Våga glittra – Makeup tips

Innehåller annonslänkar för NordicFeel

Lovade ju er att jag skulle snacka vidare om min beställning från NordicFeel. Nu har jag testat båda läppglansen som jag beställde och jag säger bara jaaa! jag har letat efter läppglans som är mer skinande än att de har färg. Jag köper alltid med färg annars.

Vi börjar med >> läppoljan från Clarins. << Det är 15% rabatt på den här godingen nu. Jag har den som heter Honey Glam. Den finns annars i flera varianter. Det är som små små guldkorn i som glittrar till lite sådär nångång bara. Superfin verkligen som verkligen ger en snygg glans.

Detta är en geléliknande läppglans som är mer en olja, sitter jättebra och känns inte alls klibbig. Bara skön. Den är vårdande och skyddande från uttorkning, perfekt såhär års om du frågar mig. Värsta jag vet är torra fnasiga läppar, då brukar också herpesblåsorna poppa upp som gubben i lådan. Innehåller växtoljor från jojoba, hasselnöt och mirabelle-plommon.

Nästa läppglans jag beställde var >> ISADORA Explosive shine <<. Suuuperglansig också och sitter bra! Den här är verkligen suuuperglansig på. Också vårdande, för mig är det otroligt viktigt. Annars torkar de bara ut mina läppars Den finns i flera varianter också.

Åh ni anar inte vilket discoglitter till ögonskugga detta är alltså! ÄLSK! >>Glitter-Y Eye Squad<< (20% rabatt just nu) heter den och jag har färgen som heter Gold Lava. Vi ska ju på fest på Lördag och då ska den här tanten glittra ska jag säga er. Den här paletten ger ifrån sig massor med glitterpigment och den blir verkligen så glittrig som den ser ut på bilden här.

Vill man inte glittra så överdrivet mycket så kan man bara ha på lite lite längst ut på ögonlocket, tänk dig att du har på lite på själva locket bara. Ger en suuuuuperfin effekt även om det bara är lite. Ett litet partyknep.

Apropå glitter! Kolla in detta lilla gäng då? Glitter goals heter det och ja, jag kan inte annat än hålla med om att detta är goals! Sååå snygga! De två lite smalare tuberna är just Glitter Goals från NYX. Polish Pin-Up heter den färgen jag har. 15% rabatt just nu. Detta är en lätt flytande ögonskugga, jag skulle hellre säga krämig. Ger massa glans. Till vardags skulle jag använda den precis jäms med den övre fransraden, nästan som en eyeliner. Så snygg effekt! Till fest skulle jag smälla på den på hela ögonlocket och sen ta fingrarna och dutta ut den uppåt.

Den lilla burken bredvid är en Rolls Royce när det kommer till glitter. Detta är glittrets flösch de luxe! NYX Metallic Glitter. Jag har den i färgen Goldstone. Egentligen så rekommenderar dom en primer till dessa glitterkorn, men jag testade med den krämiga skinande ögonskuggan här ovan och den funkade också utmärkt som primer (alltså det som ska hålla kvar glittret.) Åh jag längtar till jag får sminka mig med dessa på Lördag.

Det var lite glittrande glimmande glansiga tips från mig denna gråa Onsdag, vad gör man inte för att lyfta höstens gråa dagar.

Kram Nina

49
Kommentera

Helgkyckling – 3 rätters

Ja idag är det ju redan Lill-lördag. Älskar att veckorna går fort nu, snart får jag äntligen åka och hälsa på min Thedde i Schweiz. Som vi längtar efter honom nu. Vi har inte setts sen den 29:e juli. Då var sista gången vi sågs och jag fick krama honom, längtar till jag får krama honom igen. När vi ses så kommer det vara exakt 3 månader sedan vi sågs. Det längsta jag varit ifrån honom någonsin. Ska bli så härligt!

Eftersom det är Lill-Lördag så tänkte jag tipsa dig om en god trerätters som vi gjorde förra hösten. Detta blev en riktig höjdare verkligen. Allt var sååå gott!

FÖRRÄTT: Chips med smetana, löjrom och rödlök.

Potatischips (lättsaltade)

Smetana

Löjrom

Rödlök

1. Lägg ut de lättsaltande chipsen på ett fat. Vi var bara två som skulle äta så vi gjorde inte så många. Är ni fler så tar ni större fat med mera chips.

2. Klicka på smetana på varje chips. Du ser ungefär hur mycket jag använde.

3. Klicka på löjrom eller stenbitsrom som vi använde.

4. Toppa med finhackad rödlök. Alltså dessa små munsbitar är verkligen ”heaven” i munnen. Det går inte att sluta äta. Så gör inte så många för då orkar ni inte resten av maten. 🤣

Ett glas bubbel är trevligt under tiden du står och lagar mat. Alkoholfritt funkar också, förresten så tipsar jag om Richard Juhlins ”Odd Bird” om du letar efter ett gott mousserande alkoholfritt.

VARMRÄTT: Helgkyckling, 4 p

4 kycklingfileer

4 portioner kokt ris

Sås:

4 1/2 dl vispgrädde

4 msk kalvfond

1 1/2 dl vitt vin

1/2 citron (saften)

1 knippe hackad persilja

1 1/2 dl riven parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1. Koka riset enligt anvisningarna. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i smör i en ganska så het panna. Salta och peppra.

2. Lägg riset i en ugnsfast form. Platta till det lite. Lägg kycklingfiléerna på riset.

3. Gör såsen i en bunke. Häll i alla ingredienser och rör runt ordentligt. Häll allt över kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg. Vi åt sparrisbroccoli till som jag stekte i vitlök och salt, en skvätt grädde som det sedan får stå och puttra i tills det mjuknat.

EFTERRÄTT: Gino 4- 5 p

250 g jordgubbar

1 päron

1 banan

150 g vit choklad

Vaniljglass

Gör såhär:

1. Tjoffa all frukt i små tärningar. Lägg allt i små ugnsfasta formar.

2. Hacka chokladen i små bitar också. Strö på dem över frukten. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills chokladen fått fin färg.

3) Servera direkt med vaniljglass. Såååå gott!

Smaklig spis!

Gillar du recepten får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

622
Kommentera

Hjälp mig?

Innehåller annonslänk för Jotex

Godmorgon vänner!

Har jobbat i flera timmar redan, vaknade hypertidigt. Nu är den där perioden här när jag sover helt knasigt, supertrött på kvällen och så vaknar jag långt innan tuppen. Aja, jag får göra det bästa av situationen, inte mycket att göra åt då man provat allt redan.

Idag ska jag åka och träffa Mirka. Ska bli så kul och få fika och ”catch Up” lite. Var såå längesen vi sågs. Minns nästan inte ens när det var men det är flera år sen. Åker till Uppsala och ska fika på något mysigt fik som hon tipsade om.

Nej, detta är förra årets julstjärnor, har inte blivit galen och hängt upp redan, haha! Köpt på Jotex, såg att de hade 30% rabatt på massor med julbelysning nu. Vill du fynda lite till årets julpimpning så kvista in HÄR.

Nu håller jag på som bäst att sätta julen här på bloggen. Det ramlar in en hel del förfrågningar nu just angående julen och jag tänkte att jag skulle fråga er om detta för ni är dom som bäst kan hjälpa mig att göra rätt saker inför jul. Jag klurar på att kanske ha julkalender i år, hade det sist för en herrans massa år sedan men det var riktigt skoj minns jag. Skulle det vara intressant med en julkalender med en exklusiv rabattkod bara till er, en för varje dag? Eller skulle ni önska rabattkoder på något annat vis? Vilket i så fall? Vilka företag skulle ni vara intresserade av? Om inte ni här inne är intresserade så kan man alltid sköta sånt på Instagram istället. Klicka gärna i hjärtat längst ned på detta inlägg om du är intresserad och kom gärna med en input angående frågorna här ovan.

Som vanligt inför julen så ska jag snart dra igång denna rensning här hemma. I år har jag en lite annorlunda plan. Tänker att jag river igång denna direkt efter höstlovet. Då är man klar när December månad startar och man kan bara götta sig under hela December. Listan betar man av som man vill, alltså de punkterna man vill men att alla blir gjorda innan December. Det är inte säkert man har allt på listan, vi har tex inget lekrum men då tänker jag att jag kan rensa vitrinskåpet kanske? Jag har aldrig lyckats fullborda den här listan men vafasen gör det? Man gör det som syns mest kanske? Haha…. Det låter väl som en bra plan va? Vilka hakar på? Börjar den 8/11.

Nähe! Dags att dra igång dagen. Vi hörs lite senare, ska knäppa bilder från min dag.

Kram Nina

171
9 kommentarer

Säger bara wooooow!

Innehåller annonslänkar för Cervera

Godmorgon finisar!

Ja igår var det Kanelbullens dag för hela slanten. Jag bakade kanelbullar igår eftermiddag och dom blev ju galet goda. Jag har ett så enkelt och bra recept som alltid lyckas. HÄR hittar du det.

Har knäppt lite färska bilder från köket. Älskar köksfönstret som det ser ut nu. Den inger ett lugn på något vis. Är så kär i min SMEG-serie också. Gud, jag velade fram och tillbaka mellan om jag skulle ha svart på allt eller om jag skulle ha vitt. Är så glad att jag till slut valde vitt.

Jag har >>kaffekokare<< (20% rabatt), >>tekokare<< och >>blender<< hittills. Tanken är att brödrosten ska bytas ut också. Såg att det var 15% rabatt på den på Cervera nu så kanske ska jag slå till redan nu. Finns HÄR.

Igår startade Tonys födelsedagsvecka. Eller haha, han vill inte ha den men eftersom jag älskar födelsedagar så startade jag sen åt honom. Så kan man också göra.

Igår morse hade jag bokat padeltid åt oss på en helt nyinvigd padelhall i Bromma som heter Padel ROYAL. Säger bara woooooow! Vi hastade in där och blev så glatt överraskade över att ägaren kom och mötte upp oss och gav oss en rundvandring, vilken service!

Här var en form av ”lounge” precis när man kommer in i padelhallen. Hallen har fullständiga rättigheter så här kan man sitta och ta ett glas efteråt. Hur trevligt?

Då herrarnas omklädningsrum var tomt fick jag följa med och kika in där också. Har ni sett så jädrans snyggt alltså?

Damernas var minst lika fräscht. Wow! Jag satt länge efter jag duschat och sminkade mig vid sminkbord där och bara njöt. Strömmade härlig musik ur högtalarna under tiden.

Själva padelhallen hade 6 dubbelbanor och 2 singelbanor. Jag och Tony hyrde en singelbana. Jag tog det tog rätt lugnt då jag inte är helt superkry än efter min UVI. Supernajs ställe! Dit kommer vi absolut åka igen.

I Söndags gjorde vi vårt första besök på ett mysigt café som ligger i Fjärdhundra, ca 2 mil utanför Enköping där vi bor. Café 100 heter det. Det var supermysigt och suget att driva ett sånt här ställe gör sig alltid påmint hos mig. Det är något i mig som säger att jag nog borde ha ett litet café nånstans igen.

Nu ska jag fortsätta jobba här, har inte kommit ur morgonrocken ännu, det är väl så när man alltid jobbar hemifrån. Ska dock snygga till mig lite och hoppa i mysbrallan med knän istället. Hörs sen igen!

Kram Nina

52
Kommentera

Kanelbullekaka på 2 minuter

I morse testade jag ett recept som jag klurat på ett tag, ja apropå den kommande Kanelbullens dag. Det var så spännande att testa det för jag hade en känsla av att det skulle bli superbra. Om det blev? My gooood, så galet gott. Detta bara måste du testa!

Kanelbullekaka på 2 minuter

1/2 dl vetemjöl

5 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk smör

nypa salt

1 ägg

 

Fyllning, farinsocker/kanel smör:

4 msk smält smör

3-4 msk farinsocker

3 tsk kanel

 

Topping:

Farinsocker/kanel smöret

 

Gör såhär:

1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Blanda i 1 ägg och det smälta smöret, rör runt med en slickepott tills du har en jämn smet.

3. Fyllningen: Blanda allt till fyllningen, här är jag lite osäker på mängderna då jag bara hällde i. Men denna ska bli som en småseg sockrig smet, den ska i en sprits och spritsas ut på kakan både innan och efter gräddningen i mikrovågsugnen.

4. Häll kaksmeten i en mikrovågssäker form, tänk dig 1 portion. Häll på farinsockersmeten i en spiral, strö på pärlsocker. Skjuts in i mikrovågsugnen på full effekt i ca 2 minuter. Observera att detta kan skilja lite mellan varje mikrovågsugn, kakan ska i alla fall vara nästintill helt klar, lite kladd är ok.

5. Spritsa på farinsocker/kanelsmeten igen i en spiral och fyll på med mer pärlsocker.

Servera med vaniljsås om du vill gotta dig lite extra, funkar absolut utan också. Sååå gott!

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

255
1 kommentar

Några fantastiska skönhetsprodukter

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Måste berätta om mitt efterlängtade paket från NordicFeel. Det blev en stor beställning denna gången. Vi ska på fest nästa helg och jag känner för att verkligen blinga till mig på allvar och få ordning på mitt face som inte mått så bra under en period nu. Till festen är tanken att jag ska bära glittersmink, ja jag ska gå all in, det blir glittersmink ända upp till taket. Haha…. Längtar!

Jag ÄLSKAR ju (som du säkert ser på bilden) dessa lösögonfransar. Dom är perfekta och passar superfint till vardags också. Ett tips om du tycker att dina ögonlock blivit lite pösiga och rynkiga, använd lösögonfransar. Det trollar bort sånt direkt. Du hittar dom HÄR.

Blev två paket av den lite festligare sorten, dom är lite tätare och längre. Dom hittar du HÄR.

Alltså, ni måste höra historien bakom denna parfym. Såhär, jag har haft en parfym som landat i min näsa säkerligen 20 ggr. Varje gång har jag tänkt att jag bara måste ta reda på vilken doft det där är för jag älskar den. Senast var när jag var på Mall och satt och jobbade på Starbucks. Dock så har det alltid varit något så jag inte vågat fråga, då var det en tjej som doftade sådär gott igen men dom var så inne i sitt samtal så jag ville verkligen inte störa. Och så kom mitt efterlängtade paket med allt det här som ni ser här. När jag skulle beställa på nätet så sprang jag på en parfym som såg trevlig ut, jag har ju börjat handla parfym lite för utseendet nu. Flaskan var asball och Carolina Herrera har jag haft parfymer ifrån förut. Sen läser jag såklart på om doften och vet ungefär vad jag gillar, så jag slog till på den här.

Men trrrrroooooor ni inte att det är just DEN doften då????? Jooooooo!!! Ämen jag blev så lycklig när jag öppnade flaskan och doftade på parfymen. Den är helt underbar. Äntligen äger jag den där goda doften som jag trånat efter så länge. >>Good Girl från Carolina Herrera.<< Rabatt på den största flaskan, jag tog den minsta, det gör jag alltid första gången jag testar ifall man inte gillar den. Gillar jag smäller jag på med den största.

Jag har varit torr som fnöske nu en period. Detta är en ny sort av torrhet jag känner. Jag tror att detta beror på förklimakteriet och en början till östrogenbrist. Denna torrhet har inte min vanliga kräm lyckats råda bot på faktiskt, jag har verkligen varit helt förvånad över det. Men så beställde jag dessa krämer. Har provat ett par dagar och redan börjar ansiktet att mjukna och den torra känslan släpper. Min förra kräm kändes bra först, men sen torkade jag igen. Detta känns som det går in på djupet.

Först så gör jag ansiktsmask som är fullproppad med fukt. >>SOS Hydra<< heter den och är från Clarins, klicka gärna in och läs på länken. På bara 10 min hjälper den att ge huden en intensiv återfuktning. Å du vet väl att en riktigt bra återfuktad hy i ansiktet för att man ser yngre ut, en torr hy ger mycket fina linjer som gör att man ser rynkigare ut.

Efter masken har jag på den andra rosa, Moisture surge overnight mask. Detta är egentligen en kräm som man har på sig på natten, men har man ett större behov så går det bra att använda vid behov. Ni anar inte vad dessa två gjort för mig på bara 2 dagar. Ska definitivt fortsätta hela vintern. Så bra!

Tänkte skriva lite mer om de glittriga sminket i veckan och läppglansen. Ska testa det lite och se vad man kan göra för skoj av det.

Nu måste jag dra iväg här. Vi hörs sen!

Kram Nina

44
Kommentera

JB, fredag och nya sneakers

Hej finisar!

Ja till slut fick jag kapitulera till att äta penicillin mot min UVI som inte ville ge sig. Redan efter en tablett började det släppa. Blev rädd att det till slut skulle vandra upp till njurarna, det är ingen bra idé alls.

Tänkte berätta om Fredagen, insåg att jag helt glömt det här på bloggen. Så är det när man ska hålla ordning på flera kanaler varje dag. 😀

Började dagen med att packa upp mina nyinköpta bling-sneakers från Plain Vanilla. Ämen dom är såååå snygga så jag svimmar typ, verkligen älskar dom.

Så sugen på de >>olivgröna<< också, fanns i fler färger också men dessa var såååå snygga. Otroligt sköna på, en aning små i storleken så velar du mellan två storlekar så välj de mindre.

Dagen började sedan med att sitta här och jobba. Mall of Scandinavia. Tony var på möten i Solna, jag hade ett via teams som jag tog här. Behövde köpa grejer till ett samarbete som jag passade på att fixa också. På vägen hem grabbade jag också tag i världens coolaste påse till Milo. Ja han fick nämligen en fredagspåse. Vi var på ”lära känna” samtal på skolan i veckan och allt verkar gå bra. Sen hade han tappat två tänder också (Milo har varit väldigt sen att tappa alla sina tänder – precis som sin pappa), men tandfen är tydligen bara töntigt numera så då blev det en liten fredagspåse istället.

Köpte påsen på Lagerhaus. Dom har fler såna här småpåsar vilket är perfekt om man vill ge bort en liten present.

Fyllde den sedan med allt möjligt som vi vet att han gillar. Roliga godisar, hamburger och strips strumpor (köpte på Åhlens), tuggummi, powerade, salami chips och så fick han en hundring i swish också. Han blev så himla glad, är dock rädd att detta med fredagspåsar kommer få fortsätta. Haha, det var väldigt uppskattat och en bra ”muta” om man vill att de ska kämpa lite extra mycket i skolan.

Kvällen tillbringade vi vara hemma. Nästan hela familjen samlad på Fredagsmiddag. (Ja inte Thedde då som bor i Schweiz, alltid så saknad här hemma). Vi åt rökta räkor och lime-aioli till förrätt, sen blev det hemgjord pizza till varmrätt. Jag gjorde en med tomatsås, rökt skinka, mozzarellla som gräddades först i ugnen. Sen på med massa ruccola, nästan en hel burrata, olivolja, salt och balsamico. Såååå sååå god! Om du önskar bra glutenfri botten till pizzan kan jag verkligen rekommendera denna. Den blev såå god!

Denna kommer jag alltid använda som botten till mina pizzor fr o m nu. Den var verkligen toppen!

Glömde ju nästan! Vi har sett nya bondfilmen. Kan väl säga såhär, den var sååååå bra! Vill prata om den sååå mycket men kan inte för då spoilar jag allt och det vill jag inte. Kan säga att introt till filmen var top notch, ribban lades där ungefär sen höll den samma höga ribba hela vägen. Daniel Craig är helt fenomenal, stor stor storgillar honom som skådis.

Jaha, idag har Milo avslutning med fotbollen. Dom ska spela padel och äta pizza och kebab efteråt. Sen har vi ett firande på eftermiddagen. Ska nog hinna med lite bullbak också. Mina >>stora saftiga kanelbullar<< är bara sååå goda. Full fart denna Söndag. Hoppas din söndag blir toppen.

Kram Nina

40
7 kommentarer

Såhär farligt är det att äta ägg som passerat bäst före datum

Jag tycker verkligen det är superintressant det här med bäst före datum. Förr, ska jag erkänna, så kunde jag kasta allt efter att bäst före datumet gått ut. Jag inser ju nu vilket svinn det måste ha varit. Att kasta fullgod mjölk bara för att det står ett visst datum på det, idiotiskt ju. Men förr litade jag kanske inte riktigt på mig själv och tänkte att det säkert var dåligt även om det någonstans i magtrakten ändå sa att det säkert skulle gå bra att äta. Annat är det med min mormor som snart är 95 år, hon äter allt. Det ska mycket till för att hon ska kasta något. 🙂

Om vi tar ägg t ex. Hade jag vetat att ägg kan hålla i fleeeera månader till mot vad bäst före datumet sagt så hade jag nog kunnat baka 147 kakor till typ. För gissa om jag kastat ägg som datumet gått ut på? Jisses så dumt! Jag läste runt lite och hittade några jätteintressanta fakta om just hållbarheten för ägg.

  • Generellt så klarar sig ägg i ett par månader efter bäst före datum om du ställer dom med spetsen nedåt i kylen. Ett par månader!!! Kan du fatta? Så länge ägget inte luktar illa när du knäcker det så kan du äta det.
  • Varför så kort datum? Jo, för att EU har satt gränsen på 28 dagar efter värpdatum. Skälet är helt enkelt att i många länder förvarar man äggen i rumstemperatur.

ägg 2

Om du som jag tar ur äggen i kartongen och ställer dom i kylen utan så finns det ett enkelt knep att kolla om äggen är ok eller inte. Ja jag tänker eftersom man inte har kartongen med bäst före datumet kvar. Fyll en skål med vatten och lägg i dem. Här ovan på bilden ser du hur de mår och hur gamla de är. Helt nytt, ja då ligger det på botten. När de är ca 1 vecka gammalt börjar spetsen att sträva uppåt i skålen. 3-4 veckor gammalt så står det uppåt i skålen helt och hållet. Är det riktigt gammalt så flyter det upp till ytan och lägger sig.

Anledningen till att detta händer är för att äggets innehåll hela tiden dunstar. Ju mer det dunstar desto större blir luftbubblan, till slut är luftbubblan så stor så den orkar ”bära” ägget ända upp till ytan.

Är det farligt att äta gamla ägg? Nej, i Sverige har vi inte Salmonella på det viset och blir det riktigt gammalt och oätbart så känner du det på lukten. Herreminjee vad man känner det, för det stinker och oftast har ägget också tagit en annan färg… typ grönsvart. Det stinker värre än surströmming.

Vad gäller med hållbarhet när det kommer till kokta ägg?

Kyler du ned dem inom ett par timmar efter att de kokats så håller det minst en vecka i kylen. Så får du ägg över på frukosten, släng dem inte, ställ dem i kylen så har du fräscha ägg att äta i minst en vecka.

Så kort och gott, det är inte alls farligt att äta ägg som passerat bäst före datum. Så länge de inte har ruttnat så är det alldeles säkert att i Sverige äta ägg som passerat datumet.

Källa HÄR (superbegåvade Matgeek)

tårtbotten

Apropå ägg, jag har en tårtbotten. En tårtbotten som i alla fall jag tycker är helt klart bäst. Ingenting slår denna, den lyckas varje gång och blir sådär fantastiskt hög! Superfluffig inuti och så saftig när den får gotta sig med fyllningen.

Här ska du få receptet:

Till att börja med så finns det lite riktlinjer att gå efter vad gäller antal ägg.

  • Till en 24 cm springform använder du 8 ägg.
  • Till en 26 cm använder du 10 ägg.

Gör du större så tänker du dig ett ägg för varje cm som springformen är stor. Gör du mindre så drar du bort ett ägg för varje cm som springformen är mindre.

tårtbotten 2

tårtbotten 3

Sedan knäcker du alla äggen i ett stort glas. Därefter tar du fram 2 likadana glas, så du ska alltså ha 3 likadana glas. I det andra häller du upp strösocker till samma höjd som äggen, i det tredje häller du hälften mjöl och hälften potatismjöl till samma höjd som de andra glasen är fyllda. Är du glutenintolerant tar du potatismjöl i hela glaset. Du häller alltså upp så allt är uppe på samma nivå.

1. Ha i bakplåtspapper i botten på springformen, smörj sidorna med smör. Vill du ha tårtan riktigt hög så klipp bakplåtspappret på mitten (på längden) och gör som väggar i springformen som är högre än kanterna på springformen så den kan jäsa riktigt högt i formen.

 

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vispa med elvisp och vispa riktigt länge. Typ 5 minuter, minst. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vänder i alltihopa i äggsmeten.

 

3. Blanda samman försiktigt med en slickepott tills du har en jämn fin smet. Tänk på att du vill behålla fluffigheten och luften i smeten, så vispa absolut inte.

 

4. Häll i smeten i springformen. Låt sedan botten bli klar på nedersta falsen i ugnen på 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bästa är att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare då botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren och torr utan kladd är den klar. Jag brukar täcka min med folie efter mer än halva tiden för att den inte ska bli för mörk.

 

5. Ta ut och låt svalna helt, vänd tårtbotten upp och ned så du får botten uppåt. Då blir det jämnt och fint på toppen!

 

6. Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tårta med valfri fyllning.

Tips på olika tårtfyllningar hittar du HÄR.

Nu ska jag jobba vidare här, ha nu en superfin Fredag så hörs vi lite senare. Jag är sugen på rökta räkor idag igen. Haha, typiskt mig när jag får för mig något. Då vill jag äta det alltid. Ja tills jag ledsnar… så dumt.

Kram Nina

86
5 kommentarer

Blåbärsmuffins med mandelmassa och världens bästa ugn

Goddagens finisar!

Jag har några elektriska prylar i mitt kök som jag faktiskt är tacksam över varendaste dag. En av dessa prylar är min ugn. Jag har ju en ugn från Whirlpool, jag har haft den i snart ett år, och jag blir faktiskt bara mer och mer nöjd med den hela tiden. En W Collection W9-ugn med de mest fantastiska egenskaper en ugn kan ha, bl a med en SteamSense-funktion som jag ska berätta mer om nu.

Igår började jag med att rengöra den. En knapptryckning och 2 timmar senare torkade jag av den och den blev helt ren. Hur fantastiskt? Enklare att rengöra en ugn kan det ju inte bli. Kan ärligt säga att rengöra ugn är bland det värsta jag vet i städningsväg. Farliga produkter, dofter, smuts som rinner och gud vet vad. Med den här funktionen slipper du precis allt sådant.

Nu har jag också lärt mig en ytterligare sak med den som gör min bakning så mycket mer fantastisk. Jag trodde väl aldrig att man kunde få så pass mycket bättre t ex muffins på att använda lite ånga. Wow säger jag bara. På ugnen finns det att välja antingen svag, medel eller mycket ånga. Använder man svag ånga under tiden man bakar kakor och t ex muffins så lovar jag dig att det blir fantastiska resultat. Höga, saftiga, fluffiga och bara perfekta rakt igenom.

Ninas Blåbärsmuffins med mandelmassa, 12 st

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

75 g mandelmassa

2 msk vispgrädde

2 dl mjölk

Nypa salt

2 dl frysta blåbär

Gör såhär:

1. Smält smöret. Sätt ugnen på 175 grader med svag ånga. Har du ingen ångfunktion på din ugn kör du utan.

2. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker så det blir riktigt fluffigt och ljusgult. Vispa mandelmassa och grädde ihop. Ha i det i smeten, rör runt med en slickepott.

3. Häll i det smälta smöret i smeten. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd i dem i smeten. Vänd runt tills du har en seg smet. 4. Häll till sist i mjölken och rör runt tills allt är utblandat. Häll i smeten i muffinsformar och grädda sedan i 10-12 minuter eller tills muffinsen är någorlunda torra när du känner med sticka.

Pudra med lite florsocker. Serveras gärna med lite vaniljsås men är såklart fantastiskt goda att äta som dom är.

IMG_8625

IMG_8626

IMG_8628
IMG_8629
IMG_8630

IMG_8633
IMG_8635

IMG_8636
IMG_8637
Sen tycker jag att den är fin att se på också. Vi har satt både mikrovågsugn och ugn i samma skåp. Perfekt att ha båda på samma ställe tycker jag. Klicka gärna in och läs mer HÄR om ugnens alla egenskaper. Som sagt… helt klart det bästa jag haft. Jag eller vi i familjen är verkligen supernöjda.

Kram Nina

41
2 kommentarer
ANNONS

Såhär farligt är det att lämna osthyveln eller smörkniven i kylen.

Halloj i stugan!

Ställde en fråga på min Facebooksida om folk lägger osthyveln i påsen med osten i kylen och har också frågat om de gör samma med smörkniven? Det är väldigt spridda skurar kan man säga, en del diskar alltid direkt för att de tycker det är skitäckligt att ha den kvar i påsen medan andra har den kvar tills antingen smöret eller osten är slut. Vi kan ha den kvar ibland, vi diskar den också direkt ibland så vi är varken eller känns det som.

Agnes Wold som är bakteriolog svarar såhär när reportern på Nyheter 24 kontaktar henne:

”Å, gode gud! Varifrån kommer denna nya idé att allt är ”farligt”? ”Det här är så bisarrt. I smör växer naturligtvis knappast några bakterier, det finns ju inget vatten. Osten är ju full av ostbakterier, det är därför den smakar så gott. I och med det kan inte andra bakterier slå sig ned där och växa till. När ost förfars är det ju på grund av att den möglar (alltså att en svamp tillväxer). Om du jämför med mjölk, där bakterier kan tillväxa och göra att mjölken blir dålig och smakar illa.”

Så med det sagt kan vi alla fortsätta ha den i kylen utan att drabbas av någon farlig bakterie tydligen. Sen om man tycker det är fräscht eller inte är en annan sak.

Källa HÄR.

5E22E518-CC10-42B3-B2D4-0C63C523D71B

Favoritsmörkniv KLICKA HÄR

8D33AEC7-2181-4E8B-BCD6-0075E8299E0A

Lite finare när man tex har gäster KLICKA HÄR

873BE9B4-3250-4118-B039-47AE43BF856C

6F03D970-4C2A-4007-937A-C86E54FC6D80

Kram Nina

78
5 kommentarer