Gokväll raringar!
Här förbereda morgondagens kalasande för fullt. Vi har just byggt ihop en ballongbåge här hemma. Kan säga att man har både ömma fingrar och händer efter att ha knutit 1000 ballonger. Men fint blev det. Ska knäppa bilder på allt sen när ljuset återkommer till vårt hem. Jag tänkte snabbt kika in och avsluta dagen med dessa galet goda saffransmuffins. Det dryper i munnen bara jag tänker på dessa godingar!
SAFFRANSMUFFINS, 12 st
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 g saffran
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning:
Vaniljkräm (jag använde ekströms marsansås och gjorde kräm istället)
Vispgrädde (ett tips är att dofta lite kardemumma och kanel i grädden, MUMS)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt.
3) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken och sedan det smälta smöret.
4) Ställ ut muffinsformar (jag använder mig alltid av silikon när jag vill plocka ur själva muffinsen) på en plåt och fyll till tre fjärdedelar med smet.
5) Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är helt torra när du provar med sticka.
6) Låt muffinsen svalna helt. Skär av toppen på muffinsen och fyll sedan med vaniljkräm och vispad grädde. ÄT OCH NJUT!
TIPS: Du kan självklart byta ut vaniljkräm mot mandelmassa, minst lika gott!
Det finns fler recept som liknar dessa goda saffransmuffins. Kika HÄR för att hitta mina recept med saffran.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina