Nu är den här igen, veckomatsedeln. Den kommer nog att komma in på måndagar verkar det som. Haha! Att planera veckans middagar underlättar i alla fall vardagen och sparar tid, du kan välja från mina andra veckomatsedlar också, du hittar alla samlade på länken nedan. Här har du veckans veckomatsedel med goda och varierade rätter som passar hela familjen.
Som vanligt hittar du alla goda veckomatsedlar att inspireras av HÄR.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 350 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal(<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Lördag och en dag som stod öppen. Milo fortfarande sjuk så inga större utsvävningar. Planen var att åka till Gävle där Milo skulle spela match, men eftersom hans envisa influensa inte riktigt vill släppa så blev det en planlös Lördag istället.
Ibland är det enkla verkligen det bästa. Igår fick vi en sån där riktigt härlig eftermiddag hos svärisarna – strålande sol, klarblå himmel och en superavslappnad grilleftermiddag i deras lilla uterum. Älskart!
Bålpannan (<klicka) du ser på bilden köpte vi alla till Tonys pappa i julklapp, en äkta från Hällmark, så robust och härlig. Perfekt för grill!
Vi höll det enkelt och grillade korv med bröd. Inga krusiduller, inga fantastiska tillbehör – bara klassisk korvgrillning med ketchup, senap och hamburgerdressing. Och vet ni? Det var PRECIS lika gott och härligt som alltid.
Med lite extra tryckluftsluft fick vi fart på den lite trötta kolen också. 😅
Vanlig kycklingkorv, Kycklingchorizo, och den tjocka var en red hot chorizo som Tony alltid köper, han tycker den är asgod!
Efter maten blev det kaffe och fika på färdigköpt fikabröd. Inget avancerat, bara en riktigt skön stund där vi satt länge och njöt i solen. Såna här dagar behöver verkligen inte vara mer än så – god mat, gott sällskap och noll stress.
Vill du piffa upp din korvgrillning lite extra?
Även om vi körde superenkelt igår så älskar jag att lyxa till det med goda tillbehör när vi grillar korv. Här är några favoriter om du vill testa nångång:
✅ Hemgjord gurkmajonnäs – en klick av denna gör underverk! Blanda bara bostongurka med lite majonnäs, lite creme fraiche, salt & peppar.
Godmorgon min vän! Lördagmorgon i huset och jag klurar på att gå ned och baka något gott bröd till frukosten. Vissa dagar känns bara extra härliga – och igår var en sådan dag. Jag och Tony tog en sväng till Stockholm, han skulle ha möten så jag passade på att träffa Mellan för en mysig stund tillsammans. Det är alltid lika fint att få tid med barnen, även när de är vuxna och har fullt upp med sitt eget liv. Efter det väntade ett lunchmöte, och jag älskar när jobb och god mat går hand i hand.
Åt ångad torsk med hollandaisesås – alltså det var nog bland det godaste i fiskväg jag ätit. Har du möjlighet nångång så kvista förbi Riche och be om att få äta torsken. Mitt mötessällskap njöt Renskav, den var väldigt god också.
Stockholm bjöd på strålande sol, så efter mötet slöt jag upp med Tony och eftersom damerna just precis skulle avsluta stafetten så var vi bara tvungna att luta oss mot 7 elevens fönsterbleck i solen och passa på att titta på skid-VM. Det var något speciellt med att sitta där, känna vårsolen värma och samtidigt heja fram åkarna – en riktig guldkant på dagen!
Dagens outfit – skön klänning & sneakers var perfekt för en dag på språng
När jag vet att dagen kommer att vara lite på språng brukar jag försöka välja kläder som är både snygga och bekväma. Igår blev det lagom fredagsfin med klänning – en bikerjacka över, kombinerat med sneakers och skönaste strumpbyxorna. När solen tittade fram blev det hur bra som helst. Perfekt för att gå runt i Stockholm men ändå se lite uppstyrd ut för lunchmötet.
Klänning // Sneakers (slut i min färg men finns fler) // Strumpbyxor // Jacka // Armband (Glöm inte min rabattkod på Ellos: NIIINISMAR25, det ger dig 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta.)
Premiär för min nya klänning, så skön på och älskar omlottkänslan och lite draperat på magen, har också lite resår i midjan. Älskar de puffiga ärmarna. Lika snygg till vardags som till fest. Du klär ned den med ett par sneakers och klär upp den med ett par klackar.
Strumpbyxorna! Nej men missa inte dom. Det är dom skönaste hålla in strumpbyxor man kan ha, höga i midjan med en skön mudd som inte skär in så man får både andnöd och brutna revben. Haha… älskar att de är matta och i lite tjockare material, går absolut inte sönder så lätt. Kan lätt ha dessa en hel dag och en hel kväll utan att jag vill krypa ur skinnet som det kan kännas med vissa.
Sneakers, slut i den färgen jag har men de fanns i lite andra roliga färger. Gick i dom hela dagen igår, mjuka inuti så inte så man får ont i fötterna heller.
Armband från mitt favvomärke Caroline Svedbom. Älskar deras smycken, dessa armband är rätt maffiga.
Från soliga gator till tacokorgar – det ultimata helgsnackset!
Efter en heldag på språng ville jag bara hem och fixa något riktigt gott – ni vet den där typen av mat som är både enkel att göra och helt magisk att äta. Och vad passar bättre än ett gäng knapriga, ostiga och fullproppade tacokorgar?
Tacos i ny tappning, där krispiga tortillakorgar fylls med saftig tacofärs, smakrik sås och massor av smält ost. Perfekt som fredagsmys, plockmat eller när man bara vill ha något ruggigt gott utan att stå i köket i en evighet.
Jag var så uppe i att laga dessa att jag glömde helt bort att fota det färdiga resultatet – jag menar, när man har doften av kryddig tacofärs och smält ost i köket är det lätt att bli lite ivrig. Så ni får hålla till godo med bilder från själva tillagningen istället. Kanske är det ett tecken på hur goda de blev? Haha!
Tacokorgar med krispigt skal & smält ost, 12 st
Ingredienser
• 6 tortillabröd
• 300 g nötfärs eller kycklingfärs
• 3 msk tacokrydda (mitt recept på den godaste tacokryddan hittar du här)
• 1,5 dl tacosås (valfri styrka)
• 3 msk barbecuesås
• Ett par dl riven smakrik ost
Gör så här:
1. Stek färsen i en panna och tillsätt tacokryddan. Häll på lite vatten och låt puttra i cirka 10 minuter tills vattnet har reducerat och färsen är riktigt smakrik.
2. Skär tortillabröden i mitten så att du får två halvor per bröd.
3. Olja in en muffinsplåt. Ta en tortillahalva och forma den som en korg i en av muffinsformarna.
4. Fyll varje korg med tacofärs, en klick tacosås och barbecuesås. Toppa med rikligt med riven ost.
5. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15–20 minuter, eller tills osten smält och kanterna blivit gyllenbruna och härligt krispiga.
Så, är du team klassiska tacos eller kommer du ge dessa knapriga tacokorgar en chans? Och har du också någon gång glömt att fota maten innan du ätit upp den? Haha! Tänkte väl det, det är väl bara vi nördiga receptkreatörer som håller på så.
Följ mig för mer inspiration & fler smarriga recept!
Hoppas du blev sugen på att testa dessa knapriga tacokorgar! Om du gör dem – tagga mig gärna så jag får se dina skapelser. Jag älskar att se när ni testar mina recept!
Följ mig på Instagram här och på Facebook här för daglig matinspiration, tips och behind the scenes från min vardag.
Och om du gillar den här typen av recept, då måste du testa dessa också:
⭐ Tortillapizzor – superenkelt och så gott när du vill ha en snabb middag.
Tryck gärna på tummen här nedanför om du gillar receptet, och lämna en kommentar om du testat! Tack för att du läser och hänger med mig – vi ses snart igen med fler smarriga recept! ❤️
Hallå där fina ni! Idag är det fredag och vad betyder det? Jo att det är dags för veckans fredagslista – en återkommande favorit här på bloggen. Idag kommer den också in på en fredag. Wow. 😂 Här delar jag med mig av veckans bästa och sämsta, vad jag har jobbat med, vad jag är sugen på just nu, och lite selfcare-tips. Dessutom får ni dagens planer, ett smart tips och något som gör mig glad! Den här veckan har varit en mix av jobb, sjukling här hemma, lite smått kaos och några guldkorn. Häng med!
Humör idag
Lite trött men ändå peppad! Ni vet när man känner sig lite seg i kroppen men ändå har en bra känsla i själen? Precis så. Kanske är det fredagskänslan som kickar in!
Veckans bästa
Alltså, ljuset! Här var klockan 17:47 i Lördags, solen hade precis gått ned så himlen brann i horisonten. Hur underbart är det inte att dagarna börjar bli längre? Jag känner att hela kroppen vaknar till liv igen efter den långa vintern. Det och att jag har hittat en ny favoritkombination till frukost – chiapudding med mandelsmör och blåbär. Så himla gott, kommer recept på det framöver!
Veckans sämsta
Att min rygg & min ischias bråkar med mig. Jag försöker att inte bli frustrerad, men ibland känns det bara så hopplöst att smärtan kommer tillbaka. Har testat lite nya sätt rehabträna, men vissa rörelser känns som att de bara gör det värre. Ska på behandling veckan efter vi varit på begravning i Finland, hoppas att det kan göra lite underverk.
VECKANS JOBB
Full fart! Jag har fotat och skrivit massor av nya recept den här veckan – bland annat vegansk sallad som blev helt magisk. Sen har jag också börjat fundera på om jag borde lägga mer krut på reels… kanske en om dagen? Vad tror ni, skulle ni vilja se mer sånt?
Veckans craving
SALT. Vet inte vad det är, men jag vill ha allt med sälta just nu. Har frossat i oliver, jumbokapris, cornichons, salta cashewnötter och så har det slunkit ned någon chokladbit också. Stora favoriten är Marabous apelsinchoklad. Är det hormonellt eller är det vårkänslorna? Har ju PMS nu och ska ha mens vilken sekund som helst, eller när det nu blir? Det är ju inte så regelbundet som det en gång varit. Men cravingen har varit total!
Veckans selfcare
Från i Söndags när vi kollade SVT:s ”Mot alla odds” som äntligen åkte sitt Vasalopp, det var sååå bra!
IR-madrassen! Den har verkligen varit en räddning den här veckan. När smärtan i ryggen och ischiasnerven bråkar som mest, är det så skönt att lägga sig på den och känna hur värmen tränger in på djupet. Den hjälper verkligen till att slappna av i kroppen och lindra värken. Så tacksam för den! Glöm inte min rabattkod Ninah så får du minst 20% rabatt på den, förresten allt annat på sidan också.
Dagens planer
Jobb, jobb och lite mer jobb! Ska fota ett nytt recept, svara på mail och försöka klämma in en liten paus, får hoppas i solen (om den nu tittar fram). Ska också hinna till storstaden på ett litet ärende. Sen blir det nog en mysig kväll med en god middag och något roligt att titta på.
Supersköna bara vara kläder eller träningskläder. Väskan är såååå fräck, kommer använda massor i sommar som strandväska.
Veckans frukosttips
Om ni gillar att göra egen granola men vill ha en supersnabb version – testa att rosta havregryn i en stekpanna med lite kokosolja, kanel, kardemumma och en nypa salt. Blir så gott att strössla över yoghurt eller smoothie! Vill du så droppa några droppar lönnsirap på också, mums!
Nämn något som gjorde dig glad
Milo har ju varit hemma sjuk i influensan i veckan, och Tony jobbade i Sthlm på Fettisdagen så han köpte med sig semlor till han & Milo tills han kom hem. Jag fick en glutenfri variant som var väldigt god. Blir alltid lika glad när det finns glutenfria alternativ. Jag behövde inte baka några även om det var planen från början, min rygg ville inte riktigt och är det något jag lärt mig på den här resan så är det att inte pressa sig i onödan. Att stå länge i köket kan vara förödande när jag har en dålig period med ryggen, man har lärt sig den hårda vägen. Blev en mysig fika med lilla familjen till en film på Netflix, även om Milo inte hade direkt ett jättesug efter semla, men den gick i dagen efter istället.
Planer för helgen
Blir en lugn helg här hemma. Ska försöka komma ut på en liten promenad (om ryggen tillåter), fixa i ordning lite vårigt hemma, vet ni…. Jag tror att utemöblerna ska få flytta fram i helgen. Idag ska det vara 13 grader och imorgon 12. Är så taggad att kura in mig i en filt om vädret tillåter och sitta och dricka kaffe på altanen. Tänkte på nästa helg också, vi är ju inte hemma, vi ska på begravning i Finland men ”Mellan” som ska vara hus & kattvakt kanske vill sitta ute han också. Det ser ut att bli toppen väder nästa helg! Jag ska också baka något riktigt gott. Har en idé på en lyxig kaka som jag tror kan bli en ny favorit. Får se om den blir så bra som jag tänkt!
Finns det något härligare än en riktigt god bruschetta? Den krispiga brödskivan med vitlök, de saftiga tomaterna, den friska basilikan, fetaost och den perfekta touchen av olivolja… Det här är en förrätt eller tilltugg som alltid imponerar, oavsett om du bjuder på en mysig middag hemma eller serverar den till sommarens grillkvällar.
Bruschetta är dessutom en av de där rätterna som känns både lyxig och enkel på samma gång – precis sånt som jag älskar! Här bjuder jag på mitt bästa recept, och självklart får du också tips på hur du enkelt gör den glutenfri, laktosfri och mjölkfri.
Bruschetta är en sån där rätt som man aldrig tröttnar på – den går att variera i all oändlighet och blir alltid lika god! Längre ned i inlägget kommer du få massor med tips på hur du kan variera den.
1) Börja med att skiva brödet. Skala och riv 2 vitlöksklyftor i ett rivjärn, ta den som du får riktigt tunt och fint rivet av.
2) Häll i 1 msk olivolja i en stekpanna och stek bröden så de får lite yta. Smeta sedan in brödskivorna med den rivna vitlöken. Ger fantastisk smak.
3) Skär upp tomaterna, fetaosten och basilikan. Blanda samman. Häll i 2 msk olivolja och citronsaft. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Ha i havssalt och peppar efter smak.
4) Fördela tomatröran uppepå varje brödskiva. Ringla över lite extra olivolja uppepå. Ät och njut!
Tips! Ät bruschettan direkt så att brödet behåller sin härliga krispighet.
Letar du efter ett ljuvligt recept som kombinerar klassiska pannkakor med smaken av semla? Då måste du testa dessa kardemummapannkakor! De är luftiga, smakrika och har den perfekta balansen av kardemumma och sötma. Tillsammans med en krämig semmelglass, gjord på vaniljvisp och mandelmassa, blir detta en riktig smaksensation. Dessa kardemummapannkakor är enkla att göra och passar perfekt till frukost, brunch eller som en lyxig efterrätt. Läs vidare för att få det fullständiga receptet!
• Lägg upp pannkakorna på en tallrik och toppa med några kulor semmelglass.
• Strö över lite extra kardemumma och hackade mandlar för extra crunch.
• Ringla eventuellt över lite honung eller lönnsirap.
Varför du måste testa detta recept
✅ Smakar som semlor – fast i pannkaksform!
✅ Enkelt att göra – få ingredienser, stor effekt.
✅ Perfekt till dessert eller lyxig brunch.
Stekpanne tips
Jag stekte mina pannkakor i den HÄR (<klicka) stekpannan! En ny kärlek, köpte den innan jul och är så himla nöjd. PFAS-fri (leta alltid efter det för att slippa alla farliga kemikalier) keramisk beläggning i stekpannan som gör att värmen fördelar sig otroligt bra och då fastnar det aldrig något. Kan också användas i ugn upp till 220 grader.
Glutenfria, laktosfria och mjölkfria pannkakor med semmelglass
Glutenfria pannkakor
Byt ut vetemjölet mot något av dessa alternativ:
✅ Glutenfri mjölmix – Använd en färdig glutenfri mjölmix (t.ex. Finax eller Semper).
✅ Bovetemjöl – Ger en mild, nötig smak och passar perfekt i pannkakor.
✅ Rismjöl + majsmjöl (hälften av varje) – För tunna och fina pannkakor.
📌 Tips: Glutenfria pannkakor kan bli lite skörare, ha i 1 ,5 msk fiberhusk och låt smeten vila i 30 minuter innan du steker dem – det ger en bättre konsistens!
Laktosfria pannkakor
Byt ut alla mejeriprodukter mot laktosfria alternativ:
✅ Mjölk → Laktosfri mjölk
✅ Grädde → Laktosfri vispgrädde
✅ Smör → Laktosfritt smör eller olja
📌 Tips: Laktosfri mjölk är lite sötare än vanlig mjölk, men det gör bara pannkakorna ännu godare!
Mjölkfria pannkakor
Byt ut alla mejeriprodukter mot växtbaserade alternativ:
✅ Mjölk → Havremjölk, mandelmjölk eller sojamjölk
✅ Smör → Smält kokosolja eller mjölkfritt smör
📌 Tips: Havremjölk och mandelmjölk ger en mild smak, medan sojamjölk gör pannkakorna lite fylligare.
Semmelglass
Semmelglassen kan göras mjölkfri och laktosfri.
✅ Laktosfri: Milda Flora Vaniljvisp är laktosfri. Valio har också en variant.
✅ Mjölkfri: Oatly vaniljsås är vispbar, havrebaserad och mjölkfri.
📌 Tips: Renée Voltaire har en vispbar kokosgrädde (<klicka) som du kan tillsätta 2 tsk vaniljsocker och 1/2 dl florsocker i.
Smaklig fika! 🥞✨
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Semlor är en riktig favorit under våren, men har du testat att göra pannkakssemlor? Det är precis lika gott som det låter – tunna, frasiga pannkakor fyllda med ljuvlig mandelmassa och fluffig grädde uppepå, eller varför inte vaniljvisp som jag använde. Perfekt när du vill ha en snabbare variant av den klassiska semlan, utan att baka bullar. Den här varianten är enklare än vanliga semlor, men minst lika god! Med perfekta svenska pannkakor som bas får du en lyxig dessert eller ett festligt fika som garanterat blir en succé. Den gjorde i alla fall total succé här hemma hos tonåringen som är sjuk.
✅ Enklare än klassiska semlor – ingen jäsning eller bakning!
✅ Perfekt för dig som älskar både pannkakor och semlor.
✅ Snabbt, enkelt och galet gott!
Pannkakssemlor
Gör såhär:
Tips för extra goda pannkakssemlor
✔ Vill du ha mer mandelsmak? Tillsätt lite finhackad mandel i fyllningen för extra crunch.
✔ Gillar du vanilj? Byt ut vispgrädden mot vaniljvisp för en sötare touch. Det gjorde jag.
Stekpanne tips
Jag stekte mina pannkakor i den HÄR (<klicka) stekpannan! En ny kärlek, köpte den innan jul och är så himla nöjd. PFAS-fri (leta alltid efter det för att slippa alla farliga kemikalier) keramisk beläggning i stekpannan som gör att värmen fördelar sig otroligt bra och då fastnar det aldrig något. Kan också användas i ugn upp till 220 grader.
Glutenfria, laktosfria och mjölkfria pannkakssemlor
Glutenfria pannkakssemlor
Byt ut vetemjölet mot något av dessa alternativ:
✅ Glutenfri mjölmix – Använd en färdig glutenfri mjölmix (t.ex. Finax eller Semper).
✅ Bovetemjöl – Ger en mild, nötig smak och passar perfekt i pannkakor.
✅ Rismjöl + majsmjöl (hälften av varje) – För tunna och fina pannkakor.
📌 Tips: Glutenfria pannkakor kan bli lite skörare, ha i 1 ,5 msk fiberhusk och låt smeten vila i 30 minuter innan du steker dem – det ger en bättre konsistens!
Laktosfria pannkakssemlor
Byt ut alla mejeriprodukter mot laktosfria alternativ:
✅ Mjölk → Laktosfri mjölk
✅ Grädde → Laktosfri vispgrädde
✅ Smör → Laktosfritt smör eller olja
📌 Tips: Laktosfri mjölk är lite sötare än vanlig mjölk, men det gör bara pannkakorna ännu godare!
Mjölkfria pannkakssemlor
Byt ut alla mejeriprodukter mot växtbaserade alternativ:
✅ Mjölk → Havremjölk, mandelmjölk eller sojamjölk
✅ Grädde → Vispbar havre- eller sojagrädde (t.ex. Planti eller Alpro)
✅ Smör → Smält kokosolja eller mjölkfritt smör
📌 Tips: Havremjölk och mandelmjölk ger en mild smak, medan sojamjölk gör pannkakorna lite fylligare.
Glutenfri + mjölkfri + laktosfri pannkakssemla?
Inga problem! Kombinera de glutenfria och mjölkfria alternativen så får du en pannkakssemla som passar alla.
📌 Extra tips:
• Använd kokosgrädde istället för vanlig grädde för en extra lyxig touch.
• Om du inte tål mandelmassa kan du göra en fyllning av solrosfrön genom att mixa solrosfrön med lite socker och havregrädde. Recept hittar du här: Mandelfri mandelmassa
Pannkakssemlor – en ny favorit!
Om du älskar semlor men vill ha något snabbare och enklare att göra, då är pannkakssemlor den perfekta lösningen. De är luftiga, krämiga och fulla av den där ljuvliga semmelsmaken – fast i pannkaksform!
Och glöm inte att spara receptet och dela det gärna med en pannkaksälskande vän! ❤️
Smaklig fika! 🥞✨
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Västerbottenpaj är en älskad klassiker på det svenska smörgåsbordet. Detta recept har jag presenterat tidigare men såhär en bit innan påsk tyckte jag att det var dags igen. Den otroligt krämiga fyllningen med den härliga smaken av Västerbottensost gör den ju till en given favorit vid högtider som midsommar, påsk och inte att förglömma kräftskivan – Men, den passar lika bra som en lyxig förrätt eller tillbehör året runt. Här får du ett enkelt och smakrikt recept på en perfekt Västerbottenpaj!
Tips på hur du gör den glutenfri, mjölkfri & laktosfri:
GLUTENFRI: Byt ut mjölet mot ett glutenfritt mjöl, t ex glutenfri mjölmix. Tillsätt också 1,5 msk fiberhusk i pajdegen.
Tips: Glutenfri deg kan vara lite smuligare. Låt den vila längre i kylen (ca 30 min istället för 15) och kavla ut den mellan två bakplåtspapper för att undvika att den går sönder.
LAKTOSFRI:
Smör: Använd laktosfritt smör (t.ex. Valio eller Arla laktosfritt).
Grädde: Byt ut mot laktosfri vispgrädde.
Ost: Västerbottensost innehåller naturligt mycket låg laktoshalt, men om du är väldigt känslig kan du välja en laktosfri lagrad ost.
MJÖLKFRI:
Smör: Byt ut mot mjölkfritt smör eller kokosolja.
Grädde: Använd havregrädde (t.ex. Oatly iMat), sojagrädde, kokosgrädde eller cashewgrädde.
Ost: Västerbottensost innehåller mjölk, så byt ut den mot en mjölkfri lagrad ost (t.ex. Violife Epic Mature Cheddar eller annan vegansk ost).
Passar till alla högtider
Denna Västerbottenpaj är en klassiker på kräftskivan, men den är även perfekt på påskbordet, midsommarbuffén eller som en lyxig förrätt till nyår. Den rika och fylliga smaken gör att den står sig bra både som ensamrätt och som ett tillbehör till fisk, skaldjur eller kallskuret.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Jag är sen med veckomatsedeln igen, jag får tusan inte in den nya rutinen att lägga in den på söndagar. Antar att jag gjort veckomatsedeln för många år och alltid lagt ut den på måndagar. Har ju trots allt lagt upp veckomatsedel till och från sedan 2014. Jaja, ska se vad jag kan göra för att byta min vana till att publicera på söndagar istället.
Nej men hörni så gott detta är alltså. Att göra lasagne av tortillabröd visade sig vara succé! Krämigt och så himla smaskigt! Ät med grönsaker, en klick creme fraiche med lite sweet chili på blir gott!
Semmelveckan är äntligen här, idag ska jag baka semlor för imorgon smäller det. Detta är mitt absolut bästa recept på semlor, dessa blir så himla goda! Så många som skrivit att de tycker att det är ett otroligt bra recept.
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 350 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal(<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Igår kväll var jag gräsänkling och hade så sett fram emot en ostbricka, ja det skrev jag ju förut. Jag har varit orimligt sugen på en ostbricka. Jag försöker ju leva lite mer strikt under veckorna och då ser man extra mycket fram emot helgens bravader med godsaker. Är det något jag är extra svag för så är det ostbrickor. Såååå gott, det är sån lyx för mig.
Jag var alltså ensam, haha….. kändes som jag hade bjudit in ett helt kompani för att äta ostbricka. Kommer få äta ostbricka resten av veckan.
Köpte ju den HÄR OSTBRICKAN, den är gigantiskt stor och jag är förvånad över hur bra pris det var på den, då ingick också knivarna.
Här får ni några av mina favoritostar, CHEDDAR CHAMPAGNE, FRANSK BONDOST, BLACK BOMBER och BRIE DU GRAND PÉRE.
Annat gott jag gillar på ostbrickan: VINDRUVOR, GREKISKA OLIVER, JORDGUBBAR, JÄTTEKAPRIS, CORNICHONS, POMELO, GURK & MOROTSSTAVAR, TRYFFELSALAMI, KEX & BRÖD.
Kan verkligen varmt rekommendera dessa marmelader till ostarna. Hafi ANANAS och St Dalfour MIRABELLE PLOMMON. Passar så bra till krämiga ostar.
TRÄBRICKAN var också perfekt, la lite bakplåtspapper i botten på den bara.
Har värdefulla skötselråd för dina träskärbrädor och serveringsbrickor i trä.
Rengöring: Tvätta skärbrädan med varmt vatten och mild diskmedel. Undvik att blötlägga den i vatten.
Torkning: Torka av skärbrädan direkt efter rengöring med en ren, torr trasa.
Olja: Behandla skärbrädan med matolja (t.ex. mineralolja eller kokosolja) regelbundet för att förhindra att den spricker och för att hålla den i gott skick.
Undvik starka kemikalier: Använd inte starka rengöringsmedel eller diskmaskin, eftersom detta kan skada träet.
Förvaring: Förvara skärbrädan på en torr plats, gärna stående eller liggande så att luft kan cirkulera runt den.
Såhär desinficerar du dem:
Ättika: Spraya eller gnid skärbrädan med ättika. Låt det verka i några minuter innan du torkar av den med en ren trasa. Ättika har antibakteriella egenskaper.
Citronsaft: Pressa citronsaft över skärbrädan eller gnid en halverad citron direkt på ytan. Låt det verka i 5-10 minuter innan du sköljer och torkar av.
Bikarbonat: Strö bikarbonat över skärbrädan och gnid in det med en fuktig trasa eller svamp. Låt det stå i några minuter innan du sköljer av. Bikarbonat är naturligt antibakteriellt och hjälper också till att ta bort lukt.
Salt: Strö grovt salt över skärbrädan och gnid med en halverad citron eller en fuktig trasa. Salt fungerar som ett skurmedel och kan hjälpa till att desinficera.
Tee tree oil: Blanda några droppar tee tree oil i vatten och spraya på skärbrädan. Låt det verka i några minuter innan du torkar av den. Tee tree oil har naturliga antibakteriella och antifungala egenskaper.
Dessa metoder är effektiva och skonsamma för träytor. Kom ihåg att alltid skölja av skärbrädan noggrant efter desinficering och torka den ordentligt. Sköter du dem så kan de hålla i en evighet.