i matvarubutikerna ibland och perfekt att lagas något riktigt gott av. Denna gången blev det en riktigt supergod lyxig kasslergratäng, ja den kändes lyxig eftersom den var så otroligt god. Denna bara måste du testa, en stor favorit i familjen.

Lyxig kasslergratäng som jag kallar den är väldigt enkel att svänga ihop. Behöver inte så mycket arbete heller, den är godare än arbetet du behöver lägga ned kan man säga.

Jag har förresten supergoda kasslerrätter som du gärna går hämta mer inspiration ifrån (klicka på länkarna nedan för recept):


Ris och kasslerlåda

Herrgårdskassler (den här är fööööör gooood)

• 80 talsrätten kassler i ugn

KASSLERGRATÄNG, 4 p

Tipsar dig om världens godaste ost & skinkpaj med fetaost och min supersnabba supergoda ost & skinkpasta.

Minst 600 g kassler

3 stora tomater

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

3 dl grädde (valfri fetthalt)

1 dl chilisås

2 msk dijonsenap

1/2 kruka färsk timjan

1 förpackning Valios vitlöksost

Salt & svartpeppar

2 tsk Torkad basilika

3 dl riven prästost (eller någon annan god ost)

Gör såhär:

1) Skiva kasslern i ca 1/2 cm breda skivor. Putsa den lite om du vill. Stek på hög värme i smör tills de fått lite färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en ugnsfast form.

2) Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat mellan varje kasslerbit. Salta & peppra och ha på torkad basilika.

3) Blanda en röra på creme fraiche, grädde, hackad timjan, vitlöksost, chilisås, dijonsenap och salt & peppar. Häll över kasslern.

4) Toppa med osten, salta och peppra lite ovanpå och så skjuts in i ugnen på 225 gradig varmluft.

Ät det med ris och förslagsvis en grönsallad. Sååå sååå gott. Milo mumsade två portioner och sa ”Mamma, det här måste vi laga ofta”. Tony var lyrisk. Riktigt bra betyg! som sagt, du måste testa!

Tips: Byt ut kassler mot fläskfilé eller lite tjockare skivor av vanliga skinka, minst lika gott det.

Du vet väl att min sida innehåller massor av olika goda recept på både mat och bak, här nedan följer några exempel (klicka på varje länk så kommer det upp flera recept):

KÖTTRÄTTER

MIDDAGSTIPS

POTATISRÄTTER

SMÅKAKOR

VECKOMATSEDEL

MJUKA KAKOR

Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

2004
17 kommentarer

Dagens tips!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon vänner!

Jag har startat dagen med att sortera lite bland skafferi och städprylarna här hemma. En av höjdpunkterna hemma hos oss är nämligen när beställningen från Matsmart kommer. Hela familjen står oftast och river i kartongerna och den ena utbrister ”jaaaa, åh vad gott” den andra ”äntligen, åh så bra”. Det är jag som alltid sköter beställningen och så får man ha lite önskemål, skulle alla hålla på skulle det bli kaos. 😅 Det är den beställningen som jag nu stått och sorterat här på morgonen.

Loka Hallon // Päronsoda // Pasta // Dilmah Te

Något jag alltid handlar än dryck av olika slag. Perfekt med allt sånt tungt som kommer hem till dörren än att man ska kånka det själv från affären. Dessutom så vet ni ju att man hjälper till med matsvinnet. Sådant som det oftast är flera månader kvar på innan det går åt får inte säljas i affärerna, perfekt då att kunna köpa det till billigare peng. Äääälskar den där pastan! Tycker nog att det är en av de bästa pastasorterna som finns.

Godisavdelningen på Matsmart är rigorös kan man säga. Där kan du hitta ALLT! Senast jag beställde så tog jag dessa ljuvliga Champagnepraliner från Lindt. Sååå goda, provade dom även till champagne och det var sååå gott.

Nu såg jag att de hade klassiska praliner fast med smak av desserter och bakverk. Jag smäller av! >>Lindt creation dessert. << Vad sägs om smaker som Creme Brûlée, Maräng, Chokladfondant, Eclair, Tiramisu och Brownie? Sååå gott! Den där måste vara magisk så den ska klickas hem ögona böj! Hela godis och snacksavdelningen hittar du HÄR!

Något som jag kanske också beställer alldeles för mycket av är plastpåsar från Ninjaplast. Bästa plastpåsarna som finns enligt mig. Dom har även övergrymma avfallspåsar med en drawstring på. Världens bästa till sopkorgarna hemma. Sista tipset jag har är att kika igenom hem & städ avdelningen på Matsmart. Där kan man hitta saker man behöver, villhöver och saker man inte trodde man behövde men behöver. Haha…

Japp, det var dagens tips det! Nu ska jag brassa i ordning lite frukost till min sjusovarfamilj.

Här sitter jag och myser under en filt. Älskar att sitta och jobba för mig själv en stund såhär på morgonen. Ska ta tag i lite dammsugning så fort de vaknat också. Vår vardagsrumsmatta är full av smulor (som du kanske ser). 😅

Hörs sen igen! Ska berätta mer om Gotland och så ska jag bjuda dig på världens godaste kasslertips!

Kram Nina

53
1 kommentar

Gotland, Slite och Burgsvik

Gotland! Jag har inte skrivit klart om allt vi upplevde, och jag vill det så jag kan tipsa er andra om alla dessa härliga ställen som vi fått uppleva. Många har skrivit att de sparar många av tipsen för framtiden. Jag skulle vilja åka till Gotland off season också. Bara uppleva hur det är för dom som lever där jämt. Det måste vara minst lika fantastiskt då…

När vi åkte vidare från Slite så besökte vi Gotlandsvåfflan. Oh my gooood…. Jag har aldrig ätit bättre våfflor. Det MÅSTE ni testa nångång.

Våfflorna var verkligen magi på riktigt. Jag åt en med sparris och paprikakräm – den där krämen var magiskt god. Tony åt en Skagenvåffla och Milo den här ovan. Med glass, bananer, grädde, marshmallows och chokladsås. Jag fick smaka av den och den….. oh my god!

Tips tips om ni någongång att åker förbi, Gotlandsvåfflan. Obs: Alla våfflor är glutenfria, bara en sån sak också.

Efter Gotlandsvåfflan så for vi vidare mot Burgsvik. Ni vet där de spelar in ”Så mycket bättre”. Vi borde på Grå Gåsen out som ligger i anknytning av stället där de alla bor under inspelningen. Så himla mysigt ställe!

Vi bodde i en typ omgjord lada. En 2 rum och kök med ordentligt kök. Helt perfekt och riktigt mysigt. Precis bakom hade dom dessutom 2 padelbanor. Den bokade vi dagen efter sen för att spela för allra första gången. Nu är vi ju såklart helt fast. Spelat 3 ggr sen dess.

På kvällen hade vi dejt med våra vänner som har lägenhet mitt i Burgsvik.

Efter en magisk cykeltur landade vi på Wärdshuset Guldbaggen. Det är Danyel Couet och Sebastian Thuresons restaurang. Danyel känner ni säkert igen från Sveriges yngsta Mästerkock. Vi åt så gott och satt ända in på natten och bara mös innan vi cyklade tillbaka till vår lilla lya.

Måste bara visa! Har ni sett? En handsprit med doft av kaffe och kanelbulle. Och det stämde faktiskt, så festligt.

Så mysigt det var att få träffa våra vänner, längesen sist och nu fick vi äntligen till det. ❤️

Fortsätter berätta mer om vår resa imorgon. Nu ska jag börja laga mat här hemma. Ikväll vankas det 3 maträtter då alla fick säga vad de var sugna på och vi inte kunde komma överens. Haha! Så blir det ibland.

Kram Nina

56
Kommentera