Denna kakan visste jag skulle bli succé! Det kan liksom inte bli fel med saffran känns det som. Denna ska vara med på vårt julbord uppe i fjällen. Hoppas att de andra kommer tycka att den är lika magisk som jag tycker. 🙂 Enkel att svänga ihop och svår att misslyckas med helt ärligt. Den blir både hög och saftig och glasyren uppepå är ”to die for”.
SAFFRANSRUTOR MED VANILJ & KOKOSGLASYR
4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
1,5 dl kokande vatten
GLASYR
150 g smör
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokosflingor
GÖR SÅHÄR
1) Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt och fluffigt.
2) Blanda de torra ingredienserna förutom saffranet och häll i det i smeten. Blanda runt det försiktigt med en slickepott tills att du har en len smet.
3) Koka vattnet, häll sedan i saffranet i vattnet. Blanda runt och häll sedan i äggsmeten. Häll upp i en ugnsfast form som är täckt med bakplåtspapper. Jag använde en form som var ca 25×35 cm.
4) Grädda i 175 grader i ca 45-50 min eller tills att kakan är helt torr när du känner med sticka. Ta ut och låt svalna helt.
5) GLASYR: Smält smör, blanda sedan i florsocker, vaniljsocker och till sist äggulorna och blanda runt ordentligt.
6) Häll på glasyren på kakan när den svalnat helt, bred ut den över hela. Toppa med kokosflingor.
Följ mig gärna på Facebooksida för mer recept, inspo och annat från livet.