JB, fredag och nya sneakers

Hej finisar!

Ja till slut fick jag kapitulera till att äta penicillin mot min UVI som inte ville ge sig. Redan efter en tablett började det släppa. Blev rädd att det till slut skulle vandra upp till njurarna, det är ingen bra idé alls.

Tänkte berätta om Fredagen, insåg att jag helt glömt det här på bloggen. Så är det när man ska hålla ordning på flera kanaler varje dag. 😀

Började dagen med att packa upp mina nyinköpta bling-sneakers från Plain Vanilla. Ämen dom är såååå snygga så jag svimmar typ, verkligen älskar dom.

Så sugen på de >>olivgröna<< också, fanns i fler färger också men dessa var såååå snygga. Otroligt sköna på, en aning små i storleken så velar du mellan två storlekar så välj de mindre.

Dagen började sedan med att sitta här och jobba. Mall of Scandinavia. Tony var på möten i Solna, jag hade ett via teams som jag tog här. Behövde köpa grejer till ett samarbete som jag passade på att fixa också. På vägen hem grabbade jag också tag i världens coolaste påse till Milo. Ja han fick nämligen en fredagspåse. Vi var på ”lära känna” samtal på skolan i veckan och allt verkar gå bra. Sen hade han tappat två tänder också (Milo har varit väldigt sen att tappa alla sina tänder – precis som sin pappa), men tandfen är tydligen bara töntigt numera så då blev det en liten fredagspåse istället.

Köpte påsen på Lagerhaus. Dom har fler såna här småpåsar vilket är perfekt om man vill ge bort en liten present.

Fyllde den sedan med allt möjligt som vi vet att han gillar. Roliga godisar, hamburger och strips strumpor (köpte på Åhlens), tuggummi, powerade, salami chips och så fick han en hundring i swish också. Han blev så himla glad, är dock rädd att detta med fredagspåsar kommer få fortsätta. Haha, det var väldigt uppskattat och en bra ”muta” om man vill att de ska kämpa lite extra mycket i skolan.

Kvällen tillbringade vi vara hemma. Nästan hela familjen samlad på Fredagsmiddag. (Ja inte Thedde då som bor i Schweiz, alltid så saknad här hemma). Vi åt rökta räkor och lime-aioli till förrätt, sen blev det hemgjord pizza till varmrätt. Jag gjorde en med tomatsås, rökt skinka, mozzarellla som gräddades först i ugnen. Sen på med massa ruccola, nästan en hel burrata, olivolja, salt och balsamico. Såååå sååå god! Om du önskar bra glutenfri botten till pizzan kan jag verkligen rekommendera denna. Den blev såå god!

Denna kommer jag alltid använda som botten till mina pizzor fr o m nu. Den var verkligen toppen!

Glömde ju nästan! Vi har sett nya bondfilmen. Kan väl säga såhär, den var sååååå bra! Vill prata om den sååå mycket men kan inte för då spoilar jag allt och det vill jag inte. Kan säga att introt till filmen var top notch, ribban lades där ungefär sen höll den samma höga ribba hela vägen. Daniel Craig är helt fenomenal, stor stor storgillar honom som skådis.

Jaha, idag har Milo avslutning med fotbollen. Dom ska spela padel och äta pizza och kebab efteråt. Sen har vi ett firande på eftermiddagen. Ska nog hinna med lite bullbak också. Mina >>stora saftiga kanelbullar<< är bara sååå goda. Full fart denna Söndag. Hoppas din söndag blir toppen.

Kram Nina

40
7 kommentarer

Såhär farligt är det att äta ägg som passerat bäst före datum

Jag tycker verkligen det är superintressant det här med bäst före datum. Förr, ska jag erkänna, så kunde jag kasta allt efter att bäst före datumet gått ut. Jag inser ju nu vilket svinn det måste ha varit. Att kasta fullgod mjölk bara för att det står ett visst datum på det, idiotiskt ju. Men förr litade jag kanske inte riktigt på mig själv och tänkte att det säkert var dåligt även om det någonstans i magtrakten ändå sa att det säkert skulle gå bra att äta. Annat är det med min mormor som snart är 95 år, hon äter allt. Det ska mycket till för att hon ska kasta något. 🙂

Om vi tar ägg t ex. Hade jag vetat att ägg kan hålla i fleeeera månader till mot vad bäst före datumet sagt så hade jag nog kunnat baka 147 kakor till typ. För gissa om jag kastat ägg som datumet gått ut på? Jisses så dumt! Jag läste runt lite och hittade några jätteintressanta fakta om just hållbarheten för ägg.

  • Generellt så klarar sig ägg i ett par månader efter bäst före datum om du ställer dom med spetsen nedåt i kylen. Ett par månader!!! Kan du fatta? Så länge ägget inte luktar illa när du knäcker det så kan du äta det.
  • Varför så kort datum? Jo, för att EU har satt gränsen på 28 dagar efter värpdatum. Skälet är helt enkelt att i många länder förvarar man äggen i rumstemperatur.

ägg 2

Om du som jag tar ur äggen i kartongen och ställer dom i kylen utan så finns det ett enkelt knep att kolla om äggen är ok eller inte. Ja jag tänker eftersom man inte har kartongen med bäst före datumet kvar. Fyll en skål med vatten och lägg i dem. Här ovan på bilden ser du hur de mår och hur gamla de är. Helt nytt, ja då ligger det på botten. När de är ca 1 vecka gammalt börjar spetsen att sträva uppåt i skålen. 3-4 veckor gammalt så står det uppåt i skålen helt och hållet. Är det riktigt gammalt så flyter det upp till ytan och lägger sig.

Anledningen till att detta händer är för att äggets innehåll hela tiden dunstar. Ju mer det dunstar desto större blir luftbubblan, till slut är luftbubblan så stor så den orkar ”bära” ägget ända upp till ytan.

Är det farligt att äta gamla ägg? Nej, i Sverige har vi inte Salmonella på det viset och blir det riktigt gammalt och oätbart så känner du det på lukten. Herreminjee vad man känner det, för det stinker och oftast har ägget också tagit en annan färg… typ grönsvart. Det stinker värre än surströmming.

Vad gäller med hållbarhet när det kommer till kokta ägg?

Kyler du ned dem inom ett par timmar efter att de kokats så håller det minst en vecka i kylen. Så får du ägg över på frukosten, släng dem inte, ställ dem i kylen så har du fräscha ägg att äta i minst en vecka.

Så kort och gott, det är inte alls farligt att äta ägg som passerat bäst före datum. Så länge de inte har ruttnat så är det alldeles säkert att i Sverige äta ägg som passerat datumet.

Källa HÄR (superbegåvade Matgeek)

tårtbotten

Apropå ägg, jag har en tårtbotten. En tårtbotten som i alla fall jag tycker är helt klart bäst. Ingenting slår denna, den lyckas varje gång och blir sådär fantastiskt hög! Superfluffig inuti och så saftig när den får gotta sig med fyllningen.

Här ska du få receptet:

Till att börja med så finns det lite riktlinjer att gå efter vad gäller antal ägg.

  • Till en 24 cm springform använder du 8 ägg.
  • Till en 26 cm använder du 10 ägg.

Gör du större så tänker du dig ett ägg för varje cm som springformen är stor. Gör du mindre så drar du bort ett ägg för varje cm som springformen är mindre.

tårtbotten 2

tårtbotten 3

Sedan knäcker du alla äggen i ett stort glas. Därefter tar du fram 2 likadana glas, så du ska alltså ha 3 likadana glas. I det andra häller du upp strösocker till samma höjd som äggen, i det tredje häller du hälften mjöl och hälften potatismjöl till samma höjd som de andra glasen är fyllda. Är du glutenintolerant tar du potatismjöl i hela glaset. Du häller alltså upp så allt är uppe på samma nivå.

1. Ha i bakplåtspapper i botten på springformen, smörj sidorna med smör. Vill du ha tårtan riktigt hög så klipp bakplåtspappret på mitten (på längden) och gör som väggar i springformen som är högre än kanterna på springformen så den kan jäsa riktigt högt i formen.

 

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vispa med elvisp och vispa riktigt länge. Typ 5 minuter, minst. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vänder i alltihopa i äggsmeten.

 

3. Blanda samman försiktigt med en slickepott tills du har en jämn fin smet. Tänk på att du vill behålla fluffigheten och luften i smeten, så vispa absolut inte.

 

4. Häll i smeten i springformen. Låt sedan botten bli klar på nedersta falsen i ugnen på 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bästa är att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare då botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren och torr utan kladd är den klar. Jag brukar täcka min med folie efter mer än halva tiden för att den inte ska bli för mörk.

 

5. Ta ut och låt svalna helt, vänd tårtbotten upp och ned så du får botten uppåt. Då blir det jämnt och fint på toppen!

 

6. Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tårta med valfri fyllning.

Tips på olika tårtfyllningar hittar du HÄR.

Nu ska jag jobba vidare här, ha nu en superfin Fredag så hörs vi lite senare. Jag är sugen på rökta räkor idag igen. Haha, typiskt mig när jag får för mig något. Då vill jag äta det alltid. Ja tills jag ledsnar… så dumt.

Kram Nina

86
5 kommentarer

Blåbärsmuffins med mandelmassa och världens bästa ugn

Goddagens finisar!

Jag har några elektriska prylar i mitt kök som jag faktiskt är tacksam över varendaste dag. En av dessa prylar är min ugn. Jag har ju en ugn från Whirlpool, jag har haft den i snart ett år, och jag blir faktiskt bara mer och mer nöjd med den hela tiden. En W Collection W9-ugn med de mest fantastiska egenskaper en ugn kan ha, bl a med en SteamSense-funktion som jag ska berätta mer om nu.

Igår började jag med att rengöra den. En knapptryckning och 2 timmar senare torkade jag av den och den blev helt ren. Hur fantastiskt? Enklare att rengöra en ugn kan det ju inte bli. Kan ärligt säga att rengöra ugn är bland det värsta jag vet i städningsväg. Farliga produkter, dofter, smuts som rinner och gud vet vad. Med den här funktionen slipper du precis allt sådant.

Nu har jag också lärt mig en ytterligare sak med den som gör min bakning så mycket mer fantastisk. Jag trodde väl aldrig att man kunde få så pass mycket bättre t ex muffins på att använda lite ånga. Wow säger jag bara. På ugnen finns det att välja antingen svag, medel eller mycket ånga. Använder man svag ånga under tiden man bakar kakor och t ex muffins så lovar jag dig att det blir fantastiska resultat. Höga, saftiga, fluffiga och bara perfekta rakt igenom.

Ninas Blåbärsmuffins med mandelmassa, 12 st

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

75 g mandelmassa

2 msk vispgrädde

2 dl mjölk

Nypa salt

2 dl frysta blåbär

Gör såhär:

1. Smält smöret. Sätt ugnen på 175 grader med svag ånga. Har du ingen ångfunktion på din ugn kör du utan.

2. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker så det blir riktigt fluffigt och ljusgult. Vispa mandelmassa och grädde ihop. Ha i det i smeten, rör runt med en slickepott.

3. Häll i det smälta smöret i smeten. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd i dem i smeten. Vänd runt tills du har en seg smet. 4. Häll till sist i mjölken och rör runt tills allt är utblandat. Häll i smeten i muffinsformar och grädda sedan i 10-12 minuter eller tills muffinsen är någorlunda torra när du känner med sticka.

Pudra med lite florsocker. Serveras gärna med lite vaniljsås men är såklart fantastiskt goda att äta som dom är.

IMG_8625

IMG_8626

IMG_8628
IMG_8629
IMG_8630

IMG_8633
IMG_8635

IMG_8636
IMG_8637
Sen tycker jag att den är fin att se på också. Vi har satt både mikrovågsugn och ugn i samma skåp. Perfekt att ha båda på samma ställe tycker jag. Klicka gärna in och läs mer HÄR om ugnens alla egenskaper. Som sagt… helt klart det bästa jag haft. Jag eller vi i familjen är verkligen supernöjda.

Kram Nina

41
2 kommentarer
ANNONS

Såhär farligt är det att lämna osthyveln eller smörkniven i kylen.

Halloj i stugan!

Ställde en fråga på min Facebooksida om folk lägger osthyveln i påsen med osten i kylen och har också frågat om de gör samma med smörkniven? Det är väldigt spridda skurar kan man säga, en del diskar alltid direkt för att de tycker det är skitäckligt att ha den kvar i påsen medan andra har den kvar tills antingen smöret eller osten är slut. Vi kan ha den kvar ibland, vi diskar den också direkt ibland så vi är varken eller känns det som.

Agnes Wold som är bakteriolog svarar såhär när reportern på Nyheter 24 kontaktar henne:

”Å, gode gud! Varifrån kommer denna nya idé att allt är ”farligt”? ”Det här är så bisarrt. I smör växer naturligtvis knappast några bakterier, det finns ju inget vatten. Osten är ju full av ostbakterier, det är därför den smakar så gott. I och med det kan inte andra bakterier slå sig ned där och växa till. När ost förfars är det ju på grund av att den möglar (alltså att en svamp tillväxer). Om du jämför med mjölk, där bakterier kan tillväxa och göra att mjölken blir dålig och smakar illa.”

Så med det sagt kan vi alla fortsätta ha den i kylen utan att drabbas av någon farlig bakterie tydligen. Sen om man tycker det är fräscht eller inte är en annan sak.

Källa HÄR.

5E22E518-CC10-42B3-B2D4-0C63C523D71B

Favoritsmörkniv KLICKA HÄR

8D33AEC7-2181-4E8B-BCD6-0075E8299E0A

Lite finare när man tex har gäster KLICKA HÄR

873BE9B4-3250-4118-B039-47AE43BF856C

6F03D970-4C2A-4007-937A-C86E54FC6D80

Kram Nina

78
5 kommentarer

Snygga nyheter och cafébesök

Innehåller annonslänkar för BabyFace

Gokväll vänner!

Det är Onsdag och den har varit i full gång redan från start. Idag var jag på möten i Stockholm igen, var där igår också. Hade möten få också och ett efterlängtat besök på Plain Vanilla på Ekerö inplanerat. Har bara sett deras fina butik på Instagram men aldrig varit där förut så nu var det dags.

Som ni vet så älskar ju jag och testa olika caféer runtom i landet. När vi styrde kosan mot Ekerö och Plain Vanilla så såg jag att det fanns ett bageri mitt i Ekerö centrum. Det måste man ju testa tänkte jag. Lagom kaffesugen när vi väl klev innanför dörrarna. Det var nästintill fullsatt på det lilla mysiga cafet.

Kan säga såhär, både jag och Tony kunde ge betyget 10/10 på det fikat vi tog. Tony åt också en macka, brödet var top notch. Kokosbollen och kokostoppen var verkligen såååå goda, jag kan nog säga att kokosbollen/chokladbollen var den godaste jag ätit. Åh, kan du så åk dit och fika, sååå gott! Kaffet med, och jag fick både koffeinfritt och havremjölk.

Ja men visst hann han fota lite också. Med min handväska i handen. Haha….

Wow! Plain Vanilla, vilken butik. Låg suuuperfint nere vid vattnet. Bland båtar och padelbanor, detta måste ju verkligen vara ett riktigt mecka på sommaren. Ska du dit nångång så förbered dig på att ha lite tid, det finns mycket snyggt att titta på kan jag lova.

2 hela påsar med mycket snyggt blev det för mig. Kan skvallra om att det blev 2 par skor. Vad är det med mig och skor, älskar dom jäklarna. Kan typ inte få nog. Ska visa dig sen vad jag fyndade!

På vägen hem sedan så hämtade jag ut mitt paket från BabyFace. Måste först börja med att tipsa er om att de har 20% rabatt på allt från Clarins.

Mina favvoläppglans är ju därifrån. Så vårdande, kan inte vara utan på hösten.

Apropå det så fick jag en fråga angående mina läppar. Den färgen jag har är just denna här ovan. Färgen heter Apricot 02 och du hittar den HÄR.

Jag beställde mina favoritprodukter från Dermalogica som just tagit slut. Alla på en gång, så typiskt! Det har stramat i ansiktet som tusan men nu vet jag att det snart är ordning på det igen. Fuktkrämen intensive moisture balance är en fuktkräm som balanserar huden och fuktigheten, så skön känsla. Tips! Sen blev det även min favvo-toner multi-active toner. Alltså den här är sååå bra. Du kan spraya den på ansiktet efter tvätt, jag brukar spraya lite på en pad och dutta runt i hela ansiktet. Så skön känsla! Den ger fukt, är lugnande och utslätande. Perfekt att spraya i ansiktet rakt över makeupen om du känner dig lite ofräsch eller torr. Flera ggr per dag runt höst & vinter.

Sen beställde jag Mellans favvokräm active moist. Han har fått bort sin Perioral Dermatit med den. Så fort han får slut och använder någon annan kräm så blossar den upp, men så fort han är tillbaka till denna krämen så försvinner det på bara några dagar. Tips tips tips om du lider av den hudsjukdomen. Han tycker förresten också att den funkar på finnig hy.

Beställer man produkter över 1200 följer det med en superhärlig exfoliant. Små små korn i som rengör huden på djupet. Bort med döda hudceller och orenheter som ger ofräsch hy, finnar och skinnflagor i ansiktet.

Nähe! Nu ska jag ta kväll här. Jag kommer nog somna snart, haha! Nä, vi måste äta kvällsmat innan jag somnar.

48
1 kommentar

Lista med mina mest populära recept

Mina mest populära recept

MAT

Krämig Köttfärslåda

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Helstekt fläskytterfilé i magisk sås

Köttfärsgratäng på 30 minuter

Godaste Kycklinggrytan

Kebabkycklinggryta

Kyckling i rosmarinsås

Kyckling & Bacongratäng

Kycklingfilé i ugn med baconsås

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Falsk fläskfile

Köttfärs och Baconrullader

Lövbiffsspett med Ninas gourmetsås

Godaste Tacogratängen

Gratinerad Fläskfile

TILLTUGG/FÖRRÄTTER

Västerbottensmuffins med skagenröra

Räkbakelser med skagenröra

Makalöst god Skagentårta

Räkbakelser

Västerbottensostfyllda tarteletter med räkor

Chilicheesesnacks

Lyxiga Västerbottenpajer

Fattiga riddare med västerbottensost

Västkustkrustader

BAKVERK

Vanilj & Citronrutor i långpanna

Magiskt god kaffekaka

Snabb jordgubbskaka

Silviasockerkaka

Snabb Mandelmassakaka

Världens godaste rabarberkaka med brynt smör och mandelmassa

Falska wienerbröd i långpanna

Chokladbiskvier i långpanna

Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna

10 minuters tårta

Supergoda chokladrutor med cheesecakefyllning

Lakrits och Chokladfudgekladdkaka

Bullkakor

Stora saftiga kanelbullar (underbart recept)

Ninas saftiga lussebullar

Magiska saffransbullar med vaniljfyllning

FLER RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

42
Kommentera

Nyttig supergod Granola

I morse gjorde jag verkligen en helt fantastisk granola. Detta är nog den godaste jag ätit i hela mitt liv. Helt sant! Den är dessutom nyttig, bara en sån sak.


NYTTIG GRANOLA

8 dl havregryn (ta glutenfria om du vill ha helt rena)

1 dl riven kokos

1/2 dl pumpafrön

1/2 dl solroskärnor

2 mogna bananer

1/2 dl kokosolja

1/2 dl kallt vatten

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

Valfritt: 1 dl hackade nötter

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.

2. Mosa banan, blanda det sedan med vatten och kokosolja. Ha i det i de torra ingredienserna. Rör om ordentligt tills du har en form av klumpig röra.

3. Häll ut på en bakplåtpappersklädd bakplåt och bred ut den över hela. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Rör om lite varje kvart.

4. Häll upp i en ren glasskål och förvara i skafferiet.

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

846
22 kommentarer

Meditation, skön helg och positivt tänk

Innehåller annonslänkar genom reklam för Bubbleroom, Vero Moda och Stinaa J

Godmorgon vänner!

Måndag in the house. Helgen säger verkligen bara poff så är den över. Hörni, snabbt till något annat. Jag har börjat meditera på allvar, 45 min varje morgon. Går upp en timma tidigare för att tända ljus och göra mysigt. Har gjort det några dagar och bara älskar det. Efteråt känns det nästan som att jag sovit, så konstig känsla men jag är som nyvaken när jag avslutar. Häftigt! Jag gör det för min själs skull, jag gör det också för att manifestera positivitet i livet. Hur jag ska tänka positiva tankar och vara tacksam. Kan verkligen rekommendera alla att meditera, allt från 5 minuter till en timma. En del kör två timmar, det har jag svårt att få in men 45 min avvarar jag. Får se vad detta ska ge, är på något sätt spänd på vad detta ska ge.

I lördags åkte vi till Västerås för att bowla och käka på OLearys efteråt. Milo älsksr OLearys och allt kul man kan göra där, vi vuxna tycker också att det är riktigt skoj. Dock så hände något som aldrig hänt förut. Jag fick spö av både man och barn i bowlingen. En ny era är här tydligen. Jag måste för fasen steppa upp mitt game om jag ska kunna vara med och tävla framöver utan och bli helt överkörd. Haha!

Img 2451.jpg

Igår hade vi en riktig mysdag. Först så var vi och tittade på Milos fotbollslag. En riktigt spännande match då de var de två topplagen i serien som möttes. Det laget som vann skulle också vinna serien. De vann med 3-2 så gissa hur spännande matchen var. Jag var helt slut efteråt.

Lång svart kofta HÄR // Sneakers HÄR // Jeans HÄR. Långkoftan är så mjuk och skön verkligen, älskar älskar den. Finns i beige också, måste beställa. Jeansen har massor med stretch och är jättemjuka, jag älskar mjuka jeans som ger efter. Sneakersen har jag berättat om tidigare i det HÄR inlägget.

Efter maten åkte Milo iväg med en kompis och jag & Tony åkte ut till Bredsand bara för att sitta och njuta av vädret. Vädret i helgen har ju varit sådär magiskt härligt. Blev ett superfint avslut på helgen.

Nu ska jag jobba vidare här, ska tipsa dig om en granola jag gjorde i morse som var sååååå god! Godaste jag ätit på riktigt. Sen kommer också veckomatsedeln. Hepp, då är vi igång med en ny vecka. Nu gör vi något riktigt bra med den.

Kram Nina

53
1 kommentar

Hösten är här på allvar & HÖSTOUTFITS

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Ja det har väl inte undgått någon tänker jag, nu går det fort åt att löven snart ska falla innan de färgat världen i dess gula, röda, oranga toner. Vackert om du frågar mig. Just nu skiner solen ute och det är sådär fräscht i luften, det kan man bara inte låta bli att tycka om.

Tony tog så härliga höstbilder när vi var ute på höstmarknad här för några helger sen. Har du tips på härliga höstmarknader får du gärna tipsa mig. Älskar sånt!

Så härligt med höst ju. Tänk att jag till slut ändå skulle börja gilla det, det trodde jag inte.

Apropå höst. Ni är många som uppskattar tips på outfits här så nu har jag knåpat ihop ett litet gäng med fina outfits. Perfekt inspiration till hösten tänker jag. Tills inatt kl 23.59 har Cellbes 25% rabatt på valfri vara om du anger rabattkod 2137.

Tröja // Superstretch byxa med vaxad yta // Stövlett // Jacka // Väska

Tröja med knytning // Coatad byxa // Stövlett // Väska // Jacka

Poncho // Blus // Stretchjeans // Stövlett Jacka // Väska // Krage i pälsimitation

Väst // Blus // Tights i skinnimitation // Mockakänga // Kappa // Väska

Hepp! Nu ska vi fara iväg här. Önskar dig en fortsatt fin Lördag. Glöm inte ange 2137 som rabattkod när du handlar så får du 25% rabatt på valfri vara.

Kram Nina

50
Kommentera

Hektiska dagar

Godmorgon älsklingar!

Hur har ni det där ute? Här är det bra, haft några dagar med massor att göra, haft fullt sjå att få ihop dagarna faktiskt. Ibland knöker man in allt på samma vecka känns det som.

Idag är det härliga Lördag. Älskar verkligen Lördagar. Fredagar med. Ja men hela helgen är ju bara för härlig. Vissa helger är också mer efterlängtade än andra, den här var en sån då veckan gått i ett.

I torsdags var jag inbjuden till Rotary här i Enköping för att berätta om mitt arbete som Influencer, receptkreatör, författare och entreprenör. Det var min vän Arne som ringde i Augusti och frågade om jag kunde tänka mig att komma. Arne är fd marknadschef för Enköping och känner typ allt och alla i vår stad. Kul att dom frågade. Såklart jag kunde!

Vill du veta vad Rotary är kan du läsa mer om klubben HÄR. Fd kyrkoherde Anders Grape är president i klubben och tog emot oss med öppna armar. Honom har jag känt till sedan jag konfirmerade mig som 15 åring. En trevlig stund på hotellet Park Astoria här i stan. Det var kul att få bli inbjuden att berätta lite mer om min verksamhet.

Efter lunchen och föredraget på hotellet for vi iväg för att hämta Milo och sedan ta en fika på Waynes. Jag är verkligen överlycklig över detta café alltså. Sååå gott koffeinfritt kaffe i en latte med havremjölk, hittills det enda stället i hela stan som serverar koffeinfritt kaffe. Finns det fler får du gärna tipsa mig.

Har diskuterat detta med fler som dricker koffeinfritt och att det 2021 inte finns fler ställen som tar in koffeinfritt är ju faktiskt rätt märkligt. Åker man till Stockholm finns det i stort sett överallt (inte Vetekatten dock). Åker man till Spanien och USA så finns det i det minsta lilla kaffekyffet på landet. Alltså såhär, det är inte extra krångligt ens. Det finns att beställa till alla kaffemaskiner som finns så jag fattar faktiskt inte varför det ska vara så svårt?

Anledningen till att jag dricker koffeinfritt är för att jag är känslig för koffein. Det tog några år att förstå varför jag alltid satt med sprittig känsla i kroppen och hjärtklappning framåt eftermiddagen efter eftermiddagskaffet. Ett koffeinfritt kaffe är inte helt koffeinfritt så det är egentligen ett missvisande ord, men det innehåller ca 3-32 g koffein medan en vanlig kopp kaffe innehåller ca 100 g koffein. Jag känner även av ett koffeinfritt kaffe men inte alls i samma utsträckning. Smaken och känslan är dessutom densamma.

Nog om det, snackar man koffeinfritt kaffe med mig kan man få igång mig på alla sexton. Så är det. Haha…

Efter en hektisk dag igår så var det ljuvligt att sätta sig till bords här hemma och njuta av rökta räkor, limeaioli, ett gott nybakt bröd (köpte ett glutenfritt bake-off bröd för att testa igår, var så gott) och ett krispigt iskallt glas med vitt vin. Rökta räkor kan vara det godaste som finns, blev så glad när jag såg att Ica Maxi här i stan hade. Vi tände ljus överallt här hemma och så var det lite fredagsstädat sådär. Så mysigt. Vaknade kl 02 inatt i soffan, då hade hela familjen somnat där. Med typ nackspärr väckte jag dom och så knatade vi upp till sängarna. Så skönt! Fler som somnar på soffan?

Såhär ser förresten det glutenfria brödet ut. Kan varmt rekommendera och tipsa om det. Det var verkligen supergott! Fanns i vanliga baguetter också.

Nähä, nu ska vi gå ut och gå en morgonpromenad här jag och Tony. Sen ska vi äta mysfrukost vid TV:n. Ska värma på sista glutenfria brödet – längtar verkligen. Haha….

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

42
5 kommentarer