Såhär på fredagen tänkte jag tipsa dig om ett riktigt gott tips på efterrätt. En efterrätt med julig touch, som du absolut inte behöver göra på pepparkakor och biscoffkakor, digestive funkar lika bra. Pepparkakscheesecake i glas svänger du ihop snabbt och enkelt och detta är såååå gott. Perfekt efterrätt! Denna pepparkakscheesecake serverar man allra finast i små glas, jag valde burkar för det var bara så himla fint. Dessa burkar köpte jag på IKEA. 39 kr för 3 st, finns i svart, rött och multifärger om du skulle vilja ha en annan färg. Om du vill så är det även gott att istället för lingonsylt ta blåbärssylt, eller varför inte hallonsylt. Hoppas du ska tycka att denna pepparkakscheesecake i glas är lika god som vi tyckte. 🤎
Mer gott: EFTERRÄTTER I GLAS
Får ofta frågan när jag presenterar såna här recept om det går att förbereda? Själva cheesecake moussen kan du förbereda men var för sig från kaksmulet, ligger dessa ihop för länge så blir det lite gojsigt. Så förvara gärna moussen i en spritspåse i kylen t ex som du försluter med en påsklämma.
PEPPARKAKSCHEESECAKE I GLAS, ca 6 st små
8 pepparkakor
6 biscoffkakor (du kan byta ut dessa mot pepparkakor om du vill)
25 g smält smör
100 g philadephia
2 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt
Dekoration:
Smul
Små pepparkakshjärtan, jag stansade ut små i vanliga köpta pepparkakor
Gör såhär:
1. Smula pepparkakor och biscoffkakor till ett smul, det får gärna vara lite större bitar i, det ger lite textur.
2. Smält smör och blanda sedan smulet med smöret. Ställ undan.
3. Häll i grädde, philadelphiaost och vaniljsocker i en bunke. Vispa detta så det blir som en lite lösare grädde.
4. Ha i lingonsylten, vispa så det blandas ordentligt.
5. Fördela i smul på botten på varje glas/burk, ha i ganska så mycket. Sedan klickar du eller spritsar i av grädd/lingonbladningen. Toppa med lite mer smul och en liten pepparkaka.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 330 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
PRE-BLACK WEEK har startat! Många fina erbjudanden, och faktiskt dessa veckor som jag brukar köpa alla julklappar på nätet.
Matlagning – upp till 50% rabatt
Dukning – upp till 50% rabatt
Tipsar om min favoritstekpanna som det är riktigt bra pris på nu! Passa för tusan på. Jag har den i 3 olika storkar, denna är den minsta på 20 cm, sen har jag även 28 cm och 32 cm. Riktigt riktigt bra pris på dessa nu! Älskar dom, fastnar aldrig och funkar som gjutjärn så du kan använda vilka ”verktyg” du vill i den. Se bara till att smyga igång värmen i den så har du en panna som du kommer älska! 😍 Du hittar den HÄR.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Hoppas att detta recept ska bli toppen även för dig, en väldigt gullig och god efterrätt som blivit väldigt uppskattad.
Andra goda recept till jul:
• Över Atlanten kaka med saffran
• Mina bästa & godaste köttbullar
• Jultårta
• Daimfudge – enkel julgodis
• Gubbröra
• Lussebakelse (på bilden ovan)
Fler populära recept: RECEPTSAMLINGAR
Mer gott till julen: 20 SÖTA JULRECEPT
Gillar du receptet? Då blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.