Innehåller annonslänkar

Födelsedag, härlig Söndag, nyheter från Ernst & pastasallad

Söndag igen – och den här dagen känns lite extra varm i hjärtat. Min älskade Thedde fyller 29 år idag! Tänk att jag har en 29-åring… det känns helt galet. Med tanke på att jag själv är 32, haha! 😂 Så mycket kärlek och stolthet i den här mammasjälen över honom. Han som precis signat nytt kontrakt med nytt topplag i Schweiz. Ja han blir kvar ett tag till, men är han lycklig är jag lycklig. Och att få följa hans resa hur han gått från klarhet till klarhet i sin ledarroll, ja det är så fantastiskt. Vi följer varje match med spänning, inte jag då eftersom jag är för nervös men Tony kollar och berättar för mig hur det går. 😂 Alltså stoltheten jag känner över honom vet inga gränser, att han från början av sommaren ska axla rollen att vara headcoach över ett av Schweiz absolut bästa lag i innebandy, nej men nyp mig! Vi firar i alla fall honom på distans idag, eftersom han bor i Schweiz, det blir ett FaceTime samtal sen och i slutet av april kommer han hem, då blir det firande på riktigt här hemma. Jag längtar redan efter att få duka upp något riktigt gott, samla familjen och bara få ha honom nära igen, saknar honom så! Snart snart! ❤️

Men hörni, Söndagar alltså. Det är nåt speciellt med dem, eller hur? Här hemma är det lite extra fokus på mys, god mat och att göra det lite fint inför en ny vecka. Idag ska jag göra lite matlådor, passar ju fint när det är matlådans dag. Den där känslan av att bara få vara, tassa runt i tofflor, laga mat och duka upp något gott – det älskar jag och det får hjärtat att slå lite mjukare inför veckan.

Den här söndagen vill jag också passa på att visa er några riktiga godbitar från Ernst som flyttat in hemma hos oss. Jag älskar ju hans stil – tidlös, naturlig och sådär jordnära som man bara vill ha det.

Först ut – det avlånga serveringsfatet som är rejält, tungt och sådär vackert att det nästan inte behövs något på det. Men det är klart att man vill lägga upp något härligt – ett vitlöksbröd, en ostbricka eller varför inte små förrätter på rad? Tänker att det är väldigt fint att ställa några härliga Västerbottensmuffins med skagenröra på till påsk. Här hittar du fatet: [LÄNK TILL SERVERINGSFAT]

Sen måste jag bara nämna den stora skålen, den perfekta salladsskålen! Jag har redan hunnit använda den till både grönsallad, fruktsallad och min krämiga pastasallad (receptet får du längre ner i inlägget). Jag älskar verkligen formen, lite rundad och generös i storlek, alltså riktigt rejäl. Se den här: [LÄNK TILL SKÅLEN]

Och vad vore en sallad utan fina salladsbestick i trä? Jag älskar kontrasterna mellan det mörka mjuka träet och den beiga skålen. Dessa är både praktiska och så fina att jag gärna låter dem ligga framme, faktiskt legat framme i hyllan vid matbordet sen jag fick hem dem. Du hittar dem här: [LÄNK TILL SALLADSBESTICK]

På mitt matbord står just nu också en vas i klarglas med bubblor i glaset, och i den har jag satt i pudriga rosa rosor. Åh det ser verkligen romantiskt och så fint ut – jag bara ÄLSKAR den här vasen – perfekt nu när våren smyger sig på. Vasen hittar du här: [LÄNK TILL VASEN] – kampanj just nu så passa på för tusan!

På bordet har jag ställt ljushållare med lite annat smått & gott som används när vi äter (olja, dressing, balsamvinäger & salt) på en träbricka från Mio, älskar den! De tre ljushållarna i bubbligt glas finns i tre olika storlekar, och tillsammans med vasen som är exakt lika i glaset och rosorna blir det en så mysig och fin helhet. Perfekt nu när ljuset börjar dröja sig kvar lite längre om kvällarna. Här hittar du ljushållarna:

• [LÄNK TILL STORA LJUSHÅLLAREN]

• [LÄNK TILL MELLAN LJUSHÅLLAREN]

• [LÄNK TILL LILLA LJUSHÅLLAREN]

Krämig pastasallad med kalkon & fetaost

Nu till något riktigt gott! Den här pastasalladen är både mättande och fräsch – och passar perfekt att servera i den stora skålen från Ernst. Det här är en sån rätt jag ofta gör på söndagar faktiskt, och det blir alltid lite över till matlådan på måndagen. Perfekt!

INGREDIENSER

• 300 g pasta (t ex penne eller fusilli)

• 1 pkt kalkonpålägg

• 10 körsbärstomater, halverade

• 1/2 gurka, tärnad

• 1 kruka färsk basilika

• en handfull bladspenat

• 150 g fetaost

Krämig dressing:

• 2 dl crème fraîche

• 3 msk sweet chilisås

• 1 msk pressad citronsaft

• 1 riven vitlöksklyfta

• Salt & peppar

Saltrostade frön:

• 1 dl solrosfrön

• 1 dl cashewnötter

• 1 dl skalade sesamfrön

• 1/2 msk olivolja

• salt

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

2. Strimla kalkonen. Hacka gurka i små tärningar, dela cocktailtomaterna, strimla bladspenaten och basilikan.

3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

4. Saltrostade frön: Grovhacka cashewnötterna, ha i dem i en torr stekpanna som håller medelvärme. Rör runt under någon minut tills den börjar rostas lite. Häll i solrosfrön, stek runt till lite till de också börjar rostas. Ha sist i sesamfröna och rosta dem en liten stund. Ringla över olivoljan och strö på salt, stek runt ytterligare någon minut. Det ska liksom börja knäppa i fröna. Häll över i en burk som sedan förvaras i kylen.

4. I en stor skål (gärna Ernst stora skål!) – lägg i pastan, grönsakerna, kalkonen, smulad fetaost, bladspenat och basilika. Servera med dressingen eller så häller du den över pastasalladen och blandar. Gör som du vill. Vi föredrar dressingen bredvid så får man ta så mycket man vill. Strö på saltrostade frön.

Sååå gott, och så enkelt! Passar lika bra till vardag som till buffé. Jag gjorde dessutom snabba vitlöksbröd till och jag kan säga att familjen var lyriska över hur gott allt var. Tänk, en enkel pastasallad med lite bröd, så härligt ju!

Det här brödet var såna baguetter du köper halvfärdiga som ska gå en stund i ugnen. Dela dem, gjorde vitlökssmör på 50 g smör, 2 rivna vitlöksklyftor, salt & peppar och sedan hade jag på lite ost på varje. In i airfryer på 200 grader i ca 7-8 min. Mums! Kör du vanlig ugn så kör 200 grader men något längre, håll koll.

Gör den glutenfri, vegetarisk, vegansk, mjölkfri

Det bästa med den här pastasalladen är att den är väldigt lätt att anpassa efter olika kostbehov! Här kommer några enkla tips:

Vegetarisk:

Byt ut kalkonen mot grillad halloumi, marinerade kikärtor, quornbitar eller rostade rotfrukter. Det blir supergott!

Vegansk:

Använd vegansk fetaost (t.ex. Violife Greek White Block – världens godaste fetaost enligt mig) och vegansk crème fraîche och majonnäs – det finns många bra alternativ i butik. Byt ut kalkonen mot t.ex. sojabitar, marinerad tofu eller ugnsrostad blomkål.

Mjölkfri:

Använd mjölkfri feta (eller uteslut helt), samt mjölkfri crème fraîche och majonnäs i dressingen. Det finns både havre-, soja- och kokosbaserade alternativ.

Glutenfri:

Välj glutenfri pasta – finns ofta både på majs-, ris- eller linsbas i vanliga matbutiker. Resten av ingredienserna är naturligt glutenfria.

Så smidigt – och ändå precis lika gott!

[LÄNK TILL ERNST SERVETTER]

Fler recept som passar till pastasalladen hittar du på min blogg:

Hemmagjorda vridna baguetter

Krämiga Citronrutor till efterrätt

Supergott ostigt vitlöksbröd

Följ mig gärna! 

✨ Instagram: @niiinis.se

✨ Facebook: Niiinis Kitchenlife

✨ YouTube: Niiinis Kitchenlife

✨ TikTok: @niiinis

Kram Nina

2
Kommentera

5 Lyxiga och Annorlunda Äggröror – Perfekt för en Lördagsmorgon

Helgen är här med total helgkänsla. Vår helg står helt öppen, jag finurlat på om man skulle starta grillen idag? Får se om vädret tillåter? Finns det något bättre än en lördagmorgon, med en lång, härlig lördagsfrukost? En sådan där morgon när kaffet smakar extra gott, köket doftar nyrostat bröd och man faktiskt har tid att njuta av en lång frukost. Och vad passar bättre än en riktigt krämig och smakrik äggröra?

Men istället för den klassiska varianten vill jag idag bjuda på fem annorlunda och lyxiga äggröror som tar din frukost till en helt ny nivå. Från krämig tryffel och parmesan till medelhavsinspirerat– ja vad är det kanske du undrar, jo det ska jag ge dig nu, här finns nämligen något för alla smaker!

1. Ninas äggröra med västerbottensost

En riktig höjdare till äggröra, denna misslyckas aldrig faktiskt. Och smakar ju så ljuvligt gott med västerbottensost i. Perfekt till lördagsfrukosten om du frågar mig.

2. Krämig Äggröra med Tryffel & Parmesan – en lyxig smakupplevelse

Om du vill lyxa till det ordentligt, testa denna krämiga tryffel- och parmesanäggröra. Den smakar precis som på en riktigt bra hotellfrukost!

Du behöver:

• 2 ägg

• 1 msk grädde (funkar med crème fraîche också)

• 1 tsk tryffelolja (ta mer om du gillar smaken)

• 1/2 dl riven parmesan

• Salt & peppar

• 1 tsk smör

Gör såhär:

1. Vispa ihop äggen med grädde och en nypa salt.

2. Smält smör på låg värme och häll i äggen. Rör långsamt tills de blir krämiga.

3. När äggröran nästan är klar, rör ner tryffelolja och parmesan.

Tips: Servera direkt med t ex rostat surdegsbröd.

🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳

3. Asiatiskt Inspirerad Äggröra med Sesam & Soja – en smakresa till Japan

Den här äggröran är enkel men full av umami! Gillar du asiatiska smaker måste du testa denna. Perfekt om du vill ha en lätt och smakrik frukost.

Du behöver:

• 2 ägg

• 1 msk vatten

• 1/2 msk japansk soja

• ½ tsk sesamolja

• 1 tsk smör

• 1 tsk rostade sesamfrön

• Färsk koriander eller salladslök som topping

Gör såhär:

1. Vispa ihop äggen med vatten och soja.

2. Smält smör i en panna och häll i äggsmeten, rör långsamt tills den blir fluffig.

3. Ta från värmen och droppa över sesamolja.

4. Toppa med rostade sesamfrön och hackad salladslök.

Tips: Servera gärna med avokado och en skiva nori för extra asiatisk touch! Vill du ha glutenfri soja så tipsar jag om Renée Voltaires coconut amino eller

🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳

4. Spansk Äggröra med Chorizo och Paprika – rustik och smakrik

Om du vill ha en riktigt mättande och smakrik äggröra, är denna spanska variant perfekt.

Du behöver:

• 2 ägg

• 1 msk mjölk

• 50 g chorizo, hackad

• ½ röd paprika, tärnad

• 1 tsk olivolja

• ½ tsk rökt paprikapulver

• Salt & peppar

• Färsk persilja för topping

Så gör du:

1. Fräs chorizo och paprika i olivolja tills de får färg.

2. Vispa ihop ägg, mjölk, paprikapulver och lite salt.

3. Häll i äggen och rör långsamt tills de blir krämiga.

4. Toppa med hackad persilja och servera med rostat bröd!

Servera gärna med färskpressad apelsinjuice – det blir som en liten semester i Spanien på tallriken!

🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳

5. Medelhavsinspirerad Äggröra med Feta & Tomat – solig och fräsch

Den här varianten är fräsch, smakrik och fylld med medelhavssmaker.

Du behöver:

• 2 ägg

• 1 msk grädde

• 50 g fetaost, smulad

• 4 körsbärstomater, halverade

• ½ tsk oregano

• 1 tsk olivolja

Gör såhär:

1. Vispa ihop äggen med grädde.

2. Hetta upp olivolja i en panna och fräs tomaterna i någon minut.

3. Häll i äggen och rör långsamt tills de blir krämiga.

4. Smula över fetaost och oregano, rör om snabbt och servera!

Perfekt med ett gott lantbröd och kanske lite oliver vid sidan.

🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳

Vilken blir din favorit?

Oavsett om du föredrar en tryffeldoftande lyxvariant eller en medelhavsinspirerad feta- och tomatäggröra i, så finns det en äggröra för alla smaker!

Jag älskar att variera mina frukostar och att experimentera med nya smaker – och just äggröra är så himla tacksamt eftersom den går att anpassa i oändlighet. Dessutom älskar minsting i familjen äggröra över allt annat just på lördagsmorgnar.

Har du någon favoritäggröra? Eller blev du sugen på att testa någon av dessa? Dela gärna med dig i kommentarerna.

Nu ska jag ta tag i denna lördag, får se hur min rygg mår då jag var hos osteopaten igår? Hoppas inte det blir så många dagar av extra ont denna omgång.

Ha en underbar lördagsmorgon, och njut av en riktigt god frukost!

Följ mig gärna!

✨ Instagram: @niiinis.se

✨ Facebook: Niiinis Kitchenlife

✨ YouTube: Niiinis Kitchenlife

✨ TikTok: @niiinis

Kram Nina

13
1 kommentar
Innehåller annonslänkar

Vårkänslor, outfit & nyttiga havrepannkakor – en perfekt kombo!

Vårdagjämning idag. Natt & dag är lika långa, nu blir det bara ljusare och ljusare. Finns det något bättre än när våren börjar smyga sig på? Ljuset, fågelkvittret och känslan av nystart, alltså jag älskar det! Det gör mig alltid extra inspirerad också– faktiskt både i köket och med min garderob, sen kan jag knappt vänta tills jag får sätta tänderna i uteplatsen! Åh! 😍 Idag bjuder jag i alla fall på två vårfavoriter – en klassisk vit blus med broderier och en snygg jeansjacka – samt ett riktigt gott recept på nyttiga havrepannkakor. För ibland vill man känna sig både fräsch och mätt, eller hur? Haha! 🤣😍

Vårens outfit – fräsch och tidlös

Precis som vissa recept alltid funkar (hej, pannkakor!), så finns det plagg som aldrig blir omoderna. Jag älskar att bygga min garderob med basfavoriter som kan varieras i det oändliga. Sen älskar jag också att sväva ut totalt…. Men det är ett annat inlägg. Haha!

En vit blus är som en riktigt bra grund i garderoben – enkel, stilren och funkar till allt! Du kan styla den t ex till ljusa jeans och sneakers för en fräsch vardagslook.

Vit blus – en superskön vit blus/tunika som även finns med krage. Med brodyr och som känns så himla vårig och fräsch just nu. Finns i flera färger också båda blusarna/tunikorna.

Jeansjacka

En jeansjacka kan man alltid lita på. Den går att matcha med nästan vad som helst, och jag älskar att ha jeansjacka till en fin klänning och sneakers t ex. Lika lätt att slänga på sig med kjol och T-shirt! Vill du vara extra piffig då funkar det ypperligt till jeans & klackar också, riktigt snyggt att kombinera till vita jeans. Missa inte dessa vita jeans NYHET! Jag kommer nog beställa i alla färger för supersköna.

Jeansjacka (REA nu) – massor med stretch och så skön på! Denna kommer användas flitigt hela våren & sommaren. En riktig Nina jacka.

Nyttiga havrepannkakor – frukost, lunch eller mellis på nolltid

Okej, nu till något riktigt smarrigt! Havrepannkakor är en av mina absoluta favoriter när jag vill ha något gott, mättande och nyttigt. De är enkla att göra, snälla mot magen och funkar lika bra till frukost som till ett snabbt mellanmål.

Recept på nyttiga havrepannkakor, 8 medelstora

2,5 dl havremjöl ( 3 dl havregryn som mixas till mjöl)
2,5 dl havremjölk (funkar med vilken mjölk som helst)
2 tsk bakpulver
4 ägg
0.5 tsk salt

stek i kokosolja

Gör såhär:

1) Mixa havregrynen i en blender tills det blir mjöl. Blanda sedan havremjöl med havremjölken.

2) Ha i salt och bakpulver, rör om.

3) Knäck i äggen och rör om efter varje. Se till att äggen är helt utblandade.

4) Stek lite mindre pannkakor så de håller ihop, jag stekte mina i kokosolja.

– Om du gillar havrepannkakor kommer du också älska mina bananpannkakor eller dessa proteinpannkakor.

Våren är här – nu njuter vi

Jag älskar att inspirera både i köket och i vardagen, så om du vill ha fler enkla och goda recept (och en och annan outfitinspo!) får du inte missa att följa mig på sociala medier:

✨ Instagram: @niiinis.se

✨ Facebook: Niiinis Kitchenlife

✨ YouTube: Niiinis Kitchenlife

✨ TikTok: @niiinis

Kram Nina

20
Kommentera

Vit chokladmousse med blåbärsswirl – lyxig påskdessert

Letar du efter en enkel men lyxig efterrätt till påsk? Då måste du testa denna vit chokladmousse med blåbärsswirl! Denna gjorde första gången för väldigt många år sedan men den förtjänar att lyftas i bloggen igen. Den är krämig, söt och har en perfekt balans mellan vit choklad och friska blåbär. Dessutom är den lätt att förbereda i förväg, vilket gör den till en perfekt dessert när du vill imponera på gästerna utan att stå i köket hela dagen.

Servera moussen i vackra glas och toppa med hackad vit choklad och några färska blåbär – en riktig showstopper på påskbordet!

Vill du ha fler påskdesserter? Missa inte mitt recept på citron & kokostårta.

Vit chokladmousse med blåbärsswirl (2 glas)

Ingredienser:

• 100 g vit choklad

• 1,5 dl vispgrädde

• 1 dl crème fraiche (15%)

• ½ dl frysta, tinade blåbär

• 1 tsk florsocker

Vill du ha fler enkla men lyxiga desserter? Spana in mitt recept på After Eight mousse.

Så gör du vit chokladmousse med blåbärsswirl:

1. Smält chokladen över ett vattenbad. Se till att chokladen inte blir för varm, den ska bara smälta försiktigt.

2. Vispa grädden tills den blir fast och fluffig.

3. Blanda den smälta chokladen med crème fraiche tills du får en jämn och krämig smet.

4. Vänd ner chokladblandningen i den vispade grädden och vispa gärna lite med en elvisp så att moussen får en fastare konsistens.

5. Mosa blåbären med en gaffel och blanda ner florsockret.

6. Fyll en spritspåse med moussen och blåbärsmoset. Varva dem i påsen innan du klipper hålet, så får du ett fint marmorerat mönster när du spritsar.

7. Spritsa moussen i två stora glas, t.ex. cocktailglas, med stora runda rörelser för en vacker swirl-effekt.

8. Toppa med hackad vit choklad och några blåbär för en extra lyxig touch.

9. Plasta in glasen och låt moussen stå i kylen minst 1 timme, så att den får sätta sig.

10. Servera och njut av denna fantastiska påskdessert!

Vill du ha fler tips på eleganta efterrätter? Kolla in mitt recept på After Eight pannacotta.

Gör den glutenfri, laktosfri och mjölkfri!

✅ Glutenfri: Receptet är naturligt glutenfritt.

✅ Laktosfri: Byt ut vispgrädden och crème fraiche mot laktosfria alternativ.

✅ Mjölkfri: Använd kokosgrädde, eller en soya eller havrebaserad grädde istället för vispgrädde och en mjölkfri vit choklad.

Vill du ha fler glutenfria recept, kolla in min kategori glutenfri.

Så kan du variera vit chokladmousse med blåbärsswirl!

Den här efterrätten är helt fantastisk som den är, men om du vill variera den finns det massor av roliga sätt att göra det på:

⭐ Byt ut blåbären – testa hallon, passionsfrukt eller jordgubbspuré istället. Perfekt om du vill få in ännu mer påskkänsla!

⭐ Lägg till crunch – toppa moussen med hackade nötter, krossade maränger eller smulade digestivekex för extra textur.

⭐ Gör den extra lyxig – ringla över lite smält vit choklad eller servera med en klick lemon curd för en syrlig kontrast.

⭐ Tillsätt smaksättning – en nypa kardemumma eller lite citronzest i moussen kan ge en helt ny smakupplevelse.

⭐ Servera i en desserttårta – använd moussen som fyllning i en marängtårta eller pajskal för en lite mer avancerad version.

Vill du ha fler tips på hur du kan använda vit choklad i bakverk? Kolla in mitt recept på hallonkladdkaka med vit choklad.

Vit chokladmousse med blåbärsswirl är den perfekta efterrätten till påsk, men passar lika bra året runt när du vill lyxa till det lite extra.

📲 Följ mig på sociala medier för fler goda recept och baktips!

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

💛 Vill du ha ännu mer inspiration? Klicka in på mina olika receptsamlingar här!

Kram Nina

4
Kommentera

Gunde Svans snabba lasagne – enkel, god & snabb!

Idag delar jag med mig av ett riktigt klassiskt recept med en twist – Gunde Svans snabba lasagne! Jag avgudar Gunde, han är en av de sportsmän och människor jag verkligen ser upp till, och en varmare själ får man väl leta efter. Så med det sagt så måste jag ju bara ge dig Gunde Svans snabblagade lasagne, och jag har självklart anpassat den för att vara glutenfri, laktosfri och mjölkfri. Perfekt för dig som vill ha en snabb lasagne utan krångel!

Den här lasagnen är krämig, snabb och riktigt enkel att slänga ihop – perfekt för vardagsmiddagen! Dessutom innehåller den bara några få ingredienser, vilket gör den extra smidig att laga. Vill du ha den mer smakrik så har jag några tips för det längre ned.

Gunde Svans snabblagade lasagne, 4 p

Missa inte: GRÖNSAKSLASAGNE MED FETAOST // NINAS LASAGNE MED SNABB OSTSÅS // SUPERGOD LASAGNE MED FETAOST

Köttfärssås:

• 1 gul lök

• ½ paprika

• 2 msk olja (för stekning)

• 100 g nötfärs

• ½ tsk salt

• 1 krm svartpeppar

• 1½ msk ketchup

Sås:

• 2½ dl växtbaserad dryck (havre-, ris- eller sojadryck)

• 2 msk maizena

Lasagne:

• 5 st glutenfria lasagneplattor

• 2 msk riven mjölkfri ost (t.ex. vegansk ost)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Förkoka lasagneplattorna i en kastrull med rikligt med vatten i ca 10 min. Häll av och låt dem rinna av på en ren handduk, hushållspapper eller i ett durkslag.

3. Hacka löken och paprikan fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs allt tills de blir mjuka.

4. Tillsätt köttfärsen, krydda med salt och peppar och stek tills färsen är genomstekt.

5. Rör ner ketchupen.

6. Blanda maizena med lite av den växtbaserade drycken tills den löst upp sig. Häll i stekpannan tillsammans med resten av drycken. Låt koka upp och sjuda i några minuter.

7. Varva köttfärssås och lasagneplattor i en liten smord ugnsform. Börja och avsluta med sås.

8. Toppa med riven mjölkfri ost och grädda i ugnen i ca 20 min.

Tips!

• Gör den vegetarisk: Byt ut köttfärsen mot vegofärs eller belugalinser.

• Vill du ha mer smak? Lägg till vitlök, chiliflakes eller lite oregano i köttfärssåsen.

• För ännu krämigare lasagne: Tillsätt lite havregrädde i såsen.

Tips för att göra lasagnen glutenfri

• Lasagneplattor: Använd glutenfria lasagneplattor. Dessa finns i de flesta välsorterade matbutiker.

Fler goda recept med köttfärs:

Vill du ha fler enkla och goda recept med köttfärs? Kolla in dessa favoriter:

Godaste pastagratängen – Krämig, smakrik och superenkel!

Enkel köttfärs- & potatisgratäng – En favorit för hela familjen!

Köttfärsburritos – Perfekt för tacofredagen!

Följ mig på sociala medier för mer matinspiration!

✔ Facebook: Niiinis Kitchenlife

✔ Instagram: @niiinis.se

✔ YouTube: Niiinis Kitchenlife

✔ TikTok: @niiiniskitchenlife

Genom att följa mig på dessa plattformar får du dagligen inspiration för din matlagning & bakning. Är glad att jag får inspirera dig!

Hoppas ni gillar receptet! Lämna gärna en kommentar om ni testar det. Ha en fin dag!

Kram Nina

7
Kommentera

Veckomatsedel v 12

Välkommen till en ny vecka med härliga middagsförslag! Jag har satt ihop en varierad veckomatsedel med några av mina favoritrecept. Enkelt, snabbt och gott. Exakt så fik jag gillar det. Det blir allt från snabba vardagsrätter till en festligare fredagsmiddag – och såklart en smarrig veckans gotta!

Som vanligt hittar du alla goda veckomatsedlar att inspireras av HÄR.

Måndag – Krämig Korv & Halloumigryta

Måndagar behöver något enkelt men ändå gott. Den här krämiga korv & halloumigrytan är en riktig vardagsräddare och perfekt att servera med ris eller bulgur.

👉 Till receptet

📌 Fler vegetariska recept här!

Tisdag – Ugnsbakad lax med kall citronsås

Lätt och fräsch fiskrätt med en syrlig och smakrik sås. Serveras med kokt potatis eller en fräsch sallad för en perfekt balanserad middag.

👉 Till receptet (Byt lax mot torsk om du vill!)

📌 Fler fisk- och skaldjursrecept här!

Onsdag – Matsemlor med godaste kycklingröran

Mitt i veckan får det gärna gå undan! Dessa matsemlor är perfekta att svänga ihop på nolltid (om du köper färdiga hamburgerbröd istället för att göra dem själv) och kan enkelt anpassas med olika grönsaker.

👉 Till receptet

📌 Fler kycklingrecept här!

Torsdag – Bacon, ost och mango chutney-pasta

Den här pastarätten är en riktig smakhöjdare! Salt bacon, krämig ost och söt mango chutney gör det här till en perfekt torsdagsmiddag – enkel att laga men full av smak.

👉 Till receptet

📌 Fler pastarecept här!

Fredag – Helstekt Fläskytterfilé i magisk sås

Fredagar kräver en lite festligare middag! Den här rätten med fläskytterfilé i en magiskt god sås är helt perfekt för en fredag, med rostade rotfrukter eller en god potatisgratäng kanske.

👉 Till receptet

📌 Fler kötträtter här!

Veckans gotta – Sega Dumlesnittar

Till helgen är det dags för något sött och gott! Dessa sega dumlesnittar är barnsligt goda och enkla att baka – perfekt till kaffet eller som fredagsmys.

👉 Till receptet

📌 Fler småkakerecept här!

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 350 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kram Nina

36
Kommentera

Silviamuffins – ljuvliga saftiga muffins med vaniljglasyr

Idag vill jag bjuda på ett riktigt härligt recept – Silviamuffins! Det här receptet gjorde jag första gången för snart 10 år sedan. Ni som hängt med mig länge vet att jag älskar klassiska svenska bakverk, men också att jag gillar att göra dem i nya varianter. Silviakaka är ju en riktig favorit hos många, och här har jag gjort den i muffinsform – lika saftiga och goda men smidigare att servera!

Om du älskar saftiga muffins med en krämig vaniljglasyr som smälter i munnen, då måste du testa dessa. Perfekta att baka till fika, kalas eller när du bara vill ha något riktigt gott att unna dig. Kommer också passa perfekt till påskbordet.

Och du – vill du variera Silviakakan så testa att göra Silviakaka i långpanna eller sockerkaka med Silviaglasyr

Silviamuffins – enkla att baka och svåra att motstå!

Det bästa med Silviamuffins är att de är superenkla att baka. Smeten rörs snabbt ihop (inget vispande!), och medan de gräddas i ugnen hinner du fixa glasyren. Jag älskar hur muffinsen blir så där segt saftiga, och den krämiga glasyren med smak av vanilj gör verkligen hela bakverket komplett.

Vill du ha fler lättbakade muffins? Kika in mina recept på After Eight muffins eller Kanelkladdmuffinsar.

Silviamuffins, 12 st

För muffinsen:

• 125 g smör

• 2 ägg

• 1,5 dl strösocker

• 1 dl farinsocker

• 3 dl vetemjöl

• 1 msk vaniljsocker

• 1 krm bakpulver

För glasyren:

• 75 g smör

• 1 dl florsocker

• 1 msk vaniljsocker

• 1 ägg

Du behöver även muffinsformar – jag använde silikonformar, men pappersformar fungerar också bra.

Om du vill ha riktigt saftiga muffins så testa även Morotskakemuffins eller Jordgubbscheesecakemuffins.

Gör såhär:

1. Gör muffinsen

Börja med att smälta smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt det smälta smöret och knäck i äggen. Rör om tills du får en riktigt seg och trögflytande smet – men kom ihåg, du ska inte vispa!

Fördela smeten i 12 muffinsformar. Fyll formarna ungefär till hälften. Har du pappersformar kan du ställa dem i en muffinsplåt eller använda dubbla formar så att de håller formen bättre.

📌 Tips! Om du gillar enkla men goda saftiga kakor, testa även Saftig Tigerkaka i långpanna eller Saftig Sockerkaka med glasyr .

2. Grädda och gör plats för glasyren

Grädda muffinsen i 175 grader i cirka 20 minuter. När det återstår ungefär 5 minuter, ta ut plåten och tryck ner mitten av varje muffins med något runt, t.ex. en stor kork. Jag använde korken till vår Soda Stream-flaska! Det ska bli en liten nedbuktning där glasyren ska få gojas in sig.

Ställ in muffinsen i ugnen igen och grädda dem de sista 5 minuterna.

Vill du ha fler goda muffinsidéer? Kika in Hastbullar med äppelmos eller Fyllda smördegsmuffins.

3. Gör vaniljglasyren

Medan muffinsen svalnar gör du glasyren. Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör ner florsocker och vaniljsocker. Till sist vispar du i en äggula – den hjälper till att binda ihop glasyren så den blir härligt krämig.

Skeda över glasyren på muffinsen och låt den gärna rinna lite ner över kanterna. Det gör dem extra mumsiga!

Vill du lyxa till det ännu mer? Strö över lite kokos eller strössel på toppen.

Om du gillar bakverk med glasyr, testa även Citronkladdkaka med limeglasyr eller Mazarinrutor!

Dags att njuta av dina Silviamuffins!

Nu är det bara att sätta på kaffet och njuta av dina nybakade Silviamuffins. Perfekta att bjuda på till fikat eller som en liten extra guldkant på dagen! Skulle säga att det är supergoda till påsk t ex.

Fler goda recept från mig

Om du älskar snabba och enkla recept, missa inte min kategori med receptsamlingar där jag har samlat alla mina bästa recept!

➡ RECEPTSAMLINGAR – alla mina samlade recept

Följ mig för ännu fler recept och baktips:

📌 Facebook: Niiinis Kitchenlife

📌 Instagram: @NiiinisKitchenlife

📌 TikTok: @NiiinisKitchenlife

📌 YouTube: Niiinis Kitchenlife

Testa receptet och berätta vad du tyckte! Kommentera gärna här eller tagga mig på sociala medier när du bakat. Hoppas du älskar dessa Silviamuffins lika mycket som vi gör!

Kram Nina

6
Kommentera

Snabba vaniljfrallor – 3 ingredienser & helt magiska!

Vaniljfrallor tänker kanske du? Jajrmenesan! Har du någonsin önskat att du kunde slänga ihop nybakade frallor på nolltid? Då är dessa snabba vaniljfrallor något för dig! Med bara tre ingredienser och 10–15 minuter i airfryern eller ugnen, har du varma, fluffiga frallor redo att avnjutas. Perfekta till frukost, fika eller när sötsuget slår till.

Läs också: Snabba havrefrallor utan jäst

Vaniljfrallor på 3 ingredienser – enklare blir det inte!

Det bästa med det här receptet? Ingen jäsning, ingen knådning och inga konstigheter! Perfekt för dig som vill ha något gott på bordet utan att vänta i evigheter. Det enda du behöver är:

• 2 dl vetemjöl

• 2 dl vaniljyoghurt

• 2 tsk bakpulver

Ps: Om du vill kan du ha i lite salt också.

Läs också: Snabba frukostbullar utan jäst

Så gör du vaniljfrallorna – steg för steg

1. Blanda ihop de tre ingredienserna i en skål.

2. Forma små frallor och lägg dem på bakplåtspapper.

3. Kör i airfryer på 180°C i ca 10 minuter eller i ugn på 200°C i 12–15 minuter tills de är gyllene.

4. Låt svalna något innan du njuter av dem – gärna med smör och sylt!

Läs också: Snabba filmjölkslimpan – ingen jäsning

Varför du kommer älska dessa vaniljfrallor

✔ Snabba och enkla – klara på under 20 minuter

✔ Bara 3 ingredienser – minimal insats, maximal smak

✔ Passar alla tillfällen – frukost, mellanmål eller fika

✔ Går att variera – tillsätt chokladbitar, kanel eller kardemumma

Läs också: Norska tekakor – fluffigt supergoda

Vanliga frågor om vaniljfrallorna

Kan jag göra dem glutenfria?

Ja, men då behöver du tillsätta 1,5 msk fiberhusk.

Kan jag göra dem veganska?

Absolut! Byt ut vaniljyoghurten mot en växtbaserad variant, exempelvis havreyoghurt med vaniljsmak, det använde jag.

Hur förvarar jag dem bäst?

Dessa frallor är godast nybakade, men du kan förvara dem i en lufttät burk i rumstemperatur i upp till två dagar.

Läs också: Nattjästa frallor – perfekt till frukost

Fler goda recept från mig

Om du älskar snabba och enkla brödrecept, missa inte min kategori med receptsamlingar där jag har samlat alla mina bästa recept!

RECEPTSAMLINGAR – alla mina samlade recept

Följ mig för ännu fler recept och baktips:

📌 Facebook: Niiinis Kitchenlife

📌 Instagram: @NiiinisKitchenlife

📌 TikTok: @NiiinisKitchenlife

📌 YouTube: Niiinis Kitchenlife

Testa receptet och berätta vad du tyckte! Kommentera gärna här eller tagga mig på sociala medier när du bakat. Hoppas du älskar dessa snabba vaniljfrallor lika mycket som vi gör!

Kram Nina

16
Kommentera
Innehåller Annonslänk

En resa fylld av minnen, händelser och en god frukost

Just nu är vi på väg norrut, hela vägen till Sodankylä. Det är en resa med både sorg och kärlek – vi ska ta farväl av min mormor, så konstigt, hon har ju alltid funnits och plötsligt så gör hon inte det. På fredag är begravningen, och även om det känns tungt, så känns det också fint att få samlas med familjen och hedra henne. Hon fick ett långt liv, och somnade in i en helt naturlig död. Exakt så som hon hade önskat det.

Vägarna är helt torra och fina tack och lov, det ska köras ca 130 mil så det underlättar om vägarna är fina. Vi har stannat till i Umeå på vägen upp, där vi bott på Scandic Hotel Syd. Efter en lång bilresa kastade vi in grejerna, bytte snabbt om och begav oss in mot centrum för att träffa fina Jenny från Matbubbel, som bor här i Umeå. Vi åt middag tillsammans med henne och hennes man på Guilty Pleasure, ett riktigt trevligt ställe där vi fick en mysig kväll med massor av prat, skratt och god mat.

Milo tog en pepperonipizza som var god tyckte han. Jag tog vispad burrata och smetana med gurka. Tony tog också smetanan och sen arrancinibollar.

Vi satt och babblade för fulla muggar och hade nog suttit kvar än om det inte vore för att vi behövde komma i säng för att kvista vidare norröver.

Att resa så här, med Tony och Milo, är speciellt på många sätt. Det blir långa timmar i bilen, men samtidigt en chans att bara vara tillsammans. Vi pratar, lyssnar på podd, diskuterar livet, någon tar på sig hörlurarna en stund, vi äter snacks (har tagit med mig massor hemifrån) och ibland bara sitter vi tysta och låter tankarna vandra.

Mitträcket borta…

Mitt i när jag satt och skrev på det här blogginlägget tittade jag upp, en bil som vi möter har rumlat rakt in i mitträcket så saker flyger och far. En mitträcksstolpe är på väg mot rutan på min sida men just när jag tror att nu flyger den in i rutan så viker den av. Bilen framför oss fick punktering och en bit av dörren avsliten. Vår grill är söndertrasad, huven fick sig en buckla, och kofångaren är trasig. Tony sprang bort till bilen som dundrat in i mitträcket. Föraren var chockad, han hade blivit bländad och rätt vad det var så var han i räcket. Jag tackar högre makter över att ingen blev skadad och att jag inte fick en stolpe på min sida av rutan. Vi har suttit länge här i bilen nu och pratat om det som hände, fasen vad skakade vi blev. Men… så tacksam att det bara är materiella skador. Vi kan fortsätta vår resa uppåt. Ska försöka fortsätta inlägget nu, kan berätta om något jag älskar. Frukost!

En frukost att längta efter

En av de bästa sakerna med att bo på hotell är frukosten, oftast ingår den i boendet. Det är något speciellt med att få slå sig ner vid ett dukat bord, välja bland allt gott och starta dagen utan att behöva lyfta ett finger. Måste bara visa lite bilder från den här frukosten för den var otroligt bra. Allt fanns kändes det som, även för oss som äter glutenfritt och mjölkfritt. (Jag är inte allergisk men min mage mår bäst när jag äter så).

Den här frukosten hittar man som sagt hos Scandic Syd i Umeå, ligger väldigt smidigt precis bredvid E4:an. Finns pool och pingisbord, finns restaurang också och så den här supergoda frukosten. Toppenbra!

Granolan var hemgjord och den var så krispig och god, fanns även en god glutenfri som var hemgjord. Det är så värt att göra egen granola.

Jag vill dela med mig av ett recept på en glutenfri granola som är helt magiskt god. Den är perfekt att strö över en skål med krämig yoghurt eller att äta med en skvätt växtbaserad mjölk. Plus att hela huset doftar ljuvligt när den rostas i ugnen!

Glutenfri och naturligt sötad granola

Ingredienser:

• 3 dl glutenfria havregryn

• 2 dl hackade nötter (t.ex. mandlar, valnötter, hasselnötter)

• 1 dl solrosfrön

• 1 dl kokosflingor

• 1 tsk kanel

• 1 krm salt

• 3 msk kokosolja, smält

• 3 msk honung eller lönnsirap

• 1 tsk vaniljpulver

• 1 dl russin eller hackade torkade fikon/aprikoser (valfritt, tillsätt efter rostning)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda havregryn, hackade nötter, solrosfrön, kokosflingor, kanel och salt i en skål.

3. Värm kokosoljan försiktigt tills den blir flytande och blanda med honung/lönnsirap och vaniljpulver.

4. Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör om ordentligt så att allt täcks.

5. Bred ut blandningen på plåten och rosta i ugnen i ca 15–20 minuter. Rör om efter halva tiden så att granolan blir jämnt rostad.

6. Låt svalna helt innan du blandar i torkad frukt om du vill ha det i.

7. Förvara i en burk med tätt lock.

Den här granolan är krispig, lagom söt och fylld med nyttiga fetter och fibrer. Dessutom är den så mycket godare än den du köper i butik!

Att ta vara på stunden

Glada tights (<klicka) på outlet nu

Resan fortsätter vidare norrut, vi har vinkat av hotellet och Umeå. Även om det blev ett litet gupp på vägen med den lilla olyckan nyss, och att det är något sorgligt vi ska göra när vi väl är framme, så är jag tacksam för att få göra den här resan tillsammans med mina nära. En era har kommit till sitt slut, nu när mormor inte finns kvar uppe i Sodankylä så kommer nog besöken dit avslutas. Det påminner mig om hur viktigt det är att ta vara på stunderna vi har, både de stora och de små. Som en bilresa med min familj sittandes här i bilen, en middag med goda vänner eller en frukost där varje tugga känns som en omfamning.

Hoppas du får en fin dag – och om du testar granolan, låt mig veta vad du tycker! ❤️ Å du, var rädd om dig.

Kram Nina

52
Kommentera

Veckomatsedel v11

Nu är den här igen, veckomatsedeln. Den kommer nog att komma in på måndagar verkar det som. Haha! Att planera veckans middagar underlättar i alla fall vardagen och sparar tid, du kan välja från mina andra veckomatsedlar också, du hittar alla samlade på länken nedan. Här har du veckans veckomatsedel med goda och varierade rätter som passar hela familjen.

Som vanligt hittar du alla goda veckomatsedlar att inspireras av HÄR.

Måndag

👉 Recept: Jennifer Aniston-sallad

En mättande och fräsch sallad inspirerad av Jennifer Aniston. Perfekt för en lätt start på veckan.

Mer: VEGETARISKT

Tisdag

👉 Recept: Soft laxtacos

Smakrika och enkla laxtacos som hela familjen kommer att älska. I vår familj är detta en favvo.

Mer: FISKRÄTTER

Onsdag

👉 Recept: Chicken cashew

En thailändsk klassiker med kyckling och cashewnötter i en smakrik sås. Smakar nästan exakt som på Thairestaurang.

Mer: KYCKLINGRÄTTER

Torsdag

👉 Recept: Tacosoppa

En värmande och kryddig soppa med tacossmaker. Perfekt när du vill få i hela familjen lite soppa. Ät till ett gott vitlöksbröd.

Mer: SOPPOR

Fredag

Recept: Helstekt fläskytterfilé

En festlig rätt med saftig fläskytterfilé och en oemotståndlig sås. Den här såsen kan man verkligen dricka!

Mer: KÖTTRÄTTER

Veckans gotta

👉 Recept: After Eight Pannacotta

En lyxig och enkel pannacotta med smak av After Eight. Perfekt som avslutning på veckan eller till helgfikat.

Mer: EFTERRÄTTER

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 350 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kram Nina

19
4 kommentarer