Sent omsider, men äntligen ska du få receptet på min chokladkaka med dulche de leche, detta blev nämligen hur gott som helst. Jag bakade den som en sockerkaka och vill du variera skulle du kunna ha i lite riven apelsin i den här chokladkakan så skulle den bli lite mer julig också. Har du i 2 msk pepparkakskrydda, ja då har vi en riktigt julig chokladkaka. Du bestämmer! 😊
Jag har använt denna bakform till Chokladkakan.
Det blev dessa kakor till minstingens kompishäng hemma. Du kommer såklart få recept på båda. Detta recept är som sagt på chokladkakan, den blev omtyckt och jag tror att detta nog klättrat upp på min topp 3 lista när det kommer till chokladkakor.
Tips på fler goda kakor: Över 120 mjuka kakor
Kakfatet HÄR (just nu dukningsveckor så riktigt bra pris) // Julgransskålarna HÄR
Chokladkaka med dulche de leche
Missa inte: Supergoda Chokladrutor // Chokladkaka med kaffe & Daim // Lyxkaka
Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
1 dl mjölk
Nypa salt
1/2 burk (ca 200 g) dulche de leche (karamelliserad mjölk)
Florsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Det ska bli ljust och riktigt fluffigt, vispa i ca 3-4 minuter.
2. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Häll i det äggsmeten. Vispa på lägsta fart med elvispen eller vänd med en slickepott.
3. Tillsätt smält smör, mjölk och en nypa salt. (Salt lyfter chokladsmaken). Vispa eller vänd sedan ihop till en smet.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll i häften av smeten, klicka sedan i dulche de leche över hela kakan. Sedan häller du på resten, dulche de lechen ska täckas helt av smet.
5. Grädda längst ned i ugnen i ca 40 min, känn med sticka. Den ska vara torr (smeten, dulche de lechen kommer vara krämig fortfarande).
6. Stjälp upp kakan efter den svalnat och pudra med florocker innan servering. Kan vara väldigt gott att servera denna med en klick grädde.
Glutenfri, mjölkfri & för dig med diabetes:
Gör kakan glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix (samma mängd) och tillsätt 1 msk fiberhusk.
För dig med diabetes: Byt ut vetemjöl mot 2 dl mandelmjöl och 1 dl kokosmjöl, tillsätt 1 msk fiberhusk (<klicka). Byt ut strösocker mot Nicks use like sugar (<klicka – superbra att baka på). Byt ut vaniljsocker mot 1 krm vaniljpulver. Byt ut florsocker mot sukrin melis. Äter du vetemjöl så byter du bara ut sötningen. Dulche de leche kan du byta ut mot Dulche de coconut.
Gör kakan mjölkfri: Använd mjölkfri mjölk och smör. Byt ut dulche de leche till Dulche de coconut.
Andra tips:
Min bakbok: ”Baka på 30 minuter” (<klicka)
Får jag ge dig ett toppentips på julklapp! Min bakbok med enkla recept som inte tar mer än 30 minuter att baka & fixa. Perfekt ”gå bort” present också.
Digitala recepthäftena för jul & nyår (<klicka)
Tipsar också om mina recepthäften för jul & nyår. Du får digitala recepthäftena som du enkelt bara kan skriva ut och spara till julens alla härligheter och nyårsfesten.
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 300 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Oj oj oj….låter läskigt gott! Måste baka imorn.
Vilka fina bilder🤩