Halloj igen, iâm on fire today. Har mycket att blogga om sĂ„ idag fĂ„r du hĂ„lla i dig. Haha! HĂ€r kommer i varje fall veckans matsedel att fĂ„ lite inspo ifrĂ„n.
MĂ NDAG: One pot pasta – Allt i ett pasta
TISDAG: Parmesanlax med kall dillsÄs
ONSDAG: Tacokorv i ugn
TORSDAG: Japansk NötfÀrsbowl, 4 p (en rÀtt med mÄnga ingredienser och moment men sÄ vÀrt, sÄ gott).
500 g köttfÀrs
300 g jasminris
4 cm fÀrsk ingefÀra
2 st vitlöksklyftor
2 morötter
400 pak choi (finns i grönsaksdisken)
2 msk sesamfrön
WoksÄs:
1 vitlöksklyfta
1 msk fÀrsk riven ingefÀra
2 msk honung
1 krm majsstÀrkelse
0,5 dl risvinÀger
0,5 dl kinesisk soja
2 msk sesamolja
2 msk hoisinsÄs
Asiatisk majonnÀs:
0,5 dl majonnÀs
1 dl grÀddfil
1 msk japansk soja
0,5 msk mirin (finns pÄ den asiatiska hyllan i matvaruaffÀren)
1 klyfta vitlök
1 tsk fÀrsk riven ingefÀra
1 tsk sesamolja
0,5 tsk chilikrydda
Snabbpicklad rödlök:
1 rödlök
2 msk vitvinsvinÀger
1 msk socker
Nypa salt
Vatten som tÀcker löken
Gör sÄhÀr:
1) Börja med att pickla löken. Skala och dela den pÄ mitten. Skiva sedan halvmÄnar tunt. LÀgg i en djup t ex frukostskÄl. HÀll i vitvinsvinÀger, socker, salt och vatten sÄ det tÀcker löken. StÀll Ät sidan.
2) Skala och riv ingefĂ€ran. Ta hĂ€lften av den och lĂ€gg i en lite större kastrull, höll pĂ„ olivolja och frĂ€s den lite snabbt. HĂ„ll pĂ„ 6 dl vatten, 1 tsk salt och lĂ„t koka upp. HĂ€ll i riset och koka det enligt anvisning. ïżŒ
3) Pressa vitlöken, riv morötterna, skÀr pak choi i 1 cm tjocka skivor. SkÀr ocksÄ gurka i halvmÄnar.
4) Ta fram en stekpanna och rosta sesamfröna i den torra pannan. De ska fÄ lite fÀrg. HÀll i en skÄl och stÀll undan.
5) Blanda alla ingredienser till WoksÄsen.
6) Blanda ingredienserna till asiatiska majonnÀsen.
7) Ta samma stekpanna, ha i pressade vitlöken och resterande av den rivna ingefÀran och frÀs i lite olja. Ha i köttfÀrsen efter nÄgon minut och bryn den. TillsÀtt sen morötterna och pakchoi. Stek i 2 min. TillsÀtt woksÄsen och lÄt steka runt en liten stund.
8) HÀll av lagen frÄn rödlöken. LÀgg upp i ris i en skÄl och ha pÄ japansk nötfÀrs, picklad rödlök, sesamfrön, asiatisk majonnÀs och gurka.
TIPS: Byt ut köttfÀrs mot strimlad kycklingfile eller kycklinglÄrfilé, kycklingfÀrs, lövbiff eller varför inte nÄgon hÀrlig ryggbiff eller oxfilé. TÀnk bara pÄ att om du anvÀnder ryggbiff, oxfilé och lövbiff sÄ steker du dem bara som hastigast och blandar i woksÄsen nÀr den kokat klart.
FREDAG: Kycklingfile i rosmarinsÄs
VECKANS GOTTIS: RulltÄrtsbakelser
Gillar du recepten fĂ„r du gĂ€rna klicka i det lilla hjĂ€rtat under inlĂ€gget.Â
HÀr kan du följa mig:
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Kram Nina