Dagens RECEPT – Thekakor VIKTVÄKTARRECEPT

20131105-205933.jpg
Thekakor, 20 st – 5PP/st.

Ibland…. Ja ibland bara måste man få äta en nybakt thekaka med smör och ost på.

RECEPT:

5 dl Mellanmjölk 1,5%
2 1/2 dl Havregryn
100 g Margarin flytande 80%
1/2 dl Socker, eller sirap
1/2 tsk Salt
1 pkt Jäst
10 dl Vetemjöl

Instruktioner:
Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Smula ner jästen och häll på övriga ingredienser. Blanda samman till en deg. Låt jäsa 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter. Grädda i 225° 10-15 minuter.

3
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofia208
11 years ago

Ser supersmarrigt ut 🙂

al68
al68
11 years ago

Det skall alltså inte vara någon varm degvätska utan dom skall kalljäsa?

Nästa inlägg

Ögonbryn

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x