Nu ska ni få recept på efterrätten vi åt häromdagen när vi åt vår lunch ute. Fint tips! Detta kan du givetvis göra hemma i stekpannan också, men har du möjlighet att göra den över öppen eld så ääääär ju det så himla härligt och speciellt. Gott också! Stekta saffransmuffins är verkligen något att testa, jag lovar att du kommer tycka det är gott. Jag gjorde dom i miniformat men du kan såklart göra dem i vanlig storlek.
Stekta SAFFRANSMUFFINS med rårörda lingon och vispgrädde.
2) Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt.
3) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken och sedan det smälta smöret.
4) Ställ ut muffinsformar (jag använder mig alltid av silikon när jag vill plocka ur själva muffinsen) på en plåt och fyll till tre fjärdedelar med smet.
5) Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är helt torra när du provar med sticka.
6) Dela dem så du liksom skär av toppen. Ha i rejält med smör i stekpanna och stek dem sedan på båda sidor. Ta ur och låt svalna en smula.
7) Ha i rörda lingon på bottendelen, på med grädde och sen på med toppen. Dofta över lite florsocker. Ät & njut!
Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Vaknat galet tidigt igen, men somnade också tidigt igår. Jag var så galet utmattad efter nätter med alldeles för lite sömn. Mycket som försiggår i mitt huvud just nu, saker som sker runt omkring oss som är lite jobbigt. Livet säger jag bara, det är verkligen inte tänkt att vara vara lätt och något man skuttar sig igenom. Det kantas av sorg, svåra sjukdomar, djupa besvikelser och oro också. Något man inte kan styra så mycket över själv utan bara hänga med på tåget, hålla i sig och försöka hålla själen intakt.
Igår startade jag och Tony dagen med en friskvårdstimme ihop innan dagens alla jobb tog över. Ett tips till dig som kanske inte heller mår så bra av olika anledningar, rör på dig. Spela padel, promenera, simma, jogga, cykla…. Det som passar dig. Rörelse är bästa medicin när kropp och själ inte riktigt lirar. Igår blev det padel på en singelbana för oss, i regel så spelar man ju 4 men det finns alltså även singelbanor där man spelar 2 också. Det blev mycket nöta slag och serve. Vi har ju tagit ett par lektioner i padel nu och börjar få de första verktygen för hur man ska slå korrekt och röra sig. Dock så är det såååå svårt att programmera om hjärnan från något som den varit van vid förut. Jag har tex hållit mitt rack helt fel förut. Haha…ett stackars pekfinger som letat sig upp på racket som jag faktiskt började få ont i t.o.m. Spelar man korrekt och rätt så får man oftast heller inga förslitningsskador eller ont, det kan vara viktigt att veta. Men nu är det som att man får börja om helt från början. Svårt svårt! Men att nöta är bra, då får man mer och mer grepp på hur man ska göra.
Jag har ju lite kul på gång när det kommer till padel. Har lite samarbetspartners som jag hört mig för lite med som tycker mina idéer är kul och gärna vill hoppa på tåget. Kanske kan det vara kul för dig som håller på med padel där ute i landet också. Jag har startat en Instagramkonto där all sådan info kommer att komma ut så småningom. >>HÄR<< (klickbar länk) hittar du det konto, följ gärna om du är intresserad av events, goodiebags, padelturnering och sånt.
Måste bara visa er, har ni förresten hört talas om orber? Om inte så kan du läsa om det HÄR. Ett slags ljusfenomen som kopplas ihop med andar. Jag satt nämligen och bläddrade bland Milos födelsedagsbilder och fick se vad som liknande en orb.
Dessa bilder är tagna direkt efter varandra, alltså vi pratar någon sekund emellan. Ser ni på bilden här ovan, ovanför sifferballongerna. Helt plötsligt så är där något som liknar en såpbubbla (vilket orber ofta gör). Hade det varit damm hade det väl suttit där redan…. ? Ja detta tål att funderas på. Intressant är det i alla fall.
Just ja, medan jag har er på tråden…. min fina svägerska Eva söker jobb. Hon har jobbat i klädbranschen i många många år, både i chefsposition och som säljare. Efter flera år på Twilfit så söker hon nu nytt arbete. Jag vet verkligen ingen som är så driftig, lojal och duktig på sitt jobb som Eva. Hon viker ut och in på sig själv för sitt jobb, har alltid gjort. Eva är alltid glad och så himla trevlig och snäll, när jag varit på Twilfit och sett hur hon tar hand om sina kunder har jag blivit tårögd. Så inkännande och fin, kan tänka mig att människor som stött på henne känt sig både sedda och viktiga. Samtidigt har hon gjort samma för sin personal…. Tänk vilken fin egenskap att kunna ge människor den känslan. Såhär skriver hon själv på sin instagram:
Har du något som skulle passa Eva så hör av dig så slussar jag vidare till henne.
En sista grej! Imorgon har jag ett möte i Sthlm. När jag åker dit ska jag packa med mig ytterkläder som vi inte längre använder och hänga på den här väggen.
Wall of kindness heter den och ligger utanför Birger Jarlsgatan 76. Dessa jackor är till dom som behöver, som kanske måste sova ute. Har du någon jacka över så vet du var du kan hänga den. Våra ska hängas här.
Nu ska jag sätta igång dagen. Har så mycket jobb så jag nästan drunknar i det men jag brukar vara effektiv och beta av bra när jag väl sätter igång. Det gäller bara att sätta igång! 😀
Har just fixat mig här, ska alldeles strax åka iväg och fixa lite saker. Bl a köpa ringlight, jag ger upp…det är sååå svårt att få till fotandet i detta mörker. Har funderat på en ringlight i en halv evighet så nu är det dags. Apropå fixa sig. Jag har under en tid nu i ett samarbete provat lite nya produkter för håret. Sitter just i detta nu och doftar på mitt hår och känner och drar fingrarna igenom det. Alltså den förändring som mitt hår fick redan från första användningen till nu på bara 2 veckor är helt sjuk. Jag var skeptisk till en början, det är jag ALLTID. Vid min ålder så har man provat så jäkla mycket skit i livet så man tror inte bra om saker förrän man provat det själv. Så är det!
OBS: Längre ned i inlägget ska du få en rabattkod.
Såhär ser produkterna ut. ”Under your skin” heter märket. (OBS: Missa inte exklusiva rabattkoden nina20 om du kvistar in på sidan och handlar, ger dig 20% rabatt på ett köp, gäller även nedsatta varor). Under your skin är ett ekologisk & veganskt märke från Sverige som startades av en mamma/dotter duo. Anledningen till starten var att de ville eliminera onödiga kemikalier i hår & hudvård i tron att de du har på huden också hamnar innanför huden.
Jag har nu testat schampo & balsam i drygt 2 veckor. Första tvätten var verkligen en aha-upplevelse. Man tvättar håret två ggr och jag kan säga att mitt hår aldrig känts så rent efter en tvätt. Det var som att man sköljde bort allt som heter beläggning på en och samma tvätt. Du skulle tycka precis likadant om du testade, det var verkligen sååå annorlunda. Jag har under vintertid alltid tampats med torr hårbotten, ser nästan ut som mjäll faktiskt. Det har dessutom synts bra eftersom jag är så mörk i håret. Men nu, inget! Dessa produkter är främst framtaget för irriterad fet hårbotten men funkar på alla hårtyper, det är jag ett levande exempel på!
I dessa produkter finns stamcells extrakt från tistel och yuzu som ger dessa produkter en detoxande behandling. Detta gör att håret håller sig rent längre. Jag som siktar på att tvätta håret max en gång i veckan vet hur bra det är att inte tvätta håret för ofta. Dock så har ju mitt hår tidigare varit såå skitigt och fett innan jag äntligen fått tvätta det (överanvänt torrschampo bl a), men med dessa produkter så håller sig verkligen håret mycket renare längre. Dröm om du frågar mig!
Mitt hår, så mycket glansigare och starkare i strukturen. 😍
Det gör också håret mindre elektriskt, skyddar det och gör håret starkare, hårbotten mindre irriterad, ökad volym, återfuktar, skyddar även färg om man färgar. Ja men du hör ju, allt man önskar sig av hårprodukter. Jag är i alla fall svinnöjd och kommer definitivt att fortsätta med dessa.
Detta SCHAMPO & BALSAM är fritt från:
SLS, SLES (sulfater, ett starkt ämne som gör att schampo löddrar och fettar av håret, det verkar också starkt uttorkande)
Parabener (kemikalier som fungerar som konserveringsmedel)
Silikoner (en kemisk förening som lägger sig som en beläggning på hårstrået)
Artificiella färgämnen (kemiskt framställd färg)
+ en lista på över 500 onödiga kemikalier 
Beroende på vad man använt för produkter innan kan det ta upp till 4 veckor innan man når maximal effekt av hårprodukterna.
Det finns jättefina färdiga >>julklapps-set<< (klickbar länk) i olika konstellationer, både för hår och hud så ska du ha ett jättebra och fint julklappstips ifrån mig så har du det här!
Kolla in denna fina återanvändbara presentpåse bara, passar fint under julgranen. ♥️
Med min rabattkod nina20 får du nu 20% rabatt på ett helt köp. Rabattkoden gäller även på redan nedsatta varor! Hur bra nu under dessa jultider. På deras sida >>Under your skin<< (klickbar länk) hittar du massor med fler fina produkter. Måste bara passa på att tipsa om deras handkräm också. ligger på nattygsbordet och smörjes på varje kväll. Ska bli intressant att se om nagelbanden och händerna klarar sig från att fnasa denna vinter, gör dem det så kommer den här handkrämen få 10.000 poäng av mig. Hittills ser det väldans lysande ut!
Brrrr, alltså hur kallt kan det vara på en skala egentligen? Vi har 21 grader kallt nu. Huset här hemma är dock varmt, så skönt att mysa in sig kan jag tycka. Sitter och kolla Ernst nu. Ääääääälskar hans program. Det är som att komma hem på något vis. Idag bakade jag något riktigt riktigt gott som jag kände att jag bara måste tipsa dig om. Smördegsjulgranar, så fiffigt och såååååå gott. Detta bara måste ni testa.
Smördegsjulgranar, 4 st
1 rulle smördeg
75 g rumsvarmt smör
2 tsk kanel
1/2 dl strösocker
1 påse pepparkakskrydda
Grillpinnar
Gör såhär:
1. Rulla ut smördegsplattan.
2. Blanda smör, kanel, socker och pepparkakskryddan. Rör ihop och bred på på hela plattan.
4. Skär så du har 4 remsor med pizzaslicern eller kniv.
5. Vik ihop remsorna en gång.
6. Ta fram grillpinnarna och trä sedan igenom dem som jag gjort på bilden ovan. Lägg på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills de börjar få färg.
7. Pudra över florsocker.
Ät dessa smördegsjulgranar som fika eller som ett gott tilltugg, de är söta och så fasligt goda. Så gör många om du ska bjuda på detta nångång.
Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ja igår gav vi ju oss av ut i naturen för att äta vår lunch, de godaste saffranspannkakorna. Kan verkligen rekommenderas hörni, så himla mysigt och den livskvaliteten alltså….att få sitta i solen en krispig vinterdag och äta de godaste saffranspannkakorna med sylt och grädde. Nej men, jag orkar inte vad härligt. Visst, lite kallt om fingrarna de gånger man var tvungen att ta av sig vantarna. Men annars, sååå mysigt! Och GOTT! Allt man lagar utomhus är alltid mycket godare i naturen, vet inte varför men det bara är så! 🤤 Har lovat mig själv att denna vintern blir det inte de godaste saffranspannkakorna bara en gång i stormköket eller för all del över öppen eld. Det MÅSTE göras många gånger!
Vår lilla plats för matlagningen igår. Ja men ni fattar ju, magi! Det finns inget som slår detta. Känslig som jag är så blev jag tårögd av upplevelsen. Ni nytillkomna behöver kanske veta att jag är en HSP person, tog många år att förstå det men när jag väl läste om det så trillade poletten ned. Det har hjälpt mig massor att förstå mig på mig själv. Att också lära mig leva efter det. Har jag haft mycket kontakt med människor, varit nervös eller orolig, varit ledsen, delat ut mycket av min energi t ex genom att prata inför många människor, tränat och ätit dåligt t ex så är jag heeeeeelt urlakad. Det kan ta flera dagar att återhämta sig. Tar jag inte dagarna att återhämta mig så hamnar jag i ett svart hål ett tag, liknas depression. Jag har också otroligt lätt för att gråta och skratta, känslorna sitter liksom på ytan. Jag påverkas jättemycket av filmer, av musik, av filmklipp på nätet. Jag analyserar mycket. Typ så. Kanske låter helt hemskt att vara en HSP person, men jag skulle inte vilja byta bort det för att ha nära till känslor innebär även att ha nära till härliga känslor. Jag kan bli euforisk och överlycklig för småsaker. Det är jäkligt härligt! Om du vill veta mer om att vara HSP och gör ett test kan du läsa mer HÄR.
När smöret fick smälta till sig och börja fräsa i stormköket och solen som gassade in såhär. Nej men…. 😭
Tonys första lagg…. Glömde dock att vi hade florsocker med oss. Haha, blev ju både godare och vackrare med lite florsocker uppepå. Men helt klart godaste saffranspannkakorna man kan äta!
Dessvärre så tog gasen slut eller om det var för kallt för den, den slutade funka mitt i allt. Men som tur var hade vi ved med oss så vi kunde starta en eld och laga klart resten där.
Där jädrar i min lilla låda blev det fart. Också så mysigt, en tänd eld utomhus som man kan värma sig med. Ska helt klart eldas mer denna vinter.
SAFFRANSPANNKAKOR, ca 5 st
Fler pannkaksrecept hittar du HÄR. Fler recept med saffran hittar du HÄR
2 dl dinkelmjöl (eller vanligt vetemjöl)
0,75 msk potatismjöl
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
1 1/2 msk kokossocker (eller vanligt socker)
1 pkt saffran (Matsmart har kampanj på saffran just nu, kolla HÄR).
1 tsk salt
3 ägg
3 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 msk chiafrön (kan hoppas över)
Gör såhär:
1. Blanda dinkelmjöl, potatismjöl, vaniljpulver, kokossocker, saffran och salt i en bunke.
2. Häll i mjölken. Vispa runt tills du har en helt klumpfri smet.
3. Knäck i äggen en och en och vispa emellan. Ha sedan i chiafrön. Chiafrön ger lite härlig textur i pannkakorna.
4. Ha i smör i stekpannan/stormköket/stekjärnet. Låt det brynas lite. Häll i ca 1-1/2 dl i varje lagg.
Vi åt med grädde och jordgubbssylt, jordgubbssylten beställd på Matsmart den innehåller mindre socker och är så god! Finns HÄR. Doftade över florsocker också. Så gott så gott!
Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ja här somnade man aaaaalldeles för tidigt igår så jag har varit i full gång ett par timmar redan. Haha, min sömn på vintern alltså, numera kan jag inte annat än skratta åt den.
Alltså, oj… den där promenaden igår alltså. Nej men jag tror att jag fick en chock. Var inte alls beredd. Haha! Ansiktet frös till is i samma sekund jag började gå, sen fortsatte det så hela vägen. Ögonfransarna var isiga.
Jag drog upp mitt ansiktsskydd så bara lite av ögonen syntes. Så skönt i all kyla. Kondensen från min andning gjorde dock så ögonfransarna frös. Haha…. Såg roligt ut. Det var en väldigt vacker promenad. Så krispigt och fint vinterväder. Vi har inte så mycket snö hos oss, det har mer eller mindre bara färgat backen vit. Men det räcker för att det ska kännas ljusare.
Har lyckats få upp julbelysning i uterummet med. Ser himla mysigt ut utifrån, ännu mysigare när det är mörkt.
Denna morgon är inget undantag, ska ge mig ut på en iskall promenad igen. Ska bara klä på mig ordentligt precis som igår så går det toppenbra.
Senare idag ska jag visa dig när vi åt vår lunch ute igår. Så himla himla gott och så jädrans mysigt. Nu ska vi bli bättre på att ge oss ut och äta i naturen. Så mycket godare allting och snacka om livskvalitet. Jag och Tony sa det igår, att man borde göra det mycket oftare. Visst, det är lite kallt om fingrarna och så men den lilla stunden fixar man, det man får igen är bara så härligt. Senare får ni se, ni ska också få receptet på de galet goda saffranspannkakorna och också en liten efterrätt.
Står här och laddar för dagen. Ska börja min dag med en jäkligt kall promenad. Har fått klä på mig riktigt ordentligt idag, det gäller att klä sig varmt samtidigt som man inte klär sig fööör varmt. Det är en balansgång det där men jag tror att jag börjar lära mig faktiskt. Det tog några års promenerande.
Jag har på mig en mössa med fleecefoder, dom tycker jag är bäst när det är kallt. Håller emot vind och håller värmen utan att man svettas. Såg att Cellbes fått in det som kallas för >>löparmössa<<, dom är också jättebra!
Närmast kroppen sen har jag underställ. jag varvar ett från Kari Traa och sen har jag ett från Craft. Finns HÄR. Jag har det som är lite tunnare och inte i ull, jag har lite svårt för det materialet på kroppen.
Sedan kör jag antingen fleece eller vanlig hoodie under jackan. Har jag tunnare jacka kör jag fleece, har jag tjock jacka kör jag hoodie. Det brukar funka bra när det är såhär kallt.
Över underställsbyxorna har jag sedan antingen >>varma fodrade tights<< eller vindbyxa. Jag har dessa >>vindbyxor<<, dom är fodrade och rymliga. Älskar dom.
Skor, så svårt. Idag skulle jag egentligen behövs gå i mina ICE Bugs men det är alltid så ovant i början med lite jobbigt för fötterna så jag brukar gå med mina vanliga skor (Hooka) så länge det bara går. Kör med dubbla strumpor för att hålla värmen.
Nu ska jag rodda klart allt här! Ska få i mig lite Sellerijuice innan jag drar iväg. Vi hörs sen igen.
Ja, då var det den årliga testningen av julskinkan undersökt. Jag gjorde en liten frågeställning på min Facebooksida om julskinkan är ett måste på julbordet, HÄR kan du se den. Hittills har jag fått 123 kommenterar och de allra allra flesta säger JA, den har en självklar plats på vårt julbord. Bäst i test julskinka 2021 är inte mitt eget test, utan jag har som sagt luskammat nätet på olika tester som gjorts i år och kommit fram till följande.
Enligt test.se så vinner följande julskinka den ärade förstaplatsen som godaste bäst i test julskinka 2021. Scan Gourmet färdigkokt julskinka. Enligt test.se låter utlåtandet såhär:
Vi har valt att utse Scan Gourmet Julskinka till bäst i test. Scan beskriver Gourmet som en lyxigare julskinka som framtagits med extra omsorg. Scans julskinka är specialskuren och utan buljong, samt färdigkokt. Genom att du själv griljerar skinkan sprids den juliga doften av nytillagad julskinka i hemmet. Julskinkan är av kött från svenska gårdar.
Scans julskinka Gourmet har vunnit eller placerats högt på tester hos Aftonbladet Plus under många år. Förra året utsågs den till godaste skinkan av tre av fyra testare. Juryn gillade det vackra utseendet, tyckte att den doftade gott, var lagom torr och att den bjöd på en god smak med tydlig sälta och nötiga aromer. I årets nya test för Aftonbladet kom julskinkan på tredje placering och beskrivs som rund och fin med rejäl fettkappa och kraftig smak. Dock upplevde några i testpanelen att köttet var något torrt och segt i konsistensen. Hos Bäst-i-test.se kom julskinkan också på första plats och precis som tidigare år tyckte de att det var en snygg skinka med vackert rundad form. Dock har årets testpanel önskat något mer krut i smaken. I ett test hos Pricerunner lyfte man fram att det var en snygg skinka med god smak och de gav den betyget 4 av 5.
Enligt Aftonbladets årliga bäst i test julskinka 2021 kom samma skinka på en fjärdeplats. Den höll ihop bra och smakade gott men var lite torr enligt juryn. Jag som älskar den mer torrare skinkan kommer nu att springa till affären och köpa den! 😀 Enligt Aftonbladet vann årets bäst i test julskinka 2021 följande:
Kokt julskinka från Coop! Såhär lät utlåtandet:
Snygg, avlång pjäs med lagom bred fettrand. Bra konsistens med balans mellan saftighet och torrhet. Smakar som en julskinka ska och har väl avvägd sälta. Enda anmärkningen är att skinkan består av flera sammanpressade muskeldelar vilket gör att skivorna lätt faller sönder. Favorit hos två testare men betyget 4+ trillar in med ett nödrop, det räcker dock till vinst i år.
I expressens årliga testning blev detta årets bäst i test julskinka 2021:
Nybergs Deli färdigkokt julskinka. Såhär lät utlåtandet:
En saftig och god skinka. Bra sälta. Som en skinka ska vara. Fint utseende och bra marmorering. Skinkan fick högsta sammanlagda betyget, och flera gav den högsta betyg, två reserverade sig.
Där har ni då årets 3 vinnare av bäst i test julskinka 2021. Du själv som bestämmer vilken av dem du ska satsa på, eller så kanske du redan har en egen favorit som du gillar?
Innehåller annonslänkar för Meds, JD-sports, KitchenTimeoch Partykungen.
Godmorgon!
Igår hade vi en kalasdag som heter duga. Vår älskade minsting Milo fyllde äntligen 13 år, som han längtat. Ett Decemberbarns lott i livet är ju väntan…och lagom till man fyllt år så är det dags för dom andra att börja fylla 14. Men de får ju en månad som är fylld av härligheter och Milo kommer vara glad för det när han blir äldre. 😀
Vi smög upp tidigt för att kanske lyckas väcka födelsedagsbarnet med vår sång. Slog in det sista paketet och förberedde frukost. Han fick rostad macka med hans favvopålägg.
Vill tipsa dig om det! Det är MYCKET nyttigare än Nutella men smakar minst lika gott som Nutella säger Milo. Finns HÄR på REA just nu. Använder detta i bakning också, så gott och bra.
Fast nyttigt behöver man ju VERKLIGEN inte tänka när man ska fira födelsedag. Till efterrätt blev det saffransmuffinsar med jordgubbssylt, grädde och strössel. Det var väldans gott tyckte han.
Vi lyckades äntligen (efter 13 år) med att väcka honom på sin födelsedag. Det var första gången! Hurra! Det var så mysigt med paketöppningen där i hans säng. Det han hade önskat sig i år har jag fått slita mitt hår för att hitta. Omg! Allt som han önskade sig var typ slut överallt, gissar att de önskar sig samma saker ungdomarna.
Egentligen önskade han sig en helt annan overall men den var verkligen tokslut. Lyckades till slut hitta en annan som blev succé! Tips till er andra tonårsföräldrar, tänkte eftersom jag letade mig halvt fördärvad överallt så kanske det är av värdefull vikt för dig. Den här blev succé! Luvtröja HÄR, byxa HÄR, skorHÄR.
Som vi roddade för kalaset alltså. Det blev precis så som jag hade hoppats på. Här var förberedelserna igång för fullt. Köpt allt på Partykungen. Popcornbägare i olika sorter hittar du HÄR. Stripsbägare HÄR. Hamburgerboxar HÄR. Ballongbåge HÄR, finns sååååå många fina. Trodde dom skulle vara mycket dyrare, köper man en sån här klar är den ju svindyr. Men att köpa en sån här box, och såklart en ballongpump så hör du en själv. Tar lite tid men blev ju sååå bra!
Popcornmaskinen är verkligen magisk! Dom var slut i svart på Partykungen så då fick man ge sig ut på jakt. Hittade den HÄR. Gör såååå goda popcorn och busenkel att använda. Man får med mått och sen är det lite rapsolja och sist popcornkärnor som fixar varma goda popcorn. Ska läsa om man även skulle kunna ha i lite smör, det borde ju gå. Smörpoppade popcorn till kvällens julfilm kanske?! Mums!
Stripsbehållarna var verkligen perfekt i storlek. ”Friterade” dom i vår nya fritös, är sååå nöjd med den. Ska testa den lite till sen ska jag göra ett utlåtande om jag vad jag tycker. Var många som ville att jag skulle berätta vad jag tyckte.
Det blev ett mysigt kalas igår! Släkten på besök med Hamburgerbuffe och mys. Inte en enda bild, hade fullt upp att serva och fixa med allt och sen äta och umgås. Så blir det ibland.
Nähe! NU ska vi äta frukost. Min fina man kom upp här i morse och berättade att han hade en liten överraskning åt oss. En Stockholmsdag med shopping, julmys och mat. Jag som skulle till Åsa (driver My Little Gardenhouse, vill du beställa bakverk eller catra mat så tipsar jag om henne, så fräscht och gott allting. Har provat själv flera ggr och det är toppen!) Hon hade fixat en stor adventsbrunch. Så mysigt! Men nu blev det visst överraskningsdag för mig istället….får se vad för mys vi ska hitta på? Älskar ju överraskningar!
Ha en mysig andra advent vänner så hörs vi snart igen!
Innehåller annonslänk genom reklam för KitchenTime
Ett värdefullt tips i köket!
Ja men det kan man väl aldrig få nog av. Vår allas Martha Stewart visar på sin Youtubekanal hur enkelt man faktiskt kan skala vitlöksklyftorna. En hel vitlök faktiskt om vi ska vara korrekta. Detta bara måste ni testa!
Ta en hel vitlök och placera den i en bunke, ta ytterligare en bunke och täck som på bilden här ovan. Måste inte vara lika stora men se till så att vitlöken inte flyger ut. ☺️
Jag vill rekommendera dig ett superbra rostfritt set med bunkar med silikonbotten (står aldrig och snurrar utan står fast mot underlaget) i 3 pack med lock. Detta är världens bästa rostfria bunkar som finns! Du hittar dom HÄR.
Sen skakar du för allt vad du är värd under några sekunder, kanske en sådär 10 sekunder. När du öppnar bunken kommer du inte tro dina ögon!
Va? Vilket himlans bra LIFEHACK va? Så otroligt smidigt och smart ju. Om du vill förvara många skalade vitlöksklyftor kan du göra det på olika sätt. Ett tips är att lägga dom i en tätslutande burk och hälla på olivolja tills de täcks. Gott är då att oljan tar smak och kan användas i t ex matlagning. Du kan också lägga dem i en tätslutande burk med lock, fylla botten med salt, lägga i alla vitlöksklyftor upp till toppen, hälla på mer salt, täpps igen med lock och förvara torrt och mörkt. Du väljer själv hur du vill förvara dem.