



Söndag igen – och den här dagen känns lite extra varm i hjärtat. Min älskade Thedde fyller 29 år idag! Tänk att jag har en 29-åring… det känns helt galet. Med tanke på att jag själv är 32, haha! 😂 Så mycket kärlek och stolthet i den här mammasjälen över honom. Han som precis signat nytt kontrakt med nytt topplag i Schweiz. Ja han blir kvar ett tag till, men är han lycklig är jag lycklig. Och att få följa hans resa hur han gått från klarhet till klarhet i sin ledarroll, ja det är så fantastiskt. Vi följer varje match med spänning, inte jag då eftersom jag är för nervös men Tony kollar och berättar för mig hur det går. 😂 Alltså stoltheten jag känner över honom vet inga gränser, att han från början av sommaren ska axla rollen att vara headcoach över ett av Schweiz absolut bästa lag i innebandy, nej men nyp mig! Vi firar i alla fall honom på distans idag, eftersom han bor i Schweiz, det blir ett FaceTime samtal sen och i slutet av april kommer han hem, då blir det firande på riktigt här hemma. Jag längtar redan efter att få duka upp något riktigt gott, samla familjen och bara få ha honom nära igen, saknar honom så! Snart snart! ❤️
Men hörni, Söndagar alltså. Det är nåt speciellt med dem, eller hur? Här hemma är det lite extra fokus på mys, god mat och att göra det lite fint inför en ny vecka. Idag ska jag göra lite matlådor, passar ju fint när det är matlådans dag. Den där känslan av att bara få vara, tassa runt i tofflor, laga mat och duka upp något gott – det älskar jag och det får hjärtat att slå lite mjukare inför veckan.
Den här söndagen vill jag också passa på att visa er några riktiga godbitar från Ernst som flyttat in hemma hos oss. Jag älskar ju hans stil – tidlös, naturlig och sådär jordnära som man bara vill ha det.

Först ut – det avlånga serveringsfatet som är rejält, tungt och sådär vackert att det nästan inte behövs något på det. Men det är klart att man vill lägga upp något härligt – ett vitlöksbröd, en ostbricka eller varför inte små förrätter på rad? Tänker att det är väldigt fint att ställa några härliga Västerbottensmuffins med skagenröra på till påsk. Här hittar du fatet: [LÄNK TILL SERVERINGSFAT]


Sen måste jag bara nämna den stora skålen, den perfekta salladsskålen! Jag har redan hunnit använda den till både grönsallad, fruktsallad och min krämiga pastasallad (receptet får du längre ner i inlägget). Jag älskar verkligen formen, lite rundad och generös i storlek, alltså riktigt rejäl. Se den här: [LÄNK TILL SKÅLEN]

Och vad vore en sallad utan fina salladsbestick i trä? Jag älskar kontrasterna mellan det mörka mjuka träet och den beiga skålen. Dessa är både praktiska och så fina att jag gärna låter dem ligga framme, faktiskt legat framme i hyllan vid matbordet sen jag fick hem dem. Du hittar dem här: [LÄNK TILL SALLADSBESTICK]




På mitt matbord står just nu också en vas i klarglas med bubblor i glaset, och i den har jag satt i pudriga rosa rosor. Åh det ser verkligen romantiskt och så fint ut – jag bara ÄLSKAR den här vasen – perfekt nu när våren smyger sig på. Vasen hittar du här: [LÄNK TILL VASEN] – kampanj just nu så passa på för tusan!




På bordet har jag ställt ljushållare med lite annat smått & gott som används när vi äter (olja, dressing, balsamvinäger & salt) på en träbricka från Mio, älskar den! De tre ljushållarna i bubbligt glas finns i tre olika storlekar, och tillsammans med vasen som är exakt lika i glaset och rosorna blir det en så mysig och fin helhet. Perfekt nu när ljuset börjar dröja sig kvar lite längre om kvällarna. Här hittar du ljushållarna:
• [LÄNK TILL STORA LJUSHÅLLAREN]
• [LÄNK TILL MELLAN LJUSHÅLLAREN]
• [LÄNK TILL LILLA LJUSHÅLLAREN]
Krämig pastasallad med kalkon & fetaost
Nu till något riktigt gott! Den här pastasalladen är både mättande och fräsch – och passar perfekt att servera i den stora skålen från Ernst. Det här är en sån rätt jag ofta gör på söndagar faktiskt, och det blir alltid lite över till matlådan på måndagen. Perfekt!





INGREDIENSER
• 300 g pasta (t ex penne eller fusilli)
• 1 pkt kalkonpålägg
• 10 körsbärstomater, halverade
• 1/2 gurka, tärnad
• 1 kruka färsk basilika
• en handfull bladspenat
• 150 g fetaost

Krämig dressing:
• 2 dl crème fraîche
• 3 msk sweet chilisås
• 1 msk pressad citronsaft
• 1 riven vitlöksklyfta
• Salt & peppar
Saltrostade frön:
• 1 dl solrosfrön
• 1 dl cashewnötter
• 1 dl skalade sesamfrön
• 1/2 msk olivolja
• salt
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.


2. Strimla kalkonen. Hacka gurka i små tärningar, dela cocktailtomaterna, strimla bladspenaten och basilikan.
3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
4. Saltrostade frön: Grovhacka cashewnötterna, ha i dem i en torr stekpanna som håller medelvärme. Rör runt under någon minut tills den börjar rostas lite. Häll i solrosfrön, stek runt till lite till de också börjar rostas. Ha sist i sesamfröna och rosta dem en liten stund. Ringla över olivoljan och strö på salt, stek runt ytterligare någon minut. Det ska liksom börja knäppa i fröna. Häll över i en burk som sedan förvaras i kylen.
4. I en stor skål (gärna Ernst stora skål!) – lägg i pastan, grönsakerna, kalkonen, smulad fetaost, bladspenat och basilika. Servera med dressingen eller så häller du den över pastasalladen och blandar. Gör som du vill. Vi föredrar dressingen bredvid så får man ta så mycket man vill. Strö på saltrostade frön.

Sååå gott, och så enkelt! Passar lika bra till vardag som till buffé. Jag gjorde dessutom snabba vitlöksbröd till och jag kan säga att familjen var lyriska över hur gott allt var. Tänk, en enkel pastasallad med lite bröd, så härligt ju!


Det här brödet var såna baguetter du köper halvfärdiga som ska gå en stund i ugnen. Dela dem, gjorde vitlökssmör på 50 g smör, 2 rivna vitlöksklyftor, salt & peppar och sedan hade jag på lite ost på varje. In i airfryer på 200 grader i ca 7-8 min. Mums! Kör du vanlig ugn så kör 200 grader men något längre, håll koll.
Gör den glutenfri, vegetarisk, vegansk, mjölkfri
Det bästa med den här pastasalladen är att den är väldigt lätt att anpassa efter olika kostbehov! Här kommer några enkla tips:
Vegetarisk:
Byt ut kalkonen mot grillad halloumi, marinerade kikärtor, quornbitar eller rostade rotfrukter. Det blir supergott!
Vegansk:
Använd vegansk fetaost (t.ex. Violife Greek White Block – världens godaste fetaost enligt mig) och vegansk crème fraîche och majonnäs – det finns många bra alternativ i butik. Byt ut kalkonen mot t.ex. sojabitar, marinerad tofu eller ugnsrostad blomkål.
Mjölkfri:
Använd mjölkfri feta (eller uteslut helt), samt mjölkfri crème fraîche och majonnäs i dressingen. Det finns både havre-, soja- och kokosbaserade alternativ.
Glutenfri:
Välj glutenfri pasta – finns ofta både på majs-, ris- eller linsbas i vanliga matbutiker. Resten av ingredienserna är naturligt glutenfria.
Så smidigt – och ändå precis lika gott!

Fler recept som passar till pastasalladen hittar du på min blogg:
• Hemmagjorda vridna baguetter
• Krämiga Citronrutor till efterrätt
• Supergott ostigt vitlöksbröd
Följ mig gärna!
✨ Instagram: @niiinis.se
✨ Facebook: Niiinis Kitchenlife
✨ YouTube: Niiinis Kitchenlife