När man försöker tänka lite nyttigare i veckorna så kan jag känna att de första dagarna oftast är kämpigast efter en massiv meltdown när det kommer till mat och godsaker. Jag tror på balans. Jag har fullkomligt ätit precis allt jag känt för och tillåtit mig att sväva ut under julhelgerna. Dock så känner jag att man behöver komma till sans nu. Hitta balansen igen. Då kan t ex dessa nyttiga snacks vara något? Något som ändå ger känslan av att man ”snacksar” i TV soffan på kvällen.
Parmesangratinerade Zucchinistänger
4 zucchini
1 dl färskriven parmesan
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad basilika
1/4 tsk vitlökspulver
flingsalt
nymalen svartpeppar,
2 msk olivolja
2 msk hackad färsk persilja
Gör såhär:
1) Värm ugnen till 175C.
2) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
3) Blanda parmesan, timjan, oregano, basilika, vitlökspulver, salt och peppar efter smak i en liten skål.
4) Lägg zucchini som är skuren på längden i 4 delar (kvartar) på bakplåten. Ringla med olivolja och strö över parmesan blandning.
5) Grädda i ugnen och tills de är mjuka, ca 15 minuter. Sedan kör du på grillvärme i 2-3 minuter, eller tills de är knapriga och gyllenbrun. Servera genast, garnerad med persilja t ex.
Följ mig gärna på Facebook för mer inspo HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ett annat tips är Grönkålschips, nyttigt och snabbt att göra! Kram