Alltså…. HERRE-MIN-JEEEEEE halleluja moment deluxe. Ungefär så måste jag förklara hur gott denna kakan smakade. Du MÅSTE testa och baka denna! Lova mig det…. 🙂 Det är en ljus kladdkaka med en tosca gjord på cornflakes över. Cornflakesen blir sådär härligt sega i kolaröran och passar så underbart bra till kakan. Alltså….detta mina damer och herrar, ja det är som sammet i gommen.
Ingredienser:
8 ägg
10 dl socker
400 gr smält smör
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
8,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda försiktigt i de äggsmeten. Häll i äggsmeten i långpanna och grädda i ca 20 min. Den ska vara lite kladdig. Under tiden kakan gräddas kan du göra toscan.
Tosca:
8 dl cornflakes
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gr smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop i ca 10 min. Bred sedan toscan över kakan och in i ugnen igen i ca 5 – 10 minuter.
Ät & njut!!!
Hejhej!
Wow va gott det låter! Mumsmums!
Du e så himla duktig & så jädrans härlig & go!
Ha det bra! Kram
Hej!
Idag när jag har varit inne på din hemsida så ligger texten på bilderna osv..
Jätte knasigt..
Hej:-)
Bakat kakan precis men undrar om jag missförstått receptet;-) Ska cornflakesen koka med i smeten elr blandas i när smeten kokat klart? Blandade i så de kokade med men nja, de blev mest mjuka o inget knackiga alls…
Cornflakesen ska koka med i receptet. Jag fyllde även på några extra under tiden. Sen blir dom liksom sådär sega när man stoppar in kakan i ugnen för andra gången. Då ska du nog ha kakan i ugnen en stund till.
Vilken storlek på formen?😊
Här har jag kört med ugnsplåten, den stora.
Hej!
Låter smaskigt. En liten fråga, den heter frosties toscakaka, skall det bara vanliga corn flakes eller varianten som heter frosties?
Du kan använda både och. 🙂