Innehåller annonslänkar

Lucka 18 – julkalendern

Bara 6 luckor kvar efter denna! Inte klokt hörni, snart är den där dopparedagen här. Hur härligt? Igår gjorde jag Jansson, en egen till mig (gluten & mjölkfri) och sen en vanlig till familjen. Jag lät dem gå i ugnen utan ströbröd i 20 min. De är nu i frysen. På julafton tar jag fram dem, tinar och sen på med ströbröd och massa brynt smör, sen får dom gå i 20 minuter till. Kommer bli som nygjorda. Men nu är det dags för att öppna lucka 18.

Alla luckor: KLICKA HÄR

Lucka 18:s Julens söta

After Eight pannacotta

Bland det smaskigaste som finns, snålvattnet rinner nu när jag skriver om den. Till julbordet skulle det passa med små snapsglas med pannacotta i. Mums!

Lucka 18:s Julens salta

Potatis och matjepaj

En utomordentligt fin paj till julen! Inte bara god den är vacker att se på också.

Lucka 18:s tips

Juicepress HÄR (designfynd) // Glas (designfynd) HÄR

Ja ni minns väl att jag berättade om den där citruspressen jag beställde på Black Week. Den jobbar för fullt här hemma och den är såååå bra. Alltså apelsinerna är liksom helt rena inuti när jag är klar. Så lätt att rengöra sen är den väldigt fin att se på också. 2 stora apelsiner och jag fyller hela glaset, en isbit och jag dricker den godaste mest hälsosamma juicen på morgonen. Så lyxigt!

Varför dricker jag ren apelsinjuice? För att det är smockfullt av C-vitamin. Det innehåller också kalium, fibrer, kalcium, B-vitaminer och är antiinflammatorisk. Näringsämnena i apelsiner har visat sig skydda hjärtat, ge förbättrat blodsocker, blodkolesterol och att blodkärlen fungerar bättre. Win win! Sen är smaken bara helt fenomenalt god på en nyligen pressad apelsin.

Lucka 18:s julpyssel 

Eller kanske nyårspyssel även om du kan skriva God Jul på flaskan. Hittade detta vackra fina pyssel som dessutom var så enkelt fixat. HÄR kan du läsa (scrolla ned på sidan) hur du kan göra en sån här glitterdekorerad flaska. 

Lucka 18:s julfilm 

The Noel Diary – (finns på Netflix). Så mysig film. En julfilm som har allt, smärta & sorg blandat med lycka & kärlek.

Lucka 18:s julmys 

Idag är det kakans dag, och jag tänkte att jag skulle ge dig recept på en alldeles underbart ljuvlig kaka som du får äta på egen risk. Den är nämligen så god så tungan krullar sig och ögonlocken fladdrar. Ja så god är den! Dagen till ära gjorde jag den i min gryta, och jag brukar kalla den för grytkaka. Den blir så trevlig i den här blomformade grytan dessutom. (Slutsåld men man kan skriva upp sig på en bevakningslista). När den är färdigbakt sen får den svalna helt, sen lägger jag på locket. Perfekt för hållbarheten också.

Grytkaka med pepparkaka och brynt smör

125 g smör

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

1 msk pepparkakskrydda

1 ägg

1/2 dl råa lingon

1 msk rårrörssocker

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme. Bryn smöret i grytan, jag sätter på plattan på medelvärme och låter den gå länge. Först smälter den, sen börjar den få lite färg, här rör jag om ganska så mycket, när det börjar dofta nötigt så är den klar.

  • Ha i strösocker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda. Rör runt till en riktigt seg smet.
  • Knäck sist i ägget. Rör runt. Här blir det rätt fett i grytan men allt är som det ska, det ska vara fett och gott. Häll på ca 1/2 dl råa lingon. Toppa med rårörssocker.
  • Ställ långt ned i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

Ät denna kakan med lingongrädde (vispad grädde, lingon och lite florsocker).

OBS: Kakan kan såklart göras i en vanlig springform.

Lucka 18:s julklappstips

Kolla in Cerveras topplista på julklappar!

Lucka 18:s julpynt 

Ja jag har haft ett gäng amaryllisar redan! Julens absolut vackraste blomma om du frågar mig. Sedan handlar det om timing. När ska man köpa dom för att de ska vara som allra vackrast på julafton? Jo men jag har testat. Jag köper dem som är helt outslagna om du förstår vad jag menar? Knipsar av längst ned, sedan in i vatten så tar det ca 2-3 dagar för dem att slå ut helt. Så det är jag som kvistar till Blomsterlandet (69 kr/st) och handlar snittade amaryllisar på lördag.

Lucka 18:s erbjudande

Jag har den i svart, superbra är den! Bästa jag haft! Så enkel att använda, dessutom så himla snygg att ha stå framme. I dagens lucka får du en kolsyramaskin + 2 flaskor för en bråkdel av vad det brukar kosta!

Lucka 18:s tävling

Ja men dagen till ära nu när jag bakat den goda grytkakan så är det dags att tävla ut en gjutjärnsgryta med träslevar. Jag har 3 såna här gjutjärnsgrytor själv och dom är så bra. Perfekt storlek med. Slevarna är så fina, dom måste jag köpa själv. Ta chansen att tävla om allt nedan.

Gjutjärnsgryta 1199 kr ord (just nu 20% rabatt) // Träslevar 99 kr st/ord (just nu 20% rabatt)

För att tävla:

• Följ mina kanaler InstagramFacebook och följ KitchenTime på Instagram (de är dom som sponsrar denna tävling). 

• Skriv i kommentarsfältet vilken julmat som är godast.

OBS: Kommentarerna godkänns varefter så skriv inte fler kommentarer. 😅

Tävlingen pågår fram t.o.m. Söndag den 20/12. Vinnaren kommer att presenteras i detta inlägg lördagen den 21/12. Var noga med att ange din mejladress så vi kan kontakta dig om du vinner (ingen annan än jag ser mejladressen). 

LYCKA TILL! ❤️

Kram Nina

14
Subscribe
Notify of
guest

27 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christina Olofsson
Christina Olofsson
3 days ago

~Jag älskar och mår bäst av fiskrätterna på julbordet. <3 Har en sill med pressad citron, som jag gör varje år. Brukar göra en stor sats för att också kunna ge bort några burkar.
Passar på att önska dig & de dina en riktigt God Jul! 🎄❤️✨️ //Stina

Anne
3 days ago

Älskar Jansson 🎅🏻😋

Sara Lindholm
Sara Lindholm
3 days ago

janssons frestelse och nästan allt de kalla 😍

Sara
Sara
3 days ago

Jansson och julskinka 🌲

Carolina
Carolina
3 days ago

Jansson!!

Minna
Minna
3 days ago

Finsk morotslåda/ porkkanalaatikko.

Veronica Högberg
Veronica Högberg
3 days ago

En riktigt krämig Jansson är en absolut favorit på julbordet, rökt fårfiol, hemgjorda korvar, syltor, pastejer, bröd är barndomsminnen, inlagd sill och egen senap… Mums ❤️❤️❤️

Ylva Haglund
Ylva Haglund
3 days ago

Älskar allt det kalla, särskilt varmrökt lax och gubbröra!!! 🤩🎅🏼🌟🎄🥳

Paula Magnusson
Paula Magnusson
3 days ago

Det bästa på julbordet är Janssons frestelse som jag fullkomligt älskar😍🌟

Kattis Wahlberg
Kattis Wahlberg
3 days ago

Alla former av lax 😍

Lena Lidén Jonasson
Lena Lidén Jonasson
3 days ago

Karlssons frestelse är oslagbar på julbordet

Angelica
Angelica
3 days ago

Jansson, som är både krämig och salt 🤩 och för att inte tala om gottebordet (även om jag inte äter så mkt själv.. så äter ögonen! Oh miiii good 🤭)

Sari Martinsson
Sari Martinsson
3 days ago

Oj, jättesvårt att välja då allt är så gott. Men sill, lax, janssons frestelse och leverlåda är underbart gott

Ingrid Larsson
Ingrid Larsson
3 days ago

Ugnsomelett med kantarellstuvning gillar hela familjen på julbordet!!

Tina Johansson
Tina Johansson
3 days ago

Åh så fin gryta! 🙏
Det är närapå omöjligt att välja en rätt på julbordet, men det blir liksom ingen jul utan min Janssons frestelse!
(Eller Julskinka och tomtegröt, måste nämna dem också!)

Malin
Malin
3 days ago

Det kallskurna är bara bäst! Både gravad lax men även gravad ren slinker lätt ner, magen och smaklökarna vill bara ha mer ❤️🎅🏻

Christine Blomgren
Christine Blomgren
3 days ago

Perkavring med havarti och svarta sara och gravad lax är ett måste på julbordet

Maya
Maya
3 days ago

Julskinka, kan lätt trycka en hel utan problem… 😅

Janina Nero
Janina Nero
3 days ago

Jag älskar sillen och janssonen på julbordet😊

Jennie
Jennie
3 days ago

Måste vara Janssons frestelse 🧑‍🎄

Frida
Frida
3 days ago

Mormors köttbullar och hemmagjorda currysill😍

Christina Löthman
Christina Löthman
3 days ago

För en riktigt god jul vill jag ha julskinka, janssons frestelse, köttbullar och prinskorv. Tillbehör som rödbetssallad, äppelmos är alltid gott.
Till efterrätt ris ala Malta.

Maria Ljunggren
Maria Ljunggren
3 days ago

Bäst är mammas goda köttbullar 🌟🙂

Nowak
Nowak
2 days ago

Älskar skinka,gubbröra,lax och revben

Katarina Estola
Katarina Estola
2 days ago

Det godaste på julbordet för mig är finsk leverlåda, morotslåda, karelska piroger och äggsmör. Det hör ihop så kan egentligen inte välja ut någon speciell 😊
God Jul till dig och tack för alla fina och goda recept 🙏🥰

Anna
Anna
2 days ago

Julstut (skinka med hemmagjord Skånsk senap)

Tessan
Tessan
2 days ago

Men hur ska man kunna välja bland allt gott?! Men måste jag välja så är det nog min lillebrors Janssons frestelse ändå, den är himmelsk..gjord på samma sätt som min farmor alltid gjorde❤️ Men på senare jular så har din räkcheesecake kvalat in som utmanare till favorit, den är så fräsch och fantastisk god. Mums, nu blev jag hungrig ☺️

Nästa inlägg

3 rätters nyårsmiddag

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x